2024-04-11 0 瀏覽
第一次去銅鑼灣既貓cafe~~唔熟路既我都搵左一陣.. 下午3點幾去到得我一枱客一推門有隻黑貓即刻望住門口,好醒目店內裝修相對其他貓cafe簡樸。但係全部貓貓啲毛都好滑,打理得好好..場內有兩隻黑貓,我地分唔到邊隻打邊隻;職員都好有心機話我地知~亦有介紹其他貓貓既性格!! 啲野食一上枱已經知道不妙了!!🔸咖喱豬扒飯🌟🌟個汁既顏色已經唔係咖喱!!食落勁淡🫣⋯⋯不推薦🔸熱朱古力棉花糖🌟🌟杯野飲黎到完全唔熱,然後棉花糖好硬..(隻杯好靚)甜品就不過不失..
一推門有隻黑貓即刻望住門口,好醒目

啲野食一上枱已經知道不妙了!!
🔸咖喱豬扒飯🌟🌟
個汁既顏色已經唔係咖喱!!食落勁淡🫣⋯⋯不推薦

🔸熱朱古力棉花糖🌟🌟
杯野飲黎到完全唔熱,然後棉花糖好硬..(隻杯好靚

甜品就不過不失..

2024-02-17 223 瀏覽
I, myself am a huge cat lover so when I heard there was a cat cafe nearby my house, I flipped out. I asked my dad to go with me and he agreed. I was the first to arrive when I went since I arrived at 12 o’clock. The environment was so clean and neat. I ordered an Oreo milkshake (D19) and the Club sandwich (M8) while my dad ordered a set, Rice with pork cutlet in curry (M3) and a Coffee soda w/ chocolate ice cream (D27).The food itself was delicious, the fries contained black pepper which made it

The food itself was delicious, the fries contained black pepper which made it tastier. The milkshake was the best since I love Oreos.

I bought a cat treat to feed the cats. 3 of the cats surrounded me and waited for treats.

The shop owners were nice and friendly and overall, great experience, 10/10. Would recommend.
2024-02-17
$192 (早餐)
  • (D19)  Oreo  biscuit milk with ice cream
  • (M8) Club Sandwich
  • (D27)  Coffee  Soda  w/  Chocolate  Ice  Cream
  • (M3)  Rice  With  Pork  Cutlet  In Curry
2023-11-20 652 瀏覽
18/11/2023 lunch平時真係好少寫食評的, 今次都想為呢間貓貓CAFÉ寫一寫。因為宜家呢類咁有HEART的貓貓CAFÉ真係好少, 同老細傾開計, 估唔到宜家重難做過COVID的時候。我希望可以盡一點綿力,支持下呢間貓貓CAFÉ啦。由於屋企不便養貓貓狗狗的原故,囡兒又好喜愛貓狗, 所以我哋經常四圍去試唔到的貓貓CAFÉ (狗狗CAFÉ真係太少), 我估計應該全港八成以上的貓貓CAFE我哋都去過晒。今次我同兩位囡兒一齊去,我哋嚟過呢間CAFÉ不止一次,今次係第三次了, 可惜佢地點喺銅鑼灣,對我住荃灣嚟講確係有啲遠,否則我哋應該會經常嚟。我哋特別喜歡嚟呢度的原因係,呢度有嘢食,重要啲嘢食好有HEART去整, 好多食品都有貓喵的樣,岩晒我呢個鐘意打卡的阿媽,兼兩囡可以同貓貓玩,又可以有貓貓陪食,咁就可以合晒媽咪阿囡的要求啦。(一般其他貓貓CAFÉ無食物供應,就算有都係飲品或輕食,什至只幫你叫外賣。完全無興趣打卡。)呢度重有樣嘢唔同其他貓CAFÉ,就係佢沒有貓零食可以賣的,可能店主唔想啲貓食零食食飽晒唔食正餐,或食得太多零食,影響貓咪們的健康。但因我囡兒想餵餵貓咪,老細都好好人地取出
18/11/2023 lunch

