2020-09-28 1088 瀏覽
呢一年都去了九龍灣返工,除了公司附近的餐廳,我開始食個「深度遊」,去發掘下呢區的餐廳。今次去了淘大的一間人氣餐廳 (其實都係朋友介紹),佢主打日式釜飯。釜飯其實係日本的煲仔飯,直接係個鍋仔由生米煮成熟飯。今次去的餐廳除了有朋友介紹,仲係觀塘區開飯熱店!去到釜飯專門店,當然叫佢餐廳招牌的燒鰻魚釜飯啦!係Menu中的有6款不同的鰻魚釜飯,除了分金、銀鰻魚,仲分唔同的部位:魚腩位置就會較肥美、而魚尾位置就會燒得較香口。我呢個「食魚唔𦧲骨」,當然要叫份超特大肉厚的就叫了最厚肉的贅沢金魂蒲燒鰻魚釜飯啦 ($138)!!等了10-15分鐘到,新鮮熱辣辣的鰻魚釜飯就到我的面前!唔好講笑,佢真係好香 (最衰個Mon唔會send到D味比您聞)。我其實都係第一次食釜飯,見到枱面的貼紙教我點自己控制飯的軟硬度。日本人的食之藝術,真係好利害!餐廳用了上等的鰻魚,D肉比一般餐廳食到的鰻魚更香更滑!就連飯都係粒粒分明,而且配埋特製的鰻魚汁,食落真係有幸福的感覺!!如果大家同我一樣都係好鍾意用甜甜的鰻魚汁撈飯,大家可以問職員再係上面再加 (笑)!除了個釜飯,大家仲可以加$18加前菜、麵豉湯及飲品。個麵豉湯好意外,入

除了個釜飯,大家仲可以加$18加前菜、麵豉湯及飲品。個麵豉湯好意外,入面勁多料!另外飲品除了平時的咖啡、奶茶、檸茶檸水,仲有柚子蜜同蘋果蜜可以揀。

朋友仔話好耐無食烏冬,所以就叫了個龍蝦湯稻庭烏冬($78)。靚烏冬果然同超市的叮叮噹噹的烏冬真係無得比,入口彈牙,而且仲有4隻有殼的蝦。

個龍蝦湯比想像中濃,加上個烏冬用小鐵鍋裝住,個麵食到尾都係暖暖的,讚讚!

朋友仔已經叫咗麵,所以無再叫加$18轉做套餐,反而叫咗一份吉烈牛舌 ($18) 炸得金黃的牛舌,牛舌都幾厚身,不過油香再豐富D就會更好!

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
2020-09-25 881 瀏覽
已經有好一陣子冇食過日式料理,今日比我發現原來淘大商場地舖,有間食日式釜飯既專門店,見門口餐牌既釜飯非常吸引,又吾少人等位中,當然要試下新野啦!~等了約5分鐘便可以入座,餐廳有卡位,2人和4人枱等,感覺舒適,乾淨企理。我地order左兩個人氣釜飯,其中一個轉星級套餐,加$18有埋前菜,麵豉湯同凍奶茶。麵豉湯都幾大碗,前菜就是青瓜配粒粒鰻魚肉,酸酸甜甜,都幾開胃。<原條汁煮豬軟骨釜飯 $78>釜飯用金屬鍋子盛着,食既時候,可以保持住熱辣辣既溫度。飯上面鋪滿了豬軟骨,豬軟骨不但肉汁夠,而且味道非常濃郁,入口咬落去肉多軟腍,配合埋溫泉蛋,粟米仔等配菜,同綿密米飯,撈埋一齊食,又飽肚又好味。<黑豚釜飯 $98>黑豚一大件甘放在釜飯上,份量勁厚,肉質勁肥美,用上秘製醬汁去煮成,厚度十足嘅半肥瘦黑豚豬肉炆得非常入味,油脂感同瘦肉嘅比例亦剛剛好,恰到好處,油脂位部分入口即溶,連埋大大鍋吸收曬肉汁既香錦釜飯一齊食,滿足度極高,真心值得一試!!<日式炸雞 $38>炸雞既炸粉外皮好薄,微脆得來,醃製得非常惹味,而且雞肉裏面造得嫩滑又帶有肉汁,三十幾塊錢就有成

<原條汁煮豬軟骨釜飯 $78>

<黑豚釜飯 $98>

<日式炸雞 $38>
炸雞既炸粉外皮好薄,微脆得來,醃製得非常惹味,而且雞肉裏面造得嫩滑又帶有肉汁,三十幾塊錢就有成6大件,絕對係好食又抵食,係必食既小食之一。

<日式大阪燒 $48>
大阪燒有兩小件,上面鋪滿木魚碎,紫菜和醬汁等,二人分享剛剛好。

整體來講,餐廳食物質素水準高,份量多,價錢亦合理,非常抵食,值得推介呀!!

