餐廳: 金公館 (康怡廣場北座)
資訊:

2019-07-01 824 瀏覽
茗茶叫咗香片 茶超級苦澀 香味不足 好彩有提供熱水 可以溝淡 最尾變成熱水好過叫咗三個餸酸菜魚:一上黎就聞到陣味怪怪的 好腥 一食 湯底唔鮮 調味不足 魚肉梅多骨 雪味好重 好彩份量不多 如果唔係真係要浪費食物 實在罪過 一放上黎幾分鐘已經d油結面 令人失去食慾 蒸蛋白:汁太多似鼻涕 蒸過龍 唔滑津白:一般 沒有什麼特別見咁多個Lam lam脷所以一試 好失望 好耐未食過咁差既食店食晚市算多人 服務可以 不過身為一間食店 食物質素才最重要失望指數四顆星
叫咗三個餸
蒸蛋白:汁太多似鼻涕 蒸過龍 唔滑
津白:一般 沒有什麼特別
食晚市算多人 服務可以 不過身為一間食店 食物質素才最重要
失望指數四顆星
2019-06-15 1105 瀏覽
同屋企人食晚餐又唔知食咩,行到康怡本身想食中餐酒樓,但好多人,所以入左隔離金公館食。叫左個二人餐加兩個餸酸菜桂魚片酸菜味重,桂花魚算幾滑,如果辣多少少會入味啲。香蔥雞蛋豆乾粒凍食幾特別,唔會太油幾開胃。片皮鴨鴨夠瘦,睇得出係特登片左啲肥出嚟,所以皮唔油,肉都冇乜肥。有四款醬可以點,夾青瓜或者蜜瓜都唔錯。豬肺湯湯冇乜味精味,夠濃,但係豬肺得一細件,略嫌有啲少。通菜Xo醬雞粒秋葵秋葵意外地好好食,幾夠入味,一下就夾哂。通菜就普通煮法,都好食。仲有個塞螃蟹,有幾多蟹絲同帶子,蛋白都整得幾滑。埋單4個人差唔多1000,食物質素幾高,但係價錢相對較貴。

叫左個二人餐加兩個餸

酸菜桂魚片
酸菜味重,桂花魚算幾滑,如果辣多少少會入味啲。

香蔥雞蛋豆乾粒
凍食幾特別,唔會太油幾開胃。

豬肺湯
湯冇乜味精味,夠濃,但係豬肺得一細件,略嫌有啲少。

通菜
Xo醬雞粒秋葵
秋葵意外地好好食,幾夠入味,一下就夾哂。
通菜就普通煮法,都好食。

仲有個塞螃蟹,有幾多蟹絲同帶子,蛋白都整得幾滑。

埋單4個人差唔多1000,食物質素幾高,但係價錢相對較貴。
2019-05-12 1195 瀏覽
今晚同屋企人兩個黎食呢到既二人套餐。四百幾蚊有齊頭盤、飯、餸、湯同甜品,仲有北京烤鴨,好抵食!北京烤鴨有四種調味醬,甜既鹹既都有,幾特別😆兩款餸分別係宮保雞丁(可以走辣)同涼瓜炒肉碎,都好好食!兩個人真係食唔哂咁多,所以最後決定打包。😁
北京烤鴨有四種調味醬,甜既鹹既都有,幾特別😆

兩款餸分別係宮保雞丁(可以走辣)同涼瓜炒肉碎,都好好食!

