2017-11-24 1215 瀏覽
難得入到黎元朗食飯唸住有好西食,點知大失所望啊啊啊啊!六點黎到但已經有5成入座率,唸住應該都唔差啊,點知!!!叫左半份既柚子炸雞(~$48)我覺得係今晚最好食既菜!呢度菜係抵食既 $48 有六件雞啊亦都不得否認佢柚子味係濃既,炸粉亦好薄只可惜雞冇雞味:(如果要求唔高既話 呢個都會係個好選擇然後係炒年糕 (唔記得價錢啦,好似~$3X吧)係我食過最難食既炒年糕:“(有魚糕 但d魚糕就好膠,同平時食開個d係有d分別既年糕就痴埋一舊舊,好難分開,同埋好難咬爛個醬就唔夠熱,真係唔知食緊咩啊 嗚啊呢個就唔建議啦!!最後係個海鮮鍋 (好似~$5X吧)因為我朋友唔係好食得辣,所以落單個陣已經特別吩咐要少辣點知佢仲係好辣用譚仔做標準既話,甘應該去到中辣既level有兩隻大蝦,幾粒小魷魚,青口~有好多翠玉瓜同埋豆腐好辛苦先食得曬成鍋野:(價錢係平既,但我就寧願勤力d搵錢比貴d去食好西啦:P

叫左半份既柚子炸雞(~$48)
我覺得係今晚最好食既菜!
呢度菜係抵食既 $48 有六件雞啊
亦都不得否認佢柚子味係濃既,炸粉亦好薄
只可惜雞冇雞味:(
如果要求唔高既話 呢個都會係個好選擇

然後係炒年糕 (唔記得價錢啦,好似~$3X吧)
係我食過最難食既炒年糕:“(
有魚糕 但d魚糕就好膠,同平時食開個d係有d分別既
年糕就痴埋一舊舊,好難分開,同埋好難咬爛
個醬就唔夠熱,真係唔知食緊咩啊 嗚啊
呢個就唔建議啦!!

最後係個海鮮鍋 (好似~$5X吧)
因為我朋友唔係好食得辣,所以落單個陣已經特別吩咐要少辣
點知佢仲係好辣
用譚仔做標準既話,甘應該去到中辣既level
有兩隻大蝦,幾粒小魷魚,青口~有好多翠玉瓜同埋豆腐
好辛苦先食得曬成鍋野:(

價錢係平既,但我就寧願勤力d搵錢比貴d去食好西啦:P
2017-10-26
2017-01-06 1281 瀏覽
晏晝順路行過見到呢一間小店就入去試下,叫左一個辣豬肉便當(午餐)呢啲基本野諗住實無死!不但完全唔正宗,仲非常難食!個所謂辣豬肉根本唔係韓式煮法,形容為中式煮法應該會更為貼切。便當入面當然已經包左幾款韓國餐廳最基本會有既泡菜喇!同樣地!啲所謂泡菜都係得個樣,而個味完全唔係果回事!呢間野唯一賣點係平。雖然平都預左無乜service可言,但無預料過係直情被員工當透明。一句講曬: 呢間係我食過最難食既韓國菜餐廳,亦係我永遠唔會再幫襯既一間舖頭!
晏晝順路行過見到呢一間小店就入去試下,
2016-11-01 1422 瀏覽
同好熱血既朋友係元朗捐血之後,諗住食餐dinner補充體力,點知想食既開心小敍,ec kitchen等等都通通早收😣見到韓松園人煙稀少,加上2年前食都ok,餓到肚扁既我地即扑槌食。我地捐完血當然想補下血,所以叫左人蔘雞湯2人餐,點知全個餐都伏黎😫鐵板燒牛肉份量係相當多,但我呢個食肉獸都提唔起勁食哂佢。牛肉唔重牛味,而且非常之韌,要花力勁咀嚼,朋友嫌洋蔥唔多冇乜香味。呢個二人套餐本身有雞有有牛,所以石頭鍋飯揀左豬肉,豬肉口感一般,最大問題係個飯,正常應該充滿飯焦香,但啲飯非常濕,我諗韓松園落太多水煮,甚至我落辣椒醬撈飯,啲飯出水,我第一次食石頭飯咁 =_= 朋友話諗住韓國料理店既人蔘雞湯點都會正宗過出面普通食店,點知雞湯鹹,又冇乜人蔘味,雞肉嚡口冇彈性,飲左一碗唔想再飲。前菜一般,芽菜味淡,泡菜亦唔夠酸辣。最正常係野飲。

