餐廳: 魚治 (M88)
資訊:

2021-03-31 4552 瀏覽
中午去 沒有晚上的單點食品只可以跟餐牌叫定食推介和牛薄切定食 不會失望 口感軟懦 油脂豐富牛油果沙律 略少 味道清新魚生拼盤中可以 尤其是拖羅建議早一天先訂枱 服務一般 也不期待 因為實在太多客人
中午去 沒有晚上的單點食品
只可以跟餐牌叫定食
推介和牛薄切定食 不會失望 口感軟懦 油脂豐富
牛油果沙律 略少 味道清新
魚生拼盤中可以 尤其是拖羅
建議早一天先訂枱
服務一般 也不期待 因為實在太多客人
2021-01-22 4031 瀏覽
[中環]UOHARU魚治一入去好有日本居酒屋feel 暗暗地咁 好有feel 可能因為我5:00pm去到 所以一個人都冇(記住疫情期間last order 5:30pm) 而依度都有好多款日本酒嗌 而且佢地happy hour 啲酒買一送一Kagoshima A4 Wagu Sando 🥪 $208好多人都話依度和牛三文治係必點 三文治微脆不過有少少失望 因為和牛冇入口即融嘅感覺 不過整體都 而入面有少少醬汁 少少酸令到成個三文治唔會油膩Australian Wagu Yaki Soba $88炒麵鐵板出 好香夾埋啲麵酸酸甜甜 不過冇乜牛肉得幾舊 如果汁少啲啲 牛多番一兩舊就perfect 同啲麵嘅醬汁 cover曬和牛嘅味燒厚切牛舌 $108Oginawa $98Rating5👍🏻為滿)味道:👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻環境:👍🏻👍🏻 👍🏻 👍🏻 抵食:👍🏻👍🏻 📍:魚治 (中環)中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 7樓
[中環]UOHARU魚治

5👍🏻為滿)
味道:👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻
環境:👍🏻👍🏻 👍🏻 👍🏻
抵食:👍🏻👍🏻

📍:魚治 (中環)
中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 7樓
2021-01-01 2904 瀏覽
成日見到啲人post和牛三文治🐂,我地真係bookmark左好耐都未得閒去🤣今次終於滴起心肝try try佢❤️見到其實香港都有唔少店舖有得食和牛三文治,所以我地就random揀左依間係中環嘅「魚治」🙂🐂A4和牛三文治🐂好多人都話依度嘅A4和牛sando係必食,所以我地都叫左一份。佢一碟有四件,但係每件都比較細一啲,我地兩個平均去分,食完都唔係好夠喉😟外層兩塊麵包幾好味,而且幾脆,索左啲牛嘅肉汁,食落好有牛香😍但係反而個牛就真係令我地失望😖原本以為A4和牛會好軟熟,入口會溶,但係我地一咬已經咬唔開😣仲要扯都扯唔開,最後唯有成舊放入口咬🥲碟嘢真係唔平!咁樣都要❗️💰2️⃣0️⃣8️⃣❗️真係未試過比錢係咁心痛😿🦀蟹味噌甲羅燒🦀聽聞依個都係必食之一,所以我地都叫左一客,配個白飯🍚個蟹膏真係好多,鋪滿成個殼,而且蟹膏好鮮,好香,撈飯真係一流😇但係諗諗下,會唔會有部份蟹膏係開罐頭放入去架呢?😕一隻蟹點可能有咁多蟹膏架??☹️真係有啲不解🍵抹茶Sake🍵食日本野點可以唔叫番杯Sake先🤣見到有抹茶Sake,佢地又稱之為健康之選,我地就叫左杯試下☺️但係飲落抹茶味好淡🥲得番Sake嘅味道😖有啲失望,過唔足癮😿加埋男朋友

🐂A4和牛三文治🐂

🦀蟹味噌甲羅燒🦀

🍵抹茶Sake🍵
食日本野點可以唔叫番杯Sake先🤣見到有抹茶Sake,佢地又稱之為健康之選,我地就叫左杯試下☺️但係飲落抹茶味好淡🥲得番Sake嘅味道😖有啲失望,過唔足癮😿加埋男朋友唔飲酒😣自己獨隊大半杯有啲難受😭如果鍾意濃味啲嘅,建議大家可以叫下其他酒精🥺

