2025-05-12 210 瀏覽
上網做咗資料蒐集就諗住試吓呢間韓國餐廳!試吓啲新嘢,其實都係抱住戰戰兢兢嘅心情,因為平時都唔敢食啲唔啱自己款式或者係比較油膩嘅嘢,今日就克服呢個飲食障礙過嚟食!搵咗好耐因為行仔入面實在太多餐廳,淨係韓國都有幾間 原來就喺呢度!星期日兩點都冇客人 男朋友仲驚好伏,不過都陪我嚟試吓 點知佢讚不絕口🤣當初其實我其中一樣嘢就係睇中佢嘅價錢實惠得來又得,無限refill小菜 即係泡菜嗰啲 店員話只要唔浪費就得㗎啦!不過其實我哋都係加咗豆腐同埋泡菜兩次🤣🤣成本唔高主菜我就揀咗雞,諗住會多啲肉,而且啲肉冇咁肥,不過上枱都幾油 講咗少油好似都應該冇分別?我就叫男朋友揀炆牛肋骨。 因為其實我想食少少,但係又驚牛肋骨肥,而且上網見到有好多配料鬥魚,例如冬菇 蘿蔔同埋紅蘿蔔!上枱原來仲有栗子㗎 !啱啱講嗰啲配菜各有兩粒 我同男朋友就可以一人一件喇上枱勁大份,而且超夠熱,過咗幾分鐘都係熱辣辣最鍾意食啲餸係熱辣辣牛肋骨係好香牛肉味,唔會話太腍 因為肉質係咁樣而我個雞就甜甜地幾好味好開胃!不過都真係多油咗少少 🤏佢啲飯都係我最鍾意嘅脹卜卜米 配菜我同男朋友比較鍾意食豆腐!有少少辣醬幾好味,都係平時食嗰啲盒裝或豆腐
因為行仔入面實在太多餐廳,淨係韓國都有幾間 原來就喺呢度!

上枱勁大份,而且超夠熱,過咗幾分鐘都係熱辣辣
最鍾意食啲餸係熱辣辣

牛肋骨係好香牛肉味,唔會話太腍 因為肉質係咁樣

而我個雞就甜甜地幾好味好開胃!不過都真係多油咗少少 🤏

佢啲飯都係我最鍾意嘅脹卜卜米
配菜我同男朋友比較鍾意食豆腐!有少少辣醬幾好味,都係平時食嗰啲盒裝或豆腐嘅感覺,其他嗰啲都好有誠意咁!西蘭花果款都幾特別 會有腸仔
男朋友就想嗌個炸雞 都幾大份㗎 不過皮都算厚 我自己就普通啦 始終韓國最好味會有汁
2025-06-26 0 瀏覽
我不定期bookmark一抽喜歡食店但發現近2年,發現增少減多早排係長輩(宜婆)IG得知其中一間收藏小店將會6月底結業當刻感覺無言又無奈對我而言,一間韓食店我係幾重視餐前小碟通常小碟做得好,主菜係唔會差都市樂就係其中一間除左原有韓國食材外每日都會到街市新鮮採購食材堅持出品新鮮小碟有6款(佛心)每一樣都用心製作食材新鮮調味出色呢度小碟絕非閒角而主食部份即點即做所以等候需時炒雞肉配飯看似普通但不普通醬汁甜口,雞肉腌得入味好多配菜雲耳洋蔥菇表面再灑上芝麻青蔥食得舒服非常好送飯的一道菜炸醬麵屬重口味之選肉絲洋蔥粒炒香再混上韓式黑醬伴以爽彈烏冬每條烏冬掛上濃稠醬汁每口都係幸福嘅負擔香蔥煎餅一上枱就熱氣騰騰熱氣野就係要趁熱食蔥香椒甜,粉漿開得好好有調味有口感配附上嘅汁酸酸辣辣味道提升又解熱氣油膩感完全係一頓滿足身心嘅體驗慶幸有過回憶嘅味道感恩一直遇到好多有誠意有心思嘅小店期望來日環境氣氛好轉你地又心癢癢想復出時有機會可以再享受到你地嘅都市樂BTW, 多謝帶比我呢個咁體驗#都市樂📍紅磡德民街29號地下H2號舖 #dcb食在香港 #dcb吃喝玩樂 #dcb紅磡 #食在香港 #香港美食 #美食 #紅磡
我不定期bookmark一抽喜歡食店
但發現近2年,發現增少減多
早排係長輩(宜婆)IG得知
其中一間收藏小店將會6月底結業
當刻感覺無言又無奈

