同個飯腳去左幾次,次次都係等了又等,等到要轉場。今次,唔洗等。 仲可以食到雞煲仲打邊爐,雞煲好香,味道好香少少辣,我唔太食辣都食到。 打邊爐料好新鮮,好好味。蓮藕片十分爽口,正呀⋯⋯😋好地道小店,好貼地,街坊路線。 我都係第一次見個員工叫老闆做野,員工姐姐見我地唔識加熱個雞煲就走黎睇下,她炒兩下就食得,如果唔係有她的話都唔個知要等到何年何月😛老闆可能見我地陌生的客人都問下我地d野好唔好食。其實,野食好食是重要,好耐無見過食人情味的小食。 要等檯都係值得👍
同個飯腳去左幾次,次次都係等了又等,等到要轉場。
要等檯都係值得👍
2020-05-11 250 瀏覽
作為雞煲既愛好者,平均每月都食兩次,雞煲棧係其中一間想試好耐,喺疫症期間終於叫到男友外賣回家。呢個雞煲非常足料,尤其是有極多我最鐘意食既洋蔥,覺得開心。叫少辣已經好辣,食到流鼻水,非常過癮。雞件多肉而且肉質頗滑,不錯!我地除左雞煲,仲叫左即炸響鈴同薯粉。炸響鈴都幾大份,五條夠哂長,而且炸得好脆。薯粉都大大袋,夠兩個人食,索哂雞煲汁好正。好鐘意佢雞煲唔會乾身,咁樣就算之後再加雞湯打邊爐個湯底都唔會太稀,讚!

外賣自取
2020-04-15 668 瀏覽
今日約咗一班老友去元朗食雞煲,元朗大大話話都有好多間雞煲店,最後揀咗呢間喺朗屏站附近嘅雞煲棧。一坐低,衛生功夫做足,食客安心食飯,疫市下值得一讚。叫咗個招牌雞煲(半隻),色香味俱全, 質素高出任食雞煲一兩班,雞件嘅質地好靚,調味都相當惹味。食完有啲後悔,因為叫得半隻,完全唔夠喉。講一講配料,安格斯牛頸脊(大份),肉質幾靚,呢個價位絕對值回票價,好過出面唔少舖頭。之後就係打邊爐啲熱門配料,大體嚟講都夠晒新鮮,打邊爐最緊要啲料夠新鮮。另外要特別提一提響鈴,呢到嘅響鈴係超長版,夠晒過癮!

2020-03-02 870 瀏覽
我同朋友正係食大排檔定雞煲猶豫之間,最後俾佢的香味吸引咗😂原來鋪仔細細有2層,雖然我們坐樓上要同另一對情侶搭枱,但是大圓枱都算舒服,雞煲我都是小辣,味道唔錯最驚喜係佢個豬紅勁似鴨血~即炸魚皮都幾好食~特別之處是佢電視睇ViuTV
2020-01-04 1151 瀏覽
開頭見10個有9個食評都係雞煲,差啲想叫雞煲,但我真係好想好想食烤魚,最後都係叫咗魚🤤🤤🤤🐟🐟抱住會唔會中伏呢個忐忑嘅心情迎接奇味烤魚,揀咗魽魚,都夠3/4個人食,仲要有好多配料喺入邊,芽菜、豆腐、薯粉等,薯粉夾極都仲有,我哋開頭唔知佢入面有,仲加左個薯粉,最後要打包個薯粉😂🐟🐟其他邊爐料正常發揮,無咩點影相,因為我掛住食魚食魚,條魚食極都有,所以唔記得影其他料😂 於是對佢地無好深印象,最緊要都係個煲🤤同埋我無中伏。
奇味烤魚

