2019-12-21 726 瀏覽
今日行過雞翼山見好多人幫趁,之前已經聽過佢個名,知道佢主打唔同口味嘅雞翼,朋友食過話都幾好食同價錢唔貴,就一於試下。雞翼山店面唔大,主要做外賣,店內只有幾個座位,另外靠牆位有枱俾人堂食。食客喺櫃枱落單同俾錢後就可以等叫號碼。雞翼山有十款不同口味雞翼同四款冷熱飲品,單點雞翼$38/4隻或$48/6隻,如果想試唔同口味雞翼,叫set就會抵啲,我就點左$118/12隻雞翼+一杯飲品,當中雞翼最多可以揀三款口味。雞翼都係即叫點炸,所以都要等幾分鐘先有,店內除左叉,仲有膠手套提供,都算貼心。港式避風塘蒜香雞翼雞翼熱辣辣,避風塘蒜香鹹鹹辣辣幾惹味,蒜香味好突出,雞皮炸得好脆但唔會太油。鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼成隻雞翼表面都係鹹蛋黃醬,入口鹹蛋黃味超濃郁,非常邪惡!橘柚片片白雪雞翼雞翼表面柚子醬,白雪其實係糖霜,雞翼入口甜甜地,都幾好食。番石榴香妃綠茶番石榴香妃綠茶係少甜版,感覺比較健康,番石榴味唔太突出,味道普通。總結,雞翼口味幾多同特別,雞翼熱辣辣每一款都各有特式幾好食,set比散叫抵食,不過堂食位唔多,建議外賣。

鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼

成隻雞翼表面都係鹹蛋黃醬,入口鹹蛋黃味超濃郁,非常邪惡!

橘柚片片白雪雞翼

雞翼表面柚子醬,白雪其實係糖霜,雞翼入口甜甜地,都幾好食。
番石榴香妃綠茶

番石榴香妃綠茶
2019-11-11 565 瀏覽
好久以前已經說想來試試雞翼山的雞翼每次經過TOP商場外,都覺得這家店開揚光猛,能夠看著裡面的人一手拿著雞翼吃得津津有味,十分羨慕今天老早來到,趁人比較少,找來朋友一起試試雞翼全都是即點即製,需花少許時間等候取餐時店員問可選擇用叉或手套進食,來雞翼山,墻上都有大大隻字打卡——不要儀態,只想吃雞翼想要盡情大吃,不言而喻呢我們選了$118的套餐——3款雞翼(每款4隻)+1杯飲品★★★★★文青風玫瑰這一款口味是店長推介No.1銷量冠軍,當然要首試啦~雞翼上面灑上幾片玫瑰花瓣,賣相已經非常吸引吃起來蜜糖濃厚香甜表皮保留香脆,咬下卻是滿口蜜甜和鮮嫩的雞肉不愧是雞翼山之中的傳說皇牌💓★★★★熱情果紅棗寶寶非常創新的口味,表層搽滿的熱情果帶點蜜糖還能看到粒粒的熱情果😍口感更帶清新酸甜,熱情果味非常突出★★★★韓式蟹皇蟹籽Oppa這一款表皮沒有前兩款搽得多蜜糖,可比前兩款更顯得外脆內軟面層鋪滿了蟹柳肉和蟹籽,感覺十分豐富原來內裡還加了韓國有名的蟹皇醬咬口更添了一份蟹香和蟹籽的鮮味肉質亦相當juicy★★★★青蘋果薄荷冰綠茶飲品方面也夠冰鎮,甜度適中,和雞翼十分搭配整體嚟講3款都好吃,雞翼又大隻~希望下次
好久以前已經說想來試試雞翼山的雞翼
每次經過TOP商場外,都覺得這家店開揚光猛,
能夠看著裡面的人一手拿著雞翼吃得津津有味,十分羨慕
今天老早來到,趁人比較少,找來朋友一起試試