兩個人真係食唔哂咁多,所以最後決定打包。😁
我早兩日打電話去訂了一張五人枱慶祝母親節。訂了12:30pm. 接電的人雖然說唔太標準的廣東話,但我也明白我的預約是沒有問題,還給了我預約編號。昨天也有打電話來跟我confirm booking. 雖然她有提及我們來到可能要等一陣子,但也沒有想過那麼離譜!今天我們等了差不多一個小時!😡😡😡😡😡其間那大帶位大媽有offer過兩張枱比我。一張只是四人枱。當然我們沒有要,然後又offer另一臨時搭出來放在門口的位。我們當然也拒絕了!我跟她說我們是訂了枱的,她說:我們大枱不多...她根本不明白"預約"的意思,根本沒有資格收booking 及帶位!你們接受了我的預約,就應該準時比張枱我們。做唔到的話,預約有什麼意思呀?! 😡😡😡😡我從來沒有試過咁嬲!個帶位大媽仲要同其他等位既人話比張兩張枱我哋都唔要!呢d係乜嘢service 呀? 跟著仲有個多事龫既大媽撘嗲!不知所謂的食肆!D嘢幾好食都無用!那位帶位大媽只會拖累佢哋嘅生意!我們一定唔會再嚟,除非炒咗個大媽!😡😡😡
我從來沒有試過咁嬲!
2019-05-05
60 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節
2019-05-05 890 瀏覽
禮拜日當然係一家人飲茶嘅日子,今次我地就揀左呢間係商場入面既酒樓。小籠包肉汁飽滿,但係個皮就比較厚。蜜汁叉燒包入面有好多餡。燒賣則比較實心,比平時嗰啲硬。蝦餃個皮好薄,蝦都幾新鮮。蘿蔔糕煎得好香,口感上食得出有切絲嘅蘿蔔,好正。鮮蝦春卷炸得幾脆,但係感覺比較淡。山竹牛肉球唔會太實,有肉汁,都唔錯。棉花雞啲雞好冧好滑,好好食。反而底下啲魚肚吸收哂啲油,有啲肥膩。最後北菇滑雞飯啲雞都一樣好滑,飯蒸得好乾身,再加上豉油,十分不錯。值得一提嘅係呢度啲服務十分好,店員好有禮貌,會周不時主動同你換碟,追單既時候會真係有答覆比你,唔會冇左件事。整體而言今餐都係滿意既一餐。

小籠包肉汁飽滿,但係個皮就比較厚。蜜汁叉燒包入面有好多餡。

燒賣則比較實心,比平時嗰啲硬。
燒賣皇
蝦餃個皮好薄,蝦都幾新鮮。
蝦餃
蘿蔔糕煎得好香,口感上食得出有切絲嘅蘿蔔,好正。
蘿蔔糕
鮮蝦春卷炸得幾脆,但係感覺比較淡。
鮮蝦春卷
山竹牛肉球唔會太實,有肉汁,都唔錯。
山竹牛肉球
棉花雞
北菇滑雞飯

整體而言今餐都係滿意既一餐。
2019-02-12 739 瀏覽
呢日又同老公去完超市買完嘢,便四圍逛逛有咩好嘢食,行吓行行見到這家餐廳,門外也有些人在等候晚市,所以也帶著期待的心情試一試。環境非常光猛,座位間也間了一格格,可以靜靜地享用食物,坐得亦十分舒服。我們一邊喝著茶,一邊在慢慢的點菜。老公真的很貼心,先點了一杯 豆漿 給我,大大杯唔太甜。百合腰果炒桂花蚌帶子整碟菜算炒得乾身,所以不論是腰果和豆角咬起來很爽脆,而帶子暖暖的腍腍的很甜美。蒽花瑤柱蛋白炒飯落咗不少的蔥花,吃起來很香口,加上瑤柱和蛋白清清地,吃完一口又一口,不停翻添。鮮茄炒滑蛋一邊食著清清地的炒飯,也要有碟酸味味的配搭著。蛋炒得很滑身,一點也不覺得老,加上蕃茄的酸甜味,格外開胃。擂沙湯丸老公知道我超喜歡甜品,便點了這個湯丸。每件都係細細粒,咬落好綿身,食到 lam lam 脷。

