2019-09-07 2316 瀏覽
#cassiegocwb-瘦編最近同朋友約食飯,想搵一間有沙律食嘅餐廳,然後就搵到依間野將。佢好得意,係有好多唔同亞洲國家款式嘅菜食。😋-同朋友分別叫左兩個午餐,我叫個個都幾抵,有好多食物,包括一個普通日式拉麵、一碟類似All Day Breakfast,裏面有牛角包、黑松露炒蛋、沙律、煙三文魚等等,加一杯餐飲。餐廳裏面唔算多人,坐位都幾舒服,食物都係即叫即整。唯一可以改善嘅係個牛角包,有少少乾,如果可以配果醬或者牛油會更好。👍🏿-另外朋友叫左個煙鴨胸肉凱薩沙律配餐飲,份量都好好,不過個味係有少少辣,我覺得有啲怪嘅,好少食沙律係辣嘅。😱-味道評分▶️🌕🌕🌕🌑🌑 (3)抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)-➡️野將 (銅鑼灣)📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓-
#cassiegocwb
味道評分▶️🌕🌕🌕🌑🌑 (3)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)
➡️野將 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓

2019-08-13 943 瀏覽
Probably one the best kept secret in causeway bay for thin crust layer pizza 🍕 they offer fusion food in a variety of dishes. We ordered so much and the end pricing was still affordable as they’re currently doing a birthday promotion! We ordered a few of their signature dishes to share and it didn’t disappoint us! I will definitely be back for this big ass ribs and pizza.
2019-07-11 845 瀏覽
坦白講,這間店的水準很有問題。由最普通的紅酒牛肋肉飯可見。第一,分量不足。由圖可知,整個碗差不多咖啡杯尺寸,四塊肉,七十幾。雖然銅鑼灣鋪租貴,大家覺得怎樣自己想啦。第二,肉的料理方法好有問題。配菜只得西芹同胡蘿蔔,無薯仔,但是可見到湯汁稠得好似漿糊,唯一可能就是加勁多生粉,且煮時間太長到無水分。第三,紅酒味如同沒有。看顏色就知,淡淡粉色,肉未掛住色-差一點的做法會溝茄汁來做到有色味,但是這間廚師表面功夫都懶得做。總之,紅酒味好似扶手梯前面靚女的底褲,要全神貫注才能體會到一點。
2019-06-25 947 瀏覽
銅鑼灣食飯如果冇訂枱其實都幾難搵位嘅,我哋搵咗間都多家庭親子嘅泰國菜,坐位都闊落,我地得2個人叫左野將薄餅,有得擇厚薄批我地就擇左個薄批食落係超多餡料有辣肉腸、黑橄欖,蕃茄,洋蔥,菜苗,勁多芝士,仲有菠蘿好似🤔食落口感勁豐富👍🏻第二就叫左小食拼盤有雞翼、豬勁肉、蝦餅、紙米卷雞翼即炸口脆蝦餅可口彈牙豬頸肉配埋酸辣汁,好好食👍🏻有肉汁又彈牙紙米卷入面有泰國香葉有香料回甘味飲品泰式奶茶味道未夠濃郁

我地得2個人叫左
野將薄餅,有得擇厚薄批
我地就擇左個薄批
食落係超多餡料
食落口感勁豐富👍🏻

第二就叫左小食拼盤
有雞翼、豬勁肉、蝦餅、紙米卷
雞翼即炸口脆
蝦餅可口彈牙
豬頸肉配埋酸辣汁,好好食👍🏻
有肉汁又彈牙
紙米卷入面有泰國香葉
有香料回甘味

飲品泰式奶茶
味道未夠濃郁
2019-06-12 826 瀏覽
帶小朋友去街,當然要搵d地方較闊落既地方,呢間野將餐廳地方夠大,燈光明亮,岩曬帶埋小朋友一齊去嘆下美食!😊意式芝士薄餅🍕:餅底焗得夠脆,而餅面芝士焗得夠金黃,拉開做到拉絲效果,令人食指大動!安格斯牛肉芝士漢堡配薯角🍔:安格斯牛略嫌失色左少少,牛味唔夠突出,食落同快餐店漢堡亦無大分別!個包亦水份好似好多咁搞到好淋,不過配薯角就加分!燒豬肋骨(全份)🐖:全份既份量的確唔惹少,啖啖都係肉!燒到皮脆肉嫩,肋骨仲有少少肉汁,配埋燒醬汁,正!黑松露野菌忌廉意大利飯🍚:飯上面隻大size菇令個飯加添左d顏色!黑松露味道夠突出,而意大利飯煮得岩岩好,唔會太硬太乾!泰式大蝦冬蔭公意粉🍝:大蝦數量都唔少,冬蔭公都夠味!唔錯唔錯

