招聘中
$16,150-$18,800
月薪
$16,150-$18,800
月薪
更多筍工 (5)
2024-08-08 331 瀏覽
前幾日到荃灣廣場逛街,晚上就到饗和民食晚飯,餐廳好有日本feel ,以木質裝修為主,座位都好寬敞。饗和民沙律,包含不同的蔬菜,感覺都好新鮮,入口爽脆清甜,最好的就是沙律醬汁可分上,看自己想加多少都可以,這樣更健康些。滑蛋豬扒飯,都幾大碗,炸豬扒混合滑蛋,外表仍帶微脆的口感,亦能保持適度的肉汁,不會太乾柴,飯粒分明油潤,應該選用日本米,加上滑蛋,好美味。日本雞肉串燒盛盒,有五種不同的部位,有雞心、雞腎、雞胸、雞腿、雞頸等,一次過食到不同的口感,我特別喜歡食雞腎,好爽脆,而且燒得好香,不用點醬已夠味。大阪椰菜燒,椰菜清甜,雖然是燒的,但含菜量都不少,所以食起來不會膩,而且燒得幾香,又可以補充一些蔬菜的纖維。Mocktail 都好有特色,Laba Flow 顔色好靚,有清甜的草莓味,夏天飲些沙冰,透心涼。芒果草莓沙冰也不錯,混和芒果和草莓的味道,比較特別,但如果甜度低一點點則更好。

• 串燒盛盒
  • 熔岩流
  • 饗和民沙律
2024-06-21 607 瀏覽
和朋友喺荃灣廣場購物完,行左落最底層見到間樓饗和民,好耐無食了日式料理,有刺身、壽司卷、沙律、串燒和炸物等等,食物多元化,再加上日式居酒屋嘅裝修,很有日本風饗和民沙律沙律份量澎湃,而且種類繁多,包括我最鍾意嘅牛油果,最緊要係樣樣都好新鮮,仲有雞蛋、蝦和煙肉粒,真係包羅萬有,加埋日式千島醬,令你食慾大增。串燒盛合(5串)包括有粟米燒、金菇牛肉卷、燒豚肉、車厘茄煙肉卷和青蔥牛肉卷。每一款都各有特色,啲粟米超甜,煙肉配車厘茄,食落不油膩,牛肉夠Juicy,唔會燒得太乾身,火喉控制得剛好,抵讚。軟殼蟹牛油果壽司卷(半份)作為牛油果控嘅我,用上嘅牛油果絕對合格有餘,配上香脆嘅軟殼蟹,真係食唔停口,好想嗌多半份。火焰炙燒珍寶雞腿服務員喺鐵板上面點上火焰,即時香氣撲鼻,雞皮燒得脆卜卜,內裏肉質幼嫩彈牙,雞腿已經起肉碎上,夠晒細心。芒果盛宴叫咗杯Mocktail,一杯香濃嘅芒果沙冰,再加上芒果雪條,真係比芒果更芒果。

日式料理,有刺身壽司卷、沙律、串燒和炸物等等,食物多元化,再加上日式居酒屋嘅裝修,很有日本風

串燒盛合(5串)

軟殼蟹牛油果壽司卷(半份)

火焰炙燒珍寶雞腿

2024-05-15 512 瀏覽
同朋友去完荃灣睇戲,睇完順便食埋晚飯,係附近都係搵下野食先走,朋友話想食日本野同串燒,之後見到這間店又有串燒、煮物、壽司等等、價錢又尚算OK。入到去坐底,裡面都算爆滿,但環境坐位又幾簡約闊落,又坐得幾舒服。在炎炎夏日,我同佢都要叫返杯凍飲嘆下先。【荔枝檸檬沙冰】賣相不相,在夏天飲返杯特飲,荔枝碰上檸檬滋味也是很不錯,內裡又有一粒新鮮荔枝,真是解熱良品。【芒果盛宴】非常香濃芒果味,口感綿滑,再加上芒果雪條配搭,飲完透心涼,不錯之選。【饗和民沙律】沙律有豐富色彩,勁多新鮮蔬菜,例如蕃茄、青椒、牛油果、羅馬生菜、蝦等等,加上芝麻醬撈埋一起食真不錯。【串燒盛合(5串)】(由下至上)日本產豚肉串、青蔥牛內卷、金菇牛肉卷、車厘茄煙肉卷串、粟米燒日本產豚肉串夾住黃椒等來燒,口感柔嫩。青蔥牛內卷捲上蔥段,一口咬下香氣充斥嘴裡縈繞,令人流連忘返。金菇牛肉卷金菇爽口多汁,捲上燒得鹹香惹味,味道新穎美味。車厘茄煙肉卷面頭有點點燒香,番茄清甜,煙肉帶咸香,味道合而為一,不錯。粟米燒雖然細,但甜味突出又多汁。【軟瞉蟹牛油果壽司卷-半份】軟殼蟹甘香鬆脆,連殼帶膏連肉啖啖肉又夠厚肉,又不油膩,外面舖上蝦籽同蕃茄。再