前菜一般,芽菜味淡,泡菜亦唔夠酸辣。
最正常係野飲。
2016-07-12 2301 瀏覽
耐唔耐都想來呢度食下lunch對上一次來食晚飯食部隊鍋覺得好一般😐都係覺得食午飯好味啲👍🏻今日同老公放假好晏先出嚟食飯大約兩點幾差唔多三點不過大家記住唔好超過三點先行入黎因為佢哋會有落場時間,我見到有對情侶三點後先入嚟都唔俾食😝 而佢兩點零鐘都仲有中午飯餐牌選擇都OK多而且會包埋飲品都幾抵食我同老公一向都鍾意食呢度嘅壽司卷雖然佢啲料係齋d 不過都幾好食如果佢有埋豬肉就更加好啦😆另外套餐都有炒粉絲大大碟都好抵食而且吵得啱啱好又唔會太淋👍🏻不過重點入邊都係冇肉嘅😂😂😂所以呢個價錢就叫做合理啦因為用料唔多不過勝在夠大碟加7蚊有泡菜食☺️食韓菜一定要加啦😂😂😂係呢度啲泡菜應該係自己整亦都好入味所以我次次都必點👍🏻因為今日真係好想食炒辣豬肉所以就另外係餐牌點咗一個炒辣豬肉食😋😋😋冇令我失望好大份,味道好好雖然都有啲辣而且熱到個鐵板噴曬煙👍🏻👍🏻👍🏻正呀,仲有個白飯tim成餐最貴係66蚊炒辣豬肉😋不過好好食👍🏻
耐唔耐都想來呢度食下lunch
對上一次來食晚飯食部隊鍋覺得好一般😐
都係覺得食午飯好味啲👍🏻

今日同老公放假好晏先出嚟食飯
大約兩點幾差唔多三點
不過大家記住唔好超過三點先行入黎
因為佢哋會有落場時間,我見到有對情侶三點後先入嚟都唔俾食😝

而佢兩點零鐘都仲有中午飯餐牌
加7蚊有泡菜食☺️
食韓菜一定要加啦😂😂😂
係呢度啲泡菜應該係自己整亦都好入味
所以我次次都必點👍🏻
冇令我失望好大份,味道好好雖然都有啲辣
而且熱到個鐵板噴曬煙👍🏻👍🏻👍🏻
正呀,仲有個白飯tim
成餐最貴係66蚊炒辣豬肉😋
不過好好食👍🏻
2016-07-02
2016-07-10 1377 瀏覽
好多食評話唔錯,所以特登去試下,不過幾失望套餐係抵,但味道一般般牛肋骨湯啲牛同豬肉石頭窩的肉都好大舊,而且好un煎餅好大塊,但係好厚唔夠脆炒粉絲唔太夠味,而且配菜真係好少諗走見到隔離枱碟鐵板牛仔骨既菜好香好似好好味咁,唔知係咪真係隔離飯香呢?
好多食評話唔錯,所以特登去試下,不過幾失望