2019-06-05 415 瀏覽
銅鑼灣處處都是美食,隨便選了一間樓上舖,比較少人, 可以舒適地享受晚餐。 這裡有東南亞及意大利美食,泰國,馬來西亞,意大利樣樣齊全。今次就來個 fusion 菜,首先來個鮮蝦青木瓜沙律,加有少少細蝦干,味道不錯, 可以先醒醒胃口。 當然有串燒,醬汁味美,不可不吃。香蒜欖油茄乾蜆肉意粉,各樣食材配合得剛好,味道也相當不錯。另外有千島夏威夷 pizza,個人不喜歡厚餅底,這個剛剛好,不薄不厚。最後黑松露野菌忌廉意大利飯,這個不過不失。

2019-05-30
2019-05-13 546 瀏覽
今日去到銅鑼灣,經過見到有一間餐廳午餐,最後入咗去試一試,入到去座位坐得都算OK唔差,餐牌入邊嘅午餐選擇都算多,今次就叫咗一個芝士豬扒飯,再加飲品和湯。價錢比心目中貴少少,而且份量唔算十分之多,但味道的確係都OK,芝士豬扒飯芝士都多而豬扒口感吾錯,都有不少蕃茄,但份量偏少,如果女仔只屬岩岩好餐湯係忌廉蘑菇湯,味道正常吾差,吾太杰身。飲品可以飲特飲菊花杞子蜜,應該是自家制,味道都濃不錯,但這價錢有不少選擇,有時過嚟食一餐都還可以。

餐湯係忌廉蘑菇湯,味道正常吾差,吾太杰身。

2019-04-18 467 瀏覽
等一個lunch 要 45 分鐘等待時間,食lunch 不要嚟中午時間無比既等待,不停講餐出緊,但比我地早到既人都已經上餐,完全不知所謂,味道係點我唔知,因為我根本品嚐唔到,最後用最後15分鐘 迫電梯行返公司,lunch 一粒飯都無食到。永遠blacklist. 中午生意,人多我明,但出一個炒意粉等45分鐘,如果做唔到咁多單可以講一聲,我地搵第間食,而唔係一味叫你等,等,等,大佬呀等到幾時呀,唔好為左搵錢,唔理客既感受同時間。

2019-01-07 898 瀏覽
上月聖誕節試過冬陰功意粉,食過返尋味決定帶同事仔試下,所以今日充足時間lunch可以去銅鑼灣啦!我地12點半到,中午無訂坐,不算多人,直接可入座,晚市得2人餐而且無其他set唯有單點都不包飲品。今次發現lunch 有set 包飲品之外,價錢比晚市平發達啦我地叫左娘惹咖哩牛肋骨飯和BBQ烤雞pizza。忘記影相~娘惹咖喱微微辣,牛肉口感適中無骨,香濃惹味,連普通沙律菜只是略嫌不夠熱。BBQ烤雞pizza,有我最愛的簿底,口感脆卜卜,bbq醬的味道, 餡料很平均而且有好多芝士火箭菜鋪上面, 火箭菜冇苦味抵讚。
上月聖誕節試過冬陰功意粉,食過返尋味

今次發現lunch 有set 包飲品之外,價錢比晚市平
發達啦

我地叫左娘惹咖哩牛肋骨飯和BBQ烤雞pizza。

BBQ烤雞pizza,有我最愛的簿底,口感脆卜卜
2018-11-27 645 瀏覽
經過樓下見有姐姐推介, 就同友人試新野1. 蝦餅 - 夠熱夠脆夠彈口, 略咸略炸太久2. 串燒 - 醬汁配搭幾好, 肉質可以3. pizza - 值得等候環境整潔, 坐得舒適, 食物夠熱, 職員有禮可再食
經過樓下見有姐姐推介, 就同友人試新野

