2024-05-28 65 瀏覽
餐廳氣氛好,waiter and waitress 友善。天婦羅 𧎚 南瓜 金菇 冬菇 都好味,蕃薯無食,下次再試;加洲卷如果有青瓜一定更好味;燒牛肉定食唔錯;鰻魚定食新鮮。會再去和推介給朋友們。
餐廳氣氛好,waiter and waitress 友善。

天婦羅 𧎚 南瓜 金菇 冬菇 都好味,蕃薯無食,下次再試;
加洲卷如果有青瓜一定更好味;
燒牛肉定食唔錯;
鰻魚定食新鮮。

會再去和推介給朋友們。
雜錦天婦羅
鰻魚定食
2024-05-05 183 瀏覽
去開嘉湖銀座商場,想食日本野搵OpenRice 搵到呢間餐廳去到餐廳門口望完menu 覺得價錢合理就入去進餐Menu 內有壽司亦有熟食,例如烏冬、拉麵、飯,而我哋今次就揀咗食壽司🍣壽司👍🏻超推薦三文魚壽司和帶子壽司,北寄貝壽司就不過不失卷物- 牛油果軟殼蟹小卷 $48飯卷上舖滿蟹籽,卷物內有牛油果、紫菜同炸軟殼蟹和壽司飯,味道唔錯,會想再order🫶🏻火灸壽司系列點了醬油火灸三文魚、火灸牛油帶子、火灸左口魚邊和醬燒芝士蟹棒,最推薦醬燒芝士蟹棒,燒過嘅蟹柳配上蛋黄醬,味道好夾😛
去開嘉湖銀座商場,想食日本野
搵OpenRice 搵到呢間餐廳
去到餐廳門口望完menu 覺得價錢合理就入去進餐

壽司
👍🏻超推薦三文魚壽司和帶子壽司,北寄貝壽司就不過不失

卷物- 牛油果軟殼蟹小卷 $48

火灸壽司系列
  • 三文魚壽司
  • 帶子壽司
  • 牛油果軟殼蟹小卷
2024-04-13 172 瀏覽
這間位於天水圍嘅日式餐廳。餐廳裝修很簡單,但一啲日式風格,但整體光猛企理又整潔。炒雜菜炒雜菜幾好鑊氣,炒得唔油膩,雖然係全素,但味道都不錯。西京銀鱈魚西京銀鱈魚份量十足,銀鱈魚大大件,燒得口感香滑又冇乜骨,啖啖肉,帶一點點西京燒醬的甜味,加上魚脂的甘香,送飯一流。雞軟骨雞軟骨十分爽口爽脆,帶少少鹽燒風味,唔係好乾。牛肉卷牛肉卷份量足,味道唔錯,牛肉口感軟滑唔柴,有肉味,充滿日式風格。炸天婦羅蝦天婦羅蝦雖然炸衣比較厚,但勝在口感鬆脆,又有少少蝦嘅鮮味,味道唔錯,炸得唔油膩。

這間位於天水圍嘅日式餐廳。
餐廳裝修很簡單,
但一啲日式風格,但整體光猛企理又整潔。

炒雜菜

炒雜菜幾好鑊氣,炒得唔油膩,雖然係全素,但味道都不錯。

西京銀鱈魚

雞軟骨

雞軟骨十分爽口爽脆,帶少少鹽燒風味,唔係好乾。

牛肉卷

炸天婦羅蝦

2024-04-09
今晚25/12聖誕夜,支持香港政府留港消費,同老公K君落屋企對面銀座,食日本野,原本K君話要食地下新開果間一人燒肉,但鬼死咁多人等位,所以上去一樓食銀座脂,起初見到門口個歺牌,聖誕歺2人$488,以為一定要食聖誕歺,後來問門口職員才知可以散叫,唔一定食聖誕歺,於是便入去,我要坐卡位,這裡坐落環境舒服。推介:1. 鹽燒開邊雞中翼原因:燒得好好味2. 火炙招牌鰻魚卷原因:鰻魚卷上面灑上白色芝麻,很香口3. 火炙和牛荀小卷原因:入口即溶,好重黃牛味4. 火炙焦糖三文魚原因:入口有D甜甜地酸酸地的味道,好特別5. 辣味黑豚鍋原因:一D都唔覺好辣,味道不錯6. 帆立貝壽司原因:是我至愛埋單時見到張單$321,我以為佢計少咗,點解咁扺食嘅,職員叫免加一,門口有寫,oic,我哋睇唔到個免字,以為要加一🤣整體來講,這間在天水圍區日本菜是優質水準高的一間,感覺到廚師是用心製作食物,值得一試,老實講,老公K君對食好高要求,佢今次都讚不絕口,所以會有下次,還有送咗張$20優惠券,可以下次用😋
推介:
1. 鹽燒開邊雞中翼
原因:燒得好好味

