2020-07-29 19 瀏覽
係西貢行完山返到碼頭搵到呢間朋友介紹嘅魔髀,即刻二話不說order招牌巨髀,仲嗌左個黃金雞粒。隻雞髀大到估唔到行完山咁肚餓但一個人都食唔晒😱啖啖肉又香又滑,雞粒都好香蛋黃味,要趁熱食如果唔係會有少少油揀兩款嘢食仲送一支涼茶下火,超級推介!
揀兩款嘢食仲送一支涼茶下火,超級推介!
2020-07-24
  • 椒鹽魔髀
  • 黃金雞粒
2020-07-21 18 瀏覽
次次嚟西貢食都係食海南雞飯,今次終於冇食到,入嚟梗係要試吓啲地道小食呢間充滿着炸嘢香味嘅舖頭,一直都好吸引我,今次買咗佢哋大大隻嘅炸雞髀,外層好趣卜卜,又唔會太乾身,唔會戒咀,裏面嘅肉汁鮮嫩,食完一隻雞髀其實已經飽左,下次都係多多幾個人入嚟再食小食。recommend: 買完隻炸雞脾,出返海邊嘆住海景咁食就最正啦

2020-06-22 102 瀏覽
嘩嘩嘩髀魔 真係好邪惡已經唔係第一次食食左幾次都仍然保持到個水準個髀依然係咁大隻 仲大塊過我塊面呀次次去親西貢都必食呀呢個髀都係唔講咁多喇個個都係介紹佢個髀今次想講下比較少人講既 黃金花枝丸就係因為多左黃金 所以貴成十蚊雞一開盒 就聞到一陣陣蛋黃味蛋黃分佈都好平均 分量唔算少咬落好軟 有口感 都幾彈牙架唔會淨係一團粉咁 另外都想講下佢地既服務態度由開店再而家 佢地服務態度都好好好友善 會提提你雞髀要等幾耐 人多果時 會同你講聲唔好意思 會等耐少少
嘩嘩嘩

由開店再而家 佢地服務態度都好好

黃金花枝丸
黃金花枝丸
2020-06-01 158 瀏覽
得閒同老公搭下巴士遊下車河~入左西貢行下食下野~行過啲橫街,聞到好香炸雞味,就跟住啲香味走過去~原來係髀魔!睇見人地雞髀好大隻好吸引,不過本身諗住去cafe hea下,所以點左份黃金雞翼同椒鹽魷魚鬚~因爲食物即叫即炸,所以都要等10-15分鐘.黃金魔翼$35充滿香濃鹹蛋黃醬既單骨雞翼~食落方便,脆卜卜,正.經典魷魚鬚🦑$38即係椒鹽鮮魷🤣🤣魷魚鬚夠爽夠彈,如果份量再蛋啲就一流.入開西貢口痕可以嚟試下~
黃金魔翼$35
充滿香濃鹹蛋黃醬既單骨雞翼~食落方便,脆卜卜,正
經典魷魚鬚🦑$38
即係椒鹽鮮魷🤣🤣魷魚鬚夠爽夠彈,如果份量再蛋啲就一流
入開西貢口痕可以嚟試下~
2020-05-26 133 瀏覽
呢個可能係小妹食過最好食嘅雞髀🍗。大家都叫西貢做香港嘅後花園,又chill又多野食,小妹耐不耐都會同男友人由沙田搭巴士黎,今個星期日咁好天都唔例外😆之前係西貢食過唔少好西,菠蘿包,又去左cafe, 今天來點不一樣。係門口經過呢間舖頭,十級香,知佢嘅賣點係特大雞髀,就決定一試。佢嘅signature 係黃金魔髀,姐係鹹蛋黃特大雞髀,超級邪惡。我地今天食左椒鹽雞翼,佢即叫即炸,都等左15分鐘到。所以話要食好西,要有耐性。雞髀到手非常熱,根本食唔到,但對於追求温度嘅小妹而言,係炸物不是本應如此?雞翼本人已醃左,調左味,好惹味。椒鹽係錦上添花。肉質好嫩,雞皮炸到唔肥,好脆!小店仲有貼心,附上一對膠手套同紙巾👍🏼總括而言,小妹覺得好正,係完勝嘅雞髀,決定下次黎一定要翻啅!
呢個可能係小妹食過最好食嘅雞髀🍗。