我們一邊喝著茶,一邊在慢慢的點菜。

老公真的很貼心,先點了一杯 豆漿 給我,大大杯唔太甜。

百合腰果炒桂花蚌帶子

蒽花瑤柱蛋白炒飯

鮮茄炒滑蛋
一邊食著清清地的炒飯,也要有碟酸味味的配搭著。
蛋炒得很滑身,一點也不覺得老,加上蕃茄的酸甜味,格外開胃。

擂沙湯丸
老公知道我超喜歡甜品,便點了這個湯丸。
每件都係細細粒,咬落好綿身,食到 lam lam 脷。
2018-10-06
10 分鐘 (堂食)
2019-02-05 660 瀏覽
年廿九提早食團年飯裝修好特別呀! 同老人家食團年飯啱晒氣氛!先黎招牌菜- 片皮鴨好脆呀有4個醬- 傳統甜醬, 桂花糖漿, 日式胡麻醬, 酸甜醬都係傳統醬最好食鼓油皇煎大蝦咸左少少啫冬菇好大粒, 蠔豉好甘甜, 豬俐夠冧, 髮菜索曬啲汁飽魚呀! 好 煙韌! 花膠真係好麻麻, 薄過紙, 一啲膠質都冇好豐富一邊飲羹一邊咬下萵筍粒同蝦仁好辣呀! 不過幾好飲桂花魚片好多呀! 不過有啲仲有魚鱗啲菜好老... 又有少少沙呢...呢個飯夠晒香, 有蝦子, 櫻花蝦, 蝦米, 蝦乾, 第五係蛋?!蝦油?!紅棗糕, 紅棗味剛好, 唔會太甜另外, 檯頭嘅麻辣花生好好食呀
年廿九提早食團年飯
裝修好特別呀! 同老人家食團年飯啱晒氣氛!
先黎招牌菜- 片皮鴨
好脆呀
有4個醬- 傳統甜醬, 桂花糖漿, 日式胡麻醬, 酸甜醬
都係傳統醬最好食

乾燒大明蝦
鼓油皇煎大蝦
咸左少少啫
發財好市大利
冬菇好大粒, 蠔豉好甘甜, 豬俐夠冧, 髮菜索曬啲汁

碧綠花膠伴鮑魚
好豐富
竹笙海皇羹
一邊飲羹一邊咬下萵筍粒同蝦仁
老罎子酸菜魚
好辣呀! 不過幾好飲
桂花魚片好多呀! 不過有啲仲有魚鱗

上湯豆苗
啲菜好老... 又有少少沙呢...
五代同堂炒飯
步步高陞
紅棗糕, 紅棗味剛好, 唔會太甜
另外, 檯頭嘅麻辣花生好好食呀
2019-02-03
慶祝紀念
團年飯
片皮鴨
In view of the relatively new Chinese Restaurant opened in Kornhill, we decided to give it a try. There are lots of people waiting at around 8:00, we took the tickets from the ticket machine and then wait and wait. After 20:20, people got less since many did not want to wait and so they left. We waited and waited, seeing there are lots of empty tables inside. The receptionist (via the machine) called a few numbers of 2-ppl table but no one answered since most have left, it should then be our turn but she suddenly changed to call a 3-ppl table who came later than us. What logic is that? If you are all along calling 2-ppl table and the ones before us all left, why you stopped right before our turn and gave the table to 3 ppl? Such service is really bad and unreasonable.
The food is so so and slightly over-priced, but the service is bad.
2019-01-12
30 分鐘 (堂食)
2019-01-15 523 瀏覽
此店開了一段日子了, 不過同事們都未曾有機會試過, 於是相約一起午餐!因為訂了枱, 五人來到不用等位, 直接被帶入了一間尾房, 非常隱密, 一房只放一枱, 私人度極高! 而房間內有服務鐘, 不怕被待應門冷落了.這店主打是京、川、滬的菜色. 吃慣了廣東點心或小炒, 在這裡亦有些廣東的可以揀選. 不愁應付不同口味的人.午市孖寶我們點了兩款上湯浸皇帝菜配雞湯龍抄手 五代同堂炒飯配京滷鴨舌 皇帝菜非人人啱吃, 剛巧同枱的都愛, 不用多說. 炒手多數紅油, 清湯卻是第一次. 沒什麼特別.炒飯炒得很乾身亦不油, 不知什麼是五代, 只知有蝦肉, 蝦米, 蝦子及蛋在來, 香口野味, 吃完必添之選! 鴨舌夠入味.烤北京填鴨半隻 (跟摩摩皮, 醬料及配菜) 這款烤填鴨個人應為好吃過北京樓的. 或是因為片出來的皮肉分明. 而且配菜上有哈密瓜亦增加了新鮮慼. 醬料亦有多種選擇, 初試麻醬及桂花醬, 原來味道都很夾.青椒清香鱸魚 鱸魚片又滑又嫩, 浸在微酸辣的湯真的很開胃, 剛好中和了鴨的油膩感. 嫌不夠辣度的可把青及紅椒粒也吃下!蒜泥白玉 賣相很好的一道菜, 中間白色的是生蒜泥, 比一般的白及cream

午市孖寶我們點了兩款
上湯浸皇帝菜配雞湯龍抄手

五代同堂炒飯配京滷鴨舌

烤北京填鴨半隻 (跟摩摩皮, 醬料及配菜)

青椒清香鱸魚

蒜泥白玉

賣相很好的一道菜, 中間白色的是生蒜泥, 比一般的白及creamy, 不知師傅如果調制出來. 肉及青瓜夠薄, 我口味較重夾了很多蒜泥一口吃下, 正!

