2025-08-19 244 瀏覽
第二次到訪尖沙咀嘅《韓脈》,佢嘅醬油蟹係我喺香港食過最正嘅!🦀 味道同韓國食到嘅好似,鮮甜濃郁又爆膏!😍 餐廳裝修滿滿韓式燒烤店風情,七彩前菜任食,每款小碟都好似喺韓國食飯咁正!仲有每檯送一客暖笠笠嘅韓式蒸蛋,超有愛!💖 氣氛熱鬧又chill,無論係朋友聚會定生日慶祝都係完美選擇!🎉♡醬油蟹
❥送紫菜飯,撈埋蟹膏真係人間美味!🦀 蟹膏濃郁爆香,入口好鮮甜,每啖都係滿足感爆棚!打卡必試,視覺同味覺都滿分!📸♡50cm長韓式雞蛋卷
❥真係誇張長!😍 雞蛋卷熱辣辣上檯,餡料超豐富,有蔬菜、火腿、香腸、蟹柳、芝士等等,層次感十足,食落軟綿綿又香口,絕對係必點之選!♡韓牛肉眼牛扒 & 韓牛西冷牛扒
❥油花分佈均勻,厚切牛扒燒起來香氣撲鼻!🥩 肉質細嫩Juicy,店員仲會幫手燒到啱啱好,好細心!仲有四款顏色嘅醃蘿蔔同新鮮生菜,夾住燒肉食,爽脆又解膩!旁邊嘅燒蔬菜都好甜好好味,完美配搭!😋♡多款韓式特飲
❥飲品選擇多,無酒精特飲或者去韓燒必飲嘅燒酒都有🥤見倒店內仲做緊醬油蟹90分鐘放題,鍾意食醬油蟹嘅朋友千祈唔好錯過!🦀

前菜

韓牛肉眼牛扒

♡韓牛肉眼牛扒 & 韓牛西冷牛扒

韓式特飲

♡多款韓式特飲
❥飲品選擇多,無酒精特飲或者去韓燒必飲嘅燒酒都有🥤

午餐
前菜
韓牛肉眼牛扒 & 韓牛西冷牛扒
韓牛肉眼牛扒
韓式特飲
2025-05-26 3951 瀏覽
由韓國人主理,餐廳同座位算都闊落,如果唔食燒肉,用餐時間就係1.5小時,所以我地揀左4人餐pork & beef set BBQ。上菜速度都好快,牛油果 & 生果沙律嘅沙律醬汁偏甜,掩蓋左本身沙律應有嘅清新味道。雖然圖片只供參考但實際都相差得幾遠😂蛋餅要趁熱食,蛋味幾香濃,不過除左蛋味就好似無咩其他調味。海鮮煎餅少少失望,麵糊調得一般,煎餅酥脆感不足,海鮮同個煎餅顯得有啲分離。味道還可以,好在有韓式辣醬點綴下,如果唔點醬就顯得有啲唔夠味。拌冷麵口感清爽,醬汁味道恰到好處,帶有微微辛辣,整體味道層次豐富,而且份量都唔少。成個bbq set最重要就係啲肉肉,套餐包括護心肉、豬肩肉、豬頸肉、特級牛肋骨同雪花牛肉。店員會幫手燒,不過我哋都未食得切佢就極速幫我哋係咁燒,啲肉喺個爐上燒太耐有啲靭。牛肉幾乎無任何調味,味道略顯單調,無咩牛味。豬就相對好啲,點左醬汁味道更加出色。可能因為有限時所以店員仲急過我哋,8點半鬆啲就開始叫人埋單。不過服務都算係咁,前菜可以refill,生菜要加$10。

