2025-06-12 279 瀏覽
話咁快就到父親節👨🏻!仲未準備好送比爸爸咩禮品好?早幾日經過九龍城見到呢間舖頭,推出左父親節限定「八婆塔」🤣🤣八婆塔唔止係女士們呢!其實送比男士都好合適!爸爸都係甜品控,一於就同小朋友買呢個返去,孝敬孝敬下佢地最愛嘅爸爸👨🏻感謝爸爸對我地嘅付出,一於用甜品俘虜佢個心💕💕「👨🏻父親節下午茶甜品套裝🧁」🩷柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯❤️芝麻迷你芝士蛋糕杯💚抹茶芝士蛋糕杯💛黑糖麻糬軟心芝士撻🩵焦糖果仁酥撻🤎朱古力百香果酥撻🖤黑芝麻紅豆酥皮撻🧡泰式手標奶茶撻🩶栗子凍撻💙開心果酥撻老老實實,十款撻點都各有特色,話就話可以人人有份唔洗爭,實情係件件都唔夠分🤣🤣🤣知道架啦,下次有去九龍城會再買!呢個父親節下午茶甜品套裝仲要送埋個三層甜品架真係好有儀式感💕趁就快到父親節,快啲去買比最敬愛嘅爸爸們啦!@queensophietarts.official 👑Queen Sophie#QueenSophie #父親節甄選 #父親節下午茶甜品套裝 #十件撻 #經典酥皮蛋撻 #甜品套裝 #九龍城 #上環 #父親節 #父親節快樂 #fathersday #happyfathersday

爸爸都係甜品控,一於就同小朋友買呢個返去,

「👨🏻父親節下午茶甜品套裝🧁」
🩷柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯
💙開心果酥撻

@queensophietarts.official

👑Queen Sophie

2025-07-22 0 瀏覽
今個母親節除左同小茉莉&豬媽去左珠海玩~仲係酥妃皇后打左個精緻下午茶套餐🫖一共有10件精美蛋糕&酥皮撻仲會附贈綠色三層甜點架比你擺靚靚比你同母親大人係屋企享受精緻下午茶時光😋高貴得黎又可以滿足你既打卡之心❤️—————————————————————精緻下午茶套餐$238-迷你芝士蛋糕3件(抹茶,白桃,芒果)-酥撻3件(焦糖海鹽,士多啤梨,水蜜桃)-經典酥皮撻4件(原味蛋撻,葡撻,開心果堅果撻,泰式手標奶茶)每套附贈精美三層甜品架只需簡單組裝,擺放精緻撻點就可以係屋企打造打卡級茶點時光🫶🏻
今個母親節除左同小茉莉&豬媽去左珠海玩~
仲係酥妃皇后打左個精緻下午茶套餐🫖
一共有10件精美蛋糕&酥皮撻
仲會附贈綠色三層甜點架比你擺靚靚
比你同母親大人係屋企享受精緻下午茶時光😋
高貴得黎又可以滿足你既打卡之心❤️
—————————————————————
精緻下午茶套餐$238
-迷你芝士蛋糕3件(抹茶,白桃,芒果)
-酥撻3件(焦糖海鹽,士多啤梨,水蜜桃)

每套附贈精美三層甜品
只需簡單組裝,擺放精緻撻點
就可以係屋企打造打卡級茶點時光🫶🏻
2025-07-13 113 瀏覽
Daddy 最鍾意食同食😆父親節一定要好好獎勵佢,益佢食好嘢😊最近發現 Queen Sophie 的父親節下午茶甜品CP值好高, 只需要$219 就有十件甜品 😱仲要口味好多元化迷你芝士蛋糕杯系列:3款迷你芝土蛋糕杯:柚子檸檬味+芝麻味 + 抹茶味🫶當中最鍾意柚子檸檬味,帶有清新的柚子與檸檬香氣🍋 7款酥撻:黑糖麻糯軟心芝士撻焦糖果仁酥 朱古力百香果酥撻 黑芝麻紅豆酥皮撻 泰式手標奶茶撻 栗子凍撻 開心果酥 🫶大推介近期超hit的開心果酥撻,店家非常豪爽,鋪滿大量的開心果粒,very nutty ,配合香濃酥脆的撻底 , Pistachio開心果關注組要出發了!呢個set咁抵買,一於買set