對我而言,一間韓食店
我係幾重視餐前小碟
通常小碟做得好,主菜係唔會差

都市樂就係其中一間
除左原有韓國食材外
每日都會到街市新鮮採購食材
堅持出品新鮮

小碟有6款(佛心)
每一樣都用心製作
食材新鮮調味出色
呢度小碟絕非閒角

而主食部份即點即做
所以等候需時

看似普通但不普通
醬汁甜口,雞肉腌得入味
好多配菜雲耳洋蔥菇

每口都係幸福嘅負擔

香蔥煎餅
一上枱就熱氣騰騰
熱氣野就係要趁熱食
蔥香椒甜,粉漿開得好好
有調味有口感

感恩一直遇到好多有誠意有心思嘅小店

期望來日環境氣氛好轉
你地又心癢癢想復出時
有機會可以再享受到你地嘅都市樂
BTW, 多謝帶比我呢個咁體驗

#都市樂
📍紅磡德民街29號地下H2號舖

#dcb食在香港 #dcb吃喝玩樂 #dcb紅磡 #食在香港 #香港美食 #美食 #紅磡 #紅磡美食 #港式 #小店 #韓食店 #韓國菜
2025-05-28
  • 香蔥煎餅
  • 前菜
近日到訪「都市樂」,一間主打家常韓式料理的小店。店內環境樸實溫馨,令人感覺輕鬆自在。今次試了主食配飯加前菜拼盤,整體味道討好,沒有過多花巧,反而多了份熟悉與實在,是一頓暖胃又暖心的晚餐。—韓式前菜拼盤(六小碟)前菜拼盤中的幾款小菜令人印象不俗。清燉蘿蔔軟腍入味,湯汁微甜;泡菜酸辣平衡,爽脆醒胃;芽菜則炒得清新不油,仍保留豆香與咬口。雖然是配角,卻顯得誠意十足,開餐前已令人食慾大開。#韓式前菜 #泡菜 #清燉蘿蔔 #韓國芽菜 #韓式小菜拼盤—炒雞肉配飯主菜炒雞肉選用去骨雞腿肉,炒得剛好,肉質嫩滑。醬汁帶甜不辣,味道偏甜、口味溫和,適合不嗜辣的朋友。配料包括木耳、洋蔥、竹筍及紅蘿蔔絲,炒得乾爽不油膩。加上白芝麻與蔥花點綴,味道更有層次。配上一碗熱白飯,簡單卻令人滿足。#炒雞肉配飯 #韓式雞肉飯 #家常雞肉 #韓式無辣菜式 #都市樂主食—炸醬麵這道炸醬麵色澤深邃,醬汁濃稠,甜中帶鹹。醬料由炒香洋蔥、碎豬肉及韓式甜麵醬調製而成,帶微微焦香,與煙韌的寬身烏冬完美掛汁。口感厚重但不膩,適合重口味愛好者,是韓式經典中的安心之選。#炸醬麵 #韓式炸醬麵 #甜麵醬 #韓國烏冬 #都市樂主菜—「都市樂」主

