2021-05-31 38 瀏覽
Happy Friday👩👩‍🦰🙍‍♀️今晚约咗倆位好姊妹gathering😂佢地帶我食好野😋31°C高温去見識炭爐打邊爐,入到食店唔算大地方,裡面9枱客左右,我地已經坐近門口,都通風通爽,開始都覺得夠冷氣,但一坐滿客,就覺得好熱🤣越食越熱🥵所以店員都即刻比把風扇仔我地👍不過呢度值得讚係食物好新鮮,大部份都好好味👍📍湯底🫕節瓜瑤柱螺頭鍋所有都好足料,湯底味道鲜甜📍海鲜類🦪🦑早一日店員會whatsapp叫客人留定海鮮,所以我地留了🤤📍蘇格蘭蟶子皇(6隻)每隻都好新鮮好肥厚📍南非孔雀鮑魚(3隻)呢隻南非飽就算放得耐都唔會過硬,我地放過龍時間都仲好彈牙爽口👍📍桂花蚌每條都好新鮮,熟咗都唔會太過縮細📍棉花魚肚😋熟咗夾落唔會散哂,原條都好厚,食落感覺軟棉棉好滑好鮮🦬手切牛肉一定要試🥩好鮮又唔會切得太薄🐟脆肉鯇魚呢個真心好得👍全部都好爽脆好姊妹話係出面未曾食過全碟嚿嚿都脆,呢度就係成碟都好爽脆🍢🍡四寶丸(大)我平時好少食丸,呢個丸我食咗好多,因為味道真係好鮮好彈牙大家都掛住食🤣有啲都冇影到雖然真係好熱🥵但食物真係好新鮮🤤下次秋凉會再來幫襯(我地埋單先知全單再9折)呢度價錢唔算貴,連埋其它菜,飲品,茶
Happy Friday👩👩‍🦰🙍‍♀️

📍湯底🫕節瓜瑤柱螺頭鍋
所有都好足料,湯底味道鲜甜

📍蘇格蘭蟶子皇(6隻)
每隻都好新鮮好肥厚
蘇格蘭蟶子皇

📍南非孔雀鮑魚(3隻)
南非孔雀鮑魚

📍桂花蚌
每條都好新鮮,熟咗都唔會太過縮細
桂花蚌

📍棉花魚肚
😋熟咗夾落唔會散哂,原條都好厚,食落感覺軟棉棉好滑好鮮
棉花魚肚

🦬手切牛肉一定要試🥩好鮮又唔會切得太薄

🐟脆肉鯇魚
呢個真心好得👍全部都好爽脆
好姊妹話係出面未曾食過全碟嚿嚿都脆,呢度就係成碟都好爽脆

🍢🍡四寶丸(大)
我平時好少食丸,呢個丸我食咗好多,因為味道真係好鮮好彈牙

大家都掛住食🤣有啲都冇影到
雖然真係好熱🥵但食物真係好新鮮🤤下次秋凉會再來幫襯
(我地埋單先知全單再9折)
呢度價錢唔算貴,連埋其它菜,飲品,茶芥,埋單都係1000蚊左右👍

