2023-11-30 468 瀏覽
隱世burger店!burger極度juice 🤤🤤-至尊牛堡🍔🍔首先包皮好軟熟,煙肉亦都唔會太硬,好容易咬開😋👍🏻配料中亦加上一隻煎蛋🍳重點係一塊超級厚嘅漢堡扒🥹肉汁勁多👍🏻再加埋爆多嘅蛋黃醬!!!一路食,啲汁就一路滴🤣-四色芝士牛堡🍔🍔超級濃郁芝士味,全部滆晒嘅芝士再加埋啲蛋黃醬,超級勁juice!味道超級夾!!重點係蕃茄好甜!提鮮程度加分😋😋-小食唔少得嘅一定係洋蔥圈同薯條🥰洋蔥圈洋蔥味超級濃~本身都唔係特別脆身嘅炸皮,但都一樣咁好食!另外,本身我都唔係咁鍾意食好脆嘅薯條🍟所以覺得呢間店嘅薯條好岩我口味,係少脆但偏向林身!驚喜🥰🥰😋-最新試食嘅係避風塘雞翼🌶🌶好辣🥵🥵但又辣得好過癮!炸到皮脆肉滑😳啲油係滴出黎,好好食🥳🥳
隱世burger店!burger極度juice 🤤🤤
至尊牛堡🍔🍔
首先包皮好軟熟,煙肉亦都唔會太硬,好容易咬開😋👍🏻
配料中亦加上一隻煎蛋🍳
重點係一塊超級厚嘅漢堡扒🥹肉汁勁多👍🏻
再加埋爆多嘅蛋黃醬!!!
一路食,啲汁就一路滴🤣
四色芝士牛堡🍔🍔
小食唔少得嘅一定係洋蔥圈同薯條🥰
最新試食嘅係避風塘雞翼🌶🌶
外賣送餐
2023-07-19 899 瀏覽
#搞串個pantry行過大西北🧭,入到#屯門 ,大家都可能會喺V city,或者市廣場🏢搵嘢食。今次我哋就行遠多兩步🚶🏻‍♂️,喺旁邊一個屋村商場搵到一間專食漢堡🍔嘅舖頭。呢間餐廳裝修簡潔,以黑色為主調。今次我哋就嗌咗🔴加勒比海牛堡($54)、🟠櫻花蝦他他魚堡($39)、🟡鹹蛋黃雞翼5隻($42)。加勒比海牛堡🌟🌟🌟🌟漢堡入面有一塊算係幾厚嘅牛肉🐮,仲有菠蘿🍍、蕃茄🍅、芝士🧀、生菜🥬,配埋餐廳特製嘅醬汁,食落口好juicy💕!牛肉漢堡扒煎得啱啱好🔥,肉質鮮嫩好juicy!醬汁酸酸甜甜,加埋菠蘿嘅酸甜,成個包非常開胃😜!櫻花蝦他他魚堡🌟🌟漢堡入面有一塊炸魚柳🐟,同埋蕃茄🍅、生菜,仲有灑左櫻花蝦嘅他他醬🥳。呢個包食落口相對就冇咁juicy,而且塊魚柳炸衣太厚😖,炸得太耐口感偏硬,食落口感覺冇乜肉。鹹蛋黃雞翼5隻🌟🌟🌟呢個雞翼非常好食🤤,外層鋪滿大量鹹蛋黃醬,而且炸得啱啱好,外脆內軟🔥,肉質嫩滑。不過建議大家入面嘅肉都可以點一點碟入面嘅鹹蛋黃醬嚟食💕。
#搞串個pantry

