2021-06-25 2358 瀏覽
今日同朋友去德福睇戲,睇完戲就去咗淘大商場搵嘢食,嗰邊又多嘢食性價比又高😙今次就俾我哋發現咗一間出名食釜飯嘅餐廳🍴見到佢哋做主打唔同嘅鰻魚,我哋決定咗一陣間入去食!佢哋嘅特色招牌釜飯,即係日本人嘅煲仔飯,佢哋就係加高湯,唔似我哋會加豉油。試咗個人氣第一嘅汁燒牛肉釜飯同埋必食嘅鰻魚飯,鰻魚飯就有不同選擇,我哋就點左金魂好似平時食開有燒汁的鰻魚!金魂(蒲燒)鰻魚飯 $88鰻魚飯會配搭餐廳自己秘制嘅鰻魚汁,鋪在金黃色的鰻魚上,令到整個飯嘅味覺層次提高了,令到不知不覺就食曬d飯!鰻魚都好肥美且份量都多,都好香口好快就食曬😙汁燒牛肉釜 $68牛肉飯都係份量十足,而且除咗牛肉仲有其他配菜,有半隻半熟温泉蛋、蟲草菇同埋粟米仔,夾埋牛肉汁同飯都好豐富,我覺得CP值高之選!除了兩個飯仲叫咗兩個小食,分別係吉列牛舌同埋博多餃子🥟第一次食吉列牛舌都覺得好新奇,炸粉嘅皮唔會好厚,有時又唔會真係好乾!食日本餐廳都好鍾意叫餃子嚟食,都係煎到個皮好脆口,但係內裏嘅餡料依然好Juice👍🏻👍🏻餐廳都幾多人,如果想食飯就預咗去或者可以訂定位,鍾意食鰻魚嘅朋友就要試吓佢哋嘅鰻魚飯!如果鍾意食湯飯都可以加錢叫佢哋加高湯!

金魂(蒲燒)鰻魚飯 $88

汁燒牛肉釜 $68

除了兩個飯仲叫咗兩個小食,分別係吉列牛舌同埋博多餃子🥟

• 金魂
  • 汁燒牛肉釜
2021-04-15 3431 瀏覽
依間一直bookmark左好耐💛平日少去淘大嗰邊一直都冇機會試今日一於約埋好耐冇見嘅朋友一齊去試一試🌟金魂 贅沢($138+$18跟餐)鰻魚釜飯分差別有 特 極 贅沢3種可以選擇而辛苦工作一整天梗係要對自己好啲食特大肉厚嘅贅沢啦😎而佢嘅鰻魚完全冇令人失望✨非常厚肉 成條都超過1cm厚肉質肥美 每一啖都充滿脂香同平日喺日式超市買到嘅完全唔同肥美魚肉加上香甜燒汁餸珍珠米真係一絕最正嘅係燒汁可以添😛啱晒鐘意汁撈飯嘅朋友再配埋味噌湯同前菜真係十分滿足🌟沖繩苦瓜餃子($22/3隻)一咬開就有陣陣苦瓜味加埋微辣嘅胡椒好清爽嗰苦味唔霸道 唔食苦瓜嘅人都接受到🌟博多餃子($22/3隻)依個餃子比苦瓜餃細隻小小啱啱好一啖一隻 好啱餸酒🍺可惜冇叫酒精類飲品🌟髒髒炸香蕉($18/2隻)話明係髒髒當然係充滿邪惡嘅朱古力粉脆皮入面係煙煙韌韌嘅蕉味麻糬🍌🍫呢個組合真係冇得輸😍因為一次過畫紙落單所以嗰炸香蕉好早就上左變咗做前菜😂下次可以叫遲上/後加單做甜品就perfect啦🌟黑松露玉子燒($18)香滑蛋卷加上黑松露沙律醬沙律醬好多所以入口啖啖都係黑松露味🌟凍蘋果蜜(+$3)杯飲品唔會太甜 仲有好多爽脆嘅蘋果粒🍎感覺
依間一直bookmark左好耐💛
平日少去淘大嗰邊一直都冇機會試
今日一於約埋好耐冇見嘅朋友一齊去試一試
金魂  贅沢