📌呢度記得要預早book
walkin一定冇位,另外只係收現金💰
2021-05-28
蘇格蘭蟶子皇
南非孔雀鮑魚
桂花蚌
棉花魚肚
2020-12-26 1624 瀏覽
十一月頭天氣已經開始凍凍地六點鐘先食完下午茶打俾大佬問夜晚食咩啦!大佬就提議去食炭火打邊爐,我心諗今晚去食而家先打電話卜會吾會太晏呢😅😅其實之前去過几次,次次都係walk in ,無論我八點几去,十點几去,都比侍應話要卜如果吾係就無位。由於知佢多人,我都抱住吾太多期望,點知聽電話果個亞姐話有位!由於回家後訓晏教仲要教左靜音,大佬返到屋企九點半我先識醒,激到佢癲左!拿拿聲道歉兼快快出門!去到原來好多吉台,可能第三波疫情的關係啦!不過人少我哋食都安心!好快就簡左個湯,等左五分鐘就黎左炭先,粒粒炭都超火紅!我哋叫左冬瓜瑤柱排骨湯,堅好飲。吾係講笑,超級多瑤柱,個湯超甜,飲左兩碗先開始打,中段叫左西洋菜,由於我同大佬對肉肉都吾係話太鐘情,中意海鮮多啲,所以個湯經過左咁多食物嘅洗禮後,加埋西洋菜嘅加持。再飲個湯,簡直好味鮮味集要身,世界級正記得好細個時去過油麻地附近有間炭火邊邊,可能以前揾得少,印象中食吾飽又貴。今次我哋兩個人差少少就食吾晒先$700左右吾洗成曰食任食,簡中食下高質風味邊邊都吾錯啦⋯⋯環境:由於當日少人,坐得几梳乾😃 89.33分態度:之前几次去摸門釘,十問九唔應,問佢電話几號又
十一月頭天氣已經開始凍凍地
六點鐘先食完下午茶
打俾大佬問夜晚食咩啦!

好快就簡左個湯,等左五分鐘就黎左炭先,粒粒炭都超火紅!
我哋叫左冬瓜瑤柱排骨湯,堅好飲。
再飲個湯,簡直好味鮮味集要身,世界級正

記得好細個時去過油麻地附近有間炭火邊邊,
可能以前揾得少,印象中食吾飽又貴。
今次我哋兩個人差少少就食吾晒先$700左右
吾洗成曰食任食,簡中食下高質風味邊邊都吾錯啦⋯⋯

環境:由於當日少人,坐得几梳乾😃 89.33分

態度:之前几次去摸門釘,十問九唔應,問佢電話几號又吾彩人,今次打到電話都係上網搵。
今次可能無嘜客,不論加湯,追野食,樣樣都好92.56分

質素:全部比想睇中新鮮好味,95.88分

1)初頭以為啲魚肚會好似任食嗰啲那到咩咁,結果喜出望外氣爽甜
2)白鱔雖然貴貴地但係佢份量都唔少同埋好大片
3)西洋菜係打邊爐嘅時候食特別香
佢啲西洋菜好甜同埋冇楂,分量正常

值得再去,但直係要卜台,穩陣啲

2020-11-21
  • 西洋菜
2020-11-04 1345 瀏覽
已經一段時間冇寫過食評,估唔到今次係因為唔好既體驗而寫,事緣同屋企人諗住食返個情懷就黎左呢度幫襯,因為知個炭爐係間鋪既招牌,大家黎呢度都係食個風味,同埋用餐過程其實都不錯,啲員工都比人地所講感覺有禮貌,每樣食材睇得出都係靚野,特別一讚係佢個雲吞同桶蠔係幾驚喜!本來都討論緊短時間之內再黎支持,點知埋單發生左小插曲,見到佢收左碟不知名既海鮮錢,就同佢講無點過碟野,點知個職員好搞笑咁拎個吉碟過黎叫我認下個碟有冇見過⋯果刻真係黑人問號左出黎⋯點左十幾廿碟野食,隻隻碟唔同形狀,仲要有啲野食唔係我放落個煲度,我第一次聽到人叫我認下個碟之後我堅持自己真係冇點過,因為我連個名都唔知佢係乜黎!!結果佢又叫我同個碟相認我就話不如你拎返我點菜張紙俾我睇啦,幾個職員行黎行去咁又做左場大龍鳳叫我望碟⋯我就話不如你真係搵返張點菜紙俾我睇啦,跟住其中一個職員先認衰咁話你地的確冇點過,但去錯左你地張檯所以加左落你張單度,我果刻真係唔怪得知望落張單已經覺得好怪,明明有幾樣我係感覺冇點過咁,以為係屋企人叫,咁我有印象自己有食過,所以果啲無爭論,同佢地講返點解黎錯左唔係即時同我地講聲而係私底下加單,仲要叫左佢俾幾次我睇點菜

