餐廳: 香江花月 (荃灣廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-29 1577 瀏覽
早前去左荃灣廣場一間好靚嘅火鍋單點店!! 餐廳入面有好多好耐以前嘅車衣機,相信好多90後都未見過🫨裝修係好華麗,但呢間餐廳絕對唔係得個樣😆而且如果幾位朋友黎食,覺得都幾抵食..日本牛乳玫塊鍋 $168湯底好濃郁牛乳味,玫瑰花香,打卡超靚,每個女仔都一定中意💁🏻‍♀️😆,除左打卡靚,味道都真係好出色,真係要搵朋友一齊黎食3-4人黎食真係好抵食!!..日本A5和牛(肩胛)$498當晚同朋友2個人去左2份牛肉,份量都幾多,因為當中有一份係日本A5和牛,油脂較為豐富🤤,其實我食左3-4塊已經飽左🤣,一碟日本A5和牛價格為$498-598,份量足夠4人享用..美國安格斯肥牛$198雖然美國🇺🇸牛,但睇片都可以見到油花都好靚,入口唔需要多咀嚼🤣😆..七彩餃子 $108好特別,有7個顏色,分別有7款口味,口味都比較有特色,..中山無骨脆鯇片$88一碟大概都有10片,落鍋淥到剛剛好,近皮位嘅肉質非常爽脆🤤,絕對唔可以淥過火😆..玫瑰花茶$68一壺68蚊可以一桌人share都幾抵!!茶包裝滿玫瑰花🌹💕,好香,配上湯底日本牛乳玫塊鍋🤤,好美滿嘅玫瑰晚餐🤤😂..想推薦比大家因為最近有高達7折優惠!!只要係3月
早前去左荃灣廣場一間好靚嘅火鍋單點店!!
餐廳入面有好多好耐以前嘅車衣機,相信好多90後都未見過🫨
裝修係好華麗,但呢間餐廳絕對唔係得個樣😆
而且如果幾位朋友黎食,覺得都幾抵食
日本牛乳玫塊鍋 $168
日本A5和牛(肩胛)$498
美國安格斯肥牛$198
七彩餃子 $108
好特別,有7個顏色,分別有7款口味,口味都比較有特色,
中山無骨脆鯇片$88
玫瑰花茶$68
想推薦比大家因為最近有高達7折優惠!!
只要係3月31日前登記成為,<香江花月>會員,訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水可享全單7折優惠。
仲唔快d成為會員約埋親朋戚友去打個邊爐慶祝Easter!!
長假期梗係要聚一聚啦!!
荃灣/佐敦/銅鑼灣均有分店!!💕💁🏻‍♀️
📍地址:
Shop 621-630B, Tsuen Wan Plaza, New Territories

☎️訂座熱線💁🏻‍♀️:
2345 6789 或WhatsApp: 6637 6688
2024-03-26
2024-02-16 1721 瀏覽
香江花月地方闊落坐得舒適,每個位置都好細緻好似team lab一樣佈置的打卡房,而且食物賣相精美少女心爆發,裝修別出心裁有心思🥰不少紡織機是老闆精心搜羅的古董,確實非一般火鍋店🍲!💫美顏花膠雞鍋足料花膠大大塊,成隻雞煲湯底,仲有紅棗杞子蟲草花菇養身美顏,湯底味道鮮甜,未打邊爐前飲返碗湯先🥰 食少少湯料都飽幾成🫰🏿💫花滿園以鮮花💐做點綴,將豬肉包成鮮花🌷一朵好優美,牛肉片入口煙韌濃郁流香,豬肉片色澤均勻肥瘦適中,湯底不算濃可保留原本肉質鮮味👍🏿😎💫七彩餃子🥟擺盤精美好靚,七彩繽紛五顏六色,有金華火腿菜肉餃、和牛香茜餃、姬松茸野菌餃、蟲草花餃、午餐肉粟米餃、冬菇薺菜餃、蟹肉黑松露餃,我自己最鍾意食冬菇薺菜餃清淡好味🤤💫七色丸全部都是不同口味的墨魚丸幾特別,有鹹蛋黃墨魚丸、蟹籽墨魚丸、青咖喱墨魚丸、南乳墨魚丸、椰芋墨魚丸、紅咖喱墨魚丸,黑松露墨魚丸,值得推介鹹蛋黃墨魚丸😍💫一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)將墨魚滑整成帆船的形狀,底部加秋葵以紅蘿蔔片做帆,墨魚滑彈牙軟身加上秋葵滑嘟嘟的口感,好好味😋💫火鍋點心每一款點心賣相精美有心思,其他火鍋店相信見不到,而且每款味道👅做法不一樣令我們都好新奇,口感

