5天前 0 瀏覽
自己鍾意食餃子,試過好多間餃子,呢間真係唔錯.餃子大大隻,好飽,好滿足,性價比好高, 因為好平. 今天叫咗羊肉餃,多肉汁,好味道。之前食過韭菜餃,亦好好味 。湯底好正,花膠湯底, 飲完唔口渴,好足料,好好味.辣菜脯做得出色,這個價錢座位是普普通通,今天的座位剛好頭頂有射燈 ,感覺太過刺眼。筷子用即棄竹筷子,感覺麻麻,因為這些筷子通常 用化學劑處理但一定要再光電的好處 但總括而言,仍然是會再光顧的,因為抵食好食。
5天前
  • 韭菜豬肉餃
  • 香辣菜脯
  • 京蔥羊肉湯餃
2020-10-09 0 瀏覽
今次介紹既係其中一間我經常去既飯堂「餃子屋」,依間店逢星期二休息,每次去到都有一大班人係到等更外賣,不過我多數都係堂食,覺得食餃子都算係比較健康既選擇,每款餃子都可以簡要魚膠淮山豬骨湯或者煎餃,未試過湯既,我強烈推薦要試左湯餃先,因為碗湯係真係正!見到有新餸子(菠菜豬肉)推出,叫左雙拼(雲耳椰菜),每種四隻,水餃同辣辣地既菜莆出奇地夾,我就唔太鍾意菠菜豬肉餃,因為有馬蹄,最鍾意就係雲耳椰菜,好香好好味,性價比高,堂食係正既,不過坐得唔係咁舒服。

2020-10-07
  • 雲耳椰菜豬肉餃
2020-10-08 0 瀏覽
今日係我第二次光顧,之前食第一次覺得好正,都成日諗住再去食,但我係非常憎排隊嘅人,今日要去荃灣買嘢,經過見到竟然吾駛排隊,雖然吾肚餓,但心思思諗起上次嘅味道,都係要回味一下,我估可能因為時間早,我入去果時係早上未夠11點,今次叫左2款每款3隻湯餃,粟米香菇豬肉,香菇木耳豬肉,要魚膠淮山豬骨湯。餃子依然係大隻足料,皮有彈,加菜脯食好滋味,個湯真係鮮甜,吾駛10分鐘我就食飽飽,42蚊真心好抵。下次會帶鍾意食辣嘅朋友食重慶湯底。我下次要試煎餃,因為發現原來煎餃都有靚湯跟㗎

下次會帶鍾意食辣嘅朋友食重慶湯底。
我下次要試煎餃,因為發現原來煎餃都有靚湯跟㗎
2020-09-21 390 瀏覽
香菇木耳雞肉湯餃 6隻$42芝士豬肉煎餃 6隻$40餃子超大粒 成半個拳頭咁大超滿足😍 餡料超足仲有大家食既時候要小心爆汁啊!無論叫湯餃定煎餃都可以飲到靚湯🥣魚膠淮山豬骨湯 好有心思的餃子店~
香菇木耳雞肉湯餃 6隻$42
芝士豬肉煎餃 6隻$40

餃子超大粒 成半個拳頭咁大
超滿足😍 餡料超足
仲有大家食既時候要小心爆汁啊!

無論叫湯餃定煎餃
都可以飲到靚湯🥣魚膠淮山豬骨湯

好有心思的餃子店~

2020-09-20 248 瀏覽
自從疫情之後好耐都冇過黎食因為佢坐得好迫 又多人咁就費時去迫今日經過見佢都做到兩個人一張四人枱坐得闊落 唔怕迫同隔離枱又有隔板於是走入去食食物依舊好味餃子份量冇變 依舊大大隻味道同之前一樣好味加埋上海麵 都食唔晒我次次黎都會加上海麵因為咁樣可以飲到佢個湯佢個湯 飲落好舒服冇味精 飲完唔會好口渴又夠味道 唔淡最重要 唔油!會繼續黎食的!
自從疫情之後

冇味精 飲完唔會好口渴
又夠味道 唔淡
最重要 唔油!

會繼續黎食的!

