2025-07-01
泰式小館食評|朋友聚會大滿足!🥹✨今次同班朋友試咗間泰式餐廳,樣樣嘢都好好食,真係食到好幸福!朋友知道我唔食得辣,專登揀咗**椰子雞湯**,一飲就愛上~湯底清甜帶椰香,朋友仲話有啲似冬陰功嘅風味,但唔辣好啱我❣️ **炭燒豬頸肉**絕對係必點!外層燶邊脆口,內裡肉質嫩滑,油脂香濃但唔膩,食落超正🐽~**肉碎飯**雖然有少少辣,但香氣十足,加埋兩隻流心煎蛋撈勻食,簡直無得輸! **咖喱配**蒜蓉包**係另一個驚喜~咖喱香濃唔刺激,點埋脆身蒜蓉包,味道超級夾😚!最後以一碗暖笠笠嘅**泰式糖水**作結,是送的!!甜而不膩,完美收尾🙈~ 環境唔算豪華但坐得舒服,食物質素高,人均$166性價比爆燈!絕對會再encore~🌟