Bookmark咗佢咁耐 終於都去咗食🤣史努比呢啲後生女一向對點心冇太大興趣揀得食點心十成有十成都系陪屋企人食😂利申!!冇話後生嘅唔可以鍾意食點心 你鍾意食點心都可以好後生😂😂😂呢間鋿晶館有啲特別 除咗點心之外仲有小炒最得意嘅系佢有埋烤魚 水煮魚 酸菜魚等 仲可以加肥牛😂不過史努比就冇嗌呢啲 揀咗食啲點心小食~Order之後都等咗一段時間 嘢食嚟到熱辣辣即叫即整系值得加分嘅🤭-座位費 $8史努比當佢茶錢啦🤣畢竟平日唔收加一價錢都合理~👌🏿月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒) $22原來佢都幾大粒😳蝦餃皮煙韌有咬口 但就稍為偏厚同埋比較痴 易穿即使有汁都會漏晒出嚟 更何況佢冇乜汁 食落較乾身🤏🏿不過蝦肉多 又夠爽彈 而且帶啲蝦嘅甜味混合適量嘅肥豬肉 都算滑身 味道: 6.5/10性價比: 6/10👍🏿百花炸釀蟹箝(3隻) $62甚少食炸蟹鉗嘅史努比 都唔知點先叫做好但如果以史努比嘅口味去評賞 佢算唔錯炸衣酥脆 而唔太油膩好似撈咗蝦肉 食落幾彈牙雖然就食唔到一絲絲蟹肉 但食得出佢帶啲甜味唔sure系蝦嘅甜定蟹嘅甜🤣總之味道唔錯~配搭甜酸醬確實更惹味 但史努比個人prefer就咁食令佢本身嘅甜味更突出🤭
Bookmark咗佢咁耐 終於都去咗食🤣
史努比呢啲後生女一向對點心冇太大興趣
揀得食點心十成有十成都系陪屋企人食😂
利申!!冇話後生嘅唔可以鍾意食點心
你鍾意食點心都可以好後生😂😂😂
呢間鋿晶館有啲特別 除咗點心之外仲有小炒
最得意嘅系佢有埋烤魚 水煮魚 酸菜魚等 仲可以加肥牛😂
不過史努比就冇嗌呢啲 揀咗食啲點心小食~

Order之後都等咗一段時間 嘢食嚟到熱辣辣

資訊爸爸👨🏻嘅意見 佢話唔特別 但都值7分
味道: 7/10

時令蔬菜系娃娃菜 雖然唔系話好清甜
但食落爽脆清新
啱晒嗰食點心嘅時候清清味蕾~

👍🏿半肥不瘦叉燒腸 $34
諗咗一陣 半肥不瘦 咪即系半肥瘦😂
腸粉皮正常 爸爸👨🏻嫌唔夠滑
但史努比覺得還好~
叉燒切得薄身 但唔會話冇晒口感😳
食落完全唔乾唔柴 仲幾嫩口🤣
適量嘅蜜味 叉燒唔會太鹹或太甜
配搭蔥花同類似翠玉瓜嘅蔬菜
唔肥膩 味道啱啱好!
味道: 7.5/10

史努比一向都好鍾意食豆腐 不論佢蒸定系炸🤭
炸衣非常之薄 微脆口感
沈上椒鹽同芝麻 雖然椒鹽味濃但不失芝麻嘅香氣
豆腐嫩滑 基本上唔使嘴嚼就吞得😂
呢個combination通常都好食!
今日嘅亦唔例外 只系略為重口味咗啲

