2025-07-22
終於試到呢間咁難book嘅醬缸醬油蟹任食!呢間真係出名食韓國菜同醬油蟹,連平日都超難book!我問咗三個日子,仲要book 5:30先book到~最近呢到仲推出咗個超抵嘅任食套餐!除咗醬油蟹,仲有辣醬蟹、花蟹湯、炒年糕、泡菜煎餅、韓式粉絲同韓式紫菜飯等,全部都任食架~我地兩個人,首先每樣都叫一round先。一上到嚟,醬油蟹每隻都肥得勁,蟹殼同蟹腳上面滿是蟹膏,好鮮味,醬油味道又正宗,平時一碟高質醬油蟹都要接近300,依加4百幾可以任食,都算CP值高。除咗醬油,仲有辣醬蟹,辣醬蟹就係有啲微辣,帶甜,風味獨特。如果唔太食得多生蟹,仲有個石鍋花蟹湯,入面都有隻蟹,泡菜湯湯底,都幾好味。其他小菜都唔差,炒年糕Q彈又好味,泡菜煎餅外脆內軟,仲有韓式粉絲咁多配菜,唔會驚唔夠飽因為每樣食物分量都唔細,建議你多帶幾個朋友一齊黎享受。如果肚仔仲有位,推介加單牛仔骨煲,佢地叫排骨湯,個牛仔骨肉質軟嫩入味,真係超級好味!