🌟金魂 贅沢($138+$18跟餐)
鰻魚釜飯分差別有 特 極 贅沢3種可以選擇

肥美魚肉加上香甜燒汁餸珍珠米真係一絕
最正嘅係燒汁可以添😛啱晒鐘意汁撈飯嘅朋友
再配埋味噌湯同前菜真係十分滿足
沖縄苦瓜餃子

🌟沖繩苦瓜餃子($22/3隻)
一咬開就有陣陣苦瓜味
加埋微辣嘅胡椒好清爽
嗰苦味唔霸道 唔食苦瓜嘅人都接受到
博多餃子

🌟博多餃子($22/3隻)
依個餃子比苦瓜餃細隻小小
啱啱好一啖一隻 好啱餸酒🍺
可惜冇叫酒精類飲品
髒髒炸香蕉

🌟髒髒炸香蕉($18/2隻)
話明係髒髒當然係充滿邪惡嘅朱古力粉

脆皮入面係煙煙韌韌嘅蕉味麻糬
🍌🍫呢個組合真係冇得輸😍
因為一次過畫紙落單
所以嗰炸香蕉好早就上左變咗做前菜😂
下次可以叫遲上/後加單做甜品就perfect啦
黑松露玉子燒

🌟黑松露玉子燒($18)
香滑蛋卷加上黑松露沙律醬
沙律醬好多所以入口啖啖都係黑松露味
凍蘋果蜜

🌟凍蘋果蜜(+$3)
杯飲品唔會太甜 仲有好多爽脆嘅蘋果粒🍎

金魂  贅沢
沖縄苦瓜餃子
博多餃子
2021-09-10 0 瀏覽
行過淘大唯一見到一間日本餐,我同男朋友當然要入去試吓啦。🤗你到呢間釜之魂,裝修都幾好,好得意😍😍之後快快手就叫咗一個五花豚肉釜🐷🐷,男朋友就叫咗古味鹽牛舌盛釜🐮🐮首先要講,上到枱好開心,我好鍾意呢個碗既設計,而且仲要好大碗✌️🤣🤣🐷豬肉好食,好香口,好鍾意呢個執嘅味♥️♥️♥️🐮牛舌都好食,而且好多件✌️分量十足。食完我同男朋友都好滿足,有力量繼續shopping🤣🤣🤣

行過淘大唯一見到一間日本餐,我同男朋友當然要入去試吓啦。🤗

你到呢間釜之魂,裝修都幾好,好得意😍😍

🐷豬肉好食,好香口,好鍾意呢個執嘅味♥️♥️♥️

🐮牛舌都好食,而且好多件✌️分量十足。

食完我同男朋友都好滿足,有力量繼續shopping🤣🤣🤣
2021-09-08 0 瀏覽
釜飯喺日本就好似香港嘅煲仔飯咁,當然係香港要食到其實都唔係咁容易,而且又要好食。🤣🤣上網睇到呢間有就bookmark左今日終於有幸嚟到😃😃😃等咗一陣就入到去,入邊環境都好得意,好多公仔,而且好多木製品,真係有少少日本嘅感覺。👍👍首先講吓個主角金魂$138真係釜飯價錢都ok,上到枱真係好開心,好期待。第一眼望到嘅就係個主角鰻魚🤤🤤🤤上到枱鰻魚色澤好好,睇落去已經好開胃,食落去當然都係有汁好食👍👍髒髒炸香蕉呢個本身係因為貪得意叫🤣🤣個樣實在太吸引,估唔到咁好食,香蕉味好出,正~~~嘢食都不可以貌相🤣🤣🤣