呢度重有樣嘢唔同其他貓CAFÉ,就係佢沒有貓零食可以賣的,可能店主唔想啲貓食零食食飽晒唔食正餐,或食得太多零食,影響貓咪們的健康。但因我囡兒想餵餵貓咪,老細都好好人地取出零食讓我囡兒餵貓。貓零食是不收錢的,但就係由於不收錢,我哋就唔好意思問取太多啦, 哈哈哈… 但啲貓喵就算無零食都唔怕人的,有隻貓長期在我們坐緊的SOFA晒太陽瞓覺,陪住我哋吃LUNCH,另一隻貓重自己上左我囡兒身上按手仔。(一般沒有零食,貓喵較少會上你身)

另外想講多樣嘢,佢的食物除左有貓貓樣好靚之外,食物質素並不錯。由於阿囡剛考完試,我見呢度的甜品重可以寫字,雖然佢話要加$30,我都覺得無問題照比佢加啦,估唔到嚟到時好有SURPRISE,佢哋唔止寫幾隻我REQUEST的字就算,重好有心思地加晒插圖,真係超加分,真心覺得好有HEART。勁岩打卡啦。

同呢度老細吹開水,原來下星期有個台灣客嚟求婚,真係好SWEET。原來呢度重可以包場開PARTY,真係可以安排一下喺呢度為阿囡攪生日PARTY喎!
2023-11-18
2023-11-05 588 瀏覽
咁多年冇去 今日再上去 環境都仲係幽靜 貓咪真係好可愛 🥰 同朋友叫左飲品同三文治 味道都可以👍🏻吹水坐下就已經一個鐘 時間過得好快絕對係假日放鬆休閒好去處下次會再去的!
咁多年冇去 今日再上去 環境都仲係幽靜 貓咪真係好可愛 🥰
同朋友叫左飲品同三文治 味道都可以👍🏻
吹水坐下就已經一個鐘 時間過得好快
絕對係假日放鬆休閒好去處
下次會再去的!
2023-09-15 621 瀏覽
環境差 霉霉爛爛 嘢食勁難食 叫咗照燒雞飯 貓飯上面係甜嘅 好難食七點到 留咗大概半個鐘 佢哋就開始清潔到八點就熄晒全部冷氣 但係佢哋Official時間係九點收同操着大陸口音嘅小朋友細細聲講:得㗎喇佢就走㗎喇 根本就係要趕人走 環境好差 貓唔痴人啲咁嘅地方 好彩唔係太多貓。。。一百幾蚊換啲咁嘅體驗講真一次都嫌多
環境差 霉霉爛爛
嘢食勁難食 叫咗照燒雞飯 貓飯上面係甜嘅 好難食
七點到 留咗大概半個鐘 佢哋就開始清潔
到八點就熄晒全部冷氣 但係佢哋Official時間係九點收
同操着大陸口音嘅小朋友細細聲講
:得㗎喇佢就走㗎喇
根本就係要趕人走

環境好差 貓唔痴人
啲咁嘅地方 好彩唔係太多貓。。。

一百幾蚊換啲咁嘅體驗
講真一次都嫌多
2023-09-13
  • none
2023-08-15 804 瀏覽
因為小朋友好鍾意貓貓,屋企冇養嘅關係。所以帶咗小朋友去呢到食午餐同玩貓貓,玩下貓貓、食下午餐,就消磨了一個多小時。餐廳設最低消費為每位一杯飲品及一款小食/甜品。由於我哋係午餐,所以我哋都點主食為主~仲有精美兒童餐(供10歲以下)。餐廳入面有幾隻貓貓,四圍遊走,客人可以同貓貓玩~小朋友見到貓貓都非常開心~可以摸貓,同埋餵貓貓食貓零食。餐廳除咗有貓貓,仲有一啲小玩具。食物方面,我覺得唔錯! 幾好食,而且好有心思。部份都係以貓貓為主題,貓奴們都會超鍾意!!^ 貓Pizza,(貓貓五觀係芝麻醬味道,配襯上有少少奇怪) 但整體好食。^ 黑松露煙肉磨菇意粉^ 棉花朱古力^ 朱古力雪貓[ 餐牌]
因為小朋友好鍾意貓貓,屋企冇養嘅關係。

