2025-08-09
嚟到鐵花村呢間新分店,店面裝修好靚,有好多彩繪畫又有好多天燈嘅吊飾~打卡一流鐵花村呢間小店係由台東人老闆主理,使用台灣食材~ 口味夠晒正宗,保證台味滿載舖頭主打嘅紅燒牛肉麵🐮我哋就貪心啲揀咗牛三寶刀削麵(仲可以揀米粉,冬粉)~除咗牛筋、牛腩、牛肚、紅蘿蔔、青菜同酸菜呢啲大路有嘅材料之外,佢哋 default 仲有埋凍豆腐,靈芝菰,豆皮,魚餃同埋燕餃添!超豐富份量十足~ 湯底帶點藥膳風味,唔會好鹹好膩反而幾清爽喎~ 姐姐仲建議加埋佢哋嘅自家炒制辣醬,加咗之後超香好加分!惠顧主食仲可以優惠價加配小食,我哋叫咗排骨酥~金黃酥脆嘅外皮包住鮮嫩嘅肉排,好突出嘅五香味(好啱配啤酒呀!!!——)刈包 - 呢度嘅刈包做得好好係傳統嘅古早風味~鬆軟嘅荷葉餅入面有肥瘦相間嘅滷五花肉、酸菜、香菜同埋最緊要嘅靈魂花生粉 (香港好多舖頭啲刈包唔知點解係無或者勁少花生粉,失色)~厚厚嘅五花肉睇落肥嘟嘟但食落就香噴噴! 🤩滷味 - 幾正係可以自己揀選款式~豐儉由人同埋一定啱口味~例如我哋最愛嘅豆皮、燕餃,滷蛋同埋米血糕~ 另外惠顧滿 $60 就可以自由斟佢哋嘅是日飲品~我哋當日有四季春,冬瓜茶同埋台式奶茶三款~大推
牛三寶刀削麵
惠顧主食仲可以優惠價加配小食,我哋叫咗排骨酥~
刈包 - 呢度嘅刈包做得好好
刈包
刈包
另外惠顧滿 $60 就可以自由斟佢哋嘅是日飲品~我哋當日有四季春,冬瓜茶同埋台式奶茶三款~大推冬瓜茶勁冰涼而且無坊間嗰啲咁甜喎,好順口又解暑