1. 蝦餅 - 夠熱夠脆夠彈口, 略咸略炸太久
2. 串燒 - 醬汁配搭幾好, 肉質可以
3. pizza - 值得等候
環境整潔, 坐得舒適, 食物夠熱, 職員有禮

可再食
蝦餅
2018-11-10
用餐優惠
優惠券
蝦餅
2018-11-09 2229 瀏覽
其實我地幾條友,真係好難得出城,買完台灣好出名果杯珍奶,一路飲一路遊蕩之際,見到呢座大廈好似好多嘢食,仲要排哂隊搭電梯,好似好勁咁,而呢間叫做GINGER GINGER,主打新派東南亞菜式的餐廳,見佢燈箱介紹好似好多嘢食,有PIZZA、PASTA、RICE、NOODLE、BURGER、SOUTHEASTASIAN FOOD,橫掂都唔知食乜好,就心口掛個勇字,一行4人殺上去試試~原來呢座大廈好細,每層只係一間餐廳,基本上部電梯一打開,就係果間餐廳門口,如果冇人一齊搭電梯的話,我真係想逐層打開,睇下邊間合眼緣,不過佢成廿幾層,又唔知係咪層層都係食肆,都係去返9樓呢間GINGER GINGER算吧~一打開電梯門,就見到仲有度玻璃門,入面好光猛,木傢具裝修,open水bar,感覺好乾淨企理,因為之前下面果啲係一開門就黑炆炆,懶有情調咁,其實食嘢更係光猛好啦~如果黑炆炆,食咗乜都唔知,呢度幾啱我心水~推開度玻璃門,見到只有一、兩枱客,仲有好多吉枱,店員招呼我地坐卡位,然後送上menu同水,當時心諗會唔會中伏? 無理由星期六晚7點半呢啲黃金時間會冇乜客架嘛~ 不過唔驚,响我地一路諗食咩同等食嘢之時

如果黑炆炆,食咗乜都唔知,呢度幾啱我心水~

推開度玻璃門,見到只有一、兩枱客,仲有好多吉枱,店員招呼我地坐卡位,然後送上menu同水,當時心諗會唔會中伏? 無理由星期六晚7點半呢啲黃金時間會冇乜客架嘛~ 不過唔驚,响我地一路諗食咩同等食嘢之時,都一路好多人搵到上嚟,有情侶、有一家大細,唔知係咪我地旺場呢?

由於隊咗杯珍奶,個人都飽飽地,已經冇興趣選擇食物,呢個重任就交比另外三位,而我只係諗仲想飲咩?

個menu只有字,冇只供參考的圖片,唯有上OR睇下食評同相,但有啲睇中相,但唔知係乜,唯有問下店員,好彩店員都好耐心回答我,唔覺我地麻鬼煩,終於成功點餐~
凱撒沙律+煙三文魚

本身可以淨叫凱撒沙律,但好似好DRY咁,於是加咗煙三文魚,除此之外仲有烤雞肉同燒豬頸肉可以選擇~

原來煙三文魚除咗好食之外,賣相都好正,將三文魚卷成一朵花, 再放响嫩綠沙律菜上,加埋芝士碎,好有意境~ 不過好相機食完之後,成個靚境好快就比我地破壞咗~ 咪睇朵花好似細細朵,原來係由兩大塊三文魚卷成,每人可以分到半塊,算係好多架喇~

不過佢啲沙律菜種類比較少,好似得兩種,一種係羅馬生菜,另一種唔知係乜? 其實我都少食凱撒沙律,唔知咩叫正宗? 總之啲菜係新鮮乾淨,對我嚟講已經係可以接受~
芝士冬蔭公肉醬焗薯角

呢味其實係睇OR其他食家post果啲相,好似好吸引,就咁睇相真係唔知乜東東? 只係知佢係焗嘢~ 呢個時間當然要麻煩店員介紹啦~ 原來佢就係芝士冬蔭公肉醬焗薯角,真係完全估佢唔到,咁當然要嚟試試啦~

