餐廳: 飲茶 (南豐大廈)
資訊:

2020-11-10 197 瀏覽
📌 飲茶~中環前幾日口痕就去咗呢間食點心之前紅遍社交平台 不過一直冇機會試🤪今次之後點左幾款打卡系嘅點心😂呢間算係比較新式嘅酒樓 有好多可愛造型點心普遍都算比較貴 但賣相好啱打卡🤣味道正常 無話好出色 ><疫症期間堂食有八折優惠會比較抵食堂食座位超級多 不過人流偏少環境舒服 空間感十足🤩亦有多款茶介選擇 每人一壺$13 主打中式點心 選擇都幾多😛1️⃣ 睇住流奶 $𝟰𝟵 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)為咗想食奶皇包專程嚟到 熱騰騰咁食係最正!喺中間穿一個窿 睇住佢流奶真係好搞笑😆玩味濃 幾有噱頭😝味道亦不錯 鹹蛋黃味幾濃郁奶黃唔會太甜 簡直係又cute又食得😌2️⃣ 一籠八戒 $𝟰𝟵 (𝟳/𝟭𝟬)呢個豬仔造型嘅叉燒包真係好別緻不過就只係普通叉燒包嘅味道🧐整體冇乜特別 純粹造型可愛🤓3️⃣ 鴿吞鳳梨 $𝟯𝟵 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)有三隻雀仔造型嘅鳳梨酥係個籠入邊😍賣相可愛 味道亦不錯外層好酥脆 亦充滿鳳梨嘅味道😋外脆內軟 頗有驚喜🤤💡整體嚟講 呢間主打中式點心噱頭滿分💯賣相精緻又搞笑 玩味十足😂如果唔想去傳統嘅茶樓都可以過嚟試吓不過定
📌 飲茶~中環

堂食座位超級多 不過人流偏少
環境舒服 空間感十足🤩
亦有多款茶介選擇 每人一壺$13
主打中式點心 選擇都幾多😛

1️⃣ 睇住流奶 $𝟰𝟵 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
為咗想食奶皇包專程嚟到 熱騰騰咁食係最正!
喺中間穿一個窿 睇住佢流奶真係好搞笑😆
玩味濃 幾有噱頭😝
味道亦不錯 鹹蛋黃味幾濃郁
奶黃唔會太甜 簡直係又cute又食得😌

2️⃣ 一籠八戒 $𝟰𝟵 (𝟳/𝟭𝟬)
呢個豬仔造型嘅叉燒包真係好別緻
不過就只係普通叉燒包嘅味道🧐
整體冇乜特別 純粹造型可愛🤓

3️⃣ 鴿吞鳳梨 $𝟯𝟵 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
有三隻雀仔造型嘅鳳梨酥係個籠入邊😍

性價比💵: 6/10
打卡指數😍: 8/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10
✄------------------------------✄
🍴: 飲茶
📍: 中環德輔道中173號南豐大廈2樓1-2號舖
📍: 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓7號舖
🔍: 11:30-22:00(Mon-Sun)

2020-11-01 309 瀏覽
天廚本色~批評食物味道獅子去朗豪坊此分店,食海鮮泡飯抵食,就今次邀請天廚一談,以前已知前店,對新潮點心店,質素都一般,因無枱布,始終無寵幸佢。今次來,看清楚環境,都雅緻,又不同風格,有朝氣(落地玻璃,透陽光),先來木盤清洗食具~特別,青瓷色碗有小金魚趣緻, 透徹玻璃杯替代瓷杯,白色雲石枱,西式感覺,但看餐牌無海鮮泡飯,有點失望。先來海鮮冬蓉$49,冬瓜蓉化作水,冬瓜綜影消失,感覺吾到,只有蝦 hey冧冧, 又係得蝦肉,蛋花~蛋王水!白飯唔夠米香$15,黐埋較實。透明波波$49,即素菜鮫,蔬菜飽滿,但都係唔夠爽甜, 勝在有松露油香。鵪鶉蛋燒賣$59,賣相也好,三隻色,但底座得個蝦,冇豬肉 (肉貴過蝦),唔爽口,蝦肉唔夠甜,有彈唔太實,合附一般酒樓水準。菠蘿叉燒酥$49, 好熱辣嘴 ,丁屎叉燒,手工好野, 做到咁大隻竟然冇餡,醬汁味甜甜地,淨食皮ok嘅。因外表吸引而相識,也因了解而分手。
天廚本色~批評食物味道