小店仲有貼心,附上一對膠手套同紙巾👍🏼

2020-05-24
2020-05-15 140 瀏覽
今日同男朋友去左西貢拍拖,順便搵下有咩好食😝行過啲橫街,聞到好香嘅炸雞味,沿着香氣終於搵到佢-髀魔,佢竟然自稱自己係雞脾第一店😱所以我決定試下佢!我地叫左店既招牌巨脾,姐係最大size既椒鹽味炸雞脾($45),由於佢係即叫即炸,所以都等左差唔多十分鐘先有得攞~隻雞脾真係好大隻,好似基因突變咁,大過塊面😂真係好誇張😂一打開個盒,就聞到好香既椒鹽同炸物嘅味道,雞髀炸到好金黃鬆脆,咬落去塊皮脆卜卜,肉質滑嫩,肉汁多到爆😋小店仲會付送張好特別既紙巾😬
隻雞脾真係好大隻,好似基因突變咁,大過塊面😂真係好誇張😂
小店仲會付送張好特別既紙巾😬
2020-05-15
2020-04-17 298 瀏覽
朋友介紹話入西貢一定要食⋯我係咸蛋黃愛好者⋯所以一定要試吓佢個黃金雞翼⋯佢仲要將一分二⋯咁又易啲食⋯而且沾到咸蛋黃既面積又多左😋😋⋯⋯一盒有6隻單骨雞翼⋯⋯都夠食!佢另外仲有一個招牌雞髀⋯不過太大我無試⋯但聽講都好正🤩🤩我地仲叫左火焰豆腐⋯⋯落左麻辣🔥⋯⋯好香同好辣⋯不過好野味⋯⋯🤤🤤西貢小食之選☝🏼下次入西貢可以再買!!下次要試吓雞軟骨!我以為佢會有黃金南瓜⋯如果有就好啦⋯我一定食!!
黃金魔翼
火焰金粒豆腐

朋友介紹話入西貢一定要食⋯我係咸蛋黃愛好者⋯
所以一定要試吓佢個黃金雞翼⋯
西貢小食之選☝🏼下次入西貢可以再買!!下次要試吓雞軟骨!
我以為佢會有黃金南瓜⋯如果有就好啦⋯我一定食!!
黃金魔翼
火焰金粒豆腐
2020-04-08 226 瀏覽
早排假日同女朋友去西貢遊山玩水,順便梗係搵下有咩好野食啦~經女朋友資料搜集後就話呢間好出名,咁就試一試佢😂黃金魔脾(咸蛋黃醬)$45 x 1呢間雞脾係收到order新鮮即制,食個時熱辣辣好好味~魔脾真係魔脾,第一次食成隻手掌咁大的雞脾😆外面的皮炸得好香脆,咸蛋黃味配落去好夾,雞肉都好嫩口,肉質都唔會太寶,雞精岩哂👍👍👍店主好細心,隨盒仲會附送手套,方便客人外出食用👏

黃金魔脾(咸蛋黃醬)$45 x 1
  • 黃金魔髀(鹹蛋黃醬)
2020-03-10 261 瀏覽
Weekend想少人啲就去咗西貢行原來橫街小巷都好多嘢食今次就去咗脾魔見佢有隻黃金雞髀嗌咗一份上到手熱辣辣好足料用紙盒裝住另外會俾多對手套可以自己拎返去附近啲長凳坐低食😛
Weekend想少人啲就去咗西貢行
原來橫街小巷都好多嘢食

今次就去咗脾魔
見佢有隻黃金雞髀嗌咗一份

上到手熱辣辣好足料
用紙盒裝住另外會俾多對手套可以自己拎返去附近啲長凳坐低食😛
2020-03-08 194 瀏覽
黃金髀(鹹蛋黃醬)$37今日咁啱去咗西貢,即刻上網睇吓有咩好嘢食。結果搵到嚟間響西貢稍有名氣嘅小店。即叫即整,熱辣辣,真係好邪惡。雞髀都算大隻,味道都幾好,可以一試。髀魔-雞髀第一店 (西貢)西貢福民路58號高富樓18號地舖
黃金髀(鹹蛋黃醬)$37