加勒比海牛堡🌟🌟🌟🌟

櫻花蝦他他魚堡🌟🌟

鹹蛋黃雞翼5隻🌟🌟🌟
2023-07-18
  • 加勒比海牛堡
  • 鹹蛋黃雞翼
2023-05-07 976 瀏覽
鬍鬚仔位於屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S商場2樓H216號舖, 是一間漢堡專門店. 如若乘輕鐵前往可在安定站下車, 入商場後用扶手電梯上二樓行三數十米便可到達. 我最常點的是經典牛堡($42), 餡料有4安士紐西蘭漢堡扒,車打芝士及蜜糖介苿醬,想更飽肚可要至尊牛堡($52), 這款餡料會再附加煙肉, 蛋和洋圈, 或叫加勒比海牛堡($50),餡料則會附加煙肉及菠蘿. 建議以優惠價追加$20滋味套餐的套餐A, 並選吃當中的炸粗薯條及是日餐湯. 因薯條夠粗大爽脆, 而餐湯則是濃郁的蘑菇湯, 滋味無窮.
2023-04-26
10 分鐘 (外賣自取)
  • 經典牛堡
  • 至尊牛堡
  • 加勒比海牛堡
2023-03-11 1053 瀏覽
今天行完山,非常肚餓,行經愛定商場,去左鬍鬚仔。鬍鬚仔係一間街坊小店,店面不大,有幾張堂食座位。我叫左個經典牛堡🍔同醎蛋黃炸薯條🍟外賣。經典牛堡餡料包括4安士紐西蘭漢堡扒🍔,車打芝士,蜜糖芥末醬,蕃茄同生菜🥬。食物即叫即整,熱辣辣,經典牛堡嘅漢堡🍔扒非常厚生,啖啖肉,超juicy.😋醎蛋黃薯條🍟大大份,十分香口👍,醎香酥鬆脆口,一食就停唔倒口。每條薯條充滿金沙醎蛋漿,雖然有點邪惡,但不太醎亦不太油腻😋
醎蛋黃薯條
醎蛋黃薯條
2023-02-19 683 瀏覽
係香港食Burger 除左連鎖快餐店,普通餐廳閒閒哋都要過百蚊仲未包嘢飲。呢間位於小商場嘅漢堡包鋪,價錢大概$40-60蚊,另外配套餐+$20,質素甚高,平時想食Burger,佢一定係不二之選😆👍🏻👍🏻👍🏻今次試左四式芝士漢堡配洋蔥圈可樂、牛油果醬炸軟殼蟹漢堡配洋蔥圈,黑松露蘑菇湯。之前都係食開加勒比海或者至尊漢堡,今次諗住試吓新嘢,點知都係覺得加勒比海同至尊漢堡好食啲。四色芝士味道好濃,食落有啲漏;牛油果醬有種好Fresh既感覺、個炸軟殼蟹似係凍左,味道普普。兩個餐都揀咗配洋蔥圈因為佢嘅洋蔥圈真係好出色,同埋好少何可以配洋蔥圈,通常都只係可以配薯條。第一次叫餐湯佢個餐湯其實都唔錯好濃嘅黑松露味,同埋都有啲蘑菇粒粒足料😋

2023-02-19 410 瀏覽
原隻軟殼蟹配牛油果🥑醬,就咁睇個樣已經好吸引😍😍漢堡的包係外脆內軟,仲係暖粒粒。軟殼蟹算大,係完整的一個,$60都抵食。另外,有得加配套餐,鐘意食雞軟骨的你就一定要試下,椒鹽味好好味😋😋😋😋
2023-02-02 458 瀏覽
屋企附近一間食burger嘅小店,平時行過都見好多人排隊,今日見有空位就入去試下佢🥰佢哋應該係即叫即整,不過上菜速度都算快👍等15分鐘左右都到齊。叫咗加勒比海牛堡同至尊牛堡,約50蚊多少少。兩個漢堡好冇分別唔大,主要係有冇菠蘿同雞蛋嘅分別,佢哋嘅主角都係4安士嘅紐西蘭漢堡扒,唔會煎到乾曬,保留肉汁😋肉香味足夠。佢哋嘅漢堡包皮都會煎過,所以有外脆內軟嘅感覺,口感非常好。另外加20蚊左右可以有個套餐,包括一款小食同餐湯。當日嘅餐湯係忌廉湯,入口creamy,味道夠濃郁,非常值得一試🤗小食有粗薯條,正正常常。個人最喜歡蒜蓉包,蒜味夠香濃,而且夠脆❤️係我平時鍾意食嘅味道。另外叫咗鹹蛋黃雞翼,炸雞嘅上面淋上勁多咸蛋黃醬,睇到都覺得好邪惡😆食落味道喺好食嘅,不過其實食一兩隻已經開始覺得膩,真係少食多滋味。

2022-12-06
2023-01-16 388 瀏覽
至尊牛堡🍔 $52+$20 沙律+湯4.3/5😋呢個價錢有勁大份好抵!牛肉超級厚😍好juicy又好有肉味🤤而且唔會好散!配埋蔬菜同煙肉口感同味道都好豐富😋包脆得嚟又軟熟!不過洋蔥圈嘅存在感就唔係好勁~整體配埋啲醬唔會好膩都幾fresh!黑松露芝士薯條🍟 $37 3.8/5😋薯條熱辣辣,醬都好多~不過睇色水都見到啲醬唔係好重黑松露!所以會有啲失望,但如果叫做芝士薯條就冇問題🤣脆炸大雞扒 $30 3.5/5😋大細適中~調味都OK,不過雞排有啲筋位~整體嚟講呢個價錢好抵!burger都幾出色😍牛肉好食👍🏻至於其他小食就有改善嘅空間~
至尊牛堡🍔 $52+$20 沙律+湯4.3/5😋

