餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

2023-10-20 91 瀏覽
今日媽媽放假💓又咁啱週三特價日,緊係去掃貨,唔食早餐又邊有力行呢?😂同媽媽係寶石落車,就行黎食早餐!食物迷你雪菜肉絲米啲雪菜好食,冇乜酸味!夠咸味啲米粉都好食😋雖然迷你,不過餐跟多士,其實份量岩岩好奶醬多好食!有粗花生粒!柚子蜜唔洗加錢,抵飲!吉列魚柳煎蛋

食物

迷你雪菜肉絲米
啲雪菜好食,冇乜酸味!夠咸味
啲米粉都好食😋雖然迷你,不過餐跟多士,其實份量岩岩好

奶醬多
好食!有粗花生粒!

柚子蜜
唔洗加錢,抵飲!

吉列魚柳煎蛋
2023-02-20 237 瀏覽
嚟到冬天通街都有得食羊🐏腩煲,咁鍾意食羊🐏腩煲嘅🤴🏻梗係要試多幾間!☺️☺️~~~枝竹雙冬羊🐏腩煲~~~(細)煲仔細細其實都幾多料,仲要嚿嚿都好大嚿,特別係啲筍,大到成嚿羊🐏腩肉咁大😆😆,好彩都幾入味。😉😉羊🐑肉冇乜膻味,又夠大嚿,🤴🏻都幾鍾意😋😋~~~中式鑊仔牛🐂柳~~~鑊氣唔錯,牛🐂柳非常 ‘淋 ’ 身同好厚肉,酸酸甜甜嘅味道好開胃,今餐我同🤴🏻食得都幾滿意!😁😁

~~~枝竹雙冬羊🐏腩煲~~~(細)
羊🐑肉冇乜膻味,又夠大嚿,🤴🏻都幾鍾意😋😋

~~~中式鑊仔牛🐂柳~~~

2022-12-19
公平啲,這間餐廳早餐我食過幾次。今日叫個早餐,跟牛角包。同服務員阿姐: 個包凍同淋,唔該可唔可以換個?佢答我,”這個包係咁”我當堂見佢咁反應,我話: 哦,咁算。但係我食幾次都唔係咁😂你老屈個包都唔好咁明顯、亂up。你點對食客,食客點對你。好公平。建議用行動話俾佢老細聲,生意好唔好唔一定關經濟的事。附近咁多間冰室茶餐廳,又紅x冰室、波x冰室、Axxo,行遠少少有樓x冰室。要諗下咁多選擇,都幫襯支持,係愛定責任?
公平啲,這間餐廳早餐我食過幾次。
今日叫個早餐,跟牛角包。

服務員阿姐: 個包凍同淋,唔該可唔可以換個?
佢答我,”這個包係咁”
我當堂見佢咁反應,我話: 哦,咁算。

但係我食幾次都唔係咁😂
你老屈個包都唔好咁明顯、亂up。

你點對食客,食客點對你。好公平。

建議用行動話俾佢老細聲,生意好唔好唔一定關經濟的事。

早餐
2021-09-08 328 瀏覽
同老公去行完街返到荃灣就即刻搵間嘢食下午茶!行開銀龍無咩人就入咗去食嘢。乾炒豬扒意,份量味道都可以!乾炒牛河,味道可以,份量好似比乾炒豬扒意少啲!雪山西多士好味!
2021-08-20
乾炒豬扒意
乾炒牛肉河
雪山西多士
雪山西多士
2021-04-25 372 瀏覽
之前有去過旺角銀龍茶餐廳,不過啲伙記既態度真係麻麻,嚇怕我,唔想再去。今次去荃灣間銀龍試一下啦,都係用戰戰兢兢嘅心情入去。去到等一等就有位啦,我同朋友分別點咗麻辣雞冀米線(大辣),比漏咗辣醬,一同服務員一講,立即補回,態度有禮,食物不過不失我叫左魚蛋淮山麵,尼期佢地重點推介,亦都係我第一次食淮山麵,麵質爽滑唔淋,口感好好,下次可以再食叫左杯熱鴛鴦,味道都好正常。見到餐牌重有好多其他食物選擇,下次可以再去食其他嘢,不錯的選擇。
今次去荃灣間銀龍試一下啦,都係用戰戰兢兢嘅心情入去。
叫左杯熱鴛鴦,味道都好正常。
2020-11-21 419 瀏覽
人家說心廣體胖,但有時候壓力太大,吃也是一種放鬆的方法。也不是鼓勵各方好友去狂吃減壓,那就是午餐晚餐吃些想吃的,讓自己開心一下吧~我也是正正在用這種方法看能不能放鬆自己的心情~有些時候對得太多客人,也是很鬱悶,尤其是遇到一些比較難纏的客人時,過後更加呢~這天就是不想吃麵,把早餐搬到當午餐吃~看看餐牌,一眼就想吃沙爹牛肉通粉,配個牛角包火腿奄列,再來杯凍檸茶,簡直是人間天堂~這其中不得不讚是牛角包,真得很脆,像剛出爐沒多久的樣子(當然我知道未必是他們自己做的)。沙爹牛肉通粉就稍為遜色了~沙爹汁未足以令我覺得很好吃~只是普通而已~最後要提的是,他的火腿奄列,是蛋皮包火腿....這個我不知道是不是外面餐廳都這樣做,畢竟,我不是經常吃~我印象中,奄列是半圓包火腿,蛋不是全熟透,還有一點點蛋汁包住火腿,蛋皮很嫩、滑滑的~不同於這個呢.....這還真是配角比主角出色呢~
人家說心廣體胖,但有時候壓力太大,吃也是一種放鬆的方法。