四川擔擔麵

這個吃起來很正宗, 應該是少有可找到的味道了, 憶起兒時吃上海菜的味道! 份量增加一點會更好~

整體來說各款菜式味道不錯, 而且服務亦到位, 侍應態度很好. 值得推介!
2019-01-04
  • 烤北京填鴨
  • 五代同堂炒飯
  • 四川擔擔麵
Went with a small group of 3 for peking duck because they offer smaller portions to cater to smaller groups. The peking duck came with 4 sauces (this is unusual) and small dishes of veggies to include in the wrap. They also offer a generous amount of wraps so we didn't need to order more. The duck was pretty good, I would definitely come back for peking duck. The second course (duck with lettuce wrap) took more than 30 mins to come despite following up twice. It was a bit greasy but otherwise, it was good. We also ordered the four season beans - that wasn't good. I wouldn't order that dish again. Service was good but they should learn to update their customers regarding the status of a dish so we don't have to keep following up. To be honest, they probably didn't update us because they don't want us to cancel a dish since they clearly forgot to put in the order (the lettuce dish didn't take that long last time)
這天過海聽音樂會,便想不如順度去康怡逛逛Aeon及覓食。找到這間金公館,剛好有一陣子沒吃過中菜,便決定選這間。等位期間還可以看到師傅在弄片皮鴨,很吸引呢。這裡環境不錯,座位算是寬闊舒適。餐具也很有質感。椒鹽豆腐粒 $52夠香口的小吃,外層鬆脆内裡軟滑,加上不多不少的椒鹽,惹味而不過鹹,一口一粒叫人欲罷不能。雞絲粉皮 $62很香麻醬味,味道不錯但略嫌醬汁太稠。紅油龍抄手 $48聞到香吃到辣,而且有啖啖蒜味醋香,雲吞皮夠薄,餡料也飽滿,有點不夠喉。四川擔擔麵 $42比起平常麻香較重的擔擔麵,這碗明顯更著重辣這方面,湯的味香辣而不嗆喉。麵的份量不算少,而且口感順滑有彈性,掛湯度很好。靈芝菇炒萵筍絲 $78來一碟清清的萵筍絲,口感爽脆夠fresh,沒太多調味感覺更健康,配搭靈芝菇也很不錯呢。鳳梨咕嚕肉 $88肉的份量不少,咬下去脆脆的又不會覺得只吃要脆漿,而且內裡的肉肥瘦適中又夠軟稔。除了肉外,配菜還有鮮菠蘿、洋蔥、三色椒、酸蕎頭和提子乾,味道帶鮮甜加酸味,吃多件也不會覺得膩。荔枝桂花糕 $33真的好一陣沒吃到覺得不錯的桂花糕,這個的凝固度剛好,不會太實又不會太軟散,入口啖啖桂花香夾著荔枝的甜