餐廳設最低消費為每位一杯飲品及一款小食/甜品
由於我哋係午餐,所以我哋都點主食為主~

仲有精美兒童餐(供10歲以下)。
兒童餐Set A

餐廳入面有幾隻貓貓,四圍遊走,客人可以同貓貓玩~

小朋友見到貓貓都非常開心~
可以摸貓,同埋餵貓貓食貓零食。

餐廳除咗有貓貓,仲有一啲小玩具。

食物方面,我覺得唔錯! 幾好食,而且好有心思。
部份都係以貓貓為主題,貓奴們都會超鍾意!!
貓Pizza

黑松露煙肉意粉
棉花朱古力
朱古力雪貓
2023-05-07 1644 瀏覽
同朋友第二次黎,呢到環境舒服 空間大,貓貓都有好多地方活動同休息,今日假期都多一家大細黎食野同玩貓貓我地食素,開心餐廳都有素食餐單選擇。叫左咖哩飯啲飯係貓造型黎嫁,加分😄老闆同員工都對貓貓好好,又會提供貓零食比客人,等我地可以體驗下同貓互動。👍🏻呢到貓貓好乖,會比人摸,仲唔怕羞會坐上你到😍值得再黎嫁,黎探貓貓,黎休閑時間係唔錯既選擇👍🏻👍🏻👍🏻
一家大細黎食野同玩貓貓
我地食素,開心餐廳都有素食餐單選擇。
叫左咖哩飯啲飯係貓造型黎嫁,加分😄
老闆同員工都對貓貓好好,又會提供貓零食
比客人,等我地可以體驗下同貓互動。👍🏻
呢到貓貓好乖,會比人摸,仲唔怕羞會坐上
你到😍
值得再黎嫁,黎探貓貓,黎休閑時間係唔錯
既選擇👍🏻👍🏻👍🏻
2023-05-07 1023 瀏覽
上次去應該十年前,有日同朋友想玩貓,諗起呢到,估吾到仲有😆,原本對食物無期待叫左咖哩素卷飯,個素卷用豆皮整幾好味😋有幾點幾開心1.好少餐廳有素食選擇,岩曬我呢類素食人士2.去過其他貓cafe餵貓要比錢買零食,老闆好好人將零食派比大家餵貓😍可以親近貓貓🐱開心🥳3.餐廳所有餐具和物品都有貓圖案連蓋櫃既布都係感覺老闆是愛貓之人。老闆同我地傾計話有隻貓,主人要移民帶吾到走,送比佢地,感覺老闆好有愛心有人情味💗要多支持💪🏻💪🏻仲有呢度既貓好嗲好痴人🥰有隻仲走去我朋友腳度訓教比寵幸😆😍
叫左咖哩素卷飯,個素卷用豆皮整幾好味😋
有幾點幾開心
1.好少餐廳有素食選擇,岩曬我呢類素食人士
仲有呢度既貓好嗲好痴人🥰有隻仲走去我朋友腳度訓教比寵幸😆😍
  • 咖咖素卷飯
2023-04-13 847 瀏覽
喺繁忙嘅銅鑼灣,有一個咁有愛嘅地方好美麗🫶🏻職員好好,好喜歡小朋友,基本上唔騷擾到其他人,職員都唔介意小朋友四周探索。Carlo 見到貓貓已經好開心,但貓貓們見慣小魔怪又點會咁易俾小朋友接觸到佢. 玩咗半小時後,貓貓好似見佢都乖乖地,終於走過佢身邊,俾BB近距離見下。食物同飲品都好好味,今次我哋叫咗貓多士,有花生醬同榛子醬,面頭用朱古力醬畫上眼和鼻,塊麵包唔係用刀模cut出嚟,係真係有面包邊😍 媽媽覺得好犀利. 得2歲嘅Carlo 第一次品嚐朱古力漿,食到舔舔脷🤭除咗貓貓之外,呢度仲有玩具玩,唔怕悶
喺繁忙嘅銅鑼灣,有一個咁有愛嘅地方好美麗🫶🏻