• 日式炸雞
  • 黑豚釜
  • 原條汁煮豬軟骨釜
2020-07-06 2795 瀏覽
今日小編放工嚟到九龍灣同朋友食飯🍚,大家點都會知道淘大花園係邊嘅。而其實淘大花園真係乜都有👀,又有戲院又有商場,百貨店乜都有🤩,重點係有好多食肆呀嘛。而小編今日去嘅呢間店外裝修好靚🏠,而且室內地方又大,係一間以主打釜飯嘅餐廳🍱,個名叫「釜之魂釜飯專門店」。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈黑豚釜 $98係咁多款之中小編就揀左黑豚肉🐽,其實食落肉質都幾淋,又易咬開👄。當小編細心咁去睇,發現斬好厚肉🥩,真係成大塊,好大舊呀👍。不過脂肪化例有似都幾多,食起上黎都覺得好肥呀🤦‍♂️。另外,有半隻溏心蛋🥚,飯就加左照燒汁調一調味,幾好食👌。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈黑松露玉子燒 $18/pc黑松露味唔會好強烈,輕輕調味提升質感同風味🌬️。不過黑松露配玉子個味道份量唔係好夾 🙁。味道變得一般,唔太特別😮。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈日式炸雞 $38每一舊都好大件🤯,小編口細所以要切開一半先食到🔪。炸雞香脆,肉身唔乾嫩滑🐤,好食;加上醬汁就更入味✨,更豐富。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈日式大阪燒 $48小編雖然係日本同旺角某間餐廳食過大阪燒,相比之下有好大出入喇🧐。呢間餐廳大阪燒粉底太過硬,有啲似係
🎈黑豚釜 $98
🎈黑松露玉子燒 $18/pc
🎈日式炸雞 $38
🎈日式大阪燒 $48
小編雖然係日本同旺角某間餐廳食過大阪燒,相比之下有好大出入喇🧐。呢間餐廳大阪燒粉底太過硬,有啲似係餅底咁🍘。而且燒汁好濃,雖然成個大阪燒係做到嗰種味道😸,但無咗大阪燒口感,有啲失望😿。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小編其實好鐘意餐廳外嘅裝修設計同室內環境❤️,一入門已經見到各位師傅用心咁製作食物💪,已經令食客好期待同享受進食過程,因為香味已經由入門口已經聞得到👃。另外,室外設計都好有日式風味🙇‍♂️,大大嘅生招牌令人感覺致身係日本咁,好有心思👏。

黑豚釜
日式炸雞
黑松露玉子燒
日式大阪燒
2020-06-26
黑豚釜
2020-10-21 0 瀏覽
淘大廣場一向都多野食🤓😎😋今次再次路過就試呢間釜之魂釜飯專門店釜飯我會話係日式既煲仔飯咁上下👍🏻👍🏻我地叫左😍🥰🥢古味鹽麴牛舌盛釜🥢五花豚肉釜加多18蚊就可以轉餐有埋飲品另外叫左炸雞同埋梅干手羽🍗🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️😛😛😛講下小食先炸雞不過不失 脆口合格👍🏻另外既梅干手羽先就係炸雞翼配梅分脆口雞翼配酸酸地既梅粉感覺又幾新鮮❤️釜飯方面🍚🍚牛舌釜的確惹味 厚切大條既牛舌配埋醬汁我自己就好喜歡啦🐄🐂五花豚肉釜同樣出色🐖🐖肉既份量十足醬汁調配適中 而且飯重有小小飯焦啱哂我既口味🍴🥄最後餐飲有杯蘋果蜜 🧃🧃為成餐飯送上一點甜作結 好滿足 飽住番屋企
淘大廣場一向都多野食🤓😎😋