迷你芝士蛋糕杯系列:
3款迷你芝土蛋糕杯:
柚子檸檬味+芝麻味 + 抹茶味
🫶當中最鍾意柚子檸檬味,帶有清新的柚子與檸檬香氣🍋

7款酥撻:
泰式手標奶茶撻
栗子凍撻
開心果酥

• 開心果撻
九龍城好多甜品店 其中Queen Sophie 成日都買黎食 店內好多甜品選擇🍰今次買咗父親節下午茶甜品黎慶祝父親節🎁 價錢$219😙 1 set 下午茶有 10件甜品,附送1套超靚嘅三層下午茶架,打卡一流📸✨性價比超高😍每一款都係心機製作,賣相同味道都滿分 💯3款迷你芝士蛋糕杯: 🍋 柚子檸檬味 |🫘芝麻味 |🍵 抹茶味7款特別口味酥撻/芝士撻: 🍡 黑糖麻糬軟心芝士撻|🍯 焦糖果仁酥撻|🍫 朱古力百香果酥撻 |🌾 黑芝麻紅豆酥皮撻 泰式手標奶茶撻|🌰 栗子凍撻 🥜 開心果酥誠意推介開心果酥撻💚|大量開心果粒香濃+酥脆撻底,堅果迷必食!

3款迷你芝士蛋糕杯:
🍋 柚子檸檬味 |🫘芝麻味 |🍵 抹茶味
日本小山園抹茶麻糬撻

7款特別口味酥撻/芝士撻:

日本小山園抹茶麻糬撻
2025-06-30 174 瀏覽
上網睇到好似幾吸引😆, 於是買左個試下, 13元一個, 其實都唔係平😅, 內心都有d期待, 買左後係街到食😀, 係好多層酥皮👍蛋漿🥚亦好厚😘👍, 但又唔係好香濃蛋味🤔, 大都幾大個, 但我個人角度, 試左一次就ok😅, 反而下次再來九龍城, 我想試佢其他凍cake同鮮奶撻和奶茶撻😆😄
2025-06-28
其他
2025-06-19 242 瀏覽
今年父親節,我決定同 Mila 一齊為爺爺製造一個驚喜!🎉 我地係九龍城侯王道搵到一間靚到爆嘅鋪頭,喺門口就已經勁香,啲酥皮撻真係令到我地好想食呀!🤤 所以,打算喺屋企為爺爺安排一個高貴嘅下午茶,等佢驚喜下!🥳 成個下午茶套裝有10 件唔同味嘅蛋糕杯同芝士撻,仲特別為父親節迎合男士口味,所以可以話係父親節限定呀!🎊 而且,仲準備咗三層甜品架,食起上黎真係充滿儀式感!🎂✨ 🤵🏻 父親節下午茶甜品套裝 🤵🏻 ♣️ 獨家限定口味新品 🟨  ✨ 精緻下午茶套裝 ✨ 🤎 父親節限定甜品:• 柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯 🍋  • 芝麻迷你芝士蛋糕杯 🤍  • 抹茶芝士蛋糕杯 🍵  • 黑糖麻糬軟心芝士撻 🍯  • 焦糖果仁酥撻 🌰  • 朱古力百香果酥撻 🍫  • 黑芝麻紅豆酥皮撻 🖤  • 泰式手標奶茶撻 🥛  • 栗子凍撻 🌰  • 開心果酥撻 💚

