1K
2022-12-05 463 瀏覽
喺附近食完嘢,經過呢邊比佢隻巨髀相吸引咗過去,決定買返隻雞髀返屋企睇波食都好喎🤪同朋友一人揀咗一款雞髀,本身我哋想揀巨髀,可惜冇晒,唯有揀普通髀,普通髀都好大隻,巨髀咪不得了🤤黄金髀(鹹蛋黃醬) $40即叫即炸,等一陣就有,一拎上手,見到啲鹹蛋黃醬鋪晒喺面,勁邪惡啊😍即刻忍唔住影返幾張相🤣雞髀勁大隻,揸住喺手,好有份量,雞肉入口嫩滑勁juicy,配埋個鹹蛋黃醬真係不得了🤭經典髀(自家製椒鹽) $35面頭加咗啲自家製椒鹽粉,香味濃郁,拎到返屋企都仲係脆卜卜,同樣雞肉入口嫩滑,一啲都唔乾身火焰花枝丸 $39|火焰魷魚鬚 $41口痕痕仲叫多兩款小食😆兩款都叫咗麻辣味,入口又唔會過辣,不過好香麻香味😍魷魚鬚炸漿夠薄,食落唔會成口粉,脆嫩惹味😋買任何一款食物,再買飲品可以減$10巨峰爆爆珠 $30巨峰提子汁配埋爽爆粒粒爆爆珠,鮮甜開胃又夠氣TEA芒芝黃金沙 $45用咗成個呂宋芒整成,好香甜,沙冰幼滑,唔會飲到頭痛果隻,超級解渴估唔到除咗小食唔錯,連飲品都咁得😋

黄金髀(鹹蛋黃醬) $40

經典髀(自家製椒鹽) $35

火焰花枝丸 $39|火焰魷魚鬚 $41

魷魚鬚炸漿夠薄,食落唔會成口粉,脆嫩惹味😋

買任何一款食物,再買飲品可以減$10

巨峰爆爆珠 $30
巨峰提子汁配埋爽爆粒粒爆爆珠,鮮甜開胃又夠氣

TEA芒芝黃金沙 $45

估唔到除咗小食唔錯,連飲品都咁得😋
外賣自取
2022-12-03 223 瀏覽
🍗火焰魔髀 $43🍗經典魔髀 $43髀魔最出名當然係佢哋嘅巨型雞髀。經典口味用咗佢哋自家製嘅椒鹽粉,好味好香又唔會太鹹。火焰口味其實係麻辣,辣到比想像中低,不過好香口。佢哋嘅雞髀雖然好大隻,但係皮脆肉滑。🦑經典魷魚鬚 $41魷魚鬚好彈牙,份量好多,同椒鹽嘅味道好夾。🦑黃金花枝丸 $39花枝丸本身鮮甜又彈牙,加埋濃郁嘅鹹蛋黃醬更加邪惡。🥭Tea芒芝黃金沙 $45用原個芒果製成,加埋芝士奶蓋同埋鹹蛋黃醬,味道好濃郁。🍍龍鳳鮮檸全壘打 $35菠蘿嘅味道好重,加埋檸檬同埋青檸,味道酸酸甜甜好清新。📍髀魔-雞髀第一店 (太子道西) (太子)太子太子道西104-106號璟璜大廈地下1B號舖

