2021-01-20 1014 瀏覽
📍鐵板神燒🎗️我們或多或少都會因為沒完沒了的疫情漫延,而開始出現抗疫疲勞...但再累還是必須口罩戴好,好減少社交聚會、保持距離、注意衛生。🔸泡菜豚肉套餐🐷我每次都會說請幫我加辣,畢竟我吃的比較重口味,豚肉還加了很多葱跟洋蔥,配菜用了不少奶油來炒..有點小邪惡🤫,飯量給很足男生都能吃飽仙。這家沒有在很方便的地點,所以人都比較少,大家要多多去支持一下,如果疫情期間不敢店內用餐,也可以學我外帶,這樣既可以支持小店又安全囉。 💲Hkd 55🏡香港元朗俊賢坊2號恆運樓地下F🕐11:00 - 22:00
📍鐵板神燒🎗️

🔸泡菜豚肉套餐🐷

💲Hkd 55
🏡香港元朗俊賢坊2號恆運樓地下F
🕐11:00 - 22:00
2020-10-25 1030 瀏覽
今次係我第4次去依間鐵板神燒食,一開始我都幾鐘意佢個台式炒生肉,幾抵,又有飯有菜,不過不得不承認,今日個炒菜,有啲失水準,平時好好食,或者今日人多,所以較味冇較得咁好,差咁啲味,而主角台式炒牛肉,我覺得仲保持到水準,黑椒味好足,牛肉份量都好夠,依家外賣自取都係45蚊,我覺得依個價位食到依個味,係ok既
2020-09-24 987 瀏覽
本人係常客幫襯開,但琴晚9月24日再去幫襯,叫了個台式炒牛肉同蜜汁雞排,發現加左價錢,以前送湯送飲品,而家只係得番水,以前中意食呢度係因為佢個餐有2份菜加1份肉,感覺食得幾健康,菜不夠可以免費加,但琴晚改了,只有少少一份菜不可再加,牛肉變得好少,雞肉無味,仲要d飯超硬,非常失望,以前可以免費加菜都有個吸引力,現在價錢貴了,沒有了湯和飲品,又沒有了菜加,而且食物質素下降太多了,感覺無左個心去做,變相加價太多了,不抵食,以後都不再幫襯了
2020-09-23
2020-08-13 1051 瀏覽
💛鐵板神燒📍元朗俊賢坊2號恆運樓地下F號舖晚上無得堂食 所以晚餐就經常食外賣~今次經過呢間見勁平就買左~一個套餐都係$45咋!🍚鐵板豚肉丼 $45🍚泡菜豚肉丼 $45點左餐係即時喺鐵板度炒豚肉~ 豚肉肥瘦適中😋鐵板嘅係洋蔥汁好野味~ 至於泡菜豚肉既泡菜味唔夠濃💕如果濃啲就更加惹味同好食啦🍚蜜汁雞扒丼 $45雞粒每粒都燒到雞皮好香好脆☺️☺️配上甜甜嘅蜜糖味就覺得超開胃啦
💛鐵板神燒
📍元朗俊賢坊2號恆運樓地下F號舖

