2024-02-02 743 瀏覽
昨晚同兩位Foodie朋友一齊去左新蒲崗一間比較出名懷舊飯店到食打冷同交流美食心得☺️間野好有香港地道特色😂真係值得一試😅滷水鵝滷汁是其獨特之處,它是鵝肉滷製過程中的調味汁。滷汁的味道通常醇厚而濃郁,可以滲透到鵝肉內部,使得整道菜的味道更加豐富😋肥鵝腸拼粉肝肥鵝腸質感嫩滑而且散發出豐富的鵝肉香氣,讓人感受到細膩的口感和獨特的風味😚豬肝淡淡嘅肉香,口感好嫩滑😚具有一定彈性大漠牛柳粒牛肉為主要食材,經過切割成小塊後,用特制的調料醃製,再炒至熟透😍特點是肉質鮮美,調味香濃😂避風塘炒蜆蜆本身帶有鮮甜的海鮮味道,而炒煮時加入的蒜和辣椒則為整道菜式增添了一層香辣的風味😌蜆肉柔嫩而有嚼勁,炒煮後保持了其優越的口感🥳魚露蝦以魚露作為主要調味料,使其味道更加豐富。魚露的鹹味能夠提升蝦的鮮味,使其更加鮮美。蝦的彈牙口感和魚露的風味完美結合🤩豆醬雞加入檸檬醬汁~具有濃郁嘅豆香味和鹹味🤓雞肉保持鮮嫩多汁嘅口感🥸最後,有個小驚喜就係一碟懷舊甜品😎口感有啲似糯米糍好煙韌🥸真係好好食😎仲有要值得一讚,就係有位服務員態度非常之熱情招待我們🥶呢間嘢下次有時間會再試🫢

肥鵝腸拼粉肝
豬肝淡淡嘅肉香,口感好嫩滑😚具有一定彈性

2024-01-31
  • 滷水鵝腸
  • 滷水鵝片
5天前 0 瀏覽
#heyfoodly_新蒲崗#heyfoodly_潮州打冷陳儀興飯店相信應該冇乜人未聽過 主打食老字號潮州打冷 夜晚八點幾都坐到滿座 但店員哥哥依然貼心為我哋介紹菜式既食法.凍食黃油馬友肉質好實正 好鮮甜 大大條啖啖肉 就算唔點醬都好好食一啲都唔腥本身唔太鍾意食魚嘅都覺得好食.潮式滷水拼盤滷水肥鵝腸拼鵝粉肝滷水夠入味 鵝腸都口感爽脆彈牙同埋底層嘅滷豆腐都好入味但又唔會太鹹.潮州春菜食潮州菜一定會食下 因為平時好少會食質感會有少少偏淋但連埋湯汁入口都幾好味同埋個湯底都唔會好油.潮州魚湯浸大蜆魚湯除咗奶白色之外 味道仲鮮甜香濃仲要再配埋啖啖肉嘅大蜆 真係好鮮.潮州蒜香骨勁香口既一個餸菜一咬落去就可以同骨分開仲會食到有蒜炸同南乳嘅味道而且仲要係啖啖肉好好食地址:陳儀興飯店 (崇齡街) (新蒲崗)新蒲崗崇齡街40號地舖
#heyfoodly_新蒲崗