所以turns out都唔算太貴
每間點心都總會有佢哋嘅招牌菜 同時有啲水準冇咁好
整體嚟講唔差 加上佢款式多 估計大人細路去都有嘢啱食🤭
但就真系要揀啱菜式🤣
經過可以一試啦~
整體評分:
抵食: 6.3/10
@snoopy._.eating
椒鹽一口豆腐方
2024-08-14 1756 瀏覽
呢間食點心小菜每次坐車經過都見到好多人食,今次終於有時間坐低食下。聽講點心師傅之前係米芝蓮酒店做過,全部都係自家製即叫即做,而家仲食到手工點心都幾難得。雪山叉燒包 $36個皮薄薄地一片脆皮焗得幾脆身又夠熱,包身夠軟熟,餡料唔少叉燒醬偏甜五福臨門 $50蝦餃,燒賣,粉果,菜苗餃,薑汁紅棗糕各一粒。每粒都足料,餃皮唔易散開有D煙韌,味道都唔重脆炸北海道牛奶 $30薄薄地一層炸漿夠脆,牛奶味勁香脆皮炸乳鴿 $58乳鴿比較細隻,我覺得有少少燒過左火,因為有D位置食落都比較硬。不過大部份皮身都夠脆,肉雖然唔太但,但呢個價錢都接受川芎白芷天麻燉斑骨湯 $58足料嘅老火湯,湯水色夠濃,飲落好香川芎味,幾補身椒鹽排骨 $128椒鹽味幾夠,不過排骨唔算大粒但份量算多。炸得幾香身,辣辣地魚香茄子班腩煲 $138熱辣辣滾起勁香魚香味,斑腩好多茄子,味道鹹香夠味,斑腩夠多肉夠入味,餸飯食好岩豉汁欖角鱔片飯 $79荷葉籠仔蒸出黎,打開籠蓋勁香豉汁味。鱔片幾厚身肉質幾爽彈,D油滲左落個飯到食起上黎勁香

雪山叉燒包 $36

五福臨門 $50

脆炸北海道牛奶 $30
薄薄地一層炸漿夠脆,牛奶味勁香

脆皮炸乳鴿 $58

川芎白芷天麻燉斑骨湯 $58
足料嘅老火湯,湯水色夠濃,飲落好香川芎味,幾補身

椒鹽排骨 $128
椒鹽味幾夠,不過排骨唔算大粒但份量算多。炸得幾香身,辣辣地

魚香茄子班腩煲 $138

豉汁欖角鱔片飯 $79

2024-08-12
2024-08-11 1941 瀏覽
坐車時常經過彌敦道都會見到鋿晶館,每次都係坐滿了人,今日中午過來大約等了10分鐘,目的是為了試試即叫即蒸的點心和原盅燉湯。花膠螺頭燉赤肉湯$82,材料十足兼且味道夠濃,大約半盅都是豬肉和花膠螺頭 淮山杞子,滋補養顏之選。飲茶必食嘅傳統點心一定就係蝦餃燒賣,點了黑松露北菇燒賣皇(2粒)$20和月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒)$22,可視乎人數而選擇4粒或2粒,比較有彈性,蝦餃 燒賣質量都唔錯,尤其蝦餃更加係皮薄餡靚。雪山叉燒包$36,招牌菜式之一, 外皮鬆脆,餡料甜甜地,打卡都唔錯。煎釀虎皮尖椒$39,每碟有四件,微辣🌶鳳爪排骨蒸金鳳飯$38,採用了較為短身的瓷盅盛載,所以飯的份量不是太多,排骨肥瘦適中。椒鹽豆腐$52,香口惹味,略嫌外皮 未夠鬆脆。香麻炸煎堆$30,充滿芝麻香,沒有油膩感。大良薑汁雙皮奶$26,幾滑幾香,薑汁味再濃一些就更好味。鐵觀音每壺$30,閒日(假期除外)全日免收加一服務費。
坐車時常經過彌敦道都會見到鋿晶館,

花膠螺頭燉赤肉湯$82,
花膠螺頭燉赤肉湯

黑松露北菇燒賣皇(2粒)

$20和月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒)$22,
月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒)