【荔枝檸檬沙冰】

【芒果盛宴】

【饗和民沙律】

【串燒盛合(5串)】
日本產豚肉串夾住黃椒等來燒,口感柔嫩。
金菇牛肉卷金菇爽口多汁,捲上燒得鹹香惹味,味道新穎美味。
粟米燒雖然細,但甜味突出又多汁。

【軟瞉蟹牛油果壽司卷-半份】
軟殼蟹甘香鬆脆,連殼帶膏連肉啖啖肉又夠厚肉,又不油膩,外面舖上蝦籽同蕃茄。再配新鮮牛油果。

【秘製入味雞塊唐揚】
大大件,味道突出,炸完仲可以保留嫩滑多汁的口感,

【關西章魚燒-4粒】
熱辣辣的章魚燒,柔軟的麵糊入口之後便會融化,稍加咀嚼之後,章魚的鮮味與鹹甜醬汁相互交融於味蕾,令人口齒留香。

【雨滴餅-黃豆粉、黑蜜】
雨滴餅是一種日本特別既甜品,有著天然甜味,看起來是透明無色的果凍,再加了黃豆粉和自製黑糖,令口感爽口又甘甜。
2024-04-04 437 瀏覽
朋友生日所以找一間比較高級的日式居酒屋慶生。荃灣廣場響和民我們未吃過,所以就來吃了。枱上餐牌顯示和民集團的餐廳餐廳很漂亮,有竹樹裝飾,枱很大張座位分有2部分款式,還有些私隱到高卡位。我們選了很多食物慶生串燒盛盒(5串)響和民沙律 2杯雞尾酒 2個甜品 大阪椰菜燒 (雞蛋和芝士)抹茶白玉紅豆芭菲 雨滴餅 首先響和民沙律 吞拿魚/蝦仁/果仁/蕃茄/蛋/沙律菜/牛油果 好豐富配上日式麻醬 ,至今最豐盛日底的沙律!Mocktail:荔枝檸檬沙冰 外表藍色好漂亮!主要荔枝檸檬味道,因為沙冰可以飲很久很解渴還有原粒荔枝肉熔岩流 可能因為顏色為紅色改名,雞尾酒主要菠蘿汁和鮮忌廉士多啤梨奶昔溝成加上原粒士多啤梨裝修;甜甜奶昔感很易入口。串燒盛盒 豬頸肉串/車厘茄煙肉卷/青葱牛肉卷/金菇牛肉卷/燒粟米 串燒款式口感好豐富:豬頸肉爽口多汁,車厘茄爆汁好味,青葱焦香味配肥牛,金菇爽口配肥牛,火炙味粟米特別甜,都是完美配搭。大阪椰菜燒 (芝士雞蛋)有芝士味加上燒汁和沙律醬甜甜咸咸好好味,大板燒外脆內軟的軟綿綿口感中有爽爽地椰菜。好厚好易飽抹茶白玉紅豆芭菲底部香脆粟米片,白玉是小丸子煙韌軟糯,紅豆甜絲絲和抹茶
朋友生日所以找一間比較高級的日式居酒屋慶生。

