2022-08-23 996 瀏覽
今日食下午茶呢度食下午茶真係好抵食,有飯有嘢飲都係30幾蚊揀咗咖喱🍛野菜雞扒飯下午茶嘅關係,雞扒得半塊,不過醃得好入味,又唔會有雪味,而且煎得幾香,係幾好食嘅至於個咖喱汁,比起我之前食好似稀身咗少少,比較水啲,所以食起上嚟呢有少少似咖喱湯飯咁,不過味道唔差,好香日式咖喱味,又有少少辣,所以我都覺得可以接受到嘅至於杯綠茶係無糖嘅,非常健康下次嚟嘅話,我會揀全份,因為個雞扒真係幾好食,今次有少少唔夠喉
今日食下午茶

呢度食下午茶真係好抵食,有飯有嘢飲都係30幾蚊

揀咗咖喱🍛野菜雞扒飯

至於杯綠茶係無糖嘅,非常健康

2022-07-22 720 瀏覽
叫咗日式蕃茄牛肋條飯外賣,本身擔心唔係招牌咖喱會失色,但點知好好味,有驚喜!牛肋好嫩,醬汁開胃好食,好足料,賣相好睇,全部清晒。價錢合理,性價比好抵食!會再幫襯!
2022-07-21
3 分鐘 (外賣自取)
  • 日式蕃茄牛肋條飯
2021-12-09 1451 瀏覽
頭先經過聞到好大浸咖喱味,即刻忍唔住叫咗一份你試吓好唔好食,今次試咗佢個咖喱雞,我覺得佢個咖喱算係幾好食,個辣味啱啱好,嘢飲就當然飲我最愛嘅可樂,下次試埋佢嘅其他嘢。
2021-12-03 954 瀏覽
呢間鋪頭位置比較偏,經過見到 門面 好似專做咖喱飯(鋪頭名已經係🤣)。我本新都幾鍾意食咖哩飯,咁就一於入去試一試啦!入到去見到menu只有幾款飯(都係牛豬雞啦)咁我就嗌咗個咖哩牛肋條飯。 個飯一到 望落唔錯,咖哩汁偏甜同濃,有驚喜嘅係 薯仔同紅蘿蔔煮得好‘淋’!好入味😋。 再試埋個牛肋條,嘩!真係抵讚! 好嫩好淋好入味! 值得一試! 要提及嘅係 價錢都係$40-$60,lunch 嚟講 不錯不錯!
  • 咖喱牛肋條飯
2021-10-06 974 瀏覽
正在進行18/6 斷食,多數2點後先食午餐。可以避開午餐繁忙時間,唔使迫人,有時食下午茶仲慳返小小🤣🤣言歸正傳,今日行放去葵興,對野菜咖哩呢間嘢聞名已久,不過未有機會試過,之前唔係佢冇開就係唔啱時間。今日大約三點三到葵興,仲未食飯,一於試吓佢。由於唔係飯市時間,唔使等位。環境就真係可以不提。落完prefer, 等左5-10分鐘店員拎埋來。我叫左咖哩牛肋條飯。一睇份飯量偏小,薯仔有5-6塊,牛肋6-8塊咁上下。老實食完有小小唔飽😓 味道方面,日式咖哩甜係預左,好在唔過份,亦唔會甜到好唔舒服。汁係比較流質。牛肋夠淋唔散,都入味。薯仔夠淋,入味唔會溶晒。總體10分滿分會畀7分。
咖哩牛肋條飯
咖哩牛肋條飯
2021-08-09 1187 瀏覽
近葵興站, A出口前面商戶, 地下,超方便。到站致電先落單, 行到去現金付款, 唔洗等時間剛好, 回到公司食, 仲夠熱。 牛肉味同咖喱味都剛好, 餸夠多。 配送凍綠茶。下午12:45到, 門口已經坐兩枱客人, 如果堂食提早霸位。門口及電子餐牌