雪山叉燒包$36,
雪山叉燒包

招牌菜式之一, 外皮鬆脆,餡料甜甜地,打卡都唔錯。

煎釀虎皮尖椒$39,
煎釀虎皮尖椒

每碟有四件,微辣🌶

鳳爪排骨蒸金鳳飯$38,
鳳爪排骨蒸金鳳飯

椒鹽豆腐$52,
椒鹽豆腐

香口惹味,略嫌外皮 未夠鬆脆。

香麻炸煎堆$30,
香麻炸煎堆

充滿芝麻香,
香麻炸煎堆

沒有油膩感。

大良薑汁雙皮奶$26,
大良薑汁雙皮奶

幾滑幾香,薑汁味再濃一些就更好味。

鐵觀音每壺$30,閒日(假期除外)全日免收加一服務費。

2024-08-08
餐廳係自家製品牌,朋友話師傅以前在日本東京做過富麗華好多年,專serve高層同明星,返黎香港後响好多間米芝蓮酒店同埋大型連鎖酒樓集團做主管,經驗夠晒豐富。餐廳晚市除左鑊氣小炒,另外仲有特式菜,我哋樣樣都點左d。月半彎晶瑩鮮蝦餃 (2粒):蝦餃皮薄,蝦肉大隻,新鮮爽口,包到漲卜卜,幾好。鮑魚北菇燒賣皇 (2粒):賣相吸引,鮑魚夠味,肉味濃帶肉汁,食落有淡淡香菇味。蟲草花螺片燉雞湯:跟餐時令燉湯,菇味濃,有螺片同雞香氣,唔多油,好甜好飲,養生之選。花膠螺頭燉赤肉湯:除左花膠螺頭,仲有淮山杞子同湯骨,燉出黎肉味比較濃同清甜,真材實料。娃娃菜:跟餐時菜,加少少豉油已經OK。蒜香石斑片蒸籠仔飯 (套餐):份量足,石斑片厚切,就咁蒸已經夠鮮夠甜,飯好香蒜味,整體好好食,推介。老壇酸菜魚:份量多,有酸菜、雲耳、芽菜同寬粉等配菜,魚片切得大塊,肉質嫩滑,有鮮味,小辣辣度亦剛剛好,唔會過辣。整體味道酸酸辣辣,好惹味,係幾好食。生炒骨:賣相唔錯,有紅椒、青椒同菠蘿做配菜,排骨剛炸起非常熱,夠鑊氣,味道酸酸甜甜,有層次感,好開胃。羅漢果雛菊茶:自家製特式飲品,清熱潤肺,夏天飲都幾啱。
餐廳晚市除左鑊氣小炒,另外仲有特式菜,我哋樣樣都點左d。

娃娃菜:跟餐時菜,加少少豉油已經OK。

羅漢果雛菊茶:自家製特式飲品,清熱潤肺,夏天飲都幾啱。
2024-07-04
2024-05-16 2141 瀏覽
旺角返工有時想同同事去飲下茶,但又唔想去酒樓飲茶,因為酒茶嘅點心都好重味道,每次食完都滯足半日。今次就上網搵到呢間鋿晶館,見到評語都唔錯,所以同同事過嚟試下先!一入到去,嘩,估唔到平日下午時間都爆場!立即對佢地嘅點心信心大增!🦐月半彎晶瑩鮮蝦(2粒) $22月半彎晶瑩鮮蝦口感彈嫩,蝦肉大大隻又鮮甜,個皮仲好薄,一咬落去啲汁就爆出嚟,好好味!最抵鑽係可以叫兩粒,可以試多啲其他野食!🐷黑松露北菇燒賣皇(2粒) $20一入口係北菇嘅香氣,之后食到滑嫩多汁嘅豬肉,再到黑松露嘅香氣滲出嚟,提升成個味道嘅層次,一定要encore!🫔蟲草花上湯鮮竹卷 $32湯底清甜甘美,鮮竹卷口感細膩,蟲草花增添獨特香氣同有爽脆嘅口感,整體搭配好平衡,好舒服嘅一個點心!🥯雪山叉燒包(3個) $36呢樣點心真係好考功夫,食過好多間嘅雪山叉燒包個皮都淋晒,呢到嘅包皮真係好驚喜,係軟綿綿中又鬆又脆,加上香濃又鬆軟嘅叉燒餡料,真係好食到不得了!🦀百花炸釀蟹箝(3隻) $62炸到外酥內嫩,入面嘅蟹肉多到嚇一跳,係啖啖都係蟹肉!而蟹肉鮮美多汁,每一口都充滿驚艷。🐮師傅干炒牛河 $108牛河好有鑊氣,而得炒到好平均,每條河粉都上