蛋餅要趁熱食,蛋味幾香濃,不過除左蛋味就好似無咩其他調味。

2025-05-23
$274.5 (晚餐)
2025-05-21 4024 瀏覽
帝國中心聽得多 但入後食韓燒就第一次!老闆娘係韓國人唔會差得去邊😎小菜一開頭已經擺到成枱都係kekee 麻油味芽菜is da best! 韓式蒸蛋都有!建議趁熱食😉✢ 醬油蟹 $250/1 pc主腳🦀唔係講笑即使拜訪韓國千萬次 但今次只係小妹初嘗醬油蟹!!! 肉眼可見的亮麗蟹膏色 友人教先將飯粒擺入蟹蓋 連埋蟹膏一齊食😝味道的確幾鮮 唔會有明顯嘅腥味 然後剩底嘅精華就可以撈哂落芝麻油香飯度食🥰少食多滋味 無想像咁嘅爆多蟹膏but good try!✢ 雪花牛肉 $250✢ 蜂窩五花腩 $150可以自己燒嘅🫡但我地都係將啲咁靚嘅肉都係交番比專業嘅店員sss處理就好哈哈 店員手勢好就點都係好味😝雪花牛嘅火喉控制得啱啱啱 肉嫩多汁👍🏿五花腩一份嘅量都唔少!用生菜連埋配料包埋食 就係最高享受☺️✢ 海鮮煎蔥餅 $150呢份真係震驚性的大份🤪肯定大過你地每個人塊面!多料到差啲夾唔起 海鮮量 + 蔥sss都係滿滿的🦞🦑放心入面啲椒唔辣der 唔會太厚粉 蘸埋經典煎餅醬再好食啲!✢ 葛根水冷麵 $98呢個天氣唔可以唔食嘅냉면🍜係令人懷念嘅冷麵質感 煙煙韌韌 非常正宗的比你自己剪剪麵落下醋 冰塊多番啲會

✢ 醬油蟹 $250/1 pc

✢ 雪花牛肉 $250

✢ 蜂窩五花腩 $150

✢ 海鮮煎蔥餅 $150

✢ 葛根水冷麵 $98
呢個天氣唔可以唔食嘅냉면🍜係令人懷念嘅冷麵質感 煙煙韌韌 非常正宗的比你自己剪剪麵落下醋 冰塊多番啲會開心啲hehee

✢ 米酒 $100
店員用金鋁壼倒入杯成件事極有氣氛😆滿滿的儀式感 食都開心啲

2025-05-14 2743 瀏覽
🤎 近排先喺社交平台問過有邊間韓國餐廳好食,就搵到呢間喺尖沙咀由韓國人主理既韓國餐廳😍 🤎 一座低就有六碟小菜上,最surprise既係有鵪鶉蛋!比較少食到☺️ 又醃得好入味😁🤎 醬油蟹 1pc 配紫菜飯 $250 ♡ 今次既重點係醬油蟹!🦀 因為韓式醬油蟹比起中式既又有另一番風味。♡ 今次叫左一隻醬油蟹,都夠大,我同媽咪兩個人食都OK😁 醬油唔會太鹹,用隻手唧晒啲蟹肉出嚟再一啖食真係好正😍😍 蟹膏經過醬油點綴,仲特別鮮甜🤤♡ 另外配咗一碗紫菜飯,可以將蟹膏蟹肉唧落碗飯度撈勻。亦可以將紫菜飯加入蟹蓋入邊撈勻~ 🤎 Saturday Lunch Special for 2 - 旋轉煲五花腩BBQ Lunch Set $289♡ 星期六見到有呢個lunch special 好似幾抵食。首先有滿滿嘅五花肉!店員將五花肉同配菜,加入我第一次見既旋轉煲😳 嗰個旋轉波會自己轉動,令到啲五花肉均勻受熱,煮出嚟夠香,又唔會燶晒~ ♡ 有附送嘅生菜可以夾住五花肉一齊食♡ 飯可以揀白飯或者炒飯,如果揀炒飯店員會加埋泡菜入去個旋轉煲度幫你整炒飯☺️♡ 最後仲可以揀牛胸肉大醬湯或者純豆腐辣湯~ 我媽咪唔食辣所以就

