2023-05-29 518 瀏覽
泰國菜椰菜苗椰菜苗廚師炒得好夠鑊氣,爽脆可口係我的最愛。咸肉炒得燶邊,外脆內軟,份量剛剛好。荷包蛋炒飯炒飯炒得好惹味香口,好啱食我唔鍾意太辣,好好味~ 荷包蛋出色,煎得剛剛好不會太熟,不會無左流心。串燒有: 雞、雞腎、 豬、牛、泰式臘腸、雞全翼各一串好有驚喜。牛肉串燒得香口而且有肉汁。豬肉串同樣出色有,雞腎爽口爽爽聲。值得一提係泰式臘腸串燒,軟身帶甜好特別,一定要試出色。酸辣鳳爪味道好惹味,鳳爪够爽口又咬口,再配上酸酸辣辣的味道冇得輸,一啲都唔喊。
泰國菜

• 椰菜苗
  • 酸辣鳳爪
  • 串燒
2022-10-18 686 瀏覽
一向鍾意食泰國菜嘅我,而家未有時間去泰國,係香港都會周圍去食泰國菜,早幾日同daddy mammy去元朗見到間泰國餐廳,梗係唔會錯過啦,我地叫咗個4人餐,有生菜包,咖哩雞配蒜蓉包、椰子雞湯、馬拉棧炒通菜、小食併盤同木瓜沙律,另加一碟生蝦,份量足,多到食唔哂要打包,碟生蝦真係不得了,好肥美,其他食物都幾好味,最重要店員都好好客,好好人,下次會再幫襯👍🏻👍🏻
2022-10-17 344 瀏覽
餐點是套餐式的,不用一次點很多道菜,套餐有四樣小菜,還有附飲料,可以加購換成泰式奶茶,以套餐價CP值是蠻高的!!店家外面蠻漂亮的,小小的茅草屋的感覺,還放了大象跟嘟嘟車,很有氣氛#泰式椒麻雞腿飯套餐有四樣小菜,金錢蝦餅、高麗菜、打拋豬跟蛋,椒麻雞的炸皮有點厚,炸的也沒有到很酥脆#特色斑斕雞鐵鍋飯餐點的米飯吃起來像燉飯一樣的口感,米心偏軟,一半加入口味較重、偏辣的打拋豬,另一半有加入蛋、香腸片以及火腿肉,斑斕雞是使用斑斕葉包裹製作而成,雞肉除了本身有甜鹹調味,還帶有一點葉香,滿有特色的#椒麻雞古巴三明治跟椒麻雞腿一樣的炸雞,炸雞切成兩半,一塊夾在三明治裡面,一塊會放在旁邊的沙拉上面,套餐是附薯條跟飲料(可選泰式檸檬紅茶、無糖綠茶、例湯)#月亮蝦餅月亮蝦餅也是不夠酥脆,吃起來就是很好吃很滿足,如果更脆一點會更好吃很多

#泰式椒麻雞腿飯

#特色斑斕雞鐵鍋飯

#椒麻雞古巴三明治
跟椒麻雞腿一樣的炸雞炸雞切成兩半,一塊夾在三明治裡面,一塊會放在旁邊的沙拉上面,套餐是附薯條跟飲料(可選泰式檸檬紅茶、無糖綠茶、例湯)

#月亮蝦餅
2022-09-29 257 瀏覽
海鮮 裡面有很大的蝦仁跟魷魚,跟著洋蔥、香菜和蔥段一起爆炒,很香的一道菜,但是有被辣椒辣到了,有帶小朋友和不吃辣的朋友要點不辣喔!椒麻雞 很正常的椒麻雞,但不知道是不是炸太久的原因,整體偏硬,吃起來是沒有肯德雞好吃,我覺得想吃椒麻雞就點肯德雞吧。溫馨提醒:他們家的辣椒都很辣,小編本人都吃小辣~中辣,但還是被辣到了,不吃辣的和有小朋友的可以點不辣喔。
海鮮

