2024-03-15 250 瀏覽
嚟到元朗想食雞煲🐣朋友就介紹咗呢間小店,仲督促我一定要book 位,所以個日就嗱嗱臨book咗,好彩仲有位🤭舖頭分兩層,但係唔太大,去到個時張張枱都full 哂,所以唔book 枱應該冇得食🥺🥺重慶雞煲(全隻) BB 辣 $268一去到諗都唔洗諗梗係即刻叫咗個雞煲先,我哋仲叫多咗水魷魚($62) 、豬粉腸($68)同牛柏葉($62),可以叫職員姐姐上枱時連埋雞煲一齊炒,等佢哋可以索哂啲雞汁,會入味好多😲🤩佢雞煲個汁做得好好,惹味得嚟又唔會好鹹,第一次試就叫咗BB辣👶🏻辣味就唔係好重,所以好啱啲唔食得辣但又想食雞煲嘅人,如果食得辣嘅,我建議可以叫小辣 / 中辣🌶️🤭雞肉件件都好大舊,而且即使係咁煲住,啲肉都係好嫩滑,佢個雞煲份量勁多,我哋4 個人,就咁食完個雞煲都飽咗😳值得一提係佢煲入面嘅洋蔥🧅煲到淋哂所以好甜,令人回味無窮🤤即炸響鈴(1份) $55佢一份響鈴有8 舊,如果少人啲可以叫半份,一條嘅size係平時我哋出去食嘅1倍,超誇張😳第一次食即炸響鈴,真係一食就食得出個分別,炸到好鬆脆,一咬就碎,平時食響鈴一定係浸落邊爐湯底度🍲呢度餐廳姐姐教咗我哋一個特別食法🧏🏻‍♀️就係唔好加水住,直接
重慶雞煲(全隻) BB 辣

重慶雞煲(全隻) BB 辣 $268
即炸響鈴(1份)

即炸響鈴(1份) $55
佢一份響鈴有8 舊,如果少人啲可以叫半份,一條嘅size係平時我哋出去食嘅1倍,超誇張😳第一次食即炸響鈴,真係一食就食得出個分別,炸到好鬆脆,一咬就碎,平時食響鈴一定係浸落邊爐湯底度🍲呢度餐廳姐姐教咗我哋一個特別食法🧏🏻‍♀️就係唔好加水住,直接將個響鈴點落去個雞煲汁,停留2秒就拎返起佢😌因為如果浸林晒,就嘥咗佢哋即炸嘅心機,真係好出色,絕對係我人生中食過最好食嘅響鈴🫣
美國雪花肥牛(大)

美國雪花肥牛(大) $198
雞煲食到中段先發現我哋叫多咗,其實一個雞煲就已經夠肉,唔需要再加多一碟牛,不過既然叫咗,同埋佢份牛望落去咁靚,點可以唔食埋佢呢😎🤪平時啲雪花肥牛就好多肥肉,呢度嘅雪花肥牛肥肉均勻,真係好似雪花咁靚,而且係厚切,唔會淥完就散開晒,食落好有咬口同埋好重牛味,正呀😋
油麥菜

油麥菜 $42
最後尾就梗係要淥啲油麥菜嚟作結啦😚
總括嚟講呢一間係我食過份量最大份嘅雞煲,而且呢度啲職員姐姐全部都勁好人同welcoming,好似識咗佢哋好耐咁,明明我哋先第一次見🤣成餐飯食得好開心,嘢食100分,服務都100分🥰鍾意食雞煲打邊爐嘅你🍲一定唔可以錯過👍🏻
2024-03-10
重慶雞煲(全隻) BB 辣
即炸響鈴(1份)
美國雪花肥牛(大)
油麥菜
2024-03-11 193 瀏覽
雞煲非常香濃惹味,四人份量好多好足。啲雞幾好新鮮好滑,火鍋配料亦好好食。店員好好,會按客人想食的給建議,食物來到後又會提醒你什麼東西先放進去,大火定細火。雖然間店細細地,有啲迫,但係食得好滿足,真心推介!
雖然間店細細地,有啲迫,但係食得好滿足,真心推介!
2024-03-02 172 瀏覽
以為鋪子唔大,原來有二樓,地下係開放式的設計,六張枱左右,冇門遮擋,夜晚好多時有食客坐出門口。今次上2樓食,會靜啲,女員工招呼得很好。四人食,叫了半隻雞🐔的 BB辣 重慶雞煲,加多幾隻鮑魚, $13隻,辣度真係好B B(下次可試小辣)不過勝在好惹味,最喜歡就是勁多芫荽!食完雞煲,跟住就係加湯打邊爐。推介:手切牛,不過份量少了一點;廣島蠔,一碟有六隻,比想像中大隻;手打三寶丸,每款四粒,(蝦丸,墨魚丸,鯪魚丸),蝦丸和墨魚丸,尤其出色;炸響鈴,食完半份即炸響鈴,唔夠喉,要再叫多半份。飲品都好多款選擇👍🏻服務態度👍🏻冇限時👍🏻