🍚鐵板豚肉丼 $45
🍚泡菜豚肉丼 $45

🍚蜜汁雞扒丼 $45
2020-08-02 715 瀏覽
📍鐵板神燒 🎗️疫情又再次的爆發,每天看到那些奇怪的發言,除了飆髒話... 最少要做好自己,少聚會保持距離、注意衛生。這裡都放著80年代的廣東歌,我都邊吃邊聽然後猜歌名。雖然說是台菜,但是... 比較像在台日本菜???.🔸海陸二人套餐(隨餐有2碗白飯)時令沙律🥗冷燙的菠菜淋了醬油跟一些木魚碎,很清爽順口鐵板大虎蝦🦐看著鮮肉廚師先生用鐵剷先剝好蝦殼... 就覺得更好吃超彈牙🤣🤣🤣法式鵝肝拌黑醋🦆(三選一)配黑醋醬會覺得沒那麼膩,麵包烤的脆脆,一口到底不會咬不斷(另兩款:香煎銀鱈魚/ 黑松露帆立貝)台式炒牛肉🐂比較重口味,很好下飯~一開始擔心份量不夠,結果兩個女生吃還剛剛好👌🏻.疫情期間盡量不在店內用餐,既可以支持小店又比較安全。💲Hkd 360🏡香港元朗俊賢坊2號恆運樓地下F🕐11:00 - 22:00 .#hk #hkig #hongkong #hkgirl #hkinfluencer #hkkol #kolhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodies #香港 #女生 #元朗 #香港美食 #元朗美食 #美食日記 #美食推薦 #抗疫 #抗疫日常 #黃色經
📍鐵板神燒 🎗️
🔸海陸二人套餐(隨餐有2碗白飯)
時令沙律🥗
冷燙的菠菜淋了醬油跟一些木魚碎,很清爽順口
鐵板大虎蝦🦐

法式鵝肝拌黑醋🦆(三選一)
台式炒牛肉🐂
比較重口味,很好下飯~
一開始擔心份量不夠,結果兩個女生吃還剛剛好👌🏻
疫情期間盡量不在店內用餐,既可以支持小店又比較安全。

💲Hkd 360
🏡香港元朗俊賢坊2號恆運樓地下F
🕐11:00 - 22:00
#hk #hkig #hongkong #hkgirl #hkinfluencer #hkkol #kolhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodies #香港 #女生 #元朗 #香港美食 #元朗美食 #美食日記 #美食推薦 #抗疫 #抗疫日常 #黃色經濟圈 #香港小店 #良心小店 #黃色餐廳 #黃色餐廳 #香港加油 #鐵板神燒 #poyeefoodie
2020-07-08 771 瀏覽
新開既鐵板燒鋪頭即刻去試下揀左個海陸二人套餐價錢可接受不過份量真係少左d鵝肝每人一舊另外仲有個炒牛肉唔記得影出面自助bar 有湯 同野似(好似係紅茶定冬瓜茶)咁樣既價錢就有少少唔抵因為係唔飽分量覺得係少左d d如果套餐可以包埋個炒飯成件事會好d元朗區食店林立抵食好味既周圍都係希望佢地係餐牌可作改善因為台式鐵板燒既鋪係香港都唔多台灣食既鐵板燒係平民價錢係香港應該係做唔到咁平呢間鋪頭想學台式鐵板燒可以參考下 人地套餐既分量拎返個平衡位
新開既鐵板燒鋪頭
即刻去試下
揀左個海陸二人套餐
價錢可接受
不過份量真係少左d
鵝肝每人一舊
另外仲有個炒牛肉唔記得影

出面自助bar 有湯 同野似(好似係紅茶定冬瓜茶)

咁樣既價錢就有少少唔抵

呢間鋪頭想學台式鐵板燒
可以參考下 人地套餐既分量
拎返個平衡位

2020-07-04 308 瀏覽
一入門口待應姐姐就話book哂位叫我地坐最入面,點餐都係自助既,問親咩姐姐都係好掘甘應人,比人感覺一d都唔nice。坐低左食物好快都黎,黎食鐡板正常野食上枱一定係熱辣辣上碟,我想講所有野都係暖既....雞扒、泡菜豚肉、銀鱈魚,鵝肝係完全唔好食,味道勁普通,餃子仲要燶既!!!有3個師傅煎野,有個拉低哂口罩煎野,仲要同客人勁吹水,呢個時候我真係接受唔到甘唔衛生😣仲要其實完全無服務,我見出面鐵板都應該1個師傅會照顧1-2 pair 客人,我同隔離情侶前面係無師傅照顧,所以野餵根本無得同佢講煎香少少、想要多少少調味果種,價錢係平既,但我寧願比貴少少起咗比人感覺我係黎享受你地既食物質素同服務,已唔係好似而家甘,無服務無水準。最有禮貌係洗碗阿姐,我地走同我地講多謝哂,待應姐姐係企響度完全無理人;其實唔係🟡我都唔會想黎支持佢,仲想話比少少意見老闆希望改善下....我唔知老闆係咪拉低口罩同人吹水果位,佢只係照顧前面熟客,比我地既野食就煎到燶哂!!