椒麻雞
2022-09-26 292 瀏覽
位於元朗的泰國菜餐廳,地方企理整潔。除了戶內有冷氣的座位之外,還有戶外的座位,可供寵物及主人一同享用。午餐價錢相當親民,而且沒有加一服務費,另外還有單點的餐牌,性價比甚高。泰式小食:串燒(雞)雞肉外皮燒得香脆,咬一口入面是豐富的肉汁,可以蘸一點旁邊的沙嗲醬,充滿花生味,頓時變得更惹味。炒海鮮:鐵板蠔仔炒蛋很多泰式餐廳的蠔餅都是經油炸過,味道當然香口,但卻很油膩。這款是炒蛋餅,吃完不會覺得膩,相對更加健康又不會重口味。入面的蠔仔大粒,粒粒都十分飽滿。午餐:香葉辣椒肉碎煎蛋伴飯荷包蛋的蛋黃呈半熟流心狀態,蛋汁緩緩流下,跟白飯拌勻一起吃。豬肉碎惹味,跟泰式香料及辣椒粒炒香,辣度不高。午餐:泰式炒金邊粉雞肉炒金邊粉,味道是甜甜酸酸,很開胃。雞肉大塊,份量多。麵條很煙韌,入味。飲品:椰青椰青水清甜,天氣炎熱加上吃完辣的食物後,喝一個凍的椰青水,很清涼又解渴。
泰式小食:串燒(雞)

炒海鮮:鐵板蠔仔炒蛋

入面的蠔仔大粒,粒粒都十分飽滿。
午餐:香葉辣椒肉碎煎蛋伴飯

豬肉碎惹味,跟泰式香料及辣椒粒炒香,辣度不高。
午餐:泰式炒金邊粉

雞肉炒金邊粉,味道是甜甜酸酸,很開胃。
雞肉大塊,份量多。麵條很煙韌,入味。
飲品:椰青

2022-09-25 132 瀏覽
好耐冇食泰國嘢啦,今日同朋友去呢間食午餐。呢度嘅午餐幾抵食👍🏻🦪 蠔仔炒蛋伴白飯 $55呢個係朋友嗌嘅,佢話啲蠔仔好大隻,大過佢之前食過嗰啲至少一半,炒蛋又幾好食。配埋碟辣醬可以點少少,唔會太辣。🇹🇭 泰式炒金邊粉 $49我最鍾意食炒金邊粉,每次必嗌!啲餸好豐富,有好多雞肉、豆腐乾、芽菜、蝦乾等,配埋醬汁酸酸甜甜,又帶啲鹹味,唔會油膩,食晒成碟好飽肚😋🐓 泰式香茅雞翼 +$30有四隻,外層嘅皮脆脆地,入邊就啖啖肉,推薦‼️🦐 泰式炸蝦餅 +$30有四舊,口感彈牙,點埋甜辣醬超正🤤🍞 蒜蓉包2件 $12估唔到又幾大塊,外脆內軟。🥤 龍眼冰 (少冰) +$8朋友話幾好飲,正餐未到佢已經狂飲👍🏻 我見啲龍眼肉都幾足料~🧋 凍泰式奶茶 (少冰) +$3泰式奶茶又甜又唔澀,口感順滑☺️職員嘅態度好好,星期日都好多附近嘅街坊嚟幫襯,下次試吓晚餐先🥰

🦪 蠔仔炒蛋伴白飯 $55

🇹🇭 泰式炒金邊粉 $49

🐓 泰式香茅雞翼 +$30
有四隻,外層嘅皮脆脆地,入邊就啖啖肉,推薦‼️

🦐 泰式炸蝦餅 +$30
有四舊,口感彈牙,點埋甜辣醬超正🤤

🍞 蒜蓉包2件 $12
估唔到又幾大塊,外脆內軟。

🥤 龍眼冰 (少冰) +$8

🧋 凍泰式奶茶 (少冰) +$3
泰式奶茶又甜又唔澀,口感順滑☺️

2022-09-24 67 瀏覽
親民抵食泰國菜好友臨別在即,相約在好友屋企附近食飯見一面,好友想食泰國菜(怕在外國冇機會食到),於是就揀選了金殿泰國菜去到已經座無虛設,等左一陣才可入座~一坐低,見到有套餐,感覺夠食又抵食就點了$218 二人套餐二人套餐有:串燒(雞/豬)、肉碎生菜包、黃咖喱(雞/豬)、薄餅、可樂/七喜因為想飲椰青,可樂和七喜就拎走咗串燒:我哋要兩雞兩豬 ,燒得好香,加埋醬汁,好有風味肉碎生菜包:因為朋友唔食得辣,所以要了「走辣」,最喜歡肉碎有淡淡的檸檬香,配埋生菜,清新又惹味黃咖喱:我們order了 黃咖喱雞,不太辣,但有咖喱香,雞肉滑身唔「鞋」口,配埋薄餅,一流!椰青:非常清甜,椰肉很嫩,應該係新鮮貨~最後再點了 椰汁西米糕,一盒有六件,充滿泰國風味~最欣賞店員們非常有禮貌,又會主動快手清理枱面~讓我和好友可以一邊輕鬆傾計,一邊品嚐美食~
親民抵食泰國菜