💫美顏花膠雞鍋
養顏花膠雞鍋

💫花滿園

💫七彩餃子🥟

💫七色丸

七色丸

💫一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)
一帆風順

💫火鍋點心
每一款點心賣相精美有心思,其他火鍋店相信見不到,而且每款味道👅做法不一樣令我們都好新奇,口感特別打咭一流🤩
火鍋點心

💫花花綠綠
菜品特別好似花叢一樣,入面都有多款不用菜種,基本上點一份就可以不點其他蔬菜類🥬🤣
花花綠綠

飲品🍸
💫花月豪庭
賣相精緻像飯後甜點🍮一樣,棉花糖蛋糕口感軟綿再加上新鮮蜜瓜及奇異果點綴,北海道牛奶加上藍莓及蘋果乳味香濃,味道清新怡人,調製出幼滑濃郁的口感,飯後解膩中和一下大滿足😌

💫香芳幻
有層次的夢幻顏色好繽紛,紅桑梅汁、酸奶及菠蘿汁,加上頂層忌廉香滑與果香完美融合,充滿視覺及味覺👅的雙重享受🥳
2023-11-23
花花綠綠
  • 香芳幻
  • 花月豪庭
2天前 0 瀏覽
印花華麗的沙發、老爺電話和留聲機,華燈初上,讓人彷似穿越回到八十年代的香港。仲有唔同口味嘅火鍋湯底,新鮮食材,海鮮,啱晒大班人聚會。日本牛乳玫瑰鍋日本牛奶營養豐富,味道濃郁,綴以玫瑰花瓣環繞漂浮在湯中,散發淡講淡的奶香,能保留食材的原本味道花滿園金黃色的鐵架上分為兩層,有豬肉和羊肉。肉片被制成玫瑰花形,睇得又食得!即炸響鈴卷非常新鮮爽脆,腐皮豆味濃郁,而且吸收晒湯底嘅精華七彩餃子彩虹顏色餃子,餡料包括:冬菇豬肉、蝦肉、魚肉等等脆口珊瑚蚌口感爽脆,新鮮彈牙牛小腿牛白肉日本珍珠蠔流星夜

日本牛乳玫瑰鍋

即炸響鈴卷
非常新鮮爽脆,腐皮豆味濃郁,而且吸收晒湯底嘅精華

七彩餃子
彩虹顏色餃子,餡料包括:冬菇豬肉、蝦肉、魚肉等等

脆口珊瑚蚌
口感爽脆,新鮮彈牙

牛小腿
牛白肉

流星夜
2天前 0 瀏覽
香江花月讓你回到過去舊香港50年代,擺設有舊式的打字機、電話和留聲機。餐廳的環境寬敞,有大量打卡位。佈置充滿港式懷舊感。裝潢典雅與簡約並存,傳統與時尚元素交融,並且設有私人包間、雞尾酒吧。侍應殷勤的服務,//香江花月主打菜式:新穎養生美顏火鍋湯底,//配料造型精緻.品味獨特。有驚喜.日本牛乳玫瑰鍋花滿園即炸響鈴卷新鮮鵝腸七彩餃子牛小腿牛白肉脆口珊瑚蚌日本珍珠蠔流星夜//日本牛乳玫瑰鍋湯底:日本北海道全脂牛乳。滑順濃郁。牛奶奶香與玫瑰花的花香交織在一起,加上紅肉木瓜.相得益彰。//牛白肉看似油膩,但入口卻出奇地爽口。含豐富的骨膠原. 有微微的牛油香味。雪白爽脆。
//香江花月主打菜式:新穎養生美顏火鍋湯底,
//配料造型精緻.品味獨特。有驚喜.
日本牛乳玫瑰鍋
流星夜