上網睇到呢間有就bookmark左
今日終於有幸嚟到😃😃😃

首先講吓個主角
金魂$138
真係釜飯價錢都ok,上到枱真係好開心,好期待。
第一眼望到嘅就係個主角鰻魚🤤🤤🤤

髒髒炸香蕉
一間100分的鰻魚飯店(///▽///)一定一定要吃鰻魚飯💕!所有都是自家鰻魚🥰🥰🥰鰻魚有兩款味道💛🔸金魂(蒲燒鰻魚釜飯) / 銀魂(白燒鰻魚釜飯)有分3個部位 價錢不同喔🔹贅沢-最厚肉位置 $ 138🔹極-魚腩位置 油份最高 $108🔹特-魚尾位置 最焦香 $88我揀了💛金魂嘅魚腩位$108鰻魚厚肉 入口即化(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)完全不會韌燒得啱啱好(((o(*゚▽゚*)o)))!鰻魚汁撈埋飯很好吃!但鰻魚汁略嫌不太夠下面的飯冇乜汁(。 ́︿ ̀。)但飯的份量好多 連男生都吃不下一整碗( ̀⌄ ́)另外嗌了🔸汁燒牛肉釜飯隨飯有半隻糖心蛋🥚牛肉很香很軟熟竟然完全不韌(((o(*゚▽゚*)o)))是輕鬆可以咬斷的感覺(題外話 我正在箍牙中 所以太韌的肉會咬不開呢( ̀⌄ ́)牛肉出奇地易咬無筋 很好吃真的(。ì _ í。))底下的飯有醬汁應該是燒汁 醬汁味濃又不會過咸撈在一起吃剛好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)2個飯都很好吃!大推♪(´ε` )👍🏻🔸每個飯加$18可以升級為套餐有昆布麵豉湯+小食青瓜和一杯飲品加$3叫了一杯🔸凍蘋果蜜不會過甜♪(´ε` )底下有些蘋果肉粒 甜甜的不錯店內有很多PePe和連豬的紙牌裝飾
一間100分的鰻魚飯店(///▽///)
一定一定要吃鰻魚飯💕!
所有都是自家鰻魚🥰🥰🥰
鰻魚有兩款味道💛
金魂(魚腩位)

🔸金魂(蒲燒鰻魚釜飯) / 銀魂(白燒鰻魚釜飯)
有分3個部位 價錢不同喔
🔹贅沢-最厚肉位置 $ 138
🔹極-魚腩位置 油份最高 $108
🔹特-魚尾位置 最焦香 $88

我揀了💛金魂嘅魚腩位$108
鰻魚厚肉 入口即化(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
完全不會韌
燒得啱啱好(((o(*゚▽゚*)o)))!
鰻魚汁撈埋飯很好吃!
但鰻魚汁略嫌不太夠
下面的飯冇乜汁(。 ́︿ ̀。)
但飯的份量好多
連男生都吃不下一整碗( ̀⌄ ́)

另外嗌了
🔸汁燒牛肉釜飯
隨飯有半隻糖心蛋🥚
牛肉很香很軟熟
竟然完全不韌(((o(*゚▽゚*)o)))
是輕鬆可以咬斷的感覺
底下的飯有醬汁
應該是燒汁 醬汁味濃又不會過咸
撈在一起吃剛好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

2個飯都很好吃!大推♪(´ε` )👍🏻
昆布麵豉湯+小食青瓜

🔸每個飯加$18可以升級為套餐
有昆布麵豉湯+小食青瓜
和一杯飲品
加$3叫了一杯🔸凍蘋果蜜
不會過甜♪(´ε` )
底下有些蘋果肉粒 甜甜的不錯
凍蘋果蜜

店內有很多PePe和連豬的紙牌裝飾
拿起來拍照也是可以喔(^з^)-☆

共$217 有加一服務費
金魂(魚腩位)
汁燒牛肉釜飯
難得星期五同老公出下去食飯...happy friday 下入到去入面既職員好細心同好有禮貌見到大肚即刻安排過唔洗落樓梯既位置俾左杯水我...黎到梗係要試下金魂 (厚肉)野食都上得好快~金魂真係無令人失望鰻魚好厚肉好juicy啲汁唔係好甜 岩岩好,配埋個飯就好夾平時唔係好食飯既我都忍唔到口其他小食都幾好食餃子煎得幾好 都好食金菇肥牛就同平時既日本餐廳差唔多燒花魚一直係我好喜歡既呢到都燒得唔錯仲keep 到juicy,唔乾...但就細條左少少簡單黎講,值得再食
難得星期五同老公出下去食飯...
happy friday 下
入到去入面既職員好細心同好有禮貌
見到大肚
即刻安排過唔洗落樓梯既位置
俾左杯水我...
黎到梗係要試下金魂 (厚肉)
野食都上得好快~
金魂真係無令人失望

鰻魚好厚肉好juicy
啲汁唔係好甜 岩岩好,配埋個飯就好夾
平時唔係好食飯既我都忍唔到口
其他小食都幾好食
餃子煎得幾好 都好食
金菇肥牛就同平時既日本餐廳差唔多
燒花魚一直係我好喜歡既
呢到都燒得唔錯
仲keep 到juicy,唔乾...
但就細條左少少