唔怪得知望落張單已經覺得好怪,明明有幾樣我係感覺冇點過咁,以為係屋企人叫,咁我有印象自己有食過,所以果啲無爭論,同佢地講返點解黎錯左唔係即時同我地講聲而係私底下加單,仲要叫左佢俾幾次我睇點菜紙先講件事出黎,感覺好似係諗個大話出黎解釋自己砌客人生豬肉咁⋯

屋企人見我俾錢俾咁耐,結果走左黎了解之際,個職員就拎左果個海鮮個樣黎睇,我屋企人認得有落過,結果佢話平返碟菜唔收我錢,果下本來覺得好有誠意,但走左之後就覺得係語言藝術被搵笨,我地咁少人都可以加左幾碟野,一大班人既話咪仲博大霧??尤其係加海鮮呢啲野個感覺係不好受⋯如果學佢話齋只係俾錯隔離檯既野俾我地,係咪點都即時講會更有說服力??

成件事搞到我好似賴皮唔認帳果下好肉酸,希望大家都睇單做人⋯同埋其實落單時已發現佢啲醬料食材收費以呢個格局呢個地段係好驚人,只係我覺得食材新鮮加上情懷無價!!但如果仲要「加收」咁多,我只可以講句,錢唔係咁賺⋯
2020-11-03
2020-01-05 2208 瀏覽
今晚與友人點花彫醉雞窩,味道不錯,加了多次湯水,湯味也沒有淡,另加上黃油雞,雞味濃郁!湯味更甜,炸魚皮,很脆口及微暖,好正!粟米很甜,蠔也不錯,鮮甜,最正是炭爐邊爐及用瓦煲,炭火温均勻,瓦煲保温,美國肥牛就有D失水準,肉較韌,另小籠包及鬼馬油炸鬼味道也不錯,食後難忘!
2020-01-04
$300 (宵夜)
  • 花彫醉雞窩
  • 炸魚皮
2019-12-30 1868 瀏覽
友人推薦這間風味十足的炭爐打邊爐餐館,淨係個炭爐已夠吸引,好想試!朋友仲話食物都好得,仲專誠訂定兩個不同湯底,一個係油鴨髀鍋,另一個係牛腩鍋。兩個都好好味,但油鴨髀鍋就會較咸!食物方面,大部分都中上水準,蝦仲要生猛嘅,最推介墨汁墨魚滑、手打墨魚滑同手打鮮蝦滑。三式油炸鬼都好好味!👍🏼👍🏼👍🏼羊肉片好有羊味👍🏼花彫雞片就唔夠花彫酒味,否則會更好!本地手切牛肉、鮮滑牛肉同豬潤就一般嚮鈴卷就好油,我唔敢食!😆酒水方面,價錢公道,可以好放心盡情叫啤酒汽水。整體來說,風味加食物都有80分,係值得一試嘅,最重要係服務一流,阿叔阿姨都好Nice好Helpful!!!令人食得好舒服!👍🏼👍🏼👍🏼

羊肉片好有羊味👍🏼

花彫雞片就唔夠花彫酒味,否則會更好!

