餐廳: 香格里拉米線專門店
資訊:

2024-06-04 0 瀏覽
今日都係使用外賣平台嘅外賣自取,因為好多餐廳都有六折優惠😋咁啱就見到香格里拉米線有六折優惠,所以就試吓。因為講起米線平時都係食譚仔多。咁我就揀咗佢香格里拉米線套餐,可以試盡佢咁多款菜式。咁價錢方面,六折折實個價係$43.8。算係比較經濟實惠,但係如果真係去食嘅話就好似要60幾蚊。味道方面,我選擇咗蕃茄湯底,雖然佢嘅湯底好好味,啲米線都浸得好入味,但係好似感受唔到蕃茄嘅味道,所以喺度失咗分。而佢啲配料就係不過不失,配餸包括雞肉、腩肉等。而講起佢嘅豬膶方面,相對份量就比較細,希望佢會喺份量方面改善。總括而言,呢間係值得返去嘅米線舖,因為湯底真係好入味,(雖然冇蕃茄味)😂😂,下次試吓其他湯底先。

咁我就揀咗佢香格里拉米線套餐,可以試盡佢咁多款菜式。

2024-05-17 98 瀏覽
每星期仲有一至兩次食米線,超級推薦沙嗲湯底,可以選擇辣度😋其他湯底還好 , 不作推薦配料方面,必選魚肉春卷/ 魚腐 / 司華力腸及炸豬扒,全部新鮮熱辣辣,司華力腸及豬扒記得碎上飲品一般🥲因為老僱主所以落單姐姐態度10分良好

飲品一般🥲因為老僱主
所以落單姐姐態度10分良好
2024-05-17
  • 沙嗲湯底米線
2024-05-05 117 瀏覽
落單畫多咗個韭菜 跟著刪左,跟著個啊姐借d易話睇唔清楚,篤機時大鬧唔要韭菜 廚房做過俾佢,明明我已刪左 佢就借題發揮 鬧客人。間舖好似佢開既咁 一d都唔尊重客人。做得咁辛苦係屋企好過啦
2024-05-05 30 瀏覽
2024-04-17 166 瀏覽
有個呀姐係咁落錯第二枱單,我地行出去遞張落單紙比佢,佢仲出手推開我地話睇唔到,枱枱張單都唔收,咁辛苦不如係屋企唔好做啦過嚟食嘢好似欠左佢咁,比錢買難受食物方面:野食係幾好食既,不過咁既態度幾好食都冇用啦
過嚟食嘢好似欠左佢咁,比錢買難受
食物方面:
野食係幾好食既,不過咁既態度幾好食都冇用啦
2024-04-17
2024-04-04 246 瀏覽
透過外送平台點餐,食物好快準備好,食物包裝完善,並且完好無缺送到指定地點。係外送平台叫左司華力腸,腩肉,豬潤,豬腸,沙嗲米線。收到食物後數下有冇漏時,完全大開眼界,想特別講下豬潤同豬腸,以防大家中伏。其他食物味道正常,但千萬不要叫豬腸同埋豬潤!大家睇圖就會明白。豬潤:味道少苦,量少,薄切又細塊豬腸:量少,仲要切絲成本低既食物都做到咁,餐廳愈做愈差,非常失望,不會再幫襯。希望食評可以幫到大家,以防大家中伏。