不過當見到真身時,又有一個疑問,就係上面一齊焗果啲肉碎,究竟係乜肉? 因為我唔係牛肉的,又要麻煩店員解答~ 果然真係我唔食的牛肉,好彩食之前問一問,唔知叫之前話唔食牛肉,可唔可以改成其他肉呢?
呢個我唔記得問店員,唯有下次有機會再食的話,預先問問~

當知道係我唔食的牛肉,即係其實我連個醬汁都試唔到,我只係食咗邊邊冇醬果啲薯角,焗得好香,至於個醬,朋友話好正,有冬蔭公味得嚟唔會太辣~
水牛城烤雞翼

真係估唔到啲雞翼咁大只,响其他餐廳食果啲雞翼,好似發育不良咁,細細只,但呢度個水牛城烤雞翼真係抵食,有6大只雞翼,最好就係佢個醬分開上,唔會整淋啲雞翼之外,仲啱哂我呢啲唔食得辣,但又想試下,我可以點少少汁試,原來都唔算好辣,可以接受到,所以又可以點多少少汁~ 個雞翼炸得好脆口,個脆皮唔會好厚,薄薄一層,雞翼又啖啖肉~
蘇梅島風情薄批

呢味又係上OR睇相想試,原來佢叫蘇梅島風情薄批,餡料有雞肉、白菌、洋蔥、彩椒、車打芝士、馬蘇里拉芝士、青咖哩醬,店員推介薄批,比着平時,我一定叫厚批,但果晚真係唔餓,所以照試薄批~

不過薄批一定要趁快食,因為第一塊新鮮熱辣上枱果陣,個批皮好脆口,但第二塊個皮比啲餡整淋咗,所以冇咁好食,佢實在太薄,好易吸水,但厚薄始終有返咁上下厚度,所以冇咁易被整淋~

我覺得啲餡料同芝士唔係好夠多,唔夠啖啖餡同唔太拉到絲,不過個味道就好鬼泰式feel,當時都唔知佢係用青咖哩醬,但總之你一啖落去,就覺得係食緊泰國嘢啦~
泰式海鮮青咖哩意粉

呢個就真係夠哂特別,响西餐廳唔會食到,响泰國菜又唔會有得叫,因為佢係西泰菜,泰式海鮮青咖哩意粉顧名思義係泰式青咖哩醬加海鮮去煮西式意粉,估唔到味道出奇地夾,咪再以為意粉係要配茄汁或者白汁果啲西式醬汁~

再估唔到的係勁多海鮮,有2只青口、2只大蝦、魷魚鬚粒、墨魚圈、蜆仔肉等等,大家share食就樣樣都分到啲;而意粉的質感亦剛剛好,唔會太硬或太淋~

大家見到special drink個menu,都比佢色彩繽紛的圖片吸引住,話就話圖片只供參考,但相信真實都唔會有太大差別掛? 於是有2個叫咗嚟試,分別係青瓜奇異果冰茶同蜂蜜檸檬梳打,另外2個就叫咖啡試,有凍海鹽焦糖意大利鮮奶咖啡同薑汁拿鐵,各有特色,各有驚喜~ 而且每杯都好似藝術品咁,所以店員都唔想破壞佢,將飲管同搞搞棍分開上,諗住將呢個破壞藝術品罪名交返比顧客~

青瓜奇異果冰茶

真係有新鮮青瓜片同奇異果粒粒架~ 青瓜片插响冰上面,而奇異果粒粒就沈响底,中間係啡紅色的凍茶,配搭得好靚,但搞勻之後就………………….

蜂蜜檸檬梳打

其實都唔明點解呢杯嘢會係紫色撞黃色? 蜂蜜同檸檬都係黃色,而梳打係透明,不過唔理咁多,最緊要係好飲,而且顏色夠靚,打卡呃like最啱~

凍海鹽焦糖意大利鮮奶咖啡

其實係凍意大利鮮奶咖啡,只係將海鹽同焦糖灑响泡泡上面,成個造型好鬼靚,真係唔想搞亂呢杯藝術品~

除咗靚之外,呢杯啡仲啱哂鍾意飲啡人士,因為通常凍啡比熱啡冇咁濃味,但呢杯凍啡都好夠濃啡味,唔知我朋友飲完果晚有冇瞓唔着呢?