推介:
手切牛,不過份量少了一點;
廣島蠔,一碟有六隻,比想像中大隻;
炸響鈴,食完半份即炸響鈴,唔夠喉,要再叫多半份。
飲品都好多款選擇👍🏻
服務態度👍🏻
冇限時👍🏻

2024-02-28
  • 手切牛
  • 手打三寶丸
  • 即炸響鈴
2024-01-17 499 瀏覽
行過棧門口,一陣辣香就撲鼻而來,心諗:今晚試下啲火辣辣嘅地道美食,有無咁正!食完秘製重慶一隻雞(小辣),個心話:呢個小辣叫我汗流夾背,辛辣入喉,麻麻哋真係刺激!肉質滑溜,入口即溶,勁有驚喜咁喎🍗。椒鹽粟米嘅香脆,每啖咬落都有稻花香嘅feel,味道鮮甜得嚟,真係夾啲椒鹽,滋味一流🌽。而家講到椒鹽脆肉鯇,呢個我就要讚下!外皮脆卜卜,有種聽覺同味覺嘅雙重享受,咬落去皮脆肉嫩,絕妙唔漏奶!呢間餐廳重點就係小食,幾舊有驚喜!辣度夠晒醒神,小食之選推介咁好味,而且唔會過分鹹膩。本身唔太敢嘗辣,但今次真係叫我愛上親親辣味嘅美味!個晚嘅食驗,真係正過癮,辣到飲水都以為係火😆!下次一定會再戰,重口味食評,手上麻得我文字都寫到抖。差啲忘記了,呢度嘅服務,都係值得讚下,態度友善得嚟親切。辣好食,環境清爽,五星級少於評低咗黎!🌟🌟🌟🌟🌟

2023-11-17 731 瀏覽
雞煲味道好普通,唔明點解咁多人讚好. 打邊爐食材質素完全偏低,所謂牛頸脊仲薄過張即棄枱布. 收費唔平,仲要加一服務費. 同一收費標準,好多地方好食過佢. 唔識冇損失,絕對冇下次.
2023-11-13
2023-10-22 743 瀏覽
我第一次來,這家是住屯門的朋友介紹。駕車來的話旁邊有個起碼十層的停車場,坐西鐵可以在朗屏站走來。餐廳有上層,我們六人坐一圍圓桌。一開始多芫荽很吸引反而比幾蚊加配的只是碎芫荽一小碟,建議不需要加~雞量足,花椒麻辣味道雖不算濃,但夠多汁so far係Ok的。但其他邊爐選料不是太新鮮,抑或急凍處理太久了,都要改善下。肥牛的色水如圖,無肉味。蠔仍然冰冰的,未完全解凍。—感覺只吃雞煲的話可以,可是這樣不夠飽呀⋯⋯另外服務態度ok的
我第一次來,這家是住屯門的朋友介紹。
駕車來的話旁邊有個起碼十層的停車場,
坐西鐵可以在朗屏站走來。

餐廳有上層,我們六人坐一圍圓桌。

一開始多芫荽很吸引

反而比幾蚊加配的只是碎芫荽一小碟,建議不需要加~

但其他邊爐選料不是太新鮮,抑或急凍處理太久了,都要改善下。
肥牛的色水如圖,無肉味。
蠔仍然冰冰的,未完全解凍。

感覺只吃雞煲的話可以,可是這樣不夠飽呀⋯⋯

另外服務態度ok的
2023-05-29 1555 瀏覽
經朋友介紹,特登去元朗食雞煲🥰🎉呢一間雞煲真係大力讚賞!!不但食物質素好味,而且店員亦都好親切,同你有講有笑,甚至食到中途,老闆特登上樓問我哋食物嘅質素及意見,睇得出真係好用心做🩷👍🏻👍🏻1. 重慶雞煲(全隻)小辣🌶️雞煲內嘅湯底非常濃郁😋😋而且姐姐會好樂意幫你炒一炒,定期仲問你需唔需要加湯,服務非常親切🩷雞唔會好硬,軟硬適中,湯底滲晒入去雞肉,非常Juicy😋😋👍🏻如果唔食得辣嘅朋友,可以試吓小辣,絕對容易入口👍🏻不過如果原本已經食得辣,我個人認為可以叫辣啲,會更加惹味😋2. 安格斯牛頸脊(大)🐮牛肉配埋湯底一流,牛肉味亦10分濃郁,值得一試🩷3.響鈴即炸響鈴要趁熱食🤣響鈴嚟到枱面嘅時候仲係熱辣辣,就算就咁食亦都好滋味,加埋湯底更加係一流,街邊嘅響鈴絕對比不上🤩🤩

