2016-06-20 2808 瀏覽
早前小妹弟弟生日,讓他隨便選家餐廳吃個生日飯,弟弟對早前試過的韓舍印象不錯,打算再去一次,一查之下才發現改名了雖然心有些不妙,不過也想不出其他地方了,所以還是去試了一下,怎料。。。。。真的很。失。望。啊每位210左右,限時2.5小時,價格不算特別貴,但食物選擇不多,選擇不多其實也問題不大,起碼一般熱門的選擇都有提供,但重點問題是,不好吃擺盤看著還好,三文魚可以油甘魚一般般,不太有魚味甜蝦,還好,有一兩隻有輕微的腥北寄貝,八爪魚,鮑片,甜蛋正常火炙和牛壽司。。。牛肉好生,有筋,有啲咬唔開嘅感覺火炙左口魚,無乜味🙈🙈蟹棒壽司正常海膽甜蝦,微腥仲有食左啲燒物,炸物,煮物燒物炸物好油,牛舌,雞翼都還可以嘅牛肉鍋都好一般,蟹粥冇乜味甜品放係出面自助都係唔太得呢間冇雪糕食,但有乳酪雪糕機同鯛魚燒機玩鯛魚燒唔易整。。我整到燶燶地🙈🙈味道一般,粉漿調較得麻麻反而乳酪雪糕有驚喜啲水蜜桃味,幾得意可憐的弟弟一年一次生日飯,失望中渡過了

真的很。失。望。啊

擺盤看著還好,三文魚可以
油甘魚一般般,不太有魚味
甜蝦,還好,有一兩隻有輕微的腥
北寄貝,八爪魚,鮑片,甜蛋正常
火炙和牛壽司。。。
牛肉好生,有筋,有啲咬唔開嘅感覺
火炙左口魚,無乜味🙈🙈
蟹棒壽司正常
海膽甜蝦,微腥

仲有食左啲燒物,炸物,煮物
燒物炸物好油,牛舌,雞翼都還可以嘅
牛肉鍋都好一般,蟹粥冇乜味
甜品放係出面自助
都係唔太得

呢間冇雪糕食,但有乳酪雪糕機同鯛魚燒機玩
鯛魚燒唔易整。。我整到燶燶地🙈🙈
味道一般,粉漿調較得麻麻
反而乳酪雪糕有驚喜啲
水蜜桃味,幾得意

可憐的弟弟一年一次生日飯,失望中渡過了

慶祝紀念
生日
不知所謂星期日2個人諗住食平價韓燒平時食開漢和但見到呢間韓舍多半粒星又見到openrice 啲comment好似ok所以試下啦點知真係激x死首先佢啲所謂嘅韓式小菜得3樣-青瓜,泡菜同荳芽燒肉得8種而且冇一樣係韓式嘅牛肉得一樣-黑椒牛粒啲肉又整到啲顏色睇唔出係牛定豬定雞我問個㕑(佢原本喺廚房入面但因為完全冇侍應喺附近所以叫左佢出黎)佢話我知佢唔知金沙骨係牛定豬!(乜有牛嘅金沙骨ga咩)算啦 諗住可能味道ok...點知一啲都唔好食所以即時埋單同個經理講嘅時候得到嘅reply係「我地係用韓式爐,野食就係港式我地都知道啲野食有問題,所以下個月會轉做日式!」大佬,你叫韓舍但食港式同日本野?唔係有個韓式抽氣就叫韓燒ga!!!!完全黑店當人冇味覺同冇腦!
不知所謂

星期日2個人諗住食平價韓燒

點知真係激x死

首先佢啲所謂嘅韓式小菜得3樣-青瓜,泡菜同荳芽

燒肉得8種

而且冇一樣係韓式嘅

牛肉得一樣-黑椒牛粒

啲肉又整到啲顏色睇唔出係牛定豬定雞

佢話我知佢唔知金沙骨係牛定豬!(乜有牛嘅金沙骨ga咩)

算啦 諗住可能味道ok...點知一啲都唔好食

所以即時埋單

同個經理講嘅時候得到嘅reply係

「我地係用韓式爐,野食就係港式

我地都知道啲野食有問題,所以下個月會轉做日式!」

大佬,你叫韓舍但食港式同日本野?

唔係有個韓式抽氣就叫韓燒ga!!!!

完全黑店

當人冇味覺同冇腦!