這天過海聽音樂會,便想不如順度去康怡逛逛Aeon及覓食。

找到這間金公館,剛好有一陣子沒吃過中菜,便決定選這間。

等位期間還可以看到師傅在弄片皮鴨,很吸引呢。

這裡環境不錯,座位算是寬闊舒適。

餐具也很有質感。

椒鹽豆腐粒 $52

雞絲粉皮 $62
很香麻醬味,味道不錯但略嫌醬汁太稠。

紅油龍抄手 $48

四川擔擔麵 $42

麵的份量不算少,而且口感順滑有彈性,掛湯度很好。

靈芝菇炒萵筍絲 $78

鳳梨咕嚕肉 $88

荔枝桂花糕 $33
真的好一陣沒吃到覺得不錯的桂花糕,這個的凝固度剛好,不會太實又不會太軟散,入口啖啖桂花香夾著荔枝的甜,而甜度亦適中。

水準不錯,價錢也合理,再過去那邊時可以再去。

2018-12-17 789 瀏覽
有一段時間沒有到太古行街, 今天來到發現多了一間京菜餐廳, 裝修新淨應該係開業不久, 在門口看了餐牌, 十五十六想試 門口侍應態度一直好殷勤, 於是決定一試, 由於正值晚飯時間 客人比較多 ,侍應開頭安排了廚房門口的位置, 同行朋友示意不喜歡廚房門口位置, 侍應態度非常好 說有一張枱客人正在埋單, 會稍後安排我們換位。 整餐飯 有服務態度都食物質素都非常滿意。
南瓜肉絲炆米線
烤北京填鴨
荔枝桂花糕
2018-12-16
南瓜肉絲炆米線
烤北京填鴨
荔枝桂花糕
2018-12-15 378 瀏覽
金公館開喺康怡廣場三樓 地下搭Lift 直上唔難揾。京川粤菜都有齊有辣有唔辣,幾適合一家大細餐廳有卡位坐得幾舒服北京片皮鴨 味道都算幾好,仲有好多配料同醬料,鴨肉點芝麻醬同桂花糖比較有新意雞湯雲呑個湯同啲雲呑都幾正,毫不起眼嘅普通菜式不過味道幾好竹笙菜膽湯 呢個用上高湯做湯底,配上竹笙菜膽係好食嘅西湖牛肉羹 味道都唔錯,值得一讚呢度嘅湯都係好夠熱另外食咗啲炸饅頭同葱油餅,都炸得幾脆又唔會好油啲嘢整體都算好食,而且餐牌選擇嘅嘢食好多,嚟多幾次都有新鮮感
金公館開喺康怡廣場三樓 地下搭Lift 直上唔難揾。
京川粤菜都有齊有辣有唔辣,幾適合一家大細

餐廳有卡位坐得幾舒服

北京片皮鴨
味道都算幾好,仲有好多配料同醬料,
鴨肉點芝麻醬同桂花糖比較有新意

雞湯雲呑
個湯同啲雲呑都幾正,
毫不起眼嘅普通菜式不過味道幾好

竹笙菜膽湯
呢個用上高湯做湯底,配上竹笙菜膽係好食嘅

西湖牛肉羹
味道都唔錯,值得一讚呢度嘅湯都係好夠熱

另外食咗啲炸饅頭同葱油餅,
都炸得幾脆又唔會好油

啲嘢整體都算好食,而且餐牌選擇嘅嘢食好多,
嚟多幾次都有新鮮感
2018-12-14 375 瀏覽
今日來同屋企人來太古買野,發現原來好耐冇嚟過的康怡廣場已經改頭換面變成食肆,於是我地就揀左系金公館飲茶食點心。點心種類繁多,我地揀左,金公館鮮蝦餃皇皮薄餡靚,蝦肉豐富結實,好味!香煎墨魚餅煎的很香,咬落去很彈牙,仔仔很喜歡!皮蛋瘦肉粥粥底都煲得夠火喉頗綿。天氣凍食碗粥就最適合!招牌口水雞 (例牌)份量都算多,個辣油帶點麻辣,辣得很開胃惹味,食完成身䁔曬!雞絲粉皮粉皮晶瑩通透挺彈牙。麻醬味道夠濃夠結身,拌青瓜絲食味道一流!雞湯小籠包皮薄餡靚,內餡包滿肉汁,咬落去爆汁嗰下勁正!沙律雲吞盞驚喜之作,仔仔勁鍾意。上面係雜果沙律,下面係脆卜卜雲吞皮,大人細路都鍾意。蛋白杏仁茶 $36天氣凍叫左哩個潤返下。很香杏仁味,蛋白一舊舊,食落去感覺有滋潤又美顏。茶位$12/head哩度環境優美,點心出色,大家都食得很開心!

點心種類繁多,我地揀左,

金公館鮮蝦餃皇
皮薄餡靚,蝦肉豐富結實,好味!

香煎墨魚餅
煎的很香,咬落去很彈牙,仔仔很喜歡!

皮蛋瘦肉粥
粥底都煲得夠火喉頗綿。天氣凍食碗粥就最適合!

招牌口水雞 (例牌)
份量都算多,個辣油帶點麻辣,辣得很開胃惹味,食完成身䁔曬!

雞絲粉皮

雞湯小籠包
皮薄餡靚,內餡包滿肉汁,咬落去爆汁嗰下勁正!