🤎 醬油蟹 1pc 配紫菜飯 $250

♡ 有附送嘅生菜可以夾住五花肉一齊食

♡ 最後仲可以揀牛胸肉大醬湯或者純豆腐辣湯~ 我媽咪唔食辣所以就揀咗牛胸肉大醬湯☺️ 牛肉同配菜都足夠,可以連白飯一齊食😁

🤎 下次再想搵韓國餐廳,我應該都會再嚟,想再食醬油蟹同埋試吓呢度嘅人蔘雞呀!🤩
位於尖東帝國中心嘅𓄹𓄼韓脈𓄹𓄼推出左 𝙍𝙤𝙩𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙤𝙩-𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘽𝙚𝙡𝙡𝙮 𝘽𝘽𝙌 𝙇𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 由店員將五花腩放入旋轉鍋,全程唔洗自己動手,就可以享用到炒得好均勻嘅五花腩喇!五花腩充滿油脂香,仲有生菜、大醬、青陽辣椒等等可以包住一齊食,既提高清新度又有口感套餐仲包括左炒飯(另有白飯可選)同牛胸肉大醬湯(另有純豆腐辣湯可選),炒飯都係由店員將泡菜,紫菜同飯放入旋轉鍋炒,值得一讚嘅係呢度嘅泡菜帶微酸,好啱口味,加埋紫菜同麻油香,令到成個炒飯更有追吃性!而牛胸肉大醬湯相當暖胃,牛胸肉肉質唔錯,大醬湯嘅發酵豆味香濃,令人飲落好舒服喺旋轉鍋炮製五花腩嘅時候,最好就係食住醬油蟹等!另外叫左一個醬油蟹套餐,包括埋另一靈魂 -紫菜飯!食完充滿醬油咸香嘅蟹身後,再將紫菜飯放上蟹蓋撈埋蟹膏,每一啖都係享受♡𓄢韓脈 尖沙咀麼地道𝟲𝟴號帝國中心𝙐𝙂樓𝙐𝙂𝟰𝟯號鋪

𓄢韓脈
尖沙咀麼地道𝟲𝟴號帝國中心𝙐𝙂樓𝙐𝙂𝟰𝟯號鋪
前陣子同朋友兩個去咗尖沙咀嘅「韓脈」,真係一個超正嘅韓國餐廳!呢度真係多元化到爆,燒烤、醬油蟹、海鮮、炸雞、傳統韓式小炒、豬手、打邊爐、湯同石鍋飯麵,樣樣都有,簡直係韓國菜嘅天堂!🇰🇷我哋叫咗韓牛肋眼同韓牛西冷,牛肉質素好高,肉質軟嫩又Juicy,烤得啱啱好,肉香四溢,食落真是一個享受!🥩仲試咗個50厘米長嘅韓式雞蛋卷,誇張到不得了!切開後蛋香撲鼻,口感軟滑又唔會太重,兩個人分啱啱好,超適合影相打卡!📸重頭戲係醬油蟹連牛油飯,絕對係必試!蟹膏多到爆,濃郁得來唔會膩,入口即化,撈埋牛油飯一齊食,嗰種滿足感真係無得頂!🦀牛油飯同蟹膏混搭,簡直係完美組合,食完仲想再encore!飲品方面,我哋叫咗藍檸檬水同檸檬水,清新又解渴,藍檸檬水嘅顏色特別靚,飲完好refreshing!🍋不過今次有啲遺憾,因為好想試嘅烤韓牛腸竟然冇貨!聽講韓牛腸最近喺香港好hit,香口又彈牙,可惜去嗰日賣晒,真係有啲失望!😞下次一定要再嚟試試呢款咁正嘅韓牛腸!下次我哋一定會再返去,試埋烤韓牛腸同其他美食!😍

下次我哋一定會再返去,試埋烤韓牛腸同其他美食!😍

同朋友喺尖沙咀搵地方食韓國菜,去咗呢間老字號韓菜~ 主打多元化韓线索,BBQ、海鮮、炸雞、湯飯一應俱全,由韓牛燒肉到醬油蟹、韓式小炒同石鍋飯都有🥩韓牛肉眼牛扒肉質厚實,油花分佈靚,燒得五成熟入口即化,牛味濃郁,配特製醬汁同生菜包住食,食到停唔低⭐️韓牛西冷牛扒同樣嫩滑,肉質稍為結實,燒得微焦,牛香四溢,份量夠多,食得好滿足🦀醬油蟹 1隻配牛油飯係必須的🤣,蟹隻大,蟹膏爆滿,醬油醃得鹹香適中,蟹肉鮮甜滑溜,配牛油飯同紫菜一齊撈食,每啖都係享受👍🏻50cm長的韓式雞蛋卷經典回歸之作,超長賣相吸睛,蛋卷滑嫩,滿滿蟹籽同芝士,醬汁微甜帶點大阪燒風味,份量大,勁滿足🥤藍海檸檬汽水同奇異果汽水清新解渴,檸檬汽水酸甜爽口,奇異果味濃而不甜膩

