4天前 0 瀏覽
天氣好熱,行到YOHO諗住買杯嘢飲飲吓。見到佢都幾多好評,就買左杯「芒椰西柚沙冰」試下~問咗店員有冇得揀甜度,佢話甜度固定的,無得減甜。等咗10分鐘左右,終於拎咗杯嘢飲,睇落唔覺有芒果嘅果肉,同display張相有啲差距,一飲之下淨係飲到西柚味同啲西柚果肉,但係就冇芒果嘅果肉,只係飲到類似紙包芒果汁嘅味,連椰汁味都唔覺有!飲完成個口淨係得返啲假既甜味,完全唔解渴,都幾失望!我諗係我飲過咁多間茶飲店,質素/CP值最差的。真係試一次就夠!芒椰西柚沙冰 @$42
天氣好熱,行到YOHO諗住買杯嘢飲飲吓。
見到佢都幾多好評,就買左杯「芒椰西柚沙冰」試下~
問咗店員有冇得揀甜度,佢話甜度固定的,無得減甜。
飲完成個口淨係得返啲假既甜味,完全唔解渴,都幾失望!

芒椰西柚沙冰 @$42
芒椰西柚沙冰
10 分鐘 (外賣自取)
2024-06-04 0 瀏覽
一路都好鍾意飲台飲! 呢間台飲鋪 好飲 又有款揀~ Surprise 既係 仲有位坐, 裝修設計仲幾有心思~~ 同朋友 坐陣吹陣水 都幾開心~粉色莓莓雪沙~一睇張相就吸引到我,好靚呀! 沙冰甜甜啲啲酸~好好飲,面到唧左綠茶雪糕,好香滑~仲有百力滋,同脆脆~不得鳥香水檸檬鴨屎青茶呢杯真係好清好爽帶青檸香,味道唔酸得黎又有清新感,超解渴~難怪係熱門野飲少有地呢間仲有小食 嗌左個拼盤~有奶黃QQ球、炸地瓜條、鹽酥雞~ 好香好脆好正!外賣袋仲好靚!
一路都好鍾意飲台飲!

呢間台飲鋪 好飲 又有款揀~

粉色莓莓雪沙~

香水檸檬鴨屎青茶

少有地呢間仲有小食
嗌左個拼盤~
有奶黃QQ球、炸地瓜條、鹽酥雞~ 好香好脆好正!

外賣袋仲好靚!

2024-06-03
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2024-06-01 0 瀏覽
最近經過e間手搖飲杯店,發現雪糕買一送一之外,仲有唔少其他嘅手搖飲品😍都好吸引🤗夏天就嚟到,最近天氣熱熱地就去飲返杯冰冰涼涼消消暑🥰小店仲有位置可以坐坐🙌🏻🍫髒髒可可冰山,飲第一啖已經覺得好香朱古力味😋有d似食緊朱古力冰條🤩上面仲有朱古力曲奇👍🏻🌸芋泥芋圓鮮奶,鮮奶香滑,入面有滿滿嘅芋泥唔會太甜👍🏻芋圓口感QQ😍🌸一口生煎包,生煎包外脆,入面係滿滿嘅肉餡😋好香口🤩

🌸一口生煎包,生煎包外脆,入面係滿滿嘅肉餡😋好香口🤩
2024-05-27 9 瀏覽
出面又曬又熱,行經Yoho Mall商場有間台式小食同飲品專門店,啲沙冰好吸引咁,忍唔住試下【鹽酥雞】$36/8件即叫即整!新鮮熱辣辣脆卜卜~惹味唔油膩, 調味啱啱好唔會太咸其他小食例如甜不辣同生煎包睇落都好吸引~下次會試埋夜市小盤,有鹽酥雞、奶黃QQ球同炸地瓜條,cp 值幾高 【星鑽芒果多多🥭】$35 一杯本人實測微糖少冰啱啱好,乳酸甜味十足,芒果味香,底下仲有超多星星形狀嘅椰果食㖭【楊枝甘露西米沙冰】$46 一杯呢杯超好飲~楊枝甘露同西米露加埋真係無得輸!面頭有好多芒果果肉,之後係柚子,底下超多西米~飲落每一啖都有果肉食到而且任何小食+任何飲品一律享有-$3優惠舖頭有少量位置坐,唔使企喺度食咁狼狽~

【鹽酥雞】$36/8件

【星鑽芒果多多🥭】$35 一杯

【楊枝甘露西米沙冰】$46 一杯

而且任何小食+任何飲品一律享有-$3優惠

舖頭有少量位置坐,唔使企喺度食咁狼狽~
2024-05-15
  • 楊枝甘露西米沙冰
  • 星鑽芒果多多
2024-05-26 15 瀏覽
琴日同男朋友行街 返工之前見到依間珍珠奶茶店咁就見冇乜人買左杯珍珠奶茶飲滿心期待咁飲第一啖嘩~~~唔覺以為我味覺有問題杯飲品完全冇味奶茶冇味 珍珠冇味 唔講好似飲水咁好難飲……
琴日同男朋友行街 返工之前見到依間珍珠奶茶店