Overall黎講,依度環境其實係唔錯🤩但係食物質素真係令我地失望😢加埋佢個價錢唔平,份量又唔算多,貴格唔飽,勝價比好低🤨唔知係我地口味同大眾唔同定點啦,建議大家可以試下其他菜式,或者試下其他餐廳嘅和牛三文治😎如果大家有邊間和牛三文治覺得好食嘅,記得係下面留言比我地呀👇🏼👇🏼

📍中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 7樓
(港鐵中環站D1出口,步行大約3分鐘)
Kagoshima  A4  Wagyu  Sando
Crab  Miso  in  Shell
Crab  Miso  in  Shell
2020-12-01 2808 瀏覽
介紹翻呢度係我哋中環返工嘅高級日本飯堂,每次同同事食飯或者同附近嘅好姊妹我哋都會揀位於M88嘅魚治日本餐廳❤️由於呢個building 近我哋公司,簡直就可以稱得上係飯堂啦🥰👍🏼😃佢嘅食物質素高,環境舒,適地方大,啱晒坐低傾吓計。我朋友叫咗牛肉烏冬,分享咗少少比我試吓,牛肉夠博身,幾好味😋,順帶一提呢度啲午餐set 都齊備,配有沙律同mini小食😻而我呢就食咗個火炙魚生飯😍😍呢個係我喺魚治嘅最愛❤️😍亦都係必食之選🥰推介俾大家😌😆。因為佢嘅性價比高,價錢好合理,飯好大碗,魚生好新鮮😚👍🏼真正稱得上為飯堂,因為每次嚟我都係叫同一個火炙魚生飯😻🤩而且食極都唔厭🤗

2020-11-10
2020-11-14 2021 瀏覽
One of my favourite Japanese cuisine in Hong Kong. The must try dish will be the japanese omelette, tamagoyaki. Chef has pay effort in rolling together several layers of fried egg. The rolled egg tastes fluffy. Also, there are plenty of barbecue dishes here. The beef tongue is tender, which I will come again for it!

2020-11-13 1824 瀏覽
已經是第二次到訪,之前初試週末Brunch,性價比高,今次再試晚餐,亦有驚喜!現場洋溢著日式居酒屋的熱鬧氣氛,8pm前 Happy Hour時段指定飲品買一送一,以日本清酒為主。本想等齊朋友才點菜,到Order時有兩款店員推介的Signature Dish已SOLD OUT,有點失望,下次要盡快落單。食物很快便端上,無論賣相及味道都同樣吸引。烤牛肋骨肉味香濃,切薄片,生熟度適中,不會血淋淋。店員推介蟹味噌甲羅燒,蟹羔味道鮮甜,另Order一份Toast伴食,減少膩的感覺,建議襯熱食。燒鷄翼皮脆肉嫩,夠Juicy!烤柚子胡椒豬鞍比較乾身,略嫌靭且味道單調。燒明太子及厚切牛舌不俗,佐酒一流。自家制吉列牛肉薯餅非常出色,金黃脆口卻不油膩,炸得剛剛好,一般只有薯蓉,但這裡可以嚐到牛肉粒!最後以燒三文魚籽/明太子飯團作結,同樣美味,充滿飯焦香。同場加送火炙魚(忘記什麼魚),略嫌少許腥。整體食物水準高,食材新鮮,以中環地段來說,價錢也合理。可以再Encore!

食物很快便端上,無論賣相及味道都同樣吸引。
烤牛肋骨肉味香濃,切薄片,生熟度適中,不會血淋淋。

燒鷄翼皮脆肉嫩,夠Juicy!

烤柚子胡椒豬鞍比較乾身,略嫌靭且味道單調。

燒明太子及厚切牛舌不俗,佐酒一流。

最後以燒三文魚籽/明太子飯團作結,同樣美味,充滿飯焦香。

同場加送火炙魚(忘記什麼魚),略嫌少許腥。

2020-11-11
2020-10-30 1833 瀏覽
生日黎慶祝入到餐廳,好有日本居酒屋嘅feel,侍應態度好好,比預約時間早左少少都比我地入(可能因為唔爆場)。happy hours 嘢飲有買一送一,坐低左叫左6樣野食,樣樣都有板有眼,咩價錢就咩質素,佢完全做到呢樣野。係唯獨個刺身算失望,除左刺身蝦係滿分之外,其他刺身就。。。好一般,連壽司郎嘅質素都比唔上。夜晚大約九點會有師傅表演燒魚,然後會請大家試食,味道都ok啦。成間野嘅氣氛都唔錯,侍應服務態度幾好,在場我見都有好多日本人黎食。總括,可以一試嘅~ 6樣野連兩杯嘢飲,total HKD 1045 加左一。都係果句,咩價錢佢就比咩質素你。小事一則 : 嗰晚我用信用卡比錢,第二日銀行打黎話我知,我張卡比人盜用左,係當晚大約12點幾嘅時間,用黎買pizza。我希望唔關餐廳事,只係想知其他食客有冇遇過同樣情況🙏
生日黎慶祝