2016-02-21
2016-02-15 2901 瀏覽
我一直堅信,熱氣有如一支溫度計,只要控制得宜,唔爆錶就無問題是日同母親大人2人同往LUNCH想食韓燒,於是揀左韓舍地方雅緻,窗外的自然光透進來星期六的下午,卻坐不夠四成滿我們被安排坐寬敞的卡位,坐得下6個人看看這景色,未食已經醉了爐頭是淺V字型中間小小鏤空的火可自己調校大小我覺得這種爐頭不錯,油膩都流走,而且不易烤焦肉類種類不算是十分之多例如一片片的五花腩佢就冇了當中我較欣當的是「辣味雞肉」和「叉燒豬肉」醃製得較為入味另外有不少熟食,前菜(泡菜、芽菜、豆)、壽司、冷面、炸物、沙律、湯、糖水、甜品每樣都有,但係細分的種類就不算好多另外可自製格仔餅、雪條、乳酪和棉花糖可惜格仔餅剛好冇漿,冇得整我自己對上一次食棉花糖已起碼是10年前冇諗過 食韓燒有得自己整棉花糖食自己郁手製作,雖然整得唔靚,但當堂覺得自己回到十來歲自製棉花糖感覺好青春其實呢間店的員工服務都OK尤其有個男仔比較勤快,收碟純熟迅速經理亦在店內指導店員擺放食材算是相當有heart去做如果一至五食lunch只是78加一星期六日要108加一如果我放假,我會平日再去食我覺得美中不足的是,除了沙律菜,應該要有原塊生菜,用來包肉食同埋桌上無
我一直堅信,熱氣有如一支溫度計,
只要控制得宜,唔爆錶就無問題

是日同母親大人2人同往LUNCH
想食韓燒,於是揀左韓舍
地方雅緻,窗外的自然光透進來
星期六的下午,卻坐不夠四成滿
我們被安排坐寬敞的卡位,坐得下6個人
看看這景色,未食已經醉了
爐頭是淺V字型中間小小鏤空的
火可自己調校大小
我覺得這種爐頭不錯,
油膩都流走,而且不易烤焦
肉類種類不算是十分之多
例如一片片的五花腩佢就冇了
當中我較欣當的是「辣味雞肉」和「叉燒豬肉
醃製得較為入味

另外有不少熟食
前菜(泡菜、芽菜、豆)、壽司、冷面、炸物、沙律、湯、糖水甜品
每樣都有,但係細分的種類就不算好多

另外可自製格仔餅、雪條、乳酪棉花糖
可惜格仔餅剛好冇漿,冇得整

我自己對上一次食棉花糖已起碼是10年前
冇諗過 食韓燒有得自己整棉花糖食
自己郁手製作,雖然整得唔靚,
但當堂覺得自己回到十來歲自製棉花糖
感覺好青春
自製棉花糖
其實呢間店的員工服務都OK
尤其有個男仔比較勤快,收碟純熟迅速
經理亦在店內指導店員擺放食材
算是相當有heart去做
如果一至五食lunch只是78加一
星期六日要108加一
如果我放假,我會平日再去食
同埋桌上無濕紙巾和牙籤,不太方便
題外話/補充資料: 坐椅有油漬!衛生扣分
2016-01-09
自製棉花糖
2016-02-07 2179 瀏覽
吃過幾次,放題價錢,卻有接近酒店自助餐級數的多元化食物.晚市$198再加一....烤板,抽風都不錯,不過板下面好多剩油,不看為妙肉類多花款壽司熟食有鴨胸,咕嚕肉,春卷同咖哩角等等甜品種類多元化,有藍莓芝士蛋糕,木糠布甸,牛乳奶凍,芒果布甸,芝士波波,魔豆啫哩等,仲有一些DIY系列,朱古力蛋糕,棉花糖,窩夫.朱古力噴泉都有價錢大眾化, 而且肉類都醃得夠味. 唯一不足只是生果只有西瓜和橙,而且9點鐘左右已經不再RE-FILL, 希望可以改善一下
吃過幾次,放題價錢,卻有接近酒店自助餐級數的多元化食物.

