2025-04-23
純分享,冇圖片最後一次食呢間鋪頭,已經回溯到2018。。上星期落機,第一時間就已經好想食最愛嘅蠔仔粥同鵝片,墨魚同三寶。食嘅依舊係味道同情懷,人物冇變,裝修好似都冇咩點變,至於價錢,都冇話大幅度上調,隔離區嘅街坊表示好恩惠。蠔仔粥味道如惜,足料亦唔會死咸冇鮮味,最愛芫茜可以吊起成碗粥嘅味道!鵝片係往日必點,但今次突然好想啃骨頭,就點咗半隻鵝,每啖鵝肉越咬越香,滷水味唔會太濃太搶。鹽水雞係今次第一次試,叫咗半隻,抵食又好好食,屋企人接下來幾日都不停想翻兜!墨魚拼鵝腸,個人感覺鵝腸稍微失色,唔入味(其實食唔出味道😂)咬口方面就唔鞋嘅,但唔會脆口墨魚就冇太特別嘅記憶點,但味道亦唔突出滷豆腐都係同一陣味,但質地唔易爛亦唔會浸到好硬,幾容易入口上文提到嘅三寶,因為一個小意外冇得試住,下回分解味道本來就見仁見智,但一家人經營管理嘅鋪頭,到今時今日都做得住,七點幾已經坐爆,總有佢地吸引回頭客嘅理由。但可愛嘅一點係,事頭婆都係由數字落單,而且怕我會浪費,叫我就住點,本來想一隻鵝俾事頭婆叫停🤣4個人食唔哂,結果落單嗌單係有三寶,可惜外賣拎到返屋企,個三寶冇出現到
最後一次食呢間鋪頭,已經回溯到2018。。
墨魚就冇太特別嘅記憶點,但味道亦唔突出
滷豆腐都係同一陣味,但質地唔易爛亦唔會浸到好硬,幾容易入口
上文提到嘅三寶,因為一個小意外冇得試住,下回分解