2022-07-12
父親節緊係食好啲,諗起之前食過唔錯,今次再黎!! 我哋六個人直接叫六人精選套餐🍴二千幾蚊有齊鮑參翅燕窩,大部分菜式已經分好一份份,食得方便!❤️紅燒蟹黃生翅 ❤️脆脆軟骨BB鴿❤️20頭南非鮑鵝掌❤️黃金大蝦頭❤️帶子海皇生菜包❤️蔥燒甜豆刺參❤️菜盤蜜炙鰻魚球❤️鮮蝦荷葉飯❤️椰汁燉燕窩🔸紅燒蟹黃生翅 上次叫螺頭雞煲生翅,今次輪到蟹黃生翅😋一眼就睇到有幾足料,一人食到二碗 !🔸BB鴿 皮脆肉嫰!🔸20頭南非鮑鵝掌 一人一碟會比埋刀叉🍴鮑魚軟腍得黎有咬口,冬菇同鵝掌炆到剛剛好,唔會過腍而甩皮甩骨,夠晒入味!🔸帶子海皇生菜包 韭菜帶子切粒做成生菜包,幾惹味!🔸蔥燒甜豆刺參 刺參唔算多質地軟滑,甜豆脆口無渣,係油咗少少🤏🔸黃金大蝦頭 蝦肉爽彈且沾滿香濃咸蛋黃,完美配搭!🔸菜盤蜜炙鰻魚球 擺盤有啲求其,不過好食!鰻魚邊位脆口且帶有蜜糖甜味😋🔸鮮蝦荷葉飯太飽食唔落嚕!打包做第二日飯盒,味道一般。🔸椰汁燉燕窩燕窩份量頗多,椰汁係另上,當原味或者加椰汁都可以 ,隨你喜歡,唔夠椰汁可以問佢再拎!
❤️紅燒蟹黃生翅
❤️菜盤蜜炙鰻魚球
❤️鮮蝦荷葉飯
❤️椰汁燉燕窩
🔸紅燒蟹黃生翅
🔸BB鴿 皮脆肉嫰!
🔸20頭南非鮑鵝掌
🔸帶子海皇生菜包
韭菜帶子切粒做成生菜包,幾惹味!
🔸蔥燒甜豆刺參
刺參唔算多質地軟滑,甜豆脆口無渣,係油咗少少🤏
🔸黃金大蝦頭
蝦肉爽彈且沾滿香濃咸蛋黃,完美配搭!
🔸菜盤蜜炙鰻魚球
擺盤有啲求其,不過好食!鰻魚邊位脆口且帶有蜜糖甜味😋
🔸鮮蝦荷葉飯
太飽食唔落嚕!打包做第二日飯盒,味道一般。
🔸椰汁燉燕窩