餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-03-23 18 瀏覽
我外賣叫左韭菜豬肉同芫荽豬肉湯餃,先講個湯,打開就聞到好香,即刻要飲兩啖,唔會好喊兩款菜餃都好夠大陣味,菜同肉嘅比例好好,唔會感覺偏向一邊,菜仲爽,有咬口,一隻餃份量都算大,皮唔算薄但淥得透同滑👍🏻整體好好,會再幫襯

整體好好,會再幫襯
2024-03-23
10 分鐘 (外賣自取)
餃子🥟 = 中國傳統食物,源於古代的角子。餃子原名“嬌耳”,由中國南陽人醫聖張仲景發明,至今已有一千八百多年歷史。現代人稱為「水餃」,除了是節慶食品,更是中國民間主食+地方小吃。餃子多用麵皮包餡水煮而成。香港🇭🇰人氣創意餃子店「餃掂」🥟於上環又添新店,除了傳統口味外,另有多款選用高級食材的餃子,如元貝、松茸。新店裝潢具時尚感🥢壽喜燒牛肉煎餃平凡裏有器用的Fusion 版煎餃子😋 = 十二分驚艷。外表平凡的煎餃子🥟隱藏著多汁壽喜燒牛肉內餡,而且外皮煎至金黃酥脆,既有餃子皮韌性,又有香脆口感 = 非常驚艷的黃金組合,鮮味交織起來毫🈚️違和感。必食推介🌟🥢龍鳳松茸雙灼餃配狀元九鼎湯大大隻皮薄餡靚的龍鳳松茸雙餃🥟非常足料,選用了上等豬肉+新鮮松茸,味道令人驚艷🤩。松茸帶來了淡淡木香+獨特風味,與鮮嫩豬肉相互輝映,再配上湯底醇厚的狀元九鼎湯 = 非常滿足,滋味無窮,每一口都能感受到松茸的細膩風味,無需額外加調味料已其常入味👍🏻。松露控行過路過,不能錯過💖。必食推介🌟🥢狀元九鼎湯自家製粉葛+鯪魚+赤小豆等材料熬製而成的無添健康養生湯,可提升免疫力+溫腎益氣+滋潤腸道+養顏保健。🥢龍鳳日本蛋(松露醬

🥢壽喜燒牛肉煎餃

🥢龍鳳松茸雙灼餃配狀元九鼎湯

🥢狀元九鼎湯

🥢龍鳳日本蛋(松露醬)
Fusion版糖沁蛋🥚,流心蛋口感嫩滑,配上黑色+白色松露醬 = 創意十足,令口感層次更豐富😋。

📍 餃掂 |上環店
地址:上環蘇杭街102號江寧大廈地下
2024-03-13
  • 壽喜燒牛肉煎餃
  • 龍鳳松茸雙灼餃配狀元九鼎湯
2024-03-21 13 瀏覽
龍鳳松茸雙煎餃呢款應該係招牌餃子,冇理由唔試吓!黑白松露都各有特色,白松露食落比較為軟滑細緻,感覺多啲肉甜味,如果只點一款會推介白松露。黑松露嘅香味更出更直接。健康啲可以揀湯餃:)香煎軟心芝士餃好鐘意呢款!芝士餃可能多地方賣,但呢間嘅芝士咸香世一,超濃厚,芝士控必點,加埋脆口餃子皮同肉汁,冇得輸!四川涼皮涼皮近似水晶粉,大辣都唔太辣,可放心點四川涼麵呢款比較辣,芝麻醬另上可以自己調控濃度山楂雪梨水自家製,酸酸甜甜,開胃解膩

龍鳳松茸雙煎餃

健康啲可以揀湯餃:)

香煎軟心芝士餃

四川涼皮
涼皮近似水晶粉,大辣都唔太辣,可放心點

四川涼麵
呢款比較辣,芝麻醬另上可以自己調控濃度

山楂雪梨水
自家製,酸酸甜甜,開胃解膩
2024-03-21 14 瀏覽
身為餃子🥟控的我對餃子🥟有要求, 我最喜歡食「餃掂」的餃子🥟!昨天仲帶埋朋友一齊食,他都讚好有住家靚餃子風味!松茸餃無論湯餃或煎餃都各有特色,至尊松茸餃湯餃的更可連湯底都要飲喔,因為湯底都是店鋪皇牌每日新鮮黛的,有順德活鯪魚、香山活鰂魚、鮮排骨等食材新鮮又美味!另外還有韮菜餃等都好惹味喔,店舖原來都有特色飲料🥤: 山楂雪梨水及檸檬蜂蜜蕙米水都幾大杯又解渴的!餃掂手工餃子雲吞專門店上環蘇杭街100號地舖

