2022-08-15 802 瀏覽
有陣子吃太多粥粉麵飯,也想試下新口味,大阪燒是其中一個好選擇。網上平台點好後,就出去取外賣,十分方便。地點在K Plus門口旁,非常容易找到。​​今次嘗試了兩款大阪燒和兩款薯條,因為我訂的是二人餐所以包了兩罐可樂,今次真的是增肥大餐。​​​​​​​鰻魚大阪燒 $52​一大條鰻魚擺放在大阪燒上,滿足滋味,可惜是大阪燒的底部和我在日本吃的不同,不是厚身。​​​​​​松葉蟹肉大阪燒 $50​這個有驚奇的是大阪燒面和內部都滿怖了蟹肉,配上滋味醬汁十分好味。如果大阪燒的雞蛋比例再多些會更加好。​​​​​​車打芝士薯條 $32​芝士控必點,薯條沒太大特別。​​​​​​蜜糖芥末薯條 $32​醬汁是咸和甜的配合,薯條沒太大特別。​​可樂​套餐已包​​📍元朗西菁街23號K Plus地下6號舖

​​​

鰻魚大阪燒 $52​

松葉蟹肉大阪燒 $50​

車打芝士薯條 $32​
芝士控必點,薯條沒太大特別。​

蜜糖芥末薯條 $32​
醬汁是咸和甜的配合,薯條沒太大特別。​

可樂​
套餐已包​

📍元朗西菁街23號K Plus地下6號舖
2022-06-20 474 瀏覽
阪神嘅明太子大阪燒非常好食,只係有啲辣!建議食得辣嘅大家選擇呢一款嘅!如果唔食得辣就食返普通章魚大阪燒都好好食!價錢仲非常之抵,只係$40 左右就有啦!另外佢嘅關西牛肉炒麵都好好食!😍😍我一般都會同朋友一個叫大阪燒一個叫炒麵再分享!😆😆😆
價錢仲非常之抵,只係$40 左右就有啦!

另外佢嘅關西牛肉炒麵都好好食!😍😍
我一般都會同朋友一個叫大阪燒一個叫炒麵再分享!😆😆😆
2022-05-27 494 瀏覽
[唔錯嘅大阪燒同炒麵🤪阪神]-阪神可以話係我嘅外賣之星🌟諗唔到食咩:不如食阪神?🙌🏻於是諗唔到食咩嘅我今日又嗌咗例牌個兩款食物😝-😋章魚大阪燒🐙 $35入面有粟米🌽椰菜同埋爽口章魚粒😙口感豐富拌上大阪燒醬同埋日式美乃滋😋非常可口🤪美中不足嘅係大阪燒粉多同埋口感軟腍如果脆返翻少少🤏再多啲章魚粒就更加好食好味指數:🌕🌕🌕🌗-😋牛肉關西炒麵 $36個炒麵落左紅蘿蔔絲、椰菜同洋蔥🧅仲有啲花生粒🥜落咗大阪燒醬同日式沙律醬調味充滿關西風味😝👍🏻好味指數:🌕🌕🌕🌕-人均消費:$70
[唔錯嘅大阪燒同炒麵🤪阪神]

就更加好食

好味指數:🌕🌕🌕🌗

肥牛關西炒麵

😋牛肉關西炒麵 $36
個炒麵落左紅蘿蔔絲、椰菜同洋蔥🧅
仲有啲花生粒🥜
落咗大阪燒醬同日式沙律醬調味
充滿關西風味😝👍🏻

好味指數:🌕🌕🌕🌕

人均消費:$70
2022-05-26
15 分鐘 (外賣自取)
肥牛關西炒麵
2022-03-28 581 瀏覽
><依賴網上外賣平台嗌外賣真係要比咗錢做會員 先顯示多d餐廳有優惠二人套餐($ 86.9)兩款大阪燒/阪神丼+兩款小食+汽水燒汁牛肉飯唔單止有牛肉 仲有炒雜菜一口甜番薯仔 飯亦淋滿大阪燒沙律醬松葉蟹肉蟹膏飯/日式鰻魚飯(+$8.3)份量好足 每次食完盒飯都好飽日式芝士漢堡扒呢款有驚喜 漢堡扒有厚度入面芝士真係流心 忌廉蟹肉薯餅有3塊 外脆內綿滑 creamy汽水有zero揀><><><><><><><><><><><><阪神 (元朗)元朗西菁街23號K Plus地下6號舖
依賴網上外賣平台嗌外賣
真係要比咗錢做會員 先顯示多d餐廳有優惠

