2021-03-10 4827 瀏覽
對鐵人旨花印象最深刻的,莫過於它的老闆在訪問中說過,你來這裡消費,你給這個價錢,你一定食到值這個價錢的食物。在好友生日的這天,來到鐵人晚餐。她和我也是日本菜愛好者,來到當然要試這裡的廚師發辦。選了$2080的旨花,豪一豪佢。先來的是肥美如脂玉的白子,滿滿的一大杯,那是當造的季節。灑上少許青蔥,把一串肥美溶化到口腔!接著的秋刀刺身砌成葉子狀,沾少許牙蔥柚子醋更見肥美帶魚香!師傅說這是尾水了,我們仍食到是幸運,因為不返貨了。醋漬海參配鮭魚子,好香柚子味!鮭魚子卜蔔脆,海參鮮活彈牙。拖羅夾紙菜肥美又有魚香。肌燒白臘肌其實就是鰤魚,配上師傅自醃的番茄仔、放上紫蘇花再灑上七色芝麻,賣相精緻又好味!巨型的燒帶子真系一隻都都拎唔曬,肥大肉厚又鮮甜,用紫菜包著肥美!第一次食令和怪物,SIZE真系好巨型,之所以叫令和怪物是因為這只岩手縣的石蠔真的很巨型,食落清甜爽口!眼望到都好開心,肥大鮮甜JUICY爽口,有濃濃的海水味!!!龍蝦刺身啫喱好有創意,晶瑩的龍蝦肉配上酸酸甜甜的啫喱好開胃,可以緩和先前的油膩感。接著是拖羅夾紙菜,肥美和香脆相間。再接著又來拖羅刺刺,用了拖羅的鮫位,配上魚子醬代替醋,鮮味十足,

龍蝦刺身啫喱好有創意,晶瑩的龍蝦肉配上酸酸甜甜的啫喱好開胃,可以緩和先前的油膩感。接著是拖羅夾紙菜,肥美和香脆相間。再接著又來拖羅刺刺,用了拖羅的鮫位,配上魚子醬代替醋,鮮味十足,加上金箔,造型精美。有刺身怎可以無酒助興?點了梅酒盡興一下。

北海道雪場蟹配南瓜汁造型完全似食緊西餐,滿口牛油蒜頭洋蔥香,微微的紫蘇香,粟米片脆脆,配搭起黎新鮮感十足。

熊本和牛壽喜燒又系驚喜之作,和牛肥美但火喉控制得好,所以食入口脂肪半溶但仍有肉和,滑嘟嘟似食啫喱咁,完全想像唔到食牛肉可以有這樣的口感。

未到壽司環節其實我們已見飽,活北寄貝、九繪魚、北海道赤牡丹蝦等,款款都新鮮肥美,牡丹蝦上面仲加上了蝦膏蝦子白松露,食得矜貴。甜品環節前的最後一撃是重量級海膽壽司,我們話俾師傅聽我地好飽,但佢話就算飽都要食埋個海膽,咁先完滿,最多佢儘量將飯整細啲,海膽多啲XD

Omakase不是沒有食過,但這麼盡興的非鐵人莫屬,雖然價錢看似稍貴,但食到的食材絕對值回票價。而且當晚雖然得一位師傅招呼4位食客,但佢都不時同食客交流,所以全程食得愉快又開心,增進了不少食材知識,今餐飯真系2020年食得最滿足的一餐飯,壽星都食得好滿意。