最後餐飲有杯蘋果蜜 🧃🧃
為成餐飯送上一點甜作結
好滿足 飽住番屋企
2020-10-20 0 瀏覽
傍晚接老公下班後,我們來到九龍灣吃晚飯 💛餐廳的佔地面積不少,位置很好找我們點了兩個釜飯套餐(加$18),有前菜、麵豉湯和飲品。餐廳座位四處放滿pepe拍照道具,食客可以隨手拿起拍照打卡 📷櫻花蝦炸豆腐($22)外層佈滿櫻花蝦,香口酥脆,裡面的豆腐則十分軟滑跟餐的凍蘋果蜜和熱奶茶黑松露玉子燒($18)這個玉子燒跟我原先想像的稍有出入一般人對玉子燒的認知應該是以鰹魚高湯煮成的卷狀滑蛋但這裡的玉子燒卻比較像是用於壽司的甜蛋口感厚實而且味道單一不過我個人覺得食物只要是加上了黑松露,味道都是過得去的 😂金魂鰻魚飯($138)老公點的鰻魚飯~十分十分好吃 🤤鰻魚肉厚(真的比一般的鰻魚飯來的厚),帶豐富的油香鰻魚底下是少量蔬菜和約有一碗半份量的米飯性價比很高 👍🏻近鏡~吃到一半的時候,店員主動詢問要不要加點鰻魚汁很貼心的服務 😁古味鹽麯牛舌盛釜($98)
傍晚接老公下班後,我們來到九龍灣吃晚飯 💛
餐廳的佔地面積不少,位置很好找

我們點了兩個釜飯套餐(加$18),有前菜、麵豉湯和飲品。
櫻花蝦炸豆腐($22)
外層佈滿櫻花蝦,香口酥脆,裡面的豆腐則十分軟滑
跟餐的凍蘋果蜜和熱奶茶
黑松露玉子燒($18)
這個玉子燒跟我原先想像的稍有出入
一般人對玉子燒的認知應該是以鰹魚高湯煮成的卷狀滑蛋
但這裡的玉子燒卻比較像是用於壽司的甜蛋
口感厚實而且味道單一
不過我個人覺得食物只要是加上了黑松露,味道都是過得去的 😂

金魂鰻魚飯($138)
老公點的鰻魚飯~十分十分好吃 🤤
鰻魚肉厚(真的比一般的鰻魚飯來的厚),帶豐富的油香
鰻魚底下是少量蔬菜和約有一碗半份量的米飯
性價比很高 👍🏻

近鏡~
吃到一半的時候,店員主動詢問要不要加點鰻魚汁
很貼心的服務 😁
古味鹽麯牛舌盛釜($98)
2020-10-08
  • 金魂鰻魚飯
2020-10-19 37 瀏覽
平時好少機會會黎到九龍灣呢邊,今日難得黎行街,點都要揾下d好野食la. 淘大呢邊都有好多餐廳,不過我就俾呢間釜之魂釜飯專門店吸引住左餐廳果然係人氣店,十分旺場,門面裝修十分光猛黎到釜飯專門店,當然要一試佢地既釜飯,選擇種類都幾多,而且好多都係人氣之選,令到我都心大心細呢到既甜品都幾有特色,有d款其他地方都冇見過,點都要試下!首先黎係餐前小食,湯同飲品。小食係酸靑瓜仲有細細舊既鰻魚粒,十分開胃。麵豉湯夠晒足料等左一陣,就上呢個汁燒牛肉釜。大大舊牛肉上灑左芝麻,再配上流心蛋,香噴噴,未食已經流口水牛肉真係舊舊都厚切,軟沐而且無筋,牛味十足,每食一啖都係享受。珍珠米粒粒分明,而且軟硬適中,醬汁同飯撈埋一齊,再配上牛肉同糖心蛋,簡直係完美配搭點少得呢到既招牌鰻魚釜飯,我叫左$108果款。鰻魚果然十分肥美,而且烤得好香,芝麻令鰻魚既味道更加出色,再加上秘制醬汁,呢個飯好快已被全部ko食完釜飯就到甜品上場啦,呢個髒髒香蕉食落煙煙韌韌,而且好有香蕉味花生醬燒年糕,一定要趁熱食。年糕口感煙韌,再加上香滑既花生醬,兩者配合得十分好,食完好滿足今晚呢餐絕對係十分滿意,下次會再黎幫襯

餐廳果然係人氣店,十分旺場,門面裝修十分光猛

呢到既甜品都幾有特色,有d款其他地方都冇見過,點都要試下!