#韓式前菜 #泡菜 #清燉蘿蔔 #韓國芽菜 #韓式小菜拼盤

#炸醬麵 #韓式炸醬麵 #甜麵醬 #韓國烏冬 #都市樂主菜
炸醬麵

「都市樂」主打的雖是家常菜式,但味道細膩、用料實在,加上店內氣氛溫暖輕鬆,讓人吃得舒服自在。不是走驚艷路線,卻正正令人喜歡,是那種吃過一次後會想再回來的小店。
2025-05-03
2025-05-04 217 瀏覽
有理由相信所有好評都係買返嚟!咩服務好?weekday lunch time店內冇人,一入到去個疑似老闆娘已經黑哂面。我地5個人要求我地坐4人權廿,平時食嘢真係唔介紹但佢啲檯勁細完全唔會放得哂啲嘢!叫左個咩豚肉麵,完全唔掂!基本上係求其將所有嘢放入個湯度煮,真心自己煮都好食過佢,零誠意。汽油個罐係污糟嘅。其餘叫嘅4個餐都冇個話好食!認真,黃埔果頭好多出式嘅韓食,點解佢咁有自信就開喺隔離街?真心冇心做真係唔好做餐飲
有理由相信所有好評都係買返嚟!

豚肉拉麵
2025-04-28
2025-04-05 303 瀏覽
店員服務好有禮貌,介紹餐前小食及白飯可任添。炙燒醬油雞配飯,味道豐富,配白飯一流!即煎香蔥煎餅以為冇咩特別,但加上特制醬汁又可以多食。蜜桃伯爵冰茶同糖潰檸檬伯爵冰茶都好好飲,果肉好多好甜!另有冰茶免費提供,夠體貼!
2025-01-13 971 瀏覽
在黃埔區小巷內的一間韓式餐廳小店,店內坐位不是很多。每桌都有送韓式小菜,每款的味道都很好食,特別是蘿蔔,煮得非常軟腍入味,而家吃完還可以請店員再添。「ROSE忌廉辣炒年糕」份量很足,有洋蔥和煙肉增加了味道的層次感,還有魚糕和雞蛋,十分飽肚。配上忌廉醬令辣度降低了,適合不太能吃辣的我們。泡菜部隊湯麵:味道偏向港式風,以$98的價錢有點失望我們那天是平日,晚上大概7-8點左右,用餐時聽到鄰桌點單,很多東西已經都已經售罄了
在黃埔區小巷內的一間韓式餐廳小店,店內坐位不是很多。

泡菜部隊湯麵:味道偏向港式風,以$98的價錢有點失望

• Rose忌廉辣炒年糕
2024-09-18 1553 瀏覽
本來想吃醬油蟹,但想去的餐廳沒營業,便試試附近的韓式餐廳。餐廳是小店,座位有限,不過我們去到已是午餐時間尾聲,所以不用等位^^點了春川炒辣雞配飯和雜菜炒粉絲,兩個菜式都很惹味!兩個人有6款小菜,很有誠意!另外,點了草莓梳打,有許多草莓果肉,味道驚喜!有機會會再試。
本來想吃醬油蟹,
但想去的餐廳沒營業,
便試試附近的韓式餐廳。