🍗火焰魔髀 $43
🍗經典魔髀 $43

🦑經典魷魚鬚 $41
魷魚鬚好彈牙,份量好多,同椒鹽嘅味道好夾。

🦑黃金花枝丸 $39
花枝丸本身鮮甜又彈牙,加埋濃郁嘅鹹蛋黃醬更加邪惡。

🥭Tea芒芝黃金沙 $45
用原個芒果製成,加埋芝士奶蓋同埋鹹蛋黃醬,味道好濃郁。

🍍龍鳳鮮檸全壘打 $35
菠蘿嘅味道好重,加埋檸檬同埋青檸,味道酸酸甜甜好清新。

📍髀魔-雞髀第一店 (太子道西) (太子)
太子太子道西104-106號璟璜大廈地下1B號舖
2022-11-28
5 分鐘 (外賣自取)
2022-12-02 164 瀏覽
西貢名物炸髀係太子都見到蹤影啦!!「髀魔-雞髀第一店」真係唔講得場笑!!炸雞髀大過我塊面!!當然重有提供多款炸物🍢,包括雞翼、雞粒、雞軟骨、魷魚鬚、薯角、花枝丸、豆腐、南瓜、地瓜、秋葵、涼瓜同埋粟米仔等,一定有一款啱你食。所有食物即叫即整,熱辣辣送到手上🔥~黄金魔髀(鹹蛋黃醬) 「魔髀」係指大大大size既雞髀😋收到好震撼又重量🐔店員火喉控制得宜 炸得啱啱好肉質嫩滑Juicy💛而金黃色既外皮 黃金鹹蛋黃醬鋪滿雞皮 鹹香味十足 好邪惡😈😈~經典髀(鹹家製椒鹽)普通SIZE 髀自家製椒鹽雞髀其實都大件同樣火喉控制得宜 炸得好脆口一咬入口皮脆卜卜鹹鹹香香超惹味~🦑經典魷魚鬚(自家製椒鹽)魷魚鬚大盒 炸得相當酥脆煙韌口感 唔會好硬自家製椒鹽 香口😋😋~甘梅南瓜南瓜外脆內軟 好香南瓜味外層曬上甘梅粉 酸酸的感覺好新奇~🥛豆豆白雪飄沙飄沙即沙冰 而豆豆白雪係由嫩滑豆腐打成口感厚實 豆味香濃甜度適中~Tea 芒芒黃金沙 用原個呂宋芒沙冰帶粒粒芒果口感🥭再加沙冰 解膩一流😋------------------------------
西貢名物炸髀係太子都見到蹤影啦!!「髀魔-雞髀第一店」
真係唔講得場笑!!炸雞髀大過我塊面!!
所有食物即叫即整,熱辣辣送到手上🔥

~
黄金魔髀(鹹蛋黃醬)
「魔髀」係指大大大size既雞髀😋
收到好震撼又重量🐔
店員火喉控制得宜 炸得啱啱好
肉質嫩滑Juicy💛
而金黃色既外皮 黃金鹹蛋黃醬鋪滿雞皮
鹹香味十足 好邪惡😈😈

~
經典髀(鹹家製椒鹽)
普通SIZE 髀自家製椒鹽雞髀
其實都大件
同樣火喉控制得宜 炸得好脆口
一咬入口皮脆卜卜
鹹鹹香香超惹味

~
🦑經典魷魚鬚(自家製椒鹽)
魷魚鬚大盒 炸得相當酥脆

Tea 芒芒黃金沙
用原個呂宋芒
沙冰帶粒粒芒果口感🥭
再加沙冰 解膩一流😋

✨黃金魔髀(鹹蛋黃醬) 💰48💫評分: 7.9/10📝大概等咗10分鐘😋,熱辣辣新鮮炸,真係巨魔髀,好大隻,炸得到保持肉質嫩滑多汁,黃金鹹蛋黃醬香濃有流沙口感,超邪惡,好抵食‼️✨經典雞軟骨(自家製椒鹽)💰31💫評分: 7/10📝雞軟骨炸到香脆唔會乾,加埋椒鹽同孜然粉好惹味,送酒一流✨火焰魷魚鬚(麻辣)💰41💫評分: 7.2/10📝麻辣味唔係好出,同樣好大盒,原條魷魚鬚口感煙韌食炸嘢一定要飲凍嘢🥳,買任何嘢食物可以加飲品有💰10優惠✨巨峰爆爆珠 💰30 (再-💰10)💫評分: 7/10📝酸甜開胃嘅巨峰提子味🍇再加埋梳打水,配合埋超多爆珠,一啜非常過癮,配合埋炸雞髀食就冇咁Heavy✨TEA芒芝黃金沙 💰45 (再-💰10)💫評分: 8.2/10📝呢款top 1用原個呂宋芒,飮到粒粒芒果好足料,解渴又解膩,芝士奶蓋嘅鹹味balance番沙冰嘅甜味,叫少甜啱啱好!髀魔-雞髀第一店 📍太子太子道西104-106號璟璜大廈地下1B號舖(太子🚇C2出口行1分鐘就到)💫評分: 7.4/10💬黃金魔髀真係好大隻,食到好飽好飽,捧住個肚🤰🏻,啲炸物大部份都可以揀鹹蛋黃/麻辣/自家製椒鹽味,鍾意掃街或者夜
黃金魔髀(鹹蛋黃醬)
黃金魔髀(鹹蛋黃醬)