晚市$198再加一....
烤板,抽風都不錯,不過板下面好多剩油,不看為妙
肉類多花款
壽司
熟食有鴨胸,咕嚕肉,春卷同咖哩角等等
朱古力噴泉都有

2015-12-03 3936 瀏覽
星期五既LUNCH梗係唔帶飯啦! 咁我地一行六人就去左大鴻輝既韓舍試下佢既LUNCH。上到去就知道原來LUNCH係無刺身食架=.=因為同AMY之前試過旺角既夜晚,D刺身係OK既,所以帶埋其他同事上黎試,點知原來LUNCH無=.=再睇睇D肉,選擇唔係好多,我自己就特別中意食佢既豬扒,唔係太油又唔會覺得太肥,而且燒完都幾JUICY添!因為一行人有素食者,韓舍都可以照顧到,素食方面有南瓜﹑茄子﹑粟米﹑三色椒等等…食材都幾新鮮,唔似擺左好耐OR隔夜。熟食方面,特別要點名講下佢D春卷同咖哩角,我都唔知放左幾耐..林晒,咬落去完全無口感,而且好油膩,食完一條都成咀油,春卷一向都脆先好食,呢D完全唔係,建議唔好食佢既炸野。甜點方面就真係比較差…得幾款CAKE,吸引既都係凍櫃度,問D侍應佢地就話夜晚先有…有得睇無得食…整體上$78加一都算抵,而且都飽肚!
星期五既LUNCH梗係唔帶飯啦!
題外話/補充資料: 侍應態度麻麻,見係食完又唔會主動收碟
2015-11-20
2015-11-21 3656 瀏覽
一家三口一齊出街街食飯LA..今日去左荃灣大鴻輝中心食韓式放題,浦過荃灣咁多次  ----大鴻輝中心---- 真係第一次聽, 完全唔知係邊, 行左成條沙咀道先留意到,原來大鴻輝中心前身係英皇娛樂廣場E 度食店都唔少,今日食韓舍   5:00去食90分鐘,費用每人128 8折 後加原價一  即$115.2 扺由於5:00 , 未係放工時間,非常多位, 入去位前會經過取食物既地方, 食物種類繁多生肉區, 係度夾野到座位燒,熟食區燒緊中途,可夾D 熟食返去頂住個肚先唔只咁少,仲有個位有飯,豬腳薑等有大蝦, 沙津中間鳥 有好多野玩魚生區甜品區我地今次坐卡位,望住出面好多好多既樓景,位中間有個韓式爐同韓式抽油煙機, 由於見到個熱板係乾身,扔D 多油既肉食落去煎下先..中途食熟食頂胃..仲有蜆肉湯, 幾好味呀我老公話熟食既野仲好味過我燒果D 燒到咁上下, 去左中間島睇下有咩,O, 意外驚喜唔講唔知,E 個係整雪條機, 將MOUSSE 放上部機上, 等幾分鐘返轉, 再等幾分鐘就可攞上黎A. 好大PAT, 最後失敗左, 整唔到個樣, 但佢D MOUSSE 幾好味..又黎, 又一意外驚喜自製朱古力流心旦
一家三口一齊出街街食飯LA..
今日去左荃灣大鴻輝中心食韓式放題,
完全唔知係邊, 行左成條沙咀道先留意到,
原來大鴻輝中心前身係英皇娛樂廣場
E 度食店都唔少,
由於5:00 , 未係放工時間,非常多位,
入去位前會經過取食物既地方,
食物種類繁多
生肉區, 係度夾野到座位燒,
熟食區
燒緊中途,可夾D 熟食返去頂住個肚先
唔只咁少,仲有個位有飯,豬腳薑等
有大蝦, 沙津
中間鳥
 有好多野玩
魚生區
甜品
我地今次坐卡位,望住出面好多好多既樓景,
位中間有個韓式爐同韓式抽油煙機,
由於見到個熱板係乾身,扔D 多油既肉食落去煎下先..
中途食熟食頂胃..
仲有蜆肉湯, 幾好味呀
我老公話熟食既野仲好味過我燒果D

燒到咁上下, 去左中間島睇下有咩,
O, 意外驚喜
唔講唔知,E 個係整雪條機,
將MOUSSE 放上部機上, 等幾分鐘返轉,
再等幾分鐘就可攞上黎
又黎, 又一意外驚喜
自製朱古力流心旦糕,
放D 漿茖個杯仔, 再加粒朱古力入去,,,
用微波爐叮1分鐘. OK ^^
之後仲整左格仔餅, 正
  仲有綿花糖機呀,
自已整綿花糖

~~E 度好好玩呀~~
爆谷機   E 個只係自己取姐..

^^好鐘意中間島

但E 度GA待應就一般,
唔多理人, 有D 機好多客人都唔識整,
唔會主動幫人, 要叫先有反應..