松茸餃

餃掂手工餃子雲吞專門店
2024-03-19 25 瀏覽
1. 香煎軟心芝士餃 (7隻) $58即叫即做,有7或10隻選擇,餃子吃煎得好香脆,咬落去有好濃厚的芝士味象仲好流心,加上粟米粒: 及豬肉;口感層次好豐富。🌟 評分: 8/102. 壽喜燒牛肉餃子麵 (6隻) $65壽喜燒牛肉餃子好香牛肉香,入面仲有馬蹄增加口感,皮亦都好薄;麵係上海麵,湯底好清感覺冇乜味精,冇乜油,麵條好滑,而且偏腍。🌟 評分: 7/103. 四川涼麵 $31四川涼麵小辣配麻醬,麻醬另碗仔上,可因個人口味控制份量,黃麵條彈牙,灑上炒香花生碎,青蔥花,撈埋碟底嘅辣油豉油,微辣鹹香好味。🌟 評分: 6.5/104. 黃金原味皮蛋 $30好似係皮蛋同鹹蛋嘅混合體,外層晶體係透明,中間溏心又散發咸蛋黃香,食落好有驚喜。🌟 評分: 7/105. 蜜餞雞翼(小) $25以蜜糖汁慢火長時間燉煮雞翼,色澤金黃同質感濃稛嘅蜜汁好掛汁,薄薄一層咁包裹住雞翼,肉質好鮮嫩,而且好入味。🌟 評分: 8/106. 龍鳳蛋 $18/隻係1隻唐心蛋,日本龍鳳蛋味道好甜,每隻蛋上面都加左少少松露醬,松露醬無完全蓋過蛋味,仍然食到蛋香。🌟 評分: 8/107. 山楂雪梨水 $20自家製雪梨水用上山楂片、

1. 香煎軟心芝士餃 (7隻) $58

🌟 評分: 7/10

5. 蜜餞雞翼(小) $25

6. 龍鳳蛋 $18/隻

7. 山楂雪梨水 $20
自家製雪梨水用上山楂片、雪梨、甘草、冰糖、麥芽、水等
煲製,清甜滋潤,啱晒而家乾燥天氣飲。

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8/10
💙 性價比: 8/10

📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (上環)

#hkoverfood_上環
作為餃子控🥟 要食到好食嘅煎餃真係唔容易😌要做到底部夠脆,但唔油膩真係巧功夫🤨餃掂已經係香港有唔少分店,依然保持到質素!! 最鍾意佢哋嘅壽喜燒牛肉餃,喺其他餃子店真係好少見到🥰💕煎壽喜燒牛肉餃 (10隻) $76: 壽喜燒味香甜 牛肉味濃郁👍🏼 一咬即爆汁 仲有少少蔥好香口✌🏼口感好豐富,超有驚喜!!🧀香煎軟心芝士餃 (10隻) $69: 軟心芝士散發淡淡香氣😚 咸香芝士配粟米粒令口感更多層次🌽 芝士份量算慷慨🧀雙拼湯餃(7隻) $50: 韮莱豬肉餃及栗米豬肉餃,兩款都好飽滿🥹😋 跟狀元九鼎湯清甜~蜜餞雞翼 (5隻) $33: 蜜餞甜甜 雞翼好入味😇檸檬蜂蜜薏米水 $20/杯

