2020-01-15 1961 瀏覽
食材唔新鮮,款式少,湯底只有四款,仲要無味。只有送既牛肉正常,其他肉類細夾唔新鮮,冇雞。某啲食物點幾次都冇送黎,後尾問職員先再補送。價錢偏貴,同等價錢可以食更好的。總括而言⋯⋯冇下次~
2020-01-01 1543 瀏覽
經過見佢三百幾蚊任食幾抵,仲必定包左五樣野,包括海鮮,刺身,鮑魚或花膠,優質牛頸肉同皇帝餃。今次我地食鮑魚,好soft 好味👍刺身同海鮮都新鮮,特別係龍躉片,帶子好大粒,聖子鮮甜😋火鍋湯底揀左芫茜皮蛋,我地任叫食只係食左兩輪,戰鬥力有點低😂肥牛每份有兩卷,鱔片好彈牙😋羊肉係薄切既四寶丸就麻麻地,牛同魚丸好似有點唔新鮮,所以都吐了。總括黎講佢野食係大份同新鮮既,野飲任拎但多數係紙包飲品。職員超nice 有禮貌👍☺️

2019-12-31
  • 蠔皇扣鮑魚
  • 鱔片
  • 極級牛頸脊
2019-12-17 1587 瀏覽
之前食過覺得ok諗住再嚟幫襯點知今次嘅感覺唔太良好先講好嘅嘢like Facebook每人減$30👍🏻海鮮拼盤都新鮮,有蝦,聖子等等刺身有四款,每人每樣一款送嘅牛頸脊好好食,之後追加嘅肥牛都唔錯不過略嫌有啲大片座位舒服,兩個人都有梳化唔限時同朋友可以慢慢坐慢慢傾講完好嘅嘢,講下啲令我感覺唔好既1.只有紙包飲品,汽水竟然話冇晒(但係入座嘅時候冇講)2.問佢攞多一張濕紙巾,佢話一人只係得一張唔可以有多一張,講真,人哋貴過佢嘅都唔會有呢個規則食完今次唔會再食下次,但平心而論,啲嘢食種類係唔錯既
之前食過覺得ok諗住再嚟幫襯
點知今次嘅感覺唔太良好

先講好嘅嘢
like Facebook每人減$30👍🏻
海鮮拼盤都新鮮,有蝦,聖子等等
刺身有四款,每人每樣一款
送嘅牛頸脊好好食,之後追加嘅肥牛都唔錯不過略嫌有啲大片
座位舒服,兩個人都有梳化
唔限時同朋友可以慢慢坐慢慢傾

講完好嘅嘢,講下啲令我感覺唔好既
1.只有紙包飲品,汽水竟然話冇晒(但係入座嘅時候冇講)

食完今次唔會再食下次,但平心而論,啲嘢食種類係唔錯既

2019-12-17
訂枱時職員表示有優惠每位可減30元,但用餐時職員表示該優惠已於數天前取消需收取正價,找經理理論對方謊稱職員有致電告知優惠取消,反指我們說謊,並且沒有任何歉意,一句唔好意思都無,對此種惡劣待客不負責任之食店,絕對不會再光顧。食物方面,免費湯底選擇配搭奇怪,要最大眾化的麻辣鍋反而要額外收費百多元,主打海鮮牛頸脊質素參差,帶子鮮甜但聖子有沙,牛頸脊更完全沒味道,任點普通肥牛反而更有牛味,總括而言食物沒有驚喜,屬於不再再光顧那種。
2019-12-14
生日
2019-12-01 1951 瀏覽
同朋友臨時決定食火鍋,即日打電話訂枱好多間都full 左,但好難得俾我地book到醉翁亭。依度既火鍋除左刺身、鮑魚、牛頸脊、水餃皇,其他配料都係無限時任飲任食,星期五計埋加一$328 一位任食配料選擇都算多環境闊落,不過2人枱有啲長,同朋友傾計有啲遠刺身不過不失蠔皇扣鮑魚,細細隻但幾淋雞煲無得選擇辣度,雞都幾入味,唔食得辣嘅人建議揀其他湯底,因為食完雞煲就直接加湯打邊爐,愈滾得耐個湯底就愈辣!海鮮拼盤有蝦、鱔片、青口、扇貝、蟶子,都幾新鮮,尤其蟶子鮮甜爽口!牛頸脊似本地手切牛手肉,肉味濃!至尊水餃皇好足料,有好多隻蝦係入面!任食火鍋配料普普通通,手打丸類、墨魚滑、蝦滑就唔多新鮮,食落有啲腥味,口感好淋!整體來講,食物質素一般,價錢偏貴,雖然話係無限時,但侍應見我地停晒手就開始幫我地執野,叫我地埋單先,但其實仲有幾枱食客都未食完,好似趕住收工咁!