2020-10-21 8330 瀏覽
至從分team之後足足兩個月無見過我位日本同伴一有機會仲唔出黎食餐飯聚下經佢朋友介紹下我地黎左位於中環嘅魚治一坐低員工就話我地知飲品買一送一, 由於我太鍾意梅酒所以我地兩個女仔就要左梅酒啦炙燒味噌他他, 混合左三文魚、吞拿魚同油甘魚。員工係我地面前用木火槍他他表面燒到焦香, 點蛋再加紫菜入口個下幸福感上升牛油蒜香毛豆. 其實我真係好鍾意Edamame用左蒜蓉牛油變得更惹味, 忍唔住一啖接一啖朋友話跟Sake會更正但我覺得跟梅酒都好正 lol 甲羅燒, 好香蟹膏味鹹香鮮味如果有碗飯仔就好喇呢個炸鰻魚飯糰係有驚喜嘅本身鰻魚飯糰已經好惹味, 炸左之後外脆內軟再加埋糖心蛋我認為係必試嘅一款卷蛋..平實嘅一款菜式又係另一款日本朋友應該想反我眼嘅選項XDDDDDDD係好食但我下次唔會再咁任性點啲佢都整到嘅菜式南蠻炸雞..對唔住..我見到炸雞就控制唔到要點雞肉夠Juicy唔會乾加埋椰菜一齊食減膩再加刺身7點 刺身鮮甜 拖羅夠哂肥美😍其實要一人一碟先夠喉🙊到9點嘅時候突然坐場熄哂粒原來表演草燒鰹魚, 之後每人都會得到一片Matcha Baguette 本身想叫兩碟好彩服務員好貼心咁話我地知一碟夠哂兩個
至從分team之後足足兩個月無見過我位日本同伴
一有機會仲唔出黎食餐飯聚下
經佢朋友介紹下我地黎左位於中環嘅魚治
一坐低員工就話我地知飲品買一送一, 由於我太鍾意梅酒
所以我地兩個女仔就要左梅酒啦
他他表面燒到焦香, 點蛋再加紫菜
入口個下幸福感上升
牛油蒜香毛豆. 其實我真係好鍾意Edamame
用左蒜蓉牛油變得更惹味, 忍唔住一啖接一啖
朋友話跟Sake會更正但我覺得跟梅酒都好正 lol
甲羅燒, 好香蟹膏味鹹香鮮味如果有碗飯仔就好喇
呢個炸鰻魚飯糰係有驚喜嘅
本身鰻魚飯糰已經好惹味, 炸左之後外脆內軟再加埋糖心蛋
我認為係必試嘅一款
係好食但我下次唔會再咁任性點啲佢都整到嘅菜式
南蠻炸雞..對唔住..我見到炸雞就控制唔到要點
雞肉夠Juicy唔會乾加埋椰菜一齊食減膩