1. 重慶雞煲(全隻)小辣🌶️

2. 安格斯牛頸脊(大)🐮
牛肉配埋湯底一流,牛肉味亦10分濃郁,值得一試🩷
安格斯牛頸脊(大)

3.響鈴
即炸響鈴
2023-05-29
全隻雞煲
安格斯牛頸脊(大)
即炸響鈴
2023-04-10 1445 瀏覽
餐廳出名成日爆滿,好奇係咪真係咁好食,所以夜晚去試下。一入到去,基本上無訂位好難有位,餐廳的價位唔算平,半隻雞要$188,打邊爐配料按碟計,埋單起碼人均過$200。點單後伙記會幫你炒雞煲,份量唔多,勝在味道好食。配料一分錢一分貨,新鮮,但價錢唔平,一份牛肉過$150, 一份豬肉接受$100。
餐廳出名成日爆滿,好奇係咪真係咁好食,所以夜晚去試下。

2023-02-01 1509 瀏覽
趁著還有些少凍的天氣來個雞煲就最好不過,位於朗屏站附近的雞煲棧非常受元朗街坊歡迎,由於小店上下兩層加起來座位都不算多,很容易就爆滿,晚市不訂位很大機會要摸門釘。首先要讚的是勁爆多芫茜😂愛茜人仕必定心心眼,店員到適當時候會幫忙翻炒,炒香芫茜及洋蔥等配料滲出的麻辣香氣先令人胃口大開,小辣的麻辣醬汁已有一定辣度,濃郁惹味,而雞件份量也頗多,一隻雞的份量已足夠四位男仕半飽。吃完雞煲便加清湯繼續火鍋,火鍋配料方面平平穩穩不算十分突出,比較特別是即炸響鈴,加上芝士邪惡度滿分,牛筋丸爽彈多汁也是十分推薦,另一名物椒鹽粟米除了椒鹽香外,亦加入少許孜然粉增加惹味程度,送啤酒一流。💸人均消費$250-300📍雞煲棧火鍋 (元朗)元朗媽橫路21-43號地下11號舖

吃完雞煲便加清湯繼續火鍋火鍋配料方面平平穩穩不算十分突出,比較特別是即炸響鈴,加上芝士邪惡度滿分,牛筋丸爽彈多汁也是十分推薦,另一名物椒鹽粟米除了椒鹽香外,亦加入少許孜然粉增加惹味程度,送啤酒一流。

💸人均消費$250-300

📍雞煲火鍋 (元朗)
元朗媽橫路21-43號地下11號舖
2022-11-11 2297 瀏覽
見食評個個都讚,天氣開始涼專登過嚟試$188半隻雞侍應好有招呼,會幫手較大火炒香d雞,再轉細火提示幾時食得!雞煲嘅味道係可以嘅,雞肉嫩滑,但好多地方都食過類似e個味道,感覺又唔會話好出色!安格斯牛頸脊$158碟超伏,一睇d雪花就知唔對路!冇肉味又唔夠脂肪均勻,感覺就唔係食緊安格斯牛頸脊!我覺得e碟牛只值$38廣島蠔伏,6隻裏面有2隻臭左如果淨係食雞煲嘅話都可以再嚟,但一定唔會再點牛同蠔囉!
見食評個個都讚,天氣開始涼專登過嚟試
$188半隻雞
侍應好有招呼,會幫手較大火炒香d雞,再轉細火提示幾時食得!

安格斯牛頸脊$158碟
超伏,一睇d雪花就知唔對路!

冇肉味又唔夠脂肪均勻,
感覺就唔係食緊安格斯牛頸脊!
我覺得e碟牛只值$38

廣島蠔
伏,6隻裏面有2隻臭左

如果淨係食雞煲嘅話都可以再嚟,
但一定唔會再點牛同蠔囉!

• 雞煲
2022-08-13 2880 瀏覽
食過幾次雞煲棧外賣,每次都係買番屋企食,未試過現場堂食,今日同朋友一齊試下堂食雞煲,叫咗半隻秘製重慶雞煲 BB 辣。半隻雞都好大份,鋪面勁大堆芫茜,入面有洋蔥同薑蔥,店員姐姐好好服務,過一陣就會過黎幫我地炒下個雞煲,又頻頻換骨碟。雞肉嫩滑有肉汁,好入味,雞件 件件都大舊,滾得耐雞肉都唔會乾同硬晒,雞煲醬汁好惹味,本身唔食得辣,BB 辣啱啱好,如果鍾意食辣嘅朋友,可以叫小辣或者中辣。叫咗半份即叫即炸嘅響鈴,超級好食,熱辣辣,勁香脆,豆味濃,點啲雞煲汁,好香口,黎雞煲棧一定要食響鈴。手打三寶丸有鯪魚肉丸、蝦丸、墨魚丸,三款各有特色,粒粒都好結實彈牙,好足料鮮味。薯粉同午餐肉就一般火鍋配料。我地坐樓上,當時比較人多,所以嘈吵啲,唔太適合一邊滾一邊傾計。兩個人食咗$432,堂食全日免加一。如果黎食雞煲棧,記得預先訂枱先,因為成日都好 full。