除咗貓貓之外,呢度仲有玩具玩,唔怕悶
2023-04-04
  • 貓多士
2023-04-09 714 瀏覽
我是第一次光顧此店,全因仔仔好喜歡貓貓。本人自己比較喜歡訂好枱食飯,於是提早一星期訂位~訂了12點半,安排了靠窗的嘅位置,光線十分充足,影相都靚啲。入到門口已經見到有兩隻貓貓行來行去,完全唔怕人~眼見店內大概有7至8隻唔同嘅貓咪~坐低後員工已經攞menu同我地講解一下,亦有介紹一下最受小朋友歡迎嘅食物,感覺不錯~我點左黑松露意粉&心太軟~兩杯飲品~松露醬絕不吝嗇,炒完喺意粉面上再加一匙松露醬,我呢個松露愛好者啱晒心太軟也不錯,熱熱朱古力醬加上雲呢拿雪糕,一絕~店員也會與小朋友互動,派一些店內貓貓做主角嘅卡比小朋友留念~會講解有啲貓係喺愛協領養返黎,介紹下貓咪叫咩名~呢點真係唔錯~最後店主派卡片,原來可以包場開生日party,呢個主意都唔錯~仔仔生日都可以諗諗約埋啲同學仔一齊黎玩下,店主即時whatsapp左啲information 比我~有問必答~喺雲雲嘅貓café 當中~揀呢間貓café 原因第一係我住港島區,第二係無限時,因為上網搵過大部分都會按時收費,呢間又無~我地結果都玩足足左兩個幾鐘,其間都差不多全部座位都滿晒~仔仔其實仲想玩,但我個心覺得唔想阻住人地張枱咁耐,所以下次先再帶

心太軟也不錯,熱熱朱古力醬加上雲呢拿雪糕,一絕~

喺雲雲嘅貓café 當中~揀呢間貓café 原因第一係我住港島區,第二係無限時,因為上網搵過大部分都會按時收費,呢間又無~我地結果都玩足足左兩個幾鐘,其間都差不多全部座位都滿晒~仔仔其實仲想玩,但我個心覺得唔想阻住人地張枱咁耐,所以下次先再帶仔仔黎玩~

整體十分滿意~食物及服務都好好~
2023-04-09
2023-04-06 482 瀏覽
發現呀仔最鍾意時餐廳💯, 每星期都想返黎, 小朋友樂而忘返,(成日都掛住貓貓🤭🤭)食物: 多選擇,質素唔錯,甜品一流好好味,仲有kids menu😊,呀仔最喜歡貓pizza,造型可愛服務: 店員有禮,好有愛心😊😊,有空餘間時間會同小朋友互動🤗。環境: 乾淨舒適,有小朋友玩具可會玩最欣賞佢地用心經營cafe, 非必要亦無限時限刻時制度,真心覺等好好。作為香港第一間貓cafe 既始祖,咁多年都經營得咁好, 實在唔容易。🥰🥰🥰