套餐係抵,但味道一般般

牛肋骨湯啲牛同豬肉石頭窩的肉都好大舊,而且好un

煎餅好大塊,但係好厚唔夠脆

炒粉絲唔太夠味,而且配菜真係好少

2016-06-04 1890 瀏覽
元朗係我經常出沒嘅地方呢間韓國野係好扺食嘅,我成日同我老公lunch過黎食😋😋😋今晚約左個住元朗嘅朋友食8點幾差不多9點入坐 人好少可能已經過左食飯時間我地坐左起比較入嘅位置行過人地d枱通常都會望下人地食d咩參考下見到人地食部隊鍋好似好正,我記得幾年前食過都ok 就同朋友決定點一個價錢唔貴仲有飲品tim 我就飲凍檸茶朋友飲可樂。。。嘩!一上枱好大鍋呀不過個鍋就唔係好深,入面有午餐肉啦腸仔啦豆腐金菇茄汁豆同菜d午餐肉好淋 腸仔係韓腸 我中意食呀!不過都幾勁味同辣食到咁上下我都要求加水因為滾得耐好咸好辣仲有一碟韓小食不過今日嘅泡菜好乾,好似放耐左咁中間黑色嘅唔知咩同蘿蔔絲都有陣草青味怪怪的,之前食好似無。。。跟個部隊鍋仲有年糕同餃子 餃子個料好怪 好似係蔬菜咁 但又有好少肉味年糕則不錯 煮耐左都唔會痴底芝士公仔麵都係跟餐嘅 大方地有兩塊芝士不過個麵好難熟 要煮好耐煮完個芝士唔見左。。。我諗要煮到個麵咁上下先放芝士會好d唔好太心急食左陣想加d肉,加錢叫左個肥牛一碟得5條 不過都係正常貨仔不過不失本來好想食韓壽司,但賣哂所以叫左個海鮮煎餅都煎得幾香 而且好大碟海鮮其實只有魷魚。。。😂😂😂如果個
元朗係我經常出沒嘅地方
呢間韓國野係好扺食嘅,我成日同我老公lunch過黎食😋😋😋

今晚約左個住元朗嘅朋友食
8點幾差不多9點入坐 人好少
可能已經過左食飯時間
我地坐左起比較入嘅位置
行過人地d枱通常都會望下人地食d咩參考下
價錢唔貴仲有飲品tim 我就飲凍檸茶朋友飲可樂。。。
嘩!一上枱好大鍋呀
不過個鍋就唔係好深,入面有午餐肉啦腸仔啦豆腐金菇茄汁豆同菜
d午餐肉好淋 腸仔係韓腸 我中意食呀!
不過都幾勁味同辣
食到咁上下我都要求加水
因為滾得耐好咸好辣
仲有一碟韓小食
不過今日嘅泡菜好乾,好似放耐左咁
中間黑色嘅唔知咩同蘿蔔絲都有陣草青味
怪怪的,之前食好似無。。。
跟個部隊鍋仲有年糕同餃子
餃子個料好怪 好似係蔬菜咁 但又有好少肉味
年糕則不錯 煮耐左都唔會痴底
芝士公仔麵都係跟餐嘅 大方地有兩塊芝士
不過個麵好難熟 要煮好耐
煮完個芝士唔見左。。。
我諗要煮到個麵咁上下先放芝士會好d
唔好太心急
食左陣想加d肉,加錢叫左個肥牛
一碟得5條 不過都係正常貨仔
不過不失