近葵興站, A出口前面商戶, 地下,超方便。
牛肉味同咖喱味都剛好, 餸夠多。
配送凍綠茶。
咖喱牛柳飯

門口及電子餐牌
2021-08-09
外賣自取
咖喱牛柳飯
  • 野菜咖喱牛柳飯
2021-07-19 1611 瀏覽
#野菜咖喱事務所 💛今次講嘅係位於葵興葵涌中心商場地下嘅黃店💛💛野菜咖喱事務所🍛 留意返 店舖得兩張枱係堂食㗎咋‼️所以小編見大部分人係外賣😚但小編嗰一日就係堂食🤪🤪 環境都倘算舒適 幾開揚✨✨仲要有種街坊人情味🥰不過可能隔離會有啲水泥放佐係到 但唔會影響食慾㗎☺️☺️而店員方面都好好人 唔知點解會有種親切感💛落單去到送餐都好快手👅👅好快可以餵飽肚餓嘅男小編同女小編😽😽野菜咖喱蜜糖雞扒飯 $32💰(8.5/10)送到過嚟嘅時候 小編嚇咗一跳😚🙈因為份量真係好大😋😋仲要好香嘅咖喱味💛💛小編即刻食咗一啖👅咖喱汁好香好濃🥰🥰 係真係會食到好惹味 會係咁一啖有一啖配飯食落肚⚜️ 不經不覺就食咗好多飯落肚✨✨而且值得一提嘅係店舖係用珍珠米‼️‼️覺得呢度好有心 唔會因為慳而用啲唔好食嘅米😋😋 而且個飯煮得啱啱好唔會太水或者太硬☺️☺️飯上面仲會有啲飯素🥰🥰撈埋一齊真係好好食🤍🤍 而蜜糖雞扒方面 啲雞唔會好鞋 仲好滑🙈🙈 因為加咗蜜糖嘅關係 所以啲雞甜甜地 覺得啲雞真係好好食好易入口😚😚❤️小編真係好鍾意食🔥🔥整體來講 用呢個價錢食到呢個質素嘅飯 小編覺得抵到爛😽😽😽大家快啲去食‼️日式蕃茄牛肋條飯 $38💰 (7

#野菜咖喱事務所 💛

野菜咖喱蜜糖雞扒飯 $32💰(8.5/10)

日式蕃茄牛肋條飯 $38💰 (7 / 10)
送到過嚟又係嘩一聲👅聞到好香嘅蕃茄味 而且份量一樣咁大碟 ✨✨蕃茄汁方面唔會太晞 都食到好香嘅蕃茄味😚😚酸酸甜甜咁🤪但係小編建議個汁可以再杰身少少🤏🏻 咁樣就可以更上一層樓 而牛肋條方面🐮 完全唔鞋 又唔會好韌 ‼️小編仲覺得幾滑身 仲會有彈性👅👅 份量都唔少 以下午茶呢個價錢嚟講 小編覺得唔錯😚

日式薯仔炆豬軟骨飯 $32💰 (5 / 10)
呢一個係大食嘅男小編唔夠食之後 先嗌嘅🤪🤪但係就略為有少少失望同略為遜色🥺🥺因為豬軟骨好似煲湯煲淨嘅湯渣咁🤏🏻🤏🏻令到豬軟過冇乜味 而且啲汁方面真係好似湯咁 好晞 同飲湯冇乜分別👀👀 但係好彩佢勝在份量夠多‼️‼️薯仔幾腍💛但小編覺得如果豬軟骨再入味啲 咁個飯應該會幾好食🙈🙈希望下次去店舖再試會好食啲🥰🥰
但係真係要讚店舖係全用珍珠米🤍🤍