勁香口既一個餸菜
一咬落去就可以同骨分開
仲會食到有蒜炸同南乳嘅味道
而且仲要係啖啖肉好好食

地址:陳儀興飯店 (崇齡街) (新蒲崗)
2024-04-22
  • 滷水鵝腸
  • 蒜香骨
  • 馬友
5天前 0 瀏覽
✨新蒲崗·陳儀興飯店✨ @yeehingchan 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹最愛收工食潮式打冷,吃的除了食物味道還有珍貴的人情味!一行傷店內已見到滷水在窗及枱面,令人流哂口水🤤打冷必食春菜厚肉多膏肥鵝腸拼鵝粉肝招牌蒜香骨鮮魚湯浸蜆潮州凍魚(馬友)潮洲春菜,這道菜以鮮嫩的春菜作為主要材料,搭配肥瘦適中的豬腩肉口感細膩,味道豐富。春菜的獨特香氣融合了腩肉的油香,每一口都讓人食指大動。鵝腸拼鵝粉肝,這道菜以鵝腸和鵝粉肝為主料,搭配潮州獨特的調味料,鹹香的味道讓人回味無窮。鵝腸的軟嫩爽脆口感和鵝粉肝的濃郁肉香完美結合,給人一種獨特的美食享受。蒜香骨是我在潮州菜中最愛的一道菜。精選的豬肉骨頭經過細心處理,入味的蒜蓉在火候適中的狀態下爆炒,散發出濃郁的蒜香,讓人垂涎欲滴。每一塊骨頭都軟嫩可口,入口即化,讓人欲罷不能。鮮魚湯浸大蜆是潮州菜中的一道經典湯菜。新鮮的大蜆搭配濃郁的鮮魚湯,味道鮮美且清爽。蜆肉鮮嫩多汁,入口鮮甜,與魚湯的滋味相得益彰,帶來一種口感的層次和滿足感。潮州凍魚(馬友)。這道菜以馬友魚作為主料,經過精心烹飪後,馬友魚肉鮮嫩細緻,口感極佳。外觀呈現透明狀,令人驚豔。切開後的魚肉潔白無瑕,
✨新蒲崗·陳儀興飯店✨ @yeehingchan
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
最愛收工食潮式打冷,吃的除了食物味道還有珍貴的人情味!
一行傷店內已見到滷水在窗及枱面,令人流哂口水🤤

潮州凍魚(馬友)

潮州凍魚(馬友)。這道菜以馬友魚作為主料,經過精心烹飪後,馬友魚肉鮮嫩細緻,口感極佳。外觀呈現透明狀,令人驚豔。切開後的魚肉潔白無瑕,質地緊實,搭配醬料更是美味無比,是一道不容錯過的潮洲美食。

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
📍地址:新蒲崗崇齡街40號地舖
▫️營業時間:星期一至日 17:00-00:00
▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
【新蒲崗•陳儀興飯店】@ππππππππππππππππππππππππππππππ人氣新蒲崗陳儀興潮州菜館打冷必食春菜厚肉多膏肥鵝腸拼鵝粉肝招牌蒜香骨鮮魚湯浸蜆潮州凍魚(馬友) 打冷必食春菜 這道菜以蔬菜的清新脆口為亮點,適合在天氣轉暖時食用,以恢復精神和增強食慾。春季的嫩菜通過簡單的蒸制或炒制,能最大限度地保留其營養成分和清淡的口感,搭配適量的調味料以提升風味,體現了春季飲食中的清新與自然。 厚肉多膏肥鵝腸拼鵝粉肝 鵝腸和鵝肝的豐厚口感與密集味道,反映出廚師的分寸掌控能力。多膏的肥鵝腸和充滿粉末感的粉肝,給人帶來獨特的口感對比和味蕾享受。這道菜的關鍵在於烹調時間的控制和火候,以確保鵝腸的鮮嫩及鵝肝的柔滑。招牌蒜香骨 用具有彈性嚼勁的排骨,經過醃製和烹饪後,排骨周圍包裹著金黃酥脆的蒜香,咬下去既有排骨的肉香,又有蒜香的提味。鮮魚湯浸蜆 以鮮魚的鮮甜與蜆的鮮美融合瞭晶瑩的湯汁中。蜆肉因為縮短烹煮時間而更加鮮嫩,與湯底中的魚肉相得益彰。對於湯品來說,湯底的鮮味關鍵在於食材的質量和新鮮程度。潮州凍魚(馬友) 馬友魚經過醃製後,肉質絲滑而有彈性,且在冷藏過程中魚肉吸收了調味料的精華,使得整體
【新蒲崗•陳儀興飯店】@
人氣新蒲崗陳儀興潮州菜館

