金水壽司

金水壽司 (已結業)

Kanamizu Sushi
金水壽司 (已結業)
Kiiiiiiiiiiiii
請我都唔食!!!
Kiiiiiiiiiiiii
2012-10-24
關注
早排星期6行市中心行行下又未食lunch咪諗住去金水食tea time雖然話星期6但大半個場都無人坐叫左個waiter黎佢俾張紙叫我等位 我睇晒成個場大把位斷估可以入座啦我接左佢張飛就走左無等 本身呢間野又貴味道唔算好好食見咁耐無食過想幫襯下我諗唔會再有下次!!!!!!!!查看更多
又跟妹妹聚餐~
2012-07-31
關注
喜歡來這裡是因為比較多火炙及熟食...火炙鰻魚~~~外香內軟...還有汁!!火炙三文魚腩, 好肥美...火炙芝士三文魚~~~醬加三文魚很配, 吃多也不膩...火炙辣蟹棒...大大的好肉地, 辣味蠻足, 野味之感!!火炙海膽芝士蝦~~~雖然我不太好, 但蝦還蠻新鮮鮮味的...這已成為我跟妹妹的相聚老地方了~~~查看更多
火炙東東~
ando1986
又唔抵食, 服務又差
ando1986
2012-02-06
關注
星期五, 屯門市中心例排超多人搵食經過二期果邊, 見到呢間野, 心諗"平時唔係排大隊ga 咩, 做咩宜家咁少人", 就諗住入去試試我同我女朋友叫左大概10碟野, 全部係普通野, 姐係蛋, 甜蝦, 三文魚 etc.野食就好一般d 服務態度又差到爆炸, 又漏單叫個手卷都等左40分鐘有多, 提左幾次先黎到呢度已經唔係好順氣, 諗住算啦唔好又一餐叫賣單, 叫左兩次, d waitress揚一揚手示意知道,轉頭又冇左回事, 搞到我地呆等多10分鐘叫左第三次先真係有waitress 幫我地搞掂跟住有個金毛馬尾女waitress拎張單過黎, 我見佢有寫住american express welcome, 咁我咪比AE card law點知個女waitress拎走張card之後又走番黎, 話唔收AE我咪問"唔收咁你呢度又寫welcome AE"佢立即黑面 (原本都冇笑+黑黑地面)我比另一張visa card 佢, 佢碌完之後, 將本card簿扔落枱面,講"簽名!", 就行開左, 之後另一個waitress 黎搞掂手尾自問我同女朋友成餐飯都好有禮貌, 但果個waitress 態度差到呢, 你咁唔想做就唔好做!另外, 10碟普通野竟然食左$380!!我同我女朋友次次都食果幾款壽司, 前一個月係板長食都係250左右你呢度野食又冇人咁好食/新鮮, 服務又差過人多多聲憑咩收咁貴 睇番前面 d 食評, 都好幾位朋友有咁差既經歷唔怪得第二d 壽司店日日排大隊, 呢間就越黎越少人以後就算度度都冇位, 都唔會再黎!查看更多
yeefan
服務態度十個差!!!!!!!!