雞翼全都是即點即製,需花少許時間等候
取餐時店員問可選擇用叉或手套進食,
來雞翼山,墻上都有大大隻字打卡——不要儀態,只想吃雞翼
想要盡情大吃,不言而喻呢

我們選了$118的套餐——3款雞翼(每款4隻)+1杯飲品

★★★★★文青風玫瑰
這一款口味是店長推介No.1銷量冠軍,當然要首試啦~
雞翼上面灑上幾片玫瑰花瓣,賣相已經非常吸引
吃起來蜜糖濃厚香甜
表皮保留香脆,咬下卻是滿口蜜甜和鮮嫩的雞肉
不愧是雞翼山之中的傳說皇牌💓

★★★★熱情果紅棗寶寶
非常創新的口味,表層搽滿的熱情果帶點蜜糖
還能看到粒粒的熱情果😍
口感更帶清新酸甜,熱情果味非常突出

★★★★韓式蟹皇蟹籽Oppa
這一款表皮沒有前兩款搽得多蜜糖,可比前兩款更顯得外脆內軟
面層鋪滿了蟹柳肉和蟹籽,感覺十分豐富
原來內裡還加了韓國有名的蟹皇醬
咬口更添了一份蟹香和蟹籽的鮮味
肉質亦相當juicy

★★★★青蘋果薄荷冰綠茶
飲品方面也夠冰鎮,甜度適中,和雞翼十分搭配

整體嚟講3款都好吃,雞翼又大隻~
希望下次再來吃盡所有的口味哈哈
2019-11-10
2019-10-18 1172 瀏覽
記得雞翼山呢間鋪頭其實早喺紅磡已經開左,一直都想試下,不過總係就唔啱機會。而家就非常好喇,因為佢有間分店開係旺角市中心top,年輕人嘅集中地,仲要咁啱經過唔係好洗排隊,所以即刻去試下喇。一見到個餐牌,真係不得了,雞翼竟然有九種味道,仲要每一種都好特別嘅。我哋只係揀咗個套餐,可以一次過食三隻味嘅雞翼,再加杯特飲。問個收銀姐姐,佢推薦黑松露蒜香雞翼同埋鼠尾草鹹蛋黃雞翼。另外當然我哋食埋個招牌菜,玫瑰雞翼。由於呢度地方唔大,所以我哋決定拎去其他地方食。文青風玫瑰雞翼。呢個果然係推介。首先講嗰隻雞翼,比我哋平時食嘅雞翼係大隻好多,而且非常厚肉,可以話係啖啖肉,食落十分之爽。玫瑰雞翼就好似係蜜糖雞翼噉樣,食落甜甜地噉,有少少似bbq 嘅感覺,當然再加上幾塊玫瑰花瓣,成件事更加少女心,值得推薦。黑松露蒜香雞翼。雞翼上面有好多紫菜,食落去有陣陣嘅蒜蓉味,都好食嘅,喺三種雞翼嗰邊算係味道無咁重嘅選擇。鼠尾草鹹蛋黃雞翼。呢款雞翼簡直係今日雞翼入邊嘅MVP 。雞翼上嘅鹹蛋黃味相當濃烈,離遠聞到已經好香。咬落口不但鬆脆,而且鹹蛋黃味非常突出,呢隻味我自己食半打都仲得啊。😍野莓伯爵冰茶。呢杯野飲又唔算好甜,淡