去到已經座無虛設,等左一陣才可入座~
一坐低,見到有套餐,感覺夠食又抵食
就點了$218 二人套餐

因為想飲椰青,可樂和七喜就拎走咗

串燒:我哋要兩雞兩豬 ,燒得好香,加埋醬汁,好有風味

椰青:非常清甜,椰肉很嫩,應該係新鮮貨~

最後再點了 椰汁西米糕,一盒有六件,充滿泰國風味~

💖再訪元朗呢間地道泰國餐廳,職員態度好nice,會主動執檯、介紹菜色,仲幫其他檯客人影相🤣!1️⃣酸辣無骨鳳爪🐔 $65💖前菜要左無骨鳳爪!份量多,口感彈牙🦷爽脆,對我呢個BB辣人士係有啲辣🥵,但都忍唔住狂食🤪,好開胃。配菜有生菜、車厘茄🍅、洋蔥🧅。2⃣️檸檬燒牛肉🐂 $132💖牛肉堆成山⛰️咁,微粉💕嘅牛肉肉質幾嫩、咬落無筋,鍾意牛嘅要試!加上辣椒🌶️、蒜蓉🧄等調味,香辣惹味,配菜有芥蘭。3⃣️泰式炒乾河(豬)🐷 $58💖有豬同雞兩款肉揀。份量大,適合兩個人share。伙計話河粉係每日由九龍新鮮運入黎,係地道泰式河粉🇹🇭!滑溜嘅河粉配色炒蛋🥚、粟米🌽、豬肉、西蘭花🥦、芥蘭同蒜末,香口又難得唔油膩!平時炒乾河好容易就超油,令人無曬食欲😞,但呢度唔會,推薦大家試下~4⃣️芒果糯米飯🥭 $63💖每次必食嘅甜品,呢度有5款唔同嘅糯米,包括斑斕、南瓜🎃、黑糯米、白糯米同蝶豆花,搭配椰汁🥥甜口又煙靭。值得一讚👍係佢地嘅芒果,份量多、顏色深、,一睇就知好香甜🤤!💖除左單點,佢地仲有晚市套餐,價錢幾抵食。另外有$58嘅外賣餐🥡,番屋企食得開心又放心🥳。

1️⃣酸辣無骨鳳爪🐔 $65

2⃣️檸檬燒牛肉🐂 $132

3⃣️泰式炒乾河(豬)🐷 $58

4⃣️芒果糯米飯🥭 $63

2022-09-18 77 瀏覽
元朗又新街及建業街食肆臨立,為區內主要搵食熱點;今天想食泰國菜,便來到「金殿泰國菜」食晏。裝潢簡單,座位尚算闊落,地方整潔。有戶外雅座,寵物友善。天氣酷熱,先來一客海鮮金柚沙律消消暑氣。金柚由泰國空運到港,味道清甜。海鮮有大蝦及鮮魷,用料份量十足。沙律醋酸酸甜甜,十分醒胃,瞬間全清!朋友想食咖哩,小妹不嗜辣,點了黃咖喱豬頸肉。咖喱味道比一般泰國菜館略淡,適合追求健康少調味人士。蒜蓉包是咖喱的最佳伴侶,烘熱上台,香氣撲鼻!上菜效率甚高 👍👍店主推介特色甜品,芒果糯米飯 😍😍五色糯米飯,有原味糯米飯、綠色的班蘭味、紫色的紫米、藍色的蝶豆花黃色的南瓜味道;各有特色,椰醬濃郁,個人最喜歡紫米口味!芒果沙冰由原個芒果打汁,果味甚濃;椰汁冰亦不不相伯仲。街坊餐廳價格相宜,區內不錯選擇。

裝潢簡單,座位尚算闊落,地方整潔。

有戶外雅座,寵物友善。

天氣酷熱,先來一客海鮮金柚沙律消消暑氣。

朋友想食咖哩,小妹不嗜辣,點了黃咖喱豬頸肉。

咖喱味道比一般泰國菜館略淡,適合追求健康少調味人士。

蒜蓉包是咖喱的最佳伴侶,烘熱上台,香氣撲鼻!