二人套餐($ 86.9)
兩款大阪燒/阪神丼+兩款小食+汽水
燒汁牛肉飯
唔單止有牛肉 仲有炒雜菜
一口甜番薯仔 飯亦淋滿大阪燒沙律醬
松葉蟹肉蟹膏飯/日式鰻魚飯(+$8.3)
份量好足 每次食完盒飯都好飽

汽水有zero揀
><><><><><><><><><><><><
阪神 (元朗)
元朗西菁街23號K Plus地下6號舖
今日懶得煮飯所以就嗌外賣 🐼呢間都食過幾次,覺得啲質素都唔差叫咗個二人餐(原價$158,外賣平台優惠有七五折,折後$118.5)有兩個小食我揀咗忌廉蟹肉薯餅同埋黑松露蛋黃醬阪神薯條隔咗咁耐送到過嚟都仲脆口👍🏻啲忌廉其實冇乜味,都係甜甜地咁😂啲薯條就淋嘅,但佢唔係難食嗰隻淋都仲暖,黑松露個味都有🤔之後再跟咗兩個飯呢個係雜菜豚肉飯啲肉冇乜味,好似冇醃過咁至於左手邊日式個燒汁醬基本上都實冇死其實撈咩都會好食😂😂雜菜就食得出有用日式豉油,味啉嗰啲炒過另一個係雜菜野菌飯不過不失除咗個餸唔同其他嘢冇乜分別佢啲雜菜底有兩粒迷你番薯🍠雖然賣相唔討好但幾甜跟餐送咗兩罐可樂😗因為飲咗所以就冇影
今日懶得煮飯所以就嗌外賣 🐼
呢間都食過幾次,覺得啲質素都唔差
叫咗個二人餐
(原價$158,外賣平台優惠有七五折,折後$118.5)
有兩個小食
我揀咗忌廉蟹肉薯餅同埋黑松露蛋黃醬阪神薯條
隔咗咁耐送到過嚟都仲脆口👍🏻
啲忌廉其實冇乜味,都係甜甜地咁😂

啲薯條就淋嘅,但佢唔係難食嗰隻淋
都仲暖,黑松露個味都有🤔

之後再跟咗兩個飯
呢個係雜菜豚肉飯
啲肉冇乜味,好似冇醃過咁
至於左手邊日式個燒汁醬基本上都實冇死
其實撈咩都會好食😂😂
雜菜就食得出有用日式豉油,味啉嗰啲炒過

另一個係雜菜野菌飯
不過不失
除咗個餸唔同其他嘢冇乜分別

佢啲雜菜底有兩粒迷你番薯🍠雖然賣相唔討好但幾甜

跟餐送咗兩罐可樂😗因為飲咗所以就冇影
外賣送餐
2021-12-05 430 瀏覽
試咗個鰻魚飯半條鰻魚 都𝐨𝐤呢個價錢算係唔錯了蟹膏蟹肉飯蟹膏好好食😋忍唔住食得太快餃子好好食😋推薦呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)‼ ٩(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)و