2015-11-19
2015-10-19 4461 瀏覽
公司同事farewell,  又唔想太迫,之前都search 過openrice, 見呢到坐得唔錯, 就book 定位, 唔使等太耐就有位啦。 我都係到影左啲相同位置。甜品擺放好似英式下午茶首先,甜品真係好多,甜品既種類同口味加加埋埋都有廿種, 有芝士蛋糕粒粒, 茉茶蛋糕,小小耑士卷,色彩繽紛啫杯, 一看望過去, 色彩鮮艷,令人垂涎令人垂涎每粒粒都細細粒, 一口一口, 可以試多多款。呢到係剌身吧,一人限拎4件咋, 想食多啲?排多幾轉啦, 都有啲煩嘅,但環境感覺好衛生嫁。自取熟食但盤好似酒店咁,一直保溫住仲有其他小食, 好似炸凌魚, 署條, 春卷等等。。。。。。個春卷好脆,沾埋個酸辣醬,好味好味。仲有冷盤, 有翡翠螺, 青口。。。青口的大隻,仲好肥美加小小檸檬汁,一陣陣海水既味道出黎啦 我實在太耐無食海鮮冷盤了,味覺忽然敏感起黎。仲有一啲韓燒嘅食物 豬牛羊等等 大路野乜都有 不過我哋就麻麻哋 只是食少少 燒下玩吓而已我諗環境,甜品同冷盤係呢到既特色。
我都係到影左啲相同位置。
甜品擺放好似英式下午茶
首先,甜品真係好多,甜品既種類同口味加加埋埋都有廿種
一看望過去, 色彩鮮艷,令人垂涎令人垂涎
每粒粒都細細粒, 一口一口, 可以試多多款。
呢到係剌身吧,一人限拎4件咋, 想食多啲?

排多幾轉啦, 都有啲煩嘅,但環境感覺好衛生嫁。
自取熟食但盤好似酒店咁,一直保溫住
仲有其他小食, 好似炸凌魚, 署條, 春卷等等。。。。。。
個春卷好脆,沾埋個酸辣醬,好味好味。

仲有冷盤, 有翡翠螺, 青口。。。青口的大隻,仲好肥美
加小小檸檬汁,一陣陣海水既味道出黎啦
我實在太耐無食海鮮冷盤了,味覺忽然敏感起黎。

仲有一啲韓燒嘅食物 豬牛羊等等 大路野乜都有
不過我哋就麻麻哋 只是食少少 燒下玩吓而已

我諗環境,甜品同冷盤係呢到既特色。

2015-10-16
2015-10-02 4347 瀏覽
今次是旦揀左韓舍,冇事前搵資料。去到間野,等都5洗等就有位可以坐,仲要係卡位。韓燒主要都係燒下野食,燒左好多雞,豬,牛,鴨胸,青口等等,其中雞肉同雞翼係最好食,但牛肉既味道就一般啦,食落口冇牛既味道。不過整體泥講,肉類款式多,可以揀自己中意既野食。另外有壽司刺身,由於我5食生野,男朋友只係簡單表示ok, 5算好5算差,我就5多講啦。最後果20分鐘,我地兩個狂食甜品。有藍莓芝士蛋糕,木糠布甸,牛奶凍,芒果布甸,芝士波波,啫哩等。我最中意食佢既啫哩,佢係底層加左爆珠,多左個層次感,我個人就食左6杯,非常之喜歡。平時中意食芒果布甸,但佢呢間既芒果布甸既芒果味5突出,完全5吸引,食完5會想食第2杯。我男朋友話芝士波波最好食,芝士味好重,未食已經聞到有香味,食落就更加滿足。呢間韓燒都幾創新,有diy系列,可以自己整朱古力蛋糕,棉花糖,窩夫等等。我男朋友整左個朱古力蛋糕,味道還可以,大家可以試下玩。再提提大家,7點前埋單就$149加一 限時個半鐘,係抵食既。不過千其5好去佢果到既女廁,3格都關5到門,最好就係去左商場既廁所先去食韓舍啦。
雞同雞翼
抽氣爐
2015-10-02
雞同雞翼
2015-09-04 5124 瀏覽
原以為是跟普通放題般沒啥特別,剛進去便被這裡簡約設計所吸引!每張枱均設置燒烤爐, 並提供爽息,讓顧客完餐後可除口氣 相當貼心!除了提供基本生熟食外,更放滿不同的DIY煮食工具!焗蛋糕, 烘夾餅, 整雪條, 綿花糖機, 爆谷機....完全滿足貪玩的我!甜品bar亦相當吸引,款式極多, 賣相精美!生果及飲品亦有多款選擇.價錢也只是二百多元一位,能又食又玩, 超值!當日星期六五點左右能即時入座,晚一點已經排滿等位客.唯一不足是抽風系統不足,煙霧彌漫, 導致雙眼有點澀.
原以為是跟普通放題般沒啥特別,
剛進去便被這裡簡約設計所吸引!