由於呢度地方唔大,所以我哋決定拎去其他地方食。

文青風玫瑰雞翼。

黑松露蒜香雞翼。

鼠尾草鹹蛋黃雞翼。

野莓伯爵冰茶。
呢杯野飲又唔算好甜,淡淡嘅野苺味道可以中和返食雞翼嘅重口味。

總結,雖然我只係揀咗三隻味道,但仲有好多味道我都想試,搵次一定要試勻曬佢先。
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
  • 黑松露蒜香武士
雞翼山位於紅磡嘅分店已經食過好多次, 好多隻味都係極之難忘🤤, 今次經開旺角又抵受唔住雞翼嘅誘惑😈, 唔入去食番幾隻對唔住自己個肚仔🙈🙈😆今次小妹叫左文青玫瑰風🌹, 新出嘅菠蘿啤酒麥香風🍍🍺, 港嚟d友情萬歲檸茶味🍋☕同一杯士多啤梨番石榴特飲🍓🍹😋 落好單就可以等食🙈🙈😆😆文青玫瑰風🌹, 每次都一定成為小妹必點口味之一😍😍!!大大隻嘅雞翼, 煎到金黃色, 沾滿哂玫瑰花蜜, 已經令人垂涎三尺, 咬落去外脆內軟, 啖啖肉, 非常juicy😋 加埋香甜嘅玫瑰花蜜, 甜甜地, 正到爆🤤🤤😝😝 極度推介!👍🏻👍🏻港嚟d友情萬歲檸茶味🍋☕, 雞翼同樣煎得好香脆可口, 檸茶味酸酸地非常開胃, 小妹建議連埋檸檬一齊食, 檸茶味道會更出🙊😋😋菠蘿啤酒麥香風🍍🍺, 雞翼外面有層醬同菠蘿粒, 雞翼因為無蜜糖包住嘅關係, 外皮更香脆, 食落去甜甜嘅菠蘿加埋帶有啤酒麥味嘅醬汁, 味道特別, 感覺新鮮, 雖然啤酒嘅麥味好出但並沒有啤酒嘅苦味👍🏻中意飲啤酒🍻嘅朋友仔一定唔可以錯過啦😊士多啤梨番石榴特飲🍓🍹, 特飲味道唔錯, 有d似乳酸, 不過士多啤梨味道較重, 有少少蓋過左番石榴嘅味道總結:雞翼嘅口味好多元化, 仲

總結:雞翼嘅口味好多元化, 仲會定期推出新口味!😋☺️ 值得一讚嘅係佢地雞翼嘅味道, 每一款口味都做得相當真實, 食雞翼嘅時候就好似食緊果一款口味嘅食物咁, 非常有誠意! 每一隻雞翼都大大隻, 醬汁嘅份量亦一d都唔吝嗇。水準依然而且cp值好高!
2019-10-15
  • 港呢D友情萬歲檸茶
2019-09-26 899 瀏覽
.由細到大都好鍾意食雞翼🤤 無論呀媽整既煎雞翼、鹵水雞翼定炸雞翼,我都可以一個人掃光光,名副其實係一個雞翼控😄 聽聞有間爆紅食雞翼專門店,一直都未試到,唔係多人就無時間去🤔 好幸運前幾日無咁多就即刻衝入去試試佢😊·☆ 港呢D友情萬歲檸茶🍋平日最怕檸茶甜耶耶,哩度嘅味道正合我心意😍 檸茶味醬汁均勻塗滿整隻雞翼,檸茶味道酸酸甜甜,仲要係我至愛偏酸嗰種,很喜歡💕·☆ 韓式蟹皇蟹籽oppa新口味其中之一,感覺似蟹籽章魚丸進化版😆 老闆真係好有諗頭,即炸雞翼上面舖滿蟹籽及蟹柳絲🦀 配搭非常kawaii😚😚 建議如果喺上面再加木魚絲、紫菜絲及沙律醬,一定會更加好味🤗·☆ 黑松露蒜香武士坦白講黑松露味道不算濃郁,但勝在雞翼蒜香及孜然味夠重,雞翼炸得十分香脆,炸粉唔會好厚,不錯的。·▪總括嚟講,雞翼控覺得都值得到來一試,款式頗多及新奇有趣😄 儘管“不要儀態 只愛吃雞翼”😆🤭 但要有耐性等食,由於所有雞翼都係即製,所以等既時間較長,我去嗰日已經無咁多人都等左半個鐘~ 下次叫外賣先,個外賣盒好靚呀😍😍