潮州凍魚(馬友)
馬友魚經過醃製後,肉質絲滑而有彈性,且在冷藏過程中魚肉吸收了調味料的精華,使得整體味道層次豐富且提神。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 652(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#新蒲崗美食 #陳儀興飯店 #web3新蒲崗 #陳儀興飯店 #打冷 #新蒲崗美食 #新蒲崗 #潮州菜 #蠔餅 #滷水鵝
#香港打冷 #香港潮州菜 #香港必吃 #香港好去處 #香港旅游攻略 #食在香港
#香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港生活 #陳儀興飯店 #打冷 #新蒲崗美食 #新蒲崗 #潮州菜 #蠔餅 #滷水鵝
陳儀興飯店 (崇齡街)
2024-04-20 0 瀏覽
因為之前book mark咗,屋企人話想食打冷,就專登揸車過去試吓,睇過食評大部份都係好嘅,就抱住期待嘅心情去,點知食完真係超級失望,真係明過於實,夥計主要推介都係一啲貴價嘅海鮮,我哋叫咗六個餸,三個白飯鵝片- 又乾又嚡滷水鵝腸 - 還可以煎蠔餅 - 好油好腥水煮牛肉- 普通豬腸包糯米 - 好難食豉椒炒蜆 - 好似漿糊炒蜆,完全唔掂呢啲普通菜式,咁就食咗$800 份量又少又唔熱,又難食我哋三大兩小食完,完全唔飽,要去其他地方再食

我哋叫咗六個餸,三個白飯
鵝片- 又乾又嚡
滷水鵝腸 - 還可以
煎蠔餅 - 好油好腥
水煮牛肉- 普通
豬腸包糯米 - 好難食
豉椒炒蜆 - 好似漿糊炒蜆,完全唔掂

呢啲普通菜式,咁就食咗$800
份量又少又唔熱,又難食
我哋三大兩小食完,完全唔飽,要去其他地方再食

滷水鵝腸
糯米釀大腸
水煮牛肉
煎蠔餅
滷水鵝腸
陳儀興個名一聽到就知有好野食😋上次食過潮州菜好鬼正🤭今次食佢地打邊爐同小菜,就已經舔舔脷😋魔鬼牛雜雞煲半隻嘩😍聽到又興奮又期待呀😌黎到滾起左好鬼香😆熱辣辣食落去好夠味😍雞又好滑👍🏻👍🏻牛雜超惹味😍最正係佢條牛腸😍😍食完雞煲係可以加清湯打邊爐,我地叫安格斯牛肉同香脆午餐肉,試下正品正,點知牛肉味好出雪花又多好好味😋再食埋佢既香脆午餐肉超開心,只係放2-3秒就好好食🤤小菜避風塘粟米我地無全部打邊爐,見到有依一個避風塘粟米就忍唔住,果然冇令我失望🤤少少微辣好開胃😌椒鹽脆肉鯇呢一個菜式,我都好少見到,真係好正😋一定會再返嚟食😍潮式墨魚餅我呢一個都好少見到有得食哦,咬落去仲有一粒一粒墨魚呀超好味🤤香脆咕嚕肉咕嚕肉都唔錯👍🏻鐵板啫啫通菜熱辣辣好快俾我哋食晒😆

魔鬼牛雜雞煲半隻

小菜
避風塘粟米

椒鹽脆肉鯇
呢一個菜式,我都好少見到,真係好正😋一定會再返嚟食😍

潮式墨魚餅

香脆咕嚕肉
咕嚕肉都唔錯👍🏻

鐵板啫啫通菜
熱辣辣好快俾我哋食晒😆

太耐冇食打冷👀突然口痕就約咗朋友到呢間位於新蒲崗嘅打冷店#陳儀興飯店,鋪面裝潢簡單,但就係適合成班朋友吹水傾計!🍴潮式蠔仔餅 $85👅食打冷、大排檔點少得炸蠔餅呀!但唔係間間都整得好食👀而呢間整得幾令人驚喜!首先好多蠔仔,啖啖肉🦪超滿足!然後最驚喜係佢炸皮好薄好脆好輕身,油而不膩😋完全冇油炸完個種油溢感,非常推薦!🍴潮式滷水拼盤 $135👅一個拼盤滿足你所有願望😳 紅腸、豬耳、豬頭肉、豬大腸、鮮魷、滷蛋…雖然好多選擇,但就咁食我係覺得好普通嘅,不過配埋佢嘅秘制辣椒醬就好食好多😬🍴避風塘茄子 $95👅一上菜我地都嚇親,超級大碟😳 茄子水分好足,炸粉同樣好薄身!有朋友話好似食緊炸魚柳咁😂加埋啲辣椒、炸蒜等調味超惹味!就咁食啲香料都好正,同埋超級好送飯🍚😬🍴潮式滷水鵝片 $158👅每塊都切到薄薄地,唔會過厚!每一塊都好入味!滷水味道好香,又唔會鹹~雖然佢係鵝胸肉位,但都唔會好鞋好硬,肉質唔散!🤩