🦐月半彎晶瑩鮮蝦(2粒) $22

🐷黑松露北菇燒賣皇(2粒) $20

🫔蟲草花上湯鮮竹卷 $32

🥯雪山叉燒包(3個) $36

🦀百花炸釀蟹箝(3隻) $62

🐮師傅干炒牛河 $108
牛河好有鑊氣,而得炒到好平均,每條河粉都上晒色,仲好嫩滑!而牛肉係無用鬆肉粉醃過,加上大火快炒,食到牛肉嘅肉味同鑊氣,再飽都食得晒成碟呀!

📍 鋿晶館 (旺角)
旺角彌敦道726號地舖
2024-05-13
2天前 0 瀏覽
首先,這間點心店的菜單非常豐富,不僅有傳統的點心,還提供了各式中式炒菜和麵食,真是應有盡有呢!這樣的選擇讓人感到既驚喜又興奮,無論是想吃輕盈的點心還是飽腹的主食,都能在這裡找到合適的選擇。😊花膠響螺燉湯吧!這道湯品可以說是中式湯品中的精品了。湯色澄澈,香氣四溢,花膠和響螺的鮮甜完美融合,每一口都是滋補的享受。這道湯品不僅美味,還充分體現了中華料理的精髓 - 講究食材搭配與燉煮火候。👍接下來是叉燒腸,這道經典的粵式點心外皮軟糯皮薄,內裡的叉燒肉香而不膩,搭配適量的甜豉油,加上少量蔬菜,口感豐富多層。🥟說到飲茶,怎能少得了醬汁鳳爪呢?這道菜的鳳爪煮得軟嫩入味,醬汁香濃不膩,充分滲入雞爪中,讓人忍不住想要多吃幾個。😋小籠包皮薄餡多,湯汁豐富,一口咬下去,鮮美的湯汁在口中爆開。🥟💕黑松露燒賣是一道創新菜品,將傳統的燒賣與高級食材黑松露相結合,不僅增添了視覺上的驚喜,還帶來了獨特的香氣和口感,可以說是傳統與創新的完美結合。👏甜品薑汁糕口感軟糯,薑味溫和不嗆,既能解膩又能暖胃,是一道非常適合飯後享用的甜點。🍮除了點心,我們還品嚐了兩道主食。豉油王炒中蝦鮮甜可口,蝦肉彈牙,豉油的香氣與蝦肉完美融合,

除了點心,我們還品嚐了兩道主食。豉油王炒中蝦鮮甜可口,蝦肉彈牙,豉油的香氣與蝦肉完美融合,令人食慾大開。而安格斯牛肉烏冬則是將高級的安格斯牛肉與傳統的烏冬麵相結合,牛肉鮮嫩多汁,烏冬彈性十足,兩者的搭配可謂相得益彰。🍜🍤

