芒果季節期間限定:珍寶芒果乳酪雪糕🥭🍦($45)好在叫咗杯裝,好大杯,堆到手掌咁高。雖然話中空,其實食完都飽😹店員現勺三份冰芒果粒,滿晒成杯!再加乳酪雪糕即刻打,超有芒果味😏好滿足🥳
$45 (宵夜)
2023-12-18 207 瀏覽
走咗進去呢間舖頭,首先係嗰無敵勁正嘅裝潢攞到我滿分,淨係玻璃嘅style,透亮得嚟又唔會覺得擠,光線打落嚟嘅感覺正!🌟阿姨起咗機,個乳酪機開始轉,慢慢地將清新爽口嘅藍莓同香噴噴嘅椰子味混合埋一齊,眼前演繹緊嘅呢場色彩變化真係賞心悅目,仲有種奇妙嘅期待感。😍藍莓乳酪一出嚟,色澤靚到冇朋友啦!味道就更加驚喜,酸酸甜甜,每一啖都食得出新鮮嘅果肉,埋藏喺清新乳酪當中,夾雜埋綿綿嘅椰子絲,真係層次感十足。🥥🫐成個吃嘅過程,舌頭係一場過山車,先係上上落落嘅椰香,跟住喺藍莓嘅酸甜裡面打轉。話時話,價錢都算係好抵食,值得推薦俾朋友屋企人一齊嚟嘆。旺角呢個地方真正係熱鬧得滯,食完呢個清新過癮嘅乳酪,感覺連行街都精神晒咁~😄

2023-09-13 329 瀏覽
咁啱行過旺角,當然要試吓傳說中嘅六圈半乳酪雪糕🤣睇咗社交平台group裏面嘅攻略,除咗要有天時地利人和之外aka雪糕姐姐,最重要係揀生果嘅時候最好揀啲纖維比較多,會更加容易做到六圈半😋 好似藍莓咁就會比較容易做到☺️食落就係童年回憶嘅味道,唔算係特別幼滑或creamy,不過勝在淡淡都有生果肉,比起全糖嘅雪糕,食落健康啲😋 加上有晒好多唔同嘅配料,可以俾你混撘,自由度極高😎 仲要夠哂靚靚可以打卡🥺

2023-08-23 230 瀏覽
同友人happy share左一杯乳酪雪糕。我地揀左兩種水果mix埋一齊,西瓜🍉🍉和蜜瓜🍈🍈。乳酪雪糕即叫即製👍可能用左🍉西瓜和🍈蜜瓜,呢兩樣水分多的水果,乳酪雪糕整體味道比較淡,不太能食到乳酪那種酸甜味,和比較膩的口感。比較岩喜歡清甜,淡味雪糕的人😂重口味的我下次再試下其他mix and match。#旺角美食#旺角#foodie#hkfoodie#旺角必食#甜品#旺角甜品#必食#香港必食#香港美食#香港网红打卡#香港美食探店#甜品推薦#阿波羅 #美食推薦#銅鑼灣#moodzfoodie#moodzfoodz
同友人happy share左一杯乳酪雪糕。

比較岩喜歡清甜,淡味雪糕的人😂

重口味的我下次再試下其他mix and match。

乳酪雪糕
2023-08-19
外賣自取
  • 乳酪雪糕
2023-08-17 140 瀏覽
細個真係好鍾意食 呢間分店喺TOP下面經過一定要食 乳酪係用新鮮嘅水果打出嚟 食落仲會有一絲絲嘅果肉!叫左菠蘿士多啤梨同埋荔枝藍莓 全部酸酸甜甜好好食!最緊要係好食得黎又健康👍🏻
2023-06-23 251 瀏覽
蜜瓜,芒果乳酪雪糕,味道超級好食,水果味超級濃郁,雪糕中仲有蜜瓜同埋芒果嘅果肉,雪糕份量亦都非常大杯,除咗呢兩隻味,仲有不同水果可以選擇,另外仲有杯裝雪糕,同埋支裝雪條
2023-06-12 209 瀏覽
今次第一次食新出桃肉加士多啤梨乳酪🍑🍑一粒粒金黃桃肉 🍑好香甜好有口感,唔錯 👍🏻同士多啤梨都好夾😋😋🍓🍇仲要整到大大杯🤣又睇得又食得🌟🌟滿足!
士多啤梨桃乳酪
士多啤梨桃乳酪
2023-05-20 174 瀏覽
之前雪糕關注組大熱既阿波羅雪糕,可以自己揀兩款配料製成佢地既乳酪雪糕,可以嘗試到唔同既配搭,睇過好多人推薦揀既配料既組合,最後決定要揀藍莓+麥提莎😋下次再食下其他唔同既組合。1️⃣乳酪雪糕(藍莓+麥提莎)($40) 雪糕唧到出黎好大個好高🤩藍莓味道酸酸地配合麥提莎脆脆雞口感,消暑一流!
1️⃣乳酪雪糕(藍莓+麥提莎)($40)
2023-03-22 277 瀏覽
雪糕關注組長期推介嘅阿波羅雪糕,一直都好受大家香港人嘅歡迎,有啲人甚至話佢係童年回憶,但係自己細個嘅時候就未食過,今次第一次食,估唔到相當出色🤪佢嘅乳酪雪糕可以揀配料,自己就揀咗士多啤梨同藍莓,士多啤梨就比較甜,但係藍莓就會比較酸,所以食落去就酸酸甜甜,食酸嘅時候感覺就好似健康啲😂佢個窩夫筒都幾脆,牛油香就唔算特別重,整體感覺都算係比較健康嘅類型😛 而且都幾大杯,所以覺得定價算係合理,不過都有少少貴,所以應該唔會成日食😗