2020-12-03
2021-01-16 12648 瀏覽
-鉄人旨花🍽-銅鑼灣人氣鐵板燒🔥另外佢都有另一邊係做Omakase想去食就記得要book位因為鐵板燒一枱Serve得6位客人😉-龍蝦鐵板燒🦞二人前 $23801️⃣前菜 蛋黃大蝦 黑芝麻醬配豆腐蝦肉好彈牙係虎蝦黎而且蛋黃醬好入味😋最surprise係下面個黑芝麻醬配豆腐望落覺得好怪但食落好正好match豆腐勁滑😍2️⃣沙律沙律特別在用左Wasabi撈埋個醋幾特別有淡淡Wasabi味攻上鼻🤣3️⃣汁煎白鱈魚睇住師傅煮個洋蔥汁同條魚真係大開眼戒😍師傅將個魚皮切出黎煎到勁香脆😋白鱈魚係滑到入口即溶配埋個洋葱好正😍汁都舔埋🤣🤣4️⃣龍蝦配海膽汁主角來了🦞!師傅將龍蝦一開二再拆殼起肉😍一邊煎個陣味係咁攻擊我個鼻🤣除左龍蝦佢個海膽汁都要講講呢個汁必點佢係唔會抽在龍蝦個味而又保持到個海膽鮮甜唔夠喉呀!😍5️⃣季節料理 蓮藕西蘭花忌廉原本以為下面個d係薯蓉原來係西蘭花忌廉第一次食好特別不過有少少膩🤣6️⃣熊本A5和王牛又黎到入口即溶既和牛不是小編就唔太鐘意個個莓汁😂好似唔太夾就咁食正d😂7️⃣炒飯食到炒飯其實已經有d飽🤣但和牛炒飯點都要食哂佢!8️⃣雞湯呢個湯世界級正😋勁濃雞味好好飲😍睇佢用個錫紙兜整成日覺得會倒瀉😂9️⃣甜品揀左哈蜜瓜
鉄人旨花🍽

4️⃣龍蝦配海膽汁

5️⃣季節料理 蓮藕西蘭花忌廉

6️⃣熊本A5和王牛

7️⃣炒飯
食到炒飯其實已經有d飽🤣但和牛炒飯點都要食哂佢!

8️⃣雞湯

• 海膽汁煮龍蝦
  • 清酒雞湯
  • 熊本縣產A5和王牛
2020-12-18 8754 瀏覽
🎄聖誕節將近, 大家係咪都煩惱緊去邊食餐好嘅呢? 今日我地就同大家介紹一間節日慶祝嘅好去處啦!不過而家無左晚市時段,大家可以去食午市/ save低之後再去🥲而且今次介紹呢間铁人旨花鐵板燒嘅質素真係好似去左日本咁,大家咁耐無得去,黎呢到一解鄉愁都唔錯架😂😂今次黎到我地叫左個「龍蝦鐵板燒二人套餐」,前菜係➡️黑芝麻醬凍豆腐,平時麻醬就食得多,今次黑芝麻醬味道非常濃郁,豆腐都夠哂滑,食完已經好期待啦😋😋沙津係甜甜酸酸非常開胃,上面仲加左奇亞子夠哂健康!到左第一道鐵板燒➡️”汁煮白鱈魚”,睇住師父係面前將肥美嘅白鱈魚煎到成塊都金黃,連魚皮都用左類似日式拓餅嘅手法整成脆塊,除左賞心悅目之外,食落仲有多重口感,白鱈魚嫩滑得黎仲充滿魚獨特嘅油脂味,加上用左清酒同醬油煮成嘅醬汁帶出魚嘅鮮味,真係差d汁都想飲哂😆之後就到左➡️”龍蝦配海膽汁”,材料拎黎成隻龍蝦都夠哂霸氣,師父係鐵板上原隻起肉,加上龍蝦膏同海膽整成醬汁,真係未食都覺得正😍一淡咬落去,明顯食得出龍蝦好新鮮,肉質好嫩仲好多汁,加埋醬汁,龍蝦味就更突出,而且餘味仲有淡淡嘅海膽味,真係一流水準。師父仲推薦我地用裝飾嘅紫蘇花配埋龍蝦肉,為鮮味加上一陣清香

沙津係甜甜酸酸非常開胃,上面仲加左奇亞子夠哂健康!
黑芝麻醬凍豆腐

汁煮白鱈魚

之後就到左➡️”龍蝦配海膽汁”,材料拎黎成隻龍蝦都夠哂霸氣,師父係鐵板上原隻起肉,加上龍蝦膏同海膽整成醬汁,真係未食都覺得正😍一淡咬落去,明顯食得出龍蝦好新鮮,肉質好嫩仲好多汁,加埋醬汁,龍蝦味就更突出,而且餘味仲有淡淡嘅海膽味,真係一流水準。師父仲推薦我地用裝飾嘅紫蘇花配埋龍蝦肉,為鮮味加上一陣清香,夠哂特別👍🏻👍🏻
龍蝦配海膽汁