金菇肥牛卷
金魂
燒花魚
2021-09-02 0 瀏覽
上嘢食嘅速度好快~又唔貴,又好食,CP值高🌟🍴古味塩麴牛舌盛釜 $98啲牛舌切得唔會太厚,好易食而且口感好正,啲牛味仲要慢慢滲出嚟!而且佢個燒汁同牛舌好夾~至於飯就係日本米,食落去又係好有咬口,唔會一pat pat 咁,好少可連個飯都覺得要讚一讚🥰
上嘢食嘅速度好快~又唔貴,又好食,CP值高🌟

🍴古味塩麴牛舌盛釜 $98
2021-09-01 0 瀏覽
一間食肆有冇心思做嘢,一睇就會知道,才去服務質素,嘢食好唔好食之外,裝修環境亦都好容易睇得出一間餐廳有冇心造落去。真係行過呢度喺出邊已經睇得出佢好用咗好多心思去佈置自己間舖頭。👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍一入去見到收銀位已經覺得好靚,好多唔同嘅公仔同埋佢用咗好多木色做主色調,如果大家有去過正宗嘅日本餐廳發現好多日本餐廳其實都用咗好多木嚟裝修自己間舖頭,甚至乎成張煮食枱都係用木來製成嘅♥️♥️所以佢用咗冇你裝修嘅時候已經好又去咗日本嘅感覺。🤣🤣🤣🤣而且坐位都好舒服係嘢食方面都用咗好多心思五花豚肉釜$78超級香口嘅豬肉,而且加埋個飯有少少豬肉幾就一啖食落去真係好好食。♥️♥️♥️♥️金魂 $138大塊得來而且非常厚身,同埋冇骨嘅,所以水落去非常放心又香口。♥️♥️♥️梅干手羽毛 $28好得意既雞翼,梅嘅甜酸味好襯托到雞翼嗰種香口鹹味。

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

所以佢用咗冇你裝修嘅時候已經好又去咗日本嘅感覺。🤣🤣🤣🤣
而且坐位都好舒服

係嘢食方面都用咗好多心思

五花豚肉釜$78

金魂 $138

梅干手羽毛 $28

好得意既雞翼,梅嘅甜酸味好襯托到雞翼嗰種香口鹹味。
2021-09-01 21 瀏覽
同男朋友拍拖,最鍾意諗嘅問題就係去邊度食嘢,睇唔睇戲行唔行街都唔係首要,因為我哋兩個都非常之鍾意食嘢🤣🤣🤣🤣🤣正所謂冇食不歡呀!!!!今日行過九龍灣,見到呢間日本嘅餐廳好多人排隊,所以行過去望一望,而且覺得啱我哋食就會入去㗎啦✌️✌️✌️排咗一陣隊就入到去啦,入邊真係好靚用咗好多木裝修,感覺好有日本嘅風味。古味鹽麴牛舌盛釜飯♥️♥️♥️♥️♥️♥️牛舌嘅質地啱啱好,唔硬又唔林,口感適中,加埋少少鹽襯托返真係好好食。溏心燒菠蘿 $48 (用台灣鳳梨)♥️♥️♥️♥️燒出嚟嘅菠蘿入邊都非常之多汁,所以原來問清楚係用咗台灣嘅鳳梨。good

正所謂冇食不歡呀!!!!

古味鹽麴牛舌盛釜飯♥️♥️♥️♥️♥️♥️

溏心燒菠蘿 $48 (用台灣鳳梨)♥️♥️♥️♥️
2021-09-01 0 瀏覽
做一個非常之鍾意食日本嘢嘅我來講,當然好多間日本餐廳我都已經幫襯過,去唔同嘅餐廳試吓唔同嘅口味,香港好多日本餐廳其實口味都會爭好遠,所以要周圍試吓睇吓邊間啱自己。😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎不過其實有時講一間餐廳啱唔啱自己除咗環境食物質素員工服務等等之外,有時中心想帶出嘅思想都好緊要。👏👏👏👏👏👏所以今日特登行過嚟呢一間度食嘢,係因為朋友話俾我知呢一間野好食得來而且好有意義。睇一睇餐牌就知有一個菜係一定要叫既手足歸隊鍋 $68價錢非常之平$68 ,而且材料落得非常之多,依個湯都係好友藥材味嘅非常之好食,非常養生。✌️✌️✌️✌️當然最重要嘅就係個菜名啦,明就明唔明就唔明。金魂 $138非常大件而且厚身嘅鰻魚,所以食落去好有質感。👍👍👍👍櫻花蝦炸豆腐 $22超級香蝦味嘅豆腐,仲有好多細黑色食到。餐牌感覺都好靚好有質感。