再加刺身7點 刺身鮮甜 拖羅夠哂肥美😍
其實要一人一碟先夠喉🙊
到9點嘅時候突然坐場熄哂粒
原來表演草燒鰹魚, 之後每人都會得到一片

Matcha Baguette 本身想叫兩碟
好彩服務員好貼心咁話我地知一碟夠哂兩個人食
抹茶雪糕香濃柔滑加埋脆脆嘅Baguette原來係咁好食❤️
2020-09-17
2020-09-05 4803 瀏覽
日式居酒屋•裝修好有日本感覺,又有日本侍應,恍然置身於日本,一坐低,侍應就同我哋講八點前嘢飲買一送一,嘢飲種類好多有清酒啤酒梅酒,本來想叫支細sake , 原來散叫買一送一仲抵,多謝有良心的侍應,個餐牌好吸引,因為全部都有手繪圖片,好得意!前菜叫左個半熟玉子三文魚籽,食落有少少wasabi味,三文魚籽好新鮮,A4和牛sando必食,Sando 好鬆脆,A4和牛夠香,三文治間內𥚃有喼汁,食內好開口胃,聽聞蟹膏是必食,好新鮮好香,呢個好襯有汽sake , 之後仲食左個sukiyaki同燒魷魚,sukiyaki 除左有牛,蔬菜仲有一少片鵝肝,魷魚配埋個蟹膏醬,在餸埋sake 一齊食真係一流,呢餐日本料理食得好滿足👍🏻
日式居酒屋
1985 瀏覽
2020-08-14 2851 瀏覽
看到 Openrice 好多好評,剛好疫情時期,有外賣 60% 折扣優惠,就嘗試一下餐廳水準。入到餐廳,裝修設計是日式居酒風格,空間好大和寬敞,堂食都應該坐得好舒服。店員亦好有禮貌。我選擇了和牛三文治 (原價$200) 和半熟蛋薯仔沙律 (原價$60)。帶回去開餐,味道嘗好,和牛半生熟,軟綿口感加上炸面包的脆皮,配合得不錯。只是三文治比想像中細份 (如圖),不適合醫肚。薯仔沙律都迷你,如果想食飽還是叫定食吧… (最後看看張單,發現寫住美心餐廳 … 忍不住想到呢間連鎖餐廳大概重視成本控制,多過客人飽唔飽掛 @@)

2020-08-14
10 分鐘 (外賣自取)
2020-08-08 2313 瀏覽
一直on 我既eat list好耐,今日終於黎食Brunch啦,日式居酒屋魚治,Brunch Menu款式不算多😗除咗一客刺身,烤牛肋骨,蒲燒鰻魚同甜品之外,其他菜式都可以任嗌,但不包飲料。🔺刺身最出色係章紅同帶子,其他都一般。🔺最令我其待既係三文魚籽半熟蛋,不過半熟溏心蛋過老,配上三文魚籽同芥茉,一啖擺落口,三文魚籽爆開,好特別既口感,味道不錯既😍🔺雞胸肉沙拉🥗外表粉紅色,不過咬落好鞋,無咩雞味。🔺鯷魚醬伴鮮野菜係幾特別既,用上新鮮既紅青甘筍、車厘茄、日本蕃薯,蘸上鯷魚醬,幾特別呢。🔺牛肋骨上枱有點失望,份量好小,而且肥肉好多,食落好咸,牛味唔夠突出🥺🥺🔺 蒲燒鰻魚大大條,燒得岩岩好😚🔺白汁烤焗海膽三文魚籽,面頭鋪上海膽同三文魚籽,配埋白汁長通粉,焗完熱辣辣。🔺花魚一夜干,嗌左兩條,爐端燒既好處係可以令烤魚既肉質更嫩滑,鎖住烤魚嘅肉汁。🔺鹽燒雞翼 (日本產純和雞) ,鹽燒過後既雞翼皮真心外脆內嫩。🔺新推出既燒雞橫膈膜,幾香口又有咬口🤪魚治地址:中環威靈頓街2-8號M88威靈頓廣場7/F