今晚呢餐絕對係十分滿意,下次會再黎幫襯
  • 髒髒炸香蕉
  • 汁燒牛肉釜
  • 蘋果蜜
  • 鰻魚釜飯
2020-10-17 34 瀏覽
味道:⭐️見到OpenRice好多好評所以一試店內有好多連豬同pepe打卡工具!呢樣抵讚不過個人而言就比較失望❶燒汁牛肉釜 $68呢個飯賣相都幾吸引 晚市$68咁大碗飯來講其實都抵食!但個飯無我想像中咁熱辣辣只係暖暖地另外 個人而言 都比較中意個汁撈飯再者 呢個飯就無乜汁😭所以對我黎講就扣曬分肉既味道就好似我地平時食到時燒汁味咁啲肉大大舊 大約有4-5舊 但肉質略為有點硬見到咁多好評既時候但我就咁失望或者可能果日失手?🥱
味道:⭐️

見到OpenRice好多好評所以一試
店內有好多連豬同pepe打卡工具!呢樣抵讚
不過個人而言就比較失望

❶燒汁牛肉釜 $68
呢個飯賣相都幾吸引
晚市$68咁大碗飯來講其實都抵食!
但個飯無我想像中咁熱辣辣只係暖暖地
另外 個人而言 都比較中意個汁撈飯
再者 呢個飯就無乜汁😭所以對我黎講就扣曬分
肉既味道就好似我地平時食到時燒汁味咁
啲肉大大舊 大約有4-5舊 但肉質略為有點硬

見到咁多好評既時候
但我就咁失望或者可能果日失手?🥱
2020-10-13 0 瀏覽
同朋友係德福睇完戲, 順便食埋dinner先返去, 去左附近一間主打釜飯既餐廳, 門口位置設開放式廚房, 清楚望到處理食物過程, 整潔衛生。店內防疫措施亦做得很足, 每檯之間都有高高既板做阻隔。主打釜飯, 另有小食、串燒選擇【牛舌盛釜】HK98薄薄牛舌佈滿面層, 很足料, 食到牛舌既原汁原味, 質地很滑, 微爽而不韌, 每片牛舌面都掃上燒汁,  食落唔會乾身, 但稍為鹹左d, 個碗唔多夠熱, 欠缺脆卜卜飯焦, 只能食到軟熟飯質。【海之幸】HK$88丼飯上佈滿櫻花蝦、白飯魚等材料, 將所有材料混合埋一齊食, 令整個丼飯帶鮮味, 不過因為冇額外醬汁, 整體味道偏淡。【焦糖燒菠蘿】HK$38表面微暖, 面層有薄薄焦糖脆, 菠蘿清甜超多汁, 大愛!!

門口位置設開放式廚房, 清楚望到處理食物過程, 整潔衛生。

店內防疫措施亦做得很足, 每檯之間都有高高既板做阻隔。

主打釜飯, 另有小食、串燒選擇

【牛舌盛釜】HK98
牛舌盛釜

【海之幸】HK$88
海之幸

【焦糖燒菠蘿】HK$38
表面微暖, 面層有薄薄焦糖脆, 菠蘿清甜超多汁, 大愛!!
焦糖燒菠蘿
2020-10-12
牛舌盛釜
焦糖燒菠蘿
2020-10-05 150 瀏覽
好耐無試過係淘大覓食,上openrice見到呢間好評最多先去試一試,點知就中曬伏晚上繁忙時間去到,店鋪係最近馬路轉角位,但竟然唔駛等位,入店裡面原來仲有唔少空位,心知不妙店內二人坐由隔板分隔,但有趣係部份座位會用透明膠板係面前隔開即係兩個人入去食,但全程都要隔住透明板望住陌生人食飯叫左個燒汁牛肉釜,明明檯面有教客人點樣控制米飯軟硬點知上菜果陣根本無連蓋上,僅餘既熱力亦不足以將米飯質地改變,即係食軟食硬無得揀肉偏鞋,飯多,燒汁更多,變成好似食緊燒汁撈飯,勁咸進食全程亦只有人問加唔加汁(心諗仲加?),但就無加水,唔多掂結論:好似都係賣弄政治居多…食飯就免啦
即係兩個人入去食,但全程都要隔住透明板望住陌生人食飯
燒汁牛肉釜