推薦指數🌟 7 / 10 🌟

野菜咖喱事務所 Curry Man (葵涌)
⚜️葵涌葵興道100號葵涌中心商場地下A42號舖
⏱星期一至六 1100-2100
⏱星期日 全日休息

2021-07-08 659 瀏覽
我一向都好少寫評語,但呢間blacklisted restaurant 真係唔寫唔得,大家切勿中伏!本來見呢間嘢啲評語幾好,啲相影出嚟又好似好吸引,點知…..只能夠用好!難•食•嚟形容!我同太太分別叫咗牛肋條同雞扒飯,啲牛肋條硬!到咬唔入!完全咬唔入!我見個雞扒飯以為ok,點知咸!到一個點!!我食M記薯條都會落鹽,都仲ok,但呢個雞扒咸到好!苦!本來諗住頂!埋佢,但真係食唔到,完全擺唔到入口!行到我身水身汗走嚟食間咁嘅垃圾真係從來未食過咁咁咁咸嘅嘢

真係從來未食過咁咁咁咸嘅嘢
2021-04-21
20 分鐘 (外賣自取)
2021-06-26 672 瀏覽
這間位於葵涌中心的外賣日式咖哩小店,位置非常隱蔽,不是由朋友帶路都未必找得到。小店在商場地面的轉角位置,地方不太大,店外設有少量露天座位可以堂食,不過天氣太熱,小編建議外賣較好。小店專賣日本咖哩飯,用日本直送咖哩Topvalu烹調,味道比泰式及印度咖哩多一點甜。咖哩飯份量十足,咖哩汁又夠多,加埋各種配料薯仔🥔、紅蘿蔔🥕、西蘭花🥦,真心足料,基本上一般女仔應該食唔晒😝。牛肋條夠入味又腍身,蜜糖雞扒用了蜜糖煎,表面煎得香又帶甜甜地,都幾開胃,另加$6還可以配新鮮水果🍉或日式冷盤🤩。野菜咖喱牛肋條飯$52 ❤️❤️❤️❤️/5野菜咖喱蜜糖燒雞扒飯$48 ❤️❤️❤️/5 整體而言,性價比高,40幾蚊大大碟飯仲送埋飲品,真係超抵食。

野菜咖喱牛肋條飯$52 ❤️❤️❤️❤️/5

野菜咖喱蜜糖燒雞扒飯$48 ❤️❤️❤️/5

外賣自取
2021-03-23 1452 瀏覽
午餐時段 人手嚴重不足 我見到店員得一個打單 廚房 出餐 集於一身個外賣 仲快過我個堂食呀。。我好餓呢。。唔緊要 但店員幾有禮貌野菜咖喱蜜糖燒雞扒飯說好的蜜糖燒呢?雞扒真心 鹹~好 鹹 呀~不是蜜糖燒 是鹽燒雞扒🥲係我放錯重點小店推的是咖喱 不是雞扒(但店話係人氣之選)咖喱少甜少辣 用特定日本咖喱如果咁都整得唔好食的話咁就可以byebye 試過一次 就夠了被鹽燒雞扒嚇怕了 不再回頭
午餐時段 人手嚴重不足
我見到店員得一個
打單 廚房 出餐 集於一身
個外賣 仲快過我個堂食
呀。。我好餓呢。。
唔緊要 但店員幾有禮貌