本地手切牛肉、鮮滑牛肉同豬潤就一般

嚮鈴卷就好油,我唔敢食!😆

酒水方面,價錢公道,可以好放心盡情叫啤酒汽水。

2019-12-29
  • 墨汁墨魚滑
  • 手打墨魚滑
  • 手打鮮蝦滑
  • 生蝦
2019-11-07 3404 瀏覽
講就講左幾年,今次係第一次食炭爐火鍋,又幾過癮嘅,襯天氣涼涼地可以試一次。炭爐邊爐買少見少,事前無資料搜集,純粹知道呢間近近地就揀呢度。金和記位於九江街,即日打黎訂枱都有位,訂枱時講明炭爐啊(電磁爐我諗唔洗訂,哈)炭爐區都是室內,門口以膠布遮蓋一半,雖然店內抽風ok嘅,但一班人幾個爐,難免會有啲侷促。餐廳冇咩裝潢可言,用較矮小細枱櫈,地方企理乾淨,難得店員招呼幾好。金和記以炭爐作為賣點,湯底有超過15款,比較常見嘅豬骨鍋、牛腩鍋、沙嗲鍋、辣雞鍋等,亦有花雕醉雞鍋、螺頭鍋、鯇魚鍋,定價$68-128,炭爐需加$25。海鮮有鮑魚、蟶子、蝦蟹、蠔等,此外亦有唔少餐前小食、炸物,送酒吹水專用。仲有比較少見嘅配料好似牛鞭、牛波子……咁。火鍋配料選擇多,同一般火鍋店收費差唔多,手切牛、黑豚肉、丸、餃、滑類、蔬菜等。一行四人人均消費290蚊左右。醬油 $10/位前菜 $10炭爐豬骨鍋 $113點單後,店員就會上炭爐,待炭燒紅。炭火火力頗猛,中途只係加過一次炭鍋底有幾件豬骨,粟米、大量蘿蔔,湯頭頗重胡椒味,不會太鹹,蘿蔔薄身快熟,完全無渣。沙律韭菜角 $45炸魚皮 $45本地手切牛肉 $148手切牛質

一行四人人均消費290蚊左右。
醬油 $10/位
前菜 $10

炭爐豬骨鍋 $113

沙律韭菜角 $45
炸魚皮 $45

本地手切牛肉 $148
手切牛質素唔錯,入口滑嫩,肉味幾濃。

手打鮮蝦滑 $98
蝦滑幾大份,口感彈牙。
自製芝心墨魚丸 $98
一份8粒,面頭有蟹籽,芝士有流心效果,墨魚丸都彈牙。

珊瑚蚌 $98

豆苗 $45
油麥菜 $36
秀珍菇 $28
鮮枝竹 $38

蔬菜類就幾抵點,而且份量多。

雖然呢度環境一般般啦,消費又未去到話性價比高,但偶然試下啲咁地道嘅野,又幾有趣。當日天氣唔算話好涼,始終係室內,都會有少少侷,遲下涼啲應該會舒服啲。
2019-01-31 2843 瀏覽
上次行過聞到香噴噴已經好想食聽人講話炭爐打邊爐好正好幸福啊今日,Family day dinner 特登打電話去book枱,嘻嘻第一次食炭爐既邊爐🥰🥰一黎到簡左個湯底先~簡系簡豬骨鍋等啊等啊~炭爐系慢熱d ga la 但系又別具風味bor🤤 安格斯肥牛,2百幾蚊一碟 ,得十片左右,價錢感覺偏貴啊~但系好好味,入口要溶咁🥺🥺 叫一碟過下口癮帆立貝柱 又幾新鮮哦~一人都有兩粒每次打邊爐都要點手打肉丸,最鐘意就系牛丸,豬肉丸同埋墨魚丸 ,超彈牙🤤🤤🤤百牛柏葉 超爽脆啊❤️❤️三色油炸鬼~呢款小食我都系第一次食,系油炸鬼加淩魚肉,呢個配搭幾盞鬼👻噢~屋企人話一定要點既鵝腸~終要叫兩碟天啊我吾食內臟咖,但系見佢地食籌津津有味,我忍吾住試左一條鵝腸,原來又幾有口感蝦滑分量好多好正啊打邊爐又點少得響鈴啊😂要食下菜下下火先 再加番兩個烏冬☺️咁就飽飽嚕
上次行過聞到香噴噴已經好想食