上菜效率甚高 👍👍

店主推介特色甜品,芒果糯米飯 😍😍

芒果沙冰由原個芒果打汁,果味甚濃;椰汁冰亦不不相伯仲。

街坊餐廳價格相宜,區內不錯選擇。
2022-09-13 60 瀏覽
今日去左元朗想食泰國菜,就搵左日間小店食泰國菜,餐廳座位舒適,燈光明亮。冬蔭功湯有兩隻大大隻蝦,蝦肉爽口彈牙,湯底酸酸辣辣又有魷魚,秀珍菇,蕃茄仔,味道適中幾開胃。鐵板蠔仔炒蛋,蠔仔肥美大隻鮮甜,炒蛋包住蠔仔沾上醬汁好美味,又有芽菜在下面好爽。菠蘿炒飯有海鮮,菠蘿,肉鬆,腰果和青豆,菠蘿炒飯炒到好香,菠蘿清甜,腰果又鬆脆可口。泰式拼盆(細),炸蝦餅炸得好香又爽口彈牙沾上甜辣醬更加美味可口,炸魚餅冬陰功味幾特別,雞翼外脆內嫩又有肉汁又夠味道,春卷揸得好鬆脆內里又有芋頭絲,蘿蔔絲好味道。芒果沙冰,芒果味香濃又唔會太甜。
菠蘿炒飯
泰式芒果沙冰
芒果沙冰,芒果味香濃又唔會太甜。

2022-09-07
菠蘿炒飯
泰式芒果沙冰
泰式拼盆(細)
假期同朋友一齊喺元朗,好肚餓要搵嘢食,天氣仲係好熱,想食開胃啲嘅嘢,經過呢度,見係泰國🇹🇭小餐廳,幾啱呢日嘅胃口,於是就決定入去開餐😆我哋好肚餓所以叫咗好多嘢食😆- $65 嘅「冬陰功湯(小)」:飲一啖湯先,嘩!濃郁好飲😋又唔係太辣😆,呢個頭啖湯為呢餐做咗個好開始😆;裏邊材料有:開邊大蝦一隻🦐、菇菌、洋蔥🧅、小蕃茄🍅、南薑、香茅等😋- $72 嘅「泰國🇹🇭金柚海鮮沙律」:金柚鮮甜多汁兼啖啖肉😋,海鮮就有:鮮蝦、魷魚 .. 仲加咗脆卜卜嘅小魚乾😆- $68 嘅「泰式🇹🇭炒椰菜苗」:椰菜苗🥬新鮮,非常爽脆,泰式🇹🇭炒特別惹味😊- $80 嘅「海南雞🐓半隻」:海南雞🐓皮黃且薄兼肉白,幾好雞味😋,沾埋秘製醬汁,特別好食😆- $49 嘅「午餐:泰式🇹🇭炒金邊粉」加 $8 嘅「椰汁冰」:「炒金邊粉」酸酸甜甜,食落好開胃😋;「椰汁冰」甜甜哋,大熱天時飲,幾爽😆- $35 嘅「椰青🥥」:呢個係朋友叫嘅,我黐咗佢一啖🥥,清甜好飲😆我哋由好肚餓食到好飽,大滿足😆