yeefan
2012-01-31
關注
前排吾得閒 宜家補打番!雖然用膳當日同宜家已經相隔一段時間,但係我團"火"仲係度!落單嘅時候 叫左幾個waiter都吾理 有啲話轉頭 有啲就扮睇吾到 終於有人幫手落單喇嘢食普普通通 無咩特別個碟一摸上手 好油 好似番用咁==搞到無哂胃口食到咁上下 杯荼飲哂 就叫啲waiter幫我加嗱 佢就話好 等等 我心想又等等 等下等下又吾得咖喇 點知真係講中左ok 我再叫第二個 第二個又係話 好等等 我叫左幾個 幾個都係咁 有一個離譜嘅係幫其他人加水 都吾幫我加!叫左幾個都吾加已經嬲嬲地咖喇 仲要加比第二個都吾加比我地 真係佛都有火 我直接行去荼水間個waiter度叫幫手加水 結果佢將成壼水放係張台度曄 我得罪你呢嘢啲waiter丫 要受你氣總之 免費任食都好 我都吾再去呢間嘢度食查看更多
亞瑜(AYU)
其實陸哲也不錯
亞瑜(AYU)
2011-12-21
關注
回到屯門市廣場都四點,有點肚餓,想起去金水也六折壽司都不錯丫(重點是,已過了高峰時間,不用等位﹗哈哈)對住迴轉帶坐,不過帶上相當冷清,醒目的客人們鮮有拿帶上的壽司來吃。所以每次來的例牌動作:剔紙仔入單望住一群壽司師傅非常忙碌地整作,因為全部壽司即叫即制。咦﹗原來每年壽司舊飯都是...手握的呢(來幾次也沒看過師傅做野)。飯量是一口式,淑女們不用張大個口咁食XD,而手握飯原來真的較為鬆軟啊﹗六折後的壽司價錢十元八元起就有交易了,經濟非常手卷大大件,也是十幾元就有一件,不點就笨玉子壽司後再點燒玉子,話說自己此星期蛋量已超標,但忍不住,因為金水的燒玉子真的好好味。友人吃魷魚壽司﹑三文魚壽司等等,我看那些魚生片鮮度也應該不錯吧。見有六折,多加一個刺身嚐嚐整體味道不是哇哇聲般出眾,能選在折扣時段來吃的話,可算是"比上不足﹑比下有餘"了。查看更多
+ 2
一睇款就知係我點 XD,玉子蛋鬆軟,而熟蝦也好吃。
軍艦的最重要環節,是紫菜,滿口脆卜卜。
炸蝦卷,蝦是即炸,熱辣辣,一流享受。
厚﹗滑﹗香﹗最緊要夠熱﹗(迷倒了...
我要食極唔肥!
唔抵食壽司,食完唔飽
我要食極唔肥!
2011-12-21
關注
同朋友and佢家人一齊黎食晚飯,一行四人其實一向都好少在屯門食sushi,多數在元朗食,因為元朗食壽司真係好抵食同埋好好食元朗的壽司店多數都是小店,好少會有分店,但就抵食夾大件,而且味道好好,所以一直深得我心!反而連鎖壽司店就比較貴,我一向少幫襯,寧願食放題不過今次係朋友揀的,所以就來吃了朋友喜歡三文魚同玉子壽司,結果叫左咁多有20件三文魚同12件玉子傻架d三文魚真係麻麻地,好薄好細件,真係要讚下佢地d刀工!冇乜三文魚味,過唔到癮囉但玉子就好大塊有點juicy,好味呀!:)軍艦我只吃了一件芥辣八爪魚而已,其實上面d料幾多,雖然我不知道d料係咩黎,但比起平時食開的芥辣八爪魚豐富味道就麻麻,唔夠嗆!$59! 天婦羅好好味,熱辣辣,雖然都頗多粉,但好薄,而且炸得好脆蝦有3隻,南瓜只有一小片,我好鐘意食南瓜的:(最後仲叫左芝士焗帶子,一客有5粒!唔係特別好食,不過芝士味都算足夠!總結: 這類連鎖式壽司店真係唔係好抵食,我地4個人食左430幾蚊,仲要食完係好唔滿足好彩係朋友請客 我應該唔會再幫襯了!都係去元朗食壽司好d 查看更多
三文魚and玉子壽司
雜錦天婦羅
emilypangsy
比放題更頹的日菜 -《金水壽司》
emilypangsy
2011-10-10
關注
