2018-04-11 1018 瀏覽
想平平哋食餐日本野,但旺角多數都有啲貴,所以去咗金太郎。好多選擇!花多眼亂!選擇困難症的我選好耐先選到食乜巴汁雞扒飯,無話特別好食,但唔差。跟餐要咗杯好普通的乳酸QQ再跟餐要三文魚壽司另外再叫八爪魚壽司,好抵食比目魚扒飯,40蚊就食到!好正!塊魚皮煎到脆卜卜,好好味呀再嗌多個油甘魚刺身,45蚊有8塊呀!而且唔簿架!好抵食!不過可能剛喺雪櫃拎出黎,凍冰冰,搞到無乜味。金太郎,簡直係窮人飯堂咁低嘅價錢食到唔差的質素,正
想平平哋食餐日本野,但旺角多數都有啲貴,所以去咗金太郎。

好多選擇!花多眼亂!選擇困難症的我選好耐先選到食乜

巴汁雞扒飯

巴汁雞扒飯,無話特別好食,但唔差。
乳酪益力QQ

跟餐要咗杯好普通的乳酸QQ

再跟餐要三文魚壽司
另外再叫八爪魚壽司,好抵食

比目魚扒飯

比目魚扒飯,40蚊就食到!好正!塊魚皮煎到脆卜卜,好好味呀

油甘魚刺身

金太郎,簡直係窮人飯堂

咁低嘅價錢食到唔差的質素,正
2018-04-07
15 分鐘 (堂食)
巴汁雞扒飯
比目魚扒飯
油甘魚刺身
2018-04-05 399 瀏覽
尼旺角 唔想食咁價但又想食日本嘢好自然會諗起金太郎下午茶 宵夜就更加抵食我次次都幾乎只喺食照燒雞飯加配一杯乳酸QQ 喺小食每次唔同啫照燒雞 滿滿嘅燒汁 雞皮燒到金黃色底部仲鋪左一層滿滿嘅生菜絲單單喺生菜絲配燒汁已經可以當一碟餸配飯食冇得頂啊 喺有啲肥膩嘅燒雞中間帶左啲清新又清爽嘅口感比我地燒雞方面 又嫩又多汁 配埋照燒汁真喺絕配非常之容易送飯 唔洗15分鐘就食曬飲品方面 乳酸QQ 就喺益力多加啲啫哩酸酸甜甜 非常開胃 飯前飲後飲 爽啊(溫馨提示:叫凍檸茶記住小甜)小食方面 我加配左個墨魚丸9嚿合埋有4個半 分量唔少底都照舊鋪左層生菜絲仲有淋左唔少照燒汁外皮炸到金黃酥脆 內裏爽口彈牙配埋啲照燒汁 又喺一個送飯嘅好夥伴尼個有飯 嘢飲 仲有加配小食嘅套餐60蚊有找 喺旺角要搵間食得飽仲要同佢差唔多價嘅真喺唔知有冇所以建議糧尾 銀包拮据嘅巴打行開旺角而想食下經濟實惠嘅日本菜可以不妨考慮下尼間 金太郎如果間唔中都會食尼間仲可以考慮下做會員我就每次都會用張會員卡叫兩件壽司尼食啦過過口癮 當然對魚生方面期望唔好咁高 但性價比絕對夠 絕對對得起個價錢
尼旺角 唔想食咁價但又想食日本嘢

燒雞方面 又嫩又多汁 配埋照燒汁真喺絕配
非常之容易送飯 唔洗15分鐘就食曬

飲品方面 乳酸QQ 就喺益力多加啲啫哩
酸酸甜甜 非常開胃 飯前飲後飲 爽啊
(溫馨提示:叫凍檸茶記住小甜)