我哋好肚餓所以叫咗好多嘢食😆

我哋由好肚餓食到好飽,大滿足😆
2022-09-12 46 瀏覽
天氣熱就想食泰國野,這天宅在家到晚飯就在屋企附近搵左呢間泰式小店試試。門外有些外賣泰式小食,例如芒果糯米飯、椰青、椰汁西米糕等等,餐廳舖面整潔舒適。我地入到去見到二人套餐相當平價而且有齊我哋想食嘅嘢,就二話不說叫了,另外再加一碟炒金邊粉。二人套餐 $218串燒x4 (雞/豬)我們叫了雞豬各兩串,四串都能夠控制火候啱啱好,外表燒至香口燶邊,但仍然能夠肉質嫩滑多汁,特別是豬,口感就是半肥瘦的蜜汁叉燒,再配上了串燒必需的沙嗲醬,perfect! 肉碎生菜包肉碎以泰式香料炒過非常香口惹味,不太油又不太辣,是我最喜歡的口感。包著生菜食就是會愈食愈多,愈食愈滋味的感覺。黃咖喱(雞/豬) 配薄餅2件呢個黃咖哩不太辣,加了蛋槳令整體味道昇華。我哋選擇左雞,雞柳肉質嫩滑。薄餅兩塊本身我想像是很大塊,會好飽好膩的感覺,但估唔到餐廳竟然好細心地將兩大塊的薄餅剪成一片片,一片沾滿了咖喱醬的薄餅放進口,口感好豐富。跟二人餐,仲有可樂/7喜 x2另加:泰式炒金邊粉 $62二人餐加埋呢個炒金邊粉就perfect了。夏日炎炎,食呢個酸酸甜甜的金邊粉零舍開胃,足料而旦炒得有鑊氣之餘,味道亦調教得相當恰好,不會太酸又不會

二人套餐 $218
串燒x4 (雞/豬)

肉碎生菜包

黃咖喱(雞/豬) 配薄餅2件

跟二人餐,仲有可樂/7喜 x2

另加:泰式炒金邊粉 $62
二人餐加埋呢個炒金邊粉就perfect了。夏日炎炎,食呢個酸酸甜甜的金邊粉零舍開胃,足料而旦炒得有鑊氣之餘,味道亦調教得相當恰好,不會太酸又不會不夠味,蝦亦都好大隻而且爽口彈牙,令人食完一碗令人即刻要食多碗,正!
2022-09-09 41 瀏覽
好味程度😋⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️ ⭐️ ⭐️回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️講起好食嘅泰國菜,除咗九龍城之外,終於比我發掘到元朗都有一間好正宗好好食嘅泰國餐廳。呢間舖頭唔算話好大,人少少坐位都幾舒適😊黃咖喱伴白飯$52呢個黃咖喱飯唔算話好辣,椰汁味亦都好足,香料味好重👍🏻每淡食落去都好有泰國人情味☺️泰式濕炒河$50老闆推介左我食呢個泰式濕炒牛河,佢特別推介呢個河粉係成個元朗做得最出色嘅,原來佢嘅河粉係泰式闊河,整體食落去都好煙韌,好出色!雞串燒$30跟餐Order咗呢個雞串燒,我幾鍾意佢個沙嗲醬,雖然唔算好夠熱,但係個醬汁搭夠真係好好味泰式炸春卷$30呢個都係跟餐order嘅泰式炸春卷,食落去好脆卜卜!冇得頂呀泰式芒果沙冰$30我哋各人分別都叫咗一杯芒果沙冰,呢間舖頭嘅芒果沙冰係原隻芒果打落去,係冇另外再溝色素同糖漿架!所以每啖飲落去都好天然,好有驚喜架冬蘟功湯$65我重點想推介呢個冬陰功湯!佢唔算話好辣,但係每飲一啖都好有香茅嘅味道,酸酸甜甜非常惹味!非常開胃
好味程度😋⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️ ⭐️ ⭐️
回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️