2020-05-19 934 瀏覽
想食台灣野和你eat搵到依間去到覺得似日本野多啲好似日本食和牛坐bar枱廚師係你面前即燒即食入去姐姐幫我地度體溫介紹埋個自助點餐機我地自己用我同朋友都搞左好耐係道研究主餐有冇跟飯定係得個燒肉因為主餐幅相冇飯得lunch set 有最尾都係問姐姐 😂😂之佢佢又幫我哋度多次體溫😂😂我地叫左兩個主餐冇菜食係咁喉住人地碟菜唔知係咪比老細見到佢送左兩碟菜比我地 😂好好人呀🥰食物: 好食,尤其欣賞佢個豆腐,好滑 🥰環境: 雖然對住燒爐,冇乜油煙,幾好服務: 超讚!老細送左兩碟菜比我地 🥰🥰🥰衞生: 乾淨唔錯
想食台灣野

係咁喉住人地碟菜
唔知係咪比老細見到
佢送左兩碟菜比我地 😂
好好人呀🥰

食物: 好食,尤其欣賞佢個豆腐,好滑 🥰
環境: 雖然對住燒爐,冇乜油煙,幾好
服務: 超讚!老細送左兩碟菜比我地 🥰🥰🥰
衞生: 乾淨唔錯
今日7點已經到,唔需要排隊,不過要在門口點單,但因為得一部機,又無餐牌比人揀定食乜,所以等落單比較耐。呢個安排有待改善。因為睇咗之前食評,對服務、衛生及食物質素有少少擔心。點咗鵝肝西冷牛扒、帶子、和牛、柯仔炒蛋,煎餃子。鵝肝、西冷牛扒同和牛都好好味,其實碗白飯都好食。唯一爭啲係帶子同西冷唔夠熱。服務我嗰個應該係老闆或者舖頭主管,好有禮貌,服務都好好,比咗咭片話下次可以早啲打去預約及訂定海鮮(如需要)。地方亦好乾淨企理。

2020-05-14
2020-05-14 402 瀏覽
總廚好好傾,燒羊架極 juicy 👍🏼。鋪面細細,人流不太多,坐得舒服自在。傾落原來可以致電預定菜單,總廚主理,好貼心!😍 還是第一次食仲台式鐵板燒,很特別!一定要再試!
安格斯牛扒
2020-05-14
安格斯牛扒
2020-05-07 572 瀏覽
見到佢係🟡 list 就即刻支持啦,但食完後好失望地離開。鋪面裝修:3.5/5 (光猛而簡潔裝修,但坐位無靠背扣分,枱面上仲有油光扣分。)服務態度:1/5 (個1分係比年輕啲嘅一位廚師,有打招呼及簡單介紹下 註:雖然佢忙緊)扣分位係有一個姐姐帶住對洗碗手套過嚟問:「你地要咗2人餐?飲咩啊?揀野飲啦!係啦!一係汽水啦!出返版面先啦(當時我地入咗錢,因為鋪頭跟日本拉麵鋪模式,㩒機買飛)點知佢一㩒就cancel 左張單仲幫我唱咗散紙添😑入100變5張20出嚟,我知價值一樣,但要再入5次,仲要部機唔係太read 到😑😑(你會唔會收一個月人工分5次?明明可以一次過比你)食物質素:1/5 好啦到我地坐低等緊時,隔離對男女傾計我覺得無問題,但問題係佢坐正係師傅面前,不斷講嘢,而師傅又無加塊板擋下,大佬啊!啲野食係我食!我唔想同你對男女有口水接觸啊😑佢嘅擺碟係幾靚嘅,但味道就全部都係黑椒+豉油味(蝦係、牛扒係、魚都係)😑分別在於口感,最後炒飯時,個廚房佬(對唔住,我唔係想踩低你嘅專業,但你唔配叫師傅)佢見無咩人啦,但拉低個口罩炒飯,我見佢無講嘢,已經忍住。但佢條友同隔離個師傅講嘢(佢有擰轉頭講,但最終
見到佢係🟡 list 就即刻支持啦,但食完後好失望地離開。

