2024-04-09 0 瀏覽
呢間餐廳我平日耐不耐都會去幫襯吓 食物質素唔錯 寫單嘅姐姐亦很有禮貌 但今日去食完嘢竟然被收銀個靚仔用凌厲嘅眼神'掘'住我起碼5秒直送我出咗佢門口 簡直超級冇禮貌 我自問冇鬧佢冇質疑佢任何嘢 佢做到發瘟唔駛搵客出氣卦 簡直一粒老鼠屎壞了一鍋粥 難怪香港人紛紛要北上搵食
2024-04-09 0 瀏覽
外賣叫左下午茶餐炸脾拼沙律 ($41)隻脾幾大隻, 但炸到燶曬真係搞唔掂,而且油淋淋,成個外賣袋都係油肉質又鞋口又唔入味想叫果汁, 又話好多款都冇是但叫左一款, 明顯用水溝到淡曬
外賣叫左下午茶餐
炸脾拼沙律 ($41)
肉質又鞋口又唔入味
想叫果汁, 又話好多款都冇

是但叫左一款, 明顯用水溝到淡曬
2024-04-06 168 瀏覽
又平又大份的下午茶仲要下午茶去到6:45好多人慕名而來的我都黎試試看見好多人點炸雞髀看來炸雞髀係主打炸雞髀外脆內嫩大隻又抵食有成半隻碟咁大唯一美中不足的是味精重手左
又平又大份的下午茶
有成半隻碟咁大
唯一美中不足的是味精重手左
2024-04-03
2024-01-17 1246 瀏覽
外賣平台叫左個星期六既精選套餐 - 泰式咖喱軟殼蟹,送到黎既時候已經聞到好香飯盒賣相不佳,份量適中,色彩繽紛,每個飯盒都有兩個軟腳蟹,有大有細。因為唔係即刻食飯盒,焗左一段時間,軟殼蟹都變諗左,但都無礙佢調味香,配搭埋咖喱,簡直係送飯一流!但紅蘿蔔偏硬,煮淋少少口感會好d總體而言都算唔錯👍🏻
總體而言都算唔錯👍🏻
外賣送餐
2024-01-14 838 瀏覽
同事之前在觀塘駐紮多年,於該區常吃開花結果,得悉公司附近有一間,某日午餐帶同小人一起到訪。走入餐廳,馬上被其場面震懾到!餐廳內已經滿座,等外賣的亦超級多人,利害!很多食客都在吃著包加沙律的套餐,目測絕對是激大版,令到本來想叫意粉的同事也轉軚點這個餐。我們一個要煙三文魚、一個要香芒雞肉,沙律可以選兩款,二人無獨有偶地都選擇了吞拿魚和田園沙律。餐點很快送到,真的無敵巨型!不過要說明的是包並非很大個,海量的是沙律。反開面層的麵包,發覺煙三文魚只有數小片;反而雞肉比較多,起碼能覆蓋麵包。煙三文魚不是不好食,只是太少了,幸好有吞拿魚沙律做餘下的餡料。香芒雞肉夠清新,雞肉不柴。吞拿魚沙律裡還有很多火腿絲和粟米粒,撈了沙律醬,感覺是挺豐富的。田園沙律有生菜、蕃茄、青瓜及粟米,混的是千島醬,酸酸的令人胃口大開。$60的套餐還包餐飲,性價比絕對高,難怪吸引那麼多人了!

香草包三文治 + 吞拿魚沙律 + 田園沙律

煙三文魚香草包

香芒雞肉香草包

$60的套餐還包餐飲,性價比絕對高,難怪吸引那麼多人了!
香草包三文治 + 吞拿魚沙律 + 田園沙律
煙三文魚香草包
香芒雞肉香草包
  • 香草包三文治+吞拿魚沙律+田園沙律
  • 香草包三文治+吞拿魚沙律+田園沙律
2023-12-21 697 瀏覽
親自去到鋪頭點外賣,拎佢收銀張menu點餐,報既係菜名,點完個姐姐識講話無焗薯,咁我咪轉意粉。拎住個外賣番到公司一睇,唔同餸黎,打去一問,答我轉左menu。轉左menu唔洗講聲?我係拎住收銀你比我張menu點餐,報既係菜名,都唔講聲?問完仲要一啲唔好意思都無。搞到我成個飯唔食得(裡面有我過敏既野。)呢間野以後唔會去,買外賣既要記得開盒睇下係咪你要既野。
呢間野以後唔會去,買外賣既要記得開盒睇下係咪你要既野。
2023-12-21
10 分鐘 (外賣自取)
2023-11-17 1317 瀏覽
沙律探店🥗为什么每次来都要排队!這家開花結果是我最愛去的餐廳很多款沙律選擇和非常健康🥒沙律也可以很飽肚 最適合女生想減肥而且味道也非常不錯 大家也可以去試下!🥳叫了牛角包白汁吞拿魚配上了薯仔沙律和鮮果沙律🥔🍅佢哋嘅沙律真係好出名,每次門口都好多人排隊然後榨汁好好飲,我揀咗一杯係蜜瓜榨汁好健康,而且佢哋嘅服務態度都非常好價錢性價比高📍餐廳:開花結果📍地址:荔枝角榮吉工業大廈B座地下2A號舖
沙律探店🥗为什么每次来都要排队!
這家開花結果是我最愛去的餐廳
很多款沙律選擇和非常健康🥒
沙律也可以很飽肚 最適合女生想減肥
而且味道也非常不錯 大家也可以去試下!🥳
叫了牛角包白汁吞拿魚
配上了薯仔沙律和鮮果沙律🥔🍅
佢哋嘅沙律真係好出名,每次門口都好多人排隊
然後榨汁好好飲,我揀咗一杯係蜜瓜榨汁
好健康,而且佢哋嘅服務態度都非常好
價錢性價比高
📍餐廳:開花結果
📍地址:荔枝角榮吉工業大廈B座地下2A號舖