//日本牛乳玫瑰鍋

//牛白肉

3天前 0 瀏覽
香江花月(荃灣廣場)是一家精緻的火鍋餐廳,以其獨特的裝修和美味的食物而聞名。美顏花膠雞鍋是一道令人印象深刻的菜品。湯底濃郁,以雞湯為基礎,加入了整整半隻雞,大塊的花膠、紅棗、杞子和蟲草花,不僅美味,還有養身美顏的效果。這道湯底的味道鮮甜,讓人回味無窮。七彩餃子也值得一試。這些餃子色彩繽紛,七彩餃子,七種特色口味,有冬菇薺菜餃,蟹肉黑松露餃,金華火腿菜肉餃,午餐肉粟米餃,蟲草花餃,姬松茸野菌餃,和牛香茜餃,讓人回味無窮。至於肉類食材,你點了美國安格斯肥牛和牛白肉。美國安格斯肥牛的肉質鮮嫩多汁,而牛白肉則更加清爽,兩者相互搭配,享受到不同口感的美味。其他配料例如花花綠綠(蔬菜籃) 、桂花蚌、即炸響鈐卷等也不容忽視,蔬菜會取中間部份,桂花蚌新鮮脆,滑響鈐卷真係即叫即炸。服務也值得一讚!餐廳的服務員總是熱情友好,樂於解答客人的問題,細心留意客人需求,感受到他們的用心和專業,讓用餐體驗更加愉快。總之,香江花月以其高質量的食材和精緻的裝修成為一個值得品味的餐廳。

美國安格斯肥牛(細) ,牛白肉
2024-06-06
美國安格斯肥牛(細) ,牛白肉
  • 七彩餃子
  • 花花綠綠
2024-06-07 0 瀏覽
今日同朋友嚟荃灣打邊爐,估唔到商場入邊有一間咁高質嘅火鍋餐廳。裝修好靚,主題係懷舊香港,有好多唔同嘅縫紉機,所有嘢都好detail 😍😍我哋兩個人被安排到一張四人枱,坐得好舒服,而且完全唔嘈,可以冇顧忌地傾偈。海鮮冬瓜鍋賣相超靚,店員仲好細心咁樣等我影咗相先切開個冬瓜,入面除咗有東華之外,仲有類似魚翅,小蝦仁,蟹柳,以及其他海鮮,好豐富。美國安格斯肥牛厚薄適中,牛肉入口即溶,淥大概七至8秒就已經食得!新鮮蝴蝶腩唔係好多地方有蝴蝶腩呢啲特別部位,牛味濃郁,好煙韌,配上冬瓜湯湯底,非常夾。七色丸入面七隻都係完全唔同口味,個人最鍾意鹹蛋黃同黑松露嗰2隻,食落去好特別。花雕雞子雞子超大粒,配上花雕,完全吸收晒酒香,食到停唔到口!另外仲有點左其他食物,樣樣都好新鮮,而且全部影相都好靚,又睇得又食得😍😍打邊爐當然唔少得飲啤酒,喺餐廳點生力白啤仲要買二送一,好正啊!

海鮮冬瓜鍋

美國安格斯肥牛
厚薄適中,牛肉入口即溶,淥大概七至8秒就已經食得!

新鮮蝴蝶腩

花雕雞子
雞子超大粒,配上花雕,完全吸收晒酒香,食到停唔到口!