每張枱均設置燒烤爐, 並提供爽息,
讓顧客完餐後可除口氣 相當貼心!

除了提供基本生熟食外,
更放滿不同的DIY煮食工具!
焗蛋糕, 烘夾餅, 整雪條, 綿花糖機, 爆谷機....
完全滿足貪玩的我!

甜品bar亦相當吸引,
款式極多, 賣相精美!
生果及飲品亦有多款選擇.

價錢也只是二百多元一位,
能又食又玩, 超值!

當日星期六五點左右能即時入座,
晚一點已經排滿等位客.

唯一不足是抽風系統不足,
煙霧彌漫, 導致雙眼有點澀.

題外話/補充資料: 抽風系統不足, 望改善
2015-07-25
2015-09-03 4155 瀏覽
兩個多月前同老公來這店,覺得很抵食,而且可以自製棉花糖、雪條同格仔餅,心想可以自製,阿仔實會喜歡。還有香脆的爆谷添。於是趁九月一就帶埋阿仔慶開學:)誰知,汽水機壞了,沙冰機暫停,棉花糖機壞。。。最重要是食物選擇少了,今次燒物的肉類就只有一開三的腸仔、芝士腸、腎、多春魚、魚柳,這些都有refill. 但是豬扒、豬腸只出一次。不少客人在吵,店員才添雞翼同厚身牛片。上次有壽司,但今次只有卷物,幸好啲飯都可接受。上次有蒸蛋,今次已沒有了。不斷refill麥樂雞、薯條、春卷同咖哩角。連爆谷都苦的,因已焦。我相信這樣變差,午市都難維持客量。
2015-09-01
2015-08-30 3855 瀏覽
一家四口,想食燒肉之外又想有buffet熟食,所以就再來呢度。先講燒肉,豬牛雞一定有,有小量海鮮,上次有扇貝,今次無!雞翼小辣好野味。牛就唔好食,無牛味。有生菜提供包燒肉食無咁肥利。熟食都正,上次有冬陰公,今次有青咖哩,又有意大利飯,肉醬意粉。不錯!有沙律,冷麵,魚生,都不錯。甜品都好多,雖然唔係酒店既質素,但都幾好味既,至在有得甜下。有雪糕,又可以自制格仔餅,棉花糖,心太軟,小朋友可以玩下。飲品就小左d,得汽水同檸茶。會再來食的

有沙律,冷麵,魚生,都不錯。

飲品就小左d,得汽水同檸茶。

會再來食的
  • 辣味雞翼
2015-07-07 6638 瀏覽
第一次到呢間韓燒, 食品種頖很多, 質素也不錯 燒烤食物,- 都係一般奄制食物, 牛, 雞,豬, 蔬菜類. 無太大驚喜.但牛利 (有油份, 燒後好甘香), 五花肉(好喜歡燒到卜卜脆, 好似食燒肉咁), 牛仔肉, 肉味濃, 都不錯魚生- 三文魚,吞拿魚, 鮑魚, 蟹柳, 希靈魚, 算不錯, 鮮甜, 尤其三文魚, 好甘香, 幾新鮮同厚切, 比一般韓燒多款冷盤- 蝦, 非翠螺, 藍青口,- 一般韓燒無呢d, 所以較特別, 幾新鮮, 不過最差係d螺好多沙……. 蝦最好食, 肉爽口, 有蝦膏, 夠甜美甜品種顃好多款,睇落好好味, 仲有雪糕……..我只吃了兩款點品 (什果啫厘 ,柚子 果凍, 味道甜甜酸酸, 剛食完咁多肉, 可清新自己味雷) 及雪糕(朱古力及芒果兩種味, 雖然五係名牌, 味道算濃算滑
五花肉(好喜歡燒到卜卜脆, 好似食燒肉咁
), 牛仔肉, 肉味濃, 都不錯