4天前 0 瀏覽
餐廳是自家製品牌2.所有點心現場即點即做,手作點心3. 介紹師傅背景(曾就職於日本東京富麗華多年,專為高管達人和明星服務,回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管,經驗豐富)又到放半日嘅日子,約咗朋友食生日飯,今次佢俾我揀😍我最鍾意嘅就係飲啖茶食個包,朋友話佢喺新界嘅一間分店食過,推介話餐廳是自家製品牌,所有點心現場都係即點即做既手作點心,點心師傅仲要曾就職於日本東京富麗華好多年,專為高官達人和明星服務,回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管tim😮‍💨經驗豐富,講到咁巴閉,就揀咗呢一間飲茶🤭🤭🤭我哋叫咗七樣嘢,分別有脆皮炸乳鴿,老爺子古法馬拉糕,月半灣晶瑩鮮蝦餃,黑松露北菇燒賣王,四寶雞扎,半肥不瘦叉燒腸,蒜香蝦春卷脆皮炸乳鴿我欣賞佢冇調味過重,可以自己按需要加豉油同埋懷鹽🐷老爺子古法馬拉糕我欣賞佢個口感極度鬆軟,算係茶樓之中嘅數一數二,同埋佢唔係死甜,食落去好舒服👍蝦餃同埋燒賣都係飽滿嘅大大粒,蝦嘅份量好多🐷四寶雞扎穩打穩扎😆半肥不瘦叉燒腸我欣賞佢叉燒份量多,冇大量嘅芫荽,反而有啲細細粒嘅翠玉瓜做顏色點綴👍蒜香蝦春卷最鍾意食煎炸嘢👍冇得彈So far好滿意今餐嘅飲茶,
餐廳是自家製品牌
2.所有點心現場即點即做,手作點心

脆皮炸乳鴿
我欣賞佢冇調味過重,可以自己按需要加豉油同埋懷鹽🐷

老爺子古法馬拉糕

蝦餃同埋燒賣都係飽滿嘅大大粒,蝦嘅份量好多🐷

四寶雞扎穩打穩扎😆

蒜香蝦春卷
最鍾意食煎炸嘢👍冇得彈

So far好滿意今餐嘅飲茶,食到捧腹而回
5天前 0 瀏覽
鋿晶館,位於旺角彌敦道726號地舖。之前在這裏飲茶印象非常好,今晚嘗嘗吃晚飯。 店內環境舒適,地點方便。 餐廳主打自家製點心, 即叫即蒸非常新鮮,另外亦有原盅燉湯、各式小菜和傳統燒味等等。餐廳師傅背景經驗豐富,曾就職於日本東京富麗華多年,為高官達人和明星服務,回港後曾經在多間米芝蓮酒店和大型連鎖酒樓集團做主管。 🔸花膠螺頭燉赤肉湯$82 ~ 超足料的燉湯, 入口啖啖骨膠原,滋陰養顏。 🔸雪山叉燒包$36 ~ 香軟酥鬆的口感,滿滿的叉燒餡料, 豐富美味。 🔸鮑魚北菇燒賣皇$42 ~ 鮑魚彈牙鮮味, 燒賣啖啖肉,飽滿紮實。 🔸五福臨門$50 ~ 有蝦餃、燒賣、菜苗餃、粉果和甜糕,即叫即整,五款都熱辣辣。 🔸黃沙豬潤腸$34 ~ 腸粉軟綿香滑,豬潤爽嫩可口,配搭醬油,味道更佳。 🔸粉絲中蝦煲$168 ~ 粉絲吸入蝦肉的精華, 鮮味無比,中蝦爽甜大隻,十分惹味。 🔸老壇酸菜魚$228 ~ 辣度可選擇,酸菜魚的份量頗多,魚塊的肉質緊實嫩滑,開胃美味。 🔸傳統芝麻糕$32 ~ 香氣四溢的黑芝麻,口感糯滑,甜不膩。 整體各款菜式都做得很好,價錢合理,非常推介。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享

