2020-09-16 963 瀏覽
2年前生日飯係養心殿,今年又有限聚令,還是留在家舒舒服服打邊爐算。今次6個人揀左4人餐$880(折後價),再加左1款丸1款餃湯底:美人鍋, 有南棗,桃膠,龍眼肉,半隻烏雞,湯底鮮甜。肉類:(可選3款)手切安格斯牛肉/雪花肥牛,2款牛肉味都唔錯,唔太韌有肉味嘉美雞,肉質鮮甜,正自家制丸類:(可選4款,每款2粒)丸打得比較實,唔推薦自家制餃類:(可選4款每款3粒)餃類唔推薦,肉太硬,蝦又唔夠新鮮豆品類:(任選2款1份)千層凍豆腐:無乜豆味,吸汁唔算多 炸脆響鈴:第2日先食,唔知係咪咁無乜豆味,仲仲脆地其它任選3款 鴨血:軟滑無腥味,好食炸午餐肉:厚切,有炸過,可惜凍左。堂食熱辣辣更美味 老油條:唔夠脆主食任選兩款烏冬同關廟麵:無份食唔評論一個雜錦菜藍(大)加什菌藍(細),即晚無食到,過左2日拎去煲湯(唔評論)餐有醬料,芫茜,白醋,蒜汁,豉油,蔥,紅椒提提餐具爐具鍋均需自備送貨:800元以上免運費,偏遠地區除外。比我訂貨時間稍遲可接受時間,同時送上門外女職員好有禮貌有為遲到道歉的。Wtsapp同職員落單都好快,讚。總結:用番外賣標準就唔差的,有d始終我自己遲食同埋唔

湯底:美人鍋, 有南棗,桃膠,龍眼肉,半隻烏雞,湯底鮮甜。

肉類:(可選3款)
手切安格斯牛肉/雪花肥牛,2款牛肉味都唔錯,唔太韌有肉味
嘉美雞,肉質鮮甜,正

自家制丸類:(可選4款,每款2粒)
丸打得比較實,唔推薦

自家制餃類:(可選4款每款3粒)
餃類唔推薦,肉太硬,蝦又唔夠新鮮

豆品類:(任選2款1份)
千層凍豆腐:無乜豆味,吸汁唔算多
炸脆響鈴:第2日先食,唔知係咪咁無乜豆味,仲仲脆地

其它任選3款
鴨血:軟滑無腥味,好食
炸午餐肉:厚切,有炸過,可惜凍左。堂食熱辣辣更美味
老油條:唔夠脆

主食任選兩款
烏冬同關廟麵:無份食唔評論

餐有醬料,芫茜,白醋,蒜汁,豉油,蔥,紅椒

提提餐具爐具鍋均需自備

總結:用番外賣標準就唔差的,有d始終我自己遲食同埋唔係堂食質係差小小的.880元4人餐算抵食。加上唔洗出門都有美食勁好。

P.s外賣都有會員職分儲,Gd!

l

2020-09-13
外賣送餐
  • 鴨血
2020-10-09 110 瀏覽
今晚約21:50入店(尖沙咀分店)用餐,送餐時男服務員來桌二次皆未戴口罩,向女店員反應看該男仍然遊走在外場「未戴口罩」,疫情這樣食材又沒上蓋超不衛生整個倒胃口,送鍋上桌時還打翻我老婆桌上醬料,也沒有幫忙擦拭桌面也沒有道歉就走了。其後要加鍋底,女服務員要求出示app會員,也給予她拍攝了,但是到買單前鍋底可能還在空運都沒有送上來,整家店外場髒亂不堪,服務態度爛到不行。原本是以為和台灣的養心殿一樣,所以來嚐家鄉味,沒想到除了是家藍店外,與我們台灣的養心殿完全沒有關係,可以說是高仿來的。憑心而論食材與台灣養心殿差異不大,但是員工素質實在是太差勁了👎,可以再好好的教育訓練一下行嗎?單點式算中高價位的餐廳加一,但這服務可以說是0分。
單點式算中高價位的餐廳加一,但這服務可以說是0分。
2020-10-09
$400 (宵夜)
紀念日
  • 手切牛肉
2020-09-28 168 瀏覽
琴晚興致勃勃想食麻辣火鍋,之前食過荃灣養心殿超好味,諗住再食,點知荃灣個間話搬走,唯有去尖沙咀食。五至七有半價。點知大失望...麻辣湯底又唔麻又唔辣。啲牛肉同羊肉薄到不得了,美人鍋湯底同上次食差天共地。最好味就係啲醬料(雖然都有啲昆蟲飛嚟飛去)同蟹柳...即使半價都完全唔值,哂哂我地嘅quota,平時唔係寫開食評都忍唔到要寫番,因為食咗七百蚊,哂咗我一個半鐘嘅時間,仲要肚屙,我同男友分別於琴晚同今朝肚屙⋯服務係幾好,但食物質素實在太差