本來好想食韓壽司,但賣哂
所以叫左個海鮮煎餅
都煎得幾香 而且好大碟
海鮮其實只有魷魚。。。😂😂😂
如果個汁有少少辣會仲好
食唔哂打包走加1蚊一個盒😜😜😜
埋單一人121 好平😝😝😝
不過部隊鍋個湯好勁。。。
我番到屋企勁口乾。。。飲左好多水
2016-05-31
2016-04-20 1399 瀏覽
晚上與男友到元朗覓食沒什麼頭緒於是便先到附近行個圈走著走著最後便決定要吃這家有點兒不起眼的韓國菜餐牌很簡單基本上要有的都有吸引我們的便是那定價相宜的二人套餐有4款選擇A 套餐 ($195.00)鐵板燒蜜汁牛仔骨煎韓式泡菜餃子石頭鍋飯B 套餐 ($209.00)炆牛肋骨煲煎海鮮蔥餅石頭鍋飯C套餐 ($225.00)人蔘雞湯鐵板牛肉石門鍋飯D 套餐 ($235.00)泡菜豬肉豆腐煲鐵板燒辣雞肉煎泡菜餅石頭鍋飯以上各款套餐均配飲品和小菜最後我和男友還是被人蔘雞湯吸引了便選擇了C 小菜(跟餐) 雖然只有三種選擇但味道還可以但略嫌泡菜咸了些注意單購小菜的話每碟盛惠7蚊 首先上來的是鐵板燒牛肉熱氣騰騰很是香口但牛肉比較多筋,要多咀嚼幾下才能吞下 接下來的是石頭鍋飯因為跟餐已有牛肉所以我們要了豬肉的石頭鍋飯石鍋夠熱,能有飯焦(小妹酷愛飯焦)😍但配菜上沒有泡菜也沒有雞蛋每我有少少失望 最後上來的是人蔘雞湯人蔘味淡淡的(單憑這價錢也不能期待太多)有一粒蒜,一粒栗子和兩粒紅棗但全部都未煲透,蒜頭咬下仍是硬的唯一可取是雞件的慷慨,足有一小全隻吃光兩隻雞脾令人相當滿足。整體而言,相比市區的韓食
晚上與男友到元朗覓食

沒什麼頭緒於是便先到附近行個圈

走著走著最後便決定要吃這家有點兒不起眼的韓國菜

餐牌很簡單

基本上要有的都有

吸引我們的便是那定價相宜的二人套餐

有4款選擇

A 套餐 ($195.00)

鐵板燒蜜汁牛仔骨

石頭鍋飯

B 套餐 ($209.00)

炆牛肋骨煲

煎海鮮蔥餅

石頭鍋飯

C套餐 ($225.00)

鐵板牛肉

石門鍋飯

D 套餐 ($235.00)

泡菜豬肉豆腐煲

雖然只有三種選擇但味道還可以但略嫌泡菜咸了些

注意單購小菜的話每碟盛惠7蚊

首先上來的是鐵板燒牛肉

熱氣騰騰很是香口

但牛肉比較多筋,要多咀嚼幾下才能吞下

接下來的是石頭鍋飯

因為跟餐已有牛肉所以我們要了豬肉的石頭鍋飯

石鍋夠熱,能有飯焦(小妹酷愛飯焦)😍

但配菜上沒有泡菜也沒有雞蛋每我有少少失望

最後上來的是人蔘雞湯

人蔘味淡淡的(單憑這價錢也不能期待太多)