沙律雲吞盞

蛋白杏仁茶 $36

茶位$12/head

哩度環境優美,點心出色,大家都食得很開心!
  • 招牌口水雞
  • 金公館蝦餃皇
  • 雞湯小籠包
  • 沙律雲吞盞
2018-12-14 392 瀏覽
星期六的下午二點幾,行經金公館 lunch都未食,來個下午茶吧~ 呢度是食京菜為主,大大個京劇造型係門口~ 裝修好新式,唔會老老土土咁~ 枱椅都好闊大,坐得好舒服~ 飲茶既器具,上菜就碟都係一套架,幾有心思 好少可飲茶都有埋公筷提供呀~ 本黎打算叫點心拼盤,竟然無得供應~@@ 咁唯有散叫啦~ 蝦餃係飲茶必食的吧 就連唔愛食蝦的女女都愛食蝦餃~好奇怪 水準還可以,皮還算煙韌,唔係淋PAT PAT 燒賣也是必點的項目 燒賣水準較高,唔單止皮仲有質感 個豬肉餡肥瘦適中~仲好彈牙~ 叉燒飽賣相幾靚,白雪雪,包發得好好,好軟熟~ 近年已很怕到酒樓小籠飽,因為都係失望既多 尼度既小籠飽都算有番d水準,飽入面既肉汁超級多 皮也算薄~~肉都唔係雪到死死實實個種 鳳爪是很有驚喜的,一隻隻鳳爪清晰可見,皮都唔會溶溶爛爛 更無個D 一PAT PAT 醬痴到實既嘔心感覺,入口非常清爽 最愛那個豆卜呢,簡直係點晴之作~ 這個煎墨魚餅外表很吸引呀,煎得金黃金黃的 咬落去都彈彈有口感,如果整厚少少,會更彈牙呢~ 同埋感覺油膩了少少,不過煎野通常都係咁~@@ 腸粉的話就有D失望了,睇樣都感覺到係幾咁
星期六的下午二點幾,行經金公館
lunch都未食,來個下午茶吧~

呢度是食京菜為主,大大個京劇造型係門口~
裝修好新式,唔會老老土土咁~ 枱椅都好闊大,坐得好舒服~

飲茶既器具,上菜就碟都係一套架,幾有心思
好少可飲茶都有埋公筷提供呀~

本黎打算叫點心拼盤,竟然無得供應~@@
咁唯有散叫啦~

蝦餃係飲茶必食的吧
就連唔愛食蝦的女女都愛食蝦餃~好奇怪
水準還可以,皮還算煙韌,唔係淋PAT PAT

燒賣也是必點的項目
燒賣水準較高,唔單止皮仲有質感
個豬肉餡肥瘦適中~仲好彈牙~

叉燒飽賣相幾靚,白雪雪,包發得好好,好軟熟~

近年已很怕到酒樓小籠飽,因為都係失望既多
尼度既小籠飽都算有番d水準,飽入面既肉汁超級多
皮也算薄~~肉都唔係雪到死死實實個種

鳳爪是很有驚喜的,一隻隻鳳爪清晰可見,皮都唔會溶溶爛爛
最愛那個豆卜呢,簡直係點晴之作~

這個煎墨魚餅外表很吸引呀,煎得金黃金黃的
咬落去都彈彈有口感,如果整厚少少,會更彈牙呢~
同埋感覺油膩了少少,不過煎野通常都係咁~@@

腸粉的話就有D失望了,睇樣都感覺到係幾咁厚實
粉皮一大塊,好厚的一塊皮呀~
雖然餡不太差,但整個分數就被扣了不少呢~

盅頭飯的賣相很別緻,用上了木桶盛載,整個賣相加分了不少
而且飯的份量不少,真的有整整一大碗飯呢

本黎已經話好飽的女女,見到呢個點心又馬上動起筷子了
以錦滷雲吞變奏而成的沙律雲吞盏
外型吸晴,沙律味道可口,而且仲有脆脆的雲吞增加口感
又軟又脆,又熱又凍,非常多重享受的一個點心~
小朋友非常鐘意

因為呢度無灼菜叫,於是叫左個竹笙鼎湖上素

說實在的,這個菜嘛
味道是不錯的,只是墊底的菜變成只有3-4條放在一旁
賣相真的夠奇怪
菜心數量不多 ,而且芯還是白白的, 有點顯老了。

整體而言,點心的質素不過不失
但不用排隊又坐得舒服,服務也還可以

希望下次有機會來試一試這裏的正式京菜
我最愛的 "片皮鴨" ~XD

題外話/補充資料: 飲下午茶要留意時間,眼見飲到三點幾四點都差唔多要清場~ 最好入座前先問定時間
2018-12-08
  • 燒賣