炸墨魚丸

下午茶
照燒汁雞飯
炸墨魚丸
2018-03-22 270 瀏覽
我媽咪最喜愛就係食日本菜, 特別係三文魚刺身, 鰻魚, 比目魚扒, 銀雪魚等…………之前她喜歡去深水埗嘅間金太郎食, 今次行開去旺角便去嗰間試試!! 我哋叫左三文魚, 帶子同北寄貝刺身, 尚算新鮮!!然後叫左比目魚扒飯, 煎得很香脆, 但比目魚比較多骨!!豚肉定食有沙律同湯, 這個豚肉竟然好有驚喜, 大大塊濃汁豚肉!!Yummy Yummy !! 燒雞扒拉麵, 拉麵吾夠彈口, 湯底淡味, 雞扒乾BB咁, 吾多好食!!燒魷魚桶飯同炸蝦卷都係一般!!
2018-01-27 290 瀏覽
火炙三文魚壽司 海膽卷 比目魚set三文魚手卷 一般: 甜蝦壽司,唔甜金菇牛肉卷,金菇少咗D珍寶帶子,比出面珍寶細油甘魚,ok要預咗座位好迫壽司$10 兩件超抵野食上得快
火炙三文魚壽司
海膽卷
比目魚set
三文魚手卷

一般:
甜蝦壽司,唔甜
金菇牛肉卷,金菇少咗D
珍寶帶子,比出面珍寶細
油甘魚,ok

要預咗座位好迫
壽司$10 兩件超抵
野食上得快

2018-01-24
  • 火炙三文魚
2017-08-30 340 瀏覽
同frd去過幾次呢間野,每一次食嘅食物口感不太同,可能換左廚師。總體係抵食,咁嘅價錢對應嘅食物唔會係高級野,但係唔至於落唔到口。對於學生黎講算係一間可以負擔到嘅食肆。
2017-08-26 884 瀏覽
喺旺角放咗學....周圍行吓睇吓有咩食可以醫下肚....行到你登打士街附近....近近地不如入嚟間金太郎試吓....偶然經開都會普普通通食一餐....其實好老實講....淨係睇牌面真係有幾多選擇....而且有好多五顏六色嘅圖畫....實在係幾吸引而且最緊要....係勝在價錢平睇落去都幾抵食不過好唔好食就真係見仁見智啦呢個三文魚帶子刺身$36....三文魚尚算新鮮但係今次食飯嘅過程當中....真係有啲唔係咁好嘅感受....我比安排喺廁所出邊坐....一路食一路聞到廁所味....真係有少少攞膽嘅感覺呢個醬汁比目魚定食...$40一位係幾抵食....不過比目魚就比較林左少少....味道一般般成晚最差係呢個咋𤐶....三粒$18....但係剩係得團粉嘅感覺其實總括而言...你唔好要求色香味....普普通通醫肚係OK嘅....因為勝在價錢平都唔好要求咁多啦
而且最緊要....係勝在價錢平
睇落去都幾抵食
不過好唔好食就真係見仁見智啦
呢個三文魚帶子刺身$36....三文魚尚算新鮮
真係有少少攞膽嘅感覺
2017-04-25 451 瀏覽
係旺角行街行到6點幾時候,發現金太朗既下午茶時間到7點就揀左入去食了😂😂叫左個至尊牛肉拉麵(豬骨湯底)+跟餐飲品香芋奶昔+三文魚刺身。先講個拉麵:下次唔叫😵👎個拉麵好粉,完全冇口感;D牛肉麻麻;唯一好就湯底。將三樣野同時放落口先食得落,但個拉麵真係唔得❌下次再食會叫叉燒同烏冬香芋奶昔:正係甜左D,亦都可能係喺拉麵襯托底下覺得好好飲。下次會再叫!三文魚刺身😍😍😍❤❤❤冇得頂!8件三文魚2件瘦:6件肥美好好食,食唔停口!價錢又扺:8件$45邊到揾?元氣靚壽司都要$10一件,普通既瘦既$14兩件。但呢到又扺又好食,一路食一路見到其他食客都有點呢個👍👍👍👍間舖D呀姐都算係咁,唯一最唔中意就係加一服務費同茶錢$1。環境係窄左D,但衞生黎講都算唔錯,我地18:45入場,一路食一路傾計,見到人愈黎愈多,D呀姐都愈黎愈忙,但態度都算keep到。下次會再黎過,再叫多次三文魚刺身!!