先來海鮮冬蓉

白飯唔夠米香$15,黐埋較實。

透明波波$49
,即素菜鮫,蔬菜飽滿,但都係唔夠爽甜, 勝在有松露油香。

因外表吸引而相識,也因了解而分手。
海鮮冬蓉羹
透明 波波
鵪鶉蛋燒賣
菠蘿叉燒酥
2020-10-24
2020-10-06 499 瀏覽
已經唔係第一次,諗住俾多次機會佢啦,用OpenRice訂咗外賣,去到等左20分鐘仲未有,前後等咗超過30分鐘,問佢幾時會有,佢仲要話唔知要等幾耐先至出到,除非你有勁多時間等,如果唔係真係唔建議你去。
2020-10-05 477 瀏覽
整體點心溫度不是太熱,影響了少少口感。味道有點像街坊茶樓,屬於粗獷式。燒買大大粒,豬肉加蟹籽還有個疑似菠菜皮。排骨不太滑,少少韌。蝦餃有點結實,外皮太厚。皮蛋豆腐的豆腐滑但皮蛋太少。牛肉球足料,肉味夠;鳳爪需不太滑但調味不錯,能夠滿足點心癮。2人光顧,點餐如下:蟹籽燒買(3件)有色蝦餃(2件)皮蛋豆腐(份)醬油鳳爪(份)蒜香豉汁排骨陳皮牛肉球(3件)茶介 x2加一後,OpenRice午市堂食85折,合共HK$232.8。
2人光顧,點餐如下:
蟹籽燒買(3件)
有色蝦餃(2件)
皮蛋豆腐(份)
醬油鳳爪(份)
蒜香豉汁排骨
陳皮牛肉球(3件)
茶介 x2
2020-08-22
$116.4 (午餐)
朋友响上環返工,佢話中午時成日都見到呢間食店,已經想試,所以趁久未見面既我倆就於昨日响呢度開餐,有 D 菜式唔明係乜東東,都有問侍應哥哥係乜東東。因為我地無睇清楚點心紙,差唔多食完先知原來點心紙裡面 A + B 係可以有便宜 D,不過我地都選咗幾款平時好少响其他酒樓食到既食物,我個人最喜歡「橙棍冬瓜」,感覺好似食緊唔冰但凍凍地既橙汁雪條,正好中和「蓮藕肉餅」既油膩感,平心而論,「蓮藕肉餅」真係唔需要再有下次,蓮藕可能預先煮熟,响兩塊蓮藕中間夾住肉餅,之後用漿粉包面後再炸,令到蓮藕完全無味之餘搞到好油,幸好有「橙棍冬瓜」&「寶石蘭度」作調和。講開「寶石蘭度」,真係第一次咁食芥蘭,將芥蘭刨片(應該有略為拖過水),再加紅石榴,再加點醬油,甘甘地,都幾特別。我地仲叫咗「蝦球炒腸粉」,味道似干炒蝦河,但轉咗炒腸粉,口感唔錯,唔會太油膩。仲有「七彩茄子」,味道不過不失,但賣相就圖片只供參考,醬汁係「辣油 + 豉油」。另外還有甜品,幸好點甜品時睇到有 A + B,結果點了「棉花糖 + 楊枝金露布甸」、「榴槤糯米糍 (兩粒)」、「椰汁馬豆膏 (兩件)」,「棉花糖 + 楊枝金露布甸」賣相好得意,楊枝金露

另外還有甜品,幸好點甜品時睇到有 A + B,結果點了「棉花糖 + 楊枝金露布甸」、「榴槤糯米糍 (兩粒)」、「椰汁馬豆膏 (兩件)」,「棉花糖 + 楊枝金露布甸」賣相好得意,楊枝金露唔算太甜,正好配合棉花糖既甜,唔錯既甜品,下次會再點!