2024-06-06 0 瀏覽
今日去咗一間好啱打卡,而且嘢食好好食嘅餐廳,忍唔住要同大家分享吓。門口位置而家有個吧枱,裝修好靚,完全唔似打邊爐嘅餐廳,每一個位都好啱影相,仲有超多衣車,充分展現出懷舊香港。佢餐牌都已經分咗好多本,全部都圖文並茂,Drink Menu仲要勁靚,忍唔住嗌返杯Cocktail。杯嘢飲係特登有個職員推架車仔出嚟,喺我哋面前點火,仲等我哋預備好晒手機,提我哋拍片😆飲落去偏甜,但係好易入口,好啱女仔飲。海鮮冬瓜鍋勁似藝術品,望到唔捨得食,砌到好靚。湯底飲落去好清甜,仲有好多海鮮喺入面,我哋每日差唔多飲咗三碗湯先開始打邊爐。點左呢個連蔬菜都唔使再額外點😂美國安格斯肥牛油花均勻,就咁望就已經知道係好食嘅牛肉,仲要係擺盤擺得好靚😍白鱔片好新鮮,嚟到呢度一定要食,又夠油同彈牙,好耐冇食過咁好食嘅鱔!而且切厚薄個要啱啱好,完美。鵝腸係超級新鮮,喺香港真係好難搵到呢個質素!另外雞子,蝴蝶腩都係新鮮同好食,仲有一個Chat食完都好得意,每一種丸都唔同口味,一路食一路估佢係咩味,都幾好玩😂最後再配上日本烏冬,呢隻烏冬仲要係煮耐咗都唔會爛,吸收晒湯嘅味道,為我嘅晚餐畫上圓滿句號。

海鮮冬瓜鍋

美國安格斯肥牛

白鱔片

鵝腸係超級新鮮,喺香港真係好難搵到呢個質素!

餐廳環境空間大,檯同檯之間有充足嘅距離,又有卡位,環境舒適。🤔美顏花膠雞窩湯底清甜,但又未算非常濃郁。入面有半隻雞,食落都嫩滑。個花膠雞湯單獨飲都ok,但係飲完啲一兩碗湯,佢係加水嚟打邊爐,湯底就會味道好淡。之後仲會越溝越淡,啲餸唔會有咩花膠雞湯嘅清甜味。主要都係食自己嗰碗醬油嘅味道。香江拼係唔同牛肉部份組成嘅一個組合,排得好靚地放係鍋邊。整體個presentation好靚。除左牛肉,仲有牛肉粒、牛腱、牛嘅肥油(食起嚟爽爽冇咩味)、牛脷。整體食起嚟都味道OK。其他配菜:南乳墨魚丸:味道普通,較鹹。唔係好推介。椰汁墨魚丸:有椰汁味道,但又唔係特別夾。黑松露蟹肉丸:冇咩黑松露味。👌🏼脆肉鯇:有一大條好粗嘅骨,都算爽脆,佢冇好煩嘅細細嘅魚骨,都算係一個優點。整體嚟講,環境坐得舒服,賣相靚,都食得開心。味道就正常又唔覺特別出色。不過有機會都可以試下其他湯底。環境:★★★★★ 食物: ★★★☆☆ 推介: ★★★☆☆

🤔美顏花膠雞窩

湯底清甜,但又未算非常濃郁。入面有半隻雞,食落都嫩滑。

美顏花膠雞窩

其他配菜:

