2016-12-01 2336 瀏覽
小妹第一次寫食評,因為真係忍唔住:難食到呢!話說今日喺屯門的朋友屋企,諗緊食乜好⋯本身住屯門已經成日喺屯門食野!突然間又想去韓燒!決定出元朗搵食,經過門口見有位,咁就伏咗入面😞惡夢開始了👿牛肉好咸,一D牛味都冇,咬落去啲肉散散地😡叫咗個,舊肥膏佔既比例係5份4😡全餐最好食既係個飯後甜品-雀巢雲呢拿雪糕😡好可悲⋯垃圾之中的垃圾!有史以來食過最難食既韓燒😰難食到無心機燒!失敗😡到最後唔飽,去咗買亞玉豆腐花食😭
2016-11-13 1411 瀏覽
好耐冇食過韓燒,見這間位於元朗B仔對面嘅韓板,預先訂了枱,一心諗住不吃一頓,點知失望而回基本上,所有的食材也很肥,我明白肉質如果太瘦,又會吾好味,不過真的肥得太過份了,全部都係脂肪,全部都係油,好誇張。。。無論是什麼五花腩,或是其他的韓式的肉類,都是很肥,希望老闆注意一下啊較為可取的是,牛舌,牛仔骨,和這個蛋,很有蛋味。另外店鋪很迫,而且真的很凍很凍,我頂吾住,大家最好帶件外套去

較為可取的是,牛舌,牛仔骨,和這個蛋,很有蛋味。
2016-10-30
2016-09-14 2460 瀏覽
聽朋友講得多,今日終於有機會去嚐試,好失望,原全和想像唔同,根本就不是韓燒,跟本就是港式bbq,肉也難食,之後叫左個紫菜湯,和水一樣清和沒有味道,不會有下次!!
2016-08-26 2484 瀏覽
昨天晚上因為兩個朋友介紹這間韓國燒烤店所以食了~當時客人不多入左門口,我們便叫下單叫野食這間韓國燒烤店食物味道不錯,泡菜也很好吃他們的韓式燒烤爐上有一個粟米蛋,超級好食!!但是,他們的點菜紙的選擇不夠…這間店的員工服務態度只是一般…

入左門口,我們便叫下單叫野食

這間韓國燒烤店食物味道不錯,泡菜也很好吃
他們的韓式燒烤爐上有一個粟米蛋,超級好食!!
但是,他們的點菜紙的選擇不夠…

這間店的員工服務態度只是一般…
2016-08-20 2180 瀏覽
明明講咗100分鐘任食,但係食到大約一個鐘就巳經攞張單叫你埋單,之後過多十分鐘就不斷同你講出面好多人等緊,叫你快d俾番張枱俾佢,真係無下次。食物質數一般,好多時漏單。
2016-06-25 2754 瀏覽
豬皮 大腸 一啲都唔好食豬腩肉 鞋烚烚牛好食不過唔會再去啲座位超唔好坐 油煙好勁又冷氣又唔凍燒燒下叫換鐵板 佢哋就攞兩個生菜頭狂擦個鐵板想整走啲污糟野整極都整唔到 最尾佢走咗但係個鐵板仍然係唔燒得因為實在*太窿*之前聽朋友講呢間野唔係任食嘅不過嘅哩一次已經變成放題任食 放題好似係$268
豬皮 大腸 一啲都唔好食
整極都整唔到 最尾佢走咗但係個鐵板仍然係唔燒得
因為實在*太窿*
2016-05-27
2016-05-31 2139 瀏覽
今日黎到元朗探舅父舅母,順便更係要打下牌la..打4圈巳經到晚飯時間,落左樓下依間韓式餐廳食晚飯,係放題198,餐牌食物種類算多,但我最欣賞係6色豬豬,姐係有6種味道,豬肉基本上豬味濃,配合其它將料,令每款豬肉有其它味道,香草味食落清新,咖喱味濃,黑淑味濃,食落有小小辣味,蒜味豬豬,食落蒜味凸出,正上鼻好得意,不錯的選擇!
用餐優惠
試食活動
2016-04-26 2179 瀏覽
去左間任食韓燒@元朗K-PAN,上食物快,食物多選擇,連比較貴帆立貝都有 肉類新鮮,牛肉焼完又淋又嫩,丸類多選擇,彈牙大粒,香腸係脆皮,燒完好野味樓底高,唔同旺區果啲食完韓燒成頭煙味,可惜地方唔大,今次好彩Walk-in都有位,下次都係訂座先!