而且,仲準備咗三層甜品架,食起上黎真係充滿儀式感!🎂✨

🤵🏻 父親節下午茶甜品套裝 🤵🏻

• 泰式手標奶茶撻 🥛
• 栗子凍撻 🌰
• 開心果酥撻 💚
2025-06-15
2 分鐘 (外賣自取)
下午茶
慶祝紀念
父親節
  • 酥皮蛋撻
2025-06-18 173 瀏覽
每年父親節來來去去都係個啲禮物🎁今年我哋就玩下花款,準備左個港女 Tea Set,兼安排左個無小朋友嘅下午茶時間比麥皮爸放鬆下😆😆Queen Sophie 嘅「父親節下午茶甜品套裝」有10款甜品,仲送埋靚靚3層 Tea Set 架,可以打個靚卡,充滿儀式感!父親節限定甜品組合:柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯芝麻迷你芝士蛋糕杯抹茶芝士蛋糕杯黑糖麻糬軟心芝士撻焦糖果仁酥撻朱古力百香果酥撻黑芝麻紅豆酥皮撻泰式手標奶茶撻栗子凍撻開心果酥撻來個特別嘅下午茶比爸爸,又可以同媽媽一齊 High Tea!

每年父親節來來去去都係個啲禮物🎁

栗子凍撻

開心果酥撻

2025-06-12
2025-06-13 210 瀏覽
--黎緊父親節~家姐話想買啲禮物比爸爸令到佢開心!早幾日係九龍城見到呢間蛋糕店,出左父親節限定既父親節下午茶甜品套裝,拿拿臨都買左比爸爸一個驚喜😛等佢都嘗試下港女tea究竟係乜東東,而且仲要性價比極高👍🏻-💁🏻‍♂️父親節下午茶限定甜品套裝🍊柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯⚫️芝麻迷你芝士蛋糕杯🍵抹茶芝士蛋糕杯🧉黑糖麻糬軟心芝士撻🥜焦糖果仁酥撻🍫朱古力百香果酥撻🫘黑芝麻紅豆酥皮撻🧋泰式手標奶茶撻🥧栗子凍撻🥠開心果酥撻每套仲會附送3層甜品架,只需安裝就可以係屋但體港女tea♥️心動不如行動啦
💁🏻‍♂️父親節下午茶限定甜品套裝
🧋泰式手標奶茶撻
🥧栗子凍撻
🥠開心果酥撻

2025-06-12 184 瀏覽
就嚟父親節,襯星期日野餐,訂咗個父親節tea set 拎埋去公園,真係巧靚靚QueenSophie 嘅「父親節下午茶甜品套裝」,阿仔同同爸爸💁🏻‍♂️食到好甜,仲瘋狂搶食啊!😂💛 🤎 $219買斷爸爸嘅驚喜笑聲平時食個普通玩具cake 都$200 啦…. 呢個$219 係有齊10 件❗️10件❗️10件❗️勁用心又唔同嘅小蛋糕,唔單止打卡用,連味道都一流💎全部♣️ 獨家新品全手工製作 • 嚴選食材見到嘩一聲嘅級數 🔆仲要‼️送埋個三層宮廷蛋糕架 ,儀式感即刻滿到瀉😍 望住三父子搶食嘅混戰場面⋯ 嗯,今次真係 #贏左母親節 喇🤫🍰 十款cake 都比較爸爸口味同玩色,比較多實色: • 柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯 |酸咪咪喚醒初夏☀️ • 芝麻迷你芝士蛋糕杯 |濃香到阿仔黐住爸爸搶食 • 抹茶芝士蛋糕杯 | 日式禪風⛩️融化喺舌頭 • 黑糖麻糬軟心芝士撻 | 拉絲瞬間兩兄弟哇哇聲🎉 • 焦糖果仁酥撻 | 脆到爸爸偷拍IG Story嘅咔嚓聲📸 • 朱古力百香果酥撻 | 爆漿酸甜衝擊!細佬食到手指仔都舔 • 黑芝麻紅豆酥皮撻 |和風溫柔係媽媽私心Top1💘 • 泰式手標奶茶撻| 茶香撞奶滑

🤎 $219買斷爸爸嘅驚喜笑聲

仲要‼️

送埋個三層宮廷蛋糕架 ,儀式感即刻滿到瀉😍

望住三父子搶食嘅混戰場面⋯
嗯,今次真係 #贏左母親節 喇🤫

🍰 十款cake 都比較爸爸口味同玩色,比較多實色:

• 柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯 |酸咪咪喚醒初夏☀️
• 芝麻迷你芝士蛋糕杯 |濃香到阿仔黐住爸爸搶食
• 抹茶芝士蛋糕杯 | 日式禪風⛩️融化喺舌頭
• 黑糖麻糬軟心芝士撻 | 拉絲瞬間兩兄弟哇哇聲🎉
• 朱古力百香果酥撻 | 爆漿酸甜衝擊!細佬食到手指仔都舔
• 黑芝麻紅豆酥皮撻 |和風溫柔係媽媽私心Top1💘
• 泰式手標奶茶撻| 茶香撞奶滑 爸爸話「泰正啊!」
• 栗子凍撻 | 法式優雅🌰 細仔話似戴紳士帽
• 開心果酥撻 |堅果狂迷細佬睿睿👶🏻獨佔款(爸爸爭輸咗笑到見牙唔見眼)
2025-06-10
趁天氣幾好,同媽咪兩母女去户外野餐chill吓☀️ 之前聽朋友介紹酥妃皇后嘅撻幾好食本身諗住親自去選購點知原來佢哋出咗下午茶套餐!!一set包咗10件唔同口味嘅撻,仲要送埋靚靚high tea三層架🤭都只係$238!😍一set10件🧁 迷你芝士蛋糕3件:抹茶、芒果、白桃🧁 酥撻3件:士多啤梨、焦糖海鹽、水蜜桃🧁 經典酥皮撻4件:原味蛋撻、葡撻、泰式手標奶茶、開心果堅果撻酥皮好酥脆🙌🏻我自己就最鍾意食焦糖海鹽同泰式手標奶茶味,夠哂特別😋鍾意食水果嘅媽咪就覺得啲水果好足料同新鮮✨ 母親大人對於呢個安排表示好滿意~🤭
趁天氣幾好,同媽咪兩母女去户外野餐chill吓☀️
之前聽朋友介紹酥妃皇后嘅撻幾好食
本身諗住親自去選購
點知原來佢哋出咗下午茶套餐!!
一set包咗10件唔同口味嘅撻,
仲要送埋靚靚high tea三層架🤭
都只係$238!😍

一set10件
🧁 迷你芝士蛋糕3件:抹茶、芒果、白桃
🧁 酥撻3件:士多啤梨、焦糖海鹽、水蜜桃

酥皮好酥脆🙌🏻
我自己就最鍾意食焦糖海鹽同泰式手標奶茶味,夠哂特別😋
鍾意食水果嘅媽咪就覺得啲水果好足料同新鮮✨

母親大人對於呢個安排表示好滿意~🤭
2025-05-11
慶祝紀念
母親節
見到有父親節限定甜品SET👨🏻一家四口都好鍾意食甜品😋試吓買甜品齊齊嘆❤️「父親節 迷你芝士蛋糕+酥撻套裝」我買10件SET👏🏻有得送三層甜品架😳個甜品架好緊要😆😆😆😆😆😆三層甜品組合(共十件):1️⃣柚子檸檬迷你芝士蛋糕杯🍋2️⃣芝麻迷你芝士蛋糕杯🌚3️⃣抹茶芝士蛋糕杯🍵4️⃣黑糖麻糬軟心芝士撻🧀5️⃣焦糖果仁酥撻🥜6️⃣朱古力百香果酥撻🍫7️⃣黑芝麻紅豆酥皮撻🫘8️⃣泰式手標奶茶撻🧋9️⃣栗子凍撻🌰🔟開心果酥撻🍃我自己最鍾意食黑芝麻紅豆酥皮撻🫘同埋開心果酥撻✅佢嘅撻真係名不虛傳👍🏼好脆好香🥧又大件👍🏼
見到有父親節限定甜品SET👨🏻
一家四口都好鍾意食甜品😋
試吓買甜品齊齊嘆❤️