及雪糕(朱古力及芒果兩種味, 雖然五係名牌, 味道算濃算滑
2015-06-24
2015-06-11 6799 瀏覽
朋友生日,就諗住帶佢去荃灣行街,不過到最後都要諗下食乜架@@朋友又話好想食甜品,我又想滿足我食肉嘅慾望!最後就揀咗韓舍入正題喇,之前都係旺角食过佢 係我食過最多嘢食嘅其中一間 感覺都唔錯呢一間就有D驚喜,款式又多,有自助餐嘅水準!刺身就唔多講,四個字~新鮮 肥美 入口好快溶化同埋都係有一貫風格,款式多!ps:仲有我最愛嘅希靈魚同三文魚若果你鍾意甜品嘅話,应該滿足到你。啫喱、木糠布甸、各種各樣嘅款式除咗睇得,仲食得,而且味道唔錯肉類好多款式,超多吸引既味道!!!大部分既肉汁鎖係肉到,食到好有肉感!!!而且佢地既放肉類地方好整齊企理,唔會覺得好污漕!不過 時間太短 長d時间就好啦

朋友又話好想食甜品,我又想滿足我食肉嘅慾望!最後就揀咗韓舍

呢一間就有D驚喜,款式又多,有自助餐嘅水準!

刺身就唔多講,四個字~新鮮 肥美 入口好快溶化

同埋都係有一貫風格,款式多!
ps:仲有我最愛嘅希靈魚同三文魚

若果你鍾意甜品嘅話,应該滿足到你。

啫喱、木糠布甸、各種各樣嘅款式除咗睇得,仲食得,
而且味道唔錯

肉類好多款式,超多吸引既味道!!!
大部分既肉汁鎖係肉到,食到好有肉感!!!

而且佢地既放肉類地方好整齊企理,唔會覺得好污漕!

不過 時間太短 長d時间就好啦
2015-06-10
2015-05-23 6729 瀏覽
荃灣既韓舍真係有好多樣野食,唔單止本身既燒肉種類多,仲要刺身,壽司,同埋甜品都好多!佢味道又幾好wor! 好似熟食咁,每一盤都好多,諗住都唔會太好食,點知又唔錯wor。雖然拍唔上酒樓之類,但放題黎講有呢類口感同味道已經好好。燒既食物仲要有好多野俾我地燒,除左一般雞翼,豬,牛之類,總括來講都好入味 算有水準佢連菠蘿,冬菇都可以燒,唔洗成餐都員係食肉,咁肥膩先。除左熟食之外,想食返小小生冷野,佢地壽司都好味,而且又係多款,佢地材料都幾新鮮!另外希靈魚係我最愛 好爽口又甜美聽朋友話佢地甜品都好多好正,真係幾精緻呀 普遍都唔係好甜款式又多,食完之後,可以食埋甜品,唔洗周圍搵甜品鋪。佢地既鋪既style都好型架,可以睇下相,仲要價錢唔貴都係二百樓下!

荃灣既韓舍真係有好多樣野食,唔單止本身既燒肉種類多,仲要刺身壽司,同埋甜品都好多!佢味道又幾好wor!

佢連菠蘿,冬菇都可以燒,唔洗成餐都員係食肉,咁肥膩先。

另外希靈魚係我最愛 好爽口又甜美

聽朋友話佢地甜品都好多好正,真係幾精緻呀 普遍都唔係好甜
款式又多,食完之後,可以食埋甜品,唔洗周圍搵甜品鋪。

2015-05-22
2015-05-12 5759 瀏覽
由於母親節,當然要食好d=> 同男朋友家人,一共6人慶祝母親節,因早已訂座唔洗等,但仍然好多人......依半自助式韓燒尚算多食物種類,除左一般的豬牛雞,仲唔少配菜,,,忌廉芝士薯仔,多款小食....仲有甜品(有自製綿花糖機,男朋友細佬眼甘甘咁等我整俾佢), 雖然選擇多,但三文魚,鮑片唔可以拎太多(每人每次限拎4片) 要多走幾轉,韓燒當然要食肉,我見牌有豬頸肉但望極都唔見有(有d失望) 只好食其他,依到啲肉類都算乾淨,新鮮,唔似放得耐,好入味! 由下午5點燒到7點,當然要食甜品=] 蜂蜜蛋糕真係好好味,同埋奶凍(男朋友食左4杯) 只係未到7點,已經有人黎收錢(18:35左右,感覺似吹你走) 我地燒完食多幾轉甜品都只係18:50,其實可以唔洗咁早收,唔好似逼人走咁總結整體都滿意

蜂蜜蛋糕及泡芙
總結整體都滿意