任食配料選擇都算多

環境闊落,不過2人枱有啲長,同朋友傾計有啲遠

刺身不過不失

蠔皇扣鮑魚,細細隻但幾淋

牛頸脊似本地手切牛手肉,肉味濃!

至尊水餃皇好足料,有好多隻蝦係入面!

2019-10-27 1170 瀏覽
早幾日第一次試醉翁亭,觀塘分店,本身都正正常常,食食下發現碟魚上面有煙灰!!唔係零星少少,係一大段!朋友反應太快個女侍應即刻收走左!影唔切相!已經覺得好匪夷所思,今時今日,仲要係喺商場入面嘅餐廳,唔係大排檔,竟然會有煙灰出現係食物入邊,太過分!到最後埋單,另一個阿姐擺低張單,我咪拎黎睇,個阿姐轉個頭就喺我手上面搶走張單,叫我埋咗單先!我同佢講我要睇緊張單,佢竟然答我下乜你要睇單呀? !而家去食嘢睇單唔係有問題呀嘛? !我簽卡,個阿姐碌完卡,拎返本簿過嚟俾我簽名,但一隻字都唔講,本簿仲要係閂埋隊俾我。真係孤陋寡聞,我人生喺餐廳俾咁多次錢、簽咁多次卡都冇試過有人嘅服務態度可以差到咁!收錢嗰個仲要應該已經係高級啲!從此blacklist!

2019-10-21 1931 瀏覽
超級多優惠的一間餐廳,超級抵色👇🏻👇🏻1)like 佢FB 即每人減$502)生日(月份)之星即一位生日者免費(5人以上)/ 3-4位則生日者半價3)無限時任食 (可以由1800食到2300)
四寶丸
蠔皇扣鮑魚
鱔片
花膠筒
環球海鮮🦞盤
刺身拼盤
2019-09-16 1452 瀏覽
生日優惠,滿4位生日嗰位半價星期日原價每位$328,like FB每位減$30首先上雞煲,只有一個辣度,香辣度好味的,當然同雞煲店有個距離每位有一隻鮑魚炆冬菇,鮑魚好味,冬菇較淡刺身質素平平,好過爭鮮咁囉牛肉好得,真正手切肥牛。之前喺OpenRice 睇過,都覺得呢度啲牛得,所以揀呢間試水餃皇,正,裏面好多蝦,每位一隻海鮮拼盤,蝦新鮮爽口但海鮮拼盤無諗過會搭啲急凍海鮮囉,青口帶子都係急凍料。單張上寫住6-8款海鮮,按時令不同,所以又吹佢唔漲追加任食美國肥牛,黎左呢碟,都唔再加了墨魚滑蝦滑都唔新鮮,食左一啖就唔食韭菜餃魚皮餃,要求唔高的,係可以食嘅飲品方面,提供紙包烏龍茶,綠茶,檸檬茶,菊花茶,提子汁等,汽水只有百事,7-up如果唔大食,食前半段指定食品,都已經半飽,追加部分質素平平,叫做輔助補充下囉⋯⋯
生日優惠,滿4位生日嗰位半價
星期日原價每位$328,like FB每位減$30
每位有一隻鮑魚炆冬菇,鮑魚好味,冬菇較淡
刺身質素平平,好過爭鮮咁囉
水餃皇,
正,裏面好多蝦,每位一隻
海鮮拼盤,蝦新鮮爽口
追加任食美國肥牛,黎左呢碟,都唔再加了
墨魚滑蝦滑都唔新鮮,食左一啖就唔食
韭菜餃魚皮餃,要求唔高的,係可以食嘅
2019-09-15
  • 極級牛頸脊
2019-09-15 1297 瀏覽
這天朋友相約一同前往觀塘吃飯,我們一行六人,朋友安排了我們共進一餐豐富的晚餐,這餐晚餐的主題就是打邊爐。 餐廳位於觀塘大型商場附近,地理上還算方便, 餐廳位於工業大廈之內, 冷氣供應未必完美,食物種類方面,每一位已有一份環球海鮮,海鮮不新鮮,帶有點腥味。 還有多種任飲任食,選擇最可惜的是任飲任食 當中有很多也不能提供,還算是失望,這樣的價錢配搭這樣的食物,顯得性價比極其低。 可能因為經濟環境未算太好,店員人數也不多,一個店員大約面對五至六張枱左右, 這樣的工作量也不能要求提供什麼服務。

2019-08-30 861 瀏覽
今日一行5人 (爸媽哥同佢女友) 黎食飯慶生日  想打D高質既邊爐就黎左醉翁亭。 就試下佢同其他一般的平價火鍋有咩分別!首先, 我地既餐係包括左海鮮 刺身 同 肉類既任食! 頭盤海鮮種類多,包括左蝦,元貝,花蛤 龍躉等等.. 全部都好新鮮! 然後有刺身,  佢既刺身一D都唔似 cheap cheap 放題甘孤寒, 全部都係厚切 新鮮。有3文魚,日本油魚,北寄貝等, 味道好好我食埋媽咪個份之後就到極級牛頸脊,呢隻真係不得了, 肉味好濃, 輕灼數秒已經可以放入口, 真係勁好食!!我唔係食牛專業既人 但都讚不絕口!!最後有D丸類,菜類既任食  但其實食哂上面個D 一次性既美食都已經好飽   沒辨法再加了!
首先, 我地既餐係包括左海鮮 刺身 同 肉類既任食!