另外,臨走時先發現,原來仲有其他打咭位,就係原來入口有個貨車頭的,走時先見到,好得意有特式。

結論:下次會再幫襯試其他菜式!不過大食既朋友記得,佢地 D 食物份量係唔大碟既!只夠兩個女仔 share 一款,所以如果大食既朋友,記得叫炒粉麵墊底。

2020-08-01 631 瀏覽
今日晏晝同同事去咗呢一間中環嘅茶樓飲茶,平時見得人去食得多,我就真係第一次嚟啦。我覺得呢間餐廳環境就好舒服,裝修好靚,真係冇咩傳統茶樓嘅感覺。點心來講,普遍都比較貴,不過賣相就真係幾啱打卡,因為真係幾可愛,味道方面我就覺得正正常常,冇話特別出色,我諗佢主要都係買啲食物嘅賣相。其中比較得意嘅就係呢籠雀仔,係鳳梨酥既餡料,真係估佢唔到,佢一出場我哋全部都拎部手機出嚟係咁影!其實我哋仲食咗啲燒賣、蝦餃等等,佢哋個賣相係正常嗰啲,不過我冇影哈哈哈好飽嘅一餐,不過呢間餐廳啲服務真係一般,幾乎全部侍應都係將碟野係咁以掉落張枱就拎轉面走咗,好似去咗茶餐廳咁

味道方面我就覺得正正常常,
冇話特別出色,我諗佢主要都係買啲食物嘅賣相。

2020-06-04 1091 瀏覽
已經在飲茶飲過很多次茶第一次覺得它的名字很有趣喜歡這間餐廳的衛生,價錢又合理中午午餐跟同事點了幾道菜,打算輕食,結果非常飽近朱者赤 (咸魚+雞粒)第一次吃這種顏色鮮艷的咸魚雞粒炒飯色素是天然食材紅菜頭製成陣陣鹹魚味道濃郁十分香噴噴飯身炒得乾身,入口煙韌彈牙雞絲拉皮很喜歡的一道涼拌菜冷涼透爽的粉條散發陣陣芝麻醬香雞絲肉帶點咬口,一煙一韌,口感豐富皮蛋豆腐非常考刀功的把豆腐切成超薄同樣用上芝麻醬香太子麻菜菠菜捲成花狀再配以芝麻醬調味些少飛魚籽提升鮮味
已經在飲茶飲過很多次茶
第一次覺得它的名字很有趣
喜歡這間餐廳的衛生,價錢又合理
中午午餐跟同事點了幾道菜,打算輕食,結果非常飽

近朱者赤 (咸魚+雞粒)
第一次吃這種顏色鮮艷的咸魚雞粒炒飯
色素是天然食材紅菜頭製成
陣陣鹹魚味道濃郁十分香噴噴
飯身炒得乾身,入口煙韌彈牙

雞絲拉皮
很喜歡的一道涼拌菜
冷涼透爽的粉條散發陣陣芝麻醬香
雞絲肉帶點咬口,一煙一韌,口感豐富

皮蛋豆腐
非常考刀功的把豆腐切成超薄
同樣用上芝麻醬香

太子麻菜
菠菜捲成花狀
再配以芝麻醬調味
些少飛魚籽提升鮮味
2020-05-28 4212 瀏覽
半年前,經過中環南豐大廈,見到商場外的廣告牌,才得知 <飲茶> 推出外賣飯盒!外賣飯盒包括:小食、流沙包、主菜、飯...等!既特色又豐富! 由 $78~$80,以份量來說,價錢合理!外賣飯盒 $78小食:呷醋木耳 (含青芥辣)細片柔軟的木耳酸香醒胃略帶微辣!主菜:紅酒牛尾牛尾肉質軟腍又入味;還有,蓮藕、紅蘿蔔...等配菜!飯:櫻花蝦飯炒飯散發香氣,炒得幾乾身,加入香口的炒蛋、蟹籽、爽口的蝦、口感微脆的櫻花蝦,令人開胃!流沙包:睇住流奶這款招牌流沙包有對眼仔相當可愛趣緻!只要用筷子輕輕篤鬆軟的包身,便會甜美的流沙餡緩緩地流出來!燉湯:椰子粟米湯椰子與粟米是清香甜美的配搭!

外賣飯盒包括:小食、流沙包、主菜、飯...等!
既特色又豐富!
 由 $78~$80,以份量來說,價錢合理!
外賣飯盒 $78
外賣飯盒
小食:呷醋木耳 (含青芥辣)
細片柔軟的木耳酸香醒胃略帶微辣!