這天就是不想吃麵,把早餐搬到當午餐吃~

這還真是配角比主角出色呢~
2020-11-13
2019-08-03 872 瀏覽
食過幾次 荃灣呢間銀龍餐廳嘅早餐 今次都終於記得寫食評喇😂😂早餐 叫左個A1(金妹火腿通粉配 西煎雙蛋及法國牛角酥) 同埋 一杯熱華田 因應個人喜好,我就轉左牛油方包先講方包,牛油唔太足夠,個包好乾,可能擺左已經一段時間。如果食油包嘅,可能要嗌多牛油先得!火腿通粉,不過不失煎雙蛋 唔會熟得制,唔錯熱華田 味道夠濃!員工有禮!一坐低 會俾杯水您先(雖然店內的牆上貼左張紙 寫住不會主動提供水 問先會拎俾你)但食過幾次 每一次都有水提供 讚!衛生唔錯 餐具乾淨 無見到啲咩唔乾淨嘅地方 環境不太嘈 多人但未至於要搭枱坐 整體不錯!
食過幾次 荃灣呢間銀龍餐廳嘅早餐
今次都終於記得寫食評喇😂😂

因應個人喜好,我就轉左牛油方包

先講方包,牛油唔太足夠,個包好乾,可能擺左已經一段時間。
如果食油包嘅,可能要嗌多牛油先得!

火腿通粉,不過不失
煎雙蛋 唔會熟得制,唔錯
熱華田 味道夠濃!

員工有禮!
但食過幾次 每一次都有水提供 讚!

衛生唔錯 餐具乾淨 無見到啲咩唔乾淨嘅地方
環境不太嘈 多人但未至於要搭枱坐
整體不錯!
A1  金妹火腿通粉  配西煎雙蛋及法國牛角酥
2019-08-01
$34 (早餐)
2019-05-02 521 瀏覽
今天天氣天陰下雨 ,去咗公立醫院睇醫生, 一直在 醫院由一點鐘去四點鐘左右, 中間時間一直在等。人生總有意外, 有時預約嘅時間都會搞錯,最後幸運地都可以睇到醫生。不知道現在是否太多人排公立醫院睇醫生, 還是睇專科嘅私家醫生費用太貴? 還是公立醫院有缺乏醫生?我所以睇公立醫院嘅醫生原因是我公司嘅保險買得太少,唔能夠覆蓋到我睇嘅專科費用。 現在一般舊診專科都要預約一年先可以睇到醫生。所以我都冇食午餐,最後覺得肚餓就去咗一間附近銀龍餐廳食個下午茶。 我叫了一個吉列豬扒沙律同一杯熱奶茶少奶。 吉列豬扒炸得幾靚 食落都ok不過份量就細咗一點。 奶茶就係一般茶餐廳嘅奶茶。 價錢就係一般36元。餐廳內好大好多位同埋下次行開附近都會再去。
餐廳內好大好多位同埋下次行開附近都會再去。
吉列豬扒沙律
吉列豬扒沙律
2019-03-17 301 瀏覽
今日天有d陰,怕落雨所走到公司附近搵一搵有咩食,之後就黎左食銀龍,荃灣區茶餐廳好多,但間間既環境都唔係太好,但入到銀龍同同區既茶餐廳比較乾淨同衛生。今次叫左個肉餅飯個肉餅 蒸得唔乾身充滿肉味,個例湯好足料,另外待應 態度都可以接受。 所以依餐快餐唔錯👌

2019-03-12
2018-12-09 291 瀏覽
自從裝了手機APP,可以點外賣開始,我就不停的在試荃灣區各種外賣,今天終於試了這家銀龍,包裝真的好,不過忘記拍照了,送餐也很快,食物方面一直都還不錯,所以不會有什麼差別!讚
外賣送餐
2018-09-05 324 瀏覽
夜左收工,冇飯腳食飯,屋企又冇煮飯,行行下經過銀龍茶餐廳,成日經過都冇入過去食,今日決定試一試好了。餐廳都幾多人,我坐到去好入面,環境真系麻麻,地板仲十分污濁!對住廚房既位置真系不停同自己講唔好亂望,不乾不淨食左冇病,最驚系親眼見到整得污濁,講真佢個廚房又亂又污濁,驚驚地。要左個咖哩魚柳飯,等到頸都長飯都未來,催左幾次,雖然侍應面黑黑,但都算有處理,算糸咁了。咖哩好辣,魚柳份量系多,但勁散,筷子一夾已散晒。冇咩口感,得個辣,且重口味。