🔺刺身最出色係章紅同帶子,其他都一般。

🔺雞胸肉沙拉🥗外表粉紅色,不過咬落好鞋,無咩雞味。

🔺 蒲燒鰻魚大大條,燒得岩岩好😚

🔺新推出既燒雞橫膈膜,幾香口又有咬口🤪

魚治
地址:中環威靈頓街2-8號M88威靈頓廣場7/F
2020-07-01 2083 瀏覽
今晚去了另一間不到位的日本餐廳,才發現沒有為魚治寫一個回顧似乎欠缺公平。光顧魚治是兩周之前,已經介紹了給好幾位的朋友,個人亦想在嚟緊的週五再食,但係已經滿座。總體來說,食物新鮮,創意和誠意兼有,服務周到,清酒的選擇也非常繁多,對於一些特別喜歡飲清酒嘅朋友,喺呢度你可以逐杯逐杯單點,慢慢試,價錢公道,最重要亦都係果句”value for money”, 一間係我買單之前已經諗住下次要再嚟嘅餐廳,我誠意推介給大家!
我一向自定是個 Flextarian,此概念是 903 DJ 麻利教曉我的。Flexitarian 不同素食者Vegetarian,他 / 她們主力是吃素菜及海鮮;若有時真的很想吃肉,也會偶然吃一次,令心靈得到慰藉,即是 comfort food,是一種較有彈性的飲食生活。好耐無見好友 ViuTV Pinky,早排佢日日主持節目「今日疫情」,難得有空檔要聚一聚,到了過江龍餐廳,來自東京的「魚治 Uoharu」。餐廳以爐端燒作主打,廚師會在席前準備各式食材,如來自日本不同地區的新鮮蔬菜,如來自大分的冬菇、長野縣的杏鮑菇、來自京都府的青椒等,可讓食客即場挑選,不錯的 gimmick,菜單也會因應每天不同食材供應而改變。今次來有率先潮食全新推出,用 ImpossibleTM 植物肉的餐單,可說是全港首家提供使用 ImpossibleTM 植物肉的居酒屋。我們的座位:先來個「刺身六點」,帶子甜得無話可說:「ImpossibleTM 羽根餃子」HK$88原來餃子在日本文化中,有象徵幸福及財富的意思:採用傳統日式食餃子的烹調手法,以植物肉取代豬肉,配鮮椰菜、洋蔥及蒜頭作餡料及少量胡椒粉及鹽作調味,
先來個「刺身六點」,帶子甜得無話可說:
ImpossibleTM 羽根餃子」HK$88
原來餃子在日本文化中,有象徵幸福及財富的意思:
採用傳統日式食餃子的烹調手法,以植物肉取代豬肉,配鮮椰菜、洋蔥及蒜頭作餡料及少量胡椒粉及鹽作調味,食落真的與普通豬油無異。「ImpossibleTM 燒汁素漢堡
漢堡扒於店內由廚師以植物肉製成,淋上傳統日式壽喜燒汁,配以炒至焦糖化的洋蔥絲及香焗車厘茄。
此素漢堡扒其實是以「food tech2.0」製作的,主要材料包括水、織紋小麥蛋白、椰子油、馬鈴薯蛋白,還有存在於植物的「黄豆血红蛋白」。解構一下,當中的血紅素在所有生物都能找到,在動物組織的數量尤多。科學家認定這是肉有「肉味」的原因,於是這無肉的漢堡扒在味道、香味和口感上,都真係幾似傳統真牛肉漢堡扒,相比真牛肉,它的製造過程卻能減少約八成的溫室氣體排放。

於 7 月暑假時將推出的新菜式「ImpossibleTM 植物肉青椒つくね
在肉丸狀的植物肉表層抹上日式照燒汁燒烤,加胡椒粉及鹽調味,吃時搭配爽口甜青椒一同吃,帶有夏日清爽感,不膩:「ImpossibleTM 墨西哥辣肉碎
姥 Pink 指定要這道菜。用帶辛勁的墨西哥辣椒,以植物肉演繹傳統的墨西哥辣肉碎風味。植物肉丸上加上香烤車打芝士碎及煎香焦糖化的洋蔥,配焗車厘茄中和味道:
來到少不免重温這裡的味自慢。「楓糖忌廉芝士拌薄脆
一口一啖小多士,塗上用法國鮮忌廉、北海道3.6牛乳,澳洲楓糖做成的 cream cheese,少少鹹多多脆。此時特然間漆黑一片,加上響亮的音樂,就是居酒居每晚約九時的即場 surprise 表演,可以算是每晚的彩蛋。
今天是席前「禾稈草燒鰹魚
有人睇到入目三分:
氣氛帶到高潮,係幾令人歡樂,最後全場食客就可免費享用剛才的燒鰹魚:
反高潮地以爐端燒作結。「蟹味噌甲羅燒」:
甲羅燒是日本蟹季的必食菜式之一,這裡用松葉蟹蓋,蓋內放蟹膏、蟹肉,蟹的鮮味會隨蟹蓋燒盪而散發:趁熱食,成堆蟹膏帶來啖啖鹹香,效果剛好:男友視覺:爽脆「蓮藕配松露鹽
燒日本本菇
最後互訴衷腸,傾到餐廳打烊,小插曲就是有人留低咗個電話囉,幸好餐廳有檢到及 keep 起,回頭安全領回,虛驚一場,感恩與感謝店家的侍應