💕煎壽喜燒牛肉餃 (10隻) $76

🧀香煎軟心芝士餃 (10隻) $69

雙拼湯餃(7隻) $50

蜜餞雞翼 (5隻) $33
: 蜜餞甜甜 雞翼好入味😇

檸檬蜂蜜薏米水 $20/杯
2024-03-15 16 瀏覽
全香港而家周圍都見到餃掂🥟因為真係質素唔錯 所以先開到咁多分店 有咁多支持者🥰🔥🔥而且都有一啲創新嘅特別款式餃子 🥟味道非常唔錯.🐷壽喜燒牛肉餃湯餃子壽喜燒牛肉餃湯餃子係餃掂嘅招牌菜式之一 平時食開啲餃子都係比較普通嘅味道同埋餡料 壽喜燒牛肉更令人覺得眼前一亮 重點係一定要嗌湯餃 湯底為#狀元九鼎湯 無添加味精 並加入粉葛、順德活鯪魚、香山活鯽魚、紅蘿蔔、扁豆、赤小豆、新會陳皮、蜜棗同鮮排骨等材料 味道鮮美豐富 真心好好飲 勁大碗湯但小編一個人飲晒 飲佢個湯仲好過飲水😂 餃子皮薄身肉多汁 牛肉餡料鮮嫩入味 絕對值得一試🤣🤣.🐷煎餃子-粟米豬肉餃及芫荽豬肉餃特別推介粟米豬肉餃同芫荽豬肉餃 兩款餃子有著不同的口感 小編鍾意都鍾意食煎餃子 🥟 因為煎完之後餃子皮更加香 又香又脆 餡料亦都好正 上菜嘅時候仲係熱辣辣🔥一咬落去有少少爆汁嘅感覺.🐷四川涼皮(少辣)如果你鍾意四川菜 咁唔可以錯過餃掂嘅四川涼皮 🤣 呢款小吃以涼皮為主 少辣適合唔係好食得辣嘅人士 涼皮爽滑爽口 配以特製調味料同花生碎 增添層次同口感 味道鮮美 😇🤩.🐷蜜餞雞翼蜜餞雞翼好好味 有啲後悔冇嗌多啲 🥰 雞翼經過蜜餞處理 外脆

🐷壽喜燒牛肉餃湯餃子
🐷煎餃子-粟米豬肉餃及芫荽豬肉餃
🐷四川涼皮(少辣)
🐷蜜餞雞翼
蜜餞雞翼好好味 有啲後悔冇嗌多啲 🥰 雞翼經過蜜餞處理 外脆內嫩 甜味十足 每一啖都帶有濃郁嘅蜜餞味 非常開胃😆
🐷黃金原味皮蛋
黃金原味皮蛋係餃掂出名嘅小食之一 皮蛋表面金黃😆 內裡滑嫩 味道濃郁香濃 配以特製的醬料 帶出皮蛋的獨特風味⭐️
🐷熱豆漿
本身想飲佢哋嘅檸檬蜂蜜薏米水或者山楂雪梨水 兩款嘢飲都好啱呢一個天氣飲 因為薏米水可以祛濕 山楂雪梨水就可以滋潤一下 (天氣潮濕 但係皮膚仍然乾燥😭 嘴邊啲皮都乾琤琤就知咩料!)
佢哋嘅熱豆漿唔係好甜 小編覺得啱啱好 因為無糖豆漿對我嚟講又真係爭咁啲😂 少少甜真係唔錯 加上嗰日天氣都幾凍 飲返杯熱豆漿真心正🤩食完餐飯仲有半杯 然後仲係熱熱地暖暖地嘅🥰
餃掂
📍上環蘇杭街100號地舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#中餐#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #上環 #上環好去處 #上環美食
2024-03-14 16 瀏覽
餃子控必試🥟全部都係手工餃子每天係店內即日包保持餃子皮既彈性,餡料既口感令到餃子都以最佳鮮味呈現給客人💯而食材方面係每天由新界農場購買新鮮本地蔬果🥬🌽🥕亦採用新鮮豬肉 包括梅頭同不見天豬肉肉質軟腍偏瘦肥瘦分佈平均👍🏻今次試左湯餃同煎餃🌟壽喜燒牛肉餃用新鮮牛肉製成肉汁豐富🌟粟米餃🌟香煎軟心芝士餃呢兩款都揀左煎餃外皮煎得好香脆食落香口唔油膩鮮甜既粟米配芝士🧀呢個組合💯🌟韭菜餃呢款揀咗湯餃湯底係鮮甜既狀元九鼎湯 無加味精韭菜香氣十足 豬肉鮮嫩餡料扎實飽滿 好好味😋🌟山楂雪梨水以山楂片,雪梨,甘草,冰糖,麥芽煲成飲落清甜滋潤👍🏻