點知大失望...麻辣湯底又唔麻又唔辣。
啲牛肉同羊肉薄到不得了,美人鍋湯底同上次食差天共地。

最好味就係啲醬料(雖然都有啲昆蟲飛嚟飛去)同蟹柳...

服務係幾好,但食物質素實在太差

作為一個在台6年多的人,台灣的養生殿真的高質太多。我們點了酸菜鍋+麻辣鍋,鍋中的配菜有很多,包括鴨血,豆腐,粉條、菜等等都有,但是鍋料味道就普通, 麻辣鍋一點都不麻不辣,只是比酸菜鍋濃味一點。另外單點的配菜有點貴,如綜合餃子、丸子等,但是蔬菜類等份量卻出乎意料之外的多, 但是兩個人吃了600多 ,其實不太化算,在尖沙咀其實還有其他選擇,吃了這一次後,不會再想吃第二次。另外,不得不就,服務生的態度真的有待改善,在下單時,叫了很多遍才有人理我們,即使是要結帳也要等了好一陣子才有人回應😅😅
作為一個在台6年多的人,台灣的養生殿真的高質太多。

2020-01-09 1903 瀏覽
we had a large group of people to dine there so the staff arranged a long table for us. the staff were very friendly and kind. there are a lot of food choices and the food was fresh especially for the meats!!! we enjoyed the dinner there and celebrated my friend's birthday there.Love the special drinks they offered. We ordered wolfberry chrysanthemum tea which can 明目、清熱。菊花茶味濃郁!又有真圓肉,邊飲邊食~有咬口~the pickled cabbage and pork hot pot allowed us to add more cabbage and pork for free! And the quality of

Love the special drinks they offered. We ordered wolfberry chrysanthemum tea which can 明目、清熱。菊花茶味濃郁!又有真圓肉,邊飲邊食~有咬口~the pickled cabbage and pork hot pot allowed us to add more cabbage and pork for free! And the quality of these was good
2019-11-04 3187 瀏覽
作為吃貨一枚嘅我當然要去「捐窿捐罅」搵美食醫下個肚啦👣而講到美食又點可以唔去人氣熱點尖沙咀棉登徑 8 號呢🤗今次我就去左主打養生台式火鍋嘅養心殿到食野😚😚😚叫左手工丸類拼盤🍢餃子拼盤🥟雜錦蔬菜盤🥬稻庭烏龍麵、寬粉條🍜手工丸食落好彈牙,同機造嘅丸簡直不可比較,極上雪花肥牛🐮配埋麻辣鍋🌶真係食到好爽,打完邊爐除左飲可樂,楩係要飲多杯自家製沖繩黑糖烏梅汁🍹杞子菊花圓肉露下火,但個人認為杞子菊花圓肉露好飲啲
2019-10-13 2073 瀏覽
讚1. 夥計好醒目,落單上菜都自動波,唔錯2. 上菜超快,咁先係架嘛,有啲火鍋店都唔知點解慢吞吞咁彈1. 湯底實在係淡而無味,美人湯比新開時退步左好多好多,麻辣湯底係無麻香既,唔接受2. 配料實在係唔值呢個價,牛肉餃子好難食!實到成舊石咁,豬肉係有啲臊味,難食