✨黃金魔髀(鹹蛋黃醬) 💰48
💫評分: 7.9/10
汁,黃金鹹蛋黃醬香濃有流沙口感,超邪惡,好抵食‼️
經典雞軟骨(自家製椒鹽)

✨經典雞軟骨(自家製椒鹽)💰31
💫評分: 7/10
📝雞軟骨炸到香脆唔會乾,加埋椒鹽同孜然粉好惹味,送酒一流
火焰魷魚鬚(麻辣)

✨火焰魷魚鬚(麻辣)💰41
💫評分: 7.2/10
📝麻辣味唔係好出,同樣好大盒,原條魷魚鬚口感煙韌

食炸嘢一定要飲凍嘢🥳,買任何嘢食物可以加飲品有💰10優惠

✨巨峰爆爆珠 💰30 (再-💰10)
💫評分: 7/10

✨TEA芒芝黃金沙 💰45 (再-💰10)
💫評分: 8.2/10

髀魔-雞髀第一店
📍太子太子道西104-106號璟璜大廈地下1B號舖
(太子🚇C2出口行1分鐘就到)

💫評分: 7.4/10
💬黃金魔髀真係好大隻,食到好飽好飽,捧住個肚🤰🏻,啲炸物大部份都可以揀鹹蛋黃/麻辣/自家製椒鹽味,鍾意掃街或者夜晚想食宵夜(太子店開到1am)都可以一試幾抵食😌

❣️其他分店❣️
📍西貢福民路58號高富樓18號地舖

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#髀魔 #雞髀 #外賣 #外賣推介 #平民美食 #太子美食 #太子 #西貢美食 #西貢 #香港美食 #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #街頭小食 #掃街 #宵夜 #外賣自取 #外賣食乜好
2022-11-29 50 瀏覽
舖頭名叫得髀魔-雞髀第一店,叫得雞髀第一店,炸雞髀一定必食! 見到menu好多我最喜歡的鹹蛋黃醬,決定黎個黃金盛宴今次試咗:黄金魔髀($48/鹹蛋黃醬)經典魔髀($43/ 自家製椒鹽)黄金魷魚鬚($46/ 鹹蛋黃醬)黄金薯角($33/ 鹹蛋黃醬)見佢有做promo 買埋隔離杯手搖可以減十蚊食完炸野順便飲杯野都好合理呀就買多杯 薑檸蜜  (原價 $26)+ TEA芒芝黃金沙(原價 $45)黄金魔髀($48/鹹蛋黃醬)經典魔髀($43/ 自家製椒鹽)魔髀係指招牌巨魔髀,比一般雞髀更大隻。雞髀實物比我想像更大,大過小朋友塊面!雞髀炸得好靚,炸得啱啱好,外皮炸到脆卜卜,內裡雞肉則剛剛熟,肉質嫩滑又juciy!我食黄金魔髀,鹹蛋黃醬鋪滿雞皮,濃厚鹹香味讓我感覺非常邪惡兼滿足朋友試嘅經典魔髀,話椒鹽味勁香,值得推介wor!黄金魷魚鬚好大盒,而且炸得相當酥脆。口感煙韌但一d都唔難咬,冇牙力都一樣KO。黄金薯角都係鹹蛋黃醬 + 薯角,對我黎講係不敗組合!舖頭得一個阿姐,所有食物即叫即炸,等咗大約20分鐘先出到熱辣辣嘅美食,各位如果要食美食就要比d耐性。係度特別稱讚阿姐,阿姐好nice,佢驚我等得耐,每
見到menu好多我最喜歡的鹹蛋黃醬,決定黎個黃金盛宴

今次試咗:
黄金魔髀($48/鹹蛋黃醬)
經典魔髀($43/ 自家製椒鹽)
黄金魷魚鬚($46/ 鹹蛋黃醬)
黄金薯角($33/ 鹹蛋黃醬)

見佢有做promo 買埋隔離杯手搖可以減十蚊
食完炸野順便飲杯野都好合理呀

黄金魔髀($48/鹹蛋黃醬)
經典魔髀($43/ 自家製椒鹽)

朋友試嘅經典魔髀,話椒鹽味勁香,值得推介wor!