呷醋木耳 (含青芥辣)
主菜:紅酒牛尾
牛尾肉質軟腍又入味;還有,蓮藕、紅蘿蔔...等配菜!
紅酒牛尾
飯:櫻花蝦飯

櫻花蝦飯
流沙包:睇住流奶
這款招牌流沙包有對眼仔相當可愛趣緻!
只要用筷子輕輕篤鬆軟的包身,便會甜美的流沙餡緩緩地流出來!

燉湯:椰子粟米湯
椰子與粟米是清香甜美的配搭!

椰子粟米湯
2019-09-23
10 分鐘 (外賣自取)
2020-05-07 1355 瀏覽
大約一個月前,曾一家人到訪過旺角朗豪坊的飲茶,其實感覺幾好,當然,對於一個三歲已經跟老爸飲早茶的人,幾十年下來,總有一套標準,不少點心已經漸變,又或是靜靜退出舞台,相信好多人聽都未聽過,遑論食過,好彩仲有偉大既維基search。今次跟朋友走訪同集團中環核心店,玻璃外層斗大的「茶」字,老遠都見到。可能是成本較高關係,雖然同樣有套餐供應,但價錢跟旺角分店有點不同,多了$20。在「限聚令」下,6位朋友都要分兩檯,但食物擺放是鬆動得多。畢竟是集團式,菜色是保持水準。 套餐($148/位)兩位起 涼菜 呷醋木耳口感清新爽朗,可以挑起了食慾。七彩茄子及流口水雞BB辣,但幾惹味。湯品推薦椰皇老雞(加$20),雖然要加錢,但好清甜,不錯。海鮮冬蓉羹幾足料,唔想加錢可以一試。點心 有色蝦餃色彩不及旺角分店的亮麗多彩,餡料同樣十足,而且味道依然。至於菠菜鮮蝦粉果、蟹籽燒賣及鵪鶉蛋燒賣,都能保持水準。朋友第一次食透明波波,對於內裡的雜菌餡料大讚好香。小炒 舉手雞花比起上次食比較多汁,而且體形較大。懷舊蝦多士中規中矩,炸得略嫌過火。蓮

在「限聚令」下,6位朋友都要分兩檯,但食物擺放是鬆動得多。

畢竟是集團式,菜色是保持水準。

套餐($148/位)兩位起

涼菜

呷醋木耳

口感清新爽朗,可以挑起了食慾。

七彩茄子及流口水雞BB辣,但幾惹味。

湯品

推薦椰皇老雞(加$20,雖然要加錢,但好清甜,不錯。

海鮮冬蓉羹幾足料,唔想加錢可以一試。

點心

有色蝦餃

色彩不及旺角分店的亮麗多彩,餡料同樣十足,而且味道依然。

至於菠菜鮮蝦粉果、蟹籽燒賣及鵪鶉蛋燒賣,都能保持水準。

朋友第一次食透明波波,對於內裡的雜菌餡料大讚好香。

小炒

舉手雞花

比起上次食比較多汁,而且體形較大。

懷舊蝦多士

中規中矩,炸得略嫌過火。

蓮藕煎肉餅

咬落爽脆,但感覺有點油膩。

辣蟻粉絲

大家一致讚賞的菜色,是螞蟻上樹的變奏,粉絲炒得好乾身,辣蟻其實是肉末,用來送飯一流。

至於水煮辣牛及水煮辣魚,都是BB辣級數,但牛肉沒太多化學品處理過,而魚肉亦大大舊,肉質嫩滑,墊底的豆芽同薯粉掛滿了辣汁好惹味。

西檸蝦球

漿粉可以更薄,甜酸度拿捏得幾好,亦沒有多餘的醬汁。

蔬菜

清清地當然要整返碟菜,而薑汁芥蘭、金銀蛋時菜、上湯菜苗及煸四季豆,都是處理得不錯。

甜品

椰汁馬豆糕

蜜糖蛋散

炸得啱啱好,趁熱食最好。

睇住流奶

奶黃餡料熱辣辣,「吱」出的賣相好攪笑。

散點

鴿吞鳳梨

每籠只得3隻,人多就要追加,不過都係覺得賣相比味道出色。

一籠八戒

夠晒萌,包皮鬆軟可口,正。

馬拉盞椰菜苗

炒得綠油油又香口,有驚喜。

擔擔湯麵

跟旺角店一樣,麵條實在太腍了。

櫻花蝦飯

炒得好乾身,有水準,尤其是粒顆分明,櫻花蝦可以更重手,飯粒的熱力可以把櫻花蝦的香味逼出。

感覺上,點心大致平穩,其實個別小菜更出色,有時候,都要點啱菜色嘅!