1. 夥計好醒目,落單上菜都自動波,唔錯
2. 上菜超快,咁先係架嘛,有啲火鍋店都唔知點解慢吞吞咁

2019-10-01 1610 瀏覽
好鐘意黎打邊爐因為佢地湯底特別 又足料食材一定最新鮮以前食過麻辣同其他養生鍋今次試下酸菜白肉鍋入面既酸菜同豬肉都好足料豬肉好薄片好入味另外火鍋料就叫左嘉美農場雞肉蟹籽墨魚滑白玉蘿蔔萵荀雪花一口肥牛粒嘉美農場雞肉好嫩滑煲耐左都唔會肉質變硬雪花一口肥牛粒賣相好靚肥瘦有致提議落去滾幾滾就可以食唔使煲咁耐蟹籽墨魚滑又係我每次必叫非常彈牙 又索哂d湯好味道另加讚佢地既自家製杞子菊花圓肉露非常足料 飲完覺得好滋潤又唔太甜好過飲其他冇益既飲品
好鐘意黎打邊爐

非常足料 飲完覺得好滋潤
又唔太甜
好過飲其他冇益既飲品
2019-09-04 1200 瀏覽
最愛打邊爐養心殿❤️每次黎都一定係叫麻辣鍋🌶辣度可以自己選擇👍🏻我每次都會叫小辣🌶如果唔夠辣可以叫店員再加辣🌶🌶🌶麻辣鍋入面已經有鴨血👄仲可以免費再添加👍🏻👍🏻鐘意食鴨血既朋友 食鴨血都可以食到好飽😂另下叫左手切牛肉細 炸午餐肉 黑柏葉 響鈴鮮蝦滑 韮菜餃😎牛肉一向都好食🤘🏻炸午餐肉比較咸🙊蝦滑同韭菜餃都必點😍黑柏葉好快熟 烚一烚就要食如果唔係會好硬😂最後一定要叫返個寛粉條🍜配麻辣湯真係好好好正 👻好入味🥳🤩無論食到幾飽最後都一定要叫寬粉條😏好出色👍🏻🤩
最愛打邊爐養心殿❤️
配麻辣湯真係好好好正 👻好入味🥳🤩
無論食到幾飽最後都一定要叫寬粉條😏
好出色👍🏻🤩

2019-08-29 963 瀏覽
補身火鍋店好友一直很喜歡 養心殿打邊爐。 剛剛她知道我很喜歡藥材湯底, 邀約我一起試試尖沙咀間分店寧晨養生鍋女人唔補好易老,我哋兩個中女都好明白所以一定要叫這個川芎白芷圓肉烏雞魚頭火鍋底補補主菜前都可以先飲返兩碗濃濃補身湯甜不辣第一次食這個小吃,有點似炸魚餅或蝦餅的口感, 點上小小茄汁,可以當火鍋前的前菜炸午餐肉又是可以另一個當餐前小食的菜這樣厚的午餐肉一定在其他火鍋店找尋不到的手切牛肉牛肉味極濃,配上濃郁的火鍋湯底,任何調味都不需要落已經很夠味脆炸響鈴看落厚身又粗還以為會硬繃繃,但滾 30秒已經淋曬入味, 食多兩嚿都唔會覺得滯蟶子皇海鮮最緊要新鮮, 大大隻的蟶子皇, 一分鐘已經熟透,很鮮味什錦蔬菜盤真係冇得輸,粟米,雜菇 ,菜都有兩款, 又有青葵, 最重要全部都很新鮮洗得也很乾淨。自家製沖繩黑糖烏梅汁酸酸咪咪又大渣 ,抵飲
補身火鍋