咁就見冇乜人買左杯珍珠奶茶飲

滿心期待咁飲第一啖

嘩~~~唔覺以為我味覺有問題

杯飲品完全冇味

奶茶冇味 珍珠冇味 唔講好似飲水咁

好難飲……
2024-05-24 11 瀏覽
餐廳環境:係商場入面竟然可以坐係度慢慢嘆手搖飲品🥤🤭位置吾多,有吧枱同有圓櫈坐✨都可以坐到10個人左右食物方面:我哋叫左2杯飲品加一個小食🤭✨珍珠黑糖麻糬鮮奶勁濃黑糖超級滿足🥹🥹🥹珍珠加麻糬第一次試,食落好有口感😍鮮奶吾會太甜,大人小朋友都岩飲👍🏻👍🏻✨粉色莓莓雪沙士多啤梨迷🍓必叫✨飲品上面有雪糕🤩今期係抹茶雪糕,溝埋士多啤梨又幾特別🤩🤩而且仲有草莓味餅乾,有得飲又有得食,真係幾特別😋😋✨鹽酥雞新鮮熱辣出爐🤭香噴噴👍🏻睇落細細份,但食落啖啖肉,真係幾好食,又吾會太鹹😎閑茶 (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖
餐廳環境:

✨鹽酥雞

閑茶 (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖

2024-05-15 22 瀏覽
出面又曬又熱咪入商場搵野飲入到商場見到呢間都有啲人等緊隔離又有啲堂食位可以坐咪買杯試下囉買咗杯芋圓QQ奶茶天口㷫 飲咗一啖個人仲㷫完全唔知飲緊啲乜個奶茶淡到好似沖完奶 洗奶樽啲水咁 又飲唔到有茶味啲芋圓都係無味嘅粉糰 連甜味都冇價錢又唔係特別平 $32/杯點解要浪費quota買杯洗奶樽水餐廳環境都寬敞舒適嘅員工態度都正常但茶飲店係首先要沖好杯茶嘛難飲到咁都係第一次永不回頭!第一次留食評 因為真係太難飲太難飲希望大家睇路
出面又曬又熱咪入商場搵野飲

第一次留食評
因為真係太難飲太難飲
希望大家睇路
2024-05-08 17 瀏覽
#christine開飯日記 最近特別迷有芋圓嘅手搖茶,前2日同男朋友食完飯行過就諗住成返一杯🤭🤭🌟Q0芋泥麻糬鮮奶 ($42)呢杯嘅芋泥同埋麻糬都好足料🤭啱晒我呢啲芋泥愛好都🤭佢真係每一啖都會有芋泥同埋芋圓,都幾有咬口架🤭加埋鮮奶,好幸福🌟香水檸檬鴨屎香茶($40)男朋友就揀左香水檸檬鴨屎香茶,成杯嘢飲都好清新,都幾啱食完飯消消滯👍👍加上佢唔算好甜都幾健康架🌟炸地瓜條15件($32)冇飛台灣咁耐真係好掛住夜市嘅地瓜條,見到緊係即刻買嚟食啦🤭🤭佢係即叫即炸,所以拎到手特別脆身👍👍🧋閑茶 (元朗)📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖
#christine開飯日記

🌟Q0芋泥麻糬鮮奶 ($42)

🌟香水檸檬鴨屎香茶($40)

🌟炸地瓜條15件($32)

🧋閑茶 (元朗)
📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖
2024-05-06 12 瀏覽
行行下想飲返杯邪惡嘅手搖過下口癮👹飲野飲又點可以冇小食咬下😈米叫多份炸嘢,又食又飲!✨巴西莓昔昔其實佢係奶昔黎!🥛應該真係有莓係入面,因為係食到果肉🤤同埋莓嘅酸甜酸甜,所以唔會飲完好膩嘅感覺👍🏻雖然冇得揀甜度,但其實又唔會好甜,啱啱好✨粉色莓莓雪沙呢個就係沙冰黎,成杯野勁靚😆真係飲得之餘又可以打個卡🤭除左沙冰,個頂今次比左個抹茶雪糕我地😍抹茶雪糕勁濃好好食😆係食唔停,我地係食曬個雪糕先再飲沙冰🤣個沙冰拍唔差,好香士多啤梨味👍🏻✨夜市小盤係台式夜市小食😆所有野都好香口,又唔會太咸。最特別係奶黃QQ球,好少食啲個!佢外脆內軟,仲要有奶黃流心餡🤩夠曬特別#閑茶📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖

✨巴西莓昔昔

✨粉色莓莓雪沙

✨夜市小盤

#閑茶
📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖
2024-05-04 8 瀏覽
今日買左杯QQ芋圓奶茶,冇文冇味,好似冰水加芋圓咁,係真係淡茂茂一啲茶味、一啲奶味都冇。跟住去問個店員咪落漏咗奶同茶,佢都應該心虛即刻整過杯新嘅比我。新整個杯比起第一杯多咗一丁點茶味,但都係好鬼淡。嬲咗,唔係唔肯俾錢消費,但係d野飲可唔可以有返d質素,唔好下下俾埋啲垃圾消費者。我唔知d員工係咪未培訓好,落幾多奶粉幾多ml茶,應該係有Standard而唔係隨心落。依間嘢可以唔使幫襯,除非你錢多,想飲啲如水一般嘅奶茶。

新整個杯比起第一杯多咗一丁點茶味,但都係好鬼淡。

依間嘢可以唔使幫襯,除非你錢多,想飲啲如水一般嘅奶茶。
$35大杯以為講到鴨屎香好好飲咁,結果乜茶味都無,成杯清水咁仲要啲奶粉未溶!真心唔好比錢試我飲左兩啖成杯dump左呢間嘢唔單止浪費顧客啲錢仲浪費緊珍貴既地球資源難怪宜家完全無人飲行去格嚟飲仲好
$35大杯
以為講到鴨屎香好好飲咁,結果乜茶味都無,成杯清水咁
仲要啲奶粉未溶!
真心唔好比錢試
我飲左兩啖成杯dump左
呢間嘢唔單止浪費顧客啲錢
仲浪費緊珍貴既地球資源
難怪宜家完全無人飲
行去格嚟飲仲好
外賣自取
2024-04-29 12 瀏覽
閑茶 (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖招牌脆脆阿華田雪山$56。話真嘢,呢個甜品真係超級驚喜!杯杯都係滑嫩嘅阿華田,再配上香脆嘅餅乾碎同埋綿密嘅雪山雪糕每一口都帶嚟濃郁嘅朱古力同香草味道,真係令人無法自拔!牛油果奶昔$46。呢杯奶昔真係綿密又滑順,牛油果同牛奶嘅結合真係絕配,每一口都帶嚟濃郁嘅果香,真係令人愛不釋手!鹽酥雞$36。佢哋嘅鹽酥雞炸得酥脆,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶嚟一種香脆同鮮美嘅絕妙組合,真係令人停唔到口!#閑茶 #元朗外賣 #脆脆阿華田雪山 #牛油果奶昔 #鹽酥雞 #美食分享 #港式美食 #外賣控 #美食探險 #食物攝影 #美食愛好者 #instafood #delicious #foodreview #foodporn #foodgasm #foodstagram #foodphotography #yummy #foodlover #foodblogger #foodgram #foodblog #foodaddict #foodislife

閑茶 (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1087號舖

2024-04-27
2024-04-26 9 瀏覽
閑茶 •悠閑地喝茶🫖呢度有個好時尚嘅飲食區,買完飲品&小食,可以坐低度悠閑地hea 一hea夜市拼盤奶黃QQ球x2+炸地瓜條6+ 鹽酥雞x4奶黃QQ球口感軟綿,好有奶香味,炸地瓜條外酥內軟有微甜;外皮酥脆鹽酥雞,肉質鮮嫩多汁。芒果奶昔口感濃郁滑順,芒果的甜味&奶香清涼又爽口粉紅莓莓雪沙消暑一流, 甜度適中,帶有微酸的莓果風味閑茶 地址:元朗朗日路9號形點1期1樓1087號舖好多人都未必拎錢出嚟做,我哋都拎咗

閑茶 •悠閑地喝茶🫖

夜市拼盤
奶黃QQ球x2+炸地瓜條6+ 鹽酥雞x4

芒果奶昔
口感濃郁滑順,芒果的甜味&奶香清涼又爽口

粉紅莓莓雪沙
消暑一流, 甜度適中,帶有微酸的莓果風味

閑茶
2024-04-18 26 瀏覽
啲珍珠超硬 ,未食過咁硬嘅珍珠 ,好似食緊橡膠咁,仲要唔俾走冰 ,飲開天仁茗茶嘅黑糖珍珠鮮奶茶好飲啲 ,仲平過佢普通珍珠鮮奶茶 ,雖然住戶有九折,但係唔好飲 ,真係冇下次。

2024-04-17 15 瀏覽
係yoho食完lunch 經過見到呢間茶飲店勁大間 好吸睛😍 而且仲有多款台灣小食 就同朋友叫返兩杯嘢飲同一個小食試下😆 呢度最好嘅地方係有好大個area可以坐喺度慢慢飲下野 唔會一定要拎走飲架😎有見及此 我就叫左杯特飲慢慢飲😆 揀左一杯髒髒可可冰山同楊枝甘露西米 🙊 髒髒可可冰山真係好邪惡 勁大杯朱古力 上面仲加左雪糕🍦 夏天飲真係透心涼 仲有半條繽紛樂😋 朱古力控必試😛 如果鍾意芒果嘅朋友就可以楊枝甘露西米 一樣好足料 好似食緊糖水咁😚另外叫咗一份QQ腸 即叫即整 超香😍 熱辣辣嘅QQ腸 一啖一粒好正啊🌟