餐廳是小店,座位有限,
不過我們去到已是午餐時間尾聲,
所以不用等位^^

點了春川炒辣雞配飯和雜菜炒粉絲,
兩個菜式都很惹味!
兩個人有6款小菜,很有誠意!
另外,點了草莓梳打,有許多草莓果肉,
味道驚喜!
春川炒辣雞配飯
雜菜炒粉絲
小菜
2024-09-10 1293 瀏覽
第三次食呢間了~因為好鍾意小店有好多免費配菜🥹🥹🥹🫶🏻🫶🏻🫶🏻不過感覺今次嘅味道越來約港式化😭完全唔似韓國嘅味道😭如果當係家常飯食嘅話會好啲😂=lunch去食叫了lunch set!🍛||汁煮牛肉配飯 $68||調味整體偏甜同youshaohso~其實比較似日式洋蔥牛肉+壽喜燒汁嘅味🫣唔係唔好味但唔expect食唔到韓味🤣🤣🤣 但都幾抵食嘅!有菇同埋紅蘿蔔呢啲配菜係有心思的🫶🏻🍛||旋風蛋泡菜炒飯 $68||呢個真係唔建議🥲🥲🥲個炒飯冇咩味😭得少少泡菜嘅酸&食完個底好油,有少少膩🥹如果加啲肉炒/韓式醬料撈埋可能會好味啲~希望小店可以再進步🥰蛋嘅味道就成形得好靚!賣相不錯的!不過都係偏淡啦但呢間我覺得主打係無限配料&可以添飯!有好多菜即刻覺得好健康😼😼😼😼題外話,叫咗個麻辣薑汽水(跟餐+$12),唔辣但薑味好重,幾過癮哈哈哈哈哈!
=
lunch去食叫了lunch set!
🍛||汁煮牛肉配飯 $68||

🍛||旋風蛋泡菜炒飯 $68||
蛋嘅味道就成形得好靚!賣相不錯的!不過都係偏淡啦

都市樂喺韓國🇰🇷係飯盒既意思,希望為忙碌既都市人送上正宗既韓式🇰🇷家庭料理😜 呢到既全部菜式由朴媽媽主理,堅持手工製作,有傳統既韓國🇰🇷風味,又會嘗試唔同既fusion組合,真係有心思又好食😋(5 😍 係滿分,🤩係半分)炙燒牛肩胛肉配飯 🔥🐮🍚 - $168 (好味指數:😍😍😍😍🤩)啲牛肩胛肉🐮係牛🐮前腿上面既部分,有醃過先拎去燒🔥,夠晒入味,味道香甜惹味,牛味🐮濃厚,口感幼嫩彈牙唔會韌,而且燒過🔥之後油香更加突出,又有焦香~ 亦有幾多舊,啖啖肉咁啱晒撈飯😋炸醬墨汁意粉 🦑🍝 - $98 (好味指數:😍😍😍😍)平時炸醬同墨汁🦑都分開試過,第一次試呢個mix埋一齊既fusion組合😂 顏色鮮亮,啲炸醬質地濃稠,香濃惹味帶啲微甜,亦有好多有鹹香又爽口既豬肉粒🐷 連埋本身墨汁既鮮味,感覺幾有層次~ 而且用意粉🍝替代麵幾有新鮮感,滑溜彈牙又掛汁幾好食🤤炸紫菜卷 🔥🍥 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)炸紫菜卷🔥🍥係經典既韓式小食🇰🇷 炸到金黃色咁,唔會感覺好油膩,炸皮夠薄,質感酥脆,有埋紫菜更加香口又唔會腍晒~ 入面就包左滑溜Q彈既粉絲,口感幾豐富同好食🤤蜜桃伯爵冰茶 🍑🧊☕️ - $38 (

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

炸醬墨汁意粉

炸醬墨汁意粉 🦑🍝 - $98 (好味指數:😍😍😍😍)
炸紫菜卷

炸紫菜卷 🔥🍥 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
蜜桃伯爵冰茶

蜜桃伯爵冰茶 🍑🧊☕️ - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
食完熱辣辣既野食,整翻杯凍冰冰既冰茶🧊☕️幾正🤤 蜜桃🍑既果味清新自然,亦有少少果粒,味道香甜帶啲微酸,配埋帶有佛手柑香味、味道醇厚既伯爵茶☕️,味道溫潤,又可以解膩解渴
小食

小食 (好味指數:😍😍😍😍)
薯仔絲🥔 清涼爽口;蛋卷 🥚質地厚實,味道清甜;南瓜🎃味道香甜,質感綿密軟糯;涼拌菠菜 🥬清新,質地軟嫩多汁;泡菜 🌶️🥬清新爽口,酸酸辣辣🌶️,可以消濟開胃;芽菜滑溜爽口,全部都幾好食😋