🍴潮式蠔仔餅 $85

避風塘茄子
潮式蠔餅
滷水拼盤
2024-03-31 164 瀏覽
放工約咗屋企人去新蒲崗打冷,由細食到大的陳儀興飯店 ,新蒲崗 50年老字號,對我嚟講係打冷最好的。裝修樸實無華,價錢公道,長期坐滿人,食到好夜都仲好旺場,你就知佢咩料啦!豆醬雞 陳儀興其中一款名物,潮州豆醬煮雞,落單後好快就送上,金黃色的豆醬,賣相吸引。朋友食咗一件雞,都讚不絕口。入口豆醬雞輕輕一咬,就已經骨肉分離,雞肉夠腍,唔會好鬆散,潮州出名普寧豆醬,豆醬雞變得層次複雜,可以帶出雞肉嘅鮮味,味道無得頂!澄海滷水鵝調味醬汁好有潮州打冷風格,食澄海鹵水鵝嘅時候,必須要沾醬。潮式滷水靈魂係喺個秘製滷汁到,好香!滷水汁精華滲入鵝肉,口感極佳,新鮮熱食,天下無敵!大漠牛柳粒 上枱熱辣辣香噴噴,大家都勁讚!大漠牛柳粒 ,外酥內嫩,牛肉香甜,配料香蒜粒非常可口。味道濃郁入味,炒得夠火候,跟白飯一起吃,有畫龍點睛的效果。樽裝汽水最緊要夠冰凍,飲落好爽!
澄海滷水鵝
調味醬汁好有潮州打冷風格,食澄海鹵水鵝嘅時候,必須要沾醬。
大漠牛柳粒
味道濃郁入味,炒得夠火候,跟白飯一起吃,有畫龍點睛的效果。
樽裝汽水
最緊要夠冰凍,飲落好爽!
  • 澄海鹵水鵝
  • 豆醬雞
  • 大漠牛柳粒
2024-03-28 146 瀏覽
在新蒲崗搵食潮州菜,相信識食都會選擇這間有差不多五十年老字號嘅打冷店,除咗傳統嘅「打冷」菜式,仲有好多鑊氣小炒!今晚同喜歡食潮州菜嘅朋友到來。必點就係潮州炸蠔餅,上枱時熱辣辣,炸到金黃色,入口鬆脆香口,蛋香味道十足,新鮮嘅蠔肉都係夠肥美之餘還大大粒,口感十分飽滿,食嘅時候可以點少少魚露提鮮,入口味道更佳。撚手蒜香骨,亦十大分推介,師傅以秘製方法將腩排頭以蒜香炸加重蒜味之餘外,還斬得細細件將肉排表面沾上一層薄薄脆漿炸到金黃色,入口時多了一陣酥脆外還啖啖肉之餘肉汁豐富、有肉味,亦夠鬆軟。最後就係豆醬雞,比較特別以黃豆醬燜煮,雞肉入口嫩滑帶點香濃嘅豆香味同一點點鹹味,師傅還加入了檸檬醬汁讓雞肉保持鮮嫩多汁嘅口感!加埋枝冰凍嘅玻璃樽汽水,十分有feel