野菜咖喱蜜糖燒雞扒飯
說好的蜜糖燒呢?
雞扒真心 鹹~好 鹹 呀~
不是蜜糖燒 是鹽燒雞扒🥲

野菜咖喱蜜糖燒雞扒飯

係我放錯重點
小店推的是咖喱 不是雞扒
(但店話係人氣之選)
咖喱少甜少辣 用特定日本咖喱
如果咁都整得唔好食的話
咁就可以byebye

試過一次 就夠了
被鹽燒雞扒嚇怕了 不再回頭

2021-03-23
2021-03-11 952 瀏覽
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🥔日式薯仔燉豬軟骨飯 $45🍅日式蕃茄牛肋條飯 $52🍛野菜咖哩牛肋條飯 $48🍛野菜咖哩蜜糖燒雞扒飯 $42〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️係一間近住葵興黨鐵站🚇嘅日式咖喱飯店,佢地用嘅咖哩係日本直送、加埋自家制配方調味佢本身包左一杯無糖綠茶,但我轉左做Zero(+$4)間鋪細細間,比嘅料算多,好少人會揀堂食,因為近垃圾房😂,之後有再去堂食,我就聞唔到有垃圾味啦🍅日式蕃茄牛肋條飯 $52個蕃茄汁偏酸,同埋好水,多汁到我覺得似食緊湯飯😂,牛肋肉好好食,堂食個飯素多過外賣好多🥔日式薯仔燉豬軟骨飯 $45依個好食,豬軟骨太淋,薯仔啱啱好🍵無糖綠茶真係好普通好茶包沖出嚟嘅茶🍛野菜咖哩牛肋條飯 $48我覺得個牛肋條似牛腩,食落都覺得係牛腩,而且融入到咖哩😙,咖哩有薯仔同埋紅蘿蔔,煮得夠淋身,好好食☺️, 咖哩唔會太甜🍛野菜咖哩蜜糖燒雞扒飯 $42依個咖哩飯就冇紅蘿蔔,但有西蘭花,本身啲雞扒已經調好味,見到外賣都特登分開放,應該唔預你點落啲咖哩食
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

🥔日式薯仔燉豬軟骨飯 $45

🍅日式蕃茄牛肋條飯 $52

🍛野菜咖哩牛肋條飯 $48

🍛野菜咖哩蜜糖燒雞扒飯 $42

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
佢本身包左一杯無糖綠茶,但我轉左做Zero(+$4)
間鋪細細間,比嘅料算多,好少人會揀堂食,因為近垃圾房😂,
之後有再去堂食,我就聞唔到有垃圾味啦

🍅日式蕃茄牛肋條飯 $52

🥔日式薯仔燉豬軟骨飯 $45
依個好食,豬軟骨太淋,薯仔啱啱好

🍵無糖綠茶
真係好普通好茶包沖出嚟嘅茶

🍛野菜咖哩牛肋條飯 $48

🍛野菜咖哩蜜糖燒雞扒飯 $42
2021-03-03 900 瀏覽
工作關係,今次黎到位於葵興的小店,野菜咖哩事務所😆店舖所在位置比較隱蔽,地鐵站對面小商場後,要openrice先知道位置!雖然隱蔽,但店舖裝修有心思👍🏻☺️,好有日式小店既感覺,而店外有數張半露天坐位可以堂食。今次試食店主推介的野菜咖哩蜜糖燒雞扒飯🍛,飯係用珍珠米,飯面有加上炒過的黑芝麻粒,完全提昇飯的香味,雞扒比較驚喜,夠份量之餘,微微焦香的雞面上有香甜蜜糖味,食得出係心機之作,而且已細心地切開,值得一讚!👍🏻咖哩方面上日式咖哩,味道比印度咖帶多一點甜味,少一點香料同辣味,食落同出面買的日式咖哩味道有少少差別,有微微果香,令風味更突出,細問原來店主加有獨特配方,十分有心思!😋😋如果要我形容,印度咖哩就好似一位妖豔的女士,而日式咖哩就係清純的美女,店主的獨特配方則為美女加上淡淡的妝容!一份平平無奇的咖哩雞扒飯,但有大量細微得分位,小店黎講比較出色,下次會再試招牌的一日野菜咖哩飯!
工作關係,今次黎到位於葵興的小店,野菜咖哩事務所😆