荃灣廣場響和民我們未吃過,所以就來吃了。

枱上餐牌顯示和民集團的餐廳

餐廳很漂亮,有竹樹裝飾,枱很大張
座位分有2部分款式,還有些私隱到高卡位。

我們選了很多食物慶生
串燒盛盒(5串)
響和民沙律
2杯雞尾酒
2個甜品
大阪椰菜燒 (雞蛋和芝士)

首先響和民沙律

響民沙律

Mocktail:荔枝檸檬沙冰

Lychee Froen

外表藍色好漂亮!
主要荔枝檸檬味道,因為沙冰可以飲很久很解渴還有原粒荔枝肉

熔岩流

Lava Flow

加上原粒士多啤梨裝修;甜甜奶昔感很易入口。

串燒盛盒

燒串盛合

豬頸肉串/車厘茄煙肉卷/青葱牛肉卷/金菇牛肉卷/燒粟米

青葱牛肉卷

大阪椰菜燒
(芝士雞蛋)

大阪椰菜燒(雞蛋+芝士)

有芝士味加上燒汁和沙律醬甜
甜咸咸好好味,大板燒外脆內軟的軟綿綿口感中有爽爽地椰菜。
好厚好易飽

抹茶白玉紅豆芭菲

底部香脆粟米片,白玉是小丸子煙韌軟糯,紅豆甜絲絲和抹茶味雪糕球配忌廉!
冰凍甜絲絲是一款多層次甜品

見到價錢便宜又選了 寒天Q彈彈口感
配上黑糖濃甜和黃豆粉 經典日本甜品味道

金菇牛肉卷
2024-03-18
生日
響民沙律
Lychee Froen
Lava Flow
燒串盛合
青葱牛肉卷
大阪椰菜燒(雞蛋+芝士)
金菇牛肉卷
2024-08-08 113 瀏覽
好耐無食過和民甘岩約左中同係荃灣食下回憶💜饗和民沙律主要係青瓜同埋生菜仲有彩椒做配襯自己加上麻醬撈埋味道清新做前菜岩哂💜串燒盛合日本產豚肉串味道好香,食落有d 爽口青蔥牛肉卷包住滿滿既蔥,鐘意食蔥就岩哂金菇牛肉卷,牛肉薄身包滿金菇又入味車厘茄煙肉卷串,一咬好多汁,好食粟米燒粟米夠甜💜極上九州和牛壽喜燒鍋和牛油花唔錯,唔會好薄仲比埋生蛋沾黎食鍋入面仲有好多配料份量都幾多下💜草莓芒果沙冰士多啤梨味重少少但都食到芒果味兩者平衡得唔錯好fresh💜芒果盛宴依款好打卡成支芒果雪條芒果味都幾濃又唔假
好耐無食過和民

味道清新
做前菜岩哂

串燒盛合

💜串燒盛合
日本產豚肉串味道好香,食落有d 爽口

青蔥牛肉卷包住滿滿既蔥,鐘意食蔥就岩哂
金菇牛肉卷,牛肉薄身包滿金菇又入味
車厘茄煙肉卷串,一咬好多汁,好食
粟米燒粟米夠甜

極上九州和牛壽喜燒鍋

💜極上九州和牛壽喜燒鍋
和牛油花唔錯,唔會好薄

仲比埋生蛋

2024-08-07
串燒盛合
極上九州和牛壽喜燒鍋
2024-07-31 104 瀏覽
今日放假去咗荃灣大會堂睇話劇,睇完又行下商場之後就梗係要去醫下肚啦!朋友想吃日本菜🇯🇵來這間吃就可以滿足到佢啦!這間裝修很日本風格,有竹林又有大燈籠用上木系間格給食客有溫暖舒服感覺。饗和民沙律🥗前菜吃個沙律先,這個饗和民沙律🥗顏色很鮮艷色彩繽紛,材料很豐富有吞拿魚沙律、沙律菜、牛油果、鮮蝦、烚蛋和炸脆過的燕麥一起吃口感好很豐富又清新。串燒盛合(5串)🍢日本產豚肉串🐽、青蔥牛肉卷🥩、金菇牛肉卷🍢、車厘茄煙肉卷串🥓、粟米燒🌽日本產豚肉串,肉質很鮮嫩味道香甜,配上彩椒一起燒,令味道有提鮮效果。青蔥牛肉卷,用上牛肉片包著滿滿香蔥,口感特別惹味,牛肉卷燒起來很香濃夾香蔥的味道很惹味。金菇牛肉卷,這款不用多說牛肉和金菇做的金菇牛肉卷真的很搭配。車厘茄煙肉卷串,油香滿滿的煙肉包著車厘茄,吃下很鮮甜清新,燒脆的煙肉夾酸酸甜甜的車厘茄一起吃,可解油膩感。還有粟米燒,燒過的粟米很脆口,卜卜聲很香甜又美味。荔枝檸檬沙冰 🍧超高的荔枝檸檬沙冰特飲,很吸睛打卡一流,顏色也很特別藍藍的,感覺很消暑。熔岩流 🍹這款特飲名字很得意,熔岩流原來是滿滿忌廉加士多啤梨醬,感覺好像熔岩一樣慢慢流下,味道酸酸甜甜很清新。壽喜燒