一直也以為媽媽不愛吃日本菜及魚生,某天聽到妹妹說跟媽媽去食壽司,真是大驚!!是晚由於想不到吃什麼的關係,那就吃壽司吧,六時多到來,不用等位便可入內了…我、他及我媽媽三人被安排於魚缸旁就坐,可邊吃邊看「魚樂無窮」…用餐前發生了小插曲,話說剛坐下後不久,欲「斟豉油」之際,發現有一粒飯於醬油碟內側,應該是洗碗姐姐清洗得不夠妥善吧!!當然即時著侍應更換啦,侍應小姐卻沒說什麼,亦沒有驚訝又或是歉意,只亳無表情的為我更換,不難猜想這「餐具不潔」的情況該經常發生吧?!!!!幸好我們對此店沒啥期望,因此也沒有太大的反應…先來的是媽媽點的螺肉軍艦及蟹子軍艦,絕對是久違了、很久沒吃的款式…三文魚壽司及厚燒玉子壽司,前者不俗,後者則沒有蛋味,還有點凍、疑是曾放進雪櫃般…鱆紅魚刺身,看來不太新鮮,不過也還可以…香蔥吞拿魚卷,吃不到什麼味道來…燒物類之一:茄子燒物類之二:大蔥燒物類之三:芝士翠肉瓜燒物類之四:牛舌,總括而言燒物沒啥特別,亦不夠熱…雜錦天婦籮,分別是大蝦、南瓜、茄子、青椒、蟹柳(?)、獅子狗魚蛋(?!)、鳴門卷(?!!),基本上可以蘸炸漿的東西也在此,尤幸炸漿夠薄,又是即炸的,吃至最後還熱騰騰非常燙口,只是大蝦的味道很假,似是經「漂白」處理的貨色…我倆的軟殼蟹手卷(x2)及媽媽的螺肉手卷,其實…「都冇咩味,唔知自己食緊啲乜~」芝士焗帶子,帶子沒鮮味,幸好芝士是熱的,還可拉出長長的芝士絲,算是挽回一點分數…是日經典:香蒜一口牛柳粒,外表挺讚,卻沒啥內涵,先是醬汁又鹹又甜但不入味,靈魂的牛柳粒似是經過量梳打粉處理,以致牛味盡失,味同嚼蠟,感覺就像在吃一些又乾又韌的「東西」般…三人晚餐,沒吃過什麼特別的,連加一卻$466,點菜亦以「畫紙仔」的形式進行,加上食物質素平庸之極,感覺就似「以高級日菜價錢吃頹式放題」般(這只是比喻,店子絕非放題啊!)。侍應態度愛理不理,基本上沒啥服務可言。衛生亦一般般…嗯,這是我的首次,亦是最後一次…查看更多
+ 7
conniekung
服務差,食品差,可以有幾多個差就幾多個差啦!
conniekung
2011-09-06
關注
[勁離譜的一間日式食肆。今日放咗日語班就約個女去食壽司,好耐都無去過金水,所以咪去食囉。去到o既時候太約晚上8:50分,攞位嗰個姐姐仔已經態度差,想話同亞女去第二間食,但又驚行到去都係冇位,(因為自己望過張紙,知道大約第二個就輪到我哋。)咁咪等多一陣囉,都唔係等好耐啫就可以入去,佢比咗迴轉位我哋,座底時拉櫈位姐姐已經好似好唔忿氣咁大大力去拉,(當佢唔覺意大力咗!)舉手叫嘢食,竟然有兩個人行過我背後都當睇唔到我隻手,(重要其一個o既衣著好似係主任或經理嗰類。)我自己論盡唔小心倒瀉咗杯茶,又一個好大o既竟然囉???冇人會攞條毛巾比我抹o架,唔好話要佢抹,比條布我自己抹都好呀,冇噃!(無奈囉!!!:(:(:(同個女好努力咁攞自己啲紙巾索咗好多水,張紙都濕晒嘞,咪叫啲姐姐幫我換咗佢囉,精彩環節出現喇!我都自己攞住晒啲碟呀、筷子呀咁o架啦,佢可以就咁將嗰張紙放喺濕嗰張上面o架,係咪精彩呢???唔駛5秒張剛鋪上去o既紙都濕埋,:(:(:(都唔知鋪嚟做咩!都濕晒緊係唔用啦!但佢哋冇人會攞過第二張乾o既比我喎,真頂隱!終於都叫咗嘢食,送食物嚟嗰個都好嘢o架,啲食物就咁放喺我個女同另一位客人中間就算數,咩都冇講o架,要自己認頭o架,唔係就冇得食!呀女食一客三文魚壽司,得嗰兩件仔,又唔新鮮,食到有骨架,從未試過食三文魚壽司會有骨o架,奇聞呀!!!個肥牛烏冬就得個「鹹」字;西京燒銀鱈魚就嘥咗,新鮮但時間耐咗,所以做得唔夠嫩滑;火炙和牛亦都係嫌過火,老咗啲;火炙燒鰻魚就中規中矩啦。最後叫埋單,找埋數連多謝都冇一句o架。老實講,做餐廳樓面o既唔係做賣笑o既,不過客人入到嚟都唔係嚟尋仇啫,使唔使咁黑面喎?你黑面時,客人都對你黑面,何必呢???咁樣對客人法,叫人點樣比Tips呢?查看更多
+ 4
不敢推介,驚對人唔住。
l0k妹`
第1次光臨!