三色油炸鬼
鵝腸
蝦滑
2018-12-17 2528 瀏覽
星期五晚上,我哋一行七人,相约食生日飯+ 做冬. 朋友話呢間火鍋係食炭爐火鍋, 所以比較有風味 原本,我們book了張炭爐七人抬。可惜張枱太細,我哋覺得太逼,所以我哋決定改去食電磁爐。我哋叫咗二個湯底一個豬骨煲 : 豬骨煲比較足料 有三嚿大豬骨, 粟米仲有, 大量蔥. 成為98元。 因為用豬骨淆製湯底比較鮮甜 食落都幾好味醉雞煲: 首先佢會用酒煮滾咗然後加水再落半隻雞 落個煲度 酒味很濃 雞很鮮嫩, 好補身,好味.特別推介. 呢度嘅響鈴38元一份,仲要係大大份,而且仲要即炸,根本唔需要放入去 嗰爐,就可以即食好味到不得了!豬面豬登非常之嫩滑 呢度選了,新鮮所以好似每一樣嘢都好好食手切牛肉, 我哋差唔多等咗成半個鐘,先有呢碟手切牛肉, 朋友話今次嘅手切牛肉比較切得薄,所以口感麻麻,但係我又覺得都幾好食呀,因為夠新鮮!鵝腸 呢啲肥鵝腸好多肥膏 又爽又好味推介呢個花雕牛肉,牛肉加 玫瑰路好入味我哋總共encore 咗兩次,好味
星期五晚上,我哋一行七人,相约食生日飯+ 做冬.

豬面豬登非常之嫩滑 呢度選了,新鮮所以好似每一樣嘢都好好食

鵝腸 呢啲肥鵝腸好多肥膏 又爽又好味

2018-11-21 1920 瀏覽
作為年輕一代,打邊爐用gas爐而經少,而呢度用炭爐,更係前所未有既體驗炭爐、瓦煲、深水埗,已經係一個香港特式既風味打邊爐對細佬我黎講,食咩都唔係太重要,最重要係人同氣氛,呢個環境,完全唔怕,就做自己食吧醉雞鍋係呀姐推薦,係無介紹錯,好足料,花雕味重,放定d蘿蔔最後索晒味,超正其他料都不過不失,勝左d野新鮮,點都唔會差得去邊原本要碟美國牛,諗住平平地算,點個呀姐介紹隻本地手切牛,貴少少,雖知本地牛係唔錯,但今次呢d的確係幾滑,仲幾重肉味,高過預期炭爐火力都幾強,由頭到尾都唔洗換,火力都無咩減弱,臨尾仲有呀姐表演單手拎走個爐,所以話呢度d呀姐都好有料整體黎講,以街坊風味既炭爐火鍋,呢次體驗的確唔錯,值得一試

炭爐、瓦煲、深水埗,已經係一個香港特式既風味

其他料都不過不失,勝左d野新鮮,點都唔會差得去邊

整體黎講,以街坊風味既炭爐火鍋,呢次體驗的確唔錯,值得一試
  • 醉雞鍋
2018-09-06 2212 瀏覽
本身我很愛吃火鍋,不過自從找到了這間炭爐之後,便迷上了.夏天吃這炭爐也比較熱的,所以建議冬天吃會好點,還更有一番風味呢來讓我介紹我吃了些什麼呢...炭爐湯底 : 冬瓜瑤柱螺頭排骨鍋 $136他們這裡的炭爐湯底全都是熬出來的,味道一流!特別介紹這湯底裡的排骨全都是熬到很軟口湯底可以在煲滾後先喝一碗,才加配料吃火鍋.配料 : 1)生桶蠔 $148就是正常有五至六隻左右,平常價 $128~168.2)脆肉鯇魚 $88爽脆以又不多魚骨,還很彈牙呢!價錢也是特價來的.3)手打鮮蝦滑 $88平常我也比較愛吃墨魚滑,但今次試了鮮蝦滑,才發覺味道多一點鮮蝦味,也很不錯.彈牙之外裡面不會是粉的,所以價錢也較高出一點.4)水魷魚 $485)雲吞 $38親手包的,所以稍為需要時間等候.6)鮮滑牛肉 $55這個牛是我想推介的,因為滾得熟也依舊軟口.價錢也比較實惠,吃四碟等於一碟肥牛的價錢.雖然產地和味道實有不同,但真的值得一試我這餐也叫了兩碟來吃6)豬皮 $387)唐生菜 $36特別想說聚會的話來這裡真的可以吃到三小時呢醬油 x4 $40酸菜 x1 $10啤酒 x8 $240全單消費 $1020
本身我很愛吃火鍋,不過自從找到了這間炭爐之後,便迷上了.