寧晨養生鍋
女人唔補好易老,我哋兩個中女都好明白
所以一定要叫這個川芎白芷圓肉烏雞魚頭火鍋底補補

這樣厚的午餐肉一定在其他火鍋店找尋不到的

手切牛肉

脆炸響鈴

蟶子皇
海鮮最緊要新鮮, 大大隻的蟶子皇, 一分鐘已經熟透,很鮮味

什錦蔬菜盤

自家製沖繩黑糖烏梅汁
酸酸咪咪又大渣 ,抵飲

2019-08-01 809 瀏覽
夜晚收工同幾個同事去左棉登徑呢間火鍋店,夜晚9:30有7折好抵,除左海鮮同啤酒外其餘都有折,食物新鮮,牛肉好好味,叫左個鹽酥雞粒好正送啤酒一流不過份量好多,4個女仔都食唔哂,叫左個一半養生鍋湯底夠滋潤養顏,入面湯底內有材料、蜂巢豆腐好入味,另一邊叫左麻辣湯底,越食越辣不過好正,因為我超鐘意食辣叫左麻辣鴨舌都好正、蝦滑各丸類都ok,不過無我最鐘意食既支竹、每次打邊爐我食好多支竹所以叫左個台灣豆皮,超入味因為係地牢,餐廳會有wifi提供夠貼心
所以叫左個台灣豆皮,超入味
因為係地牢,餐廳會有wifi提供夠貼心
2019-07-24
  • 即炸脆響鈴
  • 鮮豆皮
  • 極上雪花肥牛
  • 千層凍豆腐
  • 黑松露蝦丸
2019-07-30 631 瀏覽
今日去左食晚飯 你都知佢不單止冇比茶 漿料亦都冇提供 到買單嘅時候 佢竟然又收我茶芥 我好奇一問你哋同事都冇比茶我你望吓枱面都冇茶點解仲要收茶界 佢就答我我哋冇比茶你但係我哋都會照收茶界錢 我覺得好莫名其妙囉 有乜理由咁樣答我 服務態度又差 真心嗰句尖沙咀大把打邊爐啦 同埋有閉路電視 店員都可以查返佢哋自己員工真係冇俾個我哋 佢個麻辣鍋勁多味精 食完超口渴 因為我哋坐房嘅關係所以叫服務員都係禁鐘 但係禁極都無人應 我覺得比咁嘅價錢咁嘅質素同埋服務態度真係非常差
2019-07-14 880 瀏覽
諗住話同同事farewell, 開開心心咁一大班人打邊爐,見呢度又可以唱k 咁創新,一入到去,成陣廁所的氣味,原來廁所同K房好似本地k場咁同一間房,但點解人地K場啲房唔會咁,呢度又會咁?試諗諗當你係一個連電話收唔到既地牢位置,肥牛同埋湯味兩種一啖砂糖一啖_既情況下打邊爐,會係一種咩野既境界?個湯同野食幾好味都無用啦,其實食過將軍澳分店,衛生真黎講真係比呢一間好得多多聲,下次都係正正經經去唱k了,唔好貪一雞兩食好了
2019-07-11 466 瀏覽
朋友介紹第一次黎呢度食火鍋,其實見呢度越開越多分店,都知應該唔會太差,估唔到有驚喜,樣樣食物都新鮮好味,湯底更是一絕,一連飲左兩碗寧神養生湯,好足料,讚!有半隻烏雞,藥材也很出味,有誠意的湯底!👍
2019-07-10 379 瀏覽
喜歡養心殿的我真的想每間分店也試試。初到尖沙咀 位於棉登徑 這間分店 寧晨養生鍋 夠曬足料,淨係飲湯都飲飽因為湯底是有川芎 ,圓肉,魚頭還有竹絲雞 ,喜歡中藥藥材味的這個一定一定要試手切肥牛(細份)一上碟 已經覺得好靚無論切割方面和質地。食落一啲也不簡單,薄薄的,但超濃牛味即炸脆響鈴點解好似比之前粗碌咗呢! 但只需滾滾15秒已經淋曬即炸五餐肉又是我的必食之選,平常火鍋店吃午餐肉總覺得很不化算,但養心殿的午餐肉切得厚厚,又經過炸,肚餓一族可以即食。黑松露丸/雲吞/韮菜餃最出眾的是黑松露丸, 黑松露的香味 從丸子裏爆發出來

手切肥牛(細份)

即炸脆響鈴
點解好似比之前粗碌咗呢! 但只需滾滾15秒已經淋曬

即炸五餐肉

黑松露丸/雲吞/韮菜餃
最出眾的是黑松露丸, 黑松露的香味 從丸子裏爆發出來