鮑魚北菇燒賣皇

五福臨門

黃沙豬潤腸

粉絲中蝦煲

老壇酸菜魚

傳統芝麻糕

整體各款菜式都做得很好,價錢合理,非常推介。

2024-09-12
老壇酸菜魚
傳統芝麻糕
1K
2024-09-14 0 瀏覽
餐廳位於旺角彌敦道726號,晚上到訪Full House,除咗香港人最鍾意嘅點心之外亦有多款風味小食、住家蒸飯、生滾粥、養生燉湯、鑊氣小菜、炒粉麵飯、烤魚等,價格合理,值得去。點心方面要咗招牌鮑汁鳳爪,夠入味且掛汁,皮骨鬆散,腍滑鬆軟。百花炸釀蟹箝有三大隻,平時要去飲宴先會見得到,估唔到呢度有供應,外皮炸至酥脆,內裡餡料飽滿,好味道。選擇困難症可以叫五福臨門,包含蝦餃、燒賣、菜苗餃、粉粿、甜糕各一件,整體味道偏清淡,餃嘅外皮幾軟糯,餡料都多、個人更喜歡四寶雞扎,雞肉嫩滑,咬落口感豐富。全部小炒即叫即整,需要等候一段時間,黃金焗中蝦,金黃酥脆,十分香口、豉油皇乾蔥海生蝦同樣出色,蝦大隻且爽口彈牙。豉汁蒸活斑片入口滑溜、油泡翡翠鮮斑球微微爽彈,仲有蔬菜!主食方面會推籠仔蒸飯,賣相一流,打卡able又好味,要咗豉汁欖角鱔片,肉質鮮嫩多汁,帶有微微香氣。而湯品有花膠螺頭燉赤肉湯,熱辣辣,暖胃滋補,配料十足,唔錯唔錯👍

2024-09-13 0 瀏覽
今日帶埋媽咪黎飲茶,因為之前黎過已經覺得好出色~好欣賞佢好多既點心都係現場即點即做!後尾先知原來師傅係係多間米芝蓮油店做過, 唔怪得水準咁高叫左好幾款野食, 全部都好出色首先黎既係雪山叉燒包,個皮好脆身, 跟住又甜甜地, 入面有滿滿既叉燒,好多汁跟住招牌鮑汁鳳爪, 個鮑汁好香,配鳳爪一齊食好出色月半彎晶瑩鮮蝦粒, 兩粒都大大粒, 個皮薄包住2粒好爽口既蝦粒,正!仲有黑松露北菇燒賣, 豬肉好多汁,跟住食食下仲有黑松露既香味仲叫左個養生湯, 川芎白芷天麻燉斑骨湯,入面好足料, 飲落好香同相當補身鮮蝦菜笛餃,外皮都係好薄,入面既蝦好新鮮爽口鮮蝦手作腸粉, 腸粉好滑身,味道好食!最後仲叫左2款甜品~大良薑汁雙皮奶, 熱熱地又唔會太甜,好滑身好味估唔到呢到都有焦糖燉蛋, 個賣相已經好吸引, 食落都有驚喜,推介
今日帶埋媽咪黎飲茶,因為之前黎過已經覺得好出色~
叫左好幾款野食, 全部都好出色

跟住招牌鮑汁鳳爪, 個鮑汁好香,配鳳爪一齊食好出色

鮮蝦菜笛餃,外皮都係好薄,入面既蝦好新鮮爽口

鮮蝦手作腸粉, 腸粉好滑身,味道好食!
最後仲叫左2款甜品~

大良薑汁雙皮奶, 熱熱地又唔會太甜,好滑身好味

2024-09-11
2024-09-13 17 瀏覽
阿仔返香港放暑假,佢話好想飲茶食點心,本人首選呢間位於旺角彌敦道嘅「鋿晶館」,原因最主要當然係食物保持水準。除此之外,加上餐廳地點就腳方便,而且環境舒適。餐廳所提供嘅點心,均是是自家製品牌,所有點心現場即點即做,手作點心。師傅有多年豐富經驗,難怪每款點心賣相都非常精美,味道非常不錯。價錢方面亦都很大衆化,性價比很高。點心全部都熱辣辣,而且賣相及份量都很不錯。價錢亦算大衆化,而且味道方面亦都不錯。尤其傳統點心十分喜歡。煎釀虎皮尖椒($39)百吃不厭鹹水角($24)月半彎晶𤯵鮮蝦餃 ($42/4粒)黑松露北菇燒賣($38/4粒)四寶雞扎($42)香噴噴流沙包($30)招牌鮑汁鳯爪($58)

煎釀虎皮尖椒($39)
百吃不厭鹹水角($24)
月半彎晶𤯵鮮蝦餃 ($42/4粒)
黑松露北菇燒賣($38/4粒)
四寶雞扎($42)
香噴噴流沙包($30)
招牌鮑汁鳯爪($58)