先講個拉麵:下次唔叫😵👎

三文魚刺身😍😍😍❤❤❤

下次會再黎過,再叫多次三文魚刺身!!
三文魚刺身
香芋奶昔
2017-04-24
$42.5
三文魚刺身
香芋奶昔
2016-07-17 626 瀏覽
今日同朋友食金太郎,入到去第一個反應就係對客人既態度十分之差,經理同員工都係一樣。啲魚生瘦到唔知點樣形容好,食落口係無味,拉面就更離譜,啲拉面完全係硬身,好似未煮熟咁。最尾竟然要收兩個人二百幾蚊仲要加一,不如去食放題算啦,仲唔洗受人面色。
2016-07-16
宵夜
2016-06-27 505 瀏覽
去油麻地拎野順便醫肚,見到間好耐都冇食過嘅金太朗,隔左幾年再去試下先。入到去冇咩客人,得幾個,咁我是但搵個位坐底啦。叫左個博多拉麵(好似$33)加凍檸茶,名就幾好,但黎到就......湯底仲稀過味噌湯,一兜有色嘅水。拉麵粉,唔彈牙。蛋全熟,有小小味噌味,唔入味。紫菜變左浮屍。面頭個幾塊類似魚糕嘅浮屍冇味。成兜最正常係舊白烚椰菜。杯凍檸茶係超甜糖水。隔左幾年D質素竟然下降成咁,以前都叫仲食得下,估唔到而家......冇下次,完~
入到去冇咩客人,得幾個,咁我是但搵個位坐底啦。

博多拉麵
湯底仲稀過味噌湯,一兜有色嘅水。

拉麵粉,唔彈牙。

蛋全熟,有小小味噌味,唔入味。

紫菜變左浮屍。

面頭個幾塊類似魚糕嘅浮屍冇味。

成兜最正常係舊白烚椰菜。

杯凍檸茶係超甜糖水

冇下次,完~
2016-06-14
2016-04-27 345 瀏覽
啲魚生真係冇味,唔新鮮,劍魚腩,好多根,好似食緊生豬肉咁,啲手卷凍的,有雪藏味,好恐怖,真係食到發噩夢,唉,十分擔心以後食日本野有陰影!有件壽司,一落口,真係好似在街市啲死魚衝落口度!一生後悔!

有件壽司,一落口,真係好似在街市啲死魚衝落口度!一生後悔!
2015-01-20 446 瀏覽
其他分店都試過 今日就過左來登打士街分店 點左火燄芝士卷 來的時候連住 不是一件件 入面個心又凍又硬 甜蝦赤身 勉強接受到 生牛肉拉麵 拉麵一個字差 湯無味  點左龍蝦壽司仲有其他壽司 D飯生米 唉 連壽司飯都煮唔好 真是無下次 以後都不會幫襯
牛肉拉麵 吉列豬扒拉麵
2015-01-14
2014-10-19 302 瀏覽
同男朋友行完波鞋街…行行下經過個到…原本仲諗緊食乜野好,但見到個餐牌超平,廿幾蚊就可以食到拉麵同烏冬,心諗就算真係難食都吳怪得人啦甘平!我地就叫左兩個拉麵兩碟刺身,味道就正正常常啦!吳會話難食!但啲服務態度不錯!叫左野食吳夠五分鐘就上菜啦!份量都足夠!我下次都會再去食,適合想食日本野又要平又對食物要求冇甘高嘅人去嘗試
!份量都足夠
2014-10-17
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
優惠券、現金券
2014-01-30 344 瀏覽
有晚放工行去朗豪坊搭車 無意中經過一間壽司鋪心諗 現在除左明將壽司之外 應該再冇一間難食得過佢啦入到去 企左大約10秒先有得坐低當時一個人 坐左係bar枱 本身都冇所謂點知 壽司bar既人唔係壽司師傅 而係洗碗阿姐唔明點解啲師傅要向廚房工作 洗碗阿姐就出黎工作難道這就是坐bar枱的特色?點完野食啦 睇住個女仔入單啦 讚佢會double check單 之後 見到出菜位把左好多野食 竟然有個樓面衫既男仔入左去個出菜位按鐘 仲要禁左幾下 大約一分鐘先黎有人出菜我都知進食期間會好悶 而我又冇食野睇片玩手機既習慣 但期間我都唔會覺得悶 全程聽住樓面既人同廚房既人傾計 又粗口又咸濕野 真係點都唔會悶親我之後食物就唔掂軟殼蟹手卷 凍叫了三文魚及赤貝刺身師傅刀功超勁 三文魚超薄切而赤貝看顏色已知不秒 第一次看到超白色既赤貝 難道是新品種?之後叫了炸蠔 啲粉完全唔知點 一舊舊 一大一細而且冇蠔味 蠔又細粒 6.8一隻價錢超唔值天婦羅 看見表面顏色幾好 食落 苦既一反轉 惡夢就來了嘩 難怪香港咁多人有癌症埋單仲要150幾 呢個價錢食元氣、峰壽司都飽呢間既程度 連明將都不如唔明點解呢間鋪頭仲可以生存到今時今
有晚放工行去朗豪坊搭車 無意中經過一間壽司
心諗 現在除左明將壽司之外 應該再冇一間難食得過佢啦
入到去 企左大約10秒先有得坐低