餃子控必試🥟
全部都係手工餃子
每天係店內即日包
保持餃子皮既彈性,餡料既口感
令到餃子都以最佳鮮味呈現給客人💯

湯底係鮮甜既狀元九鼎湯 無加味精
韭菜香氣十足 豬肉鮮嫩
餡料扎實飽滿 好好味😋

🌟山楂雪梨水
以山楂片,雪梨,甘草,冰糖,麥芽煲成
飲落清甜滋潤👍🏻
2024-03-14 8 瀏覽
平時我好鐘意食餃子🤤經過上環見到有間新開既餃子店🥟分店食過真係好好食!!!😋餡料真係好多~包得大大隻依間餃子店叫餃掂~睇到menu,餃子款式好多😍諗左好耐唔知叫邊款好款款都好想食,好吸引~🤩D餃子仲可以簡煎/湯~另外小食選擇唔算小😆鐘意食餃子🥟既你哋一定唔可以錯過啦😋 蔥味酸辣雲耳 $26雲耳酸辣適中🤤口感好脆有啲芫荽,紫洋蔥,辣椒仲有蒜頭香味,食完好開胃😋 回味手拍青瓜 🥒$26青瓜份量好多~個汁辣辣地有蒜頭同辣椒~食完一啖又會想食食辣野就係會咁😝食落去好爽脆~同埋好入味真係好好味,一樣食完好開胃😋 蜜餞雞翼大size 5隻 $33雞翼好入味,都幾大隻加上甜甜地,食落去好惹味😋 壽喜燒牛肉餃子🥟 $76煎到好香脆~皮好薄,入面有好多牛肉,加埋d蔥點埋菜甫辣椒醬一齊食真係又香又juicy!!!!🤤😋香煎軟心芝士餃子🥟 $69入面有粟米🌽豬肉~加埋啲芝士香味🧀提升左個餃子味道值得一讚佢入面啲餡比例岩岩好~ 唔會小又唔會太多味道又調得好好😋蜜糖檸檬薏米水 $20自家製蜜糖檸檬薏米水女士好岩飲~可以去水腫同美白同埋唔會好甜😆正好食指數(5星為滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍餐廳名稱: 餃掂手工餃子雲吞專門

平時我好鐘意食餃子🤤
經過上環見到有間新開既餃子店🥟
分店食過真係好好食!!!😋
餡料真係好多~包得大大隻
依間餃子店叫餃掂~
睇到menu,餃子款式好多😍
諗左好耐唔知叫邊款好
款款都好想食,好吸引~🤩
D餃子仲可以簡煎/湯~
另外小食選擇唔算小😆
鐘意食餃子🥟既你哋一定唔可以錯過啦

😋 蔥味酸辣雲耳 $26
雲耳酸辣適中🤤口感好脆
有啲芫荽,紫洋蔥,辣椒
仲有蒜頭香味,食完好開胃

😋 回味手拍青瓜 🥒$26
青瓜份量好多~個汁辣辣地
有蒜頭同辣椒~
食完一啖又會想食
食辣野就係會咁😝
食落去好爽脆~同埋好入味
真係好好味,一樣食完好開胃

😋 蜜餞雞翼大size 5隻 $33
雞翼好入味,都幾大隻
加上甜甜地,食落去好惹味

😋 壽喜燒牛肉餃子🥟 $76
煎到好香脆~皮好薄,
入面有好多牛肉,加埋d蔥
點埋菜甫辣椒醬一齊食
真係又香又juicy!!!!🤤

😋香煎軟心芝士餃子🥟 $69
入面有粟米🌽豬肉~
加埋啲芝士香味🧀
提升左個餃子味道
值得一讚佢入面啲餡比例岩岩好~
唔會小又唔會太多
味道又調得好好

😋蜜糖檸檬薏米水 $20
自家製蜜糖檸檬薏米水
女士好岩飲~可以去水腫同美白
同埋唔會好甜😆正

好食指數(5星為滿分)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍餐廳名稱: 餃掂手工餃子雲吞專門店
2024-03-13 11 瀏覽
小妹路經「餃掂手工餃子雲呑專門店」見到呢間係主打手工餃子🥟,仲有好多唔同種類既餃子,仲可以擇煎餃/湯餃子😍餐廳裝修亦幾光猛,坐位雖然一般,但勝在坐得舒服😌至尊松茸豬肉餃+狀元九鼎湯🥟🍲
小妹睇餐牌知悉呢款餃子🥟呢間店既招牌餃,當然要一試啦😎呢款松茸豬肉餃充滿濃郁香氣與豬肉都幾夾~
而狀元九鼎湯分別以9種食材製成,當中有粉葛、扁豆、赤小豆、陳皮、蜜棗、活鯪魚、鰂魚、排骨及紅蘿蔔🥕味道不錯,亦感覺沒有增添味精😝雲耳椰菜豬肉餃麵🥟🍜
餃子🥟形狀適中,匙羹咁大隻~餃子皮厚薄適中,咬落去已經覺得好足料,亦無一咬就散開晒🤓椰菜🥬與雲耳口感好夾,亦爽口,相當唔錯😌麵條亦有口感,兩樣加埋食真係想黎多幾碗🤪
肉蟹雲吞皇呢款雲吞皮薄,晶瑩剔透,一粒兩口,味道較濃,每粒雲吞麵有大大粒既蝦,入面仲有蟹子相當不錯🤭蜂蜜檸檬薏米水🥛
價錢適中,呢款同樣係手工自家制,飲時感覺潤喉滋潤,味道偏甜,仲有大大粒粒薏米係底,口感軟綿綿,好健康😆自家製山楂雪梨水🍐 🫖同樣自家製無添加飲品,先飲到酸酸既山楂味,其後清甜既雪梨🍐味,會慢慢滲出來😚味道同樣偏甜呢間餐廳主打無添加味精手工餃子🥟自家製老火湯,每日仲係即包即製,保證每粒

