2019-10-07 1243 瀏覽
耐唔耐都會嚟幫襯下「香港飯堂」依家唔做晚市,所以午市今日有位就即刻入咗嚟。海龍皇上海麵($62)好新鮮嘅番茄湯同埋好多新鮮嘅海鮮😍:有兩隻大蝦球(唔係蝦仁),一塊魚,幾舊帶子,同埋D雜錦海鮮,好抵食😋上海麵嘅份量都唔少,好滑。每次黎親都會叫呢碟🤩飯堂常餐[轉通粉]($44)份量啱啱好,沙嗲牛肉好腍,味道唔錯,多士烘得唔夠脆😕但係牛油俾足🤩炒蛋嘅蛋味幾濃,應該加咗唔少隻蛋。呢度嘅檸茶真係值得一讚,茶好濃👍🏻奶茶味道都唔錯,奶滑茶香👍🏻凍飲同埋熱飲都好大杯😍整體來講,啲嘢食嘅味道同埋質素唔錯👍🏻。我哋仲認得啲侍應☺️(做咗好多年)會繼續幫襯支持😋💪🏻。
海龍皇上海麵

海龍皇上海麵($62)
飯堂常餐[轉通粉]
飯堂常餐[轉通粉]($44)

呢度嘅檸茶真係值得一讚,茶好濃👍🏻
奶茶味道都唔錯,奶滑茶香👍🏻
凍飲同埋熱飲都好大杯😍

2019-10-05
午餐
海龍皇上海麵
飯堂常餐[轉通粉]
那天星期六的下午,小編與友人一行4人來到這間餐廳吃個茶餐。店裡小小,但客人很多。友人稱讚這裏的烏冬很不錯,所以小編就要了煎雙蛋鮮茄牛骨濃湯烏冬($41),湯底的層次豐富,烏冬的質感很有彈性和彈牙。五香肉丁和煎蛋鮮茄牛骨濃湯烏冬($41)。一口西多拼炸雞翼($33),西多士就不過不失,33。雞扒出前一丁($43),略嫌雞扒有點細份。
那天星期六的下午,小編與友人一行4人來到這間餐廳吃個茶餐。

煎雙蛋鮮茄牛骨濃湯烏冬

五香肉丁和煎蛋鮮茄牛骨濃湯烏冬($41)。
五香肉丁和煎蛋鮮茄牛骨濃湯烏冬

一口西多拼炸雞($33),西多士就不過不失,33
一口西多拼炸雞翼

雞扒出前一丁($43),略嫌雞扒有點細份。
雞扒出前一丁
煎雙蛋鮮茄牛骨濃湯烏冬
五香肉丁和煎蛋鮮茄牛骨濃湯烏冬
2019-08-13 358 瀏覽
鮮茄🍅濃湯稻庭烏配瑞士雞翼 炒蛋 多士🍞湯底超濃郁既蕃茄味🤤入面有薯仔粒 蘿蔔粒烏冬好彈牙 食落唔淋🤗炒蛋幾滑🤤唔錯👍瑞士雞翼唔會鞋同韌😋😋😋正常水準🐷❤️多士好鬆軟😻杯奶茶☕️奶味好重😍😍😍茶味濃 幾滑 唔錯 唔會苦澀❤️------------------------------最值得一讚係員工服務態度幾好 好nice👍😆環境唔錯 坐得幾舒服😌如果一個人就可能要搭枱🙂------------------------------
鮮茄🍅濃湯稻庭烏配瑞士雞翼 炒蛋 多士🍞
最值得一讚係員工服務態度幾好 好nice👍😆
環境唔錯 坐得幾舒服😌
如果一個人就可能要搭枱🙂
2018-09-13 772 瀏覽
由於公司係附近,所以每個星期都會幫襯佢一次變了真。飯堂佢地午餐A-C每日都會轉,可以係門口望到或者上佢地Facebook睇都得,佢地一次過會up最Monday to Sunday的午餐餐牌出黎講返食物,除左有每曰轉換的午餐A-C之中,通常會係由一款扒,一款焗飯/意粉,同中式午餐而成另外如果女仕們口淡淡無乜食欲,就可以考慮下佢地既稻庭烏冬,好味又彈牙。除此之外,佢地仲有d常餐,出名既仲有焗豬扒飯。同埋男人的浪漫—厚切餐肉火腿扒煎雙蛋飯。
由於公司係附近,所以每個星期都會幫襯佢一次
變了真。飯堂
佢地午餐A-C每日都會轉,可以係門口望到
除此之外,佢地仲有d常餐,出名既仲有焗豬扒飯。
同埋男人的浪漫—厚切餐肉火腿扒煎雙蛋飯。
週六帶細周生上興趣班,等候期間到附近的餐廳享用早餐。本來想試半島冰室,但因實在太多人輪候,最後決定到斜對面的香港飯堂用餐。 典型的港式茶記格局,早餐選擇沒多大驚喜。 豬肉腸稍鹹;煎蛋略為熟了一點,明顯不及炒蛋香滑好吃。 鮮茄濃湯稻庭烏冬湯底稠身,菜蔬湯料豐足。稻庭烏冬雖然滑溜,但放湯一會已變得太腍。 小編的熱奶茶最終變了華田。 香港飯堂是一間典型茶記,食客能在這裏輕易找到你想要的茶記食物,質素上則未能予人驚喜。