2023-03-04 173 瀏覽
西瓜蜜瓜乳酪雪糕呢兩款生果好夾,食落非常清甜,雪糕吱得好靚👍🏻👍🏻👍🏻❤️❤️❤️❤️店舖環境光猛又衞生!另外食高雜莓同藍莓加士多啤梨都超正好好味😋😋😋會keep住經常幫襯
西瓜蜜瓜乳酪雪糕

2023-02-19 218 瀏覽
——————阿波羅——————真係細細個就開始食佢因為爸爸媽媽會覺得佢哋啲雪糕係用生果整會健康過平時啲雪糕🍦記得以前💭會揀幾種生果/餅乾/朱古力價錢都係差唔多,最多每款嘅份量可能少啲今次去到,店員就話可以揀兩個味冰櫃入面都有大約十種生果可以揀菠蘿、椰子、蜜瓜、哈密瓜、芒果、西瓜士多啤梨、藍莓、雜莓、荔枝等等可能再加一款材料就額外加錢啦Any肥,我哋今次揀咗菠蘿🍍同士多啤梨🍓我哋揀咗用杯裝,因為share食方便啲兩款生果同啲乳酪加埋整成雪糕啲姐姐都吱到好大杯比我哋士多啤梨同菠蘿mix埋比想像中夾兩種生果嘅味道分明得嚟又唔會有違和感總結📣性價比:3.5/5味道:3.5/5回憶感:4.5/5
——————阿波羅——————
真係細細個就開始食佢
因為爸爸媽媽會覺得佢哋啲雪糕係用生果整
會健康過平時啲雪糕🍦
記得以前💭會揀幾種生果/餅乾/朱古力
價錢都係差唔多,最多每款嘅份量可能少啲
今次去到,店員就話可以揀兩個味
冰櫃入面都有大約十種生果可以揀
菠蘿、椰子、蜜瓜、哈密瓜、芒果、西瓜
士多啤梨、藍莓、雜莓、荔枝等等

可能再加一款材料就額外加錢啦
Any肥,我哋今次揀咗菠蘿🍍同士多啤梨🍓
菠蘿士多啤梨乳酪雪糕

我哋揀咗用杯裝,因為share食方便啲
兩款生果同啲乳酪加埋整成雪糕

味道:3.5/5
回憶感:4.5/5
2023-02-11
2023-02-07 165 瀏覽
揀咗酸甜乳霜雪糕,即揀即整。自選frozen fruit之後,店員會將佢放喺一部機入邊加入乳酪雪糕,新鮮混合出水果乳酪雪糕🍦😚味道酸甜可口,推薦菠蘿椰子味同乳酪雪糕口感好夾,味道清甜有椰子香味😋

2023-02-04 111 瀏覽
細細個就有食嘅阿波羅乳酪雪糕,自從屋企附近分店執左之後就好少再食啦,係旺角食完飯想食甜品,今次唔食糖水就食乳酪雪糕啦😋芒果x麥提莎店員好細心有講前一個食咩味,介唔介意會有少少落左去我果杯度咁芒果係用新鮮芒果,加埋麥提莎打埋一齊有d咬口,配埋乳酪雪糕清清地唔會太有罪惡感。

芒果x麥提莎

2022-11-30 224 瀏覽
記得細細個放學成日去買阿波羅啲雪糕,嗰時都係$10一支甜筒,今日再食覺得食阿波羅好奢侈,因為佢嘅乳酪雪糕買成差唔多$50 一個,雖然知道乳酪雪糕嘅成本其實高啲,但係以佢冇配料嚟講係有啲貴士多啤梨藍莓乳酪雪糕落完order之後,見住職員喺一格格嘅櫃入邊攞啲冰凍生果再放入去乳酪雪糕機入面整,我全程都冇見到乳酪雪糕,可能因為咁,出嚟嘅感覺冇乜乳酪味,似食緊生果沙冰,但佢比起出面嘅乳酪雪糕冇咁甜,都算係純天然製作冇加糖漿,呢個組合藍莓味會重啲,同樣價錢我可能會選擇食其他性價比更高有配料嘅乳酪雪糕店

士多啤梨藍莓乳酪雪糕
2022-11-30
2022-11-30 123 瀏覽
🤪🤪最後有返個食阿波羅乳酪雪糕🍦既熱潮☺️ 咁岩同朋友食飽飯經過 緊要要食個飯後甜品🤭好多年無食啦,可惜乳酪味相對淡 但呀姐比生果又比得好足🤪🤪 整體味道都係普通!

$50 (宵夜)