呢間舖頭唔算話好大,人少少坐位都幾舒適😊

黃咖喱伴白飯$52

泰式濕炒河$50

雞串燒$30
泰式炸春卷$30

泰式芒果沙冰$30

冬蘟功湯$65

自從重返元朗work from home,多左好多機會去探索元朗小店,今日午飯時間去又新街睇吓有咩食,揀左呢間金殿泰國菜,呢個鋪位之前都係泰國菜,轉左金殿之後都係第一次食。環境都ok, 感覺乾淨光猛、舒服。午餐價格合理都係$5/60連嘢飲,都有幾多選擇,做嘅都係街坊生意。泰式豬手飯($62)有令立立嘅芡汁,份量頗多,幾塊軟林林嘅豬皮下面係軟林林嘅豬肉,炆得非常夠火候而且入味,都幾好食,仲有半隻蛋同少少菜。泰式冬陰功雞翼粉絲($52)泰式粉麵可以揀冬陰功、船湯等,配一份肉,粉麵都有唔同選擇,我揀咗雞翼配冬陰功粉絲,有3隻炸雞翼,大細適中都唔錯,冬陰功湯底比我想像中足料,都有好多菇同埋蕃茄,幾抵食!凍泰式奶茶(+$3)套餐嘢飲。午餐升級優惠- 泰式串燒兩串(+$30)呢個都幾抵食,幾大串,燒得幾靚,仲有沙嗲汁,我喜歡雞肉多啲,牛肉燒耐左較乾身。泰國金柚海鮮沙律($72)因為就快中秋,想食柚子應個節🤭點了個沙律,好多海鮮,有魷魚鬚、大蝦等,柚子唔算好甜但都算多汁唔乾身,醬汁就偏甜口味,面頭仲有好多炸魚仔增加口感,整體都好啱炎炎中午食,清爽。要讚一下上菜快,適合中午落嚟食個快飯。
自從重返元朗work from home,
多左好多機會去探索元朗小店,
今日午飯時間去又新街睇吓有咩食,
揀左呢間金殿泰國菜,呢個鋪位之前都係泰國菜,
轉左金殿之後都係第一次食。

環境都ok, 感覺乾淨光猛、舒服。

午餐價格合理都係$5/60連嘢飲,
都有幾多選擇,
做嘅都係街坊生意。

泰式豬手飯($62)有令立立嘅芡汁,
份量頗多,幾塊軟林林嘅豬皮下面係軟林林嘅豬肉,

炆得非常夠火候而且入味,都幾好食,
仲有半隻蛋同少少菜。

泰式冬陰功雞翼粉絲($52)
泰式粉麵可以揀冬陰功、船湯等,配一份肉,
粉麵都有唔同選擇,

我揀咗雞翼配冬陰功粉絲,
有3隻炸雞翼,大細適中都唔錯,
冬陰功湯底比我想像中足料,
都有好多菇同埋蕃茄,幾抵食!

凍泰式奶茶(+$3)
套餐嘢飲。

午餐升級優惠- 泰式串燒兩串(+$30)
呢個都幾抵食,幾大串,燒得幾靚,仲有沙嗲汁,
我喜歡雞肉多啲,牛肉燒耐左較乾身。

泰國金柚海鮮沙律($72)
因為就快中秋,想食柚子應個節🤭

點了個沙律,好多海鮮,有魷魚鬚、大蝦等,

柚子唔算好甜但都算多汁唔乾身,
醬汁就偏甜口味,
面頭仲有好多炸魚仔增加口感,
整體都好啱炎炎中午食,清爽。

要讚一下上菜快,
適合中午落嚟食個快飯。
2022-09-07 48 瀏覽
搬到新家,在附近轉轉找到這家金殿泰國菜。冬陰功湯 $65(小)兩人叫小的剛剛好每人飲到兩碗,很足料酸辣剛好很濃味,大蝦還有一隻切開了一半,肉質爽口彈牙還有蝦膏。馬拉盞通菜 $65通菜嫩滑新鮮,馬拉盞惹味又不會過咸,份量又多很抵食。雞牛豬串燒 $16/$17三款都好食,最正是個沙爹醬,花生味又香又濃。海鮮炒飯 $62飯炒得不錯,有獲氣。味道亦不錯,不過海鮮有點淡味,但亦算新鮮。泰式芒果沙冰 $30飲得出有新鮮芒果,很清新,不會假甜。泰式龍眼冰 $25這龍眼冰很解渴,而且有粒粒龍眼,消暑必飲。感覺這家泰國餐廳有點家庭式,食物帶點家的溫馨感,食物夠味但不會很多味精,性價比不錯。
搬到新家,在附近轉轉找到這家金殿泰國菜。

冬陰功湯 $65(小)

馬拉盞通菜 $65
通菜嫩滑新鮮,馬拉盞惹味又不會過咸,份量又多很抵食。

雞牛豬串燒 $16/$17
三款都好食,最正是個沙爹醬,花生味又香又濃。

海鮮炒飯 $62

泰式芒果沙冰 $30
飲得出有新鮮芒果,很清新,不會假甜。

泰式龍眼冰 $25
這龍眼冰很解渴,而且有粒粒龍眼,消暑必飲。
  • 冬陰公湯
  • 泰式芒果沙冰