三年前到今年一直有間歇性幫襯,可以話去開荃灣就係必去既飯堂地點。咁岩同朋友傾開計,原來佢好鍾意食餃子,所以我哋特登搭車去帶佢去試。我哋趕頭趕命終於8:30pm到左,幾驚佢唔接生意夠鐘閂門。朋友第一次食望左個餐牌好耐都諗唔到叫咩,我就同佢講可以叫唔同既一齊share食,而我最鍾意最常叫既就係1號朋友相信我既眼光叫左1號。我就試下新口味粟米冬菇同2號各4隻。小食叫左青瓜,但我印象中上次黎食好味啲。我就對2號仔not good,唔知點解食落有羊味,所以咬左二啖就無再食了,我是從不吃羊肉的。粟米冬菇就普普通通,上次食粟米冬菇係食煎餃好食好多!但因為我哋太夜黎啦,所以一坐低店員已經講所有煎餃賣晒得返湯餃朋友都話1號仔好好食,大舊多料又多汁,當然個豬骨湯底都係好出色既賣點,飲落有媽媽煲湯feel。總結1號仔依然係我既最愛,實在太專一了哈哈

朋友相信我既眼光叫左1號。

我就試下新口味粟米冬菇同2號各4隻。
小食叫左青瓜,但我印象中上次黎食好味啲。

2020-09-15 238 瀏覽
昨晚本來想去平民日本餐廳吃日本拉麵,經過荃灣某商場,看到平時人多到無法排隊的餃子屋,不用排隊,加上有朋友說過很好吃,就入去試一試。叫了最普通的韮菜豬肉餃上海麵。上麵前先送一碟辛辣菜圃,試了一點,不是普通的菜圃,加入了花椒之類,可惜我不太愛吃這種麻辣,也好過冇。麵上來第一個印象是餃子超級大,似高爾夫球,一口是吃不下一個的,湯底超級甜,看來是紅蘿卜㷛出來的效果,湯頭完全是甜味似沒有下調味,盐都可能冇落,味道偏淡,似好健康但有點怪怪的。餃子足料,但味道不是很出色,上海麵很普通,太淋太軟。整體是可以的,大件抵食。但下次都系去返地下吃日本拉麵較有滿足感。
2020-09-14
2020-09-13 190 瀏覽
荃豐有好多小店,聽朋友講餃子屋唔錯,所以去試下。間舖頭既位都窄,坐得唔算好舒服。選擇都多,我地揀左傳統韭菜餃6隻,另外一碗就嗌左紫菜豬肉同芝士豬肉雙併,價錢一樣。呢到既餃子比起其他舖頭大隻,餡都算多,咬落去好實在既感覺。.大食既朋友,可以揀8隻。如果再大食啲,建議揀6隻加麵。8隻加麵就會超飽,夠兩個人食。味道方面,肉汁多,大大隻。湯底都濃,唔錯。另外佢會跟菜甫,個菜甫唔會太辣,用黎配下餃子都唔錯。下次黎試埋佢既煎餃。

2020-09-03 375 瀏覽
作為一個餃子控,呢間係比起長沙灣,深水埗,大角咀等出名餃子店都多人排隊嘅一間...所以專登揀咗下午茶時間希望唔使點排隊。呢間餃子嘅特色係超大粒超足料。一隻匙羹根本裝唔晒佢隻餃子。配埋佢冇味精嘅老火湯一飲以䀆⋯⋯餃子一定要配埋佢嘅菜甫,會去咗另一個層次。今次揀咗佢嘅新菜式菠菜餃,入邊包左啲一粒粒嘅馬蹄。好爽口👍👍👍❤️,湯飲完個嘴係會有少少黏立立嘅感覺,感覺很潤
2020-08-30 312 瀏覽
位於人稱四大商場之一荃昌商場餃子屋主打以足料餃子為主食,配以自家整紅羅白粟米豬骨魚膠湯店舖設計樸素,開放形式。收銀設於門正中間除了一般傳統的餃子(椰菜豬肉/韭菜豬肉餃/芹菜豬肉餃)外,亦有一些比較特色餃子,例如咖喱薯仔豬肉餃/羊肉餃子) 。價錢亦相當大眾化,大約45至$55,可選擇煎或湯今次叫了粟米三色椒豬肉餃,餃子非常足料同好大粒,即是身為大口仔嘅我都冇辦法日後食得晒三色椒同豬肉比例相當合適,並不會只有感覺食到豬肉或蔬菜,另外配以粟米所以餃子略帶少少甜味,不會感到油膩。 它亦提供加$8配麵,但由於份量相當足夠,相信一般市民不需要加麵也會感到飽足感。服務尚算可以。
位於人稱四大商場之一荃昌商場
餃子屋主打以足料餃子為主食,配以自家整紅羅白粟米豬骨魚膠湯