係外送平台叫左司華力腸,腩肉,豬潤,豬腸,沙嗲米線。

豬潤:味道少苦,量少,薄切又細塊
豬腸:量少,仲要切絲

成本低既食物都做到咁,餐廳愈做愈差,非常失望,不會再幫襯。

希望食評可以幫到大家,以防大家中伏。

外賣送餐
2024-03-21 247 瀏覽
呢間經過好多次,今次終於入左去食。食完覺得,咁耐冇入去,而家先入去食,係正確既。開頭諗住叫沙嗲湯底,但係唔知點解又會叫返麻辣湯底🤨🤨🤨可能食慣譚仔掛🤣🤣🤣叫左個腩肉米線,加2條鮮蝦春卷,再加碟湖南雞翼。米線正正常常,不過湯底我覺得一般般,味比較啖,麻辣味又唔多香,食落唔會想飲多啖湯春卷只要9蚊,又熱又香,但係食落...🙄🙄口感有啲怪,中間唔係一隻隻蝦,似普通車仔麵啲春卷,都ok既。湖南雞翼熱辣辣,都係好香,但係食落又覺得普普通通,45蚊5隻,我覺得好唔抵囉😵‍💫😵‍💫😵‍💫你話差咩?又唔係喎,但係咁既價錢,衰啲講,我寧願食譚仔囉🫠🫠🫠
叫左個腩肉米線,加2條鮮蝦春卷,再加碟湖南雞翼。
2024-03-19
2024-01-29 565 瀏覽
午餐時間由落單到食物送到時間超過40分鐘,催單仲要比人鬧話好忙,不斷食物亂送無跟檯號,要客人自行處理,反映送錯檯仲要大聲比人鬧仲要大聲夾惡話因為忙,豬肉未煮熟照比都客!有錯係正常!千錯萬錯係顧客錯!
2024-01-26 469 瀏覽
最鍾意食米線🍜既我會周圍去搵好野食最緊要係湯底夠濃 又夠辣哩間已經食左兩次都覺得好正😊麻辣中辣 比平時較辣牛肉好淋👍🏼豬扒即炸好脆好淋蘿白無特別香格里拉雞翼炸得好脆口^_^總括來說 好食😋不過d姐姐態度就一般😍
最鍾意食米線🍜既我

蘿白無特別
香格里拉雞翼炸得好脆口^_^

總括來說 好食😋
不過d姐姐態度就一般😍
麻香湯底配必食豬扒,加巨型檸茶,好飽又好食喎🐽!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍜 麻辣湯米線 BB辣 HK$32> 蘿蔔$6、鮮竹蝦香卷$9、豬扒$13・味道:湯底似係麻香奶湯,先有一浸麻香,但慢慢又會有浸舒服嘅奶/魚湯底平衡下,最後微微辣味帶出。如果呢個湯底係個人,佢應該係一個可愛又好曳嘅臭屁孩(^Д^)プ!豬扒好出色🐽,半肥瘦好香口,0豬羶味。蘿蔔失色TT,唔甜唔苦又唔淋。鮮竹蝦春卷幾香蝦味,不錯的~・口感:豬扒外皮煎到焦脆內里好軟綿,掂👍!鮮竹蝦春卷同樣外脆內彈,可以一戰。米線幼身但食到最尾都幾彈口,唔會淋晒不錯的,不過個人鍾意粗身啲嘅米線keke・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:見到關注組組員話呢間差咗,本波第一次食比較唔到啦😗但今次嘅體驗係幾不錯的,我會為咗個豬扒去下次!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
麻香湯底配必食豬扒,加巨型檸茶,好飽又好食喎🐽!