有3文魚,日本油魚,北寄貝等, 味道好好我食埋媽咪個份

我唔係食牛專業既人 但都讚不絕口!!

2019-07-17
2019-08-21 381 瀏覽
既然講得第二次去,咁當然第一次去食覺得幾好食啦! 點解今次我覺得比較遜色呢? 係因為啲海鮮好似冇第一次咁好味,例如啲魚比較霉,啲青口細隻得嚟都唔係咁新鮮, 但整體上其它食物都維持水準嘅, 我最欣賞係佢嗰碟肥牛同埋皇牌餃子。
2019-07-24 417 瀏覽
今日中午打邊爐要了一個鴛鴦鍋底,沒想到上來是一個香菜和沙爹,我嘗試問可不可以換成清湯和麻辣,服務員說可以就沒再多解釋直接換掉了。肥牛點餐時有兩種,我點的是雪花肥牛大份268港紙,結果買單時湯底要加收30,肥牛給我寫成328的手切肥牛,算上服務費多佐成100蚊。關於湯底我可以接受30蚊,收費是合理的,但前提是要在我提出更改時提前告知!關於肥牛我很確認自己沒有叫到手切,因我本也不愛吃手切,其實好好說話我也就照單全收了,但服務員態度極差,堅持自己沒錯還大聲呵斥客人,讓人火起🔥我看服務員說不清楚想找經理理論,經理完全不理,我在店門口等了足足15分鐘都無人理睬,很好奇,今時今日頂解會有如此差的服務!我從不寫openrice評論,因沒有一家餐廳如此激怒我,大家千其避開這家黑心餐廳呀!

2019-07-23 368 瀏覽
星期日,係親朋戚友飲茶既好時機!觀塘鱷魚恤中心,啲人排晒長龍上去飲茶🙈🙈🙈差唔多間間都勁多人等位!唯有3樓既醉翁亭火鍋館,唔洗等位,直接入得去🤣可能啲人以為只得打邊爐啦🙈🙈🙈環境係舒適既,服務都唔錯,只係選擇徧少,食物就一般般,可能人流唔多,啲食材去得唔快,始終無咁新鮮🙈我地一共12人,有老有少,叫咗20碟點心,一碟炒飯同一碟炒河。水準不過不失,唔係難食,但亦稱唔上好食!但唔洗等位,都係一個賣點既🤣
可能啲人以為只得打邊爐啦🙈🙈🙈
本人星期五一行7人,食到10:45 成張枱比人收哂d野,連野飲都被收埋。問d西口亞毛收幾點,佢答11:30!咁唯有散水啦⋯⋯點知原來門口寫營業收12:00!今時今日,仲有食市做緊咁既服務態度...幾好食都假....野食非常一般,收$328一個人唔值,簡直垃圾。仲可以有咁多人幫襯,真係一個服字。
2019-06-03 633 瀏覽
Victor 開了一張大單,他心花怒放地訂了觀塘鱷魚恤大厦3樓的醉翁亭火鍋館,我們不是第一次吃,一年我們都來幾次,因為最大因素没有限時,我們不用急而且可以慢慢吃!任食火鍋,有我最愛的元貝,大蝦,蟶子,青口及鱔片,真的十分新鮮,因為食材每天新鮮到的,以保其質素!我們叫了一個冬瓜瑤柱湯底,海鲜很鮮甜,一如概往一樣,保持高質!Victor 是牛魔王,他看到大大碟的美國頂级牛肩肉己急不及待放下湯內,我們覺得入口即溶和牛味十足,祇放下不夠8秒,就已很熟了!另外刺身有三文魚,北極貝,魷魚及希靈魚也很新鮮!冬菇燴花膠,女孩子補骨膠原,又腍又滑,冬菇十分爽口!水餃皇超大隻,內裏有木耳,大蝦及猪肉,份量十足!其餘的任食配料也很十足,我們吃得大滿足了!

另外刺身有三文魚,北極貝,魷魚及希靈魚也很新鮮!

冬菇燴花膠,女孩子補骨膠原,又腍又滑,冬菇十分爽口!

水餃皇超大隻,內裏有木耳,大蝦及猪肉,份量十足!

其餘的任食配料也很十足,我們吃得大滿足了!
2019-06-02