南乳墨魚丸:味道普通,較鹹。唔係好推介。

椰汁墨魚丸:有椰汁味道,但又唔係特別夾。

黑松露蟹肉丸:冇咩黑松露味。

黑松露蟹肉丸

椰汁墨魚丸

環境:★★★★★

食物: ★★★☆☆

推介: ★★★☆☆

2024-05-22 73 瀏覽
餐廳走復古華麗風,每個位置都精心佈置,裝修別有用心,古典精緻。餐廳座位闊落,適合帶同父母聚餐。▫️日本牛乳玫瑰鍋 $168中間有一朵用牛乳造成的玫瑰花,打卡一流。店員待你打完卡後,便把玫瑰花推倒,把木瓜剪碎,滾起後就可以食用~火鍋很濃郁的牛奶味,用日本北海道全脂牛奶~▫️七彩餃子 $108攞盤精美,七隻顏色的餃子,有金華火腿菜肉餃、午餐肉粟米餃、和牛香茜餃、冬菇薺菜餃、姬松茸野菌餃、蟲草花餃、蟹肉黑松露餃。每隻餃子都很飽滿紮實。▫️香江拼 $798擺盤精緻,不同部位的牛放在圓形擺盤上,圍著火鍋,像藝術品一樣,打卡一流!每款牛都很新鮮美味,總有一款合心意。共8款牛肉:牛白肉、牛柳粒、安格斯肥牛、手切肥牛、黑柏葉、牛心頂、牛小腿、牛脷。▫️避風塘脆鯇 $98頗有驚喜,炸得酥香可口,炸蒜香味十足。作為前菜小食,口感和味道一流。▫️紫醉金迷 Cocktail $108清新酒精飲品~

▫️日本牛乳玫瑰鍋 $168

▫️七彩餃子 $108

▫️香江拼 $798

▫️避風塘脆鯇 $98

▫️紫醉金迷 Cocktail $108
清新酒精飲品~

2024-05-18 68 瀏覽
很滿意,環境及食物質素很好,職員服務都很好,提早訂枱加訂優惠套餐好抵,現場加單,6位平均$300/位唔貴,食物牛肉好食,海鮮帶子,鮑魚新鮮,係蜆有少少沙,其他好好
2024-05-14 38 瀏覽
Table of 9, approx $450 each, main dinner.Seeing so many positive reviews, I thought I'd try here but ended up very regretting going there.  Took my family and guests there, ended up everyone unhappy and disappointment.  I was the host and was quite embarrassed.The food was absolutely terrible.  Nearly all the meats were tough\chewy\very poor quality.  Service was non existence, just 3 young staff covering the whole restaurant, we got very fed up.  Items were also missing, and we sadly didn't re

The food was absolutely terrible.  Nearly all the meats were tough\chewy\very poor quality.  Service was non existence, just 3 young staff covering the whole restaurant, we got very fed up.  Items were also missing, and we sadly didn't realize it it until after we left.

The only items that were reasonable were the milk soup base, the chicken soup base, udon and some of the fishballs

The decor and presentation gets A+ , but the room was like an oven and was very uncomfortable.   perfect for pretty photos, nothing else sadly.
2024-05-14
2024-05-10 68 瀏覽
叫左小朋友坐入面正常吧點知小朋友對腳係出火鍋爐熱風位超錯小朋友對腳出晒汗全場人手都好忙見到白色衫個果問佢點解決點知佢好攪笑話佢都好熱佢話同我地一齊熱緊佢真係做到痴線我係唔明咩叫一齊熱我地大人唔熱係小朋友對住風囗熱真係想知佢咩態度收我切餅費就笑問佢點解決小朋友咁熱就耍太極嘢食超一般垃圾態度隔離任食都好過佢(注:同一間公司)請人咁大分別個香江拼盤出錯左話換等左差唔多半多鐘都未嚟影都冇埋要叫再追其他丸、肉都齊錯漏百出
叫左小朋友坐入面正常吧