再黎就到➡️”季節料理”,椰菜花蓉配蓮藕,蓮藕清香脆口,椰菜花蓉都夠哂滑,係套餐中間有一個清爽體驗準備迎接下一個主角
季節料理

食鐵板燒又點少得和牛呢? 今次套餐就包左➡️”熊本縣產A5和王牛”,和王牛油脂分佈真係好靚。我地叫左5成熟,岩岩好帶出左和牛嘅油香,師父配左岩鹽,炸蒜片,芥末,柚子醬同一款甜甜地嘅特製醬汁,令口味更多變化,不過和牛我地都係覺得同岩鹽最夾,鹽份更能帶出和牛嘅香味,真係食唔停口XDD😝😝
熊本縣產A5和王牛

收尾仲有➡️炒飯同雞湯,不過之前幾道菜真係太令人回味,炒飯就略為失色。
炒飯

但係大鄉里表示,鐵上面直接用清湯同高湯煮雞湯都真係第一次見🤣
飲落濃濃嘅酒香同清甜嘅雞味都好好飲,呢排天氣凍,驅寒就岩哂啦!
雞湯

最後仲有雪糕作為甜品,成餐都好滿足🥰🥰

龍蝦鐵板燒二人套餐 ($2380 +10%)
🔸 前菜
🔹 熊本縣產A5和王牛
🔸 炒飯
🔹 雞湯
🔸 甜品

總括黎講價值的確唔平,不過服務同野食都係一流,我地就覺得物超所值啦,生日或者節日慶祝都係一個唔錯嘅選擇,會再黎一試👍🏻👍🏻

2020-12-02
黑芝麻醬凍豆腐
龍蝦配海膽汁
季節料理
炒飯
2021-06-05 0 瀏覽
呢間餐廳主打Omakase同鐵板燒,所有食材由日本嚴選再直送到港,確保處於最新鮮狀態🇯🇵今日就試下💲2️⃣3️⃣8️⃣0️⃣嘅南非鮑魚鐵板燒(二人前)💗前菜豆腐嫩滑重豆香,淋上香濃嘅黑芝麻醬。面頭嘅鮮蝦爽口彈牙,以青檸柑橘漬吊起鮮味🦐💗沙律由沙律菜、車厘茄、櫻桃蘿蔔、青瓜同藜麥製成,以芥末醋汁調味,入口酸甜微辛,清新開胃🥗💗汁煮白鱈魚鱈魚煎至兩面金黃,肉質雪白厚身且片片分明,食落細嫩結實,魚鮮十足,魚皮另外煎至香酥脆口🐟墊底嘅洋蔥吸收哂香甜嘅味醂醬油汁同清酒香🧅💗南非活鮑魚鮮甜嘅鮑魚加入牛油、日本醬油同清酒爆炒,口感爽脆鮮嫩,彈牙有嚼勁🐚配以幼滑嘅青海苔忌廉汁,奶香中帶點和風口味🧈💗法國鵝肝(+$258/ 2件)鵝肝煎至外脆內軟,口感豐盈飽滿,油香四溢,味濃甘香,入口即化🦆配以烤脆嘅法包同自家製意大利黑醋平衡番油膩感🥖💗季節料理香煎蓮藕配椰菜花蓉:蓮藕簡單以海鹽同黑椒煎香,口感爽脆拉出藕絲,配有綿密軟滑嘅椰菜花蓉,味道樸素清淡🥦💗熊本縣產A5和王牛和王牛嘅油脂分佈達最高級12++,外表煎至焦香,內裡肉質粉嫩。食落柔軟鬆化,油脂豐盈,肉汁豐富🥩塗抹Wasabi 或柚子酸汁突顯肉香。配菜方面,香甜嘅日本蕃
💗前菜
黑芝麻醬豆腐配蝦仁

💗沙律
芥末醋汁沙律

💗汁煮白鱈魚

💗南非活鮑魚
南非活鮑魚

💗法國鵝肝(+$258/ 2件)
法國鵝肝

💗季節料理
香煎蓮藕配椰菜花蓉

💗熊本縣產A5和王牛
和王牛嘅油脂分佈達最高級12++,外表煎至焦香,內裡肉質粉嫩。食落柔軟鬆化,油脂豐盈,肉汁豐富🥩塗抹Wasabi 或柚子酸汁突顯肉香。配菜方面,香甜嘅日本蕃薯蘸點玫瑰岩鹽 🍠;炒羽衣甘藍則配以櫻桃紅酒汁🥬;最後以香脆惹味嘅獨子蒜片作結🧄
熊本縣產A5和王牛

💗炒飯(日本產米)
炒飯乾爽唔油膩,粒粒分明。配料加咗乾貝絲﹑ 洋蔥粒🧅、蔥花、紅蘿蔔粒🥕同雞蛋🥚,整體焦香惹味🍳額外附上酸甜嘅千本漬
炒飯(日本產米)