店舖設計樸素,開放形式。收銀設於門正中間
除了一般傳統的餃子(椰菜豬肉/

都冇辦法日後食得晒

服務尚算可以。
粟米三色椒豬肉餃
粟米三色椒豬肉餃
2020-08-19 341 瀏覽
幾年前已經開始幫襯,質素都keep到一路都咁好食!不過近幾年排隊嘅人越來越多,等待時間太長,實在令人卻步。我鍾意食芝士豬肉煎餃同埋紫菜豬肉煎餃,$46八隻,唔使加面已經超級飽,因為每一隻都好大隻,咬落去仲有少少湯汁爆出黎!芝士好邪惡好香,加埋紫菜豬肉中和返一流。附送嘅辣菜甫雖然唔多,但係真係香辣美味!如果食煎餃會另外附送一碗魚膠淮山煲豬骨湯,唔似出邊飲嗰啲味精湯,感覺真材實料,次次都飲到一滴都無剩!
幾年前已經開始幫襯,質素都keep到一路都咁好食!

不過近幾年排隊嘅人越來越多,等待時間太長,實在令人卻步。

芝士好邪惡好香,加埋紫菜豬肉中和返一流。

附送嘅辣菜甫雖然唔多,但係真係香辣美味!

2020-07-07 692 瀏覽
見到咁多食評就嚟試吓呢一間係荃灣嘅餃子店,下午時間都幾多人,等左陣先有位,可能大家都太耐冇出街食飯,好似去到邊度都要等位咁叫左一碟餃,粒粒都有足料,而且無落味精食完都唔會勁口渴,值得一讚

2020-06-28
用膳時間:28/6/22020 下午1:30 (今次無影單)呢間鋪由佢未裝修已經有幫襯,去到而家變左大鋪都係咁多人等,果日星期日去食,下午一點半到攞票都要等半個鐘。提提大家,要食預左要等位至少十分鐘。我地兩個人叫左一個小食同8隻煎餃加米線,實不相暪,碟碟大大份,驚死你唔飽😂飽到嘔🤪呢間鋪必食佢既辣菜甫,有少少麻加辣,好鬼正,我自己鐘意用黎食米線,好開胃😚小食麻辣豬耳($30)黎到,哇!勁大份,超多豬耳,份量好似主食咁多。餃子可以叫雙拼,選左菠菜豬肉同芝士豬肉,佢一隻餃子既size係三隻灣仔碼頭咁大,其實我自己就食開湯餃,煎餃我覺得太油,食左兩隻就太油膩唔想食啦🙈 重頭戲!!!叫餃子加8蚊可以有米線,哇!黎到又係超大碗,真係當堂嚇一跳,佢米線份量係多過平時譚仔米線,佢湯底用左大地魚煲,所以好好飲,必嗌😛黎呢度都係為左佢咋最後埋單90幾蚊,係幾抵食既

最後埋單90幾蚊,係幾抵食既
  • 香辣菜脯
之前我一個好朋友介紹左依一間餃子鋪俾我,我見有一次去開荃灣行街,就去咗呢間舖頭度食嘢。呢度既水餃有好多唔同款式 款款都好吸引🤤 可以選煎或者煮 我同朋友都選左煎 賣相隻隻水餃都超級大粒🤤 加上佢個花膠湯😍 真係回味無窮😋

2020-06-14 602 瀏覽
我係一個吾鐘意食餃子既人,但食完呢間餃子屋,比佢既餃子俘虜左我鋼鐵既心,佢既餃子係出面食開既2倍大,仲要隻隻都好足料,平時出街食啲餃子餡係好少,但佢係塞滿哂,仲要肉同菜既比例係岩岩好,吾會好肉出面咁得食到啲菜,都吾知啲肉去左邊!除左咁之外,佢仲做到爆汁既效果,我每次食都會俾佢啲汁辣親個嘴,煎餃亦做到好脆,仲有老火魚膠鮮准山豬骨湯,真係飲到佢魚膠既味,仲要無味精!食完成日都掛住,好想試哂佢所有既口味要講佢既吾好處就係太細,去親都等位
,吾會好肉出面咁得食到啲菜,都吾知啲肉去左邊!

!食完成日都掛住,好想試哂佢所有既口味

要講佢既吾好處就係太細,去親都等位