☆ 港呢D友情萬歲檸茶🍋

☆ 韓式蟹皇蟹籽oppa

☆ 黑松露蒜香武士

2019-09-21
  • 港呢D友情萬歲檸茶
2020-02-10 1 瀏覽
次次經過旺角都幾多人駐足呢間雞翼山食雞翼,由於之前實在太多人,所以都無咩機會試到🙈難得今日經過無咩人,即刻一試其滋味🤤入到門口,大大隻字寫住即叫即煮,怪唔得知平時甘多人😂文青風玫瑰雞翼($38/4隻)呢種味相當新穎,平時都係食開柚子或者蜜糖配雞翼,呢度竟然有埋玫瑰味嘅雞翼,真係好神奇😂雞翼炸得好香口入味,同埋新鮮炸出黎熱辣辣,相當滋味👍🤤再加上,微微嘅玫瑰味點絮,雖然玫瑰味唔係好出,不過有少少花香味伴隨,將味道帶上另一個層次😋不過,價錢就有少少偏貴🤔不過,呢度嘅衛生真係麻麻地,個地板癡笠笠,同埋食野張檯都未抹過,有好多雞翼汁係度,真係有d影響食慾

文青風玫瑰雞翼($38/4隻)

2020-01-16 31 瀏覽
呢間已經食左n次,一放假總會想起呢座山🤓 由剛開業到而家,見證住愈來愈多人,一家大細又有、見到有d附近做野買黎做lunch、買一大盒好像去開party食!空間不算大,食客都好快品嚐完就讓地方比其他,有企位、旁邊都有位置坐! 店員煎煮時,不同味道的都用不同的穫,確保味道絕不混合!今次到文青風玫瑰,是店長推介,外有蜜糖甜甜地帶點清香,肉身肥美🍗 !果然是翻食之冠!!我今轉依然不可擺脫鼠尾草鹹蛋黃哥,鹹蛋蓉好豐厚,一d都唔膩!野莓伯爵冰茶清清口腔,好快又要再黎喇!

野莓伯爵冰茶清清口腔,好快又要再黎喇!
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
2020-01-02 52 瀏覽
食完尼到既雞翼之後,真係一試難忘!知出左新口味,等我encore下先😍$118/12隻雞翼+一杯飲品,雞翼仲可以揀三款口味😃熱情果紅棗寶寶最中意食酸酸甜甜既野,尼款岩哂!面層有蜜糖加紅棗,甜甜的,再倒上新鮮熱情果~成個配搭好fresh😍韓式蟹皇蟹籽Oppa面層鋪滿了蟹柳肉和蟹籽~每一啖都食到咖!最驚喜係食到韓國的蟹皇醬!超香!鼠尾草鹹蛋黃雞翼尼款之前已經食過,好喜歡!雞翼充滿超濃郁既鹹蛋黃味!食落香口又鬆脆👍經過幾個月,雞翼仍然keep到水準啊🤩!
$118/12隻雞翼+一杯飲品,雞翼仲可以揀三款口味😃

熱情果紅棗寶寶
最中意食酸酸甜甜既野,尼款岩哂!

鼠尾草鹹蛋黃雞翼

經過幾個月,雞翼仍然keep到水準啊🤩!
Xmas gathering in friends home , 諗住終於有機會一試大名鼎鼎嘅雞翼山Order 12隻雞翼set 配1杯飲品 ( 可選擇3款雞翼口味),包括港式避風塘蒜香雞,鼠尾草鹹蛋黃哥同埋西檸香酸酸雞翼 不過4個人想食4款,所以另加4隻黑松露蒜香武士滿心歡喜返去準備party, 一打開。。一大盒。。全部都係鼠尾草鹹蛋??賣大包仲有廿隻!?另一小盒應該是黑松露,但變成西檸?4個人點食廿隻鹹蛋黃雞翼呀。。 明明張單冇打錯!但到店舖再換太遠,大家都肚餓。唯有食啦。。。味道其實好好,西檸醒胃,不太酸鹹蛋甘香同沙沙~ 正!可惜4個人再努力。最多一人食到3隻鹹蛋雞翼only.......可惜現在留有陰影,雖然想食其他口味,但應該不想再食雞翼一段時間。。

不過4個人想食4款,所以另加4隻黑松露蒜香武士

味道其實好好,西檸醒胃,不太酸
鹹蛋甘香同沙沙~ 正!