來讓我介紹我吃了些什麼呢...
炭爐湯底 : 冬瓜瑤柱螺頭排骨鍋
他們這裡的炭爐湯底全都是熬出來的,味道一流!
特別介紹這湯底裡的排骨全都是熬到很軟口

湯底可以在煲滾後先喝一碗,才加配料吃火鍋.

配料 :
1)生桶蠔 $148
就是正常有五至六隻左右,平常價 $128~168.

2)脆肉鯇魚 $88
爽脆以又不多魚骨,還很彈牙呢!價錢也是特價來的.

3)手打鮮蝦滑 $88
彈牙之外裡面不會是粉的,所以價錢也較高出一點.

4)水魷魚 $48

5)雲吞 $38
親手包的,所以稍為需要時間等候.

6)鮮滑牛肉 $55
這個牛是我想推介的,因為滾得熟也依舊軟口.
價錢也比較實惠,吃四碟等於一碟肥牛的價錢.
雖然產地和味道實有不同,但真的值得一試

我這餐也叫了兩碟來吃

脆肉鯇魚
鮮滑牛肉
手打鮮蝦滑
2018-03-02 2287 瀏覽
朋友推介的炭爐火煱,被安排到在街上加桌,雖說環境一般,但也另有一番風味。點了醉雞湯底(花雕酒),湯底很多藥材,酒味濃郁,既保身,又暖身。還未開始放其他食物前,不怕酒味濃,不妨試喝幾口。其中特別推介的是:炸魚皮。雖然不是剛炸好的,但儲存做得十分好,吃起來特別脆!建議盡快享用,放久了還是會變普通。桂花蚌也十分新鮮,涮久了還是嚼勁十足。手切肥牛厚薄適中,涮一下有半生熟的口感。手打墨魚滑份量十足,就連蟹子都不偷工減料。總結:湯底已贏!要再次光顧!
朋友推介的炭爐火煱,
被安排到在街上加桌,
雖說環境一般,
但也另有一番風味。

點了醉雞湯底(花雕酒),
湯底很多藥材,
酒味濃郁,
既保身,又暖身。
還未開始放其他食物前,
不怕酒味濃,不妨試喝幾口。

其中特別推介的是:
炸魚皮。
雖然不是剛炸好的,
但儲存做得十分好,
吃起來特別脆!
建議盡快享用,
放久了還是會變普通。

桂花蚌也十分新鮮,
涮久了還是嚼勁十足。
手切肥牛厚薄適中,
涮一下有半生熟的口感。
手打墨魚滑份量十足,
就連蟹子都不偷工減料。

總結:
湯底已贏!
要再次光顧!
2018-02-28
2018-02-21 1425 瀏覽
第一次品嚐炭爐火鍋, 嗰日食嘅時候天氣得嗰九度,食火鍋正好取暖。現場都爆滿!炭爐係明火,不但坐埋響爐,特別亂笠笠;食起來更覺惹味!嗰日點了鮑魚、蟶子及海蝦(海鮮要提前訂),另外仲有花雕牛肉、本地手切牛肉、生蠔、魚片頭、炸油炸鬼、脆骨腩、及蔬菜等!基本上,除手切牛肉麻麻哋外,其他食物都不俗;不過經炭爐炮製,好似將食物提鮮,令好味指數增加。當晚共五個大人,由有飲啤酒(都有𢦓十幾枝),埋單一人約三百多元,相當抵食!