黑松露芝士薯條🍟 $37 3.8/5😋

脆炸大雞扒 $30 3.5/5😋

大細適中~調味都OK,不過雞排有啲筋位~

2022-12-20 408 瀏覽
叫左墨西哥脆辣雞堡同埋加勒比海牛堡,包單點$4-50 套餐加$2x有一個小食同嘢飲同埋叫左份鹹蛋黃炸薯條。1)墨西哥脆辣雞堡:即叫即整,雞好脆好嫩好大塊,係略油。2)加勒比海牛堡:份量算大,但因為菠蘿好多水,邊食邊滴,同埋會沖埋入邊啲醬汁出嚟,如果可以諗到解決方法會更好。3)鹹蛋黃炸薯條:味道適中唔會太鹹,超大兜,正。環境唔錯👍🏻,幾舒服,可能因為非繁忙時間幫襯,啲枱枱櫈櫈都幾乾淨,不過油煙有少少勁。
1)墨西哥脆辣雞堡:即叫即整,雞好脆好嫩好大塊,係略油。
3)鹹蛋黃炸薯條:味道適中唔會太鹹,超大兜,正。

加勒比海牛堡
鹹蛋黃薯條
鹹蛋黃薯條
2022-10-30 580 瀏覽
今天在胡鬚仔外賣了一個經典牛堡🍔和鹼蛋黃薯條🍟, 經典牛堡餡料包括4OZ紐西蘭漢堡扒,車打芝士,蜜糖芥末醬,番茄🍅,生菜...一咬落去,有肉汁爆出來,醬汁也多到順住手流下來😆最欣賞的是他的鹹蛋黃薯條🍟令我感覺好似在大排檔食緊鹹蛋黃三寶, 薯條不會炸到有乾柴的感覺 , 也不會太油膩 。 原本也擔心會不會很鹹,但出乎意料之外,有很香的鹹蛋黃味,但又不會太鹹 , 值得一試。經典牛堡加埋鹹蛋黃薯條也只是80蚊以內,真係所費不多,很抵食。
2022-10-24 401 瀏覽
成日聽人提起鬍鬚仔,一直都好想試下。今日係屯門終於有機會🤤至尊漢堡,大大份,一睇就知足料,仲要食落好好食。4安士漢堡扒啖啖牛,juice。比同樣出名嘅嘉堡好味,不過價錢會稍為貴少少🤏薯條又粗又大包,熱辣辣,唔似d連鎖店得幾條俾你撩牙🤣食完漢堡再食薯條,飽到頂唔順。美中不足係,無刀叉提供,個漢堡又太大放唔到入口。都食得幾捩𠾍(le5 hea6 ; 呢Hea)食到流曬蛋汁同醬,成隻手痴笠笠,不過冇辦法啦鬼叫佢咁好食咩
成日聽人提起鬍鬚仔,一直都好想試下。
今日係屯門終於有機會🤤

至尊漢堡

至尊漢堡,大大份,一睇就知足料
,仲要食落好好食。
4安士漢堡扒啖啖牛,juice。
比同樣出名嘅嘉堡好味,不過價錢會稍為貴少少🤏
薯條又粗又大包,熱辣辣,唔似d連鎖店得幾條俾你撩牙🤣
食完漢堡再食薯條,飽到頂唔順。
美中不足係,無刀叉提供,個漢堡又太大放唔到入口。
都食得幾捩𠾍(le5 hea6 ; 呢Hea)
食到流曬蛋汁同醬,成隻手痴笠笠,不過冇辦法啦鬼叫佢咁好食咩

2022-10-23
至尊漢堡
2022-10-01 420 瀏覽
💰總消費: $72/1人 (無加一)以前有食過呢間😚但佢依家搬左舖,特登再入屯門食🤤果然味道冇變,都係咁好食🥰・至尊牛堡🍔 ($52) 套餐+$20 包薯條🍟 & 嘢飲🥤 / 湯🥣至尊牛堡嘅餡料包括4安士纽西蘭漢堡扒、車打芝士🧀、蜜糖芥末醬🍯、煙肉🥓、蛋🍳、洋蔥圈🧅漢堡超級juicy 💦💦💦好彩店舖有提供手套👍🏾👍🏾👍🏾好細心!唔係就會成手汁🥲漢堡包皮焗到外脆內軟,加上炒香過嘅芝麻,十分香口🤤🤤個肉餅煎得啱啱好,唔會太老,最緊要係好爆汁🥰啲肉汁精華又流到啲其他配料入面,好好食💕・ 環境🏡座位數量多,但係唔夠疏落,好在坐得舒服👍🏾冷氣唔會太凍,唔會吹到個包硬晒🤤總體評分:7.5/10⭐️