2. 火炙招牌鰻魚卷
原因:鰻魚卷上面灑上白色芝麻,很香口

3. 火炙和牛荀小卷
原因:入口即溶,好重黃牛味

4. 火炙焦糖三文魚
原因:入口有D甜甜地酸酸地的味道,好特別

5. 辣味黑豚鍋
原因:一D都唔覺好辣,味道不錯

6. 帆立貝壽司
原因:是我至愛

2023-11-27 605 瀏覽
平時經過都見到一堆人,可能今次妟咗去食飯就無咁多人,門口有個木牌講明全日唔會加一收費,店舖一眼睇哂。座位不是很多, 但坐底時如果想要茶就麻煩請示意,如果無特別要求,佢係唔會俾你,茶真係好滾熱… 亦証明水温好夠。正呀!我哋2個人就唔可以食太多野,係咁易叫左小小試吓先… 因為二人枱比較細小,所以我想影相影得好啲都比較難,就麻煩自己遷就位置啦。上菜速度還可以,通常來左第一樣食物,就跟住陸續送上嚟。由於是星期日所以所有魚頭都沽清了!唯有等下一次早d來食😂串燒日本豬腩(兩串)計好厚身啖啖肉,好味😋 唔會乾身鞋口。仲有啲肉汁係腩肉鎖住咗。西京燒銀鱈魚定食鱈魚就咁睇未食就已經知道係靚,魚肉白身入口好滑,唔使用沙律醬都可以,而且都煮得啱啱好,食得出用日本米。冷稻庭手打烏冬聽另一伴講話手打烏冬好好味,特別係個汁同其他舖頭係唔同嘅,佢話有少少甜甜地幾好味😋 手打烏冬都好滑脫脫❤️土佐豆腐豆腐質地食得出係日本豆腐,不過炸時候有少少over左,外皮如果唔係咁厚身就會好味好多。以下2款火炙壽司好味, wasabi易入口,食得出唔係便宜貨。火炙芝士蟹柳 (一個)計芝士🧀濃烈撘上原條蟹柳好好味。火炙三文魚腩 (一個)

串燒日本豬腩(兩串)計

西京燒銀鱈魚定食

冷稻庭手打烏冬

土佐豆腐

火炙芝士蟹柳 (一個)計
芝士🧀濃烈撘上原條蟹柳好好味。

火炙三文魚腩 (一個)計
肥厚啖啖肉,新鮮。

下次一定要試油甘魚魚頭😍
串燒日本豬腩(兩串) Grilled Japanese Pork Belly
西京燒銀鱈魚定食 Grilled Silver Cod with Saikyo Miso HK $158
冷稻庭手打烏冬 Cold Inaniwa Udon
土佐豆腐
火炙芝士蟹柳  &  火炙芝士三文魚腩
冷稻庭手打烏冬 Cold Inaniwa Udon
火炙芝士蟹柳  &  火炙芝士三文魚腩
星期六唔想煮飯落街食呢間日本野經過好多次 但今日終於入去食喇叫左豚肉鍋同角切魚生飯,蒜香一口牛豚肉鍋無跟飯 要另外叫份量幾多 唔洗一百蚊 味增湯好好味!唔會過咸!我覺得角切魚生飯一般般 三文魚唔太鮮其實刺身尚可,佢有一隻赤蝦、一隻帶子、仲有八爪魚粒,係豐富嘅,可惜食落唔太鮮!一口牛質數都係麻麻 好多油 唔太吸引佢係區內少有嘅日本菜價錢係唔似區內嘅平民價 似出面嘅價錢我個人嚟講 覺得Wetland個邊間十勝牛係抵食啲!
星期六唔想煮飯落街食
呢間日本野經過好多次 但今日終於入去食喇
叫左豚肉鍋同角切魚生飯,蒜香一口牛

豚肉鍋無跟飯 要另外叫
份量幾多 唔洗一百蚊 味增湯好好味!唔會過咸!

我覺得角切魚生飯一般般
三文魚唔太鮮

一口牛質數都係麻麻 好多油
唔太吸引

佢係區內少有嘅日本菜
價錢係唔似區內嘅平民價 似出面嘅價錢
我個人嚟講 覺得Wetland個邊間十勝牛係抵食啲!

2023-11-18
2023-11-13 344 瀏覽
食完這幾天一直沒有打算寫食評,但一直好像不推薦這麼讃的餐廳,好似好對佢唔住🤣🤣🤣路過荒蕪之地-嘉湖銀座, 被餐廳門口的壽司新品推介及價錢吸引原本以為元x價錢,又沒有什麼奢華裝修的小店,不要抱什麼期望,最終超乎想像的好食及抵食,超鑽👍🏻👍🏻👍🏻我們一行三人試過了全部新品壽司,不論是魚生或者是火炙壽司,材料都非常正,賣相好,又大件,元x價錢, 極度推介宮崎牛生/熟壽司,超好味😋😋😋叫了太多壽司,沒有吃太多熟食,下次會再去👍🏻👍🏻👍🏻*唯一缺點/優點:壽司魚生太大件,飯太少,要食好多先飽😭😭😭