💗雞湯
雞品味道清甜暖胃,帶些微酒香,配以爽口嘅杏鮑菇片🍄

💗甜品
靜岡蜜瓜係季節限定,果肉青綠熟透,糖度特別高,食落香甜多汁🍈
靜岡蜜瓜
2021-05-27
黑芝麻醬豆腐配蝦仁
南非活鮑魚
法國鵝肝
香煎蓮藕配椰菜花蓉
熊本縣產A5和王牛
炒飯(日本產米)
靜岡蜜瓜
2021-05-12 136 瀏覽
抵讚lunch omakase,師傅超正!雖然食物都係由師傅發板,但一D都唔失望,仲要物超所值!最好食就係龍蝦刺身、吞拿魚及海膽,龍蝦刺身爽脆清甜、吞拿魚入口即溶海(原來師傅選左無根位置俾我哋食、膽鮮甜美味,正!
特別加場:🔪吞拿魚
  • 龍蝦刺身
  • 拖羅壽司
  • 海膽壽司
2021-04-28 179 瀏覽
這家是擁奪超高好評的餐廳,所以一直都想試試,結果終於吃到了!◽️龍蝦鐵板燒 二人前 $2380食材超級新鮮!像是白鱈魚的魚肉非常嫩滑,而魚片煎的超級脆🤩這家的話我超欣賞精緻的擺盤和特別的醬汁:龍蝦肉是配上海膽汁;A5和牛則是配上櫻桃紅酒汁,真的能夠突出食材的鮮甜!! 最令人驚艷的是他們的配菜和湯都超級好吃~ 那個看起來普通的椰菜花蓉配上蓮藕,調味拿捏得很好,真的好想再來一碟🤣炒飯方面相對較遜色,飯濕濕地還沒炒到乾身,味道也不太濃郁🤔甜品真的有夠難吃笑死🤣🤣 但其他食物抵銷這道了啦!整體而言還算不錯❣️

◽️龍蝦鐵板燒 二人前 $2380

食材超級新鮮!像是白鱈魚的魚肉非常嫩滑,而魚片煎的超級脆🤩

2021-04-19 223 瀏覽
每年生日老公都會帶我去食好野😂今年佢揀咗呢間餐廳,總括嚟講嘢食好食,服務一流。今年生日好特別,因為我有左bb,所以我不能食刺身,所有關於生嘅嘢。入門口所有Staff,見我大肚已經叫我坐,做安排咗一個角落頭位俾我哋,為免啲人行嚟行去而撞到我。我又唔可以食生嘢,我老公對任何甲殼類嘅食物都會產生敏感,例如龍蝦🦞或蝦蟹。其實我哋都係一對好麻煩嘅夫婦😂所以我哋嗌左個冇蝦蟹嘅魚餐。個魚非常好食,魚皮是脆嘅,最後有個和牛,又不能食太生,師傅都非常周到,幫我燒熟。推介指數10粒星👍🏻👍🏻👍🏻
每年生日老公都會帶我去食好野😂

今年佢揀咗呢間餐廳,總括嚟講嘢食好食,服務一流。

推介指數10粒星👍🏻👍🏻👍🏻
2021-04-15 260 瀏覽
友人有好事宣布所以請食飯🤩當然要食好d啦!今次黎到想試好耐既鉄人旨花食鐵板燒一入到去就見到餐廳其實分左兩邊一邊做omakase 另一邊就做鐵板燒 我去果日就有三位鐵板燒師傅serve緊三枱客我果枱就仲有對情侶一坐低侍應就俾個籃你放袋👍🏻服務好好 同友人最後揀左二人龍蝦套餐🦞揀好就開始等睇師傅表演😍- -1️⃣前菜:沙律+黑芝麻醬青檸蝦豆腐平時食得多係白芝麻醬 今次呢個係黑芝麻醬好特別 黑芝麻好香👍🏻隻蝦亦帶有青檸香味 前菜都做得咁好令我更加期待之後既菜式!- -2️⃣汁煮白鱈魚上菜果下真係覺得靚到dom一聲😍見住師傅擺盤 加食用花🌸真係好有心機白鱈魚個魚皮煎到好香脆 食落真係卜卜聲 食完口腔仲有陣微焦香 令人回味無窮 魚亦煎得香嫩🐟加埋底下既甜洋蔥🧅一齊食真係無得彈!- -3️⃣龍蝦配海膽汁戲肉黎喇😋😋係新鮮生猛既龍蝦🦞呀點知佢新鮮?師傅放上鐵板時d龍蝦腳仲識郁架😎龍蝦超彈牙 加埋海膽汁 鮮甜到唔想再講野 默默地吃就好😆- -4️⃣蓮藕配忌廉薯蓉點解連個薯蓉都咁好食!食鐵板燒其中一樣好處就係可以同師傅交流 問師傅點整 師傅亦都好樂意教你 你想知點整出咁好食既薯蓉可以黎問下師傅😂- -5️⃣熊本縣產A5和王
友人有好事宣布所以請食飯🤩當然要食好d啦!
今次黎到想試好耐既鉄人旨花食鐵板燒
一坐低侍應就俾個籃你放袋👍🏻服務好好