2016-04-26 1172 瀏覽
今晚又食韓國菜,喉嚨痛呀,點燒呀,本想發脾氣,但原來有其他選擇,可以唔燒既喎,我地被安排邊位,四週都係燒緊,但冇咩煙味,先食至愛前菜,鬼咁好食,竟然任添㗎,正👍, 有醃蘿蔔,雜菜沙律,kimchi , 芝麻海帶,大荳芽 ,每款都有水準,新鮮,好滿足 咦!餐牌有醬油蟹,決定試下,其實好多朋友都推介過,唔貴喎,$168 一隻,唔算細隻,有中size 架,店員仲幫我地開埋,蟹糕加落白飯連埋醬油食,唔腥又鮮味!韓板粉紅嫲嫲撈飯,好得意,好韓式,戴住手套同飯撈勻,小朋友一定鐘意,可以DIY ,好玩又好食,D飲品名好cute ,我呢個大細佬叫咗熱情小兵兵,其實passion fruit 味道,好清不太甜👍今晚冇選擇錯,下次必再encore 👍
  • 醬油蟹
2016-04-25 877 瀏覽
今次黎呢到食,最重點係想試下佢個小兵兵,叫左個韓板部隊湯麵加個甜心小兵兵。本來對個湯麵無乜特別期望既,但係一上台就覺得湯麵好吸引,本來好鐘意食部隊鍋既我,見到就已經知道呢個麵好傳統,好少見👍🏻👍🏻韓式公仔麵 + 午餐肉 + 腸仔 + 少少辣辣地既湯底,食落口就已經係享受,湯底唔太辣,但係有好香甜甜辣辣既味道。然後就係甜心小兵兵,士多啤梨汽水加酸酸地既冰底,好開胃好正,個麵未食晒就已經飲晒成杯,已經決定左下次再黎就試埋另一個熱情小兵兵😍😍😍

2016-04-08 1156 瀏覽
放假訓到日上三干, 四圍行睇下有咩新野食, 行到韓板見到有個新出全日早餐, 有窩夫有蛋, 啱晒我剛剛起身既口味.韓式食肆不輪咩時段, 都一定有前菜, 呢度亦唔例外, 泡菜唔算太辣, 而且仲可以無限添加.青檸檸蜜茶($36), 剛剛起身要飲杯熱野暖下胃, 呢個花茶有埋蠟燭興住, 所以飲極都好夠熱. 檸味唔會太酸, 蜜味夠甜, 兩者中和下剛剛好.韓板型格全日早餐($78), 材料同其他既全日早晨唔同, 韓式既最主要有韓式午餐肉, 香腸, 泡菜, 仲有窩夫, 荷包蛋, 蕃茄, 茄汁豆.  韓式午餐肉同腸仔煎完都好香口, 無咁肥, 唔會太油膩. 窩夫烘到燶燶地, 又香又脆口, 脆卜卜, 而且細細件唔會咁易食濟.
2016-03-25 1141 瀏覽
響元朗未夠鐘開工, 就響附近搵D野食先, 見呢間韓板好多易拉架, 午市下午茶除左韓燒其他野都有, 一於入去食下先.要個全日早餐"香脆雞拼格格餅"$88, 格格餅即整夠熱夠香脆, 入面軟腍腍, 好香蛋味.脆雞炸粉唔會太厚, 外脆內嫩, 夠滑而且無咩油脂, 香脆可口. 仲有煎蛋, 炒菇, 泡菜等等, 所以配料都幾多.仲要左杯"藍天微風"$38, 藍莓味酸酸甜甜, 清新果味夠芳香.
仲有煎蛋, 炒菇, 泡菜等等, 所以配料都幾多.
2016-03-22 1183 瀏覽
元朗食肆密集,餐廳選擇多,但韓燒未算成行成市,日前經過又新街見有間韓板燒肉店,雖然未肚餓,不過朋友想試下惟有奉陪。因為三個人剛好試齊豬、牛、雞件。泡菜汁醬惹味鹹辣度適中,昆布柔滑帶麻油香味,大豆芽則味道偏淡,餐湯色清味濃,幾粒豆腐口感滑溜。侍應用原味和芝士栗米蛋漿填滿爐的兩旁,熟後可成佐飯恩物,還有一小碟瓜片附送,可以平衡肉食的飽滯感。先來香草雞腿肉和梅豚肉,雞腿肉燒起焦香肉質細滑,梅肉雖然不及雞肉鮮嫰,但甜醬油鮮味濃郁,雪花肥牛油脂分佈均勻,肉質鮮美爽嫩,以一百元有找的消費,享用到如此質數韓燒,感覺超值。
2016-03-21 1211 瀏覽
一排無韓燒, 突然想食就嚟K-Pan, 估唔到新出左二人餐, 咩都有得食, 唔洗左諗右諗。。。有兩款set, 同honey揀左$498, 韓版特選二人衣餐五款頭盤小食: 芽菜, 泡菜, 波菜, 海帶, 蒜, 望到都豐富芝士粟米蛋漿: 好味道沙律: 好fresh開胃, 又夠份量仲有個昆布豆濃腐湯: 好好飲, 夠香濃到main喇上層:泡菜煎餅 : 食前再放爐烤一烤, 脆脆軟軟,一個人食左半個中間層:蔬菜類, 有脆肉瓜, 南瓜, 茄子, 菇, 全部都夠新鮮最底層係肉類:雪花牛, 三揀二 - 豬腩肉, 薄切五花腩, 豬皮(今次無揀), 另外仲有生菜可以refill, 二人餐嚟講真係好豐富, 而且有菜有肉雪花牛我至愛, 又香有牛味, 完全唔洗點醬正!豬腩肉好香, 半肥瘦, 好有咬口薄切五花腩, 好易烤過龍配上唔同醬汁, 各有風味覺得膩可以配生菜一齊食, 正!另外跟餐仲有珍珠飯同餐飲, 呢餐真係食到捧住個肚走!! 另外一提, 店員都好有禮, 好nice!!
芝士粟米蛋漿: 好味道
沙律: 好fresh開胃, 又夠份量
仲有個昆布豆濃腐湯: 好好飲, 夠香濃
到main喇
雪花牛我至愛, 又香有牛味, 完全唔洗點醬正!
豬腩肉好香, 半肥瘦, 好有咬口
薄切五花腩, 好易烤過龍
配上唔同醬汁, 各有風味
覺得膩可以配生菜一齊食, 正!
另外跟餐仲有珍珠飯同餐飲, 呢餐真係食到捧住個肚走!!