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
小食
有一排無食韓國菜又心思思想食下,發現原來黃埔都有抵食平民價韓國菜小店!🤩 韓國人主理,除咗經典韓國菜式主菜,還有不少fusion菜式,餐廳坐位雖然不算太多,但都坐得舒服,服務都唔錯,友善勤力,而且仲好抵食,唔收加一服務費,前菜白飯無限任添,非常滿足!😎進餐廳後,店員好快就送上自家製韓式前菜, 有泡菜、 大豆芽菜、菠菜、白蘿蔔、脆肉瓜、蓮藕片和煎魚糕, 讓人胃口大開。1. 🌮泡菜煎餅($58)煎餅夾著少少泡菜和辣椒,帶點香辣,共有3件,可以同朋友開心share!😎2. 🐣韓式香炸雞球($58)口感有點像唐楊炸雞,炸漿不會太厚,炸得幾香口和熱辣辣,內裡的雞肉也能保持軟嫩,再配上沙律醬更加惹味!😋3. 🐮汁煮牛肉配飯🍚 ($98)牛肉煮得好軟熟,份量好多,配料加入雲耳、洋蔥、菇菌和紅蘿蔔絲,醬汁甜甜地好入味,我仲添多碗飯食~😝4. 🐷香辣豬骨濃湯麵🍜 ($98)豬骨濃湯麵有辣和不辣選擇,我選了辣辣的,韓國手打烏冬口感幼滑彈牙而且入味,加入了雞肉、大量泡菜、雲耳、洋蔥、菇菌、紅蘿蔔和香蔥等,湯底酸酸辣辣又帶點豬骨湯味,非常惹味!😋5. 凍牛奶咖啡 ($38)好香咖啡味,奶味偏重,味道都唔錯!

1. 🌮泡菜煎餅($58)

2. 🐣韓式香炸雞球($58)

3. 🐮汁煮牛肉配飯🍚 ($98)

4. 🐷香辣豬骨濃湯麵🍜 ($98)

5. 凍牛奶咖啡 ($38)

好香咖啡味,奶味偏重,味道都唔錯!

2024-05-30
3 分鐘 (堂食)
2024-07-04 879 瀏覽
剛坐下便為我們呈上了數碟小菜,清新爽脆的口感令人讚嘆,其中尤以黑糖蕃薯的甜美口感最為開胃。接著嚐到泡菜煎餅,煎得剛剛好,外脆內軟,泡菜在粉漿煎炸後的風味濃郁又不辛辣,不過如果油量再減少些會更好。炙燒醬油雞肉配飯以鐵鍋烹調,聞到熱油炸出的滋滋聲音,入口時,肉質鮮嫩多汁,口感極佳,鹹甜的調味使得整體味道相得益彰,非常適合搭配飯食。炸醬墨汁意粉以濃郁的醬汁和豬肉碎為亮點,每一口都充滿了肉香。儘管看起來有些黑,但入口後卻呈現出適度的鹹香風味,韓式炸醬麵的底蘊與意粉的搭配呈現出獨特的風味。這家小店的韓國菜從開胃小菜到主菜,每一道菜都散發著獨特的風味,讓人回味。如果你對韓國菜有興趣又剛好經過,不妨來此一試。

泡菜煎餅

炙燒醬油雞肉配飯

炙燒醬油雞肉配飯
2024-07-03 613 瀏覽
之前跟朋友喺條巷仔到食過一間韓國小店,今次嚟開呢頭再嚟食多次😋😋叫完嘢食即刻上咗6款前菜,重要款款都唔同。個泡菜偏酸,其他都好好味。聽講係店主自己整,每日都會變,好有心!跟住叫咗個汁煮豬肉,份量都唔少,每嚿豬肉都大大嚿,食落又唔會太韌,味道偏甜。本來想試吓炙燒牛肩胛肉,但去到嘅時候已經賣曬,唯有轉食秘製炆牛肉。比我想像中多肉,有成5嚿,重要每嚿都大大嚿。牛肉食落淋淋地,好有牛味,味道甜甜咸咸,拎嚟送飯一流。每次食韓國嘢都一定會叫炒粉絲!呢到只係要50幾蚊,大大碟!整體嚟講唔錯,味道偏甜,份量都唔細,下次早d嚟試埋佢d咖啡餐牌:

每次食韓國嘢都一定會叫炒粉絲!呢到只係要50幾蚊,大大碟!