2019-12-28
外賣自取
聖誕節
2019-12-21 62 瀏覽
作為雞翼專門店雖然獨沽一味只賣雞翼,但勝在口味眾多,多達10款特別口味,亦會不時轉換口味,至今仍然人氣旺盛!文青風玫瑰用上自家設計玫瑰醬,入口散發玫瑰花香,味道天然不會感覺像吃香精,香甜清新,甜而不膩。鼠尾草鹹蛋黃哥鹹蛋黃醬掛滿雞翼,十分邪惡!鹹蛋黃醬特別加入鼠尾草煮製,令醬汁多了一份香味,亦不會過膩。入口質感幼滑,吃到沙沙口感,相當香口。西檸酸甜雞翼入口有淡淡檸檬清香,味道酸甜開胃。全部雞翼即叫即炸,新鮮熱辣,外層酥脆,內裡嫩滑多汁,令人百吃不厭。

西檸酸甜雞翼

入口有淡淡檸檬清香,味道酸甜開胃。

2019-12-16 36 瀏覽
行過見到呢間小食店好多人係度排隊,走過去睇下食啲咩⋯⋯原來呢間係一間雞翼專門店黎,有好多種口味既雞翼提供,而且全部都係即叫即製,可以keep住雞翼既脆度,唔怕淋哂唔好味!店舖仲提供QR code落單,可以係電話落左單先,整好左先去拎,咁就可以減省好多等候既時間,行住街等都得喇!雞翼既口味都好吸引,樣樣都想試下。好彩佢有套餐選擇,$118有12隻雞翼可揀三種口味,仲可選一杯飲品。我就揀左三款仲多人叫既時味喇。文青風玫瑰🌹淡淡既玫瑰花香味,再加了蜜糖去調味,夠哂sweet 又夾,雞翼食落夠juicy!幾開胃鼠尾草鹹蛋黃哥🥚鐘意食鹹香味就岩哂,用左好多既鹹蛋黃醬去炸,炸到好香脆!避風塘蒜香雞翼🌶味道夠哂特別又惹味,辣辣地炸到又金黃香脆,唔會好厚粉!另外叫左杯士多啤梨番石榴乳酸,解解油膩感先!
行過見到呢間小食店好多人係度排隊,走過去睇下食啲咩⋯⋯

雞翼既口味都好吸引,樣樣都想試下。

我就揀左三款仲多人叫既時味喇。

文青風玫瑰🌹

鼠尾草鹹蛋黃哥🥚
鐘意食鹹香味就岩哂,用左好多既鹹蛋黃醬去炸,炸到好香脆!

避風塘蒜香雞翼🌶
味道夠哂特別又惹味,辣辣地炸到又金黃香脆,唔會好厚粉!

另外叫左杯士多啤梨番石榴乳酸,解解油膩感先!
2019-12-16 28 瀏覽
2019年12月7日 星期六今日同女朋友仲有佢細佬係旺角行街,行到去銀行中心附近,見到有新商場落成,就入咗去行一陣,行完出返嚟突然聞到一陣好香嘅味道原來商場嘅入口附近開咗呢一間雞翼山,餐廳係開放式,所以無論店員煮嘢食嘅香味或者食客品嚐中嘅食物行過嘅人全部都會聞到見到門口有電子餐牌,主要係賣雞翼,有多款唔同嘅味道,於是我哋揀其中三款黎食先黎既係鼠尾草鹹蛋黃味,每隻雞翼都包晒係鹹蛋黃醬之中,每咬一啖都充滿住鹹蛋黃味,邪惡得黎好好食之後有檸檬茶味道,同樣地每一啖都好似港式檸茶咁酸酸甜甜,隱約有啲苦澀味,真係好似茶餐廳檸茶咁最後有避風塘口味,雞翼上面有勁多炸蒜,辣得夠滋味,好有港式風格,完全係食到停唔到口
2019年12月7日 星期六