🥩韓牛肉眼牛扒

⭐️韓牛西冷牛扒

🦀醬油蟹 1隻

👍🏻50cm長的韓式雞蛋卷

🥤藍海檸檬汽水同奇異果汽水
清新解渴,檸檬汽水酸甜爽口,奇異果味濃而不甜膩
2025-08-17
絕無欺場!$398任食醬油蟹,辣炒年糕,無骨炸雞,海鮮煎餅,小菜,紫菜飯仲仼飲汽水醬油蟹refill左4次都係勁多膏好新鮮!辣炒年糕,無骨炸雞就冇乜特別海鮮煎餅幾脆,但好少海鮮但係呢個價錢淨係任食醬油蟹都已經值回票價!
絕無欺場!
$398任食醬油蟹,辣炒年糕,無骨炸雞,海鮮煎餅,小菜,
紫菜飯
仲仼飲汽水
醬油蟹refill左4次都係勁多膏
好新鮮!
辣炒年糕,無骨炸雞就冇乜特別
海鮮煎餅幾脆,但好少海鮮
但係呢個價錢淨係任食醬油蟹都已經值回票價!
「叮!」鐵板嗞嗞聲,韓牛油脂香噴到隔籬枱都聞到~🇰🇷 呢間尖東隱世韓料店,係一間多元化韓國餐廳, BBQ, 醬油蟹&海鮮, 炸雞, 傳統小炒, 豬手, 打邊爐, 湯, 石鍋飯麵都有,竟然仲藏住A5+級韓牛眼肉,店員仲會親自處理幫你烤肉,Service認真貼心💘!🥩【烤韓牛肉眼牛扒&西冷牛扒】眼肉入口即化似雪糕,霜降花纹靚到唔捨得食。🥹西冷帶淡淡果木香,點竹鹽食原汁原味。🙌🏻跟足韓式傳統配埋生菜包肉,解膩啱啱好!😋🦀【超爆膏醬油蟹及紫菜飯團】蟹膏多到湧出嚟!最正係佢哋嘅醬油唔會係得個死鹹🇰🇷正宗偷飯賊食法:挖一羹蟹膏+飯用紫菜捲住食,鮮味衝上腦門💥🍳【50cm長韓式雞蛋卷】長過MacBook嘅巨無霸蛋捲,係師父人手做!切開有流心芝士+泡菜+蟹子+蘿蔔粒,拉絲拉到出門口~📏💙【Blue Lemon Ade】🥝【Kiwi Ade】Tiffany藍檸檬梳打,酸酸甜甜開胃一流🤣新鮮奇異果梳打,果肉多到不得了,打卡啱晒!✨

🥩【烤韓牛肉眼牛扒&西冷牛扒】

🦀【超爆膏醬油蟹及紫菜飯團】

🍳【50cm長韓式雞蛋卷】

💙【Blue Lemon Ade】
🥝【Kiwi Ade】
Tiffany藍檸檬梳打,酸酸甜甜開胃一流🤣
新鮮奇異果梳打,果肉多到不得了,打卡啱晒!✨
韓脈 📍地址: 香港尖沙咀麼地道68號帝國中心UG樓UG43號舖🍖 韓牛西冷牛扒 $365🥩 A03 Hanwoo Sirloin (150g) ⚠️ 較多筋道但嚼勁十足👍 🧅 燒洋蔥甜到驚艷!完全唔辣~ 🔥 牛香超濃郁💨!肉汁鎖得超好💦,夾酸蘿蔔+生菜食超解膩🌿✨ 🍖 韓牛肉眼牛扒 $365🥩 A01 Hanwoo Ribeye (150g) ✨灑少少鹽就食到原汁原味! 🥬🌶️ 用生菜包住泡菜+辣醬一啖咬落去...😍 超!級!正!❄️ 頂級雪花油脂均勻分布~高溫烤炙🔥外層焦脆、內裡柔嫩爆汁💦,入口即化軟腍💯 🦀 醬油蟹配牛油飯 $250305 Hanahrum Marinated Soy Sauce Crab w/ Rice 💛 蟹膏多到發光!醬香濃卻不搶鮮~ 🍮 蟹肉醃成透明啫喱狀❄️,冰涼滑嫩!鹹鮮中帶甘甜😋 💡神級吃法:蟹膏全擠出撈紫菜飯🍚👑 鮮甜不腥! 🦀 或將飯塞蟹蓋撈勻~儀式感滿分🎉 🍳 50cm 長韓式雞蛋卷 $158413 50cm Korean Egg Roll 📏 上桌瞬間全場「嘩——」‼️ 視覺震撼到癲🤯 👫 兩人根本食唔晒! 🧀 層層蛋皮夾
韓脈
📍地址: 香港尖沙咀麼地道68號帝國中心UG樓UG43號舖