錯漏百出

2024-05-05
生日
2024-04-25 92 瀏覽
香江花月(荃湾广场)安利一家香港🇭🇰宝藏必吃店🍲,香江花月,店如其名,这是一家以50年代香港为主题的火锅店,装修古朴奢华,入门即是各式的古早的缝纫机缝纫🧵,一秒穿越回上世纪,两排各式丝线组成的装饰华贵且堂皇,整个店都是以纺织为主题,环境优雅,食物又靓又高品质,主打美容养颜锅底😋🌟开胃苹果茶落座一杯清甜苹果茶打底,杯底一只可爱锦鲤装饰,餐具设计的很精心💗🌟酥炸广岛蚝🦪$119 有什么比吃生蚝更快乐的事呢🫠每日空运的新鲜广岛蚝裹上金黄的面衣,一口下去听得见的香酥声回弹和蚝肉爆汁,幸福感爆棚🤗🌟避风塘脆皖$98 避风塘口味底脆皖鱼真的很好吃😋酥香可口,非常适合餐前开胃的一道小食,椒盐和金蒜提供的香味让脆皖鱼的味道和口感达到了顶峰👍🌟椒盐鱿鱼须$108 经典而美味的一道小食,海的味道充满口腔的感觉十分美妙😊恰到好处的火候使得鱿鱼脆而不硬,调味好吃,开胃🤤🌟香浓花雕鸡 & 农场鲜鸡$138 & $128 吃鸡爱好者的福音🤤店里的菜单竟然有多种鲜杀鸡肉可供选择,每日新鲜的农场鸡涮锅,如果你还没尝过,那一定要来品尝一次!!!花雕鸡的酒香和鲜鸡的鲜香爽滑,两盘都不够吃!🌟新鲜蝴蝶楠 & 澳洲羊肉卷 $
香江花月(荃湾广场)

🌟开胃苹果茶

🌟酥炸广岛蚝🦪

🌟避风塘脆皖

🌟椒盐鱿鱼须

🌟香浓花雕鸡 & 农场鲜鸡

🌟新鲜蝴蝶楠 & 澳洲羊肉卷 $ 牛小腿
$78 & $88 & $138 各式肉类配菜可供选择😻带有蝴蝶花纹的新鲜腩肉,香而不膻的嫩滑羊肉,爱心形状的牛小腿肉…总有一款适合你的胃!腩肉的脆爽、羊肉的嫩滑、牛肉的劲道在口腔中碰撞的感觉🫠

除了丰富的菜品和华丽的装修,服务态度也值得五星好评🌟,沟通十分耐心,而且上菜速度超快!火锅店各式的调料当然少不了!
欢迎各位来香港游玩时去打卡~

地址:香江花月 (荃灣廣場) (荃湾)
荃湾大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖
菜式:中式火锅
地区:香港荃湾
用餐優惠
試食活動
最近天氣暖番啲,但都冇阻小編打邊爐既心情,今次去左位於荃灣既特色火鍋店,裝修以復古懷舊風作主題,餐廳主打多款養身美顏湯底,款款都好吸引又足料,味道有驚喜📸🐥美顏花膠雞鍋入面有半隻雞,加入大量蟲草花及花膠,養生又足料😋建議可以先飲湯再打邊爐,鮮甜美顏一流,值得一讚隻雞雖然煲左好耐仍然好嫩滑🐮牛小腿筋紋緊實且分布均勻,牛味濃,入口嫩滑🐷伊比利亞黑豚嫩肩胛肥瘦均衡,肉質鮮嫩多汁,肉味甘香🍥脆滑桂花蚌桂花蚌爽脆彈牙,唔洗沾醬汁食已經好鮮甜🥬花花綠綠鐘意食菜既朋友必點❤️擺到好似盆裁藝術咁打卡able☺️內有油麥菜、生菜、南瓜、番茄仔等,清甜滋味🥟七彩餃子擺盤好靚,七彩顏色的餃子好吸引😆 口味包括蟹肉黑松露餃、蟲草花餃、和牛香茜餃、姬松茸野菌餃、午餐肉粟米餃、冬菇薺菜餃同金華火腿菜肉餃,小編最愛蟹肉黑松露餃,鮮味十足🐙黑松露墨魚丸入口爽滑彈牙,黑松露味濃郁,值得一試🥠台灣牛根丸牛味十足,口感Q彈夠juicy🫔即炸響鈴卷涮幾秒就食得, 唔會太油,索曬湯汁好惹味🍀以家餐廳仲有限時優惠🍀由即日起至3月31日,只要登記成為「香江花月」會員,訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水均可享全單 7 折優惠