睇一睇餐牌就知有一個菜係一定要叫既

手足歸隊鍋 $68

當然最重要嘅就係個菜名啦,明就明唔明就唔明。

金魂 $138

非常大件而且厚身嘅鰻魚,所以食落去好有質感。👍👍👍👍

櫻花蝦炸豆腐 $22
超級香蝦味嘅豆腐,仲有好多細黑色食到。

餐牌感覺都好靚好有質感。
2021-09-01 0 瀏覽
我來到九龍灣的時候,我行遠少少,過去淘大商場位置,發現其實很多店舖,包括美食!價錢比起地鐵站附近的更優惠呢!我喜歡這間「釜之魂」,它的皇牌之選是「金魂蒲燒鰻魚釜飯」,確沒有使我失望,真心好味,新鮮即燒即上的鰻魚飯!魚肉鮮嫩不是平時雪了很耐有客要才整熱一下,釜之魂的廚師👨‍🍳絕對有用心燒 yummy 🤤,而且連埋日本珍珠米好香口啊!有啲覺得自己去咗日本了🇯🇵🎎 還有其他美食例如新鮮原條花魚、牛肉金菇卷、甜品髒髒炸香蕉🍌等,滿足的一頓啊! 釜之魂釜飯專門店 九龍灣牛頭角道77號淘大商場三期地下G286-288號舖

釜之魂釜飯專門店
九龍灣牛頭角道77號淘大商場三期地下G286-288號舖
2021-08-31 8 瀏覽
呢間店都幾出名,而且我好欣賞佢哋,所以我會特登過嚟食的~~~其實睇門口同埋入邊擺設就知佢真係好有心機,門口餐牌都能夠提高食慾了😎今次我自己叫咗兩個嘢食汁燒牛盛手足歸隊鍋汁燒牛盛♥️真心好食,牛肉係滑滑地,啲汁都好香,份量都好多,真心好食又抵食手足歸隊鍋♥️明既就會明🤣🤣今次我淨係形容下味道好了~~~哈哈佢係類似有啲藥材湯既,好飲又養生。而且雞腳同豬腳都好入味,食完瞬間歸隊🙏🙏大家都多多支持

今次我自己叫咗兩個嘢食
汁燒牛盛
手足歸隊鍋

汁燒牛盛♥️

手足歸隊鍋♥️
明既就會明🤣🤣
今次我淨係形容下味道好了~~~哈哈
佢係類似有啲藥材湯既,好飲又養生。
而且雞腳同豬腳都好入味,食完瞬間歸隊🙏🙏

大家都多多支持
2021-08-31 0 瀏覽
行完街有啲肚餓,今日行到你呢家釜之魂,有啲肚餓就叫左一個飯兩個小食😳五花豚肉釜($78)呢個價錢食到日本豚肉飯,本身對佢要求都唔高,點知上到黎真係估唔到,豚肉好多,仲有配菜,最緊要係有我好鍾意食嘅糖心蛋,豬肉多汁,味道亦都啱啱好👍至於個糖心蛋,食得多糖心蛋都知道,個蛋黃先係精髓中嘅精髓,佢熟嘅程度啱啱好,蛋黃仲有蛋汁👍個糖心蛋真係抵讚溏心燒菠蘿,放入口直頭爆汁,燒出嚟都可以咁多汁真係真係好犀利仲有個櫻花蝦炸豆腐,櫻花蝦真係好香,入邊豆腐亦都仲係好滑。👍

五花豚肉釜($78)

2021-06-12
2021-08-30 0 瀏覽
小編我一直都會去唔同嘅店支持♥️,因為小編知道真係絕對唔容易,所以我自己都會好欣賞🤟🤟🤟今日特登嚟到呢到支持👏一打開門口錯滿咗好多公仔,真係有家既感覺🤣🤣~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~食物方面,我哋點左三款汁燒牛盛$68櫻花蝦炸豆腐$22金魂$138先從價錢來講,三款都唔算貴,日本餐來講算平。👍特別我想讚下櫻花蝦炸豆腐,外面炸係脆,但入邊豆腐就好淋,好厲害♥️♥️♥️♥️而且好有蝦味。🤪總括來講係一間有質素嘅黃店