饗和民沙律🥗
串燒盛合(5串)🍢
串燒盛合 (5串)
還有粟米燒,燒過的粟米很脆口,卜卜聲很香甜又美味。

荔枝檸檬沙冰 🍧
熔岩流 🍹
壽喜燒鍋 🍲
材料有鮮嫩牛肉配豆腐蔬菜京蔥金菇紅蘿蔔等,壽喜燒湯底味道濃郁香甜,等牛肉煮起放埋雞蛋🥚一起吃特別滋味,豆腐很嫩滑牛肉又鮮嫩,吃完之後追加一個拉麵,很好會跟埋雞蛋和湯底的,拉麵很煙韌輕輕煮滾吸收晒湯底,味道剛好超正。

2024-07-28 106 瀏覽
又貴又难食,炸牡蠣又咸又多生粉真係食唔落,鰻魚飯$148鰻魚得少少等餐時間好耐,第一個餐食完好耐,第二第三個都未上,真係等到花兒都謝了,以後就算餓死都唔再幫襯佢

2024-07-20 127 瀏覽
Waited a long time to get in which is typical for a restaurant on a Saturday, however noticed the front of the house was accepting money to provide a table more quickly!We then proceeded to order food which was subpar, as a benchmark even Genki is significantly better, even the soy sauce is strange.The mince tuna gunkan was discoloured, yet they served it, told the staff to take it back and they still needed to reiterate nothing is wrong with it….. take a look at the picture, it even smelled off

The mince tuna gunkan was discoloured, yet they served it, told the staff to take it back and they still needed to reiterate nothing is wrong with it….. take a look at the picture, it even smelled off.

Table surfaces were all sticky as well.

2024-07-08 167 瀏覽
荃灣云云眾多餐廳,由於時間及金錢限制,真的不可能全部都試過,就好像這家饗和民開了好幾個月,一直也跟她無緣,這一次機會終於來到了☺️✏️位置(9/10):荃灣廣場地庫落扶手電梯便可看到,非常便捷✏️環境(9/10):妥妥的日式裝修風格,簡單而溫暖✏️服務(8/10):掃碼落單,侍應不時幫忙加茶及收拾✏️食物(8/10):種類多卻性價比高,沒有預想的貴🌟饗和民沙律 - $78有沙律菜、雞蛋、牛油果、燈籠椒、蕃茄、蛋沙律及蝦的主題沙律,既新鮮亦開胃😃🌟串燒盛合(5串) - $128既然主打串燒,便點了這款串燒盛合,包括香口的車厘茄煙肉卷串、蔥味突出的青蔥牛肉卷、啖啖爆汁的金菇牛肉卷、肉香滿溢的日本產豚肉串,以及香甜的粟米燒兩件😋🌟廣島縣產炸牡蠣滑蛋盒子飯 - $88有四粒大大隻的炸蠔,外脆內軟,蠔味鮮甜,吃下去十分滿足,加上香滑的滑蛋,是很出色的丼飯🤩🌟滑蛋豬扒丼 - $108採用北海道的豚肉,炸豬扒厚切而香滑,雖然不是香脆口感,但軟軟滑滑的豬扒更合本人胃口,伴大量的滑蛋食用,惹味飽足🥳🌟熔岩流 - $58這款Mocktail是採用士多啤梨及其他水果混合的飲品,味道香甜豐富,而忌廉增添香滑口感,絕對值