🐥美顏花膠雞鍋

🐮牛小腿
筋紋緊實且分布均勻,牛味濃,入口嫩滑

🐷伊比利亞黑豚嫩肩胛
肥瘦均衡,肉質鮮嫩多汁,肉味甘香

🍥脆滑桂花蚌
桂花蚌爽脆彈牙,唔洗沾醬汁食已經好鮮甜

🥬花花綠綠

🥟七彩餃子

🐙黑松露墨魚丸
入口爽滑彈牙,黑松露味濃郁,值得一試

🥠台灣牛根丸
牛味十足,口感Q彈夠juicy

🫔即炸響鈴卷
涮幾秒就食得, 唔會太油,索曬湯汁好惹味

🍀以家餐廳仲有限時優惠🍀
香江花月以五十年代舊香港為設計理念,餐廳揉合左好多當時華洋文化既特色,例如擺放了飛人牌紡織機、英屬時期既紅色皇冠郵筒📮等作陳設,令人仿如置身係50年代既舊香港🇭🇰最特別係門口位置仲設有一間打卡房,完全充滿住teamlab風格,極其夢幻,真係可以係裡面瘋狂打卡影相啊📸😍-🎈美顏花膠雞鍋 $298 (7折優惠後$208.6)超足料!有成隻雞同埋勁多塊花膠🤩飲落去係好鮮甜養生~足足飲左三大碗先捨得打邊爐啊🍲😋有啲估唔到係隻雞雖然煲過但都仍然好嫩滑!-🎈日本A5和牛 (肩胛) $498 (7折優惠後$348.6)真係每食一塊都覺得好幸福啊💗油花分布極為豐富,口感軟稔,入口時既油脂係岩岩恰到好處🥰-🎈手工鮮牛丸 $88 (7折優惠後$61.6)肉味濃郁,手工丸就係特別彈牙😚-🎈日本珍珠蠔 $98 (7折優惠後$68.6)呢個價錢有六大粒珍珠蠔好okay🥰食得出好新鮮~-🎈七色丸 $108 (7折優惠後$75.6)賣相好靚!好岩打卡😚而七色丸係代表住七款既墨魚丸,分別係鹹蛋黃味、蟹籽、青咖哩、南乳、椰芋、紅咖哩同黑松露。個人覺得鹹蛋黃、蟹籽同黑松露味都幾好食,夠哂爽口彈牙🙆🏻‍♀️-🎈皮蛋蝦滑 $1

🎈美顏花膠雞鍋 $298 (7折優惠後$208.6)

日本A5和牛 (肩胛)

🎈手工鮮牛丸 $88 (7折優惠後$61.6)
手工鮮牛丸

肉味濃郁,手工丸就係特別彈牙😚
🎈日本珍珠蠔 $98 (7折優惠後$68.6)
日本珍珠蠔

呢個價錢有六大粒珍珠蠔好okay🥰食得出好新鮮~
🎈七色丸 $108 (7折優惠後$75.6)
七色丸

🎈皮蛋蝦滑 $108 (7折優惠後$75.6)
皮蛋蝦滑

又睇得又食得又玩得既皮蛋蝦滑,男朋友仔玩得好開心呢🤭蝦滑好爽口仲有少少皮蛋既口感同味道,幾有趣😎
🎈蟹肉黑松露餃 $88 (7折優惠後$61.6)
唔好睇佢賣相黑色好似麻麻地咁,其實佢係由墨魚汁製造既墨魚汁水餃皮,食落層次好豐富,略嫌黑松露味稍為唔太突出!
🎈娃娃菜 $48 (7折優惠後$33.6)
🎈即炸響鈴卷 $58 (7折優惠後$40.6)
香脆得黎又唔會好油~打邊爐必叫既配料😎
🔹由2024年3月1日至31日,只要登記成為香江花月既會員,訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水可享全單 7 折優惠
🔸香江花月
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