黄金薯角都係鹹蛋黃醬 + 薯角,對我黎講係不敗組合!

係度特別稱讚阿姐,阿姐好nice,佢驚我等得耐,每整完一份食物佢都會比我,比我係出面檯仔食住先。

呢間絕對有下次!
2022-11-24
20 分鐘 (外賣自取)
2022-11-29 37 瀏覽
哦莫哦莫!呢間店個名好狂野!經常收工經過見到好多人買,終於忍唔住落手試一下碳水炸彈🤩🤩🤩食完我都只可以講,正!黃金魔髀(鹹蛋黃醬)💰48唔係講笑,成塊面咁大既雞髀真係好少見!仲有見到鋪滿晒鹹蛋黃醬,而且係新鮮現炸,一拿出黎即刻catch我所以視線,香味飄入我個鼻,口水都流晒出黎!黃金魷魚鬚(鹹蛋黃醬)💰46問就係對鹹蛋黃既熱愛😜😜只可以講係絕配,平時炸魷魚鬚已經好鍾意食!仲配埋呢個醬!掂,今晚冇人可以阻止我食佢!同樣新鮮現炸既魷魚鬚,咬落去仲係熱辣辣!好脆好新鮮🥰🥰招牌水果茶💰35(配小食可以減10哦)咁熱氣肯定要配埋水果茶先可以平衡返啦!凍冰冰一口,即刻唔熱氣😆😆煎炸愛好星人不得不試既小食店!可以滿足你對炸物既慾望😏😏油脂係口腔爆發既味道簡直係罪惡!但係又沈迷啊🤓🤓

黃金魔髀(鹹蛋黃醬)💰48

黃金魷魚鬚(鹹蛋黃醬)💰46

招牌水果茶💰35(配小食可以減10哦)

2022-11-29
2022-11-28 33 瀏覽
近排工作好忙碌,想食下熱氣野減減壓,去咗呢間之前食過好多次既小店食炸雞髀。食物全部係即叫即整,香噴噴又熱辣辣,超級誘人。巨髀既份量真係非同小可,好有霸氣,目測仲大過自己隻手😂😂 最欣賞既係2隻雞髀都厚肉得嚟亦嫩滑,而且能夠鎖住肉汁,撕開雞髀肉d汁爆哂出嚟,咬落仲啖啖肉,讚!經典魔髀($43)係椒鹽味,塊皮炸得香脆鬆化,咬落卜卜聲。黃金魔髀($48)鋪滿咗鹹蛋黃醬,好邪惡好滿足🤤黃金魷魚鬚($46)被鹹蛋黃醬緊緊包住,炸粉唔厚,食落煙韌又可口。粒粒豆腐($33)呈金黃色,而且外脆內軟,加埋自家製既椒鹽更惹味。熱黑糖珍珠鮮奶($35)唔會過甜,珍珠份量都幾大方。魔芝可可雪沙($40)飲落清涼,中和返食物既熱氣感。整體而言食物價錢合理。餐廳門面貼咗唔少食物相,一目了然。

食物全部係即叫即整,香噴噴又熱辣辣,超級誘人。

經典魔髀($43)係椒鹽味,塊皮炸得香脆鬆化,咬落卜卜聲。

黃金魔髀($48)鋪滿咗鹹蛋黃醬,好邪惡好滿足🤤

熱黑糖珍珠鮮奶($35)唔會過甜,珍珠份量都幾大方。
魔芝可可雪沙($40)飲落清涼,中和返食物既熱氣感。

整體而言食物價錢合理。

餐廳門面貼咗唔少食物相,一目了然。
  • 黃金魷魚鬚
  • 經典魔髀
  • 黃金魔髀
2022-11-27 27 瀏覽
最近搞裝修,經常要周圍跑,四處走也包括四處吃,辛勞工作後要獎勵一下。外賣小店雖然店面小小,但款式很多,有名的是XL超大Size炸雞脾!邊等外賣邊看電視節目介紹,老闆對炸雞髀也很有要求,果然與眾唔同。🥢黃金魔髀($48)+火焰魔髀($43)加大碼魔髀配上招牌鹹蛋黃醬/麻辣口味,前者鹹香味濃,後者火辣過癮。大大隻雞髀炸得剛剛好,外帶後雖然溫度稍降,但仍不減香脆口感,依然十分美味。🥢經典魷魚鬚配自家製椒鹽($41)+黃金秋葵($39)炸物小食款式多,跟炸髀一樣美味可口,邪惡依舊。🥢豆豆白雪飄沙($30)奶蓋伯爵($22)飲品跟食物一齊點,有減$10優惠。吃了炸物來點冰凍飲品,特別的豆豆白雪飄沙其實是豆腐沙冰,甜度不太高,清清爽爽配濃味炸雞一流!