整體嚟講唔錯,味道偏甜,份量都唔細,下次早d嚟試埋佢d咖啡

餐牌:

2024-06-27
2024-07-01 580 瀏覽
一些舊區通常都比較多小鋪, 而且好多美食其實都好隱世, 一定要一一髮掘出嚟👍🏻。 今日比我發掘到一間發掘出嚟美味小店。(5⭐️最高)小食: 同一般韓式店鋪一樣都有一啲小錢菜,但其中一個前菜我覺得比較特別,就系用炸醬煮的煙仔漁配上四季豆。 好特別之余, 仲好有咬口👍🏻炙熱醬油雞肉配飯(5⭐️)雞肉燒得啱啱好。鐵板上的雞肉好Juicy而且好入味, 真系十級正👍🏻。豬骨濃湯麵(5⭐️)豬骨湯味好濃,而且有雞肉椰菜紅蘿蔔等配菜面好有咬口,而且彈牙。麪質幼滑有啲似手打烏冬👍🏻⋯⋯小朋友最喜歡食👏🏻炸紫菜卷(5⭐️)紫菜系包住韓式粉絲之後,利用薄薄的炸粉炸至金黃色,咬落脆口😙草莓梳打(5⭐️)利用真果肉切成碎粒,加入梳打飲落甜甜酸酸好開胃🤤蜜桃伯爵冰茶(5⭐️)當中都有新真果肉, 再加入伯爵茶味相對比較清新,飲落好有消暑感覺

小食:
前菜

炙熱醬油雞肉配飯(5⭐️)
炙熱醬油雞肉配飯

豬骨濃湯麵(5⭐️)
豬骨濃湯麵

炸紫菜卷(5⭐️)
炸紫菜卷

草莓梳打(5⭐️)
草莓梳打

利用真果肉切成碎粒,加入梳打飲落甜甜酸酸好開胃🤤

蜜桃伯爵冰茶(5⭐️)

前菜
炙熱醬油雞肉配飯
豬骨濃湯麵
蜜桃伯爵冰茶
自己住紅磡區竟然唔知有呢間咁正嘅韓國菜🤯好彩嗰日同朋友路過見到去咗試小店經營,韓國人主理,稱得上隱世除咗經典韓式主菜,仲有唔少fusion創新款式,例如炸醬墨汁意粉🖤▶️ 伴菜先嚟朴媽媽自製伴菜有六款:泡菜、菠菜、大豆芽菜、西蘭花炒洋蔥腸仔、辣煎茄子、炆薯仔泡菜唔算好辣,菠菜、大豆芽菜爽脆健康西蘭花炒洋蔥腸仔餸飯炆薯仔口感唔錯🥔味道甜甜地茄子有驚喜,整得好腍且有油煎香味🍆(不過比較油,畢竟佢索晒啲油)全部好惹味開胃😋可以無限refill,我哋都refill咗一次▶️ 炒雞肉配飯 Stir- fried chicken with rice ($98)好多肉啊😍雞肉新鮮嫩滑,用上雞髀肉,唔乾唔嚡有雞味而非冰鮮雞🐓醬汁調味甜甜地,配有白芝麻粒唔會炒得太油,撈白飯一齊食啱晒配菜有杏鮑菇、洋蔥、紅蘿蔔、黑木耳等,口感豐富之餘超餸白飯🍚輕易清晒成碗飯 (唔夠食可以refill)▶️ 炙燒牛肩胛肉配飯 Grilled marinated beef with rice ($168)份量同樣好足,一片片切得薄身又無骨,非常易咬炙燒得好,帶少少BBQ煙燻味👅牛肩胛肉肉質軟腍,一啲筋都冇,亦唔多肥膏🐂醬汁調味唔會
自己住紅磡區竟然唔知有呢間咁正嘅韓國菜🤯
好彩嗰日同朋友路過見到去咗試
小店經營,韓國人主理,稱得上隱世

▶️ 伴菜
先嚟朴媽媽自製伴菜
伴菜

泡菜唔算好辣,菠菜、大豆芽菜爽脆健康
西蘭花炒洋蔥腸仔餸飯
炆薯仔口感唔錯🥔味道甜甜地
茄子

好多肉啊😍
雞肉新鮮嫩滑,用上雞髀肉,唔乾唔嚡
有雞味而非冰鮮雞🐓

醬汁調味甜甜地,配有白芝麻粒
唔會炒得太油,撈白飯一齊食啱晒
輕易清晒成碗飯 (唔夠食可以refill)
炒雞肉配飯

份量同樣好足,一片片切得薄身又無骨,非常易咬
炙燒得好,帶少少BBQ煙燻味👅
牛肩胛肉肉質軟腍,一啲筋都冇,亦唔多肥膏🐂

醬汁調味唔會蓋過牛本身味道,唔會過鹹,簡單配埋青蔥同白芝麻粒已經夠味👍🏻
炙燒牛肩胛肉配飯

▶️ 糖漬檸檬伯爵冰茶Lemon earl grey iced tea ($38)
同一般檸檬茶差唔多味
只係冇紅茶咁重澀味,微微帶出伯爵茶香🍵
建議叫少甜,一開始飲偏甜,等冰溶咗就好啲
配送辣嘢食好解辣

▶️ 檸檬氣泡咖啡Lemon coffee soda ($42)
糖漬檸檬伯爵冰茶

非常唔錯嘅韓國菜啊🇰🇷好食過好多尖沙咀韓國餐廳
味道夠正宗🤤肉類材料靚又足料,調味亦到位,唔係得鹹味

內在環境就比較細,唔多堂食位

服務唔錯,侍應幾友善勤力
價錢抵食!唔收加一,前菜白飯任裝,一定食得飽🤰🏻
難得搵到間好食平民韓國住家菜餐廳,又好食又多選擇 (好食又抵食過地鐵站A出口出嚟嗰間🤫)
唔怪得知佢哋咁多外賣訂單~
伴菜
茄子
2024-06-24 432 瀏覽
今次再次嚟到韓國黃埔小店,一如既往都係用心去做的小店,嘢食有好多選擇,亦都同其他韓國舖一樣,都係有韓國小食, 今次我哋小食有kimchi,芽菜,菠菜,煎魚,豆腐和意大利瓜,基本上都有少少微辣的,製作得很好,好有韓國風味泡菜煎餅煎餅煎得好香脆,仲有泡菜味道,唔肥膩好味韓式香炸雞球炸雞球炸得好香, 外脆內軟,裏面仲係好juicy,再配埋沙律醬更加好味汁煮牛肉配飯牛肉煮得好軟熟,份量好多,仲想添飯添泡菜忌廉扁意粉忌廉貶意粉好特別,泡菜唔會好辣,扁意粉煮得剛好,軟硬適中糖漬檸檬梳打酸酸甜甜仲好解喝添

泡菜煎餅
煎餅煎得好香脆,仲有泡菜味道,唔肥膩好味

韓式香炸雞

汁煮牛肉配飯
牛肉煮得好軟熟,份量好多,仲想添飯添

泡菜忌廉扁意粉
忌廉貶意粉好特別,泡菜唔會好辣,扁意粉煮得剛好,軟硬適中

糖漬檸檬梳打
酸酸甜甜仲好解喝添