但佢條友同隔離個師傅講嘢(佢有擰轉頭講,但最終都係失守,望住我哋啲飯講野😱大佬呀!宜家咩時勢啊!)呢一餐真係背脊骨落

佢嘅價錢中規中矩,但問題係衛生問題唔關價錢事,而係個人素質😑

絕對唔會叫人食亦唔會再去。

我成日覺得黃店都要有少少質素先可以比大家支持,唔好自己搞臭自己😩
2020-05-06
2020-05-07 287 瀏覽
Re Yuen Long shop - Not hygienic at a time like this, chef was not wearing a mask & was talking all over the food. Customers were sitting closely facing the cooking area, talking all over the food cooked for someone else. Expensive for such a small portion, disappointing in both quality & quantity. No service whatsoever, the mid-age woman was confusing us, trying to rush us to spend $20 on a can of soft drink. $485 for a 2 persons meal with no drinks but 4 small, plain & low quality dishes is a disappointment & a rip off. i only went there thinking to support the Yellow Circle, what a disgrace. Do not recommend 👎👎
2020-05-06
2020-04-23 387 瀏覽
兩個師傅,一個做到隻積咁,一個飲酒吹水淨做一張枱... 晚餐食個set,四百幾蚊四樣嘢,但等成個鐘...食空氣咁,完全耐到消化完都未有下個餸食!叫佢上埋個炒飯就點隔離條友跟...好記得佢叫Yan!
  • 空氣套餐
2020-04-23 338 瀏覽
每次經過朗屏都想試,不過時機唔太對。適逢星期日晚時間尚早,就決定要去試一試。七點左右到餐廳,由於限聚令,店內只有兩台客。我地先係自動購票機落order,然後姐姐就帶我地埋位。整個用餐過程就係廚師係你面前炒,炒好就會放到你面前。- 鐵板清酒煮大蜆呢個唔記得影相,但係絕對係水準之上。個蜆大大隻,咬落又有肉埋,無沙,十分乾淨。個清酒底好濃酒味,忍唔住要飲多兩啖。- 日式雜菜普通牛油炒椰菜。見到廚師落左好多牛油,炒出黎都頗香。椰菜本身夠爽口,而且兩人各自都有一碟,份量頗多。- 黑松露帆立貝帆立貝算大隻,清乾淨晒內臟部份,剩底中間白肉。唔係好重黑松露味,反而酒味更重。- 安格斯厚燒西冷呢個可以算係鋪頭招牌,一上碟就忍唔住影一影先。牛肉肉味濃,熟度剛剛好,唔會overcooked,都幾嫩。美中不足係有點咸,可能吃正個口未溶晒鹽。配菜用嘅醬都備重口味。整體而言係水準以上,對得住價錢。- 鐵板櫻花蝦炒飯本身師傅用熱飯炒,所以成個飯身就較軟同濕。味道不錯,櫻花蝦香味好出。如果用冷飯炒,應該會更好食。本身係好想試佢個跳舞豆腐同鵝肝,不過一早就賣晒,希望下次再食嘅時候會食到啦!

- 鐵板清酒煮大蜆

安格斯厚燒西冷
2020-04-19
安格斯厚燒西冷
2020-04-02 475 瀏覽
今次嚟到朗屏朋友介紹嘅色店,幾特食嘅小店,一定啱年青人,一入門口就有個售賣機,即時點餐加收錢,好似去咗日本咁。佢哋煮嘅嘢食,味道唔錯,咖喱牛肉炒烏冬,咖喱汁味道好好。牛油炒椰菜非常之香噴噴。九層塔炒蛋,估唔到九層塔炒蛋味道非常之好。其實都好經濟,非常適合年青人消遣。
咖喱牛肉炒烏冬
鐵板牛油炒椰菜