✏️環境(9/10):妥妥的日式裝修風格,簡單而溫暖
✏️服務(8/10):掃碼落單,侍應不時幫忙加茶及收拾
✏️食物(8/10):種類多卻性價比高,沒有預想的貴

🌟饗和民沙律 - $78

🌟串燒盛合(5串) - $128

🌟廣島縣產炸牡蠣滑蛋盒子飯 - $88

🌟滑蛋豬扒丼 - $108

🌟熔岩流 - $58
這款Mocktail是採用士多啤梨及其他水果混合的飲品,味道香甜豐富,而忌廉增添香滑口感,絕對值得一試😍

🌟芒果盛宴 - $58
整杯Mocktail都採用芒果口味,芒果味的沙冰中帶有芒果布甸的香氣,再在杯上插入芒果味的雪條,色香味俱全😁

🏠饗和民本格串燒.旬鮮料理(荃灣)
📬荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B111-B113號舖
2024-07-04
2024-06-28 137 瀏覽
lunch同朋友叫咗 2-3人前~極尚九州和牛壽喜燒❤️ $198 附送日本雞蛋同秘製壽喜燒湯底。壽喜燒湯底甜甜的,和牛增量20% 👏 牛味濃郁!配料有金菇、 雞髀菇、 豆腐 、菜 、昆布,平時出街少食菜,而家咁多呢啲蔬菜類夠健康幾好,之後再加雞蛋做蛋花,超正!因為我喺op訂位有主餐牌$300減$50 優惠,所以額外加2個烏冬同埋牛油果軟殼蟹壽司(半份) 😋 咁就岩岩好可以減$50🤭 唯一餐廳需要改善係次次想勘茶都要叫員工真係好煩🙃 員工本身已經好忙,既然唔得閒勘茶,不如每一張枱直接放壺熱茶,客人方便之餘,又可以減低員工工作量!呢個lunch 真心飽,環境舒適,週末休休閒閒同朋友一路傾計一路食下壽喜燒真係唔錯!

2024-06-15
2024-06-24 124 瀏覽
響荃灣廣場睇完戲,就當然順便響度搵食啦!好耐冇過嚟啦!B1地庫呢層原來都開咗啲新嘅餐廳,原本想食烤肉,點知呢個舖位已經轉左做一間日式餐廳,咁就一於試吓啦☺️呢度除咗日式料理之外,重有好多款式嘅串燒同炸物,重有幾款好抵食份量又多既二人套餐㖭👍🏻我哋就點咗一個有10品既二人餐,勁多野食,好豐富呀!我哋差啲飽到食唔晒🤣$500都唔使,份量又多又足,真係對得住呢個價錢吖!!而服務員禮貌都幾好🦪廣島縣產炸牡蠣滑蛋盒子飯呢個盒子飯真係唔好睇小,飯既份量超多,飯面上除咗有滑蛋之外,重有4隻大大隻既炸蠔,雖然炸蠔外層已經包住一層炸脆漿,但入面既蠔都唔會係細細粒,而係好大隻架😮呢個盒子飯,果然係份量十足,就係呢盒飯令到我哋飽上心口,好鬼滿足呀😋🍤大海老天婦羅,有5大隻,上枱熱辣辣,個脆漿唔算好厚,幾好食🦐🐟 5品刺身盛合4款刺身都尚算幾新鮮鮮甜,唯獨魚子就例外,都幾腥下🍲 季節海鮮相撲鍋有五種海鮮加幾款蔬菜與豆腐,份量相當足,好豐富
響荃灣廣場睇完戲,就當然順便響度搵食啦!
🦪廣島縣產炸牡蠣滑蛋盒子飯
🦐🐟 5品刺身盛合
4款刺身都尚算幾新鮮鮮甜,唯獨魚子就例外,都幾腥下
🍲 季節海鮮相撲鍋
有五種海鮮加幾款蔬菜與豆腐,份量相當足,好豐富
2024-06-04 103 瀏覽
📍 饗和民本格串燒.旬鮮料理 - 荃灣喺荃灣廣場地下B1層其實好多嘢食感覺好少人會行過,但係其實好多餐廳都有質素~今日夜咗食飯,所以食吓串燒。✨ 饗和民沙律食飯之前梗係要清一清腸胃食返個前菜今日前菜就係店內招牌沙律🥗沙律內好豐富,新鮮嘅沙律菜,蝦🍤黃椒紅椒。啲菜好新鮮同埋好嫩綠~可以根據個人喜好將麻醬淋落沙律🥗✨ 串燒盛合(5串)將五條招牌嘅串燒組成拼盤豬肉牛肉都好齊全!仲有蔬果,可以平衡一下肉嘅油膩感!所以本人最欣賞係,豚肉車厘茄🍒酸酸甜甜嘅車厘茄可以平衡到豚肉嘅油脂食落自然唔會感覺油膩,而且仲帶有清新嘅口感‼️✨ 鰻魚牛肉盒子飯鰻魚好厚身,而且冇細骨有燒過所以外皮好香脆淋上鰻魚汁,更提鮮🐟牛肉跟洋蔥滷埋一齊味道上鹹香鹹香的,撈飯一流🙌🏻以下兩杯飲品都好適合🈴迎接夏天✨ 草莓芒果沙冰✨ 芒果盛宴好濃郁嘅芒果味,而且仲有一條超級濃縮既芒果雪糕條🤌見到沙冰慢慢溶化,好治癒❤️‍🩹