最後補祝一句剛剛牛一的 Pinky 日日笑哈哈,大紅大紫,最緊要身體健康!
2020-06-04
用餐優惠
試食活動
  • mpossibleTM 羽根餃子
  • ImpossibleTM 植物肉青椒つくね
  • 楓糖忌廉芝士拌薄脆
  • 蟹味噌甲羅燒
日式居酒屋推不可能菜式?來自日本的 Uoharu魚治 一向都主打新鮮日本魚料理,最近竟然推出一系列使用 Impossible Foods 的新菜式?很開心見到香港越來越多餐廳踏出素食的第一步,讓平日無肉不歡的食肉獸都有機會接觸新的飲食模式,可能仲會唔小心發現美好新世界呢。魚治本身的餐牌沒有很多蔬食料理,而且很多醬汁豉油都可能有魚類成分,素食者應該唔會特登去食。不過如果要約朋友飲酒傾計,都有燒蔬菜和新推出的Impossible料理可以揀。來自日本的居酒屋品牌,店內空間充滿日式傳統風味,真係好似坐飛機去左日本食咁。我覺得最特別係門口的低門簾,當你低頭進門的時候就像穿越了時間空間,好有巧思。吧檯坐位都好有風味,整個氣氛好適合飲野傾計,連menu都無無酒精飲品。另外非常心思之處就是圖中那張紙,初頭我都無留意寫咩,望望下見到自己個名先知原來係俾我既 XDD (我係日語文盲)除左 Impossible 系列之外,我地都試左五款前菜。日本新鮮蔬菜配那個原來是鯷魚醬,所以唔適合素食者,我就用那些爽口蔬菜配搽麵包的芝士食,因為菜菜本身夠新鮮,所以非常好食。另外燒菇菇和牛油南瓜都好夠味,可以吃得到日本居酒

日式居酒屋推不可能菜式?

另外燒菇菇和牛油南瓜都好夠味,可以吃得到日本居酒屋的細緻味道。

ImpossibleTM Tsukune with Green Pepper (HK$78)  (To be launched in Summer)

當晚試食的菜式有部分尚未正式推出,例如這個不可能肉釀燒青椒。我以為係類似「煎釀三寶」咁,但原來舊肉同青椒係分開既,因為我唔鍾意食青椒,可以直接食上面舊肉。舊肉外面有烤得微脆,咬下去有肉汁感,調味帶點甜調,都幾開胃好食。

ImpossibleTM Gyoza (HK$88)

賣相好令人期待的冰花日本煎餃子,個冰花皮脆得來仲甜甜地,餃子皮薄餡靚,入面主要得不可能肉碎和菜碎。我食第一舊的時候入面粉紅色,仲以為半生熟咁神奇,但之後果四隻入面又全熟喎。

吃餃子的時候店員建議配個酸汁食,但睇清楚label發現枝汁有動物成分,所以我研究左一輪,揀左枝梅子豉油點來食。

ImpossibleTM Scotch Egg (HK$98)  (To be launched in Summer)

想食蘇格蘭蛋好耐,來看看日本居酒屋style的版本。這個蛋最重點當然是要有溏心,蛋黃不能太熟仲要有要有少少果凍狀,切開即見真辛。不過可能 impossible 不太夠黏的關係,切開之後雞蛋和肉會分離。下面那個是芥末籽醬,吃起來有點wasabi 那種嗆,配著肉和蛋吃夠刺激。

ImpossibleTM Burger Steak with Sukiyaki Sauce Lunch Set (HK$138)

這個迷你小鐵版好可愛,上面除左一塊不可能漢堡扒之外,仲有浸晒汁好好食的番茄和洋蔥,正常lunch set好似仲會配埋飯,用個汁撈飯真係一流。漢堡扒佢想做口感軟軟的路線,我反而覺得如果外面焦香少少會更好食,個汁就係好日式的甜甜照燒汁,好邪惡但好食到唔想停。

餐廳每晚都會有表演,我們吃飯這天是「禾稈草燒魚」,我無諗過會咁大火,有種增廣見聞的感覺,畫面也非常有趣!

Pumpkin Cheesecake

甜品是南瓜芝士蛋糕,非常濃厚口感,而且唔會太甜。不過我食完聽隔離檯素食達人講先知原來有魚膠粉,達人果然是達人。

每道菜的素肉都有唔同調味,而且賣相十分誘人。因為好耐無食過這種style的日式料理,所以我都食得幾開心,尤其d醬料好惹味好好食!
2020-05-18
用餐優惠
試食活動
2020-04-26 1928 瀏覽
今次經過中環又想食下日本菜就上左去魚治試吓。環境整潔乾淨有宵夜氣氛。食物選擇不多,價錢比較貴,要order 好多先夠食,可能因為在中環區。我會推介食魚治既蟹殼,燒得好香又保全到蟹肉既鮮味。
2020-04-25