同友人最後揀左二人龍蝦套餐🦞
揀好就開始等睇師傅表演😍
1️⃣前菜:沙律+黑芝麻醬青檸蝦豆腐

隻蝦亦帶有青檸香味 前菜都做得咁好令我更加期待之後既菜式!
2️⃣汁煮白鱈魚
上菜果下真係覺得靚到dom一聲😍
見住師傅擺盤 加食用花🌸真係好有心機

魚亦煎得香嫩🐟加埋底下既甜洋蔥🧅一齊食真係無得彈!
3️⃣龍蝦配海膽汁
戲肉黎喇😋😋
係新鮮生猛既龍蝦🦞呀
點知佢新鮮?師傅放上鐵板時d龍蝦腳仲識郁架😎

龍蝦超彈牙 加埋海膽汁 鮮甜到唔想再講野 默默地吃就好😆
4️⃣蓮藕配忌廉薯蓉
點解連個薯蓉都咁好食!

5️⃣熊本縣產A5和王牛

另一個重頭戲係A5和牛!
入口即融 牛既油脂入到口散發出既脂香真係唔惹少🐂
師傅加埋羽衣甘藍 蕃薯同炸蒜片做配菜 所有野都好夾好好食呀😆
6️⃣炒飯
食到呢到已經飽飽地 但個炒飯香到令人忍唔住扒多兩啖 加埋配菜既梅菜同日本蘿蔔 咸香甜 正呀!
7️⃣雞湯
最黎呢個湯都好出色😋
先加酒燒一燒 再加雞湯同菇 飲落口好順好正 有別於一般既雞湯
8️⃣甜品
最後甜品就係雪糕 為呢餐畫上完滿既句號
總括黎講 呢餐真係食得好滿意
野食好食不在話下 師傅亦都同你好好傾 由食材同煮食用具都同你傾得好開心 令餐飯生色不少👍🏻
價錢:$2380+10%
係完全對得住個價錢既一餐飯😉
2021-04-05 431 瀏覽
三個月沒食日本菜,復活節假期去試試呢間omakase午餐 ! 水準不錯!一個壽司師父照顧2至3枱客,太細心和專業!壽司舊飯比較普通&淡身不是醬油飯或醋飯!七百幾蚊價錢食到都非常合理!份量對我來說都很飽!最出色是拖羅&紅酒煮過既鮟康魚肝夾威化餅
omakase
2021-04-01 277 瀏覽
見依間成千好評就試下,晚市叫了龍蝦二人前,配龍蝦嘅海膽汁又苦又腥個味好怪我在其他地方食過依個海膽汁完全兩件事,完全吳好食寧願淨係食龍蝦吳要汁,個和牛本身個肉質都叫還可以但個師父控制個火路控制得吳好面頭吳夠香令到五成熟嘅效果做吳到面香內嫩,炒飯都係同一個問題吳夠香無味嘅,講真食物ok叫還可以無驚喜唔緊要但唔好買呢個價錢,$2380加10%二位,每位一千多完全吳值,無景,無招呼,無質素,無味道,又係讚好就多實力有幾多試過就知,本人就完全吳會有下次再黎嘅衝動👎
2021-03-31 289 瀏覽
我嘅生日飯,老公就book咗呢間餐廳食午餐,大概二千幾食二人餐!佢嘅款式其實都好多,有龍蝦餐,鮑魚餐!咁我哋就叫咗鮑魚餐,因為呢一排我老公自己成日都買澳洲龍蝦返嚟整,暫時唔想再食龍蝦住!其實呢度有午餐Menu,有另外一啲平啲嘅選擇,不過由於生日關係梗係食好啲啦!下次可以試吓午餐,真係幾抵食!除咗有鐵板燒外,呢度都有廚師發板既壽司可以食,分左鐵板燒區同埋分左壽司區!我地提早少少到左,等開門,所以當時係無人!☘️前菜新鮮既蔬菜沙拉,好醒神☘️黑芝麻醬豆腐配蝦仁蝦肉好彈牙,豆腐豆味香濃而且滑!雖然外觀唔吸引,不過都幾夾,好好味😋☘️鴨肝多士煎得好香,感覺不太油膩,多士都很脆♥️♥️♥️我塊和牛♥️♥️♥️☘️南非鮑魚每人有2隻勁大隻既南非鮑魚食,勁多!煎得很香,很彈牙,而且仲要食落都仲嫩滑!海苔醬好好味😋食完都飽左8成☘️季節料理:椰菜花蓉配蓮藕蓮藕香脆爽口,椰菜花忌廉蓉清淡,口感頗為特別!兩者一起很夾,亦很美味!不過,食量少既女士黎到呢度就已經九成飽!🔸🔸🔸上和牛之前仲有開心果食🔸🔸🔸🔸🔸🔸睇住廚師係面前處理食材、擺碟、到上菜,整個過程都係一種享受🔸🔸🔸☘️煎和牛◻️配岩鹽、蒜片、芥末、酸汁和牛表面煎得很香口,入口