叫左個燒汁牛肉釜,明明檯面有教客人點樣控制米飯軟硬
肉偏鞋,飯多,燒汁更多,變成好似食緊燒汁撈飯,勁咸

結論:好似都係賣弄政治居多…食飯就免啦
2020-10-04
我地專程入去食釜飯,諗住會幾好食都幾期待。店舖限定每人最低消費一個釜飯或每人最低消費金額$88 ,呢啲措施令人反感,最後我哋叫咗一個黑豚肉飯及牛肉釜飯。估唔到飯唔熱,米又唔靚,肉質一般,我剩下很多飯。而我男朋友話個飯超級乾,不想浪費,所以唯有乾啃。牛肉飯個蛋不夠流心,另一個飯個雞蛋就OK。沒有選用優質食材的米,食物質素又很一般,食物跟價錢不成正比,我相信隨便喺隔離搵間餐廳入去都好食過佢。食完今餐,即刻想去食韓國石鍋飯。食左總共$180左右,我哋都非常失望。不了!NO!👎😩
食完今餐,即刻想去食韓國石鍋飯。
食左總共$180左右,我哋都非常失望。不了!NO!
👎😩
差黑豚肉及牛肉釜飯
2020-10-03
2020-10-01 129 瀏覽
金魂蒲燒斧飯$108鰻魚中最厚身個部分再加秘製醬汁燒煮而成店員端上斧飯時已經聞到好香食落覺得好肥美唔會食到有骨汁燒牛肉斧$68店員話係人氣第一所以都叫咗嚟試下個牛肉飯就覺得正常連埋個糖心蛋一齊撈飯食一流日式炸雞$38賣相一般 望落炸得好乾咁可能無期望 咬落反而好有驚喜雞件好嫩滑一件接一件咁食 停唔到口👍🏼黑松露玉子燒$18望落去好平平無奇個玉子甜甜地連埋個黑松露醬一齊食覺得好特別 幾唔錯💬斧飯個份量都非常大2個細食女仔share食加d小食都已經夠飽
金魂蒲燒斧飯$108

• 日式炸雞
  • 黑松露玉子燒
  • 金魂釜飯
2020-10-01 57 瀏覽
太早食lunch又食得太少所以有D餓始終因為疫情又唔想去太多人嘅地方食嘢搵咗好耐終於搵到呢間入面人唔多感覺安心好多入到去會幫你探熱又有大大枝搓手液staff刻意安排較少人嘅一邊畀我哋坐意識好好就更放心每張枱都隔哂板係完全唔會望到其他食客我叫咗咖喱雞肉飯好似張相咁,舖滿好多咖喱又有雞肉,蘿蔔同埋(好似有洋蔥)將啲咖喱撈勻,係夠哂一大碗飯唔會去到最尾冇咖喱送飯雞肉煮得好嫰好好味,份量仲好多最後食唔哂畀咗男朋友男朋友叫咗個牛肉飯又係好足料,上面仲有蔥花汁好惹味但因為同我嘅咖喱飯好唔match所以都冇點試但男朋友都話份量好夠又好味可以再encore!佢個tea set仲有跟奶茶/咖啡但因為我唔飲嘅關係淨係叫咗一杯waiter好好主動話畀杯水我好細心總括嚟講服務好質素好絕對會再番嚟食!
搵咗好耐終於搵到呢間
入面人唔多感覺安心好多
入到去會幫你探熱又有大大枝搓手液
staff刻意安排較少人嘅一邊畀我哋坐
意識好好就更放心
每張枱都隔哂板係完全唔會望到其他食客

我叫咗咖喱雞肉飯
好似張相咁,舖滿好多咖喱
又有雞肉,蘿蔔同埋(好似有洋蔥)
將啲咖喱撈勻,係夠哂一大碗飯
唔會去到最尾冇咖喱送飯
雞肉煮得好嫰好好味,份量仲好多
最後食唔哂畀咗男朋友

男朋友叫咗個牛肉飯
又係好足料,上面仲有蔥花
汁好惹味
但因為同我嘅咖喱飯好唔match所以都冇點試
但男朋友都話份量好夠又好味
可以再encore!