試咗個鰻魚飯
半條鰻魚 都𝐨𝐤
呢個價錢算係唔錯了

蟹膏蟹肉飯
蟹膏好好食😋忍唔住食得太快

餃子好好食😋
2021-11-27 308 瀏覽
今日做完瑜伽,去平日光顧開的時裝店買衫,買完衫當然要食個午飯,巧遇上商場的優惠需要光顧兩間店舖的電子消費,買個飯就最直接了。看見了必食推介,餐牌的墨水不是很顯眼,認真一看才發現有飯類的選擇。外賣自取點了一個松葉蟹肉蟹膏飯$58,想不到回到家1小時的路程飯仍能保持微溫,這點實在很出色。蟹肉飯更像蟹柳和蟹肉的混合,蟹膏醬已一早滲透了於珍珠米中,蟹肉份量很充足,味道也不錯,珍珠米更是可以用大碗來形容,男士吃也足夠,有驚喜!建議店家可以用此出品作為店的其中一個招牌菜,如果能夠為此作品在沾上一些蟹子或海苔碎定能錦上添花。

2021-11-27
5 分鐘 (外賣自取)
2021-10-14 487 瀏覽
#阪神 性價比高❥餐廳有好多唔同種類食物連大阪燒都有😋🤩蟹肉蟹膏飯/蟹肉大阪燒真係好多蟹膏 勁好味勁香😋炒麵入面有好多配料好多紅蘿蔔絲同椰菜炒麵好好味 唔會好硬好乾加$10有飲品+兩個王將/ 飲品+四粒香芋地瓜球試一試,有驚喜★開頭我以為王將餃子係同自己買返嚟一包包嗰啲一樣點知佢整得好食好多😳😳整得好香口 又唔會食到成口油自己一定整唔到下次會再幫襯🤩香芋地瓜球都整得好好皮唔會太厚 又唔會太油香芋好香 唔會太少或者太多食落覺得好享受🥰
#阪神

唔會太少或者太多
食落覺得好享受🥰

• 蟹肉蟹醬大阪燒
  • 蟹肉蟹醬飯
之前同家人去大阪食得勁開心🥳 喺香港食大阪燒嘅地方唔算好多,呢間cp值真心高,$40-55就有一份,都真係幾抵嘅。見佢有新菜單,黑松露帆立貝大阪燒同蟹肉蟹膏飯,兩款都好有驚喜🥰首先黑松露醬汁勁濃味,完全將大阪燒個味道帶出,個餅身料十足,質量幾高,一餅都好飽下,建議share食,又可以食下主食,唔駛咁單一食大阪燒一款。蟹肉蟹膏飯隻蟹膏勁開胃,好餸得飯,我特別欣賞佢隻汁,有點creamy☺️ 正正!下次可以再試!

2021-06-17
  • 黑松露大阪燒
2021-05-18 371 瀏覽
出咗新野諗來諗去試邊個好最後決定試松葉蟹肉大阪燒 好好味 啲蟹醬好香呀大阪燒入面好似真係有蟹肉咁好驚喜呢個價錢值得屋企人就試咗黑松露帆立貝大阪燒甜過松葉蟹肉大阪燒少少🤏所以我鍾意松葉蟹肉大阪燒多啲第二日都係對佢念念不忘真係好香嘅蟹味 食完都想再食

出咗新野

第二日都係對佢念念不忘
真係好香嘅蟹味 食完都想再食

• 松葉蟹肉大阪燒
2020-08-25 1164 瀏覽
今日因為公司有少少阻滯攪到遲收工,所以好夜至有得叫外賣。返到屋企勁攰,唸住買屋企樓下啲餐廳外賣就算,但我食開個啲餐廳。。。。。。食厭左,附近仲有幾間餐廳仲要係公司lunch御用既。。。。。。突然靈機一動,醒起呢間外賣店,就即刻打電話睇下仲可唔可以叫外賣,因為都差不多8點啦。。。。。。感恩店員仲肯接單,所以二話不說就落單。章魚大阪燒真的是招牌,無敵好食,保證每一口都會食到章魚,比like。吉列豬排都係無敵,成塊豬排都好乾爽無滴油,勁。汽水唔駛講,係精挑細選過架,所以配埋以上食物一齊食,大滿足。感恩店員沒有浪費食材,煮得好好,多謝。
今日因為公司有少少阻滯攪到遲收工,所以好夜至有得叫外賣。