「父親節 迷你芝士蛋糕+酥撻套裝」
我買10件SET👏🏻

佢嘅撻真係名不虛傳👍🏼
好脆好香🥧
又大件👍🏼
2025-05-12 237 瀏覽
平時行過都會買件餅食,今次母親節暨生日party嗌左個$238精緻套裝tea set ,仲跟埋個綠色三層甜品架。性價比好高,有成10件甜品,完全唔洗煩嗌邊件。10件入面有迷你芝士蛋糕3件 (抹茶 • 白桃 • 芒果) 酥撻3件 (焦糖海鹽 • 士多啤梨 • 水蜜桃) 經典酥皮撻4件 (蛋撻 • 葡撻 • 開心果堅果撻 • 泰式手標奶茶) 想豪啲仲有個尊貴套裝只係 $298迷你芝士蛋糕4件 (波子汽水 • 開心果 • 士多啤梨 • 朱古力)酥撻4件(雜果 • 藍莓 • 開心果 • 焦糖果仁)經典酥皮撻5件 (蛋撻 • 葡撻 • 鮮奶撻 • 小山園抹荼麻糬 • 伯爵茶麻糬)tea set去到6月都仲有,開party打卡一流

10件入面有
迷你芝士蛋糕3件 (抹茶 • 白桃 • 芒果)
酥撻3件 (焦糖海鹽 • 士多啤梨 • 水蜜桃)

想豪啲仲有個尊貴套裝只係 $298
酥撻4件(雜果 • 藍莓 • 開心果 • 焦糖果仁)

tea set去到6月都仲有,開party打卡一流
2025-02-28 701 瀏覽
368層酥皮-九龍城酥妃皇后最近豪華執咗之後,都唔知去邊度買蛋撻好🙈跟住經過呢一間,酥妃皇后出名蛋撻,有368層酥皮😮係咪真係咁脆先,試咗幾款,有原味、奶茶味同開心果味,蛋好滑,酥皮放多一陣已經淋,同蛋漿分離咗🙈被平時d蛋撻唔同😅所以真係要即刻食,開心果味原來係表面鋪上一層開心果醬,下面係蛋漿,開心果可以再多d😛至於奶茶味就唔係好濃😅Overall 如果新鮮出爐係好食嘅👍🏻
368層酥皮-九龍城酥妃皇后

• 原味蛋撻
食飽咗個lunch,諗住順路行埋過嚟食個甜品,知道呢度嘅酥皮蛋撻出名,所以都專誠嚟試一試。原味蛋撻$13伯爵茶黑糖麻糬撻$23煙肉芝士餅乾 $72/兩盒叫咗一個原味酥皮蛋撻,聽聞蛋撻皮有三百幾層,當然數就數唔到啦😂😂,咬落去好香好鬆化,唔會油膩,蛋漿發揮正常唔會太甜。買完即刻食,微熱(唔知係唔係因為今日天氣凍),拎上手唔算有一陣撲鼻而來的香氣,整體嚟講都好值得一試,始終個酥皮真係食到有唔同嘅😉😋。伯爵茶黑糖麻糬撻,都係最好食嗰層酥皮🤣另外兩盒餅乾就買返屋企食嘅,其實係之前喺上環分店試食過覺得好好食,所以專程再買返去的。想讚吓上環舖頭店員熱情介紹,所以都記得而專程買的🙂🙂讚讚👍👍簡簡單單咁,為食B報告完畢🤭

原味蛋撻  伯爵茶黑糖麻糬撻  煙肉芝士餅乾

原味蛋撻$13
伯爵茶黑糖麻糬撻$23
煙肉芝士餅乾 $72/兩盒

伯爵茶黑糖麻糬撻,都係最好食嗰層酥皮🤣

簡簡單單咁,為食B報告完畢🤭
原味蛋撻  伯爵茶黑糖麻糬撻  煙肉芝士餅乾
2025-01-26 719 瀏覽
出開九龍城,諗住去酥妃買果仁撻,佢的果仁撻食過後就令我念念不忘,點知見到佢出咗窩夫,仲要做緊買5送1,我就比呢個優惠吸引左買左窩夫試吓喇我買咗4個果仁朱古力味,2個焦糖牛奶餅味,店員好好人,願意幫我分兩個細盒,方便我同朋友分享👍🏻👍🏻返到屋企諗住焗返熱食,但諗一諗,焗熱的話,朱古力會溶曬喎😛,最後都係室溫食,窩夫質地脆口,有牛油香味,果仁和朱古力呢個配搭好難令人失望😝而焦糖牛奶餅味,似係用左lotus脆餅,比較甜較的,如果可以配濃度較高的黑朱古力中和一下,相信味道會比較好