至尊松茸豬肉餃+狀元九鼎湯🥟🍲

雲耳椰菜豬肉餃麵🥟🍜

肉蟹雲吞皇

蜂蜜檸檬薏米水🥛

自家製山楂雪梨水🍐 🫖

呢間餐廳主打無添加味精手工餃子🥟自家製老火湯,每日仲係即包即製,保證每粒餃子都新鮮製作😚
2024-03-12 18 瀏覽
近排食得好濃味,間唔中都想食番D清淡野,所以今日同左朋友仔去食餃子龍鳳松茸雙灼餃$92龍鳳餃子即系黑、白松露豬肉餃黑松露比較香,白松露會creamy D兩種餃子各有千秋,松露雖然香,但無蓋過豬肉餃彈牙的美味雙拼湯餃$60雙拼選了雲耳椰菜豬肉餃和粟米豬肉餃個人更鐘意粟米豬肉餃,口感爽脆和清甜上湯松茸時蔬$35清湯底浸時蔬,健康又美味黃金原味皮蛋$30金沙口味香口,皮蛋口感綿密山楂雪梨水$20酸酸甜甜好開胃,雪梨水好清甜

龍鳳松茸雙灼餃$92
龍鳳餃子即系黑、白松露豬肉餃
黑松露比較香,白松露會creamy D
兩種餃子各有千秋,松露雖然香,但無蓋過豬肉餃彈牙的美味

雙拼湯餃$60
雙拼選了雲耳椰菜豬肉餃和粟米豬肉餃
個人更鐘意粟米豬肉餃,口感爽脆和清甜

上湯松茸時蔬$35
清湯底浸時蔬,健康又美味

黃金原味皮蛋$30
金沙口味香口,皮蛋口感綿密

山楂雪梨水$20
酸酸甜甜好開胃,雪梨水好清甜
餃掂手工餃子雲吞專門店,上環分店,愈開愈多就知有市場之外都有質素😌裝修木系舒服,超多人,不過出餐都快,主打當然係餃子,元貝餃、芫茜餃都未算特別,仲有松茸餃、芝士餃等,非常有特色🫶🏻至尊松茸豬肉餃,配狀元九鼎湯,唔想太熱氣揀左湯餃,一睇就知無味精夠清,味道幾好而飲落去舒服👍🏻仲可以清清個口再食餃,松茸餃都算食得矜貴,飽滿足料既餃子,咬一啖充滿菌香,仲要好有湯汁,味道唔錯😘配埋特製醬汁仲正,不過我最鍾意都係撈埋菜甫辣椒醬,非常惹味🤤日本龍鳳蛋,就係溏心蛋配左黑白松露醬,流心既溏心蛋已經正,配埋松露醬好夾😎白松露清香,黑松露香濃,好味😋食飽返杯自家製山楂雪梨水,食物原味道,唔太甜,山楂味少少酸仲清新🙌🏻專門店果然係專門店,餃子雲吞好有特色,味道又好,性價比高🌟要去多幾次先試得晒啲餃子!🥟