2019-12-07
2019-12-15 31 瀏覽
其實我係勁憎係街食雞翼如題,但係同行朋友一見到就死命拉我入去,話死都要食,咁無辦法啦🙃我係勁憎係街食雞翼嘅人,因為會食到好論盡又好樣衰。但係當我朋友落完order拎d雞翼過嚟嘅時候,真係好香!叫咗3個味:文青風玫瑰/鼠尾草咸蛋黃/黑松露蒜香(共9個口味,各$38/4件)我第一隻拎起嘅係文青風玫瑰,食完一啖真係驚為天人!🤯令我將我平時有幾憎係街食雞翼嘅諗法拋諸腦後!🤯呢個味除咗玫瑰仲有好濃郁多到滴嘅蜜糖!2樣野係夾到唔知點形容,同時雞翼又好脆,最重要係皮入面嘅肉都入味,仲鮮嫩都仲有肉汁!影相為証!最後我係一隻玫瑰味都無留俾朋友食😋其他味道不過不失,口感都係外脆內嫩,可惜鹹蛋黃有少少失望,因為佢只有香味,食落嘅味遠不及佢濃郁香味應該有嘅味道,比較淡😕食完係隔離行咗陣已經想番去再食過!🥰🥰
其實我係勁憎係街食雞翼

食完係隔離行咗陣已經想番去再食過!🥰🥰
2019-12-14 39 瀏覽
今晚行旺角,經過雞翼山好多人排隊,於是入左去望望,結果受唔住誘惑,買左三款雞翼黎食。我地揀左文青風玫瑰,港式避風塘蒜香同我係鹹檸七味,有一杯野飲,揀左野莓伯爵冰茶。店長推介既玫瑰味好有驚喜,本來以為係蜜糖味雞翼,殊不知佢整到好似拔絲既野食甘,甜甜地得黎有咬口,而且唔會痴牙,帶淡淡玫瑰味,好食~避風塘蒜香味辣辣地,整到好入味,果然好有港式風味。鹹檸七味好特別,第一次食呢隻味既雞翼,唔會有衝突。配埋杯冰茶好爽,佢有建議你食邊款雞翼就配邊種野飲,好細心。呢間既雞翼好有創意,雞翼大大隻,啖啖肉,味道創新之餘又好夾,唔怪得甘多人食
避風塘蒜香味辣辣地,整到好入味,果然好有港式風味。
文青風玫瑰味
港式避風塘蒜香味
我係鹹檸七味
野莓伯爵冰茶
2019-12-14
文青風玫瑰味
港式避風塘蒜香味
我係鹹檸七味
自從上次 KittyRun 响西九龍食過 文青玫瑰雞翼 後, 一直念念不忘, 好掛住靚得黎又甜脆皮 嫩滑多汁 嘅玫瑰蜜糖味雞翼啊...今次食咗 3款口味, 除左我嘅心頭好, 佢簡咗 2款心水... 雞翼控表示: 講得好啱啊! 呢款就係我念念不忘 不斷強烈推介比同事嘅 - 文青玫瑰雞翼 靚靚嘅佢令我好想快啲食...香甜外皮 有質感, 肉剛熟 熱辣辣 keep 到肉滑有肉汁... 滿滿幸福感啊!!! 港式避風塘蒜香 夠香口 皮脆肉嫩 啱啱好熟 嘅多汁雞翼香香辣辣好過癮唔食得辣嘅我都可以接受到鼠尾草鹹蛋黃哥香噴噴 帶點creamy味道香濃得很吃著有點滿足感呢個口味記得要分享啊~一個人怕會有點膩啊!!!

雞翼控表示: 講得好啱啊!

呢款就係我念念不忘 不斷強烈推介比同事嘅 - 文青玫瑰雞翼

靚靚嘅佢令我好想快啲食...

港式避風塘蒜香

夠香口 皮脆肉嫩 啱啱好熟 嘅多汁雞翼
香香辣辣好過癮
唔食得辣嘅我都可以接受到

香噴噴 帶點creamy
味道香濃得很
吃著有點滿足感

呢個口味記得要分享啊~
一個人怕會有點膩啊!!!