2019-12-13
奇味烤魚
2019-12-07 1336 瀏覽
本身聽講係黃鋪咪幫襯下,黃唔黃我唔敢肯定,但係態度非常差,明明有客埋緊單但問啲姐姐又話冇,對等位既食客非常冇禮貌,黃店唔止你一間,如果你唔識飲水思源就以後唔會再去喇。
2019-12-07
2019-11-09 1731 瀏覽
《雞煲棧》誰說兩個人不能去吃雞煲😂跟媽咪之前下班經過看到難得人少,當然不錯過~唯一是兩個人.. 沒法點太多🤷🏻‍♀️🔸雞煲(半隻)+牛肩+響鈴汁很濃味~配菜超多。肉的質數也不錯,就數少了點如果吃得下,在快吃光時再加個烏龍麵/粉絲之類,拌那汁應該會超好吃~店員也很熱心的服務,感覺很良好,這店平時人也很多,要去最好是先致電預約~💲Hkd 150@人🏡元朗媽橫路21-43號地下11號舖🕟17:30 - 00:00
雞煲棧》
誰說兩個人不能去吃雞煲😂
跟媽咪之前下班經過看到難得人少,當然不錯過~
唯一是兩個人.. 沒法點太多🤷🏻‍♀️

🔸雞煲(半隻)+牛肩+響鈴
汁很濃味~配菜超多。
肉的質數也不錯,就數少了點

💲Hkd 150@人
🏡元朗媽橫路21-43號地下11號舖
🕟17:30 - 00:00
2019-10-11 1565 瀏覽
元朗朗屏站至水邊圍一帶有好多間雞煲餐廳,由於住得近我幾乎間間都食過,雞煲棧算係比較出色嘅一間。雞肉好入味,叫小辣其實真係唔太辣,但會惹味d,適合本身唔係好食得辣嘅朋友。火鍋配料全部都幾好食,響鈴尤其出色,即炸,但佢嘅配料唔平,尤其係同同區雞煲餐廳比較。不過一分錢一分貨啦,所以佢比起同區雞煲好食,埋單都係$200幾一位。見好多人推介小菜,我地無乜點叫小菜,叫左兩碟味道中上,我自己覺得雞煲好食D。大排檔style餐廳,又唔限時,服務態度又好,老闆仲請左兩枝啤酒我地飲,最緊要係,雞煲呢道菜咁油,食完第二日個肚都無唔舒服,值得推介!
2019-08-31 1233 瀏覽
雞煲好大煲,叫左小辣,個汁好好味。響鈴即炸超脆口又唔會有油益味,正!另外仲叫左啲小菜:小炒王,好夠味、椒鹽粟米,有椒鹽味得黎又幾清新。總體覺得好好食,價錢唔貴,抵食之選!最重要係服務態度超好,無得彈!一定會再去嘅!
麻辣雞煲
2019-08-31
麻辣雞煲
2019-04-25 1001 瀏覽
就叫左半隻雞,再加BB辣(唔太食得好辣!)雞肉好有肉地,而且係大大粒,口感唔太鞋口,而醬汁底好正,咸咸地又有少少辣,係引起胃口既!食左差唔多半個鐘,就食完個雞煲,就請店員加湯水變成打邊爐(雖然佢有得揀,但都係平平地,第一次食試下先)因為食到飽飽地,就叫左啲時令蔬菜,媽媽話蔬菜好新鮮,口感鮮爽,脆甜!

2018-06-11 1840 瀏覽
友人從外國回來想試地道餐廳..雖則雞煲不是香港地道食物..但友人相當好奇於是就帶他們來到雞煲棧一試..其實元朗雞煲店很多..但呢間!又有小菜食..於是就試下..秘製重慶雞煲一隻雞-小辣味道不錯!夠曬麻椒鹽粟米好好味呀!推介其實呢味椒鹽粟米曾經去澳門時試過,已經覺得好特別!但澳門那間餐廳是全條粟米的..而雞煲棧就留了中間的粟米心。椒鹽脆肉鯇又是值得推介!外面好脆內面好鮮..而我食中幾舊都冇魚骨相中已夾了幾舊..原本滿滿的..下次我會再來試下其他小菜的

秘製重慶雞煲一隻雞-小辣
味道不錯!夠曬麻

好好味呀!推介

椒鹽脆肉鯇
又是值得推介!外面好脆內面好鮮..而我食中幾舊都冇魚骨
相中已夾了幾舊..原本滿滿的..
下次我會再來試下其他小菜的
2018-01-24 1924 瀏覽
有朋自遠方來,想搵個地方邊食野邊吹水,搵左呢間係朗屏唔算太顯眼嘅店。味道不過不失,不過飲啤酒吹水幾正。以各種鍋同雞煲為主,配料選擇幾多,不過價錢都唔算平。湯底幾濃郁,有雞嘅鮮味同胡椒香味,不過稍為油膩。推薦加竹笙,吸哂湯嘅精華!湯入面有唔少豬肚,雞都幾大份,不過肉質唔算嫩滑。相對上豬肚更出色,口感爽滑。淮山份量比想像中少,新鮮程度一般。大腸好脆口,又唔會韌,加埋酸辣醬食有驚喜!總括黎講食物味道可以,但價錢偏貴。舖頭細細幾岩一班人食野吹水