當時一個人 坐左係bar枱 本身都冇所謂
點知 壽司bar既人唔係壽司師傅 而係洗碗阿姐
唔明點解啲師傅要向廚房工作 洗碗阿姐就出黎工作
難道這就是坐bar枱的特色?

之後食物就唔掂
軟殼蟹手卷 凍

叫了三文魚及赤貝刺身
師傅刀功超勁 三文魚超薄切
而赤貝看顏色已知不秒
第一次看到超白色既赤貝 難道是新品種?
之後叫了炸蠔

呢間既程度 連明將都不如
唔明點解呢間鋪頭仲可以生存到今時今日
2014-01-28
2012-06-28 151 瀏覽
本來想食峰.. 點知11點幾係個邊佢又未開門.. 之後就慢慢行諗住睇下有咩食..之後就行到金太郎門口.. 其實見到個陣都諗左好耐試唔試好..因為未試過.. 好驚會唔好食.. 咁但係同細佬都好肚餓..無計就走左去食啦.. 之後一坐低.. 有幾個人..我地坐吧台.. 衛生麻麻..見佢個MEMU D野咁平.. 怕唔新鮮.. 叫左D壽司.. 服務都還算OK..三文魚做優惠價. $12/3件.. 叫左4碟.. 都幾新鮮.. 全部係腩位.. 花之戀.. 無記錯好似係$13-15咁上下.. 叫左2件. 一人一件.. 我覺得唔好食.. 細佬覺得OK..珍寶帶子.. $12-14左右.. 一客有2件.. 呢個好好食.. 叫左5客!海膽..都係$15咁上下.. 一客兩件.. 普通.. 海膽好少.. 紫菜都係脆既.. 要左一客姐.. 三文魚籽.. $12-14左右.. 一客都係有2件.. 叫左3客.. 都算唔錯.. 象物蚌.. $12左右.. 一客2件.. 叫左一客.. 唔新鮮.. 唔好食.. 好似食橡筋咁.. 海膽蝦(唔記得原本個名).. $15以內.. 一客2件.. 蝦似玻璃蝦.. 都幾好味.. 但佢上
本來想食峰..
點知11點幾係個邊佢又未開門..

之後就慢慢行諗住睇下有咩食..
之後就行到金太郎門口..
其實見到個陣都諗左好耐試唔試好..

因為未試過.. 好驚會唔好食..
咁但係同細佬都好肚餓..

無計就走左去食啦..
之後一坐低.. 有幾個人..
我地坐吧台.. 衛生麻麻..
見佢個MEMU D野咁平.. 怕唔新鮮..
叫左D壽司.. 服務都還算OK..