📍 饗和民本格串燒.旬鮮料理 - 荃灣

喺荃灣廣場地下B1層其實好多嘢食
感覺好少人會行過,但係其實好多餐廳都有質素~
今日夜咗食飯,所以食吓串燒。

✨ 饗和民沙律
食飯之前梗係要清一清腸胃食返個前菜
今日前菜就係店內招牌沙律🥗
沙律內好豐富,新鮮嘅沙律菜,蝦🍤黃椒紅椒。
啲菜好新鮮同埋好嫩綠~
可以根據個人喜好將麻醬淋落沙律🥗

✨ 串燒盛合(5串)
將五條招牌嘅串燒組成拼盤
豬肉牛肉都好齊全!
仲有蔬果,可以平衡一下肉嘅油膩感!

所以本人最欣賞係,豚肉車厘茄🍒
酸酸甜甜嘅車厘茄可以平衡到豚肉嘅油脂
食落自然唔會感覺油膩,而且仲帶有清新嘅口感‼️

✨ 鰻魚牛肉盒子飯
鰻魚好厚身,而且冇細骨
有燒過所以外皮好香脆
淋上鰻魚汁,更提鮮🐟
牛肉跟洋蔥滷埋一齊
味道上鹹香鹹香的,撈飯一流🙌🏻

以下兩杯飲品都好適合🈴迎接夏天
✨ 草莓芒果沙冰
✨ 芒果盛宴
好濃郁嘅芒果味,而且仲有一條超級濃縮既芒果雪糕條🤌

見到沙冰慢慢溶化,好治癒❤️‍🩹

2024-05-26 117 瀏覽
一行四人到荃灣廣場店食lunch,點了蟹肉烏冬、牛肉烏冬、兩款串燒、蕎麥麵、幾款壽司等等。蟹肉烏冬味道不可說驚為天人,但可以吧,可惜細心看,碗入面那些小草衣裙黑邊,擺明就係開始爛,我情願你唔放好過!其實過幾條咁嘅草,爛咗就掉啦,仲可以攞出嚟枱俾人!憑什麼收我百幾蚊一碗烏冬?卷物,卷得鬆鬆的,一夾就散,相信卷物係日本料理基本吧!傳餐那位姐姐,每次只會把食物放在枱邊,不論那是壽司也好,熱騰騰嘅湯烏冬也好,都只係放喺枱邊,你唔使旨意佢會幫你擺你面前。咁我哋唯有自己擺枱啦!店內還有蚊滋,唔止一隻,好滋擾。呢件事我都有同佢鋪入邊嘅店員反映,佢有禮貌同我講唔好意思,仲講咗好多次。預期係要講唔好意思意,不如做好基本功吧!星期六中午都咁少人,自己諗下點解,人地情願返大陸都唔肯係香港洗錢!係香港洗完,洗到一肚氣,人地返上去洗得高興,開心!香港食巿好好檢討!
卷物,卷得鬆鬆的,一夾就散,相信卷物係日本料理基本吧!
店內還有蚊滋,唔止一隻,好滋擾。
香港食巿好好檢討!
2024-05-04 82 瀏覽