2020-05-01 3475 瀏覽
又有新嘅餐廳加入飲茶大戰優惠,準備好未?聽過飲茶呢間野真係好一段時間,由第一間店開始,那睇住流奶紅遍了IG同FB,紅到連續開咗幾間分店,可惜,一直無機會試。而家飲茶,一係就同阿爸阿媽去開飲過幾間,一係就會想試吓啲傳統或有名氣酒樓和中餐廳,反而真係冇諗過飲茶要打卡,於是呢間餐廳都只是一直有待跟進。不過就因為呢一個武肺,香港飲食界上上下下都提供了破天荒嘅優惠,飲茶也不例外。$148一位自選套餐,都幾肯定,如果兩到四個人嚟飲茶呢個價錢一定冇可能做到,仲要呢個新優惠免茶芥免加一,由前菜到湯到點心到小菜仲有蔬菜仲有甜品,呢個餐全面到可以一個價錢全包真係非常吸引。因此當晚四個人嚟食呢個自選優惠套餐,基本上可以食盡呢度嘅名作。前菜有幾個,口水雞和茄子相對精彩,但樣唔夠靚,唔影了。湯品有四種,海鮮冬蓉羹同鮮菌冬蓉羹都很好,唔會好杰嗰隻情況,不過最出色反而係燉湯,朋友嘅椰皇老雞同阿毛燩湯原來更正,果然原來加錢更好。點心有五隻俾你揀,有色蝦餃和蝦籽燒賣,你以為好普通,全部都好精美,蝦餃係認真有色更搶鏡,而且皮薄餡靚,菠菜鮮蝦粉果同透明波波都係好靚又好食,證明左呢度嘅點心唔係得個樣。小炒數量非常多選擇,有椒
又有新嘅餐廳加入飲茶大戰優惠,準備好未?