💰總消費: $72/1人 (無加一)

・ 環境🏡

總體評分:7.5/10⭐️
2022-09-03 485 瀏覽
前排見到girlsfoodies個必食漢堡投票,鬍鬚仔雖然得屯門同九龍灣兩個鋪都有第二多人推介!即使好耐之前已經介紹過都決定再食再介紹!!•🥢 墨西哥脆辣雞堡 $44雞堡嘅炸雞超大塊,長形嘅,仲大過個包!外面好脆,入面好滑!辣味就源自醬同青辣椒,唔會好辣,但啲醬有少少唔均勻,不過雞肉夠juicy,令到個包唔乾!🤤•🥢 牛油果軟殼蟹堡 $56軟殼蟹唔算細,炸皮唔厚,但牛油醬得成個包中間有,整體食落好乾,味道都唔太出😥•🥢 鹹蛋黃雞翼 $32/3隻鹹蛋黃係包住全隻雞翼🤤 但份量其實又啱啱好,唔會太膩/太鹹,雞翼好滑~ 值得叫嚟食!•🥢 小食餐B $20可以揀炸薯條/蒜蓉包/洋蔥圈/田園沙律其中一樣,飲品就係餐湯/紙包飲品/汽水。小食揀咁薯條,有一袋,我分別倒咗喺兩個包隔離,其實係同一袋嚟,所以份量都唔少😌 原本係粗薯條,但粗薯條無貨轉咗幼薯條,有唔少都好幼而炸到零食薯條咁脆😂

🥢 墨西哥脆辣雞堡 $44

🥢 牛油果軟殼蟹堡 $56
牛油果軟殼蟹堡

🥢 鹹蛋黃雞翼 $32/3隻
鹹蛋黃雞翼

🥢 小食餐B $20
鹹蛋黃雞翼
2022-08-28 267 瀏覽
這間店舖坐落在友愛邨愛定商場2樓,看來平平無奇的小店,卻帶來了一點點驚喜。商店以自助形式服務,點了餐後可選擇在店內進進坐下進食,亦可以選擇外賣。今天我點了一個經典牛堡 ,加勒比海牛堡和芝士肉醬焗薯條。我特別欣賞經典牛堡,一口咬下去,肉汁鮮嫩, 再配上車打芝士,蜜糖芥末醬,蕃茄,生菜 ,42蚊左右便能夠吃 吃到真材實料的漢堡包, 真的很抵食。加勒比海牛堡多了菠蘿,我覺得反而味道複雜了,沒有那麼好吃。由於我一向喜歡吃粗薯條,或薯角, 喜歡薯仔的味道 ,所以感覺那個肉醬幼薯條很一般。
外賣自取
2022-08-26 205 瀏覽
今日同埋d 小朋友去食tea佢地當然想食薯條🤪所以帶左佢地去鬍鬚佬度食,唔一定要去m 記架😂我地5個人叫左個四重芝士牛漢堡餐,有得加錢轉套餐,有薯條加餐湯個餐湯比較稠,似汁多少少薯條仲熱既😋個飽好juicy,料好食,個飽軟軟的,很好仲叫左2隻味雞翼,有芝士and 無芝士有芝士的會比較好味(我係芝士控🤪)無芝士的,就似kfc 的脆雞翼,但我個人覺得脆好多😋值得一提,醬料係自助,我同行朋友帶住小朋友,又第一次黎,佢唔該個職員話想要多個茄汁😅職員無講咩都拎比佢🤦‍♀️好好服務(我已經想叫停我朋友,叫唔切😂😂都即刻起身想幫佢拎,職員都已經拎左過黎😂😂)
今日同埋d 小朋友去食tea
佢地當然想食薯條🤪
所以帶左佢地去鬍鬚佬度食,唔一定要去m 記架😂
個餐湯比較稠,似汁多少少
薯條仲熱既😋
個飽好juicy,料好食,個飽軟軟的,很好
仲叫左2隻味雞翼,有芝士and 無芝士
有芝士的會比較好味(我係芝士控🤪)
無芝士的,就似kfc 的脆雞翼,但我個人覺得脆好多😋
芝士香脆雞翼,香脆雞翼
四重芝士牛漢堡