有一粒蒜,一粒栗子和兩粒紅棗

但全部都未煲透,蒜頭咬下仍是硬的

唯一可取是雞件的慷慨,足有一小全隻

吃光兩隻雞脾令人相當滿足。

整體而言,相比市區的韓食專門店當然未夠傳統而味道一般;但就價錢而言又確比坊間不少韓食快餐店來得討好。

2016-04-04 992 瀏覽
求其撞左入去一間韓食店 點知咁有驚喜見到佢咁既樣真係嚇一嚇但菜下面係有好多料架 肉同其他菜都好多 好似木耳絲、蘿蔔絲、翠肉瓜呀個d 成個份量都好大 個鍋又夠唒熱 要食飯焦唔係問題調味方面都好好食 有隻蛋撈下飯 就咁都已經夠味 唔洗再加辣醬都ok 凍既天氣 最啱食呢d熱辣辣既野辣味辣得啱啱好 令人有種雖然辣但係都好想繼續食既感覺豆腐、瓜菜同海鮮都入唒湯既辣味 尤其係d金菇 送飯食係一絕~ 材料都好足料 豆腐有成幾舊 瓜同菇又多 最緊要係海鮮都多 淨係蝦都有4隻 仲有大量魷魚、蝦毛仔同蜆仔 真係食到底都有 唯一要彈既地方就係個煲唔夠熱 又冇個爐坐熱住佢 所以會好快凍 凍左就冇咁正
求其撞左入去一間韓食店 點知咁有驚喜
泡菜海鮮豆腐辣湯煲
辣味辣得啱啱好 令人有種雖然辣但係都好想繼續食既感覺
石頭雜錦豬肉飯
泡菜海鮮豆腐辣湯煲
平時晚飯時間都會見到好多人等位,今日早左出元朗見到有好多位,諗住咁多人食無死.點知就中哂伏. 韓式壽司- 預先整定都算.飯係實的的.無落香油,我自己整仲好食過佢.海鮮煎餅- 精心偷工減料之作,成件餅得4粒由魚同幾條菜,食粉都食飽.牛肉石頭窩飯 - 唯一覺得正常既一道菜.夠熱,食材合理份量.參雞湯- 講真我係超市買既參雞湯湯包仲好參味過佢. 完全係味精雞湯+半條參+一只蒸熟左既雞.一齊擺落煲,滾起左就拎過黎.雞未煲爛,參未煮林, 只能夠以難食黎形容.上左海鮮餅之後,因為覺得太難食. 想同店完反映一下希望廚房會有所改善,點知我講完煎餅無咩材料,太多粉之後佢就行開左.. 完全無聽完我講既野.... 老實講. 成個元朗咁多美食,真係咁大個人食到第一次要上黎寫食評.雖然佢既價格算係平,但唔代表比D咁野質素客人食.個參雞湯賣$98,我覺$50蚊都比多佢....
點知就中哂伏.

2016-02-06
2015-11-25 1153 瀏覽
是日星期天, 與老公食午餐。我們決定去一間晚上好多人排隊的店鋪食午餐, 就是韓松園。一入內,店鋪4成滿, 坐到最入座位, 二人坐4人枱舒適!!餐牌有許多選擇, 又開始有選擇困難症。老公要一個辣泡菜炒飯, $38, 價錢實惠, 但一來到太陽蛋全熟, 不好的賣相, 好彩味道令人滿意, 泡菜的辣剛好, 不會太辣, 好惹味, 老公大讚,$38抵食。而我要了泡菜豆腐湯飯/麵 $42, 老公說得豆腐同翠玉瓜好唔抵食, 而且我要了麵, 我以為不用加錢, 原來是要上海麵加$3, 辛辣麵加$5, 我要了辛辣麵,一共$47, 再加凍飲$2, 柚子茶, 成個餐要$49。相比老公的餐頗貴, 但食落後, 我覺得值得。先說辛辣麵, 沒有特別但麵硬度適中, 真的剛剛好, 不會太硬,又不發脹,份量比自己在家煮的還要多。而另一碗湯內有大量翠玉瓜, 金菇, 三四舊大豆腐,共中一舊很大舊,沒有爛,不是細細舊碎散散..湯底泡菜湯微酸, 少辣, 整個餐好飽,又惹味, 好正!!最後, 個柚子茶好解渴, 足料, 個底好多柚子渣, 整個味道剛好, 不會太淡或太甜。可以下次試晚餐。

2015-11-22
2015-11-07 1122 瀏覽
早前已有朋友介紹韓松園這家韓式食物餐廳,剛好有時間,便完自己心願到此一嘗。晚上八時許,人仍然很多,驟眼看只剩下兩個位子。韓國菜之中,本人最喜歡的是泡菜炒飯,另外我們也點了小食。辣泡菜炒飯($40)份量是挺多的,感覺上是飯很多,配料是少的。賣相不算很好,泡菜沒有酟上泡菜汁,最重要的是炒飯不是用冷飯,吃上來太軟,口感不佳。韓式壽司($28)壽司用珍珠米造成,餡料有蛋、酸菜、苟菜、紅蘿蔔絲,比較普通,沒有什麼特別。煎韓式泡菜餃子($26)這是三樣之中最好吃的一個,餃子即叫即煎,外皮十分脆口,內裡熱度十足。可是吃不出有泡菜味整體來說,韓松園的餸菜不差,但未至於朋友所說的好吃,不過不失,可以一嘗。
韓國菜之中,本人最喜歡的是泡菜炒飯,另外我們也點了小食。
辣泡菜炒飯
辣泡菜炒飯($40)
韓式壽司
韓式壽司($28)
煎韓式泡菜餃子($26)