🥢黃金魔髀($48)+火焰魔髀($43)

🥢經典魷魚鬚配自家製椒鹽($41)+黃金秋葵($39)
炸物小食款式多,跟炸髀一樣美味可口,邪惡依舊。
🥢豆豆白雪飄沙($30)奶蓋伯爵($22)
2022-11-26 22 瀏覽
太耐無食過,經過附近就決定揀魔髀嗌左隻黃金魔髀同埋火焰魷魚鬚先講隻髀熱辣辣就梗咖啦佢真係大隻到揸住黎食都覺得好重😂仲要因為佢太大隻關係,初時咬親都一定整污糟塊面雞肉好嫩滑唔會炸到好乾身亦有肉汁略嫌有少少鹹,始終鹹蛋黃再加上本身隻髀有醃過但唔算好過份隻髀底面都好多蛋黃十級邪惡呀另外火焰魷魚鬚份量不過不失既我反而比較鐘意食佢多D Tim…佢外邊嗰層炸粉岩岩好又香口,魷魚鬚都爽口嗌埋杯冬瓜茶簡直一流唔會太甜嗌野食再叫野飲,野飲會減$10Tim
太耐無食過,經過附近就決定揀魔髀
嗌左隻黃金魔髀同埋火焰魷魚鬚
先講隻髀
熱辣辣就梗咖啦
佢真係大隻到揸住黎食都覺得好重😂
仲要因為佢太大隻關係,初時咬親都一定整污糟塊面

雞肉好嫩滑唔會炸到好乾身
亦有肉汁
略嫌有少少鹹,始終鹹蛋黃再加上本身隻髀有醃過
但唔算好過份
隻髀底面都好多蛋黃
十級邪惡呀

另外火焰魷魚鬚
份量不過不失既
我反而比較鐘意食佢多D Tim…
佢外邊嗰層炸粉岩岩好
又香口,魷魚鬚都爽口

嗌埋杯冬瓜茶簡直一流

唔會太甜

嗌野食再叫野飲,野飲會減$10Tim
2022-11-25
5 分鐘 (外賣自取)
小店位置好方便,買完大雞髀🍗仲可以係隔離TEA魔買埋手調飲品🧋❤️雞髀出色小食都勁好味🤤,全方位都好水準好高🔸購買任何一款食物,飲品都可以減$10🔸招牌巨魔髀系列雞髀🍗真係勁大隻,本雞應該係雞中既巨無霸😎,外皮炸得勁脆身,外脆內軟勁多汁勁Juicy💦1️⃣黃金魔髀(鹹蛋黃醬) $48鹹蛋黃醬完全鋪滿全隻雞髀外皮,一打開就見到金黃色既外皮,再黎就係香噴噴既鹹蛋黃味湧上黎,一咬入口皮脆卜卜,鹹蛋黃味超濃郁,鹹香味十足😍2️⃣火焰魔髀 (麻辣) $43辣度唔會好勁,食落會覺得係好香口,第一口咬入外皮,外皮既辣味會係口腔散發,辣味會係好舒服既辣,勁惹經典金粒豆腐(自家製椒鹽)$33呢個超級有驚喜😍,炸粉薄身,入面豆腐既嫩滑程度係BB既皮膚咁,白滑嫩口又有水份,色香味滿分💯,濃郁既豆香味,幼嫩細緻既口感,簡直無敵火焰雞軟骨(麻辣) $33雞軟骨大大粒,咬落有飽滿既肉感,更有軟骨本身出色既口感,軟硬適中,又係好有肉汁好juicy,食完感想係,佢啲雞真係keep得好好👍🏻豆豆白雪飄沙(嫩滑豆腐) $40以冰沙口感黎發揮佢勁濃郁既豆香,味道清甜得黎又好清香,好好飲😍可可鮮奶 $35可可味非常香濃,鮮奶更襯托得奶
🔸購買任何一款食物,飲品都可以減$10🔸