2017-11-17 2968 瀏覽
炭爐瓦煲打邊爐,已經係最大吸引點。香港無乜幾間卦!環境:喺得深水埗你都大概知咩樣,因為炭爐,要用矮檯矮凳,唔算舒服但係可以接受,洗手間唔係座廁,朋友接受唔到。服務:得一兩個阿姐處理10檯落單上菜上野飲加炭加湯,所以要叫多一兩次係必須的。湯底:我哋要咗螺頭冬瓜,上檯見煲裡面有乾螺頭+排骨+冬瓜+紅棗,放食物之前飲一碗,似老火湯都啱口味。食物:因為湯底夠味,只要食物新鮮就得!手切牛肉肉味唔濃無驚喜但OK、手打四寶丸:得,南非鮑魚新鮮,上檯仲識郁、游水中蝦生猛、其他蔬菜類都係正常。飲品:見好多人飲藍妹,同深水埗地嘅形象超夾,樽裝可樂夠凍,可以自帶酒水。埋單一人唔駛300。BTW,炭爐唯一嘅敝處:無得較大細火囉!
2017-11-15
2017-10-26 2561 瀏覽
親天氣涼涼地,係時候去邊邊佢,搵間特色小小嘅炭爐試吓,一坐低張枱都幾得意就返個炭爐高度,一坐低就叫咗個翠玉瓜螺頭湯底,味道清清地不過不失,然後加湯開始打邊爐,由於我們只有兩個人嘅關係所以都唔係叫咗好多野,喜歡食牛的朋友真係可以唔使叫味道非常一般,田雞同鮑魚幾好非常新鮮,三色油炸鬼唔錯幾香口,廣島蠔同埋兩色滑,正正常常不過不失,總括來說,其他都是正常火鍋配料,只係炭爐較為有特色,同埋可以再凍少少先嚟就會好啲!

2017-10-25
2017-03-29 2618 瀏覽
趁天氣仲涼涼地, 出街打炭爐邊爐炭爐邊爐...感覺上個爐火溫和啲, 唔會煲燶湯底 - 冬瓜響螺排骨鍋, 湯底超認真, 完全係平日屋企老火湯的味道, 螺頭有一堆, 我食極都仲有得食,一開始先飲湯, 因為之後再加, 就只係加水餐前小食 - 即炸魚三角 - $39, 即係四海魚蛋炸魚片頭, 平時屋企自己炸仲好食響鈴卷 - $39, 雖然係餐前小食, 但我都係放湯食....比平日食的響鈴厚身, 可以浸耐少少雙滑油炸鬼 - $39火鍋配料 - 本地手切牛肉 (大) - $148, 麻麻地....肉質帶韌朋友推介滑料, 鮮蝦滑 - $78 & 墨魚滑 - $78, 同樣沒有令人失望, 咬到本身的肉 (蝦肉 / 墨魚肉)海鮮, 鮑魚 - $38/隻, 新鮮...仲識喺碟爬走去枱面, 肉厚而且好甜, 蝦 - 一般...部份識郁, 部份唔識郁, 蟶子 - 好甜*海鮮要預留, 鮑魚抵食之餘水準亦唔錯*枱面同坐椅高度不成正比, 會有啲辛苦*訂人數有更改, 所以朋友打去通知, 去到店舖時被店員責罵😰😰
趁天氣仲涼涼地, 出街打炭爐邊爐

炭爐邊爐...感覺上個爐火溫和啲, 唔會煲燶

一開始先飲湯, 因為之後再加, 就只係加水
冬瓜響螺排骨鍋
餐前小食 -

雙滑油炸鬼 - $39
響鈴卷
火鍋配料 -

*海鮮要預留, 鮑魚抵食之餘水準亦唔錯
鮑魚
*枱面同坐椅高度不成正比, 會有啲辛苦

冬瓜響螺排骨鍋
響鈴卷