l0k妹`
2011-09-05
關注
是日學校放早..所以就同朋友仔一齊出市中心睇下有乜食~之後我地就決定去金水食~因為之前有時都會見到啲學生餐好似吾錯甘當日去到吾係太多人~So入到去都幾舒適...!之後我叫了滑蛋豬扒飯~送柑桔檸檬汁^^朋友叫了吉列豬扒拉麵~送水蜜桃汁~上菜既時間都ok耐~不過都還可以接受=)尼到了....我個飯好香~有一大塊吉列豬扒~好好味~好脆架^_^!個滑蛋都吾錯甜甜地,入面仲有好多料such as:洋蔥,金菇,冬菇同紫菜等等~好正牙xD最後加埋啲應該係燒汁係飯底,,,真係GOOD不過有樣吾好!!就係杯飲品,,,我杯柑桔檸檬汁真係酸到冇朋友><之後又好甜~仲之飲完有好多痰- -'Bad!學生餐真係好平好平xb況且味道又吾錯~!!有機會一定會再尼食^^查看更多
滑蛋豬扒飯
吉列豬扒拉麵
milotata
還是sushi刺身比較好...
2011-08-04
關注
是日去新墟睇下午場, 所以跟契妹來金水吃飯, 因為她是個刺身怪, 哈哈~~~平時我們多數是晚上吃的, 今次午膳時間, 人不是特別多, 還有特價午市餐...我平時會叫sushi類, 但今天沒太大胃口及沒有太多時間慢慢吃, 所以吃了餐...這個尚算ok, 燒得幾香口, 但略覺得豬頸骨有點un...麵就林了少少!!! 但料算幾多...阿妹的...牡丹蝦每次都是她的精選, 大大隻又鮮甜鮮味~~~~海膽是日有點不太新鮮, 魚子就ok...海鰻每次都很長及香口...午餐附送的餃子, 算不是太實, 但唔夠熱...雖然今次無食, 但我始終覺得sushi類比較好, 因為我平時吃的火炙三文魚腩sushi, 辣味蟹棒sushi, 燒三文魚腩骨...這些每次都很美味...所以每次都兩個人吃了幾百元, 哈哈~~~~~所以午市是抵食的...^^查看更多
上方-牡丹蝦刺身, 海膽魚子, 特上海鰻
火炙三文魚腩sushi
不知所謂既服務
chasergx100
2011-06-25
關注
尋晚8:00心血來潮想食壽司,又唔想排隊就去咗LEE間極品!話說我和太太坐低睇MENU果時先知冇茶杯,咁我就叫個女侍應啦,比杯水我吖唔該....哈!兩個人,佢真係比一杯水我:(,我果時都燥燥地,咁我又叫個男侍應攞多杯啦....今次果杯入邊係有茶包既,咁佢放低後,伸手出黎想加水又縮手服務態度呀老友!!算啦咁我叫佢攞多杯比我啦咁好啦,壽司到啦.....乾水壽司三文魚壽司冇水份,北寄貝壽司冇水份,個款係好似超市擺咗好耐果D個款,唯一醬汁燒三文魚腩係好味:)奇怪既事又發生啦腳下有水.......原來佢廚房塞咗去水位,D水走晒出黎大門位,果幾個十九侍應睇SHOW咁睇,完全失晒控咁走晒出黎>>>(睇),當中有侍應,廚師仔又有個男侍應好大聲咁講:個個月交幾十萬租,又交管理費,點解你班食蕉理都唔理又有一個女侍應攞個地拖畫"符基",攪咩呀!又挖唔到水,又幫唔到手最爆重要係個女侍應踢水,玩水....我唔明個一刻點解我唔打去食環署投訴:(價錢比出面D壽司店貴少少,鑊氣十足!!一間連鎖店找個大年紀D做亞大睇住個場都冇,好失敗!一間壽司店D壽司咁差,,好失敗!查看更多