加埋枝冰凍嘅玻璃樽汽水,十分有feel
2024-03-28 106 瀏覽
❤️ 厚肉多膏肥鵝腸拼鵝粉肝特濃鹵水鵝粉肝甘香 新鮮鵝腸爽脆肥美 超高質嘅鵝粉肝 好嫩滑 鮮鵝腸夠脆口 鹵豆腐墊底 點埋白醋食 一流 滷水鵝肝真係太好味encore多咗一碟添❤️❤️❤️❤️潮州急凍馬友食潮州嘢必食急凍馬友 魚油十足 馬友肥美 配埋普寧豆醬 豆醬香濃 送粥一流 ❤️魚湯浸大蜆估你晤到禁出色 魚湯用左胡椒咸菜打底 食個湯鮮味十足 大蜆大隻無沙 超級新鮮 估晤到 魚湯同大蜆禁夾📍陳儀興飯店 (崇齡街) (新蒲崗)新蒲崗崇齡街40號地舖
❤️ 厚肉多膏肥鵝腸拼鵝粉肝

❤️潮州急凍馬友

❤️魚湯浸大蜆

📍陳儀興飯店 (崇齡街) (新蒲崗)
新蒲崗崇齡街40號地舖
📍#陳儀興飯店 (崇齡街) (新蒲崗)新蒲崗崇齡街40號地舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️陳儀興係打冷老店,一班朋友去飲下啤酒食下小菜最適合不過😋✨#避風塘瀨尿蝦 💰$188避風塘瀨尿蝦充滿炸蒜香氣 ,非常惹味,瀨尿蝦肉質都唔錯👍🏻✨#辣酒煮花螺💰$238辣酒煮花螺係惹味菜之一,辣酒香氣飄逸,帶有麻辣味道,花螺口感嚼勁 幾入味。✨#厚肉多膏肥鵝腸拼鵝粉肝💰$188滷水香氣十足,鵝腸爽口有彈性,配上厚身既鵝粉肝,入口粉嫩,口感一流。✨#鮮魚湯浸蜆💰$98魚湯加入左胡椒,入口鮮甜又有胡椒味。蜆肉份量唔錯,肉質飽滿而又無沙,亦有娃娃菜同菇,整體不錯。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#陳儀興飯店 (崇齡街) (新蒲崗)

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
陳儀興係打冷老店,一班朋友去飲下啤酒食下小菜最適合不過😋

✨#避風塘瀨尿蝦 💰$188
避風塘瀨尿蝦充滿炸蒜香氣 ,非常惹味,瀨尿蝦肉質都唔錯👍🏻

✨#辣酒煮花螺💰$238

✨#厚肉多膏肥鵝腸拼鵝粉肝💰$188

✨#鮮魚湯浸蜆💰$98

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-03-27 38 瀏覽
潮洲打冷老字號,店內嘅裝潢加上經典圓枱同朋友嚟食吓鹵水鵝、炸蠔餅、潮洲凍魚等經典菜式,仲可以啤一啤好有氣氛🍻🔖[ 鹵水鵝片 ]打冷必點菜式,鵝片厚度平均,食到陣陣滷水香,肉質軟腍嫩滑夠哂入味,薄薄的鵝皮脂肪比例唔多,有油香而唔會膩伴碟有嫩滑滷水豆腐,點上滷水汁又係一絕🔖[ 潮州凍魚]凍魚係潮洲菜一大特色,魚肉厚身多汁,調味恰到好處,同時食到魚肉本身嘅鮮甜,配上普寧豆醬,食落多一份鹹香,口感清爽好啱熱天食🔖[ 椒鹽瀨尿蝦 ]金金黃黃賣相好靚,瀨尿蝦大大隻好吸引😍蝦肉爽彈啖啖肉,食嘅時候再沾上炸蒜粒更加香口惹味😙

🔖[ 鹵水鵝片 ]
伴碟有嫩滑滷水豆腐,點上滷水汁又係一絕

🔖[ 潮州凍魚]