2024-08-12
  • 月半彎晶瑩鮮蝦餃
  • 百吃不厭鹹水角
  • 香噴噴流沙包
  • 煎釀虎皮尖椒
2024-09-13 0 瀏覽
位於旺角的自家製點心餐廳,所有點心皆由人手製作,即叫即整,保持新鮮熱辣。大廚曾在日本東京的富麗華酒店任職多年,專為高層管理人員及明星提供服務。回到香港後,他曾在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團擔任主管,經驗相當豐富。🌸 翡翠炒安格斯牛肉|$128新鮮手切的安格斯牛肉,肉質鮮嫩,牛味濃郁,口感令人陶醉,絕對是肉食愛好者的首選!🌸 XO醬爆魷魚鬚|$148這道魷魚鬚香氣四溢,XO醬的獨特風味更是令人難以抗拒,讓人一口接一口,回味無窮。🌸 脆皮炸乳甲|$58外皮薄脆,咬下去的瞬間,香脆的口感令人驚喜,搭配各種醬料更添風味。🌸 欖角豉蒜蒸排骨|$30滑嫩的排骨與香濃的蒜香相得益彰,底下的芋頭條更增添了層次感,讓人一試成主顧。🌸 黑松露北菇燒賣皇|$20這款燒賣彈牙十足,鮮蝦肉的鮮美與淡淡的黑松露香氣交織,讓每一口都充滿驚喜。🌸 花膠螺頭燉赤肉湯|$82湯底鮮甜可口,花膠的份量豐富,讓人感受到滿滿的誠意,2-3塊的份量絕對讓你心滿意足。🌸 春風得意腸|$40內餡包著香脆的油炸鬼,腸粉皮滑嫩至極,份量十足,吃完後讓人感到滿足。🌸 法蘭西焦糖燉蛋|$26這道甜品蛋味香濃,口感絲滑,甜度適中,讓人感受

🌸 翡翠炒安格斯牛肉|$128

🌸 XO醬爆魷魚鬚|$148

🌸 脆皮炸乳甲|$58

🌸 欖角豉蒜蒸排骨|$30

🌸 黑松露北菇燒賣皇|$20

🌸 花膠螺頭燉赤肉湯|$82

🌸 春風得意腸|$40

🌸 法蘭西焦糖燉蛋|$26
這道甜品蛋味香濃,口感絲滑,甜度適中,讓人感受到法式甜品的獨特魅力。
成日都會突然間好想食點心呢個由細食到大嘅茶樓風味真係食極唔厭每次巴士經過彌敦道都會見到呢間餐廳佢嘅賣點係自家製品牌嘅手作點心所有點心都係現場即叫即做即上枱特別係蝦餃同腸粉真係食得出嘅新鮮✨煎釀茄子✨四寶雞扎✨百花炸釀蟹箝✨順德酥炸鯪魚球✨月半灣晶瑩鮮蝦餃✨黑蒜螺片燉唐排湯✨半肥不瘦叉燒腸✨師傅乾炒牛河✨檸檬薏米水炸嘢方面都係即叫即炸熱辣辣怕食完熱氣嗌咗個自家製檸檬薏米水兩個人眼闊肚窄去到最後食唔晒埋單每人都係兩百蚊唔洗😆之後再去一定會揀蝦餃腸粉配個燉湯滿足返自己嘅茶樓點心胃🫖
成日都會突然間好想食點心