今日咁啱去咗西貢,即刻上網睇吓有咩好嘢食。

髀魔-雞髀第一店 (西貢)
西貢福民路58號高富樓18號地舖
2020-02-19 212 瀏覽
間舖頭叫得髀魔,當然要試下個雞髀🍗🤤🤤平時炸雞髀就食得多啦,所以今次就試吓佢哋嘅黃金炸雞髀。嘩⋯⋯真係有好多鹹蛋黃金沙!前後都有!雞髀炸完之後無縮水,仲大大隻,juicy!! 唯一差啲嘅係,未夠乾身,有少少油膩😆
2020-02-12 240 瀏覽
去到西貢,去食咩人都話要食嘢大雞髀,其實呢隻雞髀接近$50,我覺得真係有少少貴,但係份量都大隻,有手掌咁大,佢炸得好香脆但唔乾身,肉質嫩滑雞皮脆身,味精唔會太重,調得幾好味😋因為我行完山去食更好食😋佢有一款係細粒少少,$37的雞比,我覺得如果細食女仔就可以食呢一隻,質感同埋味道冇咩分別,細隻嗰個叫咗鹹蛋黃醬。比較唔滿意係鹹蛋黃醬雖然好食,但唔係成隻雞髀都查均,只係中間放咗少少咁樣,我個人覺得就唔太細心,唔會話啖啖都有鹹蛋黃味。另外有少少唔高興嘅事,叫咗兩份鹹蛋黃魷魚酥,竟然只有一小盒嘅份量(睇圖片),同店員講佢竟然話係兩份加埋就係呢個份量!(我覺得係比少左但又唔想再整😒)$37一份,呢度加埋70幾蚊!😷😷😷小食來講咁少真係唔OK,佢係外賣又唔係堂食都咁貴咁少分量難以接受!但係食物來講其實係非常好食,大條多汁彈牙,純粹係份量同價錢真係唔OK,食物質素來講唔錯!

2020-02-11 102 瀏覽
已經有很久一段時間沒有去西貢,難得有時間,打算與朋友一同前往,一邊尋找美食一邊享受大自然的風景在橫街小巷之中發現了這一間店,由於有三四人在店面排隊,所以我們也決定一看這間店的小食種類非常之多,除咗有雞髀、魷魚、豆腐以外,更有秋葵和涼瓜製作的小食,相當特別今次我們點了三款小食分別是甘梅富士蘋果$30、火焰金粒豆腐$30和黃金魷魚鬚$43三款當中我最先是的是火焰金粒豆腐,豆腐皮很薄,經過油炸之後很香脆加上椒鹽粉鋪在豆腐上,口感先脆內軟,而且很嫩滑,剛炸起的時候很熱,不過完全唔影響豆腐的味道,加分第二款我試的是黃金魷魚鬚,黃金的意思是鹹蛋黃醬料,所以這款魷魚是鹹的,經過油炸後,再加上鹹蛋黃,外在香脆而內在魷魚非常彈口,很爽最後以甘梅富士蘋果作結尾,蘋果酸酸甜甜經過油炸後很熱很脆,不過味道上因為是酸甜的所以不是所有人都很喜歡,不過這小食很特別,而且很罕見,所以都值得一試

和黃金魷魚鬚$43

2020-01-31 130 瀏覽
超級大隻 真係大過塊面 並不是咸蛋黃粉 而係真材實料咸蛋黃🐣味道岩岩好 唔會太咸 唔會太膩 絕對唔係虛有其表熱喇喇 即叫即整炸皮唔會過厚 肉質唔鞋口 完全唔會炸得過火 唔會有乾既感覺 仲有啲滑超級邪惡 但間唔中食下都真係幾🥰心心眼仲要坐係海旁食 風景加美食真係一流貼心加分位 俾濕紙巾+手套美食唔怕等 但都只係等大約10分鐘配埋自家制清熱飲 羅漢果茶(+$15)就唔怕熱氣啦如果可以 咸蛋黃加埋啲辣味真係💯喇👼🏻 髀魔定魔髀 😈
黃金魔髀(咸蛋黃醬)

超級大隻 真係大過塊面

美食唔怕等 但都只係等大約10分鐘

配埋自家制清熱飲 羅漢果茶(+$15)就唔怕熱氣啦

如果可以 咸蛋黃加埋啲辣味真係💯喇

👼🏻 髀魔定魔髀 😈
黃金魔髀(咸蛋黃醬)
2020-01-28 89 瀏覽
西貢玩完2日1夜,勁餓,行過嗅到好香,就決定買黎試下,一試就知。。。我叫左隻經典雞髀,咬落去,有汁,又脆而且價錢正理,所以正。另外會提供紙巾,俾你用,完全值得再幫襯
西貢玩完2日1夜,勁餓,行過嗅到好香,就決定買黎試下,

一試就知。。。

我叫左隻經典雞髀,

咬落去,有汁,又脆

而且價錢正理,所以正。

另外會提供紙巾,俾你用,完全值得再幫襯