🔖[ 椒鹽瀨尿蝦 ]
2024-02-21 536 瀏覽
陳儀興呢個三個字,大家絕對唔會陌生!陳儀興係一間位置新蒲崗嘅潮州菜。🥰 除咗傳統嘅「打冷」菜式,仲有好多鑊氣小炒!😃 約埋三五知己食飯飲啤酒🍻就最爽!鵝片厚薄適中,食落口感唔會太硬🍴,亦都唔會話d肉好散好爛,恰到好處!每間潮州菜嘅自家鹵水都係獨門秘方,陳儀興嘅鹵水味道都好出色🤗,又香又唔會太咸!蠔餅都一個每次都會食嘅餸🥢。當你咬落去嘅時候,首先感受到嘅係脆脆嘅外皮,佢經過炸至金黃色嘅過程,散發出誘人嘅香氣。一旦你品嚐到裡面,新鮮嘅蠔肉會喺口中爆發出豐富嘅味道,令人難以抗拒🤓。陳儀興蠔餅酥脆、嫩滑、鮮甜、鮮香同層次豐富嘅口味 !

潮州炸蠔餅

• 蠔餅
  • 滷水鵝片
2024-02-15 447 瀏覽
好耐無食過潮洲打冷,見到網上好多好評就去食啦😅款式有好多,花多眼亂,有個侍應姨姨好熱情咁sell啲貴價菜式,都有啲壓力🫢最後我哋無理個姨姨推介😂叫左啲打冷必食嘅菜式,總括嚟講正常味道啦😎1. 滷水鵝片 ($158)雖然睇落鵝肉有啲偏瘦,食落幾淋👍🏻切到好薄,唔會鞋又無乜鵝騷味😋滷水汁好香,咸甜比例剛剛好😝2. 滷水鵝腸 ($148)呢個一般啦,淋左啲,無乜咬口🤔3. 蠔餅 ($85)勁大碟,炸到好香脆🤩蠔仔份量幾多幾大隻,幾新鮮😋4. 蠔仔粥 ($65/1碗)蠔仔每粒都漲卜卜好鮮甜,加埋唐芹好香🤤不過食完個粥有啲口渴,可能落左味精🫢5. 上湯浸芥蘭 ($88)呢碟芥蘭好足料,估唔到除左芥蘭仲有其他菇😝

1. 滷水鵝片 ($158)

2. 滷水鵝腸 ($148)
呢個一般啦,淋左啲,無乜咬口🤔

3. 蠔餅 ($85)
勁大碟,炸到好香脆🤩蠔仔份量幾多幾大隻,幾新鮮😋

4. 蠔仔粥 ($65/1碗)

5. 上湯浸芥蘭 ($88)
呢碟芥蘭好足料,估唔到除左芥蘭仲有其他菇😝
🫶🏻今晚一班朋友聚會,朋友要到Mikiki購物,邀請我到新蒲崗吃飯,而這餐廳在該區也挺著名,特別是潮洲打冷。餐廳門外掛了多款打冷食物,除了小菜堂食,門外也有幾位顧客購買打冷食品外賣。侍應也是非常熱情好客,為我們介紹招牌菜式。[打冷款式]滷水鵝—鵝的賣相很靚,外皮「令」身溢出鵝油,聞落非常香。鵝肉肉質嫩滑,食到停唔到口!肥鵝腸拼粉肝—經典打冷菜式,外面好少餐廳食到架啦!記得趁熱食防止兩樣食品變硬。肥鵝腸細細條,係帶有脂肪口感飽滿;肉質爽爽好彈牙。粉肝超正,粉粉地、食到沙沙既口感。[辣辣小菜款式]大漠牛柳粒避風塘炒蜆重口味之選,喜歡辣的人必定很鍾意這兩款菜式。個人認為大漠牛柳粒較辣沾滿在肉上,而牛柳粒肉質非常冧。避風塘炒蜆的蜆很新鮮沒有沙,讚👍[經典菜式]⁠魚露蝦蝦勁大隻,夠新鮮所以加魚露做調味便夠好味了;超彈牙呀蝦蝦哈!豆醬雞—很少餐廳用豆醬及檸檬整雞,好特別。豆醬甜甜的,配上雞味香濃既滑滑雞脾口感清新。餐廳的涼茶飲品及甜品也不錯呢!

[打冷款式]

[辣辣小菜款式]

[經典菜式]
⁠魚露蝦

餐廳的涼茶飲品及甜品也不錯呢!
  • 肥鵝腸拼粉肝