🍖 韓牛西冷牛扒 $365
🥩 A03 Hanwoo Sirloin (150g)
⚠️ 較多筋道但嚼勁十足👍
🧅 燒洋蔥甜到驚艷!完全唔辣~

🍖 韓牛肉眼牛扒 $365
🥩 A01 Hanwoo Ribeye (150g)
✨灑少少鹽就食到原汁原味!

🦀 醬油蟹配牛油飯 $250
💛 蟹膏多到發光!醬香濃卻不搶鮮~
🍮 蟹肉醃成透明啫喱狀❄️,冰涼滑嫩!鹹鮮中帶甘甜😋
💡神級吃法:蟹膏全擠出撈紫菜飯🍚👑 鮮甜不腥!
🦀 或將飯塞蟹蓋撈勻~儀式感滿分🎉

🍳 50cm 長韓式雞蛋卷 $158
413 50cm Korean Egg Roll
📏 上桌瞬間全場「嘩——」‼️ 視覺震撼到癲🤯
👫 兩人根本食唔晒!
🧀 層層蛋皮夾牽絲芝士😍💥
🌶️ 內餡有泡菜(微辣)、椰菜、腸仔~
🍥 表面醬汁似章魚燒醬!蛋香超濃🍳,口感扎實到驚艷👏

🍸 Soju Rita (Blue Lemon) $78
💙 巨型藍色特調+倒插燒酒瓶!📸 打卡神器無誤✨
😌 清爽果汁碰撞燒酒~微醺剛剛好🥂

🥝 D03 奇異果汽水Kiwi Ade $48
💚 啖啖奇異果肉!酸甜平衡爆燈🥰
🌿 冰涼Fresh感瞬間解膩❄️💦

🇰🇷老闆夫婦是韓國人!夠晒正宗👨‍🍳👩‍🍳
✈️ 一秒穿越韓國街頭~
🥗 前菜份量豪邁!多數不辣(泡菜除外🌶️)
🪑 座位寬敞🥰 抽風系統超強💨 零油煙味!靜音又舒服~
📸 店員幫燒靚肉🔥 解放雙手狂拍照😍
🍳 前菜s有滷水鵪鶉蛋♨️+熱辣辣韓式蒸蛋🔥記得趁熱食!

由肉到海鮮到飲品樣樣高質💯,視覺味覺雙重暴擊🤩 絕對值得再訪!👏🎉

📍Address: Shop UG43, UG/F, Empire Centre, 68 Mody Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong

🍖 Hanwoo Sirloin Steak $365
🥩 A03 Hanwoo Sirloin (150g)
⚠️ Noticeably sinewy but incredibly chewy👍
🧅 Grilled onions – shockingly sweet! Zero spiciness~
🔥 Intense beef aroma💨! Perfectly locked-in juices💦, pair with pickled radish + lettuce for ultimate freshness🌿✨

🍖 Hanwoo Ribeye Steak $365
🥩 A01 Hanwoo Ribeye (150g)
✨Just a sprinkle of salt highlights its pure flavor!
🥬🌶️ Wrap in lettuce with kimchi + spicy sauce for one epic bite...😍 SO! DAMN! GOOD!
❄️ Premium marbling with even fat distribution~Seared at high heat🔥: crispy outside, tender and juicy inside💦, melts-in-your-mouth perfection💯

🦀 Soy Sauce Marinated Crab with Butter Rice $250
💛 Crab roe so abundant it GLOWS! Savory sauce never overpowers the freshness~
🍮 Crab meat cured into translucent jelly❄️, chilled and silky! Savory-sweet with a delicate brine😋
💡God-tier move: Squeeze ALL the roe into seaweed rice🍚👑 Sweet & utterly non-fishy!
🦀 Stuff rice into the shell and mix~Full ceremonial vibes🎉