前菜有幾個,口水雞和茄子相對精彩,但樣唔夠靚,唔影了。

小炒數量非常多選擇,有椒鹽豆腐,舉手雞飯和懷舊蝦多士,仲有蓮藕煎肉餅,鳳梨咕嚕,辣蟻粉絲,如果加錢嘅有椒鹽魷魚鬚,蜜椒牛仔骨,西泠蝦球同水煮辣牛和辣魚等等。

一定要讚嘅就係呢度嘅水煮,份量雖然唔會好大,但係非常好食仲要有辣薯粉提供,食到我勁想嗌一碗飯來送。

另外懷舊蝦多士和舉手雞花都係好出色,舉手雞花味道非常濃,甜甜的好好食。

蔬菜方面,最好食就係呢個煸四季豆,薑汁芥蘭就相對就普通一點。

最後一刻才吃的甜品當然不能錯過呢個睇住流奶,都唔使講有幾好食同埋有幾好影相呃like,必點項目就是了。

同場加映另兩個額外點心,叫一籠八戒同鴿呑鳳梨,全部都係又靚又好食,如果呢幾個點心可以喺個自選Menu𥚃面揀埋應該會更加完美。

如果你訂不到唐人館或者誠哥個幾任食點心,過來飲茶都不錯呀。

飲茶
中環德輔道中173號南豐大廈2樓1-2號舖
2020-04-29
2020-05-01 1035 瀏覽
吃過”飲茶”一次,那個可愛的包點”睇住流奶”叫人印象難忘,好味,而且玩味濃,老實說,咁可愛,女士同小朋友就一定鍾意。老公未來過,自然就要帶下佢過黎,平時佢會成日帶我去食嘢,今次等我帶返佢未食過嘅地方。好多餐廳都有特價menu,連飲茶都不例外,今日第一日假期就試咗呢個自選套餐。先有兩菜有口水雞,七彩茄子同木耳選擇。湯品有幾種,海鮮東蓉羹和鮮茵冬蓉羹用唔使加錢,如果你要選擇燉湯或者椰皇老雞就要加錢,不過我極力推介椰皇老雞,用一個椰子燉雞湯,好清新好甜。點心有蝦餃、燒賣、鵪鶉蛋燒賣、透明波波和菠菜鮮蝦粉果你揀,全部都係水準之上。我覺得最精彩嘅,反而係各種小炒,全部都係多過二人份量,水煮辣牛同水煮魚辣魚都係好正,我非常鍾意嘅菜式,平時我都唔係好辣,但係我覺得呢個好得。懷舊蝦多士都非常精彩,另外我都好鍾意辣蟻粉絲。當然不能錯過蔬菜,有芥蘭,金銀蛋時菜,菜苗同四季豆俾你揀,食乜就悉隨尊便。最後甜品當然要揀”睇住流奶”,可愛得嚟又好味,又唔會好heavy。兩個人嚟飲茶,又唔使茶錢,每人$148可以食到好飽又可以食到飲茶嘅首本名菜,咁抵點會唔黎。

先有兩菜有口水雞,七彩茄子同木耳選擇。

懷舊蝦多士都非常精彩,另外我都好鍾意辣蟻粉絲。

2020-04-27 642 瀏覽
成日見到朋友嚟依度打卡飲茶,同埋啲點心造型好可愛,今日仲有機會一家人黎試吓疫情既關係,減少一半座位,每台距離要有1.5米,每台只可以坐四位,相信對所有食肆都有好大嘅影響今日3:00嚟到只有一台客,我哋叫咗個套餐$148/一位,兩位起計,如果外賣自取仲有免加一。呷醋木耳流口水雞海鮮冬蓉羮鮮菌冬蓉羮蟹子燒賣菠菜鮮蝦粉果水煮辣魚 +$20椒鹽魷魚酥 +$20金銀蛋時菜蜜糖蛋散睇住流奶加$10 仲可以叫特色飲品另外加咗炸雲吞同埋安格斯牛河感覺一般並冇大家所講得咁好食,分量亦都唔多,水煮魚嘛有3件,連大穫好評嘅椒鹽魷魚酥,都不外如是,賣相靚,但食落一d都唔夠香脆,相信好多酒樓都好食過佢。佢嘅留心奶黃包就真係好流心,好味😋

呷醋木耳

加$10 仲可以叫特色飲品
另外加咗炸雲吞同埋安格斯牛河

• 睇住流奶
2020-03-21 864 瀏覽
环境:英皇珠宝店的2楼,餐厅装饰高大上。「睇住流奶」桌桌必点,其实就是流沙包了,比不上香港传统茶餐厅的正宗,无功而过。「七彩茄子」茄子爱好者,选择凉菜不油腻。「皮蛋豆腐」强烈推荐,豆腐品质胜出,日式芝麻酱提味。「近朱者赤」名字很花哨,实际就是咸鱼鸡粒炒饭了,味道不错。
环境:
英皇珠宝店的2楼,餐厅装饰高大上。

「睇住流奶」

「七彩茄子」
茄子爱好者,选择凉菜不油腻。

「皮蛋豆腐」
强烈推荐,豆腐品质胜出,日式芝麻酱提味。

「近朱者赤」
名字很花哨,实际就是咸鱼鸡粒炒饭了,味道不错。
2020-03-17 639 瀏覽
之前收到一张睇住流奶嘅優惠券,見就黎到期。今日又咁啱同老婆一齊放假,就出咗去上環試吓呢間飲茶先。上到去,又唔係想像中咁多人喎,可以係平日啦,再加上已經係下午茶嘅時間啦。環境都好舒服,又唔會坐得太迫。即刻叫咗幾個點心試吓先,啲點心名好得意㗎,分別叫咗一籠八戒(即係叉燒包),蟹子燒賣,透明波波,當然仲有送嘅主角睇住流奶(即係奶黃包)。等咗大約10分鐘左右,全部點心都到咗啦,嘩........啲點心好得意吖,有啲唔寫得食添,全部都好好食,味道啱啱好。個透明波波,個皮好好口感,入面又好香嘅黑松露味,好特別。當然個主角睇住流奶,無得輸,啲奶黃唔會太甜,味道啱啱好。