2021-08-06
今次同啲同事黎到醉胡爐打邊爐,人多就可以試多啲野。呢間店嘅環境有格調,啲燈好靚,有些少日系感覺。用手機點餐嘅時候發現火焰龍蝦海鮮鍋好特別,未係其他地方食過,所以就揀佢啦。呢個鍋到左之後就將佢加熱,店員再淋上酒同點火,燒到咁上下再加以攪拌,再將龍蝦湯倒落去,就會飲到超濃郁嘅龍蝦湯同食到帶有酒味嘅海鮮。老實講呢個湯係我飲過最好飲嘅龍蝦湯,至少我都飲左兩碗,同埋唔好拎麥當勞個啲出黎比,因為完全唔係個回事,哈哈。手切頂級安格斯肥牛份量好多,片得好靚,係鍋內掃兩掃,就可以食到入口即融嘅感覺。黑松露蟹肉餃同韮菜餃各有特色,皮薄餡靚,食得出佢地係好比心機去整呢啲餃子。牛骨牛汁丸就好勁牛味,好有肉汁,唔講以為自己食緊瀨尿牛丸呀。芝心墨魚丸真材實料,夠哂彈牙,又食到濃厚嘅芝心餡,無得輸。呢間店仲有勁多食材比大家過黎慢慢發掘,絕對有下次,食過返尋味。