佢個tea set仲有跟奶茶/咖啡
但因為我唔飲嘅關係淨係叫咗一杯
waiter好好主動話畀杯水我好細心

總括嚟講
服務好質素好
絕對會再番嚟食!
2020-08-30
2020-09-28 95 瀏覽
想試呢間黃店好耐啦💛,今次約咗朋友終於食到喇😝不過都係普普通通,還可一試,支持下嘅💪🏻💪🏻·💛鹽麴雞肉野菜煮配釜飯 $58 (需加一)呢個係雞肉同好多菜嘅鍋,較為清淡,重口味人士唔啱食嘅🤣個湯有菜嘅清甜,幾啱加落飯到撈嚟食😂😂雞肉就正正常常,冇乜特別嘅🙂個飯用嘅容器幾特別,用珍珠米係唔錯嘅,有分軟飯硬飯,想食軟飯就直接食,食硬飯就攪散再食,但就唔覺同普通珍珠飯有咩分別·💛日式滑蛋豬扒配釜飯 $68 (需加一)朋友食嘅豬扒幾滑,就係個皮有啲厚🤔不過呢個都係正正常常嘅滑蛋豬扒飯朋友有加$10轉茶漬飯,店員話食一半就叫佢加湯,冚蓋等10分鐘再食,我試咗啖,茶好淡冇咩味嘅,雖然有飯素加落去一齊食,但個人覺得唔洗特別加都得😚
💛鹽麴雞肉野菜煮配釜飯 $58 (需加一)
呢個係雞肉同好多菜嘅鍋,較為清淡,重口味人士唔啱食嘅🤣
個湯有菜嘅清甜,幾啱加落飯到撈嚟食😂😂
雞肉就正正常常,冇乜特別嘅🙂
💛日式滑蛋豬扒配釜飯 $68 (需加一)
朋友食嘅豬扒幾滑,就係個皮有啲厚🤔
不過呢個都係正正常常嘅滑蛋豬扒飯
2020-09-27 97 瀏覽
上網見到食評不錯 價錢合理。 26/9去左食下午茶 體驗左20年人最差既一餐飯 食物方面叫左一個金魂定食$78同 鯖魚定食加錢轉左茶漬飯$48 仲有牛舌$38一黎到待應比左兩個小食同湯我地 味道都唔錯野而兩個定食 食物質素都接受到 份量都唔細 鯖魚比較多骨。而牛舌係厚切既串燒 無乜味道 但$38黎講唔算抵...總括黎講野食不過不失服務方面 世 界 級 定食加錢轉左茶漬飯 待應A落留左單我地叫左位男經理B加返 仲問個茶漬飯係後補返比我定換 點知B黑住面答:放心啦唔影響你食既野😂 頭也不回咁走左。0歉意無唔好意思仲要咁既態度 我當堂呆哂🤡轉頭有個待應C拎左配料比我 就咁擺低咩都無講..我地問佢個食法係咪會有個蓋焗一焗啲飯 待應C: er....應該有掛 之後又走左。然後待應A係我食緊野既時侯過黎幫我斟茶落個飯到 無講借借/小心 直接斟落黎我面前...就3位待應ABC落留單 無禮貌 態度差可以反映點解黃店都咁小人食 真係太過份從來出街食飯唔會比左錢就扮哂野 自問句句唔該前唔該後,有禮貌,非西客 !竟然有咁既服務 枉為黃店 警世 千其唔好去食比完錢又受氣 一萬個負評🤬🤬🤬🤬
上網見到食評不錯 價錢合理。
26/9去左食下午茶 體驗左20年人最差既一餐飯

竟然有咁既服務 枉為黃店 警世 千其唔好去食

比完錢又受氣 一萬個負評🤬🤬🤬🤬
2020-09-26
2020-09-26 84 瀏覽
上網搜尋九龍灣有咩正嘢食,見食物也幾吸引,又多人😋,於是決定試吓,叫了燒汁牛肉釜、龍蝦湯稻庭烏冬、黑豚釜、髒髒炸香蕉(朱古力)、黑松露玉子燒、紅酒牛舌、花生醬燒年糕,牛舌好入味,好淋身,份量也不少,不錯,黑豚肉大大舊,也好淋身,反而我覺得燒汁牛肉釜無想像中咁好味,另外個黑松露玉子及花生醬年糕也好一般,至於個龍蝦湯烏冬個湯底幾好,幾濃,而且好熱,不錯,個炸香蕉其實應該係炸香蕉糕,這個不過不失啦,整體而言味道不錯.