沙律餐
蜜瓜榨汁
沙律餐
蜜瓜榨汁
2023-11-11 783 瀏覽
每次經開香工附近做嘢都必定幫襯開花結果,他們的鮮果沙律真是做得出神入化,雖然我住得很遠,但是我都會忍唔住順路外賣兩個沙律。首先他們沙律是用新鮮的蘋果,非常爽口甜美,不吝嗇俾沙律醬,沙律醬都冇溝水,經過一個鐘頭車程沙律都沒有倒汗水,真材實料,價錢平易近人,下午茶必食首選

2023-11-11
10 分鐘 (外賣自取)
2023-10-31 720 瀏覽
長沙灣飯堂😋😋每次經過都見到好多人排隊上班一族街坊之選!終於比我試到佢真係經濟實惠又好味🩷🩷試咗王牌經典套餐,可以揀三樣嘢兩個沙律及一個麵包❤️吞拿魚沙律用了非常足,有粟米火腿吞拿魚!充滿兒時童年的味道,感覺沙律應該係新鮮整出嚟,唔係放咗好耐!好味必試❤️開花結果沙律全部都是新鮮水果,唔係罐頭水果,店家是用當季新鮮水果做水果拼盤,好清新!成個組合落嚟不會太膩❤️牛角包加三文魚牛角包拎出嚟仲係熱辣辣的 酥脆加埋三文魚!比出面coffee shop好吃很多,下次想試埋其他配料而且店員非常有善,雖然好忙好多客人但係都很有耐性!
長沙灣飯堂😋😋
每次經過都見到好多人排隊
上班一族街坊之選!終於比我試到佢
真係經濟實惠又好味🩷🩷
試咗王牌經典套餐,可以揀三樣嘢
兩個沙律及一個麵包
❤️吞拿魚沙律
❤️開花結果沙律
❤️牛角包加三文魚

而且店員非常有善,雖然好忙好多客人但係都很有耐性!
2023-07-25 2250 瀏覽
之前係荔枝角返工 同事推介呢間餐廳試過一次之後 從此深深愛上了Lunch hour長期爆滿 需要等位就算而家轉咗工 星期六都會專程去荔枝角食餐廳出名沙律餐 不過都有其他選擇例如湯麵 扒餐等 適合不同人士口味本人十分愛吃沙律餐 每次都必點另一半就鍾意熱食 {煙三文魚白麵包配新鮮生果+煙肉西芹薯仔沙律$58 + 凍檸茶$3}煙三文魚份量多 不會太鹹 麵包軟熟生果不是每一款都甜 當造既西瓜、火龍果、菠蘿較甜薯仔沙律 沙律醬份量剛剛好 不會太多導致膩 又不會太淡味 配上脆卜卜既炸煙肉 味道層次豐富左 如果雪凍更加好 (懷疑人流多 每日新鮮製造 無時間雪){黑椒牛柳粒配意粉$60+凍檸茶$3}除了沙律餐做得出色 熱食也很出色牛肉份量超多 食極都仲有 多到有點怕它蝕本😂難怪除了OL 亦吸引了一班地盤工人📍開花結果 (榮吉工業大廈) (荔枝角)荔枝角青山道608號榮吉工業大廈B座地下2A號舖
之前係荔枝角返工 同事推介呢間餐廳
例如湯麵 扒餐等 適合不同人士口味
本人十分愛吃沙律餐 每次都必點
另一半就鍾意熱食