🍜 麻辣湯米線 BB辣 HK$32
> 蘿蔔$6、鮮竹蝦香卷$9、豬扒$13

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2023-11-14
2023-12-01 397 瀏覽
我成日都聽人介紹呢間米線,但最近先真係試到,可惜嗰日個胃唔太掂,食唔到麻辣,淨係叫咗沙爹湯,不過呢碗沙爹湯米線加埋上滷肉都唔錯。首先,米線嘅質地真係好出色,係我鍾意嘅口感。佢嘅口感比較軟,但掛到湯又吸到沙爹嘅味。每一口都帶嚟滿滿嘅滿足感,真係令人愛不釋手。其次,沙爹湯嘅湯底獨特而精彩。佢以花生醬同各種香料熬煮而成,味道濃郁而醇厚,帶有微妙嘅辣味同微甜嘅滋味。呢種湯底同米線嘅結合,創造咗一種令人難以抗拒嘅美味。滷肉雖然唔多,但肉質鮮嫩,唔係平時食嘅咁鞋。佢吸收咗湯汁嘅滋味,帶嚟一種濃郁嘅肉香同鮮甜嘅味道,同米線同湯底相互融合,營造咗一種令人難以忘懷嘅美味。雖然呢碗沙爹湯米線嘅價錢稍高,但係味道真係值得。佢嘅口感同風味絕對能夠讓你感受到物超所值嘅美食體驗。
2023-11-23 375 瀏覽
叫左薯粉,一嚟到個薯粉未熟,入口硬,問個侍應薯粉正常唔係煮完會半透明嘅咩??佢答我唔知,响度做日日對住碗嘢都可以話唔知,我真係想鬧岀嚟,我自己食左咁多次薯粉呢間真心差,食物質素服務態度差,連個魚腐個心入面都重係凍,服務又差,我坐正响對住水吧,樓面嘈到拆天,啲食客望住佢地都唔覺得有嘢,又頭嘈到落尾無諗過啲客嘅感受
叫左薯粉,一嚟到個薯粉未熟,入口硬,問個侍應薯粉正常唔係煮完會半透明嘅咩??佢答我唔知,响度做日日對住碗嘢都可以話唔知,我真係想鬧岀嚟,我自己食左咁多次薯粉呢間真心差,食物質素服務態度差,連個魚腐個心入面都重係凍,服務又差,我坐正响對住水吧樓面嘈到拆天,啲食客望住佢地都唔覺得有嘢,又頭嘈到落尾無諗過啲客嘅感受
2023-11-23
2023-11-07 590 瀏覽
睇到香港米線關注組有人推介食呢一間,作為最鍾意食米線嘅,我就決定咗即刻嚟試食啦😏香格里拉米線主打雲南、貴州傳統的米線。配料都好多: 菜類分別有雲耳、蘿蔔、腐竹、豆卜、豬潤、包心丸、牛丸、貢丸、雞肉、腩肉等等,同埋唔係度度都有嘅豬腸、司華力腸、豬扒、豬耳等😏😏今次就叫了四小辣(其實四小只不過喺BB辣高一級😂😂😂平時吃譚仔3小辣)但覺得個辣度就唔係好辣但就非常之麻! 鍾意食馬味嘅大家,我覺得係幾好食!另外個豬紅很夠味,吸曬個麻辣湯,而腩肉只有2塊,冇咩太特別。個炸豬扒呢就係即叫即炸嘅!上到枱嘅時候係非常之香,同埋熱辣辣!個炸豬扒嘅粉係一啲都唔厚! 個厚度亦都非常之啱晒我食,口感非常之有。同埋我哋都嗌咗個豆漿,諗住食完重口味米線飲啖豆漿清清個口。

香格里拉米線主打雲南、貴州傳統的米線。

同埋我哋都嗌咗個豆漿,諗住食完重口味米線飲啖豆漿清清個口。

🍜🍜🍜失望,性價比低米線🔘米線 (沙嗲湯) -$32一個餸都未包就$32,Menu寫秘製沙爹湯料,惹味濃郁,但事實一點都吾濃,只有淡淡沙嗲味,佢話配菜有芽菜、腐皮、韭菜,但芽菜得幾條,少到差啲見唔到,而腐皮更是一塊都冇,貨不對辦。米線係比好多,多到你食唔晒,但好淋,冇咬口,都係浪費晒。🔘豆卜 / 腐竹 $6@呢兩個餸都收$6,豆卜有三粒有雪味,叫腐竹俾咗炸支竹?!想點?🆗腩肉 $8 腩肉好大條,但仲有軟骨係入面☑️鮮竹蝦春卷$9蝦春卷得兩條會另上,幾脆口同彈牙,但係份量都較少。圖片係兩份☑️蒙古大汗烤豬腿 - $50呢個一份三件,上面落咗好多孜然粉,個皮烤得幾靚,微辣惹味,肉都吾算老,算係比較出色。
🍜🍜🍜
失望,性價比低米線

🔘米線 (沙嗲湯) -$32

沙嗲湯米線

🔘豆卜 / 腐竹 $6@

🆗腩肉 $8
腩肉好大條,但仲有軟骨係入面

☑️鮮竹蝦春卷$9
鮮竹蝦春卷兩份

☑️蒙古大汗烤豬腿 - $50
蒙古大汗烤豬腿

2023-10-27
蒙古大汗烤豬腿
2023-10-11 452 瀏覽
有個米線控朋友帶我去咗食米線,本身唔鍾意食米線嘅我竟然愛上米線,呢間嘢真係不得了酸辣味岩岩好,米線夠淋雞肉入味唔食辣叫左4小辣佢真係得小小辣又唔會唔辣必食之選酸辣雞肉豬皮米線
有個米線控朋友帶我去咗食米線,
本身唔鍾意食米線嘅我
竟然愛上米線,呢間嘢真係不得了
酸辣味岩岩好,米線夠淋雞肉入味
唔食辣叫左4小辣佢真係得小小辣又唔會唔辣
必食之選酸辣雞肉豬皮米線