花之戀.. 無記錯好似係$13-15咁上下..

但佢上面有一層勁薄既汁就叫海膽醬..

燒三文魚骨.. 餐牌寫$13.. 埋單$15.. 普通.. 只得2件..

以下絕對中伏.. 大家食前諗清楚先好叫火灸捲物類.. 唔推薦..

火灸三文魚..$12左右.. 一客2件.. 好多油.. 好腥..

火灸芝士捲..$15左右.. 一客3件.. 上面少少芝士加沙津醬..

兩人埋單共$258..

但衛生真係好唔得.. 見到D清潔阿姨好污糟..

拖完地又用返個對手套去擦碗筷.. (PS:無洗過手套就直接擦..)
2012-06-25
2012-05-28 150 瀏覽
每個月總要到美容院去急救皮膚正好隔一條馬路就見到呢間金太郎!!睇menu見到,wow咁平!! 好似好多人wo,唔會食壞人掛...咁岩我同mama都係三文魚痴正在mama猶豫不決之際,我已經不受控制咁走左入去 好似俾人落左咒感-.-嗌完野食之後,原來都要等一段時間好想快啲食呀 yo,終於到了;唔記得叫乜名,兩舊都好甜,好好食啲粟米無敵正!!牛肉串燒, $15一碟(勁平)嗌左2碟,啖啖肉又好香,燒得有啲燶,good不過啲汁鹹左少少.碟底啲生菜絲好脆,簡直一流如果唔係驚肥,真係想嗌多2碟!!!雜錦壽司,有三文魚!!!!又有八爪魚鰻魚蟹棒~~三文魚佢話係挪威出既,老實講我就唔係好信但係又真係幾甜唔難食.八爪魚唔錯.同supermarket差唔多.但啲紫菜好淋一咬成舊散,唔通我咬得太用力-_-?鰻魚mama話ok,我無食到所以唔知~但睇個相應該幾好味^_^蟹棒好食既. 唔差 成餐最正!! 雞肉串燒~ 嗌左2碟>< 意想不到咁好食咖!!!!超香. 令面個啲油好正成碟野令左好多xdmama食左4串. T^T 我食得2串一咬啲肉汁咇出黎~~ wow good good good~呢個三
每個月總要到美容院去急救皮膚

正好隔一條馬路就見到呢間金太郎!!
咁岩我同mama都係三文魚痴

嗌完野食之後,原來都要等一段時間

好想快啲食呀
yo,終於到了;
唔記得叫乜名,兩舊都好甜,好好食
啲粟米無敵正!!
牛肉串燒, $15一碟(勁平)
嗌左2碟,啖啖肉又好香,燒得有啲燶,good
不過啲汁鹹左少少.
碟底啲生菜絲好脆,簡直一流
如果唔係驚肥,真係想嗌多2碟!!!
雜錦壽司,有三文魚!!!!
又有八爪魚鰻魚蟹棒~~
三文魚佢話係挪威出既,老實講我就唔係好信
但係又真係幾甜唔難食.八爪魚唔錯.
同supermarket差唔多.但啲紫菜好淋
一咬成舊散,唔通我咬得太用力-_-?
鰻魚mama話ok,我無食到所以唔知~
但睇個相應該幾好味^_^
蟹棒好食既. 唔差
成餐最正!! 雞肉串燒~ 嗌左2碟
>< 意想不到咁好食咖!!!!
超香. 令面個啲油好正
成碟野令左好多xd
mama食左4串. T^T 我食得2串
呢個三文魚骨,好多油!!!!!!!
勁多油係底 我知煎個時一定有油
但我食個時好似食緊油浸三文魚
個種感覺係非筆墨可形容!!!
不過 佢煎得好吸引∟.∟
最後 我都食左唔少 天啊....
唔敢上磅 ...

兩個人差不多$200, 加一
服務睇唔出有,但都叫平啦
因為唔止上面個啲,有啲唔記得影~~