吉列豬排都係無敵,成塊豬排都好乾爽無滴油,勁。

感恩店員沒有浪費食材,煮得好好,多謝。
吉列豬排飯
橙汁梳打
2020-08-25
10 分鐘 (外賣自取)
吉列豬排飯
橙汁梳打
  • 吉列豬排
2020-07-06 833 瀏覽
今日嗌咗佢哋個外賣 點知嚟到個燒汁牛肉飯竟然可以冇醬汁 嚟個白飯同牛肉 咁我打番畀間舖 佢哋話可以重做畀我 叫我聯絡外賣app客服 好啦我聯絡咗第一個客覆佢都話聯絡咗該店舖 點知我等咗個幾鐘打返畀間舖佢話冇人聯絡過佢哋 我再聯絡第二個客服 佢同我講該店舖有位叫吳生話畀咗醬汁唔肯重做 話退款畀我 但係我拒絕 淨係要重做 想食個飯啫 咁我再打多次畀該店 佢哋話冇人聯絡過佢亦都冇講過話有比醬汁 我聯絡第三個客服 佢都係話間舖有講畀咗醬汁唔肯重做 真係唔知邊個講嘅嘢先係真 大家自己諗 最後淨係畀咗張優惠券 八點幾搞到十點幾🙂 離哂譜
外賣送餐
2019-08-04 1548 瀏覽
呢間餐廳係主要食大阪燒,但今次想試下佢既日式便當🍱呢個野菜炒豬肉便當🍱,最值得一讚係佢唔似其他餐廳會炒到好多醬汁或者好油,食落感覺比較清爽👍🏻啲飯係用上珍珠米,真係日本🇯🇵便當既感覺。
呢間餐廳係主要食大阪燒,但今次想試下佢既日式便當🍱

野菜炒豬肉便當

2019-07-18
野菜炒豬肉便當
2019-08-02 1262 瀏覽
好懶既一個晚上,突然好掛住大阪燒,所以上左 online dining platform research 下~咁岩又比我搜到阪神咁梗係試下啦~章魚大阪燒要大嗌:好好味呀~佢入面除左基本既材料外,還有畫龍點睛既栗米,真係好好食。吉列豬扒關西炒麵 呢個真係好好食,最正係送到黎仲係好脆好吉列,個炒麵同我起日本食既差不多味道,推介推介忌廉蟹肉日式薯餅入口即溶,好似流心咁,食既時候真係要小心,因為真係會流出黎架泡菜豚肉炸餃子👌🏻👌🏻係不錯的非常滿足既晚餐
章魚大阪燒

要大嗌:好好味呀~
佢入面除左基本既材料外,還有畫龍點睛既栗米,真係好好食。

忌廉蟹肉日式薯餅

泡菜豚肉炸餃子👌🏻👌🏻係不錯的

非常滿足既晚餐

2019-08-01
30 分鐘 (外賣送餐)
  • 忌廉蟹肉日式薯餅
2019-04-05 1177 瀏覽
經過幾次成日心思思想試。終於試咗章魚大阪燒,好多料、啖啖菜同章魚。 粉漿同料比例剛剛好,醬汁都好好味,食到唔想停口。坊間遇過太多超多粉漿、勁多菜的搵笨大阪燒,呢間一定係真材實料! 另外仲有兩款味,其中一個係吉列豬扒, 未見過呢個配搭,食完原本章魚味咁ok, 會想下次試埋吉豬店員好友善、好attentive. 見佢紙盒都裝得好乾淨企理,我就選擇唔需要膠袋就咁拎個盒,真係擺喺手上的公文袋上都一點油漬污漬都無沾上。值得一讚店員係好細心咁確定筷子已經被貼紙穩定唔會跌先將盒食物交俾我。而且貼紙係 "感謝", 的確係一個充滿感謝感恩的一餐
經過幾次成日心思思想試。