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物方面,我哋點左三款

汁燒牛盛$68
櫻花蝦炸豆腐$22
金魂$138

先從價錢來講,三款都唔算貴,日本餐來講算平。👍

總括來講係一間有質素嘅黃店
2021-08-30 14 瀏覽
暑假餘下的日子,屈指可數。雖然暑假同我沒有太大關係🐣,但也為廣大的學生覺得可惜👩🏼‍🎓👨🏻‍🎓。不過既來之則安之,何不開開心心地由它過去?告別盛夏,去了淘大商場逛逛,這幾年淘大多了不少價廉物美的餐廳,而且食物質素相當不錯,相信能令大家有一個樂而忘返的經歷🥸今次去了一間先前已經常果顧的日式釜飯專門店用膳,它的食物很有水準,而且環境舒適,吸引我一試再試😜🏞環境普通的昭和時代日式風格,是餐廳裝修主軸:裡面的設計主要以木系為主,感覺舒適之餘,亦很有空間感😌🍜食物顧名思義,餐廳以售賣釜飯為主,而且價錢相當便宜,由$48的野菜釜飯,到$188的牡蠣釜飯🦪都有,豐儉由人;如果想吃得再仔細一些,更有「金魂」(蒲燒釜飯)和「銀魂」(白燒釜飯),當中大家又可以選擇焦香、多肉或高油份的鰻魚釜飯,選擇繁多,總有一款適合大家。不過天氣太熱,不是太想吃釜飯,結果我們選了烏冬套餐。本身對烏冬沒有太大期望,但吃過之後又覺得不差😆1. 叉燒烏冬($58)🔸稻庭烏冬幼身彈牙,頗有口感🍜🔸叉燒肉味香濃,再加上在叉燒面灑上芝麻,令味道更突出🍖🐷🔸多昆布、蔬菜和粟米條,配料有營健康🌽🔸豬骨湯太鹹,影響食物整體味道,要扣分🐽2.

🏞環境

🍜食物

1. 叉燒烏冬($58)
🔸稻庭烏冬幼身彈牙,頗有口感🍜
🔸叉燒肉味香濃,再加上在叉燒面灑上芝麻,令味道更突出🍖🐷
🔸多昆布、蔬菜和粟米條,配料有營健康🌽
🔸豬骨湯太鹹,影響食物整體味道,要扣分🐽
日式叉燒稻庭湯烏冬

2. 洋風牛肉醬撈稻庭烏冬($58)
🔸賣相一般,牛肉醬鹹味太重,而且和稻庭烏冬味道不夾😣。覺得如果用牛肉來代替牛肉醬,效果更好
🔸配料方面,只有少量野菜及溫泉蛋🥚,坦白來說,$58很貴🌚
🔸但烏冬的口感仍是不錯的👍🏼
洋風牛肉醬撈稻庭烏冬

3. 燒牛舌($38)
🔸牛舌很厚身,而且多脂肪🐮
🔸入口溶化,牛味很重,味道鮮美👅
🔸必須襯熱吃,才吃到最煙韌的口感😋
鹽燒牛舌

4. 前菜:辣芽菜🥬🌶
🔸 酸而少辣,非常開胃

5. 麵豉湯🍲
🔸 湯內多昆布,味道香濃

6. 凍柚子汁🍹
🔸酸酸地而甘甜,非常解渴🥤

💁🏻‍♀️服務
餐廳職員服務態度不錯,不論在下單、傳菜方面都頗有效率。而且,餐廳對該區住戶、特定人士提供優惠,吸引不少該區居民,以及在該區附近工作的上班一族前來光顧👩🏻‍💼👨🏻‍💼

👀總結
小弟曾多次光顧這間餐廳,每次都會order釜飯。它的釜飯製作很出色,特別是鰻魚釜飯和牛舌釜飯,在食物溫度、口味等令人眼前一亮👀

只是炎炎夏日不太想吃飯,所以今次點了烏冬套餐🙈,但也證明了餐廳不論在釜飯,抑或是烏冬的製作方面,都是相當不錯的😋只是牛肉醬烏冬的感覺不太match,烏冬的湯底也可以不用太鹹,這些都是餐廳可改善的地方🍴

———————————————————————
餐廳評分(5分為最高)
美味:🐤🐤🐤🐤
環境:🐤🐤🐤🐤