2018-05-01
之前住元朗嘅時候已經想試吓,但聽朋友講好難訂到位.....幾年之後今日,卒之嚟咗佢哋黃埔分店就試吓(個幾星期前已經訂咗位)。第一次嚟食所以訂咗晏晝試吓先,好食嘅話先再搵機會夜晚過嚟。佢哋晏晝分兩個時段,12點或者1:45,我訂咗12點。我哋好準時12點已經到咗,入到去冷氣好大....同女侍應講想麻煩轉細啲,佢好細心咁話,因為啱啱拖完地,怕地下仲濕,所以冷氣會開得勁啲。過一陣會較返細,如果有需要可以比披肩我。我哋坐低嘅頭半個鐘,都只係得一個女侍應,見到佢一個人忙到氹氹轉,但仍然好好笑容同禮貌。原先諗住叫一份$540 omakase , 一份吞拿魚飯(我係吞拿魚癡),點知因為唔夠吞拿魚,結果叫咗兩份一樣嘅omakase。聽女侍應講因為某D原因,今日師傅預備食物嘅時間會耐少少。唔緊要啦難得放假等左超過半個鐘,壽司陸陸續續上嚟。女侍應好細心,每件都會介紹係乜嘢,食嘅次序係點,如果你再問多啲係咩魚,佢都識得答你,睇得出佢係呢方面嘅認識好多。壽司飯本身已經加左豉油同Wasabi,魚生好新鮮,每件壽司嘅份量啱啱好壽司係五件五件咁樣上,女侍應建議我哋下次嚟嘅時候可以坐吧枱,壽司一件一件上會新鮮啲好味啲
壽司飯本身已經加左豉油同Wasabi,魚生好新鮮,每件壽司嘅份量啱啱好壽司係五件五件咁樣上,女侍應建議我哋下次嚟嘅時候可以坐吧枱,壽司一件一件上會新鮮啲好味啲。去到最後五件嘅時候,個湯都嚟到(唔記得左叫咩名),食海膽壽司之前我飲咗碗湯,清一清口裏面嘅味道,先至食味道最濃郁嘅海膽壽司。
個set總共有15件壽司,一個手卷,湯同埋雪糕,對我來講啱啱好。雪糕有得揀柚子、 搽茶同海鹽,我叫左海鹽,蝦子餅就要咗柚子。
之前網上面睇過話呢度服務有啲寸....真係完全冇呢個感覺,個女侍應仲好有禮貌。成餐飯我都食得好開心😃食物同服務質素都非常好!