aprilnghk
價錢合理, 味道不俗的壽司店
aprilnghk
2011-04-28
關注
星期日到屯門市中心食lunch, 其實選擇很多, 我們就試了這家的lunch set. 中午12時半, 人流不算多, 但大多桌子都有人了, 所以我們選擇bar 位坐, 環境還算不算~我們點了10元的迴旋壽司, 醋飯是機器壓出來的, 但還是比爭鮮的差; 八爪魚算新鮮, 上面加了點橘子粒, 口感很不錯~我自己點了份咖哩雞飯套餐, 送的三文魚刺身口感不錯, 前菜及味噌湯也ok, 雞是炸過的, 飯就是一坨坨黏在一起的, 所以我很辛苦才把飯全部食完, 以免遭天遣 我朋友點的是魚套飯, 他就很喜歡, 因為這種魚都是大批醃製好, 買回來加熱而矣, 味道當然不差.總括來說就是沒啥驚喜, 不過不失的一頓日式套餐, 價錢合理, 可以再來的~查看更多
三文魚不錯, 整體是pass的
ja_lins999
9點半後有6折~又抵食喎!
ja_lins999
2011-04-10
關注
好在我地早左去, 又食到9點半, 又唔洗等位~ 坐坐下先見門口好多人排緊隊~要注意睇menu到寫明晚間時段有折嘅食物先係有折, 有d熱食係冇折架!壽司全部都有折, 我地叫左幾碟, 又有魚生, 串燒, 意粉同魚生飯 - 完全冇驚有輻射呀!鱆紅魚係女朋友嘅最愛, 叫左d刺身串燒唔知係咪攤左好耐, 凍左壽司都唔錯, 明太子壽司就.... 可能係我唔鐘意食卦, 下次都係唔好亂試啦~有6折可以放心叫, 正價就有d保留啦~總括黎個都唔錯~ 不過我地當晚有班年青人坐格離食得開懷, 佢地d聲浪就令到附近好多人都有小小側目, 可以講係有d破壞左個mood tim~查看更多
mrsrose
$26算抵食
mrsrose
2011-01-29
關注
食剩d烏冬先記得影相添!本身想order秋刀魚果個餐但waitress話果個餐要等大約半小時,想出得快ge就叫烏冬,所以最後就叫左叉燒烏冬加個蟹子xx卷(唔記得個名),除左上得快,亦都係最平果個餐$26姐~我對佢個烏冬冇咩意見但我個frd就話佢用呢種有坑紋ge烏冬係好平ge料,而且真係唔好食,用黎炒就得,湯烏冬用呢款就唔好食啊有個高級d ge職員見我自己拎個杯去d迴轉壽司果邊斟熱水,佢話我做咩唔叫佢地做,然後好主動咁幫我斟雖然佢地好忙,但都唔會唔理d客呀^^查看更多
Cathy.cc
6折黎講都算ok^^
Cathy.cc
2011-01-27
關注
九點半後宵夜時間大部分食品都有6折(正):) 厚切玉子壽司超好味~~~~~~^^軟殼蟹手卷都好好味 (熱辣辣)~正明太子手卷都唔錯 (比想像中好!)加州卷,不過不失!相反D普通野 PS : 三文魚壽司就麻麻啦!帆立貝壽司好失望,唔夠新鮮咁.......>______<"甜蝦海膽手卷好好好失望啊!又話咩人氣推介......D海膽一D都唔新鮮.....完全唔得囉!明太子炒意粉無咩味...=_=""查看更多
厚切玉子壽司、軟殼蟹手卷