招牌巨魔髀系列

1️⃣黃金魔髀(鹹蛋黃醬) $48

2️⃣火焰魔髀 (麻辣) $43

經典金粒豆腐(自家製椒鹽)$33

火焰雞軟骨(麻辣) $33

豆豆白雪飄沙(嫩滑豆腐) $40

可可鮮奶 $35
可可味非常香濃,鮮奶更襯托得奶香奶香咁

2022-11-26 20 瀏覽
前排同朋友去西九野餐之前就去咗旺角買野食,見到呢間喺西貢好出名嘅髀魔,一於試下佢地嘅炸雞髀同小食。🍗黃金魔髀 招牌魔髀真係超大隻😍,有好多鹹蛋黃醬,口感豐富。雞髀嘅皮炸得金黃香脆,雞肉好嫩滑多汁,醃得好入味。🐙椒鹽魷魚鬚魷魚鬚份量好多,脆漿好薄,炸得香脆惹味。🧡黃金花枝丸花枝丸大大粒,外面有好多鹹蛋黃醬,入面有花枝粒,好彈牙。💛椒鹽豆腐 超級推介呢個椒鹽豆腐,炸到外脆內軟,椒鹽唔會太鹹好香口,好食😋

🍗黃金魔髀

🐙椒鹽魷魚鬚
魷魚鬚份量好多,脆漿好薄,炸得香脆惹味。

🧡黃金花枝丸
花枝丸大大粒,外面有好多鹹蛋黃醬,入面有花枝粒,好彈牙。

💛椒鹽豆腐
2022-11-23 18 瀏覽
之前都聽聞過呢間小食店好出名,因為佢啲炸脾超大隻,真係好誇張!今日放工後嚟咗太子分店,店面有好多相,優惠、餐牌個啲都好齊全清晰~ 可惜今日都係食唔到巨型雞髀,得返普通尺寸,但估唔到普通size都咁大隻!點咗黃金髀(鹹蛋黃醬)同火焰髀(麻辣),所有食品即叫即炸,大約要等15-20分鐘,鹹蛋黃醬夠哂邪惡,超多鹹蛋黃醬,鹹鹹香香超惹味!麻辣味唔係好辣,反而孜然味重啲。雞髀皮脆肉嫩,大大隻好juicy!小食有經典雞軟骨(自家製椒鹽〉同黃金魷魚鬚(鹹蛋黄醬),2者份量都唔少,發覺呢度嘅鹹蛋黄醬真係無敵,餐廳一啲都唔吝嗇,每款鹹蛋黄醬產品都會落超多醬!另外-$10可以加配飲品1杯,TEA芒芝黃金沙係呢度嘅推介,面頭有少少奶蓋,黃金沙係沙冰嘅質感,味道唔錯,半甜都夠晒!仲有蜂蜜綠茶(固定糖量〕,呢款就比較甜,但就好解渴~

2022-11-21 20 瀏覽
超級無敵邪惡之炸雞髀🍗炸野又香口又脆 真係好難抵抗😳呢間小店炸雞髀好出名~經過值得一試!所有炸物總共有三個口味 包括鹹蛋黃醬 麻辣 同埋自家製椒鹽黃金魔髀 鹹蛋黃醬 $48經典魔髀 自家製椒鹽 $43雞髀超級大隻!一咬落去 外皮超級脆 好多肉好juicy!重口味好岩鹹蛋黃醬 因為相對會偏鹹少少 更加入味喔!火焰雞軟骨 麻辣 $33黃金魷魚鬚 鹹蛋黃醬 $46小食份量超級多!全部都是二人份量!即炸即食~奶蓋伯爵 $32特濃可可 $27髀魔-雞髀第一店 (太子道西) (太子)太子太子道西104-106號璟璜大廈地下1B號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#外賣 #疫情下的生活 #兩人世界
超級無敵邪惡之炸雞髀🍗
炸野又香口又脆 真係好難抵抗😳
呢間小店炸雞髀好出名~
經過值得一試!
所有炸物總共有三個口味 包括鹹蛋黃醬 麻辣 同埋自家製椒鹽

黃金魔髀 鹹蛋黃醬 $48
經典魔髀 自家製椒鹽 $43
雞髀超級大隻!一咬落去 外皮超級脆 好多肉好juicy!
重口味好岩鹹蛋黃醬 因為相對會偏鹹少少 更加入味喔!