煙三文魚份量多 不會太鹹 麵包軟熟
生果不是每一款都甜 當造既西瓜、火龍果、菠蘿較甜

{黑椒牛柳粒配意粉$60+凍檸茶$3}
除了沙律餐做得出色 熱食也很出色
牛肉份量超多 食極都仲有 多到有點怕它蝕本😂
難怪除了OL 亦吸引了一班地盤工人

📍開花結果 (榮吉工業大廈) (荔枝角)
荔枝角青山道608號榮吉工業大廈B座地下2A號舖
2023-07-15
2023-07-08 1354 瀏覽
天氣太熱唔想食飯,轉來了這邊上班後,間唔中都會叫呢間外賣,幾鐘意食佢個皇牌經典套餐,味道ok對得起價格,自由搭配各款包+2款沙律,份量很足基本每次都食剩,仲有杯野飲。但今次未食先飽,外送員態度有夠差,打電話去,落單職員寫錯電話,以致沒收到外送員來電,送到公司門口後,有保安查問通知,一出門外(平時都在門外取)都唔知發生咩事,就被外送員伯伯在街上一直大聲指責,我只拎現金冇攞電話出去沒法對質,得佢講冇你講,第一次吃得這般委屈,公司保安盡責唔比非會員隨便進入有咩問題?咩巴屎閉唔比入唔聽電話??!跟本冇正確致電俾我好嗎!
外賣送餐
2023-06-24 1063 瀏覽
看過網上推介,今日專登入嚟食返餐。點咗個三文魚扒意粉加檸檬茶。價錢$63。個三文魚扒好大塊。好抵食。肉質鮮嫩。意粉彈牙。煮法功力十足。冰凍檸檬茶透心涼。夏日消暑最佳美食。餐廳環境清潔。
題外話/補充資料: 個三文魚意粉扒好大塊。好抵食。
2023-06-21
檸檬茶
檸檬茶
  • 三文魚扒意粉
2023-06-07 988 瀏覽
花開結果係一個選擇多多嘅午餐選擇之一除咗有西式汁飯汁意粉嘅午餐之餘,佢有個餐係非常之特別嘅,就係呢個組合會有包,沙律,其他配菜3樣野為一個組合就試咗點一個組合餐就係沙律加生果同埋一個包可能真係唔習慣午餐食生果為主,感覺個胃好寒涼
花開結果係一個選擇多多嘅午餐選擇之一
除咗有西式汁飯汁意粉嘅午餐之餘,
佢有個餐係非常之特別嘅,
就係呢個組合會有包,沙律,其他配菜
3樣野為一個組合

就試咗點一個組合餐就係沙律加生果同埋一個包

可能真係唔習慣午餐食生果為主,
感覺個胃好寒涼
2023-06-04
2023-06-05 805 瀏覽
天氣太熱唔想食米飯想食下清爽既野就揀左呢間餐廳有好多唔同既沙律揀揀左招牌既開花結果沙律係有勁多唔同水果既沙律好fresh 大大份食生果都可以飽!香芒雞肉牛角包🥐驚喜嘅!原來芒果同雞肉係咁夾加牛角包夾住食又幾好味 唔會濟好開胃!仲叫多杯奇異果汁飲好解渴消暑!
天氣太熱唔想食米飯
想食下清爽既野就揀左呢間餐廳
有好多唔同既沙律揀

揀左招牌既開花結果沙律
係有勁多唔同水果既沙律
好fresh 大大份食生果都可以飽!

香芒雞肉牛角包🥐
驚喜嘅!原來芒果同雞肉係咁夾
加牛角包夾住食又幾好味 唔會濟好開胃!

仲叫多杯奇異果汁飲
好解渴消暑!

2023-05-24 591 瀏覽
開花結果🌼🌸以前喺附近返工間唔時都會叫開花結果外賣哩間鋪頭主打沙律好食得黎又健康🤓❤CP值都幾高(*๓´╰╯`๓)♡鋪頭內的所有沙律我都食過😼全部都幾好食基本上我會睇下果日想食咩然後再選擇如果果日比較肚餓我會叫吞拿魚沙律加菠蘿蛋沙律/煙肉西芹薯仔沙律如果唔喺太餓我會是旦叫一份上面嘅沙律, 再配搭一份蔬菜或者蔬果嘅沙律如果有時想食粉面飯開花結果都有套餐可以選擇或者可以叫個牛角包/法包食總之佢係一間好多選擇既餐廳╰(*´︶`*)╯另外,佢d野飲係即打出黎有時d生果賣哂就會冇得order要留意下當日有咩生果哦~😉
開花結果🌼🌸

基本上我會睇下果日想食咩然後再選擇
如果果日比較肚餓
我會叫吞拿魚沙律加菠蘿蛋沙律/煙肉西芹薯仔沙律

如果唔喺太餓
我會是旦叫一份上面嘅沙律, 再配搭一份蔬菜或者蔬果嘅沙律

如果有時想食粉面飯
開花結果都有套餐可以選擇
或者可以叫個牛角包/法包食
總之佢係一間好多選擇既餐廳╰(*´︶`*)╯

另外,佢d野飲係即打出黎
有時d生果賣哂就會冇得order
要留意下當日有咩生果哦~😉