環境: 乾淨舒適,有小朋友玩具可會玩

2023-04-06
  • 朱古力貓
  • 貓多士
  • 貓pizza
  • Croissant  waffle
  • 兒童餐
2023-03-29 430 瀏覽
周六超大豪雨,臨時search到就有間貓cafe係地鐵站附近,帶呀女去relax下,好易搵到。有電梯上既家庭式餐廳,入面好寬敞幾好坐,目測容納20-30人都唔迫,有幾個外國人坐緊,有9隻貓貓。點左個咖喱吉列豬扒飯,黑松露意粉,阿女飲朱古力我飲花茶,個貓貓茶壺,同杯好過癮。野食上得好快,首先飲左個餐湯先,好濃郁好好味👍🏻個飯好得意貓主題略嫌唔夠咖喱味,豬扒好脆呀女話好食整體OK,意粉有驚喜好食過出面某D意大利餐廳,之後再點左一個Oreo窩夫同薯條,如果鍾意食甜品窩夫一定要叫仲有士多啤梨味,因為個窩夫係牛角包食譜唔係普通窩夫,同呀女影左陣相擺咗好耐先食都好好食同超抵食。同老闆傾咗陣計,發現原來有20幾年歷史,真係唔簡單。之前去過荃灣嗰間雖然真係好多貓同埋靚貓,但係就坐地下同埋冇嘢食啲嘢又難飲,如果又想食到好味嘅意粉同甜品,又想同貓貓接觸我都會推介阿貓地攤👍🏻喺香港區搵個地方,百幾蚊冇限時任坐啲嘢OK小朋友鍾意可以揀呢到👍🏻👍🏻👍🏻
2023-03-25
  • 黑松露意粉
2023-03-26 371 瀏覽
本人一向鍾意小動物,不論貓狗,除咗自己有養小狗鍾意帶佢去d餐廳一齊食嘢打卡,就算唔同狗狗一齊去都鍾意去樓上嘅貓狗cafe 食嘢同埋玩下毛孩。位於銅鑼灣樓上嘅阿貓地攤幾年前有去過當時覺得幾好,地方夠大,但係之後見食評話佢好差,自己唔信所以都去下比較係咪差好多。地方環境同幾年前比係冇變過,經過多年被貓貓洗禮,的確會令人覺得殘舊左好多,什至覺得唔乾淨,有d位要執下或裝修下。之後食物方面,湯我覺得唔錯,仍然係濃味有料,而意粉就正正常常,唔算好出色但一定唔係難食,如果意粉可以煮到生d,唔好全熟中間有啲咬口更好!
2023-01-19 845 瀏覽
劣質態度及服務水平兩年前有嚟呢間舖頭但係實在差太遠本身要有90分鐘或以上嘅時間但係一個鐘頭內就趕客走員工人數多左但係野食難食冇水準、本身就冇咩點寫食評嘅但係啲態度真心差約咗7:30入到嚟根本就冇為意到有客人未夠8:30就已經講要清潔一句唔好意思都冇仲會聽到佢細細聲同自己啲同事講話係咪呀都話幫咗你嫁啦跟住就係我哋面前係咁做清潔超級趕客講緊$140/person有咁嘅服務態度出街外賣都係$80仲舒服強烈唔建議再嚟呢間舖頭最嬲嘅係本身睇咗OpenRice諗住唔係咁差姐點知試咗之後比想像中更失望完~
劣質態度及服務水平
兩年前有嚟呢間舖頭但係實在差太遠
本身要有90分鐘或以上嘅時間但係一個鐘頭內就趕客走
員工人數多左但係野食難食冇水準、
本身就冇咩點寫食評嘅但係啲態度真心差
約咗7:30入到嚟根本就冇為意到有客人
未夠8:30就已經講要清潔一句唔好意思都冇
超級趕客講緊$140/person有咁嘅服務態度
出街外賣都係$80仲舒服
完~
2022-11-28 1445 瀏覽
早排仔仔話好想去貓cafe同貓貓玩,諗住阿貓地攤好岀名,期待咗好耐,點知琴日上到去非常失望,絕對冇下次!🤮🤮🤮食物方面:今日同仔仔叫咗一杯Oreo牛奶+朱古力雪糕,同埋一份Brownie。杯Oreo甜到落唔到口,食咗上面舊雪糕就算。brownie更離譜,明明menu上寫住係榛子味,但係食嘅時候少少榛子味都冇,仲要硬到一嚿嚿擦膠咁,違反商品說明條例?🙄🙄唯有食咗兩舊雪糕就算。。。環境方面:裝修殘舊,環境唔太整潔,啲櫃都好多塵,比起其他cafe真係爭一大截😑😑唯一可取嘅係啲貓貓真係好可愛🥰總括而言,呢間貓cafe真係好唔抵食,俾錢買難受,只此一次,下不為例。

食物方面:

環境方面: