2009-05-09 24 瀏覽
睇到咁多哈哈笑,於是同老婆同女一齊去試吓,我哋都幾多會食呢d元朗大大件,去開千之壽,有d厭想睇吓有冇第二間好食。去到都幾多人,不過等左半粒鐘就入得,一入去幾大陣魚腥味吓!聞聞吓慣啦!沒沙發位!囡囡睡了,只能單手吃飯!菜牌選擇很多!壽司,飯唔算大,都0k,太大得飯味,但叫了一客$22的鱆紅壽司,件鱆紅細到尤如食齋飯!天婦羅蝦,下面講到我流晒口水!咪又係搵野(拿)到d蝦發晒,無蝦味嗰d,度度都有啦,得陣炸粉味,有咩咁好食?唔明!老婆例牌:軟殼蟹手卷,淡係個人問題,(林)係食物問題!就係咁,我比平時多吃了半件...!廚師既推介:芝士焗蠔,淡到....(都係個人問題!)!仲有三文魚腩剌身,我們叫了一份,另加半份普通三文魚!個腩真係幾好味!$30五片都0K!唔知係咪為左櫬扥個魚腩,所以d普通三文魚唔係普通淡,係無味!令魚腩生色不少!果然有腦!北海道帶子皇配剌身,$58抵,配嗰d剌身可以不理,粒帶子大到咩咁,甜到漏!不過一個人食晒一粒,嗰種感覺,有d頂!呀媽成日話出街食飯多味精無益,母親節一於帶佢黎,淡到佢無聲出至得!
廚師既推介:芝士焗蠔,淡到....(都係個人問題!)!
  • 三文魚腩剌身
2009-05-02 14 瀏覽
上網見到呢間野d食評咁高 ,於是同朋友一試,第一次寫食評 相就冇喇,簡單咁講一講喇,佢地d 壽司幾好呀 大件又好食而果個餃子拉麵 d餃子真係好好食天婦羅炸哈 都幾好食
上網見到呢間野d食評咁高 ,於是同朋友一試,
第一次寫食評 相就冇喇,簡單咁講一講喇,
佢地d 壽司幾好呀 大件又好食
而果個餃子拉麵 d餃子真係好好食
天婦羅炸哈 都幾好食
2009-05-01
  • 餃子拉麵 既餃子 =]
2009-04-28 12 瀏覽
今日同哥哥一家三口共四人唻呢度食晚飯,因為嫂嫂先前唻過話好抵食,所以今次唻元朗順便唻呢度食多次。但原來星期一至四晚七點前,或假日六點前有特價,所以佢上次就好抵食,今次我哋星期日成六點幾先唻到,所以要以正價埋單啦。一場唻到都照食啦!我哋要咗一個細刺身併盤($98)、一個牛肉烏東鍋($45)、一個雪蟹肉蟹子沙律($48)、四件鰻魚壽司($22/2件)、二件海膽壽司、一份軟殼蟹加洲卷(六件) 同 二件不知名魚壽司 (哥哥點的,所以我唔知係咩魚)蟹子沙律果然好大份,四個人食才吃得下 ,但雪蟹肉的味好淡,食咗都唔多覺。雖然話蟹肉的味本該如此,唔關廚藝事,但我建議省下$20,要普通的蟹子沙律($28)好了。牛肉烏東鍋都好足料,牛肉亦有好濃的牛味,本來是很美味的,但個湯底太鹹,好似豉油一樣鹹。幸好是一個鍋四人分,若果一個人食晒,唔知會唔會鹹到食唔落。不過我去東京食過啲拉麵,佢哋啲湯底又真係整到好濃,唔知呢個湯係一時失手先咁鹹,還是依正宗的日式鼓油湯底去煮先咁鹹?因為漏單,所以要最早食的刺食等到最後先上枱,$98有25件刺身係好平,但我哋一致認為刺身唔靚,唔新鮮。雖說一分錢一分貨,但下次唻都唔會再叫刺

蟹子沙律果然好大份,四個人食才吃得下
。雖說一分錢一分貨,但下次唻都唔會再叫刺身咧。
但我哋見到其他枱叫咗啲炸物,賣相好似唔錯,但一來今次有小朋友唔方便叫熱氣野,二來我哋都食飽啦,所以都無加單要炸物,但有機會再唻的話會試吓。
雖然因為有期望所以有少少失望,但整體唻講都幾好,可能我哋好彩遇到個好好笑容又招呼一流既姐姐 (我見其他待應表現一般, 但都算勤快)。若果想平靚正而又對刺身無乜鍾愛 (好似我咁),呢間舖係不錯的選擇,但唔值得特登坐車入唻元朗食。

海膽壽司
雪蟹肉蟹子沙律
鰻魚壽司 (味道唔算特別出色,但勝在大件)
牛肉煱烏東 (本來可以有個"正",但個湯太鹹)
細刺身併盤 (鍾唔鍾意食刺身都話唔好食)
2009-04-26
雪蟹肉蟹子沙律
鰻魚壽司 (味道唔算特別出色,但勝在大件)
  • 蟹子沙律
2009-04-23 9 瀏覽
隔左一段時間無來幫襯, 發覺酒泉的水準還是可以的等候時間大約20-25分鐘, 可以接受比起田中閒閒排一個鐘以上, 呢度好好多元朗的二人台例牌甘係細的, 但好在台與台之間唔會痴到實, 而且仲有多一張櫈仔俾大家放下野, 算係幾有心思帶子皇甜蝦立魚刺身 $58, 帶子皇確實係超大粒的, 鮮甜又好味甜蝦都唔錯, 係個4片立魚, 薄到好似紙甘, 唔通師傅玩刀章三文魚壽司, 今次的三文魚唔錯, 有油份又有魚味花之戀, 賣相一般, 但有四件三文魚包住舊飯, 無投訴了赤貝壽司, size雖然唔大, 但每件壽司都有兩片, 亦係無投訴了松葉蟹膏壽司, 壽司飯上有蟹膏, 蟹柳和青瓜絲,一齊食好滋味, 但如果蟹膏的份量再多些會更好鰻魚手卷, 來到先發覺手卷內的鰻魚係無壽司面上的鰻魚甘長的, 下次大家叫壽司好了燒三文魚腩 $28, 兩條大大條, 必食 龍蝦湯, 無西餐廳甘好飲, 純粹試下, 湯內有一隻大蝦, $18蚊, 都算抵飲的以上8樣野, $208, 平均每人100蚊左右, 算係好抵食的
隔左一段時間無來幫襯, 發覺酒泉的水準還是可以的

等候時間大約20-25分鐘, 可以接受
比起田中閒閒排一個鐘以上, 呢度好好多

帶子皇甜蝦立魚刺身 $58,
帶子皇確實係超大粒的, 鮮甜又好味

三文魚壽司, 今次的三文魚唔錯, 有油份又有魚味
花之戀, 賣相一般, 但有四件三文魚包住舊飯, 無投訴了

燒三文魚腩 $28, 兩條大大條, 必食

• 燒三文魚腩
  • 帶子皇
2009-04-15 11 瀏覽
難得Honey 入黎元朗, 專登去openrice search 有邊間日本野好評我以前食開一番抵食大件質素ok, 可惜唔知係裝修搬遷定執咗最終決定去酒泉第一次去, 兩個人order 了:三文魚刺身 <--幾好, 夠厚身三文魚沙律壽司 <--無乜特別, 味道咸咗小小特價$58 的刺身拼盆: 巨大帶子甜蝦同埋唔知咩魚 <---還可以的, 帶子感覺ok, 但甜蝦好似唔夠新鮮南瓜蕃薯天婦羅 <---$18, 意想不到咁大件咁大碟, 每樣三件, 每件有手掌咁大海膽刺身<---唔掂, 唔靚, 口感麻麻, 新鮮欠缺, 份量又唔大和牛壽司 <---食到有渣, 和牛真係唔應該去呢度食....坐位: 迫等候時間: 35分鐘 (8pm 未夠攞飛, 8:35pm 多d 先有位)服務: 還可以總括: 一般, 唔會再去, 因為唔係真係好抵食, 這個價錢可以食到d 更好的!!!P.S. $303 都唔收信用卡.......有d 唔方便~

我以前食開一番抵食大件質素ok, 可惜唔知係裝修搬遷定執咗

最終決定去酒泉

第一次去, 兩個人order 了:

三文魚刺身 <--幾好, 夠厚身
三文魚沙律壽司 <--無乜特別, 味道咸咗小小

坐位: 迫
服務: 還可以

2009-04-14
2009-04-15 10 瀏覽
兒童節走左去睇 << 新宿事件 >>真係核突到死~~~~唯有去酒泉安撫下~~ 2 個女仔點了蟹籽沙律 (小) $ 28芝士焗青口 6 隻 $26軟殼蟹手卷長腳蟹烏冬蟹籽沙律真係好大盤 ... 對於 2 個女仔黎講係真係勁大 .....不過都俾我地 2 個消滅左 芝士焗青口 都幾好味 ....有 d over cook~ 好 "un" ....軟殼蟹手卷 真係好大隻軟殼蟹 ... 又香口 .... 正 ar長腳蟹烏冬 d 蟹肉熟過頭~ 無乜味 ..... 下午茶時間 d 野食好平 ar~~ 不過要睇清楚 d 時間囉
兒童節走左去睇 << 新宿事件 >>
真係核突到死~~~~
唯有去酒泉安撫下~~

2 個女仔點了
蟹籽沙律 (小) $ 28
芝士焗青口 6 隻 $26
軟殼蟹手卷
長腳蟹烏冬

不過都俾我地 2 個消滅左

長腳蟹烏冬 d 蟹肉熟過頭~ 無乜味 .....

無咩肉食 ... 而且無咩鮮味 ar
2009-04-04
2009-04-12 19 瀏覽
小弟自命光顧過在元朗大部份大路的壽司店, 如果真係要選一間最好, 相對下我會選擇酒泉, 原因如下: 1) 唔會好似在教育路附近有2-3間, 根本上係無人食, 流量低令到選擇少之餘, 魚生又唔新鮮. 不選! 2) 唔會好似在大馬路田中, 太太太多人等 (週末晚餐時間經常 > 50人), 但味道又不少極上, 等待時間長令到心情唔好. 不選! 3) 唔會好似河邊金田, 服務態度負分, 俾錢買難受. Black List! 咁多次到酒泉 (起碼5次), 等待時間好少長過15分鐘, 加上流量大, 信心之選.好. 今次再次食, 叫左芝士焗蠔2隻 $28 + 鰻魚壽司 $22 + 三文魚刺身 8件 $48 + 芒果蟹子沙律 (小) $33 + 芒果天婦羅蝦反捲 8件 $45 + 魚生飯 $58鰻魚壽司: 常客, 一樣係咁長咁好食. 個汁唔會太多太鹹, 又唔會太少好幹, 平衡得好好. 三文魚刺身: 常客, 新鮮而且肥美, 但今次比較瘦少少, 近背脊多一d, 但都好鮮甜厚切, 無雪味. 合格. 芒果蟹子沙律 (小): 常客, 今次唔係好夠沙律醬, 令到個沙律干左少少. 但新鮮青瓜加上甜芒果補番,

芒果蟹子沙律 (小): 常客, 今次唔係好夠沙律醬, 令到個沙律干左少少. 但新鮮青瓜加上甜芒果補番, 合格.

魚生飯: 第二次食. 因為上次食有驚喜, 今次再食. 有大頭甜蝦x4, 吞拿魚x2, 劍魚x4, 三文魚x4, 北寄貝x2, 不知名魚x3, 蛋x3, 蟹柳x3...... 全部都係厚切, 唔會好似出面的壽司店只係得一d 頭頭尾尾無乜魚, 酒泉數量多之餘又有質素, 可以當食左不同款的壽司! 仲有麵士湯送, 真係好得! 高分推薦!

芝士焗蠔: 第一次試. 個蠔細隻, 唔夠full, 有少少過左火候, 老左d, 芝士味重補番唔少分數. 但依然唔合格!

芒果天婦羅蝦反捲: 第一次試. 好長, 好full. 但師傅功力不太好, 散散地. (其他壽司都無問題, 可能係師傅仔做!) 仲有成個壽司可能唔合我胃口, 唔係太match. 唔合格!

添茶好好, 唔使叫! 有多一張椅俾你放袋, 無論幾多人都一定有, 這個係一個德政!

總而言之, 下次再來元朗, 都係酒泉!
不合格的芝士焗蠔
厚切多件的魚生飯
厚切三文魚刺身
不合小弟口味的芒果天婦羅蝦反卷
大合照! (唔記得左鰻魚tim!)
2009-04-11
厚切多件的魚生飯
厚切三文魚刺身
大合照! (唔記得左鰻魚tim!)
  • 魚生飯
  • 三文魚刺身
(非會員)
今日一家四口第一次去,亦可能是最後一次,點解?首先,等位時發現有四人坐位,唔知點解唔叫四人入坐,竟然叫兩張二人入坐,真令我氣憤,因令我等多十五至二十分鐘及沒有特價優惠。終於入坐了,發現入面有兩張"吉"枱,都唔知點解唔叫人入坐。之後,點選食物~~~三文魚刺身一客------好平,但是一般肥牛烏冬------好味蝦多士------差,都唔知點解是推介蟹子沙津-----無特別玉子壽司------這是我女兒最愛,但製作需時,侍應話無曬壽司飯,要再煮18:00已無曬壽司飯!!!!最後,一家四口決定不會再去
今日一家四口第一次去,亦可能是最後一次,點解?
終於入坐了,發現入面有兩張"吉"枱,都唔知點解唔叫人入坐。
之後,點選食物~~~
三文魚刺身一客------好平,但是一般
肥牛烏冬------好味
蝦多士------差,都唔知點解是推介
蟹子沙津-----無特別
18:00已無曬壽司飯!!!!
最後,一家四口決定不會再去
2009-04-05
2009-03-18 8 瀏覽
今日三點去到 , 等左3個字到就有位 (2 位)我地食到一半 , 開始有d 枱吉左出黎如果唔想等可以4點左右黎~19蚊 8件炸蝦反卷size唔似金田果d sell 大大舊反而似元綠果d 咁大件直徑約5cm 到 , 都好抵呀!!!有蟹子味同紫菜味蕃薯南瓜天婦羅(細) 好似18蚊炸 + 玉子 + 甜蝦不過不失賣錯一般...個樣好似霉霉地咁食落又唔係wo 但係味道都ok ...size 大過元綠果d 1.5 倍清酒煮蜆 $48 (唔知有冇特價呢???)蜆係小size.....約有20隻到味道不錯d 湯有薑....好醒胃飲左帶子湯 $18算大碗....一個人飲唔晒味道ok~~ 都係買單只係 98蚊 (平過menu 所寫..唔通我睇錯??)但食到勁飽侍應態度合格但唔係勁好果d反而收錢果個女人幾nice!好耐冇黎喇以後要來多d
今日三點去到 , 等左3個字到就有位 (2 位)
我地食到一半 , 開始有d 枱吉左出黎
如果唔想等可以4點左右黎~
19蚊 8件炸蝦反卷

size唔似金田果d sell 大大舊
反而似元綠果d 咁大件
直徑約5cm 到 , 都好抵呀!!!
有蟹子味同紫菜味
蕃薯南瓜天婦羅(細) 好似18蚊

炸[張}好thin....幾好味 幾新鮮
食左自選sushi x3 ($5 @)
蟹[扭] + 玉子 + 甜蝦

不過不失
賣錯一般...個樣好似霉霉地咁
食落又唔係wo 但係
味道都ok ...size 大過元綠果d 1.5 倍
清酒煮蜆 $48 (唔知有冇特價呢???)

蜆係小size.....約有20隻到
味道不錯
d 湯有薑....好醒胃
飲左帶子湯 $18
算大碗....一個人飲唔晒
味道ok~~ 都係[面屎味]
買單只係 98蚊 (平過menu 所寫..唔通我睇錯??)
但食到勁飽
侍應態度合格
但唔係勁好果d
反而收錢果個女人幾nice!

好耐冇黎喇
以後要來多d
2009-02-08 9 瀏覽
前幾年酒泉仲未出名既時候曾經到訪食左個lunch..個陣鋪仔細細.人流都比依加少好多..係個陣已經覺得依間野唔錯..事隔幾年.今日終於再訪一試.無論鋪面同裝修都靚左..但本人始終喜歡佢舊時比較似東嬴酒屋既風味.今日揀左特價時段去..職員服務不俗.會時不時添水.首先叫左個蟹子沙律加芒果..$24大大碗真係幾抵食..而且芒果入口1d都唔酸..唔錯..跟住叫左三文魚,鰻魚,天婦羅蝦,珍寶帶子,魷魚壽司三文魚大大件..可惜薄身左d鰻魚唔錯..夠大條,燒汁都唔錯..天婦羅值得一讚!炸得岩岩好,而且唔係幾油珍寶帶子都算幾珍寶..幾新鮮魷魚就..較遜色了一點之後再來多個鰻魚反卷..$19 6件..不俗!最後叫多個炸魷魚鬚..這個抵讚!魷魚鬚炸得十分香..再加檸檬汁真的妙絕3個人食得飽飽成張單加埋都只係$128.十分抵食!
前幾年酒泉仲未出名既時候曾經到訪食左個lunch..
個陣鋪仔細細.人流都比依加少好多..
係個陣已經覺得依間野唔錯..
事隔幾年.今日終於再訪一試.
無論鋪面同裝修都靚左..
但本人始終喜歡佢舊時比較似東嬴酒屋既風味.
今日揀左特價時段去..
職員服務不俗.會時不時添水.
首先叫左個蟹子沙律加芒果..
$24大大碗真係幾抵食..
而且芒果入口1d都唔酸..唔錯..

跟住叫左三文魚,鰻魚,天婦羅蝦,珍寶帶子,魷魚壽司
三文魚大大件..可惜薄身左d
鰻魚唔錯..夠大條,燒汁都唔錯..
天婦羅值得一讚!炸得岩岩好,而且唔係幾油

珍寶帶子都算幾珍寶..幾新鮮
魷魚就..較遜色了一點

之後再來多個鰻魚反卷..
$19 6件..不俗!
最後叫多個炸魷魚鬚..這個抵讚!
魷魚鬚炸得十分香..再加檸檬汁真的妙絕

3個人食得飽飽
成張單加埋都只係$128.
十分抵食!
  • 蟹子沙律
  • 天婦羅蝦壽司
  • 炸魷魚鬚
2009-02-04 8 瀏覽
昨天在信箱收到酒泉日本料理的宣傳單張,於是今晚去試試!臨出門之前看一看openrice的食評,似乎評價有好有唔好,但既決定要來,就試一試吧!來到門口都要排隊等,大約等10分鐘吧!結果食物的水準都很不俗,蟹子沙律(細)~~我鍾意不太酸的沙律醬,這裡的味道剛剛好!壽司~~都幾新鮮鐵板牛舌~~好嫩滑,味道調得幾好!和風三文魚碎粥~~好好味呀,下次一定要再食!燒青魚~~係送的,但都幾大份!三文魚腩刺身~~好肥美,係我鍾意的口味!食完都覺得呢度的食物幾好,侍應的服務都唔錯,成日都笑笑口,下次會再來呢!
昨天在信箱收到酒泉日本料理的宣傳單張,
於是今晚去試試!
臨出門之前看一看openrice的食評,
似乎評價有好有唔好,
但既決定要來,就試一試吧!

來到門口都要排隊等,大約等10分鐘吧!
結果食物的水準都很不俗,

蟹子沙律(細)~~我鍾意不太酸的沙律醬,這裡的味道剛剛好!
壽司~~都幾新鮮
鐵板牛舌~~好嫩滑,味道調得幾好!
和風三文魚碎粥~~好好味呀,下次一定要再食!
燒青魚~~係送的,但都幾大份!
三文魚腩刺身~~好肥美,係我鍾意的口味!

食完都覺得呢度的食物幾好,
侍應的服務都唔錯,成日都笑笑口,
下次會再來呢!
2009-01-25 3 瀏覽
雖然坐得唔太好service 都一般 , 不過不失但勝在d sushi 抵食朋友狂食5蚊件三文魚 , 一個男人食左6舊佢仲有食其他野試左北寄貝 , 比想像中鮮 , 冇乜雪味野食唔好飲 , 果味熱茶類都係酸既(唔知其他類會唔會)唔知係咪好彩食過2次都覺得幾好食下午茶算係咁$25 朋友就食左約50蚊
雖然坐得唔太好
service 都一般 , 不過不失

但勝在d sushi 抵食
朋友狂食5蚊件三文魚 , 一個男人食左6舊
佢仲有食其他野
試左北寄貝 , 比想像中鮮 , 冇乜雪味
野食唔好飲 , 果味熱茶類都係酸既(唔知其他類會唔會)

唔知係咪好彩
食過2次都覺得幾好食

下午茶算係咁$25
朋友就食左約50蚊
2009-01-08 9 瀏覽
今天同寶貝首先到青衣的新星吃過午飯再到TST SHOPPING 再返MK買東西最終的終點站到了元朗的酒泉試試大舊壽司首先點了三文魚X身 4件 甜蝦壽司中華沙律壽司 無食 只有寶貝喜歡吃蟹子沙律軍艦壽司 出水既 一不太好吃細蟹子沙律 讚 串燒雞軟骨 一般炸蝦什錦天婦羅 一般鰻魚壽司 讚讚讚 早前到板前食 無貨 今日終於食到啦玉子壽司 板前的燒玉子 才是最好吃總括黎講 都唔錯 同寶貝叫左好多野食 食唔晒啦 不是真係幾好 坐位好正 2個人 但可以坐4人位 專登比你放 女生們的包包而設 值得一讚
今天同寶貝首先到青衣的新星吃過午飯

• 甜蝦壽司
  • 三文魚X身
  • 細蟹子沙律
2009-01-08 13 瀏覽
與3名朋友同行,準備到一番吃東瀛美食,誰知道他們已經要下場休息了,沒吃一番,朋友就接受我提議,一起來到酒泉再續我們的東瀛美食之旅~下午茶的時間,不是有太多的客人,但總是走一桌人就來多一桌人的;一坐下,大家的肚子已經在打鼓,迫不及待的寫紙仔,然後交給侍應生,侍應生提我地下午茶時段寫另一張餐單的話會比較便宜點;雖然肚子餓,但我們還很清醒,有便宜的當然吃便宜一點的啦~經過一輪點餐和等待後,食物上場啦~~~ 又是因為肚子餓,所以點了很多,但我只吃了以下幾款!!蟹籽沙律:依然是我在酒泉的最愛唷~~~ 大大一盤的青瓜絲,上面放了一些蟹柳絲,然後店鋪上一堆蟹籽和一些沙拉醬,吃前把所有東西搞在一齊,真的好好吃哦!!! 青瓜絲的清與甜,蟹柳絲的肉味,還有蟹籽獨特口感,一齊在口中發揮所長,好想再吃哦>v<~炸蝦天富羅:我不知道他們是不是用冰鮮蝦,吃起來不算彈牙,卻有蝦味!! 好吃~~ 不過點天富羅的醬汁卻是沒有味道的,好像點了水一樣/.\曼魚壽司:這一次... ... 曼魚我肯定他是燒焦了!!! 條曼魚有點縮起了,而且曼魚皮有點苦苦的!! 明明上次很好吃的!為什麼這一次要叫我失望!?不過除
不過除了這一樣,服務和其他食物還可以保持水準,還是給笑臉,但下次不要再叫我失望啦~~
男性朋友請客,謝謝啦
炸蝦天富羅沙律
2008-12-30 6 瀏覽
一個人的晚餐。喜愛日本料理的我,選擇了到這間在元朗我頗欣賞的店子。本來是田中在旁邊的,但因為貴租所以田中搬到別處,而酒泉亦趁機把兩店打通,令地方闊落一點。但可能是每晚人多的關係,枱與枱之間放置得十分接近,令人有點逼的感覺。一個人,點了, 日本北海道珍寶帶子皇 三文魚壽司 銀鱈魚西京燒 日本北海道珍寶帶子皇等了十分鐘,壽司送到,飯團仍是一貫元朗風的大件,沒有醋味而且凍冰冰的。其實在元朗,這個質素是十分普遍的。要分出高下的是魚生的質素。酒泉的三文魚切得太薄而且較短,把整個壽司放入口只感覺到飯團的味道,而且不完整,從圖可見有點散開,不新鮮的關係吧,差勁。帶子選了中間級數的,相比三文魚便十分新鮮了,帶彈性而鮮味十足,鮮甜味圍繞著每一個味蕾,十分出色,之前試過元朗其他日本料理店,入口有點酸而腍腍的。所以我敢說,酒泉的帶子是元朗數一數二出色的。試了考功夫的熟食銀鱈魚西京燒,魚皮太焦而不脆,肉身十分的散而沒有魚油的甘香,浪費了銀鱈魚本身的質感。味道偏咸,蘸了些混了芥末的沙律醬亦不過爾爾。魚的質素低,而燒功亦不濟,在元朗如此出品但索價$48會太貴了。由於澳洲帶子已經令我難忘,所以一番思索後決定追加最好
一個人,點了,

三文魚壽司
 銀鱈魚西京燒
 日本北海道珍寶帶子皇

由於澳洲帶子已經令我難忘,所以一番思索後決定追加最好的日本帶子。上桌時帶子SIZE是一般的兩倍,比五元硬幣大一點。入口鮮甜味十足,而質感黏黏的和澳洲不同,但明顯其新鮮度更勝澳洲出品,大大隻的十分滿足
下次一定會再叫的!!!

服務一般,但比元朗區其他店而經十分好了。侍應不停加茶,而下單準確,結賬有禮!!

酒泉的魚生其實不錯,但熟食大有改善空間,笑面給帶子的。

不錯的日本料理...
斷開的三文魚
燒得差勁的銀鱈魚