薯粉同午餐肉就一般火鍋配料。

2022-08-13
  • 響鈴
2022-07-10 1748 瀏覽
無論係平日定週末,雞煲棧都係滿座!大家想食的話,記得要預先book位😉雞煲棧已經幫襯過好多次,原來一直都未寫食評! 咁多年雞煲既味道水準都keep住咁好! 👍🏻今次雞煲加左粉腸!份量足,雞滑,多茜!正👍🏻個人比較喜歡中辣,但今次有朋友唔食得太辣,所以叫小辣。即炸響鈴~ 必點! 非常脆脆♥️蓮藕同淮山都係配雞煲汁好正既配料! 😍反而牛肉有待改善。😕其他配料就正正常常! P.S 佢哋都有做外賣㗎,如果係屋企打邊爐,都可訂個雞煲返屋企食先😁

今次雞煲加左粉腸!份量足,雞滑,多茜!正👍🏻
個人比較喜歡中辣,但今次有朋友唔食得太辣,所以叫小辣。

即炸響鈴~ 必點! 非常脆脆♥️

蓮藕同淮山都係配雞煲汁好正既配料! 😍

反而牛肉有待改善。😕

其他配料就正正常常!

2022-05-17 1876 瀏覽
其實元朗區有唔少雞煲,呢間都算係唔錯。價錢黎講唔算平,平均都要三百左右一位。但食物質素黎講都算高另外要讚一下服務,員工好有禮貌,服務非常.雞煲 - 要咗小辣,味道唔錯,唔會勁甜,四個人食半隻雞份量都算多。.牛頸脊 - 唔算好出色,有牛味但唔濃,好薄片,食落唔夠嫰。.橡果豬 - 唔太記得全名😂但呢個好高質好嫰滑,有肉味,入口溶,推介🙌🏻.嚮鈴 - 開頭以為漏單,因為其他野都黎齊,呢個要等好耐。後來知道原來係即炸,咁就非常有驚喜!好香脆,不過可以厚身少少會更有口感。.白鱔片 - 份量有啲少,但味都ok, 冇乜骨,同埋切得好薄。
另外要讚一下服務,員工好有禮貌,服務非常
牛頸脊 - 唔算好出色,有牛味但唔濃,好薄片,食落唔夠嫰。
橡果豬 - 唔太記得全名😂但呢個好高質
好嫰滑,有肉味,入口溶,推介🙌🏻
2021-09-17 3854 瀏覽
雞煲火鍋專門店 麻辣雞煲醬汁相當惹味香濃足料 食完雞煲再打邊爐 雞件大件多肉 汁醬辣又麻香 好滋味食材新鮮講究 每日返貨 雞子都特別肥美大隻過人 可以吸收晒雞煲醬汁嘅味道香辣惹味魚肉片一樣係新鮮魚 肥美鮮味 放入湯底煮一煮,好快熟就食得 入口嫩又香仲有好多唔同配搭 通常2人食一份雞煲已經好飽 平均消費$300評分8/10元朗媽橫路21-43號地下11號舖
雞煲火鍋專門店
仲有好多唔同配搭 通常2人食一份雞煲已經好飽

平均消費$300
評分8/10
元朗媽橫路21-43號地下11號舖
2021-08-10 2555 瀏覽
說起元屯天最好食嘅雞煲,必定要食雞煲棧。首先麻辣雞煲醬汁相當惹味香濃、足料。建議可以加牛柏葉、豬粉腸一起炒!豬粉腸可以吸收晒雞煲醬汁嘅味道,超級惹味!第二要介紹的是他們的即炸響鈴,一定要試!即炸出嚟非常香脆,趁雞煲未加湯之前,先放入一條響鈴,吸收雞煲的醬汁,相當好食😋第三樣必試既係牛筋丸。牛筋丸咬開,內裏充滿肉汁,絕對唔會「柴」,相當出色!通常兩人食一隻雞,再加少少配料已經好飽。建議大家要早點訂位,通常星期五六日都好full。而且仲可以預留2樓嘅位置,坐得更加舒服。
說起元屯天最好食嘅雞煲,必定要食雞煲棧。

• 麻辣雞煲
  • 即炸響鈴