火焰雞軟骨 麻辣 $33
黃金魷魚鬚 鹹蛋黃醬 $46
小食份量超級多!全部都是二人份量!即炸即食~

奶蓋伯爵 $32
特濃可可 $27

髀魔-雞髀第一店 (太子道西) (太子)
太子太子道西104-106號璟璜大廈地下1B號舖

2022-11-21 20 瀏覽
黃金魔脾(咸蛋黃醬)一黎到已經睇到佢地電視入面既大雞脾既做法,原來要落好多香料, 醃一段時間,好多工序,咸蛋黃好香, 但唔會太鹹! 雞脾炸得剛剛好,外賣食都十分香脆! 經典魔脾因為未食過, 所以都係要試下D class野! 椒鹽味勁香,炸左之後超鬆脆!! 鐘意濃味既可以簡咸蛋黃,鐘意咸咸香香可以簡呢個~小食- 椒鹽豆腐外面香脆,內面嫩滑~小食- 椒鹽魷魚魷魚好好味, 唔會太難咬,炸既外表又唔會太厚,好完美的炸物廚藝!壓軸到啦!!Tea芒黃金沙超級好飲! 原個芒果唔係講笑~ 仲勁大杯! 係芒果既鮮甜, 又唔會太凍,夏天一流!奶蓋伯爵茶奶蓋超foamy, 奶味重,有陣陣芝士味,係完美份量既少少咸口加奶味!伯爵茶好清香,唔會太重,無論就咁飲奶蓋定mix埋茶飲都係一流既~

黃金魔脾(咸蛋黃醬)

經典魔脾

小食- 椒鹽豆腐
外面香脆,內面嫩滑~

小食- 椒鹽魷魚

壓軸到啦!!

Tea芒黃金沙
奶蓋伯爵茶
  • 經典魔脾
2022-11-20 20 瀏覽
一流邪惡宵夜平時10點旺角太子後想買下台式飲品都買唔到所以我就會黎髀魔買野飲有時買埋宵夜,一出太子站轉個灣就見到鮮鳳飄飄雪沙(新鮮菠蘿)$40熱辣辣炸野配沙冰,正足料,會食到好多菠蘿碎碎招牌水果茶$35好足料,都有1/4杯水果 eg 橙、西柚、火龍果等,有茶味又甜甜地,幾岩食飽飲下黃金髀(鹹蛋黃醬)(大推) $40無巨髀,但已經好大隻,外型吸引,炸得好靚,個面有鹹蛋黃醬,味道好夾,令隻炸髀又加左分即叫即炸既炸髀一定正,外脆,入面嫩,仲有肉汁經典髀(自己製椒鹽)$35有啲似茶餐廳食到既炸髀,但呢到仲大隻啲,好食啲黃金魷魚鬚 (鹹蛋黃醬)(大推) $46炸得好脆,唔會一夾就炸粉同魷魚鬚分離,魷魚鬚新鮮彈牙鹹蛋黃醬個時幾好,唔會太鹹,同魷魚鬚好夾火焰薯角(麻辣)$28正常薯角,都惹味總結大推炸髀,夜晚宵夜好選擇店員有禮貌
一流邪惡宵夜
平時10點旺角太子後想買下台式飲品都買唔到
所以我就會黎髀魔買野飲
有時買埋宵夜,一出太子站轉個灣就見到
鮮鳳飄飄雪沙(新鮮菠蘿)$40

熱辣辣炸野配沙冰,正
足料,會食到好多菠蘿碎碎
招牌水果茶$35

黃金髀(鹹蛋黃醬)(大推) $40

即叫即炸既炸髀一定正,外脆,入面嫩,仲有肉汁
經典髀(自己製椒鹽)$35

有啲似茶餐廳食到既炸髀,但呢到仲大隻啲,好食啲
黃金魷魚鬚 (鹹蛋黃醬)(大推) $46

炸得好脆,唔會一夾就炸粉同魷魚鬚分離,魷魚鬚新鮮彈牙
鹹蛋黃醬個時幾好,唔會太鹹,同魷魚鬚好夾
火焰薯角(麻辣)$28

正常薯角,都惹味
總結
大推炸髀,夜晚宵夜好選擇
店員有禮貌