典型的港式茶記格局,早餐選擇沒多大驚喜。

豬肉腸稍鹹;煎蛋略為熟了一點,明顯不及炒蛋香滑好吃。
牛油多士、西煎雙蛋及香草豬肉腸

鮮茄濃湯稻庭烏冬

小編的熱奶茶最終變了華田
華田

[11/11/2017; Sat]
2017-11-11
3 分鐘 (堂食)
$33 (早餐)
2017-11-04 431 瀏覽
返工時候既星期五當然係HAPPY FRIDAY 啦有理由日日困住公司食飯架嘛咁就出去周圍睇下有咩食經過香港飯堂好似唔錯平時都見呢間野有D西裝友食下可能唔錯既咁我就入左去食喇望住個餐牌都唔知食咩其實都係普通茶記黎有乜特別野既而我好特別咁點咗個餐蛋飯個朋友仲話我傻架咩40幾蚊食餐蛋飯但由於個刻好想點黎食所以我照食咗餐蛋飯既個餐蛋飯賣相好靚呀整到好似餐廳咁當然要試下個味道幾好味唔錯隻蛋煎得幾好重點係個鼓油幾好味我覺得唔錯
返工時候既星期五當然係HAPPY FRIDAY 啦

隻蛋煎得幾好
重點係個鼓油幾好味

我覺得唔錯
2017-08-04
10 分鐘 (堂食)
餐蛋飯
2017-05-21 527 瀏覽
第二次幫襯、又是點了雞腿沙津、上次又係漏單、今次都一樣!又唔跟、又話做緊、去廚房睇、比人發現未做又串你!死口話做緊、等油熱!又比說話你聽!態度好有問題!可以不來!
2016-11-20 791 瀏覽
The meal was inexpensive but didn't have a lot of flavor. They had standard breakfast menu. I will say that the kitchen is very clean and you can see the chef when you walk in. The service was also very good.
2016-11-16
早餐
2016-11-01 550 瀏覽
沉日得閒去左搵大大撐枱腳,炮台山附近不嬲都多嘢食,呢間香港飯堂大大想試好耐,因為之前次次lunch Time都要排隊,所以都冇食到,今次等下試返我哋叫咗1個常餐a,1個經典常餐,價錢正正常常。但幾好有炸雞翼,通粉足料好食總括來講都幾抵食,有下次!

總括來講都幾抵食,有下次!
2016-10-31
2016-07-15 667 瀏覽
一個禮拜 好不容易到星期五 成班同事一齊出街食lunch今次試呢間未食過既香港飯堂同事們哎左吾同既野 所以我可以周圍試食嘩哈哈中午12點黎到,我地係第一班客鋪頭大約有廿個位左右啦⋯⋯睇下個menu先揀左好耐 最後我叫左飯堂A餐 螺絲粉轉到米粉甜餐包有得轉多士喎 yeah!賣相都吾差 炒蛋都幾滑溜 不過無咩蛋味炸雞翼一般 外層香脆 咬落肉質都幾幼滑 但略厭吾夠肉地 口感一般多士真係幾失望已經腍晒 牛油味亦吾香 呢碗「蕃茄濃湯」其實係好稀的蘿蔔薯仔湯 都吾係香濃蕃茄味 米粉都好吾入味同埋欠彈性上面送左兩粒好似係煲完湯既豬肉~肉質卻係幾鮮美 同事A: 黑松露美式全日早餐賣相吸引~我每樣都試食左 薯餅幾香脆 夠晒熱 但無咩薯味炒蛋幼滑 但黑松露味吾算好濃兩款香腸和煙肉味道偏濃 煎得外層微脆 能鎖全肉汁但係呢個餐嘅份量真係太少 此定價與同區相似餐廳相比 性價比太低!熱朱古力呢杯朱古力好淡 完全冇朱古力味叫咗個Staff加多兩羹朱古力粉之後 其實都係好難飲似朱古力水囉總括黎講 食物賣相幾好 但味道真係麻麻同區有大量相似港式茶餐廳 性價比都幾高希望此餐廳能改善食物味道和控制質素先可以繼續喺呢區保持
一個禮拜 好不容易到星期五

薯餅幾香脆 夠晒熱 但無咩薯味
炒蛋幼滑 但黑松露味吾算好濃
兩款香腸和煙肉味道偏濃 煎得外層微脆 能鎖全肉汁
但係呢個餐嘅份量真係太少
此定價與同區相似餐廳相比 性價比太低!
熱朱古力
熱朱古力