2015-11-07
2015-10-21 1023 瀏覽
元朗鳳群街一帶近年來開了不少食店,茶餐廳,中、西、日、泰式,雞煲打冷,甜品小食,應有盡有,漸漸成為食街。是日晚餐,老公和妹妹一行三人選擇了吃韓式。韓松園吃過多次,味道不錯,價錢又便宜。經常都座無虛席,去到時幸好有最後一張檯。細食的妹妹跟我和老公兩個食肉獸,叫了一個二人套餐再加一碟小食。 先來一碟餐前小菜:泡菜,芽菜和蘿蔔絲。很喜歡吃韓國泡菜,那種酸甜得來又帶點辛辣的味道,很開胃!套餐$225包括有:人蔘雞湯一個湯兜竟有原隻雞放了進去,啖啖肉,配料還有人蔘和紅棗,非常足料。最底還放了飯粒,非常飽肚的一道菜。湯不算油膩,味道清甜,不錯!因為太多料,湯比例上少了點,可以多番一些。鐵兜很保温,喝到最後湯仍是暖,讚!鐵板燒牛肉用鐵板盛載著,上檯時非常熱騰騰。薄切牛肉大大塊,肉質juicy但韌了點。加上洋蔥的香味,令牛肉更香噴噴。份量非常之多,連食肉獸都要奮鬥到最後一刻才吃光。唯獨油份多了一點,吃到最後,有很多油殘留於鐵板上。石頭鍋飯我們叫了豬肉石頭鍋飯。大量菜,蘿蔔絲和芽菜,還有腌製過的豬肉,份量很多,伴上韓國辣醬一起撈,味道更香更滋味。但飯質很腍,有點影響口感。最後還有飯焦黏在石鍋邊,非常香口

餐前小菜
套餐$225包括有:

石頭鍋飯
我們叫了豬肉石頭鍋飯。大量菜,蘿蔔絲和芽菜,還有腌製過的豬肉,份量很多,伴上韓國辣醬一起撈,味道更香更滋味。但飯質很腍,有點影響口感。最後還有飯焦黏在石鍋邊,非常香口。

另叫小食:煎韓式泡菜餃子$26
煎韓式泡菜餃子
一碟有8隻,煎得有丁點兒過火,熱氣感隨即湧上。每隻餃子都頗為大隻,餃子皮厚度一般,帶點煙韌,餡料有豬肉和菜,味道就一般。

吃鐵板牛肉時竟吃到有鐵線,我們沒要求更換,只是想提醒一下店員注意,竟得來冷冷一句,'哦,唔好意思'。
啖啖肉的一餐,食肉獸非常滿足,雖然味道稱不上很惹味,但街坊價錢,晚餐每人都是$80,抵食。

2015-09-29
2015-09-15 1013 瀏覽
元朗最近開了很多韓國餐廳,試了數間也不合心意,而且價錢並不相宜,。這次友人向我推介此餐廳,強調性價比高,所以便來試試看。大約7 點左右到達,人流較少,不其然有點擔心中伏,不過15 分鐘後,人流漸多,我們3 人點了韓式壽司, 炒粉線,韓式煎餅及炸醬麵。韓式壽司壽司內只有蛋, 菠菜, 紅蘿蔔和黃蘿蔔,,欠缺了我最喜愛的韓國火腿,實在失色不少。另外,麻油和鹽的份量也不夠,完全沒有麻油香,與韓國街的壽司卷相比,並不合格。炒粉絲材料有椰菜, 菠菜, 雲耳, 芝麻 ,軟硬適中,而且條條分明,每條粉絲都充滿麻油香味,只是配料較少,如加上牛肉或雞肉的話會較惹味,我承認我是食肉獸和重口味的代表。韓式煎餅我認為煎餅是4 樣食品中最為出色的,在香港吃到的韓式煎餅有2類,一是薄而軟的; 二是厚而脆,雖然我不知道怎樣才是正宗的韓式煎餅,但個人較喜歡後者,如能做到外脆內軟就更好。而此餐廳就能做到我最喜愛的口感,煎餅還充滿泡菜的味道,令人停不了口。炸醬麵有薯仔, 紅蘿蔔, 洋蔥, 友人說還有肉粒,但我吃不到。因為黑麵醬味濃,配上蔬菜,平衡了麵醬的咸味,配上韓國麵條,味道不錯。4 道菜只需$150 左右,以這價錢來說