以各種鍋同雞煲為主,配料選擇幾多,不過價錢都唔算平。
胡椒豬肚雞

淮山

淮山份量比想像中少,新鮮程度一般。
炸大腸

大腸好脆口,又唔會韌,加埋酸辣醬食有驚喜!

2017-12-28
淮山
炸大腸
2018-01-03 1247 瀏覽
天氣冷,遇著西方節日,食雞煲....主要唔想同人地迫食西餐。點咗4樣嘢,半隻雞多麻少辣,炸魚皮、蓮藕,生根。兩個人飽飽的。雞肉不怕嚡,魚皮是少有的厚身的。生根有點硬,蓮藕我冇食。

點咗4樣嘢,半隻雞多麻少辣,炸魚皮、蓮藕,生根。

兩個人飽飽的。

雞肉不怕嚡,魚皮是少有的厚身的。

生根有點硬,蓮藕我冇食。

炸魚皮
2017-12-27
炸魚皮
2017-11-13 1253 瀏覽
本來想食海鮮冬瓜煲,但原來要早一日訂...所以就食左胡椒豬肚包雞,不過同張相唔同,嚟到係落左豬肚先,再之後自己落雞,唔係豬肚包住隻雞嗰張相個樣,但係好食嘅,個湯幾好味,仲有好多腐竹,啲雞都可以,肉唔會梅,仲叫左鵝腸,新鮮嘅,仲有肥膏痴住,爽口,牛頸脊,好食,清晒成碟,豆腐,係盒裝百x豆腐之類,雞子,超大粒,我唔食唔知咩味道,蝦滑,好多蝦喺入面,味道就ok la,手包水餃,幾好食,唔知係咪真係自己包啦,但就唔係包裝水餃烏冬,貴左啲食左1千找返幾蚊,因為2個大人2個細路,計落有啲貴,不過佢地食物嘅分量唔會太少,我地食唔晒啲鵝腸同雞,如果4個人大人就唔會覺得貴嘅

仲叫左鵝腸,新鮮嘅,仲有肥膏痴住,爽口,
牛頸脊,好食,清晒成碟,
豆腐,係盒裝百x豆腐之類,
雞子,超大粒,我唔食唔知咩味道,
蝦滑,好多蝦喺入面,味道就ok la,
手包水餃,幾好食,唔知係咪真係自己包啦,但就唔係包裝水餃
烏冬,貴左啲

牛頸脊
鵝腸
胡椒豬肚包雞
2017-07-10 1348 瀏覽
二人叫左半隻雞煲bb 辣 (8/10)雞同汁都好多,好足料!!味道都好好,雞都好滑追加左牛肩脊咁上下名既 (7/10)都好食既,有牛味無我食開個啲色水咁靚可以再新鮮啲蜂巢豆腐 (8/10)份量同解凍都夠一放落個煲就嗦晒啲汁正呀!!!羅白同出前一丁我就唔特別講但要讚呀姐細心既,又俾牙籤呀,又俾飲管呀仲等我地食完先收工都無黑面仲幫我地睇住啲火加湯,好好人,服務係一流既小提示:佢十點前last order, 十一點幾就收架啦
二人叫左半隻雞煲bb 辣 (8/10)

雞同汁都好多,好足料!!
味道都好好,雞都好滑

追加左牛肩脊咁上下名既 (7/10)

都好食既,有牛味
無我食開個啲色水咁靚
可以再新鮮啲

蜂巢豆腐 (8/10)
份量同解凍都夠
一放落個煲就嗦晒啲汁
正呀!!!

羅白同出前一丁我就唔特別講
仲幫我地睇住啲火加湯,好好人,服務係一流既

小提示:佢十點前last order, 十一點幾就收架啦