薑汁拿鐵

其實我都唔好咖啡,但頭先飲咗杯珍奶,唔想有衝突,都係叫返啲同類好啲~ 咁啱响我諗緊唔知飲乜好時,店員向我推介呢款,話真係用新鮮薑即磨汁,咁又好似好吸引咁,未試過咖啡加薑汁,於是本着勇於試新嘢原則,就叫嚟試試啦~

原來除咗薑汁,仲有啲薑茸磨响啲泡泡上面, 飲落去好似飲緊薑汁撞奶,完完全全係果個味道,都幾有趣,但飲多兩啖時,奇怪點解好似唔係好覺有啡味? 即刻撥開啲泡泡,見到下面係奶咁色,完全冇啡色,就好奇問問店員,而店員又問問負責沖飲品果位仁姐,原來呢個就係薑汁拿鐵的特色,係冇咖啡成份的拿鐵,好彩咁啱符合我唔好啡,如果人地係想飲真拿鐵,咁就唔好叫呢個喇~

總括嚟講,價錢唔貴(以CWB嚟講),食物選擇多,味道及質素超水準,店員服務態度好,環境乾淨企理,係一間幾值得去的餐廳,不過可惜太遠,對我呢啲鄉下婆,要出成先食到的話,再食的機會不太大,但值得推薦的~
2018-11-03
凱撒沙律+煙三文魚
芝士冬蔭公肉醬焗薯角
水牛城烤雞翼
蘇梅島風情薄批
泰式海鮮青咖哩意粉
2018-11-05 446 瀏覽
其實好想知點解呢間鋪頭叫野將~呢間鋪頭俾人一種好乾淨嘅感覺,加上木色嘅綠色嘅設計,店鋪又大,一入去感覺已經幾好。食物方面,德國豬手味道濃郁,而且薄餅好脆~嘢飲即叫即整好好味!好想下次再同一大班朋友黎。
2018-10-12 389 瀏覽
好耐之前同朋友嘅生日聚會黎,一直都冇機會係度俾返個支持,依家補返😂呢間係第一次去到一間餐廳令到我好想幫人做打手😂(其實係應承咗善良靚女姐姐要俾like,因為係靚女所以我不忍心食言🙊)一黎呢間餐廳好新好清新😍😍二黎啲staff好好人又靚女🤤🤤(呢個係重點,warm到心都融化了)三黎又有好味嘅長通粉同埋脆脆嘅薄薄pizza啱啱好😋😋四黎仲要咁正都唔貴🤔🤔五黎因為係朋友生日,餐廳仲要好細心咁將個🍰分到咁靚😭
呢間係第一次去到一間餐廳令到我好想幫人做打手😂
一黎呢間餐廳好新好清新😍😍
三黎又有好味嘅長通粉同埋脆脆嘅薄薄pizza啱啱好😋😋
四黎仲要咁正都唔貴🤔🤔
五黎因為係朋友生日,餐廳仲要好細心咁將個🍰分到咁靚😭
2018-09-01 307 瀏覽
好有水準西式餐廳,價錢合理,意粉超好味,不太林,午餐價錢優惠. 以這個價錢能吃到這些水準,實熟難得. 店內舒適,飲品也不錯,花茶自製,唯一洗手間比較偏僻,不太舒適。

2018-08-28 309 瀏覽
今日特地去銅鑼灣的渣甸中心為舊同事慶祝生日🎂由於我地趕時間的關係,我地大約中午十二時已經致電餐廳要求提早落單,希望可以盡快上菜,店員亦非常貼心地為我地記錄我的的order。Menu如下👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻中午時份突然非常大雨,本來book左12:45pm食飯,但因為雨太大的關係我地12:55pm先上到去。店員已一早為我地預留左座位,最感動係枱上面已經為我地預備好左主菜😍太太太感動了!有牛角酥配煙肉忌廉湯👇🏻我點的盲鰽柳🐟非常大塊的魚柳👍🏻配埋白酒忌廉汁、薯角和沙律菜🥗大份到食唔哂!同事點的咖哩豬扒飯👇🏻賣相不錯同事點的燴雞飯👇🏻食物的味道都不錯👌🏻店員服務又好👍🏻餐廳環境又舒適👏🏻推介👍🏻👍🏻👍🏻
Menu如下👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

有牛角酥配煙肉忌廉湯👇🏻