狀元九鼎湯

至尊松茸豬肉餃
菜甫辣椒醬
自家製山楂雪梨水
2024-03-12 13 瀏覽
呢間餃子專門店早喺佢未開咁多分店之前都食過一次🥟而家越嚟越多分店,最近喺上環亦都新開咗一間分店,夜晚都幾旺場,要等一陣先有位😆龍鳳松茸雙湯餃(8隻) $92呢款餃子同湯係分開上,咁就唔會浸到啲皮淋晒👍🏻龍鳳分別代表黑松露同白松露,每款入口都食得出幾重嘅松露味🍄餃子嘅皮比較薄,唔係厚皮餃子風格😋呢度嘅餃子湯都有名堂,叫狀元九鼎湯,係以粉葛、鯪魚、鯽魚、扁豆、蜜棗、排骨等熬製而成,完全冇落味精,可以飲晒成碗😝壽喜燒牛肉餃(10隻) $73壽喜燒牛肉餃入邊就加咗啲京蔥🐮調味方面亦都帶有少少甜味,港日crossover幾特別😗黃金原味皮蛋 $30呢隻皮蛋係金黃色😳睇落晶瑩剔透,呈糖心狀態,皮蛋味好似無平時黑色嘅皮蛋咁重,而底下嘅醬汁係唔辣,帶有少少酸味🍳蜜餞雞翼(小) $25雞翼都幾大隻🐔沾滿咗甜甜地嘅醬汁,令人一啖接一啖咁食😎蜂蜜檸檬薏米水 $20係清熱去濕嘅檸檬薏米水🍋呢度嘅明顯地飲得出加咗蜂蜜,感覺好滋潤🍯

龍鳳松茸雙湯餃(8隻) $92

壽喜燒牛肉餃(10隻) $73

黃金原味皮蛋 $30

蜜餞雞翼(小) $25
雞翼都幾大隻🐔沾滿咗甜甜地嘅醬汁,令人一啖接一啖咁食😎

蜂蜜檸檬薏米水 $20
2024-03-08 22 瀏覽
餃掂分店偏佈全港九,以前初初去太子食,最開心就係食湯餃同飲狀元九鼎湯😋上環分店平日收工時間過嚟,竟然都座無虛席。韮菜拼元貝豬肉餃一個人嚟到樣樣都想試,叫雙拼就最啱晒,元貝餃較有特色,咬開少少已經見到元貝碎。龍鳳松茸雙煎餃黑白松露兩種口味都好特別,黑松露比白松露惹味,建議先食白松露口味。脆脆餃子皮煎到金黃色,外皮厚度剛好,功架十足。壽喜燒牛肉餃相對新嘅口味,證明餃子入面都唔一定淨係得豬肉。日式燒汁味濃,迎合年青人鍾意嘅日式口味。天氣涼涼地,不妨試埋熱山楂雪梨水,飲完喉嚨覺得幾滋潤!🧸評分:🧸🧸🧸🧸🧸5/5

韮菜拼元貝豬肉餃

龍鳳松茸雙煎餃

壽喜燒牛肉餃

天氣涼涼地,不妨試埋熱山楂雪梨水,飲完喉嚨覺得幾滋潤!

🧸評分:🧸🧸🧸🧸🧸5/5
2024-03-07 432 瀏覽
次次經過其他分店 都見到大排長龍🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏿‍♂️🚶🏻🚶🏻‍♀️原來上環係新開分店 未被人發現 暫時唔洗排隊🤓即刻捉個朋友同我去食🥟龍鳳松茸雙灼餃 x 跟湯8隻大部份湯餃都係配 狀元九鼎湯🥣個名好把炮 當然都真係真材實料味道清清地 粉葛味重 但唔會搶走餃子既主角位置餃子分左🖤/🤍松露 兩個口味餃子皮厚度同個餡既比例岩岩好松露味好夠 齒頰留香🤤🤤個人較喜歡黑松露口味🥟壽喜燒牛肉餃 x 煎餃覺得口味特別 所以試左呢個其實無咩壽喜燒味😂😂但係餃子餡超級Juice💯💯💯小朋友食要小心辣親嘴仔蘸醋+菜脯辣椒醬= 一流👍🏻🌶️四川涼皮唔想剩係食餃子 仲有啲伴菜可以揀啲花生好好味😂仲好脆口 為涼皮增添唔少風光美中不足係 我覺得唔夠辣 🥤凍山楂雪梨水(杯)有屋企煲既水準👍🏻甜度適中 下次會叫枝裝🤣🥛豆漿豆味都幾濃 甜度岩岩好 要趁唔洗排隊 比心機食多幾次先🫢🫢不過唔想排隊既 其實都可以買生餃見隔離枱 食完都即刻買左幾十隻返屋企🤣🤣
原來上環係新開分店 未被人發現 暫時唔洗排隊🤓

🌶️四川涼皮
唔想剩係食餃子 仲有啲伴菜可以揀
啲花生好好味😂仲好脆口 為涼皮增添唔少風光
美中不足係 我覺得唔夠辣

🥤凍山楂雪梨水(杯)
有屋企煲既水準👍🏻
甜度適中 下次會叫枝裝🤣