2025-07-25
🔸魯肉飯 $41魯肉飯每粒飯都可以沾上油香肉汁,飯同魯肉份量控制得恰到好處。魯肉肥瘦適中,入口鹹香,味道非常出色。🔸刈包 $37刈包配料有芫茜、花生碎、肉。肉油潤軟腍,三種味道融合得幾好;包皮入口鬆軟,層次豐富。🔸蚵仔煎 $40蚵仔煎蚵仔分量多,幾乎每啖都食到蚵仔。而且煎得啱啱好,外層粉漿唔太厚。加埋醬汁,甜中帶鹹,味道地道。🔸QQ紫薯地瓜球 $38最推薦!地瓜球上枱時仲係暖嘅,外皮炸到微脆,入面口感軟糯。餡料用真材實料蕃薯茸,每啖都有蕃薯甜味,食到食材本身味道,極推薦。🔸洛神烏梅汁 $23叫咗半糖版本,入口甜味偏重,酸味感覺唔明顯,如果鍾意酸味可能會覺得不夠突出。整體感覺偏甜解渴感一般。餐廳入面會播台灣歌曲,幾有feel。平日夜晚唔使等位,得閒經過都會去食👍🏻
🔸刈包 $37
🔸蚵仔煎 $40