叫了太多壽司,沒有吃太多熟食,下次會再去👍🏻👍🏻👍🏻

宮崎牛壽司
2023-11-10
宮崎牛壽司
  • 宮崎牛生/熟壽司
  • 清酒煮硯
  • 火炙芝士帶子壽司
  • 三文魚頭豆腐鍋
2023-11-11 194 瀏覽
一直想試食,後聽朋友講唔錯,就一家人去食晚餐,試左,真心天水圍的日式餐廳比較下,算是最好的一間。晚市有加一服務費,消息$200就有現金卷$20回贈,可下次用,本身打算午餐用,可惜只限晚市可用。午餐就沒有加一,午餐也算抵食,昨天叫了個吉列豬扒拉麵+3件壽司都只是$70,牛肉拉麵+3件壽司係$75,食完壽司,先發現忘記了影壽司相,我哋仲加配左其他都只是$1x-$2x, 加左雞軟骨餃子$15,三文魚刺身三片$22,2個拉麵餐同其它加配都好好味,所以食到超飽。
古列豬扒拉麵
古列豬扒拉麵
2023-10-30 184 瀏覽
食lunch喺天水圍,就揀咗呢一間銀座。鰭。呢一間係一間日本料理餐廳,佢lunch set有好多選擇,你可以食吉列豬扒飯,鯖魚飯等等嘅日式飯。而我就揀咗,壽司套餐。呢度嘅壽司套餐,係有一set嘅壽司,壽司嘅份量都好多,有三文魚,大蝦等等嘅高質壽司。除咗有壽司之外,仲有一碗烏冬作為主要食量。成個餐都非常好食唯一美中不足嘅係,壽司飯嘅份量比較少。其實壽司飯上面嘅刺身嘅size係正常嘅,只係嗰舊飯比較細。
食lunch喺天水圍,就揀咗呢一間銀座。鰭。呢一間係一間日本料理餐廳,佢lunch set有好多選擇,你可以食吉列豬扒飯,鯖魚飯等等嘅日式飯。而我就揀咗,壽司套餐。呢度嘅壽司套餐,係有一set嘅壽司壽司嘅份量都好多,有三文魚,大蝦等等嘅高質壽司。除咗有壽司之外,仲有一碗烏冬作為主要食量。成個餐都非常好食唯一美中不足嘅係,壽司飯嘅份量比較少。其實壽司飯上面嘅刺身嘅size係正常嘅,只係嗰舊飯比較細。
2023-10-30
2023-09-03 393 瀏覽
嘉湖銀座新店終於有時間來試下,午市就算成點幾都滿座,睇來都幾受街坊歡迎。費話完畢,正題。午餐選擇唔算多,正正常常。牛油果軟殼蟹手捲,軟殼蟹比較細隻,而且不是即炸,一般。壽司定食點了多飯都係比較少飯,唔知係無多到還是已經多咗,魚生都切得正常厚,但新鮮程度一般,無咩原本食材味道。定食配的烏冬都係一般,海苔比較硬身。芝士年糕是即炸,熱辣辣幾好食。比目魚定食,個比目魚醃製過,蓋過曬個魚味,配白飯係好,但個白飯就完全無飯味冇黏性,怪怪的,唔似用日本米。雞軟骨餃子一樣熱辣辣,唔錯。無錯,又係妹仔大過主人婆,小食做得唔錯,但個主食就好一般,價錢正常,但如果質素可以高點我又唔介意貴點的程度。店員有禮,環境清潔,上菜速度正常,希望食材上可以改進。

午餐選擇唔算多,正正常常。

牛油果軟殼蟹手捲,軟殼蟹比較細隻,而且不是即炸,一般。

壽司定食點了多飯都係比較少飯,唔知係無多到還是已經多咗
,魚生都切得正常厚,但新鮮程度一般,無咩原本食材味道。

定食配的烏冬都係一般,海苔比較硬身。

芝士年糕是即炸,熱辣辣幾好食

雞軟骨餃子一樣熱辣辣,唔錯。

2023-09-03
2023-08-14 373 瀏覽
今次夜晚想搵啲日式野嚟食,就嚟到+WOO呢間新嘅日式餐廳,叫做銀座。鮨夜晚時分都幾多人🫨好彩等咗十幾分鐘就可以入座啦🙌今次唔係好想食壽司,就叫咗烏冬同埋定食😆🍜吉列豬扒烏冬吉列豬扒都炸得好香脆🤤入面嘅肉汁仲保留到👍烏冬亦都整得岩岩好煙韌,覺得都幾好食😝湯底都唔錯🥘牛肉火鍋定食 上菜時已經好吸引,上面有一隻生蛋比你撈埋,牛肉連埋撈嘅滑蛋吃一齊食,真係好好味😋佢個湯底有啲似壽喜燒,甜甜地,亦有好多雜菜同冬菇等等🥬連埋個定食嘅飯,麵豉湯同埋中華沙律,已經好飽🥲見到佢有個壽司吧🍣都好多人嗌魚生飯,下次再過嚟試下😋

🍜吉列豬扒烏冬
吉列豬扒烏冬

吉列豬扒

🥘牛肉火鍋定食
牛肉火鍋

見到佢有個壽司吧🍣都好多人嗌魚生飯,下次再過嚟試下😋
吉列豬扒烏冬
吉列豬扒