居酒屋位於荃灣廣場裝修充滿東瀛風味, 地方闊落舒適。饗和民沙律 擺盤精緻有色彩, 番茄, 西椒, 生菜等蔬菜都好新鮮, 還有雞蛋, 沙律口感好清新。串燒盛盒(5串)即叫即燒熱辣辣, 盛盒有五款串燒 : 雞肉串, 青蔥牛肉卷, 金菇牛肉卷, 車厘茄煙肉卷和粟米燒, 當中以青蔥牛肉卷和金菇牛肉卷最美味, 牛肉味道濃郁。蜆肉湯烏冬上湯鮮味, 烏冬爽滑彈牙, 蜆份量都幾多, 蜆肉鮮甜。再點了鮭魚壽司, 鮭魚腩壽司和玉子壽司, 魚生好新鮮, 壽司口感軟糯。草莓芒果沙冰 賣相好吸引, 草莓和芒果打成果泥, 柔軟滑嫩的口感, 草莓味道香濃, 沙冰上提供了豐富的多汁口感, 帶來水果的鮮甜味道。荔枝檸檬沙冰 檸檬酸味和荔枝甜美的風味, 荔枝和檸檬汁液與沙冰混合, 給予沙冰更多層次感。咀嚼沙冰時 ; 可以品嚐到水果汁液的鮮甜, 口感順滑。
居酒屋位於荃灣廣場

裝修充滿東瀛風味, 地方闊落舒適。
饗和民沙律

串燒盛盒(5串)

蜆肉湯烏冬

上湯鮮味, 烏冬爽滑彈牙, 蜆份量都幾多, 蜆肉鮮甜。

1K
2024-05-04 50 瀏覽
饗和民本格串燒.旬鮮料理 (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B111-B113號舖呢個串燒盛盒真係好豐富,一共有五串串燒。串燒係一種日本居酒屋嘅特色菜式,係由熟練嘅廚師喺爐端上燒製而成。唔單止日本,全世界嘅和民集團都因為呢個串燒而受到客人嘅喜愛。首先,有日本產豚肉串。呢款串燒用咗日本嘅豚肉,肉質鮮嫩多汁,經過燒烤後,肉香四溢,好好味。其次,青蔥牛肉卷同金菇牛肉卷。呢兩款牛肉卷都有牛肉同青蔥或金菇包裹住,經過燒烤後,牛肉嘅鮮味同蔥同金菇嘅香氣相互融合,好開胃。再來,車厘茄煙肉卷串。呢款串燒將車厘茄同煙肉卷在一齊,經過燒烤後,煙肉嘅煙燻味同車厘茄嘅甜味相互交融,口感豐富。最後,有粟米燒。粟米燒係以粟米粒作為主要材料,經過燒烤後,粟米嘅甜味更加凸顯,外脆內嫩,好好味。而特上壽司盛合一共有十件壽司,包括帆立貝、甜蝦、北寄貝、三文魚、吞拿魚、鰻魚、蟹籽、拖羅蓉、劍魚腩同玉子。每一件壽司都帶有獨特嘅風味,新鮮嘅海鮮質量好,配上傳統壽司飯,美味又有口感。食返串燒同壽司之後,再嚮和民沙律。呢個沙律新鮮蔬菜搭配鮮嫩嘅水果同特製醬汁,清新爽口,非常適合作為一道清涼開胃嘅菜式。最後,芒果盛宴同荔枝檸
饗和民本格串燒.旬鮮料理 (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B111-B113號舖

最後,芒果盛宴同荔枝檸檬冰沙可以當作甜品同飲品。芒果盛宴以新鮮芒果為主要材料,口感醇厚,帶有芒果嘅天然香甜。而荔枝檸檬冰沙則以荔枝同檸檬搭配,酸甜可口,非常解渴。