🍳 50cm Korean Egg Roll $158
413 50cm Korean Egg Roll
📏 The second it hits the table – gasps all around "WOW—"‼️ Visually mind-blowing🤯
👫 Two people CANNOT finish this!
🧀 Layered omelette with stretchy cheese😍💥
🌶️ Filled with kimchi (mildly spicy), cabbage, sausage~
🍥 Topped with takoyaki-like sauce! Rich egg flavor🍳, stunningly dense texture👏

🍸 Soju Rita (Blue Lemon) $78
💙 Massive blue cocktail + upside-down soju bottle! 📸 Insta-worthy for sure✨
😌 Refreshing fruitiness meets soju~Perfect light buzz🥂

🥝 D03 Kiwi Ade $48
💚 Packed with real kiwi pulp! Brilliant sweet-tart balance🥰
🌿 Icy freshness instantly cuts through richness❄️💦

🇰🇷 Owned by a Korean couple! Authenticity guaranteed👨‍🍳👩‍🍳
✈️ Teleport straight to Seoul's streets~
🥗 Side dishes served generously! Mostly mild (kimchi's the exception🌶️)
🪑 Spacious seating🥰 Industrial-strength ventilation💨 Zero grease smell! Quiet and comfy~
📸 Staff grill your meat🔥 Free your hands for non-stop photos😍
🍳 Sides include braised quail eggs♨️ + sizzling Korean steamed egg🔥 – eat them HOT!

From meat to seafood to drinks – everything's premium💯. A sensory knockout punch🤩 100% worth revisiting! All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences. 👏🎉
超級好的待煮服務,一流的感覺氣氛韓牛西冷好好味,香港慶生好地方超級推薦和朋友一起來三五知己開心聊天地點超方便在尖沙咀帝國中心生日之星還會在門口有個board 顯示名字同朋友都食得好開心兩個人成個餐食咗勁多嘢仲有一個好誇張,但係個塊面嘅韓式煎餅一般兩個女人仔未必食得晒,可以叫多幾位男士一齊共享完全唔似留在香港吃晚餐,一入餐廳已經感覺到係由韓國人主理嘅氣氛,每一個侍應都好親切有禮生日仲會幫你影寶麗來,即影即有相,如果介意就同佢哋講聲,因為佢哋會將你個樣貼喺間餐廳
超級好的待煮服務,一流的感覺氣氛
韓牛西冷好好味,香港慶生好地方

超級推薦和朋友一起來三五知己開心聊天

同朋友都食得好開心
兩個人成個餐食咗勁多嘢仲有一個好誇張,但係個塊面嘅韓式煎餅
一般兩個女人仔未必食得晒,可以叫多幾位男士一齊共享
2025-08-01
慶祝紀念
生日
尖沙咀韓脈 歎烤韓牛腸+爆膏醬油蟹配邪惡牛油飯!😍🌟 衝住全港罕有韓牛腸殺入場!帝國中心呢間有韓國老闆開嘅韓脈專攻地道韓燒,🐄 牛腸油脂核爆級!烤到金黃脆皮,咬落爆漿甘香,撞埋多款配菜同年糕一齊食更解膩,食到停唔到手🦀 醬油蟹王炸,蟹膏淹沒牛油飯!蟹肉啫喱狀,啜落鮮甜冰涼,撈熱辣牛油飯+紫菜,膏香×飯焦香×牛油邪惡三連擊😍🥚 *😞50cm雞蛋卷長過手臂,真係視覺暴擊!蛋皮煎到超薄,捲住芝士、火腿、蟹柳、泡菜等等。切開拉絲,醬汁平衡膩感,encore三四舊唔過分。韓脈唔係普通燒肉店,簡直係韓國美食聯合國,除咗韓燒,更加有醬油蟹、海鮮、炸雞、傳統小炒、豬手、鍋物、湯、石鍋飯麵等,一大班朋友或者帶屋企人嚟最啱,由婆婆到細路都搵到食!平日六點幾去到已經非常爆場,想試建議預約!
尖沙咀韓脈 歎烤韓牛腸+爆膏醬油蟹配邪惡牛油飯!😍

🥚 *😞50cm雞蛋卷長過手臂,真係視覺暴擊!