炒粉絲

韓式煎餅

炸醬麵

4 道菜只需$150 左右,以這價錢來說,味道算是不錯,如下次想吃平價韓國菜,可以一試。
2015-08-01 1617 瀏覽
雖然住係韓松園附近但都已經好奈無再食過佢啦最近突然又好掛住個到D海鮮煎餅 所以就約左友人一聚兩個人食唔倒D咩所以就輕輕叫左個紫菜包飯、韓式蕎麥水冷麵&海鮮煎餅1. 紫菜包飯非常普通 之前係其他地方都食過佢其他地方好食太多佢不單止好細舊連韓國紫菜包飯最特別和基本的麻油&芝麻都無!!!(個人認為)而且佢明顯係一早包好放係到一早包好唔係問題只係我會prefer佢輕輕都係熱熱地(maybe泥一點對其他人覺得不太重要)但真係令我覺得好失望2.韓式蕎麥水冷麵今次就試左新野~!!平時成日見跑跑人個D食水冷麵就好鬼想食所以就叫左個水冷麵試下整體講佢比想像中的好以為佢份量會好似個7-11撈麵好少咁點知佢都幾多下食到我同朋友都好飽雖然外表有D普通但佢個水冷麵個汁都幾唔錯不過可以濃味多少少會更好3.海鮮煎餅我致愛的海鮮煎餅佢依然都係咁多餡料(相比其他店的煎餅)但相比之前已經少左重點係佢已經不再像以前那樣外脆內軟 有D失準而且佢比以前無咁煙韌不過其實佢依然好好食 好大塊
雖然住係韓松園附近
但都已經好奈無再食過佢啦
最近突然又好掛住個到D海鮮煎餅
所以就約左友人一聚

兩個人食唔倒D咩
所以就輕輕叫左個紫菜包飯、韓式蕎麥水冷麵&海鮮煎餅

1. 紫菜包飯
非常普通 之前係其他地方都食過
佢其他地方好食太多
佢不單止好細舊
而且佢明顯係一早包好放係到
一早包好唔係問題
只係我會prefer佢輕輕都係熱熱地
(maybe泥一點對其他人覺得不太重要)
但真係令我覺得好失望
紫菜包飯
2.韓式蕎麥水冷麵
今次就試左新野~!!
平時成日見跑跑人個D食水冷麵

不過可以濃味多少少會更好
韓式蕎麥水冷麵
3.海鮮煎餅
我致愛的海鮮煎餅

佢依然都係咁多餡料(相比其他店的煎餅)
但相比之前已經少左
2015-07-30
  • 海鮮煎餅
  • 韓式蕎麥水冷麵
2015-07-10 1675 瀏覽
妹妹生日,近近地黎慶祝。其實之前都食過幾次,一直感覺幾好價錢合理得來可以試多幾款。咁我地三姊妹同姐姐男朋友總共叫左泡菜煎餅、煎餃子、部隊鍋、石鍋飯同韓式壽司(無影齊相😂),個人就最鐘意食泡菜煎餅同韓式炒粉絲(今次無叫)賣單好似3百幾
妹妹生日,近近地黎慶祝。
賣單好似3百幾
石鍋飯