2018-08-24
2018-07-28 223 瀏覽
想去個廁所再叫野食,問個收銀借停車場廁所鎖匙, 佢要我放低十蚊按金,態度仲好惡劣下。我講明返轉頭先入來, 佢就大聲話老細訂落規距。果塊放低十蚊按金的紙牌原先係遮住的,佢就臨急臨忘揭開來, 聲大夾惡咁話係規距。
2018-03-02 444 瀏覽
本來,和朋友是約去食潮洲嘢的,可是,等位等咗好耐都無位,仲俾啲態度極差嘅店員凶添。嬲爆! 轉移陣地,去了附近的連鎖茶記。這裡的伙記招呼好好多,跟之前嗰要等位的潮州店相比,簡直是天淵之別。朋友堅持要食潮州嘢,叫咗【潮式四寶河套餐配油菜和熱柚子蜜 $47】,而我就叫咗廚師推介的【咖喱茨仔牛筋腩飯配熱奶茶 $60】茶記有向出餐快,好快伙記哥哥就送上熱奶茶和熱柚子蜜。【熱奶茶】港式奶茶已是世界知名的地道香港飲品,這裡的奶茶味道都唔錯喔! 茶味香濃,又夠滑。【熱柚子蜜】除了有好多柚子之外,仲加送檸檬,是一個小驚喜。飲落甜甜地,好舒服。【潮式四寶河】好大碗,四寶是魚蛋、魚皮餃、豬肉丸和墨丸。味道正常,沒什麼特別,勝在大碗。【油菜: 芥蘭】都算大碟,菜就淥得腍咗啲,無咗芥蘭應有的脆口感。不過,以 $47 呢個價錢食到一大碗四寶河、油菜,加埋一杯熱飲,都算抵。【例湯】是合掌瓜瘦肉湯,裡面有好多合掌瓜,清清地,飲落唔會口渴,應該無加味精。【咖喱茨仔牛筋腩飯】白飯和咖喱茨仔牛筋腩是分開上的,咖喱茨仔牛筋腩的分量仲多過白飯! 牛筋都好多。 個咖喱汁比較辣,不過,仍然可以接受到。茨仔炆得唔夠腍。牛筋腩就夠腍,

茶記有向出餐快,好快伙記哥哥就送上熱奶茶和熱柚子蜜。

【熱奶茶】

【熱柚子蜜】

【潮式四寶河】

【油菜: 芥蘭】
都算大碟,菜就淥得腍咗啲,無咗芥蘭應有的脆口感。

【例湯】

【咖喱茨仔牛筋腩飯】

個咖喱汁比較辣,不過,仍然可以接受到。茨仔炆得唔夠腍。牛筋腩就夠腍,味道 OK。

這裡無需等位,招呼又好,食物味道OK,價錢大眾化,可以encore!
2017-11-08 384 瀏覽
11月7日大约12:20打去沙咀道分店叫涼瓜牛肉飯,但我們是替人客叫的,接电話個阿豬媽說沒有咁快,於是即時30秒內打去取消柯打,於是她便一輪咀說叫我們想清楚先好打去,態度語氣超衰仲鬧人,今時今日仲有呢D人,咁勞氣就唔好做服務行業啦!以後都唔會叫呢間,俾錢仲要受佢氣?
2017-11-07
外賣送餐
2017-10-22 281 瀏覽
跟同事午飯, 一星期起碼3日係茶餐廳, 因為平D又夠地道.今日行左去銀龍, 老牌茶餐廳, 不過味道已屬一般.午餐離不開炒粉麵飯, 食到悶悶地, 就選擇左唔係間間茶餐廳都有既燒味飯.燒肉+义燒雙併, 永恆既午餐, 仲有一杯飲品.燒肉個皮都幾脆口, 但又未至於索索聲既, 肥瘦都算平均.而义燒都係半肥瘦, 不過無燒肉咁香, 肉質未算太乾, OK可接受.白飯正常不過豉油少左D, 如果多番少少會更好.另外杯奶茶都唔錯, 茶味香又夠滑, 非常提神.
跟同事午飯, 一星期起碼3日係茶餐廳, 因為平D又夠地道.
今日行左去銀龍, 老牌茶餐廳, 不過味道已屬一般.
燒肉+义燒雙併, 永恆既午餐, 仲有一杯飲品.
燒肉個皮都幾脆口, 但又未至於索索聲既, 肥瘦都算平均.
白飯正常不過豉油少左D, 如果多番少少會更好.
另外杯奶茶都唔錯, 茶味香又夠滑, 非常提神.