平日六點幾去到已經非常爆場,想試建議預約!
2025-08-06
和朋友晚上約上尖東韓脈簡直是另類的韓國美食新體驗韓國老闆好熱情 ❤️親自上陣幫我們烤肉更主動分享韓國美食史🇰🇷資訊滿滿150g 的韓牛肉眼、西冷牛扒肉質鮮嫩多汁 配上韓式沾醬超惹味 還能加上各種各樣爽脆泡菜 🥒味道多變✨口感豐富🩷進店必點超爆膏醬油蟹🦀配紫菜牛油飯老闆親教用一半蟹肉撈進紫菜飯裏用手套制成一個個rice ball 🍙韓劇美食🇰🇷還原度100%❗️❗️50cm 長韓式雞蛋捲🍳包裹着滿滿泡菜 簡單又美味 最適合跟三五知己一起分享😋 藍海檸檬汽水🥤西柚汽水打卡一流絕對是配烤肉🍖最佳配搭喝一口清爽解膩✨完美❣️當日還有幾桌餐廳食客過來慶祝生日🎂 餐廳播上生日歌助興✨氣氛非常好 👍🏻🎶🎶絕對是吃上高質韓餐🇰🇷朋友聚餐首選 🍴

和朋友晚上約上尖東韓脈

當日還有幾桌餐廳食客過來慶祝生日🎂
餐廳播上生日歌助興✨氣氛非常好 👍🏻🎶🎶
絕對是吃上高質韓餐🇰🇷朋友聚餐首選 🍴

2025-08-06
依間多元化韓國餐廳,主要係由韓國人主理👨🏻‍🍳,佢地食物款式都有好多選擇👉🏻BBQ、醬油蟹&海鮮、炸雞、傳統小炒、豬手、打邊爐、湯、石鍋飯麵👈🏻仲要有最近係香港好興嘅韓牛腸❗️❗️1️⃣韓牛肉眼牛扒🥩、2️⃣韓牛西冷牛扒🥩,兩款牛扒色澤好靚💗,油脂分布得夠均勻,每邊烤佢一分鐘,就烤得啱啱好,表面焦香🤩,但中間位置係粉嫩色💗,肉汁好juicy,灑少少鹽🧂係上邊,更加突顯牛肉味香濃再用生菜🥬、泡菜🔥、少少🤏🏻辣醬包埋一齊食,依個組合簡直係絕配5️⃣0️⃣CM長韓式雞蛋卷🥚你沒睇錯我都沒打錯🤣足足50cm長,一黎到我地嘩左出聲😲,份量十足啊,好香嘅蛋味,超扎實個口感,中間夾雜住拉絲嘅芝士🧀,腸仔、泡菜,啲料好豐富👏🏻,面頭啲醬汁簡直係昇華晒成個雞蛋卷😚🦀醬油蟹🦀味道吾會過咸,夠鮮甜,而且最重要係吾腥❗️❗️,爆膏⭐️依個要試下

2025-08-11 0 瀏覽
趁假期同家姐去食下韓國菜,因爲上次去韓國已經好耐之前啦!餐廳係韓國人打理, 食物多元化,,有得食BBQ、醬油蟹、海鮮、 炸雞、傳統小炒、豬手、打邊爐、湯、石鍋飯麵。一來就上6碟小菜,韓式蒸蛋好好味。家姐好鍾意食醬油蟹,來到無理由不試下。🦀 醬油蟹 $250/隻價錢好合理,係香港食差不多價錢。幾欣賞Dr肉質好彈,爆膏架,而且無腥味好緊要。🥚50cm韓式鷄蛋捲呢個不得了。熱辣辣好香蛋味,裏面係菜底,所以好健康。🐂另外叫左肉眼牛肉好juicy好味道!而且有職員幫手燒,燒到岩岩好。醬油蟹好值得encore!🥢韓脈 (帝國中心) 🌏尖沙咀麼地道68號帝國中心UG樓UG43號舖
趁假期同家姐去食下韓國菜,因爲上次去韓國已經好耐之前啦!
一來就上6碟小菜,韓式蒸蛋好好味。
家姐好鍾意食醬油蟹,來到無理由不試下。
🦀 醬油蟹 $250/隻
🥚50cm韓式鷄蛋捲
呢個不得了。熱辣辣好香蛋味,裏面係菜底,所以好健康。
🐂另外叫左肉眼
牛肉好juicy好味道!而且有職員幫手燒,燒到岩岩好。

醬油蟹好值得encore!
🥢韓脈 (帝國中心)
🌏尖沙咀麼地道68號帝國中心UG樓UG43號舖