埋單每人都係兩百蚊唔洗😆
之後再去一定會揀蝦餃腸粉配個燉湯
滿足返自己嘅茶樓點心胃🫖
2024-09-10 0 瀏覽
呢間餐廳是自家製品牌🌟,所有點心都為現場即點即做手作點心。而且師傅曾係日本東京富麗華工作多年,回港後更在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團擔任主管,經驗豐富👏1. 黑蒜螺片燉唐排湯呢碗黑蒜螺片燉唐排湯真係好香😎,黑蒜的味道好濃郁,配合唐排啖啖肉,肉質軟滑,湯底清甜😌2. 淮杞圓肉燉赤肉湯淮杞圓肉燉赤肉湯色香味俱全🤩。湯底清澈透亮,圓肉同淮杞嘅搭配,令湯水帶有一種自然嘅甜味。赤肉燉得剛好,唔油膩😍3. 鮮蝦菜苗餃鮮蝦菜苗餃皮薄餡靚😙,蝦仁鮮嫩,配上脆口嘅菜苗,口感十分豐富😛4. 脆皮炸乳鴿脆皮炸乳鴿外脆內嫩💯,炸得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁🥳5. 豉汁豆卜蒸鱔片豆卜吸收咗鱔魚嘅鮮味😋,味道十分入味。蒸得剛好,鱔片滑溜👍 6. 飛天唐生菜煲味道濃郁🔥,食落去唔會覺得膩,唐生菜更添一份清新感😝7. 大良薑汁雙皮奶甜而不膩,薑汁嘅微辣感令整個甜品更加有層次😆

1. 黑蒜螺片燉唐排湯

2. 淮杞圓肉燉赤肉湯

3. 鮮蝦菜苗餃

4. 脆皮炸乳鴿
脆皮炸乳鴿外脆內嫩💯,炸得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁🥳

5. 豉汁豆卜蒸鱔片
豆卜吸收咗鱔魚嘅鮮味😋,味道十分入味。蒸得剛好,鱔片滑溜👍

6. 飛天唐生菜煲
味道濃郁🔥,食落去唔會覺得膩,唐生菜更添一份清新感😝

7. 大良薑汁雙皮奶
甜而不膩,薑汁嘅微辣感令整個甜品更加有層次😆
2024-09-07 0 瀏覽
🔹️今日到旺角鋿晶館飲茶🫖 店舖裝修傳統又新穎🤩 食物多款選擇, 點心即叫即整、新鮮美味 👍服務稱心滿意👩🏻‍💼👩🏻‍💼 價錢親民💰 🔸️鮑汁鳳爪🤌鳳爪肉質嫩滑, 口感軟腍, 鮑汁味道濃郁😋🔸️川芎蒸魚頭腩🐟帶有淡淡藥材香氣而絕不苦澀的川芎蒸魚頭腩, 越食越滋味🤤🔸️煎釀虎皮尖椒🥒尖椒煎至色澤金黃, 魚肉鮮香美味, 尖椒辣度無比🔥👍🔸️咱家脆皮蝦多士🦐🧇多士厚身酥脆、 面層佈滿芝麻更加惹味, 蝦肉爽口彈牙😋🔸️燒包蒜香石斑件蒸飯🐟🍲石斑鮮嫩肉滑, 濃烈蒜香味道, 配上軟綿綿金鳳米Perfect 🤤🔸️蟲草花螺片燉湯🍵燉湯味道濃郁, 色呈金黃色, 清亮透明, 蟲草花和螺片, 十分爽脆, 健康有益😋🔸️芝麻糕🧆芝麻味香濃撲鼻, 質感軟糯Q彈👍

🔸️鮑汁鳳爪🤌
鳳爪肉質嫩滑, 口感軟腍, 鮑汁味道濃郁😋

🔸️川芎蒸魚頭腩🐟
帶有淡淡藥材香氣而絕不苦澀的川芎蒸魚頭腩, 越食越滋味🤤

🔸️煎釀虎皮尖椒🥒
尖椒煎至色澤金黃, 魚肉鮮香美味, 尖椒辣度無比🔥👍

🔸️咱家脆皮蝦多士🦐🧇
多士厚身酥脆、 面層佈滿芝麻更加惹味, 蝦肉爽口彈牙😋

🔸️燒包蒜香石斑件蒸飯🐟🍲

🔸️蟲草花螺片燉湯🍵

🔸️芝麻糕🧆
芝麻味香濃撲鼻, 質感軟糯Q彈👍
早餐