另外一提, 店員都好有禮, 好nice!!
特飲
  • 泡菜煎餅
  • 雪花牛
2016-03-19 2908 瀏覽
周末遊走元朗一帶,想找個地方跟朋友下午茶。四圍人來人往,朋友竟說想食韓燒。幸好行經韓板燒肉專門店,見其餐牌推介下午茶套餐,便入去試試。 套餐餐牌選擇亦是大路之選,餐廳亦明白燒肉離不開豬、牛、雞、海鮮,故此在醃料方面花功夫,以提供在有限選擇下的較多選擇。每份套餐均會跟前菜、湯、白飯,以最低消費$68來說,尚屬抵食!一行三人決定豬牛雞各叫一款:香草雞腿肉、雪花牛肉及甜醬油梅豚肉。每木台燒板上均設有兩條圍坑,開爐後店員先後倒上芝士粟米及原味蛋漿,用以伴燒肉來吃,令人期待。 前菜: 泡菜、大豆芽、昆布。三款前菜水準甚高,泡菜辛辣度適中,配以香濃蒜香味,非常惹味。昆布同樣出色,配上麻油芝麻,吸盡鮮味精華。 香草雞腿肉:必試之選! 雞腿肉非常滑口,入口彈牙,配以香草醃料,味道獨特。 雪花牛肉+ 甜醬油梅豚肉: 雪花牛肉醃得入味,肉質香濃,配以餐廳提供的特製醬油,一試難忘。豚肉薄件還可以,但厚切的卻感覺有些鞋口。 昆布豆腐湯+ 珍珠白飯:隨餐附送的豆腐湯竟有驚喜! 一般韓式料理附送的湯通常味道較淡,或溫度不夠熱。但這裡的昆布豆腐湯溫度夠熱,入口香濃。 珍珠米飯亦粒

昆布豆腐湯+ 珍珠白飯:隨餐附送的豆腐湯竟有驚喜! 一般韓式料理附送的湯通常味道較淡,或溫度不夠熱。但這裡的昆布豆腐湯溫度夠熱,入口香濃。 珍珠米飯亦粒粒分明,口感煙韌。

綜合餐廳環境、服務態度、價錢和食物品質四大評分準則,推介指數有8分( 10分為滿分)。
2016-03-19