2021-03-03
2021-02-25 723 瀏覽
呢排要去葵興工作所以不停去試一啲新嘅食店今日就去咗一喺葵興站出地鐵行幾步就到嘅野菜咖喱事務所聽個名就好日式 喺OpenRice上邊有唔少人推介去到見到地方其實都環境唔係咁好有幾張台椅放係路邊我都係建議外賣🥡比較好講到明係日本咖喱專門店佢都真係好專心做果幾樣菜。叫咗個日式咖喱牛肋條飯(HK 48)仲附送凍或者熱嘅綠茶🍵咖喱就比較偏向淡味佢嘅配菜有蘿蔔同埋薯仔🥔配菜煮到好入味佢嘅牛肋條同埋雜菜都好多牛肋條條都好入味又易咬最緊要嘅係食到最後都仲有咖喱汁佢個份量都幾大 女仔黎講食完都好飽肚同埋啲飯都煮得好好 老細用咗日本米建議大家外賣 因為係坐坐下食嘅期間會傳來陣陣垃圾味。整體上呢個價錢算係好抵食如果假如佢個環境再好啲嘅話就真係冇得頂。食物:7/10價錢:8/10環境:3/10。野菜咖喱事務所 Curry Man (葵涌)葵涌葵興道100號葵涌中心商場地下A42號舖
呢排要去葵興工作
有幾張台椅放係路邊
我都係建議外賣🥡比較好
講到明係日本咖喱專門店
佢都真係好專心做果幾樣菜

叫咗個日式咖喱牛肋條飯(HK 48)
仲附送凍或者熱嘅綠茶🍵

如果假如佢個環境再好啲嘅話就真係冇得頂

食物:7/10
價錢:8/10
環境:3/10

野菜咖喱事務所 Curry Man (葵涌)
葵涌葵興道100號葵涌中心商場地下A42號舖
2020-12-15 815 瀏覽
葵興呢個地方相比葵涌,比我嘅印象一直都係好難搵嘢食。但係有一日,行過地鐵站附近,見到一間咖喱事務所。埋去睇個餐牌,發現呢間專賣平民菜式,有豬軟骨飯,和風雞肉飯,咖喱牛肋飯,仲有咖喱蜜糖雞扒飯😮😮餐牌上都寫住,佢用既咖喱都係由日本直送🤩可惜我唔食咖喱,所以我叫咗個日式薯仔燉豬軟骨飯。嚟到之後,我即刻咬咗啖豬軟骨,都幾鬆軟,豬骨味都幾濃,無其他餐廳嗰種豬臭味👍🏼👍🏼。配埋薯仔紅蘿蔔,成個餸菜非常健康,適合想減肥嘅你😏 再加埋一支樽裝烏龍茶,成個餐都只係$42,絕對物超所值!下次經過如果匆忙嘅話,仲可以買外賣添!

餐牌上都寫住,佢用既咖喱都係由日本直送🤩

下次經過如果匆忙嘅話,仲可以買外賣添!
日式薯仔燉豬軟骨飯
2020-06-01
日式薯仔燉豬軟骨飯
2020-11-18 459 瀏覽
“野菜咖喱蜜糖燒雞扒飯”($42)呢間係一間喺葵興站附近嘅隱世小店(舖頭唔起眼到行過咗都唔知😂)專門食日式咖喱飯🍛小店做外賣為主但都有少量位置可以堂食(要留意返附近環境都有少少差🙈介意嘅朋友都係買返外賣好啲🤣)叫咗呢款咖喱雞扒飯🐔日式咖喱汁當然就唔會辣啦味道比較清甜少少雞扒份量都幾大外面煎到微脆但內質算嫩滑☺️叫飯仲會跟一杯綠茶☺️真係幾抵食😆不過因為小店得店主一人一腳踢下午茶時間可能會收舖去買食材!食唔食到都要睇下彩數😂
“野菜咖喱蜜糖燒雞扒飯”($42)

呢間係一間喺葵興站附近嘅隱世小店
(舖頭唔起眼到行過咗都唔知😂)
專門食日式咖喱飯🍛
小店做外賣為主但都有少量位置可以堂食
(要留意返附近環境都有少少差🙈
介意嘅朋友都係買返外賣好啲🤣)
叫咗呢款咖喱雞扒飯🐔
日式咖喱汁當然就唔會辣啦
味道比較清甜少少
雞扒份量都幾大
外面煎到微脆但內質算嫩滑☺️
叫飯仲會跟一杯綠茶☺️
真係幾抵食😆
不過因為小店得店主一人一腳踢
下午茶時間可能會收舖去買食材!
食唔食到都要睇下彩數😂