☘️前菜
新鮮既蔬菜沙拉,好醒神

☘️黑芝麻醬豆腐配蝦仁

☘️鴨肝多士
煎得好香,感覺不太油膩,多士都很脆

♥️♥️♥️我塊和牛♥️♥️♥️

☘️南非鮑魚

☘️季節料理:椰菜花蓉配蓮藕

🔸🔸🔸上和牛之前仲有開心果食🔸🔸🔸

☘️煎和牛
◻️配岩鹽、蒜片、芥末、酸汁
和牛表面煎得很香口,入口即溶,加上各式選擇配搭,食法唔同!
個人都係最鍾意配芥末加蒜片,可以解油膩感
食到呢度已經好飽

☘️炒飯
超級飽,我見隔離台係打包回家,我哋就食埋去,但夜晚就食唔落晚餐了

☘️清酒雞湯
好好飲,唯一不滿既係,我未飲完,係睇玩緊電話,個侍應問都唔問就收走咗😡😡😡

☘️雪糕

• 清酒雞湯
  • A5和牛
2021-01-27 725 瀏覽
適逢男朋友生日,梗係要食返餐好既,今次去左鉄人旨花到食期待已久既omakase今次一早book定個靚位,要求坐係廚師面前野食就有成十幾款,不過今次掛住食,淨係影左幾張相,就講下我覺得最好味果幾樣啦!第一樣就梗係龍蝦刺身,睇住師傅係魚缸拎出尼,超過新鮮呀,食落味道鮮甜,點少少檸檬汁都好好味啦!另外,仲有隻手掌咁大既生蠔,要分幾啖先食得哂,一個字形容,正!當然唔少得海膽啦,師傅一d都唔嗇色,放好多落去,味道當然唔會令人失望其他好味既野不能盡錄,大家快d去試下!

今次一早book定個靚位,要求坐係廚師面前

其他好味既野不能盡錄,大家快d去試下!
2021-01-17 811 瀏覽
v好耐之前已經聽過鉄人旨花呢間鐵板燒,lunch set比晚市平一大半,包埋沙律、茶碗蒸、炒飯、味噌湯同甜品,選擇都幾多添.貴啲個set有南菲鮑魚、帶子、A5和牛薄燒同埋虎蝦,不過食完隔咗幾日先醒起原來當日師傅比漏左虎蝦😂 帶子同鮑魚不過不失啦,和牛肉薄燒卷住好多蔥粒,食落即刻感受到油脂同肉汁係口腔度爆發,而且蔥粒爽脆,加埋食幾香口;平啲個set就得法國鵝肝多士同蒜片煎牛扒,合格之上但未到有驚喜,高菜炒飯望落普普通通,但炒得粒粒分明,簡單得黎都幾好食既.期望過高搞